23/01/2010 13:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοφανής διασυρμός, ξεπέρασαν και τις 400 μονάδες τα Spreads...

Ιστορικό ρεκόρ όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει κατέγραψαν τα Ελληνικά ομόλογα πενταετούς διάρκειας, με διαφορά που ξεπέρασε και τις 400 μονάδες βάσης από το Γερμανικό! Μιλάμε για ένα παιχνίδι άνευ προηγουμένου με την κυβέρνηση απλό παρατηρητή, που υποθηκεύει το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και καταργεί κάθε προσδοκία για κοινωνική πολιτική.

Το Δεκαετές ομόλογο έφτασε τις 317 μονάδες βάσης γεγονός καταστροφικό και για το εύρος της όποιας ανάκαμψης ακόμα και από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Δικαιολογίες σχετικά με την πενταετία Καραμανλή ακούγονται τουλάχιστον κωμικές αφού οι ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Η κυβέρνηση με το ένοχο παρελθόν αλλά και τα συνεχή δείγματα ανικανότητας μόνο εμπιστοσύνη δε μπορούν να εμπνεύσουν στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς, η ΕΕ βλέπει τον κύριο Παπακωνσταντίνου και γελάει, για τους λόγους που είχαμε αναλύσει ΕΔΩ. Όμως αυτή η κατάρρευση δε μπορεί να είναι απλώς η αποτίμηση των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας. Η έλλειψη αντίδρασης είναι πλέον εξόφθαλμη και εκνευριστική.

Είναι σύμπτωση που πάντοτε επί ΠΑΣΟΚ θησαυρίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι εις βάρος της Ελλάδας; Είναι σύμπτωση που ο φάκελος Siemens παραμένει στο συρτάρι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία;

Το μεγάλο πλιάτσικο των χρημάτων της ΕΕ που έγινε επί Σημίτη, είχε συγκεκριμένους μοχλούς και μεθοδεύσεις. Ο μόνος τρόπος να ληστευθούν τα δημόσια ταμεία (αφού η ίδια η ΕΕ έλεγχε την κατεύθυνση των πόρων) ήταν να γίνει μέσω “εκλεκτών” εταιρειών της Φρανκφούρτης, όπως η Siemens.

Ο κύριος δίαυλος της ληστείας ήταν ο ΟΤΕ όπως πλέον γνωρίζουμε. Ακολουθούν ΟΣΕ, ναυπηγεία, αεροδρόμιο κλπ. Πάντα με τις εκλεκτές, Γερμανικές εταιρείες.

Τα μέλη των ΔΣ του ΟΤΕ εκείνα τα έτη λοιπόν, είχαν βασική ευθύνη, είτε ως συνεργοί είτε γιατί δεν αντελήφθησαν τίποτα. Ένα από τα μέλη ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομικών, κύριος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα βεβαίως με την Ελληνική δικαιοσύνη που ως γνωστόν έχει κάνει “τεράστιες προόδους” στο θέμα της Siemens, o κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είχε ποινικές ευθύνες για τα χαμένα δισ. Δεν παύει όμως να ήταν μέλος γεγονός που η ΕΕ το γνωρίζει καλά, ιδιαίτερα οι Γερμανοί που γνώριζαν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ τα πρόσωπα κλειδιά στη μεγάλη μεθόδευση.

Τώρα λοιπόν, αυτές οι ίδιες περσόνες παρουσιάζονται στην ΕΕ ως “εγγυητές” του συμφώνου σταθερότητας και της ανάκαμψης της οικονομίας. Ποιοί; Αυτοί που διέσπειραν φήμες ως αντιπολίτευση, που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΟΤΕ, που ανέσυραν ακόμα και τον Προβόπουλο σε ρόλο hitman της Ελληνικής οικονομίας.

Έχοντας μάλιστα την απόλυτη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την απόλυτη στήριξη των μέσων, την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο…

Από την άλλη, είχαμε έναν Καραμανλή με ισχνή πλειοψηφία Δαϊλάκηδων και Γιακουμάτων, με αντιπολίτευση κουκουλοφόρων και τα ΜΜ”Ε” του κάθε επίορκου κακούργου να τη σφυροκοπούν αλύπητα. Με νωπή την κατάρρευση της Αμερικανικης οικονομίας και τις Ευρωπαϊκές πτωχεύσεις τραπεζών. Και όμως, ο Καραμανλής μπόρεσε και διαφύλαξε στα μέτρα του δυνατού τους “πλειστηριασμούς”.

Οι σημερινοί; Με όλες τις συνθήκες υπέρ τους, καταφέρνουν να διαλύουν ότι έχει απομείνει και να επιτρέπουν στους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι. Γιατί;

Πως θα εμπιστευθεί αυτούς τους ανθρώπους η ΕΕ; Ακόμα και η ΕΚΤ; Όταν εξ’ αιτίας τους θησαύρισαν οι αγαπημένοι της Φρανκφούρτης;

Όταν διογκώνεις τεχνητά το έλλειμα σου και χάνεις 50εκ Ευρώ την ημέρα από την αύξηση των επιτοκίων, πως χαρακτηρίζεται κύριε Προβόπουλε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nasos avatar
  nasos 23/01/2010 14:19:44

  Περιμένετε λιγάκι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες και ύστερα χεωκοπούμε με την άνεσή μας.

 2. Orestios avatar
  Orestios 23/01/2010 15:39:21

  Το GAP μια χαρά καταστρέφει το μέλλον μας. Κατά τα άλλα τα πάει θαυμάσια.

 3. WTF avatar
  WTF 23/01/2010 16:03:35

  "Δικαιολογίες σχετικά με την πενταετία Καραμανλή ακούγονται τουλάχιστον κωμικές αφού οι ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.": Προεξοφλούν το μέλον βάσει των ενεργειών που έχεις κάνει στο παρελθόν και σου δίνουν ή δεν δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις επιπλέον ενέργειες. FactorX μάλλον από κάπου τα παίρνεις για να γράφεις τέτοια...

 4. MBP avatar
  MBP 23/01/2010 16:04:43

  Θελει θρασσος να μιλουν και οι υμνητες του κουρασμενου! Αισχος!!

  • «Κασανδρα» avatar
   «Κασανδρα» @ MBP 23/01/2010 18:15:27

   Ο κουρασμένος πάντως μιλούσε για την ανάγκη να παρθούν σκληρά μέτρα για να μαζευτούν τα χάλια όλων αυτών των χρόνων που κατά κύριο λόγο τα δημιούργησε η πασοκάρα, δεν έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά και υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια.

   Ξεκάθαρα για την παρούσα κατάσταση φταίει η ατολμία του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα. Τι θα γίνει αν για πχ 4-5 χρόνια παγώσουν οι αυξήσεις στους ΔΥ; Ιδού η ρόδος...

 5. yangoolas avatar
  yangoolas 23/01/2010 16:19:06

  Το λες, το ξαναλές, και δεν βαράει κανείς... τι κακό είναι αυτό... Ξανά πιο πέρα.

 6. Άκερμος avatar
  Άκερμος 23/01/2010 16:42:14

  ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΠΟΥ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΛΑΥΤΑ ….
  =ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ Β.ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΙΝΙ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ?? [ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Β. ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ, ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ] ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ[ΣΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ], ΖΕΣΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ[25.000 ΒΑΡΕΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ??].
  -ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ, ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ, ΘΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ[ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ], ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΘΟΝΕΣ[ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΗΛΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΚΛΠ ] – ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ, ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡ/ΑΙΟΥΣ.
  -Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ , ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ??
  -ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ [ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ]. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΚΛΠ ??
  ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡ/ΑΙΟΙ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ[ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ/ΤΩΡΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ/ΒΑΒΥΛΩΝΑ??] , ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ/ΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 23/01/2010 17:47:59

  Η κατάσταση άρχισε να παίρνει τη κατηφόρα όταν ο Τζέφρις βγήκε στο πανελλήνιο και ουσιαστικά παγκόσμιο κοινό και δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική καταστροφή και τις χειρότερες ημέρες από το 1974.

  Πρόφανώς έδωσε το σύνηθμα στους κερδοσκόπους φίλους του χρηματιστές στη Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ανεβάσουν το κόστος δανεισμού.

  Προφανώς υπάρχει δόλος, ώστε κάποιοι να θησαυρίσουν κυριολεκτικά σε μερικές εβδομάδες και παράλληλα να εγκλωβιστεί η Ελληνική κοινωνία ώστε να αποδεχθεί κάποιες καταστάσεις που δεν τις αποδέχεται.

  Επιπλέον, το κόστος δανεισμού σαφέστατα και προεξοφλάται σε μελλοντικό επίπεδο από τις αγορές, όπως επίσης και από την γενικότερη ψυχολογία της στιγμής.

  Όταν λοιπόν ΑΚΟΜΑ δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του κρατικού μηχανισμού σε καίρια πόστα και όταν βλέπουν τις τρομερές αντιφάσεις μεταξύ των ενεργειών των Υπουργών, του ΠΑΣΟΚ και των αισθημάτων της κοινωνίας, τότε τι περιμένετε να κάνουν?

  Αρπάζουν την ευκαιρία για να κερδοσκοπίσουν, έτσι απλά.

  Η κυβέρνηση αυτή θα πέσει με πάταγο, αυτά είναι τα καλά νέα, γιατί αποτελεί "Liability" πλέον, όχι μόνο για την Ελληνική κοινωνία αλλά και για τη συνοχή της ΕΕ, ενώ οι Αμερικανοί έχουν σε χαμηλή υπόληψη τον Τζέφρευ γιατί αποδείχθηκε παντελώς τζούφιος.

  Το θέμα είναι να μην προκαλέσουν περαιτέρω καταστροφή από όση έκαναν ήδη.


  Υ.Γ

  Το γεγονός ότι έχει 160 Βουλευτές ο Τζέφρυς, δεν σημαίνει τίποτα.
  Διαβάστε σύγχρονη Ελληνική πολιτική ιστορία και θα δείτε ότι όταν το Ελληνικό Πρωθυπουγοκεντρικό σύστημα ταράσεται στο κέντρο του (Περιβάλλον Πρωθυπουργού), τότε ακόμα και οι ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, πάνε περίπατο.

  Αυτό θα γίνει και τώρα, γιατί οι κοινωνίες εν τέλει δεν αυτοκτονούν και ούτε κάθονται να τις αυτοκτονήσουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dubai Expatriate 23/01/2010 18:02:56

   Dubai
   Πρόσφατα εντοπίστηκαν κερδοσκόποι αλλά και που στοχοποιήθηκαν άλλαξε κάτι?
   Ακόμη και αν δεχθούμε ότι αυτοί οι "κακοί" κάνουν επίθεση στην χώρα, έτσι ξαφνικά έγινε αυτό ή με την ανθελληνική πολιτική του το GAP τους άνοιξε την πόρτα και ουσιαστικά τους προσκάλεσε? Εδώ προσκαλούνται όλοι οι Μουσουλμάνοι της υφηλίου και δεν θα έρθουν οι κερδοσκόποι?
   Με ποιόν τρόπο άραγε το GAP θωρακίζει την οικονομική άμυνα της χώρας όταν το μόνο μέλημά του ήταν η απαξίωσή της δια μέσου παγκόσμιας περιοδίας συκοφάντησης?
   4 μήνες τώρα ένα (1) ουσιαστικό μέτρο στήριξης της οικονομίας μας δεν έχουμε ακούσει. Αντ'αυτού μια καταιγίδα φημών υπάρχει ενώ το μόνο σχέδιο είναι αυτό που εφαρμοστηκε προ 15ετίας, επί Γιάννου, αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει πια.
   Η ολοκληρωτική όμως ανεπάρκεια του GAP φαίνεται στην ανικανότητά του να επανδρώσει το κράτος με στελέχη μετά από τόσο καιρό. Ουσιαστικά προκαλεί κατάσταση ασφυξίας και δυσλειτουργίας. Μόνο τα λόγια του έμειναν να αποτελούν τις ερινύες του. Γιατί οι ερινύες δεν σταματούν παρά μόνο όταν χυθεί αίμα.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Orestios 23/01/2010 18:38:36

    'Η ολοκληρωτική όμως ανεπάρκεια του GAP φαίνεται στην ανικανότητά του να επανδρώσει το κράτος με στελέχη μετά από τόσο καιρό'

    Περιμένει να πάρουν υπηκοότητα οι μουσουλμάνοι για να στελεχώσει τις υπηρεσίες με το 'κατάλληλο' προσωπικό.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Dubai Expatriate 23/01/2010 19:32:09

   Η πολιτική ανάλυση του Dubai Expatriate, είναι εξαίρετη.

   Η φυσιολογική φθορά και παρακμή μιας κυβέρνησης ξεκινάει πάντα από την περιφέρεια της και κάποια στιγμή φθάνει και στο κέντρο, όπου βρίσκεται ο ηγέτης.
   Τότε καταρρέει διότι χάνετε πλέον η πίστη του εκλογικού σώματος σε αυτόν.
   Πρόσφατο παράδειγμα ο Κ.Κ β', όπου πάντα ήταν προφυλαγμένος από
   κάθε σκάνδαλο το οποίο αφορούσε κάθε φορά, άλλους στην περιφέρεια.
   Τα προβλήματα δεν το έφταναν ποτέ ως ηγέτη.
   Χρόνο με το χρόνο, τα σκάνδαλα άρχισαν να πλησιάζουν και τον ηγέτη.
   Αυτοκτόνησε πολιτικά με τους βατοπαιδινούς, όπου εκτέθηκε προσωπικά στον ελλ. λαό, όταν τους κάλυψε και υπέστη μαζικά όλη την συσσωρευμένη φθορά.
   Τότε έχασε και τον κόσμο, γιατί σταμάτησε να πιστεύει σε αυτόν.

   Με το ΓΑΠ, τα πράγματα βαίνουν παραδόξως ταχύτατα.
   Ο παραπάνω κύκλος φθοράς δείχνει να έχει ήδη φτάσει στο κέντρο και τον ηγέτη.
   Μόλις σε 3 μήνες, αποδομείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
   Πιστεύω ότι ήδη έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, άσχετα με το τι λένε οι δημοσκοπήσεις 'παραγγελιές'.
   Προσωπικά άρχισα να ανησυχώ, όταν βγήκαν δημοσκοπήσεις τόσο σύντομα.
   Η ίδια η κυβέρνηση του, φαίνεται να αποστασιοποιείται από αυτόν και να εισπράττει όλη την φθορά εκείνος.

   Οι 'φίλοι', ντόπιοι και ξένοι, δείχνουν σιγά-σιγά να απομακρύνονται και οι ξύπνιοι να πέρνουν θέση για την επόμενη μέρα.
   Πολλοί αναζητούν ηρωική έξοδο και η ντορίτσα ήδη συντάσσει την διακήρυξη του κεντρώου κόμματος.

   Η μόνη λύση είναι να 'παραδώσει', ο πλέον και φανερά ανεπαρκής ΓΑΠ, στο πολύπειρο σημητικό μπλόκ.
   Και εκείνος να περιοριστεί σε πρωθυπουργό 'βιτρίνα'.
   Λόγω όμως του χαρακτήρα του, προσωπικών εμμονών και ιδεοληψίας, δεν το βλέπω να συμβαίνει.
   Και εγώ δυστυχώς προβλέπω παταγώδη κατάρρευση από τα μέσα.

   Κλειδί στις εξελίξεις είναι ο Σαμαράς.
   Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του να δω τι σκοπό έχει ο καλαματιανός, αλλά δεν τα καταφέρνω.
   Μέχρι στιγμής δείχνει να περιμένει κάτι να συμβεί και μετά να δράσει.

   Υ.Γ
   Από την αρχή κάτι δεν μου καθόταν καλά, με αυτό το 10,45% διαφορά.
   Ήταν αφύσικο και δεν στεκόταν στην λογική επεξεργασία.
   Σιγά-σιγά άρχισα να βλέπω ότι το ΓΑΠ πήγαινε για γρήγορο κάψιμο.

 8. popolaros avatar
  popolaros 23/01/2010 17:51:36

  Δεν υπάρχει κανείς εκεί κοντά να τους ρίξει ένα γκουβά κρύο νερό, μπας και ξυπνήσουν και στείλουν το GAP πίσω στο αμερικα.
  Δεν περίμενα 3 μήνες, μετά να αποζητώ τον Κ.Κ β'
  Έλεος.
  Εδώ έχουμε πόλεμο κανονικό και το gap συνεδριάζει για την μεσογειακή διατροφή.
  Κύριοι υπουργοί,υφυπουργοί και λοιποί της ροτόντας, είστε συνυπεύθυνοι για ότι συμβαίνει.

 9. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 23/01/2010 18:00:47

  Μην περιμένετε να μαs αποκαλύψη ο ΓΑΠ τι συζητήθηκε μεταξύ του και του προέδρου τηs Goldman sachs.Οπωs φαίνεται στον ισολογισμό τηs του τελευταίου τριμήνου κατεγραψε κέρδη ρεκόρ και το ίδιο προβλέπεται και για αυτο το τρίνηνο.Από την αύξηση των spreads ωφελούνται και αυτή και άλλα χρηματοπιστοτικά ιδρύματα. Την τροφοδότηση τηs ανόδου την κάνει ο ίδιοs με τιs δηλώσειs του ο πρωθυπουργόs και οι πανάσχετοι υπουργοί του όπωs ο Λοβέρδοs π.χ που ενω λέει ότι ειναι δικηγόροs και δεν γνωρίζει οικονομικά κάνει οικονομικέs δηλώσειs του τύπου ότι φαληρίσαμε δεν υπάρχει σάλιο ο γυμνοσάλιαγκαs. Ε λοπόν αυτό θέλουν οι αγορέσ για να μαs γονατίσουν.

 10. Orestios avatar
  Orestios 23/01/2010 18:06:22

  Τόσο ο Λοβέρδος, όσο και ο Βενιζέλος, μπορεί να κάνουν και καλά τους νταήδες αλλά συμβαίνει το εξής τραγελαφικό. Ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει υπέμαχος του GAP, τόσο πολύ ώστε όταν ανακοινώνει τα θέματά του να μιλά για κυβερνητική απόφαση.
  Γι'αυτό μην πιστεύεται τις τάχα επαναστατικές διαθέσεις τους. Όλα κόλπο είναι.

 11. tiramola avatar
  tiramola 23/01/2010 18:26:14

  Αντί να κατακεραυνώσετε την διεθνή κερδοσκοπία της αλητείας που θέλουν να υποδουλώσουν τη χώρα , τα βάζετε με την εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση της....
  Παράλληλα δειλά δειλά άρχισε και η αθώωση Καραμανλή...
  Δεν πειράζει , θα διαψευστείτε όπως συνέβη και με τις προεκλογικές "προβλέψεις".
  Η Ελλάδα και η κυβέρνησή της θα τα καταφέρει , και μόλις συμβεί αυτό θα κάνετε να δείτε κυβέρνηση μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 23/01/2010 18:42:01

   Τιραμόλα, το κουπί που τραβάς το καταλαβαίνω απόλυτα.......
   4 μήνες μετά και αντί να γίνει έστω μια μικρή αλλαγή έχουμε:
   α)κατακρύμνιση της οικονομίας
   β)συνεχή αναξιόπιστα "σχέδια"
   γ)απουσία στήριξης της οικονομίας
   δ)πολλούς φταίχτες αλλά
   ε)και που του βρήκαμε άλλαξε τίποτα?
   στ)κοκορομαχίες υπουργών
   ζ)επίθεση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες
   η)Διαβουλεύσεις (να'χαμε να λέγαμε)
   θ)ξανά διαβουλεύσεις
   ι)χουντική τακτική με κόψιμο κάθε φωνής νόμιμης αντίδρασης

   Δεν αναφέρομαι σε άλλα θέματα όπως τα εθνικά, το μεταναστευτικό, το αγροτικό, της παιδείας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος γιατί.......το GAP τα έχει κάνει, με συγχωρείς κιόλας, σκ@τ@.
   Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να εγκαταλείψει τη χώρα. Για το καλό όλων μας.

  • by definition anti (back in 1972!) avatar
   by definition anti (back in 1972!) @ tiramola 23/01/2010 19:04:40

   Αυτό το ποδοσφαιρικό "θα δείτε κοκό ...τότε" λέει πολλά για την στόφα γηπεδάνθρωπου της πολιτικής που έχεις, θέλεις το πρωτάθλημα με κάθε κόστος, κι ας είναι με στημένη (ΜΜΕ) διαιτησίας. Αντί να αρθρώσεις αντεπιχειρήματα στην σημερινή κόσμια ολιλία Σαμαρα, βαράς την καραμούζα σαν άλλος Ατίλιο. Γιατί δεν τους ρωτάς άραγε, γιατί εγκατέλειψαν την "εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση" ο Ρόβλιας και ο πρώην ΓΓ του Λοβέρδου; δείτε πλάκα: (Την παραίτηση του υπέβαλε ένα μήνα μετά το διορισμό του ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Στέφανος Μιχαλάκος. Από το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους καθώς θεωρεί ασυμβίβαστη τη θέση του γενικού γραμματέα με το επιστημονικό του έργο, http://tvxs.gr/news/ελλάδα/παραιτήθηκε-ο-γγ-κοινωνικών-ασφαλίσεων), να μην σας μείνει άντερο! Ανέμελε κλακαδόρε χειροκροτητή του ΓΑΠ, ζήλεψες τις παλαιόθεν λαλιωτικές-γκαιπελικές μεθόδους, για τις οποίες το κοκό από την Δικαιοσύνη το έφαγες! Μην προκαλείς λοιπόν!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ tiramola 23/01/2010 19:25:51

   tiramola είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία απόγευμα Σαβάτου; Βγες λίγο έξω να κουλάρεις....

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ tiramola 23/01/2010 20:57:41

   Θα βόλευε να κατακεραυνώνουμε την διεθνή κερδοσκοπία (λες και δεν υπάρχει ντόπια) και να αφήνουμε στο απυρόβλητο το ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ του.
   Πάγια ταχτική τους.
   Όλο οι άλλοι φταίνε κι αν ποτέ ανάγκασθούν να κάνουν αυτοκριτική, είναι προσχηματική και θεωρούν δίκαιη τιμωρία το ότι έχασαν τις εκλογές.
   20 χρόνια κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, διεσπάθησε πακτωλούς χρημάτων, έπνιξε τη χώρα στα χρέη και τώρα φταίει η διεθνής κερδοσκοπία, λες και δεν είναι γνωστό ότι όταν μυρίσει ψοφίμι όρμούν τα όρνια.
   Το έχω ξαναγράψει. Το μεγάλο "λάθος" του Καραμανλή ήταν ότι δεν τους έβαλε φυλακή και με την τηλεόραση να τους δείχνει με χειροπέδες. Απο τον πρωθυπουργό τους, μέχρι τους υπουργούς τους και τα στελεχάκια τους, που βρέθηκαν ξαφνικά με βίλες και περιουσίες.

 12. Dimi avatar
  Dimi 23/01/2010 18:35:13

  Κύριε Πρωθυπουργέ, σάς ζητούμε: “WALK the TALΚ” http://bit.ly/8OVXfC

  Ο ερασιτεχνισμός, ενδοτισμός, η ανεπάρκεια αυτής της Κυβέρνησης, προκαλούν ένταση και αναταραχή στην Ελληνική Κοινωνία, η οποία υφίσταται τον διεθνή λίβελο, καιροσκοπισμό, διασυρμό,το Σκοπιανό, την Τουρκιά που οργανώνει τo λαθρομετανασταυτικό γιά την Ισλαμοποίηση Ελλάδας/Ευρώπης, ακόμη και την πρωτοφανή παρέμβαση των ξένων στα Εργασιακά, Οικονομικά ΚΑΙ Εθνικά μας Θέματα! Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε επίσης την θλιβερή πρωτειά παραδοχής δημοσίως, ότι «η Ελλάδα χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»! Qui Buono κ. Πρωθυπουργέ??

  Η αναλγησία και αλαζονεία της «Πύρρειας Νίκης» στις 4/10/09 δεν αφήνουν να συνέλθετε και να βοηθήσετε την Ελλάδα που επί των ημερών σας, βάλλεται από παντού. Τα πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνονται και μέχρι σήμερα Δεν υπάρχουν απτά αποτελέσματα βελτίωσης. Το αντίθετο συμβαίνει, και μάλιστα με τρόπο εξοργιστικό. Οι Ελληνες Πολίτες, η ΕU, και οι ξένοι Οικονομικοί Οίκοι, ΔΕΝ φαίνεται να πιστεύουν λέξη απ’όσα λέτε και ΔΕΝ. σάς εμπιστεύονται. Η Ελλάδα ΔΕΝ αντέχει άλλες προσβολές! ΔΕΝ το βλέπετε??

 13. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 23/01/2010 18:57:10

  Αντίσταση:
  http://www.giannispanousis.gr/page.php?id=6

  Εγώ, ο Έλληνας

  «Το δρόμο
  πρέπει να βρούμε το δρόμο
  κάθε στιγμή
  να ξαναβρίσκουμε το δρόμο [...]
  Κι εμείς
  μ' όλες μας τις αδυναμίες:
  η μόνη ελπίδα σωτηρίας».
  ΤΙΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, Κ'εσύ...

  Ώρες ώρες αναρωτιέμαι «ποιας χώρας πολίτης είμαι»; Ποιας κοινωνίας μέλος; Ποιοι είναι οι «δικοί μου» και ποιοι οι «αλλόδημοι»; Ποιος με κυβερνάει και από ποιον να ζητήσω ευθύνες; Οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ, τα διάφορα κέντρα εξουσίας, με έκδηλη απορία, έκπληξη, ίσως και περιφρόνηση, μου απαντούν πως ανήκω α ένα «παγκόσμιο χωριό», σε μια παγκόσμια κοινωνία, η οποία περιέχει όλες τις κοινω­νίες και κοινότητες που μέχρι σήμερα ήξερα.

  Και πως σ' αυτό το παγκόσμιο χωριό μπορεί εγώ να 'μαι περιπλανώμενος χωρικός, αλλά ο φεουδάρχων δεν είναι ορατός, δεν έχει σάρκα και οστά, είναι virtual.

  Έτσι, ανεπαισθήτως, βρέθηκα υπήκοος «δικτύων», οπτικών ινών, χειριστών mega-συστημάτων.

  Κι ας μην υπέγραψα ποτέ μαζί τους «κοινωνικό συμβόλαιο», κι ας μην έχω βρει διαδικασίες ελέγχου της χρήσης και των χρηστών, κι ας μην αποδέχομαι την ιδε­ολογία και την ηθική τους.

  Πάνε, πέρασαν οι θεσμοί, αποδιοργανώθηκαν οι παραδοσιακές δομές της κοινωνίας, διαβρώθηκαν οι αξίες, υπονομεύτηκε η συνοχή. Παγκόσμια αγορά, τεχνοπόλεμος, ανταγωνισμός, απελευθέρωση, ιδιωτικοποίηση. Κι όλα αυτά χωρίς -ή με λίγη- δη­μοκρατία και με έμφαση στην εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.

  Πόσο ξένα αντηχούν ετούτα σ' έναν Έλληνα, γέννημα-θρέμμα της σύγχρονης ιστορίας μας, των δραμάτων και των θαυμάτων της.

  Εγώ, ο Έλληνας, που αρνήθηκα βασιλιάδες και δικτάτορες, που αμφισβήτησα δεξιούς, αριστερούς και σοσιαλιστές, που πολέμησα για λευτεριά και δικαιοσύνη, νιώθω να εξουσιάζομαι από διευθυντές διοικητικών συμβουλίων, προέδρους ιδρυ­μάτων, συζύγους επιχειρηματιών, top managers, «black» τεχνολόγους του πλούτου και flat γραφειοκράτες της ανισότητας.

  Αυτοί (νομίζουν ότι) έγιναν «μοντέρνοι» επειδή αποκήρυξαν το παλιό κι εγώ κρατάω καλά φυλαγμένες τις κουβέντες των παλιών πιστών συντρόφων. Με αρ­νούνται και τους αρνούμαι.

  Αρνούμαι να γίνω συνέταιρος/συνένοχος σε μια Εξουσία που δέχτηκε να προ­σληφθεί υπηρέτρια της αγοράς.

  Αρνούμαι τα κοινωνικά μοντέλα που τα παράγουν οι επενδύσεις και όχι οι ε­παναστάσεις.

  Αρνούμαι μια κερδώα δημοκρατία που καλλιεργεί εξαρτημένα ανακλαστικά στους πολίτες (ν' αποδέχονται ως μονόδρομο, ως δεδομένο, ως αναπόφευκτο τον κάθε τύραννο «του οικονομικά ορθού»).

  Θα ζήσω στην «κοινωνία των κοινωνιών» κρατώντας ως σημαία μου το δικαίω­μα στην ανυπακοή.

  Θα ζήσω ερήμην της κοσμικότητας των σαλονιών και υπέρ των απλών ανθρώ­πων. Την ελευθερία μου θα την κερδίζω μέσα στην κοινωνία και μαζί με τους συγ-κοινωνούς μου.

  Δε θα ψάχνω σε μετα-καφκικά δίκτυα επικοινωνίας συμφερόντων για να συνα­ντήσω τους πολιτικούς πραγματιστές, οι οποίοι ως μόνη αρχή έχουν το enter. Διεκ­δικώ το δικαίωμα στην ευτυχία με την ίδια ένταση και πάθος που αυτοί υποστηρί­ζουν τις αναπτυξιακές τους προτάσεις.

  Δεν εμπιστεύομαι τους κάθε λογής πατεντάτους επιστήμονες όταν αναμειγνύ­ουν αριθμούς χωρίς να «βλέπουν» πρόσωπα και κάνουν λογαριασμούς χωρίς υπο­ψία για θυματοποιήσεις.

  Παραμένω Έλληνας και ως Έλληνας θα εγγραφώ στους «πολίτες του κόσμου».

  Δεν είμαι ιστορικά αναλώσιμος και δε δέχομαι να στιγματίζουν «τον τρόπο ζω­ής μου», την κοσμοάποψή μου.

  Μοναχικός όταν οι άλλοι γίνονται πλήθος, με τους πολλούς για να βοηθήσω τον κάθε αποκλεισμένο, αυστηρός με τους δικαίους και επιεικής με τους αδικοπραγούντες, γλεντζές στη ζωή και λεβέντης στο θάνατο, ασυμφιλίωτος με τα «ελάχιστα» και ασυμβίβαστος με τα «ταπεινά», τρυφερός αντάρτης, πολυμήχανος στον έρωτα, μπεσαλής στον μπεσαλή, ορίζω τους ρυθμούς της ζωής μου κοιτώντας τους αν­θρώπους στα μάτια (και όχι τους δείκτες της οικονομίας), ενεργοποιώ τα όπλα της ψυχής μου όταν η ιστορική μου συνείδηση το επιτάσσει (και όχι όταν υπογράφο­νται συμφωνίες και pacta), επικοινωνώ με τους λαούς και τους πολιτισμούς μιλώ­ντας τη γλώσσα των ποιητών (και όχι τα «πακέτα» του Internet). Θα δω το μέλλον με το δικό του τρόπο και θ' αγωνιστώ για το μερτικό μου στην ευημερία με τη δι­κιά μου αίσθηση δικαίου.

  Ούτε η κοσμικότητα των πάτων ούτε η παγκοσμιοποίηση των πάντων με αφο­ρούν. Αυτά αναδίνουν μπόχα μπίζνες και όχι άρωμα ζωής.

 14. Χρήστος avatar
  Χρήστος 23/01/2010 18:58:02

  Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο ξαναβρέθηκαν μετά από 30 χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100€.

  Οι 10 φίλοι συμφώνησαν επίσης να πληρώνουν τον λογαριασμό με βάση την οικονομική κατάσταση του καθενός, γεγονός που όλοι θεώρησαν δίκαιο. Έτσι πλήρωναν τον λογαριασμό ως κάτωθι (όπως περίπου πληρώνουμε τους φόρους μας):...

  Όνομα, Πληρώνει, Εργασία, Εισόδημα

  1 Αρτέμιος 0 ταμείο ανεργίας 5.000€
  2 Βασίλειος 0 ταμείο ανεργίας 5.000€
  3 Γεώργιος 0 ταμείο ανεργίας 5.000€
  4 Δημήτριος 0 ταμείο ανεργίας 5.000€
  5 Ευστάθιος 1€ Part time ταμίας 10.000€
  6 Ζαφείρης 2€ Τεχνικός Η/Υ 15.000€
  7 Ηρόδοτος 8€ Δημόσιος υπάλληλος 25.000€
  8 Θεοφάνης 12€ Δικηγόρος 40.000€
  9 Ιγνάτιος 22€ Γιατρός 70.000€
  10 Κωνσταντίνος 55€ Επιχειρηματίας 200.000€

  ΣΥΝΟΛΟ 100€

  Οι φίλοι μας, πλήρως ικανοποιημένοι με την συμφωνία, βρισκόταν καθημερινά για τις μπυρίτσες τους. Ο καφετζής, ο Δήμος, που απέκτησε ξαφνικά 10 νέους πελάτες, σαν επιχειρηματικό μυαλό που ήταν, και για να μην τους χάσει από πελάτες, τους λέει ένα Σαββατόβραδο: «Επειδή είσαστε οι καλύτεροι πελάτες μου, θα σας κάνω έκπτωση 20€ στον λογαριασμό σας! Έτσι από εδώ και στο εξής θα μου δίνετε 80€ για τις μπύρες σας αντί για 100€!».

  Ξαφνικά οι 10 φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχιχαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20€ μεταξύ των;

  Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33€ λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους!

  Έτσι οι δέκα (10) φίλοι μας ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου του καφετζή που τους πρότεινε την παρακάτω λύση:

  Όνομα Πλήρωνε Πληρώνει Διαφορά % μείωσης

  1 Αρτέμιος 0
  2 Βασίλειος 0
  3 Γεώργιος 0
  4 Δημήτριος 0
  5 Ευστάθιος 1€ 1€ 100%
  6 Ζαφείρης 2€ 1€ 1€ 50%
  7 Ηρόδοτος 8€ 5€ 3€ 38%
  8 Θεοφάνης 12€ 8€ 4€ 33%
  9 Ιγνάτιος 22€ 18€ 4€ 18%
  10 Κωνσταντίνος 55€ 48€ 7€ 13%

  ΣΥΝΟΛΑ 100€ 80€

  Και οι 10 φίλοι μας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Οι 4 πιο φτωχοί εξακολουθούν να πίνουν τις μπυρίτσες τους δωρεάν. Ο 5ος της παρέας (Ευστάθιος) δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Οι 5 που θα συνεχίζουν να πληρώνουν τον λογαριασμό, τώρα πληρώνουν λιγότερα.

  Όμως, όταν βρέθηκαν έξω από το καφενείο, άρχισαν να συγκρίνουν πόσο λιγότερο πλήρωνε ο καθένας και έτσι άρχισαν οι γκρίνιες ...;

  " «Εγώ κέρδισα μόνο 1€ από την έκπτωση» είπε ο Ευστάθιος (5ος). «Αλλά ο Κωνσταντίνος κέρδισε 7€!»

  " «Σωστά» είπε ο Ζαφείρης (6ος). «Και εγώ κέρδισα 1€ αλλά είναι αδικία που ο Κωνσταντίνος κέρδισε 700% περισσότερα!»

  " «Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο Ηρόδοτος (7ος). «Εγώ κέρδισα 3€ και αυτός 7€. Οι πιο πλούσιοι κερδίζουν τα πιο πολλά!» (Σ.Σ: ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)

  " Ταυτόχρονα σχεδόν οι 4 πρώτοι (Αρτέμιος, Βασίλειος, Γεώργιος και Δημήτριος) ούρλιαζαν: «ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Εμείς ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το σύστημα εκμεταλλεύεται μονίμως τους φτωχούς!»

  Οι εννιά φίλοι, όλοι δυσαρεστημένοι με τον Κωνσταντίνο που κέρδισε τα πιο πολλά, το περικύκλωσαν έξω από το καφενείο, τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο και τον άφησαν αναίσθητοστο πεζοδρόμιο της Λεωφ. Αλεξάνδρας ...;

  Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο δαρμένος της παρέας, ο Κωνσταντίνος, δεν εμφανίστηκε στο καφενείο. Οι υπόλοιποι εννιά έπιναν χαρούμενοι τις μπυρίτσες τους έχοντας ταυτόχρονα βγάλει και το άχτι τους με τον Κωνσταντίνο!

  Η χαρά όμως τους κόπηκε απότομα όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού! Τότε ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που είχαν όλοι μαζί πάνω τους ήταν μόλις 32€... Ούτε τον μισό λογαριασμό δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί τους έλειπαν τα 48€ του Κωνσταντίνου ...;

  Ο καφετζής αγανακτισμένος γιατί έχασε τα λεφτά του, τους έκοψε την έκπτωση.

  Οι φίλοι δεν ξαναβρέθηκαν γιατί οι 4 πρώτοι δεν είχαν λεφτά για μπυρίτσες και ο τελευταίος που έβαζε και τα περισσότερα δεν του άρεσε και πολύ το γεγονός ότι οι άλλοι έπιναν με τα λεφτά του και τον έδερναν κιόλας.

  Λοιπόν, φίλοι ,συνεργάτες, συγγενείς ,συνάδελφοι, εργαζόμενοι ,άνεργοι, συμφοιτητές και δημοσιογράφοι: Έτσι ακριβώς δουλεύει και το σύστημα πληρωμής των φόρων.

  Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση!

  Εάν τους φορολογείς περισσότερο από τους άλλους και τους επιτίθεσαι επειδή έχουν την ευχέρεια που εσύ εκμεταλλεύεσαι, μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ στο «καφενείο».

  Στη πραγματικότητα, μπορεί να αρχίσουν να πίνουν μπύρες σε άλλα «καφενεία», εκτός της χώρας πιθανόν, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο φιλική και πιθανώς οι μπύρες να κοστίζουν λιγότερο!!!
  Για όσους κατάλαβαν, δεν απαιτείται εξήγηση!
  Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση!

  πηγή:Αυτό το άρθρο, είναι παράφραση ενός ("Bar Stool Economics" ) που έγραψε ο David Kamerschen, Ph.D., Professor of Economics, University of Georgia

  • dkp avatar
   dkp @ Χρήστος 07/02/2010 18:56:51

   Σπουδαίο παράδειγμα!
   4 στο ταμείο ανεργίας που σημαίνει 40% ανεργία.
   1 σε part time που σημαίνει 10%
   1 τεχνίτης που σημαίνει 10% χαμηλόμισθοι
   1 δημόσιος υπάλληλος που σημαίνει 10% δημόσιοι υπάλληλοι στο όριο
   1 μεγαλοδικηγόρος και ένας μεγαλογιατρός που σημαίνει 20% καλοπερασάκηδες
   1 επιχειρηματίας που σημαίνει 10% πλούσιοι

   Αρες μάρες κουκουνάρες

   Ξέρεται καμία κοινωνία με τέτοιες αναλογίες?
   Για παρέα δεν λέω καλή είναι όμως η φορολογία ενός κράτους αφορά στο σύνολο του πληθυσμού και όχι στο «παρεάκι» του κάθε πονηρού παραμυθά γιατί η μεγάλος παραμυθάς είναι αυτός που το έφτιαξε αυτό το παράδειγμα ή μεγάλος βλάκας!

 15. αντί avatar
  αντί 23/01/2010 19:06:33

  "Δικαιολογίες σχετικά με την πενταετία Καραμανλή ακούγονται τουλάχιστον κωμικές"


  Καλά μην τρελαθούμε κιόλας! Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ που 5 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εξυγειάνει την οικονομία, αντίθετα το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να βάλει χέρι στο δημόσιο χρήμα (siemens, βατοπέδι, ομόλογα ταμείων), να κάνει σκανδαλώδεις συμφωνίες εθελουσίας εξόδου (ολυμπιακή, ΟΛΠ) και στο τέλος να δώσει ψευδή στοιχεία στην ΕΕ, διασύρωντας τη χώρα ανεπανόρθωτα!!!

  • Fotini avatar
   Fotini @ αντί 24/01/2010 06:51:23

   αντι,

   Για πες αλευρι; Ο Τσουκατος σας γυρευει!!!

   Τον Ναστραντιμ Χοτζα τον εχεις ακουσει; Αν οχι, ρωτησε την γιαγια σου!

 16. «Κασανδρα» avatar
  «Κασανδρα» 23/01/2010 19:11:35

  300, 400, 500, 600... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΡΕΕΕΙΙ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.