02/01/2009 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοχρονιάτικες απολύσεις στο ΥΠΠΟ

Ως συνήθως άλλοι την πλήρωσαν και για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Η κατάργηση του περίφημου ειδικού λογαριασμού, μέσω του οποίου εκτός των διαφόρων προμηθειών πληρωνόντουσαν και έκτακτοι υπάλληλοι, οδήγησε τον Μιχάλη Λιάπη στην απόλυση 650 (;) ωρομίσθιων λόγω αδυναμίας κάλυψης της μισθοδοσίας τους.

Ορισμένοι από τους απολυθέντες πρωτοχρονιάτικα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο και διαμαρτύρονται. Μια γυναίκα, της οποίας έληξε η σύμβασή της και έμεινε άνεργη ανέβηκε το μεσημέρι σε σκαλωσιά στα Προπύλαια του Παρθενώνα στην Ακρόπολη και απειλούσε ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στο κενό. Τελικά πείσθηκε από στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού και κατέβηκε γύρω στις 6 το απόγευμα.

Από το υπουργείο ισχυρίζονται ότι προτάθηκε στους εκτάκτους η ανανέωση των συμβάσεων για μερικούς μήνες, «μέχρι να δούμε τι θα γίνει», αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Πάντως, ανάλογο πρόβλημα θα υπάρξει και σε άλλα υπουργεία με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών στο νέο προϋπολογισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 02/01/2009 23:14:17

  FACTORX- η λύσει είναι απλή, πουλάνε τα δυο «έξυπνα αφεντικά» τα 17 εργοστάσια που έχουν έξω , και μεταφέρουν τα λεφτά τους εδώ(κεφάλαιο αυτοί το λένε) .Έτσι όλοι τους ξαναψηφίζουν με 4 χέρια ,εμείς συνεχίζουμε το antinews .gr , και αυτοί ξεβράκωτη το χαβά τους .

 2. Provocator. avatar
  Provocator. 02/01/2009 23:29:24

  Απο τη στιγμη, που ηταν εκτακτοι, ηξεραν οτι δεν ηταν μονιμοι,αρα γιατι διαμαρτυρονται;
  Και στο φιναλε, ειναι δυνατον, καποιοι να μπαινουν απο το παραθυρο, ενω οι αλλοι, να περιμενουν χωρις ελπιδα εξω απο την πορτα;
  Και οταν το κρατος, δεν εχει λεφτα, αλλα και δεν μπορει να βρει λεφτα να δανειστει,αν αυτο ειναι δυνατον να το εκλαβουμε για φυσιολογικο,μπορουμε να ζηταμε απ αυτο,να πληρωνει κοσμο,ετσι,χωρις προγραμμα,οταν ξερουμε οτι το 60% των υπαλληλων, βαρανε μυγες;
  Και μετα διαμαρτυρομαστε οτι ανεβαινει ο πληθωρισμος;

 3. Giorgos avatar
  Giorgos 03/01/2009 01:10:08

  @Provocator

  Δυστυχώς πρέπει να επανέλθω σε αντιπαράθεση με τον Προβοκάτορα, όχι θυμωμένος, αλλά απηυδισμένος για την απροθυμία κατανόησης από μέρους του.

  Υπενθυμίζεται λοιπόν πως το θέμα της κινητοποίησης δεν είναι η μονιμοποίηση αλλά το δικαίωμα στην εργασία. Έχει ήδη αναφερθεί πως με τον περιορισμό του 24μηνου απαγορεύεται η συνέχιση της εργασίας, και για τους εργαζομένους στο ΥΠΠΟ, το οποίο μονοπωλεί την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, αυτό σημαίνει αναγκαστική εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους. Υπενθυμίζεται επίσης πως ειδικότητες όπως συντηρητές και αρχαιολόγοι,δε μπορούν να εργασθούν σε κανένα άλλο Υπουργείο ούτε, βέβαια, στον ιδιωτικό τομέα.
  Επομένως οδηγούμαστε σε αναγκαστική σύνταξη άνευ αποδοχών!
  Για την αδικία που αναφέρεις για μονιμοποιήσεις απο τα παράθυρα, αναφέρω πως οι σημερινοί έκτακτοι είναι εκείνοι που βιώνουν την πραγματική αδικία, δεδομένου ότι με το ΠΔ 164, αν και είχαν προυπηρεσία πριν το 2002, αυτή δεν ελήφθη υπόψη, και μονιμοποιήθηκαν μόνο όσοι εργάστηκαν στο διάστημα 2002-2004, χωρίς κενά μεγαλύτερα των 3 μηνών. Φαντάσου λοιπόν πως για έναν μακροχρόνιο συμβασιούχο μια εγκυμοσύνη, λόγου χάρη, ή ένα μικρό ατύχημα που τον κράτησε εκτός εργασίας για κάποιο διάστημα, του στοίχισε τη μονιμοποίηση, παρά την δεκαετή ή και δεκαπενταετή, συχνά, προϋπηρεσία του.

  Υπενθυμίζεται ακόμη πως το υπαλληλικό δυναμικό του ΥΠΠΟ απαρτίζεται κατά 70% από έκτακτους εργαζομένους, οι οποίοι εργάζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες, σε ένα καθεστός μεγάλου αναταγωνισμού και ανασφάλειας, που δεν επιτρεπει να βαράς μύγες, όπως νομίζεις εσύ για συσσωμο το δημόσιο τομέα. Φανταζομαι σου είναι έυκολο να κατανοήσεις πως οι έκτακτοι που δεν είναι παραγωγικοί αντικαθίστανται με συνοπτικές διαδικασίες.
  Υπενθυμίζεται ακόμη πως προσλήψεις στο ΥΠΠΟ γίνονται πραγματικά με το σταγονόμετρο, αφού προκυρήσσονται μερικές δεκάδες θέσεις κάθε 2-3 χρόνια.
  Υπενθυμίζεται ακόμα πως ειδικότερα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, την οποία ζω τα τελευταια χρόνια ως έκτακτος, τα προσόντα των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα αυξημένα, αφού ο ανταγωνισμός επιβάλει συνεχή βελτιωση κατάρτισης και παραγωγικότητας. Και μπορώντας να μιλήσω για τους αρχαιολογους, οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι πολύγλωσσοι, γνώστες υπολογιστών και κάτοχοι τίτλων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, οι οποίοι, μάλιστα,- καιαυτό αν θέλεις το πιστεύεις-, προσλαμβάνονται για μια σύμβαση 2 μηνών και, όταν αυτή λήξει, εξακολουθούν να εργαζονται εθελοντικά προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δουλεία τους. Έτσι βγαίνουν αγαπητέ μου τα έργα του ΥΠΠΟ, που χαμογελαστός εγκαινιάζει ο Λιάπης.

  Αν θέλεις και περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση στο ΥΠΠΟ αναφορικά με τους εκτάκτους, μπορώ να σου δώσω, και με πολλά προσωπικά παραδείγματα, αλλά, δυστυχως, δε με έχεις πείσει για την καλή σου πρόθεση.

  Εντύπωση μου κάνει μόνο πως κατάφερες να αντιπαρέλθείς το πρόβλημα της απλήρωτης μισθοδοσίας των εργαζομένων, που προέκυψε από την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού, που ήταν η μόνη αντίδραση της κυβέρνησης μετά τη Ζαχοπουλιάδα (όπως το έθεσε ο Φακτορας)και να στραφείς εναντίων των συμβασιούχων εργαζομένων.


  Εις εξ αυτών...

 4. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 03/01/2009 01:18:15

  Προς τον προβοκάτορα και τους συν αυτώ ανοήτους:

  Το πρόβλημα με τους ΔΥ δεν είναι η μονιμότητα (χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του ούτε το 2% που την κάνει) αλλά η ατιμωρησία.
  Ω του θαύματος, οι ΔΥ που δουλεύουν, 2% υπενθυμίζω, παρακαλάνε για υποδειγματική τιμωρία όποιου δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, αλλά που...

  Εντέχνως, τα λαμόγια και τα φερεφωνάκια γυρνάνε το θέμα πάντα στην μονιμότητα, βεβαίως...

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/01/2009 12:31:33

  Αν και το έχω γράψει πολλές φορές ας το επαναλάβω άλλη μια φορά:

  τι λέτε ορέ παλληκάρια?

  Δικαιώματα έχουν μόνο οι πράσινοι (που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164), οι γαλάζιοι (που περιμένουν από το 2004 και εντεύθεν) και οι κολλητοί των συνδικαλιστών?

  Γιατί κάποιος που "τρουπώνει" για 4 ή 5 μήνες με το μέσο του να δηλώνει μόνιμος διαφορετικά κατατρεγμένος?

  Να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται με σύμβαση έργου στο Δημόσιο? Μα είναι για κάποιο έργο, συγκεκριμένο, που όταν τελειώσουν τα φράγκα από το Γ ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ ή τελειώσει η τουριστική περίοδος τι πρέπει να τους κάνουμε?

  Με την ίδια λογική να μην απολύουν οι τουριστικές επιχειρήσεις το χειμώνα, να μην απολύονται οι οικοδόμοι όταν τελειώσει η οικοδομή, να μην απολύονται οι εποχικοί γεωργικοί εργάτες αλλά να επιβαρύνεται με τα ελλείμματα του το κοινωνικό σύνολο...

  Οτι έκανε δηλαδή το ΠΑΣΟΚ το 1988 και το 1994 ή η ΝΔ το 2004 (...απλά σαν μπούληδες μονιμοποίησαν τους "πράσινους συμβασιούχους")

  & εκεί είναι το πρόβλημα της χώρας, το ρουσφέτι...

  Η λύση είναι μια: καταγραφή όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, μετάταξη των υπεράριθμων και μετά αδιάβλητες διαδικασίες πρόσληψης των υπολοίπων κενών... και ο έκτακτος είναι έκτακτος.

  Ας μας πουν λοιπόν οι φωνασκούντες πως προσελήφθησαν με διαγωνισμό? πόσες είναι οι ανάγκες του ΥΠΠΟ για να ξέρουμε πόσους να μονιμοποιήσουμε? το επόμενο καλοκαίρι θα μονιμοποιήσουμε και τους υπόλοιπους που θα πάρουμε για να είναι τα μουσεία ανοικτά το απόγευμα? από που πληρώνονταν? από που θα πληρώνονται τώρα που τελείωσε το κοινοτικό χρήμα ή ο ειδικός λογαριασμός? από τη φορολογία των υπολοίπων Ελλήνων?


  ΥΓ

  Αν θυμάμαι στο ΥΠΠΟ μονομοποιήθηκαν 3500 άτομα το 2004, πόσες είναι οι ανάγκες τους για να ξέρουμε δηλαδή και για τι νούμερο μιλάμε....

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/01/2009 12:58:25

  ...και για να είμαστε και λίγο πιο συγκεκριμένοι και ειλικρινείς, το πραγματικό πρόβλημα είναι:

  -η κατάργηση του ειδικού λογαριασμού. Οι ειδικοί λογαριασμοί των Υπουργείων ήταν εκτός προυπολογισμού και δεν ακολουθούσαν το δημόσιο λογιστικό με αποτέλεσμα ...κατά το δοκούν διαχείριση, με προσλήψεις πληρωμές και επιχορηγήσεις όπως ...γούσταραν ορισμένοι...
  (υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων μια αναζήτηση στο google για ΥΠΠΟ+ειδικό λογαριασμό και θα γελάμε με τις ώρες)
  -το ΠΔ 164 εξαιρεί τα ερευνητικά και κοινοτικά προγράμματα από το 24μηνο αγαπητέ @GIORGO οπότε φωνάζουμε για τον ειδικό που ήταν ανεξέλεγκτος και τώρα που τελείωσε ...δυσκολευόμαστε να είμαστε νόμιμοι....

 7. stelios avatar
  stelios 03/01/2009 13:02:47

  Ρε δεν παν να δουλεψουν σε κανα γιαπι?
  Μονο οι Πακιστανοι κανουν τις δουλειες που εκαναν οι Ελληνες πριν γινουν Ευρωπαιοι(τρομαρα μας) με δανεικα χρηματα?
  Καιρος να χωνεψουμε οτι δε μπορει να δουλευουν 5 για να ταιζουν 30 λουφαδορους.
  Η Ελλαδα ηταν χωρις χρεη οταν οι Ελληνες δουλευαν σαν σκυλια και οι Ελληνιδες οργωναν τα χωραφια.
  Σημερα οι δημοσιοι υπαλληλόι αμειβονται με επιδοματα εφαπαξ κλπ,οσο δοκτωρες στη Σουηδια,για να τα ξυνουν ολη μερα,θεωροντας οτι παντα πρεπει καποιος να βρισκει χρηματα για παρτη τους.
  Ε λοιπον τα χρηματα τελειωσαν.

 8. nemesis avatar
  nemesis 03/01/2009 18:40:58

  Λοιπόν για να βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά.
  Οι 670 απολυθέντες είναι συμβασιούχοι που τα δικαστήρια λόγω των συνεχών συμβάσεών(πολλά χρόνια)τους χαρακτήρισαν ώς εργαζόμενους αορίστου χρόνου.
  Ως γνωστόν οι αποφάσεις των δικαστηρίων εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού λαού και κανένας Λιάπης ή Καραμανλής δεν είναι πιο πάνω από τον ελληνικό λαό.
  Καλύπτουν τις ανάγκες του υπουργείου με έκτακτο προσωπικό επειδή έτσι τους συμφέρει. Είναι φτηνό εργατικό δυναμικό που δεν μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του επειδή η απόλυση καραδοκεί.
  Αντί να συμπαρασταθείτε σε εργαζομένους που είναι θύματα εκμετάλλευσης (μην βιαστείτε να πείτε να πάνε να δουλέψουν αλλού.η αρχαιολογική υπηρεσία είναι μόνο κρατική και οι αρχαιολόγοι-συντηρητές μόνο εκεί βρίσκουν εργασία)ρίχνετε και εσείς το βιτριόλι σας στις φωνητικές χορδές των θυμάτων και αδυνατείτε να δείτε το θύτη!!!Εύγε

 9. Provocator. avatar
  Provocator. 03/01/2009 19:53:19

  Aφου τα ξυνανε ρε παιδι.Γνωστο ειναι αυτο.
  Εκτος απο τους υπαλληλους γκισέ,οι υπολοιποι, πινουνε καφεδας και οι κυριες, τουλαχιστον παλιοτερα, πλεκανε, η καθαριζανε χορτα.
  Οταν το Κρατος, δεν εχει λεφτα, και οπου ναναι δε θα μπορει να δανειστει, ποιος και γιατι να τους πληρωνει;
  Και τι με νοιαζει εμενα τι λεει ο καθε ηλιθιος δικαστης, οταν και αυτοι με τα διαφορα παραδικαστικα ξεφτιλιστικαν κανονικα, και φανηκε τελικα, οτι ειναι οι χειροτεροι δραχμοφονιαδες απο ολους τους υπαλληλους στην Ελλαδα, που ζητανε,και παιρνουν, τεραστια ποσά, αδιανοητα για τον οποιοδηποτε μεσο Ελληνα.
  Και βεβαια, αφου τα παιρνουν αυτοι, τοσο χοντρα, κανουν και αγαθοεργιες και για αλλους, για να μην προκαλουν.
  Γι αυτο, μη μας λες για τους δικαστες,γιατι θα γελασω αγαρμπα.
  Να πανε να πνιγουνε.
  Και για τους αλλους, αυτους που κλαινε οτι και καλα τους εχουν για ομηρους, μη χεσω, να πανε στο χωραφι, η στο γιαπι, που τωρα βαζουν το μεταναστη.
  Και αμα θελουν καλα λεφτα,και αμα εχουν τα προσοντα, που σαφως και δεν τα εχουν,αφου τριβονται για ελαχιστα,να πανε στον ιδιωτικο, και εκει, χωρις ωραρια, να ζητησουν, και να παρουν, αυτο που δικαιουνται.
  Η κοπελλα που μεγαλωσα απο βρεφος, και σπουδασα εγω, παιρνει τρια χιλιαρικα μικτα, κανα διχιλιαρο καθαρα δηλαδη, με μεταπτυχιακο στην Αγγλια, κατοπιν υποτροφιας του ΙΚΥ,και χωρις ωραριο.Στις 7 το βραδυ,ή και αργοτερα, πηγαινει στον αντρα της και στο παιδι της.Χωρια τα ταξιδια σε Ευρωπη και Αμερικη.
  Για να εχουμε και μετρο δηλαδη.
  Και αμα καποιος πει, μα κι αυτοι εχουν προσοντα, να πανε εκει,που και θα τα εκτιμησουν, και θα τα πληρωσουν.Το Δημοσιο, μας τελειωσε πια, και πρεπει καποτε να το παρουμε αποφαση.

 10. Provocator. avatar
  Provocator. 03/01/2009 20:02:00

  Και για να απαντησω στην τελευται παραγραφο του φιλου παραπανω, θα του πω, και να με συμπαθει, οτι πριν ξεκινησει καοπιος για καπου, κανει και μια "ερευνα αγορας", για να δει τι θα κανει, αμα τελειωσει απο κει.
  Δεν μπορει να ορμαει καπου και μετα να διαμαρτυρεται,γιατι δε βρισκει δουλεια.
  Καποτε οι Θεολογοι, που εβγαιναν αβερτα απο τις Σχολες, δε μπορουσαν να βρουνε δουλεια στο Δημοσιο, και κανανε ενα σωρο αλλες,ενω οι πιο καλοι και δουλευταραδες,πηγαν παλι στο Παν/μιο, και τελειωσαν τη Φιλολογια, οποτε και διοριστηκαν ως φιλολογοι, αμεσως.
  Στον καιρο της ανεργιας,βρισκουνε δουλεια,οι καλυτεροι.Οι αλλοι, κανουν ο,τι βρουν.
  Οχι παντως να πληρωνουμε για εκτακτουςυπαλληλους, οταν μας λειπουν γιατροι και νοσοκομοι.
  Και κατι τελευταιο.
  Στο υπογειο της πολυκατοικιας μου, εμενε οικογενεια Αλβανων, με δυο κοπελλες σπουδαζουσες, που ο πατερας τους,που ηταν καθηγητης στην Αλβανια, δουλευε νυχτοφυλακας εδω.
  Οχι οπως ηξερες ελεγε η γιαγια μου, αλλα οπως βρηκες.

 11. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 03/01/2009 20:02:59

  Επειδή ο καθένας γράφει ότι θέλει, κανένας επαναλαμβάνω ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια.
  Κανένας δεν είχε από τους 670 πολλές συμβάσεις (μέχρι 3 επιτρέπει το ΠΔ 164) διαφορετικά θα ήταν παράνομες συμβάσεις, εκτός αν ήταν Γ ΚΠΣ.
  Είχαν πάρει προσωρινές διαταγές ασφαλιστικών μέτρων και όποτε γινόταν η δίκη την έχαναν.
  Πληρώνονταν μέχρι τώρα από τον ειδικό λογαριασμό και τώρα που σταμάτησε και εφαρμόζονται οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους (...τακτικός, ΠΔΕ κλπ) απολύονται γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν νόμιμα.
  Οσο για ποιους συμφέρει ας είμαστε ειλικρινείς αγαπητή nemesis : όλους σας και την εργοδοσία και εσάς.
  Η μόνη λύση το ξαναλέω: αξιολόγηση και διαφανείς διαδικασίες όχι ....ανατολίτικα ρουσφέτια.

 12. The Predator avatar
  The Predator 03/01/2009 21:10:40

  Ολα αυτα ειναι ανοησίες.

  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

  Ενα απόλυτα διεφθαρμένο καφκικό δημόσιο όπου ολοι ξερουμε πως λειτουργεί ενώ οι όποιες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ενα δημόσιο το οποιο εχει τεράστια ευθυνη για την οπισθοδρόμηση της χώρας ΚΑΙ για το τεράστιο χρεος της.

  Αυτο ισχυει και για το ΥΠΠΟ οπου ναι μεν υπάρχουν αξιόλογοι οπως και λαμόγια. Μη ξεχνάμε ότι ο Ζαχόπουλος αλώνιζε για 4 χρόνια εκει και δεν μίλαγε κανένας. Το ίδιο και ο Βουλγαράκης και σημερα ο Λιάπης ο οποίος είναι ένοχος του συνδυασμου αλλαζονείας/βλακείας.

  Οι αρχαιολόγοι δεν ειναι άγιοι, οχυρώνονται πισω από εναν απαράδεκτο αρχαιολογικό νόμο και το παίζουν σατράπες με το ετσι θέλω.

  Μιλάμε για παιδάκια 25 ετων που εχουν άποψη για τα πάντα με ανόητα -παιδικά- προσχήματα. Οποιος έχει δει πολικατοικίες πάνω σε αρχαία ξερει τι εννοώ.

  Ας βγουν εξω στην πιάτσα του ιδιωτικου τομεα να δουμε τι πιανούν και τα ξαναλέμε. Οι συμβασιούχοι ειναι μόνο αυτό και το ήξεραν πολύ καλά. Ο ΟΑΕΔ τους περιμένει όπως όλους μας....

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/01/2009 21:25:24

  ...εμείς όλοι είμαστε το Δημόσιο φίλε μου, με τη συμπεριφορά μας και με τη στάση μας, με την παιδεία μας και με τα ...χάλια μας.
  Το να κατηγορούμε ένα διεφθαρμένο δημόσιο που είναι τμήμα μιας διεφθαρμένης οικονομίας που και τα δύο μαζί συνθέτουν μια σάπια κοινωνία απλά εθελοτυφλούμε.
  Πρέπει κάποτε (και είναι κρίμα που κάποιοι μένουν άνεργοι)σε αυτή τη χώρα να καταλάβουμε όλοι ότι οι νόμοι οι νόμοι για όλους και όχι πασπαρτού αν μας συμφέρει ή όχι.
  Τελείωσε η σύμβαση? ΑΝΤΙΟ
  Δεν κάνεις τη δουλειά σου? ΕΞΩ (είτε είσαι μόνιμος στο δημόσιο είτε ιδιωτικός υπάλληλος που προεκλογικά σε ...έγλειφαν για ψήφους)
  Αξιολόγηση και διαφανείς διαδικασίες, τυποποίηση παντού μήπως και ξεκολλήσουμε ποτέ από το ...ανατολίτικο ρουσφέτι.

 14. The Predator avatar
  The Predator 03/01/2009 21:35:59

  Ιθαγενη,

  ΣΥΜΦΩΝΩ

  Εχω μεινει πρόσφατα άνεργος απο τον ιδιωτικό τομέα και ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ από που προκύπτει το δικαιωμα να τεμπελειάζεις, να μην παράγεις και παράλληλα να μην σε αγγίζει κανεις.

  Μονο αν σφίζξουν οι κ..οι θα αρχίσει να γίνεται κατι σε αυτη τη χωρα. Δυστυχως.

 15. οκτώ avatar
  οκτώ 03/01/2009 21:39:16

  Δεν γίνεται να φταίνε για όλα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγνοί ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων. Σε αυτούς οφείλουμε κυρίως το τέρας του δικομματισμού, που αναρωτιόμαστε γιατί δεν πεθαίνει ποτέ, και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γι΄αυτό.
  Σε σημείο που αναρωτιέμαι, εάν σε κάποιες εκλογές δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, μήπως θα απαλλαγόμασταν μία και καλή από τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη ;

 16. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/01/2009 21:46:49

  @18 και όλοι θέλουν να τρυπώσουν σε αυτό...
  Εμείς είμαστε λάθος όλοι μας.
  Υπάρχουν :
  -καλοί δημόσιοι υπάλληλοι
  -κακοί δημόσιοι υπάλληλοι
  -καλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι
  -κακοί ιδιωτικοί υπάλληλοι
  -φορολογούμενοι
  -φοροδιαφεύγοντες
  -φοροαποφεύγοντες
  όλοι φταίμε για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, περισσότερο ή λιγότερο, δεν μπορεί κάποιος να καταφεύγει στη συλλογική ευθύνη για να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες...

 17. miamar avatar
  miamar 04/01/2009 09:26:42

  Ο Ιθαγενής βλακείες λες ένας απο τους απολυμένους είμαι και εγώ και :
  1)Έχω 22 συμβάσεις απο το 1996 απλά τα τελευταία χρόνια δούλευα με τα ασφαλιστικά.
  2) λάθος οτι μας προτάθηκε ανανέωση της σύμβασης, αφού δεν έχουμε σύμβαση.
  3) νέα σύμβαση δεν μπορεί να γίνει μιας και ισχύει το 24μηνο, όπως και απο άλλους ειπώθηκε.
  4)Μας απολύσαν απο το τηλέφωνο χωρίς ούτε ένα χαρτί
  5)Έχω στα χέρια μου δικαστική απόφαση που με ....δικαιώνει,(αφού δεν με καταδικάζει).
  6)Αφού ήξεραν απο πληρωνόμαστε (ειδικό λογαριασμό)
  γιατί δεν μας έκανα την απόλυση όταν έπρεπε αλλά περίμεναν την 31η Δεκ και ώρα 13.οο μ.μ;
  7)για 12-15 χρόνια είμαστε απαραίτητοι αναντικατάστατοι, μας ανανέωναν τις συμβάσεις με κενό λιγότερο του μηνός (εκτός απο το 2004) σήμερα είμαστε του κλώτσου και του μπάτσου.
  8)Ο Ιθαγενής ας απαντήσει τουλάχιστον στα δικά μου ερωτήματα και όχι με αοριστολογίες.
  Στην ΚΕ ΕΠΚΑ είμαστε 7 εργαζόμενοι που απολυθήκαμε και όλοι έχουμε ;πο 15-14 χρόνια συνεχόμενα. 2 αρχαιολόγοι-1 συντηρητής και 4 ειδικευμένοι εργάτες όλοι έχουμε απο 2-3 παιδιά και φυσικά δεν είμαστε 20άρηδες που εύκολα ξαναβρίσκουμε δουλειά αλλά 38-49 χρονών,
  Φίλε ιθαγενή για πες μας αυτός που τελειώνει την αρχαιολογική σχολή με 16 χρόνβια διάβασμα και 5-7 χρόνια άμισθη εργασία στο ΥΠΠΟ τι δουλειά θα κάνει μετά τα 45 όταν τον πετούν για το 24μηνο;
  Απλά συμπαράσταση ζητάμε και όχι αυτά που γράφει και ο the Predator !!!!

 18. Provocator. avatar
  Provocator. 04/01/2009 10:35:32

  Σεβομαι την κατασταση σου, αλλα η σκληρη πραγματικοτητα στην Ελλαδα,τα τελευταια 35 χρονια,δε με πειθει οτι σας κραταγαν επειδη σας χρειαζονταν, αλλα για λογους πολιτικους.(Οχι κατ αναγκην και κομματικους).
  Και τα δικαστηρια ακομα, με τετοιους λογους δικαζουν, σ αυτες τις περιπτωσεις.
  Αν θελαμε να γινουμε Κρατος, που να κανει εργο,αρα να του μενει κανα φραγκο, πρεπει να απολυσει το ενα τριτο τουλαχιστον, των δημοσιων υπαλληλων του.Αλλοιως, κοροιδευουμε τον εαυτο μας,ζητωντας να γινουν πραγματα,που εκ των πραγματων δε μπορουν να γινουν, ελλειψει χρηματων.
  Και ειναι και προκληση η υπαρξη αυτων των υπαλληλων, που απολαμβανουν προκλητικων προνομιων, σε σχεση παντα με τους χαχολους του ιδιωτικου τομεα.Που δυστυχως, δεν ξεηκωθηκαν να τα σπασουν ολα.Αυτοι, εχουν ολα τα δικηα με το μερος τους.Οι αλλοι, κανενα.

 19. stelios avatar
  stelios 04/01/2009 10:39:12

  Οι χιλιαδες δηλαδη που θα μεινουν και μενουν ανεργοι καθε μερα επειδη το κ@λοκρατος εχει καταστρεψει καθε επιχειρηματικο περιβαλλον δεν εχουν ψυχη?
  Ασχετα με το οτι στο Υ.Πολιτισμου τα επιδοματα ειναι το λιγοτερο προκλητικα,εγω θελω να πω οτι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ καθολου αν θα μεινουν στο δρομο,οπως αυτους δεν τους ενοιαζε αν ξοδευονται Δις για γιορτες,βραβευσεις ψευτοαριστουχων,προνομιακων κατασκηνωσεων και το μ@υνι της μανας τους,τη στιγμη που αλλα παιδια δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.
  Και να το χωνεψουμε οτι στρατιες<>που δε μπορουν να γραψουν ουτε μια σελιδα χωρις 200 ορθογραφικα λαθη,ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να δουλεψουν σαν πτυχιουχοι,δεν τους υποχρεωσε ΚΑΝΕΝΑΣ να πεταξουν τα χρονια τους σε αχρηστες σπουδες,ενω δεν υπαρχουν ανθρωποι να βιδωσουν σωστα ουτε μια βιδα στην αγορα.

 20. tony avatar
  tony 04/01/2009 11:13:53

  Σε σημείο που αναρωτιέμαι, εάν σε κάποιες εκλογές δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, μήπως θα απαλλαγόμασταν μία και καλή από τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη.

  -Και εγώ τό έχω σκεφτεί πολλές φορές.Με ποια λογική οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι έχουν λόγο στο τί θα γίνουν τά λεφτά που με τόσο κόπο έφερα εγώ στη χώρα.Με ποιά λογική ο μεγαλογιατρός η ο διευθυντής μιας υπηρεσίας ψηφίζει και πολιτεύεται.Εαν κάποιος γίνει μόνιμος υπηρέτης του κράτους δεν μπορεί να έχει λόγο σε αυτό επειδή αν κάποιος έχει τον λόγο έχει και το έργο τότε δεν ειναι υπηρέτης αλλά δυνάστης.
  Αντίτιμο λοιπόν της μονιμότητας η ψήφος.Λογικό.

 21. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 15:01:51

  Ας απαντήσω στις βλακείες που λέω (@20), λοιπόν:

  -δεν έγραψα πουθενά ότι σας προτάθηκε ανανέωση σύμβασης, πόσες συμβάσεις έχει κάποιος κλπ.
  Αν κάποιος έχει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Απλά ελληνικά.
  -αν πληρωνόσουν από ειδικούς λογαριασμούς, ποιος ο λόγος να σας σταματήσουν τώρα? επειδή σταμάτησε ο ειδικός? άρα δεν μπορείτε να πληρωθείτε ΝΟΜΙΜΑ από αλλού, το κατάλαβες? ΝΟΜΙΜΑ για να το ξαναδείς
  -έχεις στα χέρια σου μια προσωρινή απόφαση που σε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ περίπτωση δεν έχει δικαιωθεί όταν έχει γίνει το δικαστήριο
  -ξανά επαναλαμβάνω: κρίμα που ο οποιοσδήποτε χάνει τη δουλειά του είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό τομέα, αλλά οι κανόνες και οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους.
  -μιλάς για το 24μηνο.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά είναι νόμος και οι νόμοι μέχρι να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν ισχύουν και εφαρμόζονται για όλους
  -ωραίος ο συλλογισμός για την προσωρινή διαταγή. Σε ερωτώ λοιπόν έγινε δίκη και έχεις απόφαση ότι δικαιώθηκες? (περιμένεις τη δικάσιμο απλά και ειλικρινά)
  -τη εννοείς σε απέλυσαν τηλεφωνικά? να σου το πω απλά λοιπόν για να απολυθεί κάποιος πρέπει να προσληφθεί πρώτα. (κατάλαβες γιατί πληρωνόσαστε από ...ειδικούς λογαριασμούς λοιπόν)
  -δεν είδα να απαντάς στις προτάσεις (όχι συμβασιούχοι, κάλυψη κενών με διαγωνισμούς και διαφανείς διαδικασίες κλπ) γιατί αν θες να το πάμε σε προσωπικό επίπεδο όπως εσύ ΔΙΚΑΙΑ είχες με οποιοδήποτε τρόπο 22 συμβάσεις, κάποιος άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι ΑΔΙΚΑ δεν είχε καμία.
  Δεν καταλαβαίνω γιατί η νομιμότητα και οι διαφανείς διαδικασίες είναι ...βλακεία σε αυτή τη χώρα.
  Όσο για τους αρχαιολόγους κλπ σου απάντησα ήδη.
  Αξιολόγηση και διαφάνεια (...και για τους ιατρούς, δασκάλους ή σκουπιδιάρηδες) όχι σύμβαση από το παράθυρο και ...μονιμοποίηση.
  Ίδιοι κανόνες για όλους.

 22. miamar avatar
  miamar 04/01/2009 18:07:29

  Εντάξει Ιθαγενή νομίζεις οτι απάντησες!
  @14 σου αντιγράφω τι έγραψες " Κανένας δεν είχε από τους 670 πολλές συμβάσεις (μέχρι 3 επιτρέπει το ΠΔ 164) διαφορετικά θα ήταν παράνομες συμβάσεις...." Εδώ απάντησες Μπά!!!!
  2ον "Είχαν πάρει προσωρινές διαταγές ασφαλιστικών μέτρων και όποτε γινόταν η δίκη την έχαναν" Λάθος, όταν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου πως χάνεις μια δίκη; Όταν σε δικαιώνει με τα ασφαλιστικά πως χάνεις την δίκη;
  Σκέφτηκες την αξιολόγηση λοιπόν για λύση; Ο.Κ εμείς οι 670 την δεχόμαστε αλλά πως θα μας ξαναπάρουν αφου υπάρχει το 24μηνο;
  Ξερεις πολλούς που μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένη ανασκαφή; ξέρεις πολλούς που μπορούν να συντηρίσουν ψηφιδωτά απο την πρώτη στιγμή; Ξέρεις πολλούς που μπορούν να μάθουν όλα αυτά σε 12 μήνες;
  Φυσικά όχι εμείς λοιπόν που κάναμε 13 χρόνια και σου θυμίζω οτι είμαστε συμβασιούχοι 4 εκλογικές αναμετρήσεις, ΤΑ ΜΆΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΜΆΘΟΥΜΕ.
  Λέω ακόμα για να το καταλάβετε οτι εμεις δεν μπήκαμε με μέσον, ούτε μας έβαλε κάποιος βουλευτής ή υπουργός;
  Εργάτες είμαστε χωρίς προνόμια και για 5 χρόνια κανείς δεν ερχόταν να δουλέψει σε ανασκαφή.
  Μάλλον μας μπερδεύετε με κάποιους ή κάποιες που ξύνουν ολημερής τους κόλους τους σε γραφεία!
  Βαρέα και ανθυγιεινά τα ένσημα μας γιατί ποτέ δεν είχαμε στέγη στην κεφαλή μας.

  Σε καλώ να μου βρεις άλλους με 14 χρόνια όμηρο του κάθε υπουργού πολιτισμού και ξέρεις πόσοι υπουργοί πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια!!

 23. miamar avatar
  miamar 04/01/2009 18:17:17

  Στο άλλο ερώτημα σου για να μην υπάρχουν συμβασιούχοι εμείς φωνάζουμε απο το 2000 γιατί βλέπαμε την κατάσταση και αντιλαμβανόμαστε την δική μας ομηρία και το λέγαμε παντού! Κανείς δεν μας έδωσε σημασία τότε. Ξέρεις οτι υπάρχει πολλά χρόνια σωματείο συμβασιούχων ΥΠΠΟ αναγνωρισμένο απο όλες τις κυβερνήσεις;
  Για ποιο λόγο νομίζεις οτι προσφύγαμε στα δικαστήρια; Εγώ για παράδειγμα είμαι 13 χρόνια έχω τρία παιδιά είμαι 49 χρονών και πέρνω ..κάτσε για να μάθεις τι λαμόγιο είμαι.... 835Ε
  Το καταλαβαίνεις τόσο μαλάκας είμαι που κάθομαι ακόμα ....αλλά 49 χρονών τι άλλο μπορώ να κάνω ή να μάθω στην ζωή μου;

 24. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 18:35:54

  Από το 2004 και μετά απαγορεύει το ΠΔ 164 πάνω από 3 συμβάσεις, μην κοροϊδευόμαστε, ο νόμος αυτό λέει .(εσύ μιλάς συνολικά εγώ αναφέρω τον νόμο με τον οποίο συμφωνεί και το Ευρωπαικό Δικαστήριο 12ος/2008, προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο νόμο (ο 2190 ο νόμος Πεπονή εξαιρούσε το ΥΠΠΟ) αλλά ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ, εκεί είναι η διαφορά μας)
  Τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα δεν είναι δικαστικές αποφάσεις.
  Το δημόσιο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σε πάρει όταν έχεις απόφαση στα χέρια σου.
  Δεν σου ανέφερα ότι μπήκες ή όχι με μέσο, αν θέλεις να το καταλάβεις ή όχι η ουσία είναι ότι για το παραμύθι των "πάγιων και διαρκών αναγκών" πρέπει η θέση να καλύπτεται με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και όχι με μονιμοποιήσεις εκτάκτων που τους προσλαμβάνει ο κάθε δ/ντης.
  Πληρωνόσαστε με ειδικό λογαριασμό που ήταν ΕΞΩ από διαδικασίες ελέγχου και τώρα που οι δαπάνες θα ελέγχονται σας διώχνουν.
  Διαφωνείς σε αυτό ?
  Το ίδιο πρόβλημα το έχουν όλα τα Υπουργεία με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών.
  Ας αλλάξει ο νόμος και το συζητάμε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι:
  -ο ΝΟΜΟΣ ειναι ΝΟΜΟΣ για όλους ανεξάρτητα από ηλικία συμφέρον και εμπειρία
  -Δεν μπορείτε να πληρωθείτε με το ισχύον νομικό πλαίσιο από ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΟΜΙΜΑ.
  Θέλει πρόσληψη (ισχύει το ΠΔ 164) πηγή χρηματοδότησης απόλυση
  Σε καταλαβαίνω, αλλά έχεις άδικο.

  ΥΓ

  και μην κοροϊδευόμαστε δεν φωνάζετε για τον θεσμό των συμβασιούχων αλλά να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι

 25. miamar avatar
  miamar 04/01/2009 22:27:20

  Ιθαγενή πάλι κάνεις λάθος δώσε φαξ να σου στείλω τις 7 συμβάσεις που έχω μετά το 2004
  Γράφε όμως για να το ψάξεις
  συμβαση υππο 20-08-2004 αρ,πρωτοκολλου 3896
  -''- 22-10-2004 -''- 4901
  -''- 24-01-2005 -''- 0284
  -''- 23-09-2005 -''- 4733
  -''- 30-12-2005 -''- 6556
  -''- 07-04-2006 -''- 1822
  -''- 10-07-2006 -''- 3535
  Η τελευταία λοιπόν σύμβαση έληγε στις 9-8-2006 όμως εμείς πήγαμε το ΥΠΠΟ στα δικαστήρια πριν λήξη η σύμβαση μας και κάναμε τα ασφαλιστικά.
  Φυσικά ποτέ δεν πήραμε και απόλυση. Φυσικά και απο τότε δουλεύω 28 μήνες ασταμάτητα (παραβίασα και το 24μηνο) και ο υπουργός το ήξερε και με πλήρωναν για την δουλειά μου.

  Και ερχόμαστε στο ρεζουμε "η ουσία είναι ότι για το παραμύθι των “πάγιων και διαρκών αναγκών” πρέπει η θέση να καλύπτεται με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και όχι με μονιμοποιήσεις εκτάκτων που τους προσλαμβάνει ο κάθε δ/ντη" εμένα αν περνούσε απο τον διευθυντή μου θα μερ διόριζε εσύ τι λες;
  Όμως τι διαγωνισμό θα κάνετε για σκαφτιάδες;
  δεν σε φτάνουν τα 13 χρόνια τα τρία παιδιά αλλά και η εμπειρία μου;
  Άστα ιθαγενή δεν καταλαβαίνεις την λογική των εργατών του ΥΠΠΟ, νομίζεις οτι είμαστε λαμόγια και τα λοιπά.
  Φυσικά δεν μου απαντας και συ πως σου φαίνεται ο μισθός μου.
  Διευκρινίζω (ποτέ δεν πληρώθηκα με απόδειξη)(ποτέ δεν μου έδωσαν εγγράφως την απόλυση μου) (δεν φεύγω απο την θέση μου και ας μην πληρώνομαι μιας και δεν ξέρω να κάνω τίποτα άλλο).

 26. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 23:04:24

  ...συγνώμη αλλά πως να το ψάξω?
  Αν δούλευες 28 μήνες (όχι σε κοινοτικά) στο ΥΠΠΟ είναι παράνομο, αυτό λέει ο ΝΟΜΟΣ.
  Δεν αποκαλώ κανένα λαμόγιο χωρίς να τον ξέρω προσωπικά.
  Αρνούμαι όμως να δεχτώ την λογική: μπαίνω έκτακτος - καλύπτω πάγιες ανάγκες - έχω χ μήνες - θέλω να γίνω μόνιμος.
  Δεν ξεχωρίζω εργάτες - αρχαιολόγους ή πυρηνικούς φυσικούς, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους.
  Δεν με ενδιαφέρει τι ξέρει ή όχι ο κάθε υπουργός, δ/ντης, ή θεός ο ίδιος, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους.
  Οσο για το επιχείρημά σου, συγνώμη αλλά τα 3 παιδιά και η εμπειρία θα πρέπει να μετράνε ως μόρια σε διαγωνισμό και όχι να είναι ελευθέρας.
  Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά όπως από τη μια μεριά έχουμε εφαρμογή νόμου και από την άλλη ανθρώπους.
  Να αλλάξει ο νόμος? Μαζί σου
  Να μονιμοποιούνται συμβασιούχοι? Απέναντί σου
  Να χάνει κάποιος τη δουλειά του? Μαζί σου άδικο
  Να εφαρμόζουμε τους νόμους κατά το δοκούν? Μα για αυτό είναι μπάχαλο η χώρα και ας είναι υπουργός είτε η Μελίνα είτε ο Βενιζέλος είτε ο Λιάπης είτε ο Θεός ο ίδιος.
  Ελεος με τα παραθυράκια σε αυτή την χώρα

  ΥΓ

  δεν απάντησες ότι το πρόβλημα είναι η κατάργηση του ειδικού και δεν μπορείς να πληρώνεσαι νόμιμα ή αν σε εξοργίζει νομότυπα πλέον.
  Γιατί λοιπόν να μονιμοποιήσω τους συμβασιούχους του δημοσίου και όχι:

  -εργαζόμενους ΛΑΝΑΡΑ
  -εργαζόμενους SIEMENS
  -εργαζόμενους κάθε επιχείρησης που κλείνει

  ας γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και μετά ας μας φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση (...όπως έλεγε και ο Βουτσάς να τρουπώσω μόνο και άμα τρουπώσω...)

 27. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 23:10:16

  ....όσο για τον μισθό σου, μετά από 20 χρόνια στο δημόσιο (και είμαι εναντίον της μονιμότητας αν παρακολουθείς και το έχω γράψει και έχω κάνει προτάσεις) λαμβάνω 1,350 € καθαρά με τα πτυχία και είμαι σε Υπουργείο χωρίς επιδόματα.
  Κανείς δεν με πίεσε να διαγωνιστώ για να μπω, κανείς δεν με κρατά αλυσοδεμένο κανείς δεν σε ανάγκασε να μείνεις για τα 835 €, έλεος δεν μετριούνται όλα με την τσέπη.
  Κάνω τη δουλειά μου και για αυτό είμαι Υπάλληλος και θέλω να μείνω Υπάλληλος και εφαρμόζω τους νόμους και τους κανόνες.
  Δεν χρωστάω σε κανένα τίποτα
  Δεν μου χρωστάει κανένας τίποτα
  Κάνω τη δουλειά μου
  Απλά όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, πλην Ελλαδιστάν.

 28. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 23:24:14

  Ορίστε λοιπόν, για το Δημόσιο:

  -προσοντολόγιο
  -καθηντολόγιο
  -μηχανογράφηση
  -τυποποίηση
  -σύνδεση αμοιβής με παραγόμενο έργο και ποιότητας
  -διοίκηση από το δημόσιο (όχι από πολιτικούς / συνδικαλιστές /κυβερνήσεις)
  -ελεγκτικοί μηχανισμοί
  -καταγραφή κενών
  -κάλυψη με μετατάξεις, όχι το φρούτο των πρόωρων συνταξιούχων των 45αρηδων ΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και άλλων κολλητών
  -απόλυση υπεράριθμων ή μη παραγωγικών
  -μη τήρηση νόμων ή κανόνων όχι απόλυση αλλά φυλάκιση (έτσι θα δυσκολευτούν να ανακαλύπτουν Εφιάλτες όταν οι πρώτοι επίορκοι θα πάνε μέσα)
  -συμβασιούχοι σπίτι τους όταν τελειώνει το έργο ή η χρονική περίοδος που προσελήφθησαν

  και μην αρχίσει να φωνάζει κάποιος ότι τα λέω εκ του ασφαλούς γιατί ποτέ δεν θα γίνουν, πλέον αν δεν γίνουν θα μας το επιβάλλουν εδώ που φτάσαμε.

 29. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2009 23:34:56

  και για να γίνει λίγο πιο προσωπικό:

  -τι κάνει ένας εργάτης τον χειμώνα ? ανασκαφή?
  -”- 30-12-2005 -”- 6556 ημέρα Παρασκευή σύμβαση? Πότε έγινε ανακοίνωση, πόσοι το πληροφορήθηκαν, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή ποιες οι ανάγκες πρόσληψης εργατών μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς?
  -πως προσλαμβάνεις κάποιον για το 2006 όταν δεν γνωρίζεις πιστώσεις και ροή χρηματοδοτήσεων?
  -όλα αυτά λοιπόν γίνονταν επειδή υπήρχε ο ειδικός λογαριασμός και τώρα που πρέπει να είναι νομότυπα, άρχισαν τα όργανα

  Σταματάω εδώ τη διένεξη γιατί σε κατανοώ σαν άνεργη αλλά πρέπει κάποτε να σταματήσει το γαϊτανάκι των μονιμοποιήσεων από το παράθυρο.

 30. miamar avatar
  miamar 05/01/2009 08:29:09

  Σταματάς γιατί απλά εισαι βολεμένος! Αυτά που δεν καταλαβαίνεις για τις προσλήψεις και πως θα το ψάξεις είναι δικαιολογίες του κόλου.
  Φυσικά δεν περιμένω κατανόηση απο εσένα που σε διόρισαν κάποιοι άλλοι.
  Τί κάνει ένας εργάτης τον χειμώνα; Απλά στην Κρήτη ο χειμώνας είναι 10 μερες και κάνει συντήρηση σε κάποιο ψηφιδωτό, ή δουλεύει σε ιδιωτική ανασκαφή (άστα φίλε λαμόγιο μου θυμίζεις)
  Αλλά απο οτι κατάλαβα απο τα λεγόμενα σου μάλλον και διπλοθεσήτης θα είσαι ή ο μπαμπάς σου θα σε ταίζει ακόμα αφού δεν ενδιαφέρεσε για τις αποδοχές σου.
  Φίλε άκου τις παράνομες και καταχρηστικές συμβάσεις δεν τις έκανα εγώ, και απο οτι ξέρεις πολύ καλά ο κ. Σημίτης παραβίαζε για οκτώ χρόνια τις κοινοτικές οδηγίες που απο τότε μιλούσαν για μονιμότητα όσο και νομιμότητα, φυσικά τότε έκανες τον παλαβό και δεν άκουγες τις φωνές μας.
  Διαπιστώνεις οτι κάθε φορά που γράφεις λές ψέμματα. Για τις 7 συμβάσεις μόκο, για το τι είδος διαγωνισμό υπάρχει για εργάτες δεν μας λες; Αν δεν μετρούν τα παιδιά στα μόρια τι θα μετράνε οι γκόμενες;Μάλλον βολεμενάκιας είσαι και εκ του ασφαλούς κράζεις. Φωνάζεις τώρα για άρση της μονιμότητας αλλά άμα έλθει η στιγμή σε βλέπω με κουκούλα.
  Ακόμα όταν μπήκα στην δουλεια αυτή δεν μπήκα για μονιμότητα, μπήκα επειδή πεινούσα αυτό που εσύ και κάτι άλλοι που σαχλαμαρίζεται εν ώρα δουλειάς δεν το έχετε νοιώσει.
  Και τελευταίο γράφει και δεν καταλαβαίνεις σε ποιον γράφεις άνεργος είμαι.

 31. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/01/2009 22:28:04

  Εχεις απόλυτο δίκαιο,
  -είμαι λαμόγιο (...λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω μόνο, δεν μένω με τον "μπαμπά μου" και δεν μπήκα από το παράθυρο, μπορείς και εσύ να δώσεις διαγωνισμό και όχι συνέντευξη 30/12/2005)επειδή θέλω να λοιπόν εφαρμοστεί ο νόμος,
  -είμαι βολεμένος επειδή θέλω να αρθεί η μονιμότητα για να μην κάνουν δ/ντες προσλήψεις σε γνωστούς και φίλους,
  -και σαχλαμαρίζω στη δουλειά
  μακάρι λοιπόν να μπεις στο Δημόσιο και ...νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη.

  ΥΓ

  δεν απάντησες :

  -το πρόβλημα είναι η κατάργηση του ειδικού? (δεν περνάει η μισθοδοσία σας από εντελλόμενα και
  ελεγκτικό συνέδριο )
  -γιατί εσύ έχεις περισσότερα δικαιώματα από τους εργαζόμενους ΛΑΝΑΡΑ, SIEMENS, κλπ

  μπορείς να συνεχίσεις να βρίζεις τώρα....

 32. miamar avatar
  miamar 05/01/2009 22:53:27

  έχεις περισσότερα δικαιώματα από τους εργαζόμενους ΛΑΝΑΡΑ, SIEMENS
  Αν το θέτεις έτσι! Ναι έχω γιατί απλά εγώ είμαι απο το 1996 δεν μπήκα το 2005, εμένα σαν εργάτη κανένας δεν σκέφτηκε να με κάνει μόνιμο όλα αυτά τα χρόνια και δουλεύω κάπου που δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση πολύ δε περισσότερο δεν βρίσκεται σε χρεωκοπεία. Δυστυχία που δεν σπουδάσαμε σαν και σένα και δεν έχουμε πτυχία Θάνατος λοιπόν γιατί υπάρχει μέτρο σύγκρισης η ΛΑΝΑΡΑ και η SIEMENS.
  Καλά κάνω και σε λέω λαμόγιο του κερατά 3 χρόνια μόνιμος και κατουρείς στο φαί σου!

  Γιατί δεν καταλαβαίνεις οτι όταν πιάσαμε δουλειά το 95-96 δεν είχαμε στο μυαλό μας την μονιμότητα!
  Αλλά θεωρείς σωστό το 24μηνο τώρα γιατί;
  Θεωρείς οτι οι διευθυντάδες διορίζουν, καλά δεν είσαι λαμόγιο, μαμακας είσαι, γιατι αν οι διευθυντάδες έκαναν τις προσλήψεις θα ήμουν απο τους πρώτους εδώ και 10 χρόνια.
  Για μια γαμημένη μέρα δεν με πιάνει ο 164 για μια μέρα! Και δεν είμαι σαν και σένα που μιλάς εκ του ασφαλούς.
  Κάποιος είπε για να σε δούμε τώρα λαμόγιο στον ιδιωτικό τομέα που σε απόλυσαν, εντάξει μπορεί να μην τα καταφέρω και λόγω ηλικίας αλλά εσύ -πόσο είσαι 25-30 - γιατί αναζητησες μια μόνιμη θέση στο δημόσιο το 2005 τόσο ανίκανος είσαι ή ο μπαμπάς σου σε εσπρωξε ;

 33. miamar avatar
  miamar 05/01/2009 23:21:19

  Φυσικά συμπληρώνω για να καταλάβετε και κάτι απλό,
  και μπορεί να είναι και η διαφορά μας με τους κατα τα άλλα συμπαθείς εργάτες του Λαναρά ή της ζήμενς :
  Βάσει του Συντάγματος, η κυριότητα και η διαχείριση των αρχαιοτήτων ανήκει αποκλειστικά στο κράτος και έτσι δεν επιτρέπεται σε μη κρατικό φορέα να διενεργεί αρχαιολογική ανασκαφή. Επομένως, όπως αντιλαμβάνεστε το επάγγελμα του αρχαιολόγου του συντηρητή του ειδικευμένου εργάτη ανασκαφών και κάποιες άλλες ειδικότητες ουσιαστικά καταργούνται, καθώς δεν μπορούν να ασκηθούν ιδιωτικά.
  Γκέγκε τι θα γίνει λοιπόν, οι παλιοί συμπλήρωσαν το 24μηνο ποιος θα μάθει στους νέους αυτά που μάθαμε εμείς απο τους παλαιότερους;
  Λέτε να κάνουμε εισαγωγή ειδικευμένων εργατών που δεν έχουν στην πλάτη τους το 24μηνο; Μπορεί!!

 34. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/01/2009 23:25:11

  ....αν ξέρεις να διαβάζεις έγραψα οτι το ΠΔ 164 είναι άδικο στο 24μηνο και ο νόμος Πεπονή εξαιρούσε το ΥΠΠΟ.
  Είναι όμως νόμος.
  Να αλλαχτεί ή να καταργηθεί? μαζί σου
  Να μην εφαρμοστεί ενώ τον ψήφισε η Βουλή? εναντίον σου

  ΥΓ

  σαν λαμόγιο έχω 2 πτυχία και μπήκα με τον 2190 (όχι με συνέντευξη 30/12/2005 όπως εσύ αφού το προσωποποιείς) πριν 15 χρόνια, με δουλειά στον ιδιωτικό τομέα πριν 5 χρόνια στον τομέα της πληροφορικής.
  Αντίο και συνέχισε να βρίζεις την ίδια ηλικία έχουμε και μακάρι να γίνεις μόνιμος, εξάλλου όπως ξανά έγραψα το δημόσιο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας, του αξίζεις λοιπόν.

 35. miamar avatar
  miamar 05/01/2009 23:40:32

  Βρε πάλι δεν απαντάς! Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί λες (όχι με συνέντευξη 30/12/2005 όπως εσύ) καλά άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις και έχουμε και την ίδια ηλικία!
  Γράφεις ακόμα "αν ξέρεις να διαβάζεις έγραψα οτι το ΠΔ 164 είναι άδικο στο 24μηνο και ο νόμος Πεπονή εξαιρούσε το ΥΠΠΟ.
  Είναι όμως νόμος.
  Να αλλαχτεί ή να καταργηθεί? μαζί σου
  Να μην εφαρμοστεί ενώ τον ψήφισε η Βουλή? εναντίον σου"
  δηλαδή δεν γαμι..... τα εργατάκια του ΥΠΠΟ ας είναι καλά οι καθαρίστριες των δήμων !
  Βάλε μυαλό ιθαγενή απο σένα που είσαι μόνιμος χρειαζόμαστε την στήριξη σου, μην γίνεσε λαμόγιο του κερατά.

 36. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/01/2009 23:49:00

  ....εσύ έκανες σύμβαση 30/12/2005 (-”- 30-12-2005 -”- 6556) ημέρα Παρασκευή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  Έχεις λοιπόν περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους.
  Μαζί σου λοιπόν και πες στον προϊστάμενο σου να στείλει να ελεγχθεί με βάση το δημόσιο λογιστικό η μισθοδοσία σου.
  Σταματάω εδώ και έχεις απόλυτο δίκαιο και στο ξαναλέω ως "λαμόγιο" εύχομαι να μονιμοποιηθείς.
  Συνέχισε να βρίζεις.

 37. miamar avatar
  miamar 06/01/2009 09:31:47

  εσύ έκανες σύμβαση 30/12/2005 (-”- 30-12-2005 -”- 6556) ημέρα Παρασκευή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  Μου κάνανε γιατί ήμουν απαραίτητος είπαν!!
  Σήμερα δεν είμαι!
  Φυσικά έχω δίκιο και αυτό θα το βρώ, με αγώνα, όχι όπως εσύ που νομίζεις οτι το πτυχίο σου δίνει και περισσότερα δικαιώματα.
  Ούτε καρέκλα ζήτησα ούτε καλοριφέρ, εξωτερικός εργάτης είμαι και αν ξέρεις απο αρχαιολογία θα γνωρίζεις οτι είναι ο τελευταίος κρίκος στην υπηρεσία αλλά ο σπουδαιότερος.
  Όσο για τον έλεγχο της μισθοδοσίας μου σε ευχαριστώ για την πληροφορία γιατί πραγματικά δεν το ήξερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.