19/03/2010 23:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοβουλία Σαρκοζί – Μπαρόζο εναντίον ΔΝΤ

Προς συμφωνία για διάσωση της Ελλάδας από την Ευρώπη και αποφυγή άμεσης προσφυγής στο ΔΝΤ (ίσως μαζί με την ΕΕ όπως γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση) προσανατολίζονται ορισμένες χώρες. Την πρωτοβουλία φαίνεται να παίρνει ο Σαρκοζί και η Γαλλία η οποία βλέπει ότι η Γερμανία επιχειρεί να παίξει ηγετικό ρόλο στη νέα Ευρώπη, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο Σαρκοζί δηλώνει υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας και απεύχεται το σενάριο του ΔΝΤ. Στην προσπάθεια αυτή μπήκε μπροστά και ο Μπαρόζο ο οποίος ζήτησε στήριξη της Ελλάδας μόνο από τις ευρωπαϊκές χώρες. Βεβαίως, αυτός κόπτεται περισσότερο διότι είναι Πορτογάλος και όπως λέγεται η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη… Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου θα παιχτεί ένα πολύ χοντρό παρασκήνιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από τη μια η Μέρκελ θα επιμείνει στη μη διάσωση της Ελλάδας με ευρωπαϊκά κεφάλαια φοβούμενη την εσωτερική αναταραχή στη χώρα της που ίσως οδηγήσει στην πολιτική της απομόνωση.

Από την άλλη η Γαλλία που βλέπει ότι η Γερμανία θέλει να μπει μπροστά στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα για τα οποία όλοι σιωπούν.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. 2Μ avatar
    20/03/2010 08:09:20

    Τα χάλια της Ελλάδας,καταλύτης στο ευρωπαικό οικοδόμημα(;).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.