04/01/2012 16:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωθυπουργός των εργοδοτών και των συμφερόντων;

Τελικά και ο κ. Παπαδήμος θα αποδειχθεί πρωθυπουργός των αφεντικών και των συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον πρόεδρο των βιομηχάνων τέθηκε επισήμως η μείωση του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, των μισθολογικών ωριμάνσεων και άλλων επιδομάτων. Το επιβεβαίωσε αργότερα και ο κ. Δασκαλόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ότι τέθηκε επίσημα από την κυβέρνηση στο τραπέζι η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Βέβαια, οι βιομήχανοι, δηλαδή οι εργοδότες, θέλοντας να δείξουν πόσο πονάνε τον εργαζόμενο λένε ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον κατώτατο μισθό. Προφανώς ως αντάλλαγμα για τις μειώσεις που θα κάνουν στους υπόλοιπους.

Ξεχνούν βέβαια οι εργοδότες ότι ήταν οι ίδιοι που έλεγαν πριν μερικούς μήνες ότι αν πειραχθούν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα διαλυθεί η αγορά και η οικονομία γενικότερα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να κάνει το χατίρι των εργοδοτών και να αποδεχθεί πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, μισθούς γαλέρας στις επιχειρήσεις και φτώχεια στο σύνολο του πληθυσμού.

Αραγε να ρώτησε τους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες πώς μοίραζαν τα τεράστια κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά την περίοδο της φούσκας του χρηματιστηρίου;

Μήπως έδωσαν λεφτά στους εργαζόμενους; Οχι βέβαια. Τώρα που έβγαλαν στο εξωτερικό τις τεράστιες περιουσίες τους ζητούν από τον πρωθυπουργό να μειώσει τους μισθούς στους υπαλλήλους τους προκειμένου να σώσουν τις χρεωμένες εταιρείες τους. Για να βάλουν από τα λεφτά τους ούτε λόγος. Στα γνωστά υποζύγια, τους εργαζόμενους, ο λογαριασμός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 04/01/2012 17:21:14

  Με την μεγάλη πτώση τζίρου που έχουν οι επιχειρήσεις αργά ή γρήγορα θα φθάναμε και εκεί επειδή βάσει ισολογισμών σήμερα δεν βγαίνουν τα νούμερα οπότε νομετελειακά θα ζήταγαν μείωση του μισθολογικού κόστους ως απαραίτητη προυπόθεση επιβίωσης των εταιρειών.

  Επειδή η μείωση δεν προχώρησε προεραιτικά αφού πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν την δύναμη να την περάσουν στο προσωπικό τους θα την περάσουν νομοθετικά ως εφάπαξ μείωση κατά ένα ποσοστό των μισθών.

  Μάλιστα θα επιχειρήσουν να καταργήσουν τα δώρα δηλαδή κατευθείαν μείωση 15% των αποδοχών χωρίς να πειράξουν το ύψος των μισθών όπως είναι σήμερα.

  Σε δεύτερη φάση υπό των εκβιασμό μιας νέας δόσης θα ζητήσουν ένα νέο 15% ώστε να φθάσουμς στο 30% και βλέπουμε για αργότερα έχει ο Θεός.

  Ο Ράπανος το είπε θα πεινάσουμε για να μείνουμε στο ευρώ.

  Η Μέρκελ από την αρχή είχε μιλήσει για μείωση 40% μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να έρθουμε στο επίπεδο που πρέπει συγκρινόμενοι με τον Γερμανό εργαζόμενο.

 2. manos avatar
  manos 04/01/2012 18:47:16

  Η μείωση του εργατικού κόστους έχει ένα και μόνο σκοπό.
  Να βρουν φτηνά εργατικά χέρια οι Γερμανικές και Γαλλικές "επενδυτικές" επιχειρήσεις.
  Μήπως οι αγαπητοί Ελληνες επιχειρηματίες πιστεύουν ότι θα παραμείνουν αλώβητοι στις μέρες που έρχονται?
  Οι μισθοί δεν θα μειωθούν για να υπάρξει ανάπτυξη των Ελληνικών εταιρειών. Είναι ένα από τα βήματα για τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής αγοράς.
  Ετσι κι αλλιώς δεν τους ενδιαφέρουμε πια ως καταναλωτές. Μόνο ως φτηνοί σκλάβοι για την ανάπτυξη που θα φέρει ο "τοποθετημένος" τοποτηρητής τους.
  Δυστυχώς οι Δασκαλόπουλοι της Ελλάδας, θα καταλήξουν σκλάβοι μαζί με τους πρώην υπάλληλούς τους.
  Ξυπνήστε Ελληνες να δείτε τι σας ετοίμασαν.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/01/2012 19:53:08

  Δήλωση Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Παπαδήμ-ι-ο: "Δεν θα βάλουμε στο τραπέζι το μισθό ασφαλείας του φτωχού εργαζομένου".

  Χρειάζεται κανείς περαιτέρω μετάφραση άραγε;...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.