#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/11/2009 14:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοβουλία Αδέσμευτων bloggers για τη διαδοχή στη Νέα ΔημοκρατίαΟι bloggers παίρνουν θέση στο θέμα των διαδικασιών διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία αφού είναι θέμα που αφορά την ευρύτερη κοινωνία και όχι κάποιον στενό κομματικό πυρήνα. Αυτό άλλωστε είναι ξεκάθαρο από τη στιγμή που αποφασίστηκε το «άνοιγμα» της διαδικασίας στην ευρύτερη εκλογική βάση και όχι μόνο στα κομματικά στελέχη.

 Γιατί οι Bloggers: Όλη αυτή την περίοδο οι πολίτες βομβαρδίζονταν από "ειδήσεις" και "αναλύσεις" χωρίς δυνατότητα ουσιαστικού αντίλογου ή διαλόγου, έρμαια αδιαφανών συμφερόντων, συναλλαγής και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Όλη αυτή την περίοδο, οι μόνες φωνές εξισορρόπησης προήλθαν αποκλειστικά από το διαδίκτυο. Ποιες ήταν; Ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι ιστολόγοι που με δική τους πρωτοβουλία προσπαθούσαν να παραθέσουν επιχειρήματα και στοιχεία σε έναν ορυμαγδό παραπληροφόρησης και διαπλοκής.

Αναγκαιότητα: Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, η παρούσα κυβέρνηση έχει την απόλυτη ισχύ. Χωρίς "εσωκομματικές αμφισβητήσεις", με την πρόσφατη στήριξη του 95% των ΜΜΕ. Το σημαντικότερο; Με την αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη καμπή. Εδώ ο ρόλος μας γίνεται πραγματικά σημαντικός αφού η όποια κριτική ή απλώς αντίλογος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα γίνει ως φαίνεται, πάλι από το διαδίκτυο και τους αδέσμευτους ιστολόγους. Δεν είναι λοιπόν απλώς εσωκομματικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά θέμα της ίδιας της Δημοκρατίας, της διαφορετικής άποψης, του  ελεύθερου διαλόγου.

Ταυτότητα: Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τόσο δηλωμένοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλοι πολίτες / ιστολόγοι που λειτουργούν με γνώμονα την αλήθεια και την ελεύθερη γνώμη. Το μόνο κίνητρο των Αδέσμευτων ιστολόγων είναι η διάθεση τους να συμβάλλουν στην πληροφόρηση και την ελεύθερη διακίνηση γνώμης χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, χωρίς καμία σκοπιμότητα, ορμώμενοι μόνο για το καλό της πατρίδας και την αλήθεια.

Οι Bloggers οφείλουν να παρέμβουν:Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ακόμη και τα "συμπολιτευόμενα" μέσα και δημοσιογράφοι το μόνο που έκαναν ήταν να υπηρετούν πρόσωπα και σκοπιμότητες. Τώρα σε αυτή τη δύσκολη φάση επανεμφανίζονται ως Μεσσίες και ρυθμιστές της διαδικασίας διαδοχής. Το γεγονός όμως ότι η διαδικασία θα περάσει από την εκλογική βάση, καθιστά αυτή την πρωτοβουλία απαραίτητη. Αυτή η βάση είχε και έχει τα ιστολόγια ως κύρια πηγή πληροφόρησης.

 ΔΡΑΣΗ:Με συντονισμένη δράση, οι Αδέσμευτοι bloggers θα απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τους υποψηφίους. Μακριά από υστεροβουλίες ή προσωπικές προτιμήσεις, οι Αδέσμευτοι Bloggers θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα και θα ζητήσουν δεσμεύσεις. Εκτός από τα πεπραγμένα, το ζητούμενο είναι η ξεκάθαρη τοποθέτηση κάθε υποψηφίου για τις μελλοντικές του ενέργειες και δράσεις. Οι ερωτήσεις προς κάθε υποψήφιο θα δομηθούν κοινή συναινέσει και θα συζητηθούν σε ξεχωριστές συναντήσεις με κάθε έναν από αυτούς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Όταν γίνει η συλλογή των απαντήσεων, οι Ελεύθεροι bloggers θα επανέλθουν με κοινή διακήρυξη στήριξης και αιτιολόγησης, εφ' όσον αυτό καταστεί εφικτό. Ειδάλλως θα αναλυθούν οι διαφορετικές απόψεις / θέσεις προκειμένου οι αναγνώστες να λάβουν τις αποφάσεις τους. Τα θέματα θα είναι ξεκάθαρα και ζητούνται ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Όχι πολιτικαντισμοί, όχι αοριστίες. Οι Ελεύθεροι bloggers δεσμεύονται ότι θα στηρίξουν την επιλογή τους όσο κινείται εντός του πλαισίου δεσμεύσεων.

Χρονοδιάγραμμα: Η συλλογή των ερωτήσεων θα γίνει εντός της εβδομάδας και οι συναντήσεις με τους υποψηφίους την επόμενη εβδομάδα.

Όσοι φίλοι bloggers επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, ας στείλουν mail στην ακόλουθη διεύθυνση:

 adesmeutoi@gmail.com  για να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους υποψηφίους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kefalonia press avatar
  Kefalonia press 11/11/2009 14:49:58

  PARON!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Kefalonia press 11/11/2009 16:17:15

   Για σου Ελένη με τα ωραία σου.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/11/2009 15:01:01

  ειμαι ειδη εκει !!! αν δε φαω Πόρτα Πόρτα !!

  το αγαπω το διαδικτυο. Τελος.-

  μειλ με ψευδωνυμο στελνουμε ? μη παρει τι λιστα η Θοδωρα και ο ... κ εχουμε τπτ δραμματα.

  ΠΠ

 3. Factorx avatar
  Factorx 11/11/2009 15:04:39

  Να διευκρινίσουμε ότι Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Μα το έστειλαν και το αναρτούμε βοηθώντας την πρωτοβουλία τους

 4. liol avatar
  liol 11/11/2009 15:37:09

  Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΤΣΑ.
  ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ...ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ......

 5. Olympiada avatar
  Olympiada 11/11/2009 15:48:51

  Πολύ σημαντική κίνηση καλό θα είναι να τη στηρίξουμε. Εμείς είμαστε μέσα!

 6. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 11/11/2009 16:18:40

  Δεν φοβάστε μην σας καταραστεί;;; :P

  Σκόρδα, φυλακτά και ασήμι μαζί σας.

 7. nagia avatar
  nagia 11/11/2009 16:49:29

  Χαιρετιζω την πρωτοβουλια των ανεξαρτητων μπλογκερς,μου αρεσει,παρα πολυ.Καλη επιτυχια με πολλες συμμετοχες.

 8. nagia avatar
  nagia 11/11/2009 16:51:09

  Διορθωνω.Των αδεσμευτων μπλογκερς,,,,,,,Ευχαριστω.

 9. A.F.M avatar
  A.F.M 11/11/2009 21:14:48

  Ρε παιδιά, μη παίζετε με την έννοια των λέξεων. Πως είναι δυνατόν να είστε <> όταν έχετε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ υπέρ της Ντόρας;

  • A.F.M avatar
   A.F.M @ A.F.M 11/11/2009 21:15:56

   Η λέξη που χάθηκε είναι ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ.

 10. isnogood avatar
  isnogood 12/11/2009 11:44:08

  Τα βλέπω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.