#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2011 21:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωθυπουργός της πτώχευσης;Δεν μπορεί να έχουν συνωμοτήσει όλοι ενάντια στη... μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. Τα χτυπήματα είναι απανωτά για τη συμφωνία της Συνόδου και μάλλον αυτή μπάζει παρά κάποιοι συνωμοτούν.

Μετά τα απανωτά δημοσιεύματα, σειρά πήρε σήμερα ο Σόιμπλε ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν έχει δοθεί καμιά λευκή επιταγή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, δείχνοντας ξεκάθαρα την Ελλάδα. Είπε επίσης ότι «η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ». Σας θυμίζει κάτι αυτό με την εκχώρηση κυριαρχίας;

Και σα να μην έφτανε ο Σόιμπλε, έρχεται και η Standard & Poor's που ανακοίνωσε, σήμερα, ότι υποβαθμίζει άμεσα κατά δύο βαθμίδες (σε CC από CCC) την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Ο οίκος ανέφερε ότι προέβη στην υποβάθμιση εξαιτίας "του κινδύνου για στάση πληρωμών από μέρους της Ελλάδας".

«Έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα» επισήμανε στέλεχος της S&P. Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ.Μπίαρς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τούτο, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα - δύο χρόνια».

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, όπως έλεγε η κυβέρνηση η συμφωνία των Βρυξελλών δε μας εξασφαλίζει για 40 χρόνια; Εμείς ήμασταν τρελοί και εμπαθείς όταν γράφαμε τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας λέγοντας ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση; Πριν λαλήσουν τα κοκόρια επιβεβαιωθήκαμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 27/07/2011 22:03:00

  Όσο δεν αναπτύσσεται λοιπόν η οικονομία μας με ρυθμό μεγαλύτερο του επιτοκίου δανεισμού μας, όσο παραμένει σε στασιμοπληθωρισμό, με την ανεργία να υποδαυλίζει τις δαπάνες του προϋπολογισμού (παρά το ότι τις έχουμε θεωρήσει σταθερές στον Πίνακα ΙΙ, κάθε αύξηση της ανεργίας κατά 1% επιδεινώνει τις δαπάνες κατά 400 εκ. € περίπου), καθώς επίσης όσο δεν λύνεται το μεγάλο πρόβλημα του αρνητικού ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών (-14% του ΑΕΠ), το οποίο προέρχεται κυρίως από την αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον.

  Ή Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει τους τόκους, ακόμη και αν καταφέρει να χρηματοδοτήσει τα δίδυμα ελλείμματα της, ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να ανταπεξέλθει με τα χρεολύσια (δόσεις δανείων). Επομένως, αργά ή γρήγορα (υπολογίζουμε στα μέσα του 2012), η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευθεί ξανά με τους πιστωτές της - με στόχο ακόμη μία φορά (τρίτη κατά σειρά) τη διαγραφή χρέους, τη μείωση των επιτοκίων, τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων κοκ.
  Πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2391.aspx

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 27/07/2011 22:27:25

  Μας οδηγούν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στα ΒΡΑΧΙΑ.Από την άνοιξη του περασμένου έτους,η πασοκική εξουσία διατυμπάνιζε σε ΟΛΟΥΣ τους τόνους,πως όλα,δήθεν,βαίνουν ''καλώς''.Και τι δεν είδαμε μέσα στο τελευταίο 1,5 έτος...Μνημόνια,δανειακές συμβάσεις,μεσοπρόθεσμα,μακροπρόθεσμα,εφαρμοστικοί...Και τ'αποτελέσματα είναι,ΑΚΡΙΒΩΣ,τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ...Η πατρίδα αργοπεθαίνει....

 3. Enzo avatar
  Enzo 27/07/2011 22:56:09

  Μήπως δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση για την κατάντια μας;
  Προχτές πλακωσαν στο ξύλο και τον σαπισαν έναν απο τον Μπαγκλαντές κάτι μαροκινοι για να τον κλέψουν. Του πήραν τα χαρτιά του και 100 ευρω. Στα 3 μέτρα ακριβώς ήταν η αστυνομία που κοίταζε και δεν έδινε καμία σημασία. Ο Μπαγκλαντές δουλεύει δίπλα απο εμένα και τον ξέρω 10 χρόνια. Ήρθε πρησμενος τούμπανο στην δουλεια την άλλη μέρα.

  Τώρα βάλτε όπου ο Μπαγκλαντές εμάς τους Έλληνες , για τους Μαροκινους κλέφτες βάλτε το ΠΑΣΟΚ και για την αστυνομία την ΝΔ η αν θέλετε για να μην παρεξηγουμεθα το πολιτικό μας σύστημα .

 4. Κώστας avatar
  Κώστας 27/07/2011 23:08:22

  Αδιόρθωτοι οι δήθεν αντικειμενικοί.
  Έφαγαν, πάλι για πολλοστή φορά, την φαιά προπαγάνδα του Καψή, του Χασαπόπουλου, του Mega, της Καθημερινής, του ΔΟΛ για δήθεν εξασφάλιση του χρέους για δεκαετίες και επετίθεντο με οξύτητα σε όσους απλά κρατούσαν επιφυλάξεις ξέροντας πως οι δανειστές όσο έχουμε ΓΑΠ να ηγέιται της χώρας θα μας βάζουν σε ακόμη πιο βαθύ λούκι.
  Οι εμπράγματες εγγυήσεις δεν έχουν φανεί ακόμη. Θα φανερωθούν από το Φθινόπωρο και οι υμνητές θα ντρέπονται πάλι. Στο μεταξύ η άγρια ύφεση είναι εδώ και μετά το φοροτσουνάμι θα επελάσει αγριότερη από κάθε φορά.
  Ο ΓΑΠ μόνο την λαική κινητοποίηση φοβάται. Όπως πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου που σαν αρχιδειλός παρακαλούσε για συναίνεση , αλλά σήμερα παριστάνει τον κόκκορα. Θα μαδηθεί οριστικά όμως και θα πάψει να κακαρίζει από το Φθινόπωρο.

 5. BlueSky avatar
  BlueSky 27/07/2011 23:24:49

  Λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

 6. Derbederis avatar
  Derbederis 27/07/2011 23:51:34

  Αν ήμουν πρόεδρος της νεας δημοκρατίας και έβλεπα τόσο καθαρά ότι οδηγούμαστε στον γκρεμό δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια και την ημέρα θα έτρωγα σίδερα. Τον Αντώνη δεν τον βλέπω και πολύ αγχωμένο. Ή είναι τέρας ψυχραιμίας και παλικάρι ή τα περί χρεοκοπίας είναι απλά προσπάθεια να δώσουν έμφαση στα γεγονότα δια της υπερβολής...

 7. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 28/07/2011 00:19:01

  ο καραμανλης το 2004 οταν ηρθε στην εξουσια νικησε και τα μεσα ενημερωσης και τον σημιτη και τον πανανδρεου. νικησε ετσι ολο το κατεστημενο της εποχης.
  ειχε γυρισει ομως ολη τη χωρα ακουγε τον απλο κοσμο της επαρχιας τον αγροτη τον μισθωτο τον εργατη. ειχε κανει ηγετικη ομαδα ασχετα αν στην πορεια στη δευτερη τετραετια ορισμενοι την ειδαν αλλιως. ετσι και ο σαμαρας πρεπει να βγει στον κοσμο μονος του να τους ακουσει να δει τα προβληματα τους, να τα σημειωσει και να τα λυσει οταν θα γινει κυβερνηση.

  • Lux aeterna avatar
   Lux aeterna @ mhtsos karditsa 28/07/2011 00:28:48

   Και μετά τι έκανε ο ΚΚ; Απλά κέρδισε και άρχισε το play station ε; Σοβαρό παράδειγμα...

 8. Χαμενος avatar
  Χαμενος 28/07/2011 00:35:40

  Είναι πλέον εμφανής η στρατηγική της ευρώ-κλίκας και της εδώ αντιπροσωπίας: κάνουν μια μεγάλη καμπάνια δημοσίων σχέσεων ώστε να αποτυπωθεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και στα αρχεία των ΜΜΕ ότι η “Ευρώπη” έκανε τιτάνιες προσπάθειες να σώσει την Ελλάδα δαπανώντας τεράστια ποσά από το υστέρημα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και των υγιών επιχειρήσεων τα οποία φυσικά θα αποτύχουν, πιθανόν επειδή είμαστε βόθροι και διεφθαρμένοι, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να έχουν ηθικό και νομικό πάτημα να απαιτήσουν τα λάφυρα. Όλες αυτές οι δραματικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες είναι πρώτη είδηση στα περισσότερα ευρωπαϊκά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ώστε να φορτώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και να μην τσινίσουν όταν οι “ηγέτες” τους απαιτήσουν με απειλές και τελεσίγραφα τα “δεδουλευμένα” από την Ελλάδα. Γι' αυτό και το παιδί θριαμβολογεί μετά από κάθε σύνοδο: “πετύχαμε το ακατόρθωτο (ρε κοπρίτες), κι αν δε βγει το πρόγραμμα δε φταίμε εμείς”. Είναι καλά μελετημένο το έργο- οι ηθοποιοί είναι μόνο ατάλαντοι. Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι όλες αυτές οι διάνοιες στην Ευρώπη με τις στρατιές των συμβούλων δεν μπορούν να προγραμματίσουν δυο βδομάδες μπροστά τα οικονομικά της Ευρώπης και αναθεωρούν κάθε τρεις και λίγο.

 9. μαρικα avatar
  μαρικα 28/07/2011 00:48:27

  Μηπως ενωουσε δανεια του νοτου και εμεις καταλαβαμε λαθος πχ.Δανια του νοτου;

 10. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 28/07/2011 01:11:04

  Έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν έλεγχο συνεχή στα οικονομικά της χώρας.
  Από τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί και από τις εκθεσεις της τρόικα προκύπτει,ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο για την υλοποίηση της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά και στη διαχείρηση των κονδύλιων των δανείων.
  Είναι περίεργο που και η αντιπολίτευση στο σύνολο της σχεδόν δεν ζητάει τα αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική διαχείρηση.
  Δεν δημοσιοποιούνται ούτε καν στοιχεία για την καταβολή των δόσεων των δανείων την πληρωμή των δόσεων που λήγουν και των μελλοντικών δόσεων και επιβαρύνσεων.
  Η πολύ κακή ενημέρωση από τους εγχώριους υπευθύνους , δικαιολογεί τις απαιτήσεις ελέγχου από τους δανειστές ,που πολύ πιθανόν να είναι αποτελεσματικώτεροι από τους επίδοξους σωτήρες,που είναι τα ίδια πρόσωπα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκερμού.

 11. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 28/07/2011 13:11:59

  προτειμω το paly stasion του καραμανλη παρα το ξεπουλημα της χωρας στους γερμανους. τουλαχιστον ο καραμανλης στα εθνικα θεματα κρατουσε σθεναρη σταση, ειπε το οχι για τα σκοπια καταμουτρα στους αμερικανους .το οτο εχασε το παιχνιδι στο εσωτερικο μετωπο φερνει ο ιδιος φυσικα ευθυνη για ηταν πολυ ευπιστος και εμπιστευοταν τους παντες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.