#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2010 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόβλεψη - σοκ για 1.000.000 ανέργουςΕκτίμηση- σοκ για ανεργία στο 20% με 1 εκατομμύριο ανέργους το 2011 διατυπώνει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με δεδομένη την εφαρμογή του νέου νόμου για τα εργασιακά που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις, οι οποίες καθιστούν ευκολότερες τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με μικρότερες αποζημιώσεις, εφόσον ο εργοδότης προειδοποιήσει εγγράφως τον εργαζόμενο.
Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ καθηγητής κ. Σάββας Ρομπόλης εκτιμά ότι το 2011 η ανεργία στη χώρα μας θα αγγίξει το 20%, ποσοστό που θα αποτελέσει το ρεκόρ τις τελευταίας 50ετίας. Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ εκτιμά πως η ανεργία στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει στο 14,3% και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο 13,2%. Οπως σημειώνει ο κ. Ρομπόλης στα εκτιμώμενα ποσοστά της ανεργίας θα πρέπει να προστεθεί και ένα 6%, το οποίο αποτελεί την εποχική και προσωρινή απασχόληση (καταμετρώνται ως μη άνεργοι) καθώς και τη λανθάνουσα ανεργία (μακροχρόνια άνεργοι που δεν ενδιαφέρονται για εργασία).

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη η ανεργία στη χώρα μας καταγράφει αυξητικές τάσεις με μεγάλα θύματα τους νέους και τις γυναίκες. Τον περασμένο Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας σκαρφάλωσε στο.......
11,9% έναντι 9,4% τον ίδιο μήνα του 2009 και 11,6% τον Μάρτιο 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (αύξηση 27,9%) και κατά 18.256 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010 (αύξηση 3,2%). Από την κατά ομάδες ηλικιών διάρθρωση της ανεργίας προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15- 29 ετών (22,3%). Για νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 27,4%.

Στο μεταξύ σε ισχύ τέθηκαν οι δύο μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά με τη μείωση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης καθώς και για την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Στον νέο νόμο που δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ περιλαμβάνονται και οι παρακάτω δύο διατάξεις:

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Τα όρια πέρα από τα οποία οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές, καθορίζονται ως εξής:

α) Μέχρι 6 εργαζόμενους για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν 20 έως 150 εργαζομένους.

β) Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 εργαζομένους για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΗΣ: Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δύο μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη, ως εξής:

α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 2 μήνες έως 2 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση ενός μηνός πριν από την απόλυση.

β) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δύο χρόνια συμπληρωμένα έως πέντε χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση δύο μηνών.

γ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 5 χρόνια συμπληρωμένα έως 10 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 3 μηνών.

δ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 10 χρόνια συμπληρωμένα έως 15 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 4 μηνών.

ε) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 15 χρόνια συμπληρωμένα έως 20, απαιτείται προειδοποίηση 5 μηνών.

στ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 20 χρόνια συμπληρωμένα και άνω, απαιτείται προειδοποίηση 6 μηνών.

Εργοδότης ο οποίος δεν κάνει χρήση της δυνατότητας έγγραφης προειδοποίησης καταβάλλει στον απολυόμενο πλήρη την αποζημίωση.

Πηγή ΝΕΑ

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/07/1_20.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαος avatar
  Σαος 20/07/2010 19:28:20

  Νομίζω πως βρισκόμαστε ήδη σε τέτοια επίπεδα ανεργίας. Όσο για τις προειδοποιήσεις πριν την απόλυση, στην εταιρεία που εργάζομαι δεν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα. Παρασκευή απόγευμα σου λένε να μην πατήσεις την Δευτέρα, και το είπανε ακόμα και σε άτομα που τα είχαν πάνω από 10 έτη, πληρώνοντας βέβαια τις αντίστοιχες αποζημιώσεις. Βέβαια την να τη κάνει κανείς την αποζημίωση όταν έχει ολόκληρη οικογένεια από πίσω και δάνεια να θέλουν να πληρωθούν...

  • tiramola avatar
   tiramola @ Σαος 20/07/2010 23:09:49

   Στην εταιρεία που εργάζομαι το τελευταίο 15μηνο έχει απολυθεί σχεδόν το 40% με χρήση του 2% κάθε μήνα.
   Σκυμμένα κεφάλια, απόγνωση, άγχος για την επόμενη μέρα με τα τηλέφωνα από τις τράπεζες με απόκρυψη να έχουν πάρει φωτιά...
   Τραγικές εικόνες με ουρές στο τοπικό γραφείο ΟΑΕΔ.
   Θα περάσουμε δύσκολες μέρες αλλά δεν πρέπει να το βάλει κάτω κανένας.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 20/07/2010 23:16:37

    Μιλάς κιόλας! Μας δίνεις κουράγιο! Ε, ρε θράσος!

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 20/07/2010 23:19:39

    Εσύ που εργάζεσαι Επώνυμε?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 20/07/2010 23:46:14

    Πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα; Αντί να το βουλώσεις που έχεις το θράσος και θρηνείς, αρχιπασόκε, που με τη στήριξή σου στο ΓΑΠ οδηγείς στην ανεργία τους συναδέλφους σου, μιλάς κιόλας!

    Άκου "πού εργάζεσαι"! Θράσος χωρίς όρια! Βούλωστο, δεν καταλαβαίνεις ότι εσύ φταις για αυτά που περνάνε οι συνάδελφοί σου;

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 21/07/2010 00:02:57

    Απλώς ρώτησα, εξάλου σε λίγους μήνες μπορεί να έχω την τύχη των πρώην συναδέλφων μου.
    Αν δεν βρω δουλειά θα γίνω πλήρους απασχόλησης αγρότης με πολύ μικρότερο εισόδημα αλλά τουλάχιστον δεν θα πεινάσω.
    Βασικός υπεύθυνος για την εξέλιξη και όχι μόνο για την εταιρεία που εργάζομαι αλλά για παρόμοιες εταιρείες πανευρωπαικά είναι η Κίνα.
    Είσαι φανατικός και δυσκολεύεται η συζήτηση μαζί σου...

   • anonymous avatar
    anonymous @ tiramola 21/07/2010 00:06:31

    Επώνυμε ο Έλλην είναι εξαγοράσιμος για 5 Ευρώ.
    Φίλος μου φώναζε για το ΠΑΣΟΚ για προσωπικό όφελος. Μόλις του κάνανε το ρουσφετάκι του παρόλο που δεν εγκρίνει την πολιτική αυτή συνεχίζει να τους υποστηρίζει.
    Για εμένα έχει πάψει να είναι φίλος. Αργά αλλά σταθερά θα ξεκόψω όχι τόσο επειδή είναι ΠΑΣΟΚ όσο ότι συνειδητά κάνει ότι κάνει, και δεν έχει σταθερή συμπεριφορά. Όπως ξεπούλησε τον εαυτό του, αύριο θα ξεπουλήσει εμένα. Και ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 21/07/2010 00:16:49

    Φταίει η Κίνα τώρα τιραμόλα?
    χαχαχαχαχαχαχαχα
    Δεν φταίει ο Καραμανλής?

    Έμαθες τα νέα από τον Λοβέρδο?

    Και μην ξεχάσεις να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ. Για ισχυρή οικονομία.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ tiramola 21/07/2010 00:22:22

    Φίλε τιραμόλα ανεξάρτητα το που δουλεύει κάποιος η αύξηση της ανεργίας σε τέτοια επίπεδα δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή λογική συνάρτηση που βλέπει τους αριθμούς και όχι τον άνθρωπο:

    -όταν μειώνεται η κατανάλωση
    -μειώνεται ο κύκλος εργασιών
    -μειώνονται τα έσοδα

    και σου δίνει τη δυνατότητα να απολύεις όσους θες χωρίς αποζημίωση και να προσλαμβάνεις με το 1/3 του κόστους και να τον διώχνεις χωρίς αποζημίωση σε 12 μήνες τι περίμεναν δηλαδή να γίνει;
    Ακόμα και τώρα, χθες πανηγύριζαν για την κοινωνική συναίνεση της διαιτησίας και σήμερα νομοθετούν ως παράνομο το αποτέλεσμα της διαιτησίας αν δεν συμφωνεί με το μνημόνιο...

    Αναφέρουν πολλοί για επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν την χώρα ας κάνω για άλλη μια φορά την Κασσάνδρα ας δουν τι θα γίνει σε μεγάλες βιομηχανίες και Τράπεζες με τις νέες αμοιβές και τις αποζημιώσεις απολύσεων από τον Οκτώβριο...
    δυστυχώς το 1.000.000 είναι ευσεβής στόχος των στόκων η πραγματικότητα θα είναι πολύ χειρότερη και η έκρηξη σαρωτική...

   • anonymous avatar
    anonymous @ tiramola 21/07/2010 00:25:38

    Τιραμόλα,
    ο επώνυμος έχει ταχθεί κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της κατάργησης των δασμών.

    Δεν είναι υπεύθυνη η Κίνα αλλά ο ΠΟΕ και η GATT του 1994. Κάποια στιγμή θα καταργηθεί απότομα γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει η Δύση.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ tiramola 21/07/2010 00:31:31

    Ορέστιε, δεν φταίει ο Καραμανλής με τα κινέζικα ανοίγματά του;;;

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 21/07/2010 01:00:47

    vardarskian
    Αν φταίει λέει?
    Πως θα ζήσει ο τιραμόλα τώρα?
    Πως θα εξυμνεί το GAP?
    Με τη κουτσουρεμένη σύνταξη του μπαμπά του?

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/07/2010 19:33:13

  Ε! ρε τσουνάμι απόγνωσης που έρχεται...

  Θραξ Αναρμόδιος

 3. aengus avatar
  aengus 20/07/2010 20:19:35

  Ένα τσουνάμι απόγνωσης για τους άνεργους και άλλα πολλά για τους μισθωτούς και τους συνηταξιούχους, τα παιδιά μας, τους γεννημένους και τους αγέννητους. «Σε σημερινές τιμές, η καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα από τη ναζιστική κατοχή, υπολογίζεται από την επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε 100 δισ. ευρώ.
  Η καταστροφή που συνεπάγεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό, σωρευτικά υπολογίζεται - και εμμέσως ομολογείται από την ίδια την κυβέρνηση (!) - σε 251,520 δισ. ευρώ!
  Μιλάμε στην ουσία για ένα αδιανόητο «ριφιφί», για αρπαγή χρημάτων από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που δεν έχει προηγούμενο, αφού με το Ασφαλιστικό που επέβαλε ο «σοσιαλιστής» Παπανδρέου,η λεηλασία που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αυτού του τόπου, από σήμερα και μέχρι το 2060, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις συνέπειες δυόμισι Παγκόσμιων Πολέμων!
  Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την περίφημη «αναλογιστική μελέτη», στα συμπεράσματα της οποίας ο Λοβέρδος στήριξε όλη την «επιχειρηματολογία» του και συνολικά η κυβέρνηση την επικοινωνιακή της προπαγάνδα ώστε να περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα.
  Αν λοιπόν δεχτούμε ότι οι φωστήρες στους οποίους κατέφυγε η κυβέρνηση έχουν την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον σε τέτοιο βάθος χρόνου, δηλαδή μέχρι το 2060, αν αυτοί που δεν είναι ικανοί να προβλέψουν τι μας ξημερώνει αύριο είναι εντούτοις τόσο ικανοί να προβλέπουν τι θα συμβεί μετά από πενήντα χρόνια, αν με δυο λόγια αποδεχτούμε ως σωστά τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόνημά τους, τότε ιδού τι συμβαίνει:
  Υποστηρίζουν ότι με το Ασφαλιστικό που ψήφισαν, μειώνοντας δηλαδή τις συντάξεις, μειώνεται κάθε χρόνο το ποσό των συντάξεων που καταβάλλεται στους συνταξιούχους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτή είναι η αλήθεια. Το ψέμα βρίσκεται ότι την τεράστια κατ' έτος απώλεια χρημάτων για τους συνταξιούχους, οι κυβερνώντες και οι τεχνοκράτες μελετητές τους τη βαφτίζουν «μείωση του ελλείμματος» των ασφαλιστικών ταμείων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αφαίρεση, για κλοπή, για αρπαγή των συντάξιμων αποδοχών των εργαζομένων.
  Για να τεκμηριώσουν το «επίτευγμά τους», στη μελέτη τους καταγράφουν αναλυτικά πώς θα διαμορφωθεί από σήμερα και ως το 2060 η ποσοστιαία κατ' έτος «μείωση του ελλείμματος» (δηλαδή, στην πραγματικότητα, σε τι ποσοστό του ΑΕΠ αντιστοιχούν ετησίως τα κλεμμένα).
  Ετσι, π.χ., για το 2010, λένε ότι με τα μέτρα που πήραν το «έλλειμμα» από 6,1% θα πάει 6%, με άλλα λόγια «εξοικονομούν» (σ.σ.: κλέβουν) συντάξεις που το ποσό τους ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 0,1%, για το 2015 το ποσοστό των όσων έχουν «εξοικονομηθεί» (σ.σ.: κλαπεί) ανέρχεται στο 0,8% του ΑΕΠ, το 2025 σκαρφαλώνει στο 2,5% του ΑΕΠ και προοδευτικά με βάθος χρόνου του 2060 εκτινάσσεται στο 4,2% του ΑΕΠ.
  Εφόσον πάρουμε ως έτος βάσης το 2010, όπου το ΑΕΠ εκτιμάται στα 240 δισ. ευρώ, τότε με βάση τα ποσοστά που οι ίδιοι δίνουν, υπολογίζουμε την κατ' έτος απώλεια χρημάτων για τους συνταξιούχους, η οποία σωρρευτικά αθροιζόμενη ανέρχεται μέχρι το 2060 (σε σημερινές τιμές) στα 251,250 δισ. ευρώ!
  Με άλλα λόγια, μόνο από το Ασφαλιστικό, χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις μισθών, χωρίς να συνεκτιμώνται οι συνέπειες από την γκιλοτίνα του Εργασιακού, χωρίς να προσμετρώνται τα βάρη από τους νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, ο «σοσιαλιστής» Παπανδρέου και το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ φορτώνουν στις πλάτες του ελληνικού λαού ένα ολόκληρο δημόσιο χρέος!
  Είναι το ίδιο αυτό χρέος από το οποίο έχουν αναλάβει να μας «σώσουν»» (Ν.Μ.)

 4. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2010 20:19:38

  μια αφελή ερώτηση ..οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ..πρόκειται.. να εξαιρεθούν..π.χ.tiramola

 5. ataktos avatar
  ataktos 20/07/2010 20:30:59

  η πρόβλεψη προφανώς δεν αφορά ..τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

  • aengus avatar
   aengus @ ataktos 20/07/2010 20:53:18

   Χμμμμ… Ενδεχομένως αρκετούς (ξέρω μερικούς) όντως να μην τους αφορά! !!!

 6. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 20/07/2010 21:08:19

  έλα, σιγά το πράμα, τόσους έχει το αμέρικα το χόμε-λάντ του προθυπουργούλη μας και τραβάνε τα μαλλιά τους.
  Είδατε βρέ; αμέρικα μας έκανε το παϊντί για να μην αισθάνεται άσχημα αυτός ο αδερφούλης του και η μαμά.
  Το ότι οι δύο χώρες έχουν τεράστια διαφορά σε πληθυσμό είναι μια μικρή, ενοχλητική λεπτομέρεια.

 7. aengus avatar
  aengus 20/07/2010 21:16:25

  ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΖΩΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

  ''-Mεγαλος μπελας τα ονειρα, συμφωνησε ο Βουλίμιος Βλήμας- ηταν παχουλος, ροδοκοκκινος, με σακουλες γυρω απο τα ματια και στηθος γεματο παρασημα. Κατι ονειρακια τοσα δα, που δε σου γεμιζουνε το ματι, φουντωνουνε καμμια φορα, φουντωνουνε σαν τη φωτια, γινονται σιφουνας, λαιλαπα γινονται και κανουνε τον κοσμο ανω κατω! Ο Αρπατιλαος αλλαξε χρωμα κοιταξε πισω απο τον ωμο του και ξεροκαταπιε.

  - Τι εχετε να προτεινετε; ρωτησε πιπιλωντας την ακρη του σκηπτρου του ανησυχος.

  -Μονο αν τους στερησετε τα ονειρα, τοτε μονο θα ησυχασετε, τον συμβουλεψε ο Βουλιμιος Βλημας με τη βροντερη φωνη του. Προτεινω να βγαλετε ενα νομο που θα απαγορευει αυστηρα τα ονειρα. Και εγω θα αναλαβω την εφαρμογη του. Θα οργανωσω ονειρικες περιπολιες που θα σπανε τις πορτες, θα μπαινουν στα σπιτια και θα "περιποιουνται" οσους παραβαινουν τον νομο!

  -Εγω προτεινω να βαλουμε ονειρικα παρκομετρα, συμβουλεψε ο Τiλιος Ξεφτιλιος, που ειχε φημη οικονομολογου. Ετσι, δε θα τους συμφερει να ονειρευονται και θα τους κοπει αυτη η κακη συνηθεια. Ο Αρπατιλαος ζυγισε με το νου του τις δυο αυτες προτασεις.

  -Εσυ, Σαυριλιε, τι λες, ρωτησε τον τριτο αυλικο του.


  -Λεω οτι τα μετρα που προτεινουν οι εκλεκτοι συναδελφοι ειναι σοφα αλλα ανεφαρμοστα. Το προβλημα με τα ονειρα ειναι οτι δεν υποκεινται ευκολα σε ελεγχο. Ειναι κρυμμενα πισω απο τα μετωπα, πισω απο τις ρυτιδες, βαθια, πολυ βαθια μεσα στα κεφαλια.
  -Θα προτεινα να τους σπαμε τα κεφαλια, αλλα δεν το προτεινω, γιατι ποιος θα πληρωνει μετα τους φορους; Ποιος θα σκαβει στα αδαμαντωρυχεια; Ποιος θα πλεκει συρματοπλεγματα ;...ειπε ο Ξεφτιλιος επιβεβαιωνοντας αλλη μια φορα τη διορατικοτητα του..

  Ο Αρπατιλαος χλωμιασε ακομα πιο πολυ.

  -Δηλαδη δε γινεται τιποτα; ρωτησε.

  -Πως δε γινεται! Αμα υπαρχει κακη θεληση, ολα γινονται, δηλωσε ο Σαυρατιλιος. Δωστε μου λιγο χρονο και σας υποσχομαι να κανω μια καταχθονια εφευρεση που θα μας απαλλαξει μια και καλη απο τα ονειρα των υπηκοοων σας.....


  (Ευγένιος Τριβιζάς, από τα «Μαγικά Μαξιλάρια» )

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ aengus 20/07/2010 23:37:51

   Ξέρεις .....είμαι σε ένα στάδιο που όπως τα ζωάκια στην χειμερία νάρκη ...ξεχνάνε ότι είναι ζωντανά....έτσι άφησα κι εγώ ότι μου αρέσει στην άκρη....αποφέυγω να ακούω τα πιό αγαπημένα τραγούδια....αποφεύγω να σκέφτομαι ακόμα τα πιό ευχάριστα πράγματα........αποφεύγω να σκέφτομαι ότι μπορώ να γράφω , μπορώ να σχεδιάζω, μπορώ να ζωγραφίζω...αποφεύγω να σκεφτομαι ,έτσι απλά....γιατί μετά μπαίνουν στην μέση οι πολύπλοκες καθημερινές απαιτήσεις σε προγραμματισμό, σε ώρες εργασίας, σε πληρωμές, σε χρέη, σε λέφτά ......μετά αποπροσανατολίζεται το μυαλό.....

   • aengus avatar
    aengus @ xrhxa65 21/07/2010 14:07:04

    Προσπαθούν να μας στερήσουν τη ζωή (που είναι για τους ανθρώπους) και να μας οδηγήσουν στην απλή επιβίωση (που είναι για τα κτήνη). Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατήρι…

 8. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 20/07/2010 22:00:39

  Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών περι των εργασιακών προοπτικών, αλλά :
  α) Η ανεργία στα τέλη του 2010 θα ξεπεράσει το 17% και το 2011 ισως και το 25% και β) με τέτοια ποσοστά, ειναι αστείο να περιμένει κανεις οτι θα ισχύσει εν τελει όποια ΕΣΣΕ συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ.
  Για τους παραπάνω και μόνο δύο λόγους, προβλέπω γενναίες "εκπτώσεις" στίς μισθολογικές απαιτήσεις που ισως ξεπεράσουν το 20-25% συνολικά στα επόμενα δυόμιση χρόνια, για όσους μπορέσουν να έχουν δουλειά, παρά αυξήσεις του 1% ετησίως κατα μέσο όρο σύμφωνα με την παραπάνω συμφωνία!
  Το κακό ειναι οτι η πλειοψηφία του λαού δεν εχει συνειδητοποιησει ακόμα τίποτα και ζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, στην κοσμάρα τους. Προφανως δεν εχουν καταλάβει οτι οταν καίγεται το σπίτι του διπλανού μας η φωτιά αργά ή γρήγορα θα έλθει και στο δικό μας.
  Οταν το συνειδητοποιήσουν τότε θα είναι πολύ αργα...

 9. socrates avatar
  socrates 20/07/2010 22:29:03

  Δεν θα προλάβουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
  Εάν μιλάμε για ένα εκατομμύριο άνεργους στην Ελλάδα είναι σαν να μιλάμε για 10.000.000 άνεργους στη Γερμανία ή τη Γαλλία ή τη Βρετανία.
  Καμμία χώρα δεν τα αντέχει τέτοια πράγματα, άσχετα με τις φαντασιώσεις του γιώργου-λαμόγιου και της αλητοπαρέας του.
  Το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα θα αποτελούν παρελθόν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ socrates 20/07/2010 23:32:45

   οι άνεργοι στη Γερμανία είναι 4,2 εκ. Ένα μέρος από αυτούς είναι ανίκανοι προς εργασία και δεν τους θέλει κανείς αλλά μένουν εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, ένα άλλο μέρος είναι λουφαδόροι κι ένα άλλο μέρος είναι άτομα που ψάχνουν.

   Στην Ελλάδα δεν έχεις λουφαδόρους γιατί δεν έχεις επιδόματα, όλοι θέλουν να δουλέψουν και δουλειά δεν υπάρχει.

   Στην Ισπανία η ανεργία είναι 20%. Εμείς εδώ καλύπταμε ένα μέρος της ανεργίας με διορισμούς στο δημόσιο. Τώρα που διώχνουν τους πάντες από παντού θα πιάσουμε 20%+. Το κακό είναι ότι καλομάθαμε και αφήσαμε κάποιες δουλειές να τις πάρουν μετανάστες. Όταν έχεις ξεμάθει άντε πάλι να ξανασυνηθίσεις να γυρίσεις στην οικοδομή.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ anonymous 21/07/2010 13:37:38

    Μετανάστες κυριαρχούν επίσης και σε κάποιους επιχειρηματικούς τομείς, όπως π.χ. η "μικρή λιανική" (περίπτερα-ψιλικατζίδικα-μικρά μάρκετ), όπου παρά τα άπειρα γραφειοκρατικά εμπόδια, η σταθερή επιμονή στον στόχο τους επιβραβεύεται. Και, συνήθως, είναι πιό προοδευτικοί, καθαροί και σωστοί επαγγελματίες από τους έλληνες που αντικαθιστούν.

    Πρέπει να ξαναβρούμε την εργατικότητα που κοίμισε το ελντοράντο και ο εύκολος δανεισμός, αλλιώς χαθήκαμε.

 10. neos avatar
  neos 20/07/2010 22:33:42

  αποσειρεται το ξένο κεφάλαιο.
  Βλέπουμε ήδη πολλές πολυεθνικές κλείνουν,
  με οργανωμένο θάλεγε κανείς τρόπο.
  Τέτοιες οδηγίες έχουν πάρει από τα αφεντικά τους.

  Θέλουν να μας ρίξουν πλήρως στον καναβάτσο.
  Αλλά δεν θα μπορέσουν ...
  λίγες θα είναι οι μέρες τους ....
  Δείτε το!

 11. deldio avatar
  deldio 21/07/2010 00:44:27

  Οι προβλέψεις για το εφιαλτικό ύψος της ανεργίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ιστό, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην απολίτικη όσο και χαζοχαρούμενη άποψη που διατυπώνουν ορισμένοι, ότι δηλαδή φταίμε όλοι για τα ελλείματα και το χρέος της χώρας, είμαστε αντιπαραγωγικοί, τεμπέληδες και υπερκαταναλωτικοί, άρα είμαστε περίπου όλοι συνυπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει. Η άποψη αυτή είναι απολίτικη διότι αγνοεί εντελώς τα οικονομικά και πολιτικά αίτια της κρίσης και το χαρακτήρα της, και χαζοχαρούμενη διότι μέσω της αυτοενοχοποίησης της πλέμπας απαλλάσσει τους πραγματικά υπεύθυνους και το σύστημά τους. Ας πάνε λοιπόν οι υποστηρικτές αυτής ειδικά της άποψης να πουν στο 1.000.000 άνεργους ότι φταίνε και αυτοί για την οικονομική κρίση και ότι τα κονόμησαν και αυτοί όπως τα αφεντικά τους που θησαυρίζουν.

  • aengus avatar
   aengus @ deldio 21/07/2010 09:42:22

   Γι΄αυτό ο Punk-alos ή Βουλίμιος Βλήμας προωθεί το «όλοι μαζί τα φάγαμε»!!!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ deldio 21/07/2010 13:44:40

   σε ελάχιστο χρόνο δεν θα υπάρχουν πια αφεντικά αγαπητέ, θα έχουν χρεωκοπήσει όλοι, οπότε η αγαπημένη σου πλέμπα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε θέσεις αυτοαπασχόλησης όπου κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτε, και τότε θα φανεί ποιός είναι στην πραγματικότητα πιό παραγωγικός και ποιός λιγώτερο.

 12. Γιάννης Στεφάνου avatar
  Γιάννης Στεφάνου 15/10/2010 09:00:18

  ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
  Κίνηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, ελευθέρα και κυρίως ανέξοδα άνεργοι και άλλοι.

  • Γιάννης Στεφάνου avatar
   Γιάννης Στεφάνου @ Γιάννης Στεφάνου 15/10/2010 09:01:07

   ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
   Κίνηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, ελευθέρα και κυρίως ανέξοδα άνεργοι και άλλοι.
   Ενημερωθείτε από το Ιστολόγιο: http://anonymoi-anergoi.blogspot.com
   anonymoi.anergoi@gmail.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.