Προ των πυλών η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ
28/02/2015 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προ των πυλών η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα μήνα είναι στην εξουσία και ήδη μιλούν για ανατροπή της κυβέρνησης. Δηλαδή σε δύο – τρεις μήνες, όταν θα ζορίσουν τα πράγματα τι έχει να γίνει;

Ένα μήνα είναι στην εξουσία και ήδη μιλούν για ανατροπή της κυβέρνησης. Δηλαδή σε δύο – τρεις μήνες, όταν θα ζορίσουν τα πράγματα τι έχει να γίνει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι πάσχει από πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα το οποίο με το παραμικρό θα αναδεικνύεται και θα προκαλεί θέμα και στην κυβέρνηση. Και το ζήτημα είναι που πάει η χώρα με ένα κόμμα που κυβερνά αλλά δεν έχει λύσει τα βασικά του ζητήματα και την κατεύθυνση που θέλει να πάρει; Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ανέδειξε την γκρίνια που υπάρχει αν και επιχειρήθηκε να χαμηλώσουν οι τόνοι προκειμένου να μη βαρέσουν διάλυση από τώρα. Να κάνουν… παρέλαση για τις 25 Μαρτίου…

Η πιο αιχμηρή ίσως δήλωση δεν ήταν από τον Λαφαζάνη, αλλά από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο Γ. Δραγασάκης είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, ένα κόμμα χωρίς βαρονίες, δεν το πετύχαμε για αυτό και πρέπει να το ξαναδούμε. Θυμίζουμε ακόμα ομοσπονδία». Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε:

«Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μίας δανειακής σύμβασης, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς, εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή είναι η πρόκληση με την όποια είμαστε αντιμέτωποι και από την όποια θα κριθούμε».

Ο Αντώνης Νταβανελος τόνισε: «Τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουμε τη δημόσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε προχθές. Αλλιώς η προοπτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης».

«Δώστε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση. Θα γράψει η ιστορία ότι ο κόσμος που δεν έδωσε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο. Οι νίκες συνοδεύονται πάντα με συμβιβασμούς», είπε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

«Να συγκροτήσουμε επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και να κάνουμε μια συγκροτημένη πολιτική διεκδίκησης γι’ αυτό. Δεν είναι ώρα για να καταμερίσουμε ευθύνες ή να δούμε ποιος δικαιώνεται και ποιος όχι. Το μεγάλο πρόβλημα, η κρίσιμη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας», ανέφερε ο Νίκος Χουντής.

«Αυτό που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές, οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Όλα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχουν κοντά ποδάρια», τόνισε ο Γ. Μηλιός.

«Είναι ετεροβαρής η συμφωνία και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου», είπε ο Αλέκος Καλύβης.

Άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κατά τις ομιλίες τους έθεσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα μπορεί να απειλεί θεμελιώδη συμφέροντα των πιστώσεων και των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης. Ζήτησαν επίσης σε κάθε περίπτωση πριν τη λήψη των αποφάσεων να συγκαλούνται τα συλλογικά όργανα του κόμματος, πράγμα που διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και αποτελέσματα.

Έγινε ουσιαστικά μια προσπάθεια να μην υπάρξουν συγκρούσεις αλλά είναι φανερό ότι η πόρτα άνοιξε και σίγουρα στην επόμενη δύσκολη στιγμή θα ψάχνουν να βρουν ποιος θα την κλείσει. Με δηλώσεις του Βαρουφάκη για έκτακτα χαράτσια ή με το τρίτο μνημόνιο να έρχεται είναι δεδομένο ότι η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών. Αρκεί κανείς να διαβάσει τα άρθρα που γράφουν διάφορα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στην ιστοσελίδα iskra για να καταλάβει τι πρόβλημα υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 28/02/2015 22:34:40

    Που και πότε θα γίνει η συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg για το 2015 – Συνέχεια της G7; “Η τοποθεσία και οι ημερομηνίες της προσεχούς συνεδρίασης για το 2015 της περιβόητης Λέσχης Bilderberg επιβεβαιώθηκε. Συγκεκριμένα η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Interalpen, στα αυστριακά βουνά κοντά στην πόλη Telfs. Σε ένα Δελτίο Τύπου, η αυστριακή αστυνομία αποκάλυψε ότι τα μέτρα ασφαλείας για την συνεδρίαση θα είναι σε ισχύ από 9 μέχρι 14 Ιουνίου. Όπως συνηθίζει η Λέσχη Bilderberg, η συνάντηση των αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη έως την Κυριακή εκείνης της εβδομάδας, 11 έως 14 Ιουνίου. Το Δελτίο Tύπου της αστυνομίας επισημαίνει ότι η ασφάλεια κατά τη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg θα είναι μέρος της ίδιας στρατηγικής ασφαλείας που θα έχει να κάνει και με τη συνεδρίαση της G7, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις αρχές εκείνης της εβδομάδας, 7 με 8 Ιουνίου, στο Schloss Elmau στη Βαυαρία.” πηγή: Aγιορείτικο Βήμα/ Νέα Τάξη/ Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2015 @17:58 **** “Πολλοί αναζητούν τα βαθύτερα αίτια για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Για την πλήρη αλήθεια όμως θα πρέπει κάποιος να πάει πίσω στη συνάντηση της περιβόητης Λέσχης Bilderberg τον Μάϊο του 2012 στο Chantilly της Βιρτζίνια. Ο Daniel Estulin, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων για την Λέσχη και τη δράση της, ανέφερε τον Ιούνιο του 2012 ότι “ο κορυφαίος πονοκέφαλος” για τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg το Μάη του 2012 ήταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω της "αντίθεσής του στον πόλεμο στη Συρία και το Ιράν, και της επιθετικότητάς του σε σχέση με τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία, και τα σχέδιά του για έναν άλλο αγωγό φυσικού αερίου προς την Ευρώπη (South Stream), που θα μπορούσε να μετατραπεί σε μία σημαντική νίκη για τη Ρωσία εις βάρος των ανταγωνιστικών σχεδίων (αγωγός Nabucco) των μελών της Λέσχης Bilderberg". Ο Estulin ανέφερε ακόμη ότι κατά την διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης της Bilderberg “... ένα ευρωπαϊκό μέλος της Λέσχης παραδέχθηκε ανοιχτά [ότι] “ο Πούτιν είναι μακράν ο πιό τρομερός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή με τα σχέδιά μας”. Επομένως πέραν από συνωμοσιολογίες και κυνήγι μαγισσών, καθίσταται σαφές ποιά είναι τα βαθύτερα αίτια της κρίσης της Δύσης με την Ρωσία... http://tinyurl.com/pdnl2t5 (~makeleio.gr) πηγή: Αγιορείτικο Βήμα/ Νέα Τάξη Πραγμάτων: “Φοβερή αποκάλυψη: Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κυνηγάει τον Πούτιν” Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 @10:50 **** Προσωπικά Σχόλια: Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Interalpen, στα αυστριακά βουνά κοντά στην πόλη Telfs. http://tinyurl.com/qhyvhus (~credits: google.gr) “Η κορυφή του παγόβουνου” Bilderberg και, “Το αθέατο, κρυφό” κομμάτι του, το οποίο “βυθίζει“ τους χειραγωγήσιμους “Τιτανικούς” του κόσμου αυτού. http://tinyurl.com/o5flj9p (~1.bp.blogspot)

  2. Νικήτας avatar
    Νικήτας 01/03/2015 21:29:13

    «Είναι ετεροβαρής η συμφωνία και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου», είπε ο Αλέκος Καλύβης. Εκλογές ή δημοψήφισμα εννοεί ο ποιητής;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.