09/11/2009 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόβλημα η συμμετοχή στο Συνέδριο της ΝΔΓια μια ακόμη φορά δε χρειάζεται να τονίσουμε πως την ουσία αλλά και τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Αντώνης Σαμαράς. Παλαιός πρωτοκλασάτος υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, εκμυστηρεύτηκε στο antinews την άποψη πως έχουμε να κάνουμε με ένα κενό πολιτικά λόγο της Μπακογιάννη σε αντιπαράθεση με ένα συγκροτημένο με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους λόγο του Αντώνη Σαμαρά. Ένα λόγο που δεν κούραζε και όσο προχωρούσε τόσο ανέβαινε η αποδοχή του, τόσο δημιουργούσε ένα διακριτό ρεύμα.

 

«Ένα διακριτό ρεύμα μέσα στους συνέδρους»; Ή μήπως δεν ήταν όλοι σύνεδροι; Πληροφορίες του antinews κάνουν λόγο για μεγάλο μέρος του κόσμου (που έκανε τον κλακαδόρο στη Ντόρα), οι οποίο δεν ήταν οι...νόμιμοι σύνεδροι, αλλά είχαν πάρει τις κάρτες άλλων.

 

Όπως σημειώνει και το ΕΘΝΟΣ, την πρώτη μέρα, μία ώρα μετά την έναρξη των διαδικασιών, πολλά από τα μπλε καρτελάκια των συνέδρων βρίσκονταν ακόμα στους πάγκους. Από το σύνολο των 4.459 συνέδρων -1.367 εκ των οποίων προέρχονται από το λεκανοπέδιο της Αττικής- μια πρώτη ανεπίσημη εκτίμηση έκανε λόγο ότι δεν προσήλθε περίπου το 35-40%, αριθμός που προέρχεται κυρίως από συνέδρους της επαρχίας (2.680 από την περιφέρεια, 344 από τη Θεσσαλονίκη και 68 από το εξωτερικό).

 

Ένας από τους σημαντικούς λόγους της αξιοσημείωτης αυτής αποχής είναι, σύμφωνα με ανθρώπους της ΝΔ, η αντίδρασή τους για τη βαριά ήττα των εκλογών, αλλά και το κόστος της μετακίνησης που δεν καλύπτεται από το κόμμα, ενώ μεταξύ των συνέδρων ως πρώτος λόγος των απουσιών ήταν ο ρόλος και η διαδικασία του συνεδρίου, η οποία, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, περιορίστηκε στην αλλαγή του καταστατικού και όχι σε μια οργανωμένη και ευρεία συζήτηση επί των αιτιών της ήττας.

 

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα μόνο στο πρώτο μέρος του συνεδρίου το Σάββατο το πρωί, όταν και τοποθετήθηκαν ο Κ. Καραμανλής και οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος. Το μεσημέρι του Σαββάτου, η σάλα άδειασε, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ψηφοφορία επί των αλλαγών στο καταστατικό το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπήρχαν στον χώρο πάνω από 1.000 σύνεδροι, ενώ χθες η συμμετοχή των συνέδρων ήταν ακόμα μικρότερη, με περίπου τα 2/3 των συνέδρων να λείπουν από την αίθουσα.

 

Μαθαίνουμε επίσης πως η αιτία άρνησης για ομιλία τόσο του κ. Μεϊμαράκη, όσο και του κ. Χατζηδάκη, είχε να κάνει με το γεγονός πως ο πρόεδρος κ. Σιούφας τους ανήγγειλε τελευταίους. Γεγονός που δεν άρεσε στα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν πριν έρθει η ώρα τους.

 

Τώρα όμως έχει έρθει ώρα να μιλήσει η κοινωνία.

 Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fatfat avatar
  fatfat 09/11/2009 17:46:28

  1) είναι λογικό ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο κύριος Σαμαράς, με την προσδοκία ότι ο κύριος Σαμαράς θα περιχαρακώσει το κόμμα και θα το οδηγήσει σε συρρίκνωση....
  2) αν το άρθρο περιγράφει την πραγματικότητα, και πολλοί σύνεδροι απείχαν από το έκτακτο συνέδριο σαν αντίδραση για την βαριά ήττα, είναι ανησυχητικό φαινόμενο που λογικά αντανακλά και στους απλούς ψηφοφόρους (που είναι και αυτοί απογοητευμένοι).Κάτι τέτοιο πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους......η χαμηλή προσέλευση την ημέρα των εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για όλους μας, η χαμηλή προσέλευση θα "δέσει" τα χέρια του νέου προέδρου, που δεν θα μπορεί εύκολα να προχωρήσει σε βαθιές τομές....άλλη νομιμοποίηση έχεις αν εκλεγείς από ένα σώμα 400.000 ψηφοφόρων και άλλη αν εκλεγείς μόνο από 50.000 ψηφοφόρους....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 09/11/2009 18:38:13

   Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από την άλλη πλευρά. Πες μας κάτι καινούργιο

   • loretta avatar
    loretta @ archaeopteryx 09/11/2009 21:15:55

    Παντως ο φατ φατ πρεπει να παραδεχτουμε ειναι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!!

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ loretta 09/11/2009 21:23:04

     αγωνιστής, αλλά τεμπέλης, της ήσσονος προσπάθειας, τουτέστιν ουχί σκαπανέας. Χωρίς σκαπάνη όργωμα και σπορά δεν γίνεται, μόνον κλαδέματα μπορείς να κάνεις με τα κλαδευτηράκια, αλλά οι ρίζες θεριεύουν τότε...

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ fatfat 09/11/2009 19:05:31

   Γιατί το λες αυτό; Έγινε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που είπε ο πρώην υπουργός;

  • ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. avatar
   ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. @ fatfat 09/11/2009 19:13:04

   Δηλαδή καλύτεροι οι 4500 ( πού τελικά ούτε τόσοι ήταν ) από τούς 50.000 ? Θά παρείχαν περισσότερη νομιμοποίηση ? Καί τέλος τέλος όσοι και να ψηφίσουν ειναι θετικό πού θά βρούν κουράγιο λόγο και νόημα να προβούν σε μιά πολιτική πράξη πού θά δώσει ώθηση στό καθημαγμένο κόμμα τους.
   Προσωπικά πάντως ξέρω ότι και "φίλοι"της ΝΔ - καί γνωρίζω συγκεκριμένους-πού δέν τους δόθηκε η δυνατότητα νά συμμετάσχουν μέ αυτό τό status ( αφού η Ντόρα είπε στην ΚΕ ότι αρνείται να παίξει τίς κουμπάρες - σοφά ποιούσα βεβαίως διότι τής έφτανε η διεύρυνση σέ μέλη πού και με αυτά τό φυσάει και δέν κρυώνει) τελικά θά εγγραφούν χάριν τού Αντώνη . Αυτό συνιστά διεύρυνση . Ξέρει αλήθεια κάποιος από γνωστούς και περιβάλλον πρόσωπα που νά μήν είναι Ν.Δ και νά εγγραφούν γιά να ψηφίσουν Ντόρα?

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. 09/11/2009 19:34:38

    Να σου πω εγώ δύο υποψήφιες ομάδες που μπορούν να πάνε να εγγραφούν για να ψηφίσουν Ντόρα;

    Μεγάλες μάζες μουσουλμάνων της Θράκης, κατευθυνόμενες από το προξενείο, καθώς και Ρωσοπόντιοι, που ελέγχεται η ψήφος τους εύκολα και με σχετικά λίγα χρήματα. Και δεν θα βγουν και πολλά προς τα έξω, λόγω της ιδιότυπης ηθικής τους.

    Θέλει μεγάλη προσοχή για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα "νεοδημοκρατικοποιήσεων" - κατά το "ελληνοποιήσεις". Πρέπει να προσέξει πολύ το επιτελείο Α. Σαμαρά, να διαγνώσει και να καταγγείλει τέτοια φαινόμενα αμέσως και πριν συμβούν, αν δει ότι υπάρχει περίπτωση.

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ fatfat 09/11/2009 21:02:09

   fatfat,
   μιλωντας για τον εαυτο μου και μονο,
   ψηφιζα , ψηφιζω και θα ψηφιζω Πασοκ.
   Μικροκομματικα ευχομαι ελπιζω και αδημονω να βγει η Ντορα,
   και να αρχισει ο ...χαρτοπολεμος.
   Πιστεψε με, δεν θα βγαλει χρονο στην αρχηγια... αν ...καποιοι αποφασισουν να την τελειωσουν.
   Και να εισαι βεβαιος πως θα το αποφασισουν.
   Απ'την αλλη μερια ΠΟΛΙΤΙΚΑ προτιμω και ελπιζω στην εκλογη του Σαμαρα.
   Για πρωτη φορα το δεξιο κομμα της χωρας μας θα εχει πολιτικη και ιδεολογικη πλατφορμα, εντιμο και ικανο αρχηγο, που ανατρεψε με τη δυναμη της κομματικης του βασης τους συσχετισμους.
   Αν αυτο δεν ειναι προοδος τοτε τι ειναι.
   Και επιτελους το πολιτικο παιχνιδι πρεπει να παιχτει με ισους ορους.
   Οι ευκολες διαμαχες για τα dvd, τα ηθικα και νομιμα λαμογια και τους κολλητους των παπαδων δεν ειναι πολιτικη αντιπαραθεση.
   Προσωπικα πιστευω πως η εντιμοτητα τοσο του ΓΑΠ οσο και του Σαμαρα αποτελουν εχεγγυο για την ουσιαστικη πολιτικη αντιπαραθεση και την επιστροφη του κοσμου στην πολιτικη.
   Γιατι αν βγει η δικια σου....
   Χαρτοπολεμος...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ fatfat 09/11/2009 21:03:28

   Πολυ χιλιοειπωμενο και βαρετο το επιχειρημα σου. Ο Σαμαρας δεν θα περιχαρακωσει το κομμα. Θα το διευρυνει Ομως μπαινουν προτεραιοτητες. πρωτα τακτοποιεις το σπιτι σου, το συμμαζευεις και μετα καλεις καλεσμενους. Πρωτα συσπειρωση, πρωτα ανασυγκροτιση και μετα γενναιο ανοιγμα στην κοινωνια. Όλα ειναι θεμα προτεραιοτητων. Τερμα λοιπον στην καραμελα της περιχαρακωσης. Αλλωστε ο Σαμαρας εχει μεγαλη δημοτικοτητα μεταξυ των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ ακομη και της Αριστερας. Για την κορη του μητσοτακη, αφηστε τα καλυτερα...

 2. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 09/11/2009 19:11:03

  Νομίζω ότι πρόκειται για υπερβολές.
  Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο πολύ μεγάλο.
  Απλά το οικονομικό πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα αυτή την εποχή.
  Εάν πρέπει ο άλλος να βάλει από την τσέπη του κανα χιλιάρικο μαζί με το ξενοδοχείο και λέει μέσα του θα πάω μόνο να ψηφίσω στις 29 Νοεμβρίου.
  Εξάλλου τί νόημα έχει, σε αυτό το στάδιο, να μιλάμε για χυμένους καφέδες;
  Ο Καραμανλής έφυγε μόνος του δεν τον διώξαμε εμείς, άρα δεν είχε και ολύ νόημα να συζητηθούν τα είτια της ήττας, εκτός βέβαια απο τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν η Θεοδώρα, ο Πάκης, ο Μεϊμράκης, ο Σοφλιάς, που πίεζαν τον Καραμανλή να πάμε σε πρόωρες.
  Κάτι τέτοιο όμως μόνο κακό μπορεί να έκανε στα ήδη οξυμμένα πνεύματα.
  Μετά την εκλογή του σαμαρά, θέλουμε να μείνουν οι Ντορικοί στο κόμμα δεν τους διώχνουμε.
  Εάν πιάναμε τώρα συζήτηση για τα αίτια της ήττας θα ήμασταν πλακωμένοι από Δεκέμβρη.

 3. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 09/11/2009 19:43:27

  Αυτό το δεν θα πάνε να ψηφίσουν πολλοί είναι ευσεβείς πόθοι της Θοδώρας και του επιτελείου της.

  Στο μεταξύ, είδατε τη δημοσκόπηση της MRB στο καινούργιο Ελεύθερο Τύπο; Κατάλαβε κανένας σας τίποτα; Γιατί δεν έβαλαν τελικό ποσοστό και μας άφησαν να αναρωτιόμαστε με μερικού μόνον χαρακτήρα αποτελέσματα αν η υπεροχή της Θοδώρας είναι κατασκευασμένη ή πραγματική;

 4. Μαύρος Γάτος avatar
  Μαύρος Γάτος 09/11/2009 19:55:23

  Άααχ η κομμώτρια που τρέλανε τους...δημοσιογράφους!
  http://gataros.blogspot.com/2009/11/blog-post_3840.html

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/11/2009 20:14:11

  Πείτε με κυνικό, αλλά τα επιτελεία Μπακογιάννη, Σαμαρά και Ψωμιάδη δεν αποτελούνται από τα ίδια κομματόσκυλα που χαντάκωσαν τη ΝΔ πριν από ένα μήνα; Τι θα αλλάξει, άραγε, ακόμη κι αν βγει πρόεδρος ο πιο φωτισμένος άνθρωπος του κόσμου, ο Βούδας ο ίδιος;

 6. fatfat avatar
  fatfat 09/11/2009 22:39:28

  αν με διαβάζατε προσεκτικά θα καταλαβαίνατε αμέσως ότι δεν έγραψα ως προσωπική μου άποψη ότι "ο κύριος Σαμαράς θα περιχαρακώσει την ΝΔ", αλλά ως προσπάθεια ερμηνείας της άποψης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ!!!!!....έγραψα δηλαδή, ότι ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός επιθυμεί να εκλεγεί ο κύριος Σαμαράς πρόεδρος της ΝΔ, με την προσδοκία ότι θα περιχαρακώσει την ΝΔ........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.