#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόβα τζενεράλε για την Ευρώπη το ελληνικό ΑσφαλιστικόΤώρα αυτή η Πράσινη Βίβλος για τις συντάξεις που ανακοίνωσε η Κομισιόν στηριζόμενη σε πρωτοβουλία των Επιτρόπων Λάζλο Άντορ (απασχόληση και κοινωνικές υποθέσεις), Όλι Ρεν (οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις) και Μισέλ Μπαρνιέ (εσωτερική αγορά και υπηρεσίες) γιατί ονομάζεται έτσι2

Μήπως γιατί οι τεχνοκράτες προκρίνουν ένα μέλλον… εν τόπω χλοερό ή μήπως έχουν βάλει μπροστά τον Γ. Παπανδρέου για να διαλύσει το δικό μας συνταξιοδοτικό σύστημα ώστε να έχουν ένα παράδειγμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Ο λόγος για τις προβλέψεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να επιβιώσει το συνταξιοδοτικό στη Γηραιά Ήπειρο. Προφανώς οι επίτροποι έχουν δίκιο όταν μιλούν για πληθυσμούς που γερνάνε. Έχουν δίκιο όταν λένε ότι ενώ το 2008 υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι σε ηλικία εργασίας (15-64 ετών) για κάθε πολίτη της ΕΕ ηλικίας 65 χρονών και άνω, μέχρι το 2060, η αναλογία αυτή θα μειωθεί σε δύο προς έναν.

Έχουν ακόμη δίκιο όταν προβλέπουν για την Ελλάδα ότι αν δε γίνει μεταρρύθμιση το 2060 οι κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις στην Ελλάδα θα ανέρχονται στο 12,5% του ΑΕΠ, έναντι 2,7% του ΑΕΠ που θα είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη και 2,2% του ΑΕΠ ο μέσος όρος στην ΕΕ των 27.

Ωραία όλα αυτά, αλλά ποια είναι η λύση; Να δουλεύουμε μέχρι τα 70, να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές 40-50 χρόνια ώστε να πάρουμε σύνταξη για 5-10 χρόνια;

Να μειωθούν οι συντάξεις, όπως κάνει εδώ ο Γ. Παπανδρέου, ώστε να γλιτώσουν τα ταμεία και το κράτος χρήματα;

Να κοπούν οι συντάξεις σε χήρες ή σε γυναίκες με ανήλικα παιδιά;

Να διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και οι εργαζόμενοι να εύχονται να έχουν δουλειά μέχρι να πεθάνουν διότι αν βγουν στη σύνταξη θα πεθάνουν σίγουρα με τα λεφτά που θα πάρουν;

Όλα αυτά περνά από τη Βουλή η κυβέρνηση και σίγουρα ο πρωθυπουργός έχει γίνει ο καλύτερος μαθητής όλων αυτών των απίθανων τεχνοκρατών των Βρυξελλών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Titos avatar
  Titos 08/07/2010 09:44:27

  Good morning Mr. Charles Dickens

 2. anonymous avatar
  anonymous 08/07/2010 09:45:43

  Η λύση είναι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Ότι πληρώσεις θα πάρεις. Αυτό ακούγεται νεοφιλελεύθερο αλλά είναι η μόνη λύση εδώ που φτάσαμε. Αν θέσεις το ερώτημα γιατί θα πρέπει να μου πληρώνει η επόμενη γενιά τη σύνταξη, τα λεφτά που πλήρωσα εγώ που πήγαν; Θα σου απαντήσουν τα φάγαμε. Κεφαλαιοποιητικό λοιπόν για να μη μπορείτε να τα φάτε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ anonymous 08/07/2010 11:43:01

   Εντάξει με το κεφλαιοποιητικό χαρακτήρα του συστήματος, αλλά να μην είναι στα χέρια ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Να υπάρχει δημόσιος έλεγχος στην τεράστια αυτή αποταμίευση, που είναι τεράστια δύναμη στα χέρια αυτού που την ελέγχει. Λεφτά μας είναι, θέλουμε δημόσιο έλεγχο.

   Από την άλλη, ο "κοινωνικός" και "αναδιανεμητικός" χαρακτήρας του συστήματος έδωσε τη δυναότητα να γίνονται ένα σωρό ρουσφέτια, να παίρνουν σύνταξη που έχουν δουλέψει ελάχιστα ή δεν έχουν δουλέψει, να τρώνε τα λεφτά από τη μια γενικά και να τα φορτώνουν στην επόμενη.

   Η λύση είναι, δηλαδή, κεφαλιοποιητικό σύστημα με στοχευμένα κοινωνικό χαρακτήρα, εκεί δηλαδή μόνον που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με δημόσιο έλεγχο, σε σύστημα δηλαδή κοινωικής και όχι ιδιωτικής ασφάλισης.

 3. zackii avatar
  zackii 08/07/2010 10:15:38

  Γιαυτό έβαλαν όριο τα 40 χρόνια, και 6% ποινή γιά κάθε χρόνο που θα φεύγεις πριν απ'αυτή την ηλικία, γιατί ξέρουν ότι κανείς δεν θα αντέξει να φύγει στα 70, και όλοι θα φεύγουν νωρίτερα οπότε θα τους δίνουν φραγκοδίφραγκα.
  Βέβαια θα την πατήσουν οι νέοι έτσι, γιατί ειδικά όσοι δουλεύουν σε πιό ελαφρές δουλειές θα πηγαίνουν στα γραφεία και δεν θα κάνουν τίποτα προτιμώντας το μισθό βέβαια από τα φραγκοδίφραγκα της σύνταξης, άσε που θα παίρνουν συνέχεια αναρρωτικές, και το κόστος νοσηλείας θα εκτιναχθεί.
  Αλλά μήπως τότε θα είναι πρωθυπουργός ο ΓΑΠ η υπουργός ο Λοβέρδος υπουργός για να τους νοιάζει?

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/07/2010 10:20:39

  Πατριώτες στα όπλα ( ! ) – Υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού !

  Ποιος το είπε και πότε το διαπίστωσε ;

  Μα η ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ¨ - φωνή της Ουάσινγκτον – Βερολίνου μετά από την αγωνιώδη διαπίστωση του προέδρου της ¨Εθνικής¨ - Τράπεζας κ. Βασίλη Ράπανου !

  Παράθεση :

  Κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών
  Επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο
  σε επιτροπή της Βουλής
  Τον κίνδυνο αφελληνισμού των τραπεζών επέστησε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος. Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως σε όποια χώρα πήγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σημειώθηκε κύμα εξαγορών από ξένες τράπεζες. Η εξέλιξη αυτή υποβοηθήθηκε και από τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο,τι συμβαίνει, δηλαδή, και στην περίπτωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΕ, οι αποτιμήσεις σήμερα είναι τόσο χαμηλές, που οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί να αγοράσει.
  Πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, λέγοντας ότι είναι σαν τις υποτιμήσεις: ανακοινώνονται μόλις γίνουν. Τέλος, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με χθεσινές του δηλώσεις, επανέλαβε τη θέση του ότι οι τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100062_08/07/2010_407374
  ------------------------------------------------


  Βέβαια εάν υπήρχαν , όπως διαπίστωσε ο τελευταίος γκουρού του ελληνικού τοκογλυφικού κεφαλαίου , κ. Κωστόπουλος , μόνο 2,5 τράπεζες που αντέχει η Ελλάδα , τότε τα μέχρι τώρα 40 δις ευρώ που έχουν χορηγηθεί στο παρασιτικό τραπεζικό σύστημα θα είχαν δοθεί για την κάλυψη των δημοσιοοικονομικών ελλειμμάτων και ίσως για ¨παραγωγικές επενδύσεις¨ …

  Έλληνες γρηγορείτε ( ! ) , ο μόνος τομέας που κινδυνεύει από ¨Αφελληνισμό¨ είναι ο τραπεζιτικός !

  Νόμος είναι το Δίκαιο του Τραπεζίτη .
  --------------------------------------------

  Για τα λεφτά τα κάνεις όλα – για τα λεφτά δεν με αγαπάς ( ! ) , ΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ !

  Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται , ίσως ο Σεΐχης κ. Βγενόπουλος με Αραβικά δολάρια …, ίσως.

  http://www.youtube.com/watch?v=kZSC9j-FZSg

 5. TORA avatar
  TORA 08/07/2010 10:44:47

  «Αν θέσεις το ερώτημα γιατί θα πρέπει να μου πληρώνει η επόμενη γενιά τη σύνταξη, τα λεφτά που πλήρωσα εγώ που πήγαν;»
  Να το θέσεις!
  γιατί για κάθε ζήτημα δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα ευθυνών και ενοχών: Δημόσιοι τεμπέληδες / ιδιωτικοί φοροφυγάδες, η μια γενιά «έφαγε» τα λεφτά της άλλης, … … έτσι ώστε να μη χρειαστεί να μας αντιμετωπίσουν όλους μαζί.

 6. aengus avatar
  aengus 08/07/2010 11:05:54

  ΑΝΤΕΧΕΤΕ; ; ; ; ;

  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

  http://fygei.blogspot.com/2010/07/blog-post_08.html

 7. Y. avatar
  Y. 08/07/2010 12:40:11

  “Πρόβα τζενεράλε για την Ευρώπη το ελληνικό Ασφαλιστικό”

  Μία ελληνική παροιμία και ένα ιστορικό γεγονός, προς συνειρμό.
  1.” ...στου κασίδη το κεφάλι..”
  2. Ο γνωστός και ως “άγγελος του θανάτου”, γιατρός και ΕσΕσετζής Μέγκελε, πλην της προσωπικής του δικαιοδοσίας για το ποιοι από τους εβραίους φυλακισμένους στο Άουσβιτς θα θανατωθούν και ποιοι θα δουλέψουν καταναγκαστικά, εκτελούσε ακι ιατρικά πειράματα σε ανθρώπινα πειραματόζωα.

 8. bgtrottel avatar
  bgtrottel 08/07/2010 16:36:33

  Τελικά αξίζει να ψάξει κανείς τις σελίδες της Ε.Ε για το τι, κατά καιρούς, αντιπροσωπευουν όλοι αυτοί οι κ.κ Επίτροποι και μεταξύ αυτών και οι δικοί μας.
  Ένα τέστ αποφάσισαν να κάνουν, για το πόσο ευκολο είναι να περάσουν διάφορες πολιτικές, και, για να μην εκτεθούν ανεπανόρθωτα, αποφάσισαν να δοκιμάσουν στην Ελλάδα, μιας και εδώ έχουν δικά τους παιδιά και οι συνθήκες είναι τέτοιες που νομίζουν οτι είναι ώριμες για την αναγκαστική επιβολή της πολιτικής τους.
  Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ούτε έμπειρα στελέχη σε διεθνείς διαπραγματευσεις, ούτε Έλληνες πολιτικούς με αρχίδια για να τους πούν το αυτονόητο,πιστευω ότι θα επιβιώσουμε με την απαξίωση όλων των σφουγγοκολλάριων της Ε.Ε κα των εδώ αντιπροσώπων τους.
  Μουτζώστε όλοι μαζί, και αν αυτό δεν φθάνει, επιλέξτε την κατάλληλη αντίδραση.

  • bgtrottel avatar
   bgtrottel @ bgtrottel 10/07/2010 15:45:22

   Υ.Γ Δεν την είδα την αντίδραση.
   Είμαστε άξιοι της συμπεριφοράς μας.
   Τα παιδιά σας τα σκεφθήκατε, κύριοι του καναπέ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.