Προ των ευθυνών τους οι βουλευτές
26/12/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προ των ευθυνών τους οι βουλευτές

Οι βουλευτές καλούνται να αποδείξουν αν μπορούν να παρακάμπτουν τα προσωπικά τους και να σκέφτονται με βάση το συμφέρον της πατρίδας.

Τέσσερις ημέρες πριν την τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, οι ζυμώσεις και παρασκηνιακές κινήσεις είναι έντονες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται και νέα πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Τρεις ημέρες έμειναν πριν από την ώρα της κρίσης για το πολιτικό σύστημα, τη Δημοκρατία, τον Πρόεδρο και κυρίως την οικονομική σταθερότητα που χρειάζεται η Ελλάδα. Τρεις ημέρες από τη στιγμή που οι βουλευτές καλούνται να αποδείξουν αν μπορούν να παρακάμπτουν τα προσωπικά τους και να σκέφτονται με βάση το συμφέρον της πατρίδας.

Ήταν περίεργα τα φετινά Χριστούγεννα. Κανείς δεν χάρηκε τις άγιες μέρες, κυρίως οι πολιτικοί που σίγουρα θα έφαγαν τη γαλοπούλα με ελάχιστη όρεξη. Άλλωστε, ο κόμπος στο λαιμό δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Κι αν θέλετε και κάτι. Το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, να μετατρέψει την προεδρική εκλογή σε δημοψήφισμα και το «λάθος» του Συντάγματος να συνδέει την ύψιστη αυτή δημοκρατική διαδικασία με την σταθερότητα της κυβέρνησης, αδικεί τους βουλευτές.

Ειδικά εκείνους που αντιλαμβάνονται την ιστορικότητα της στιγμής και στην πλάτη τους έχει πέσει ένα τόσο μεγάλο βάρος. Δεν πρέπει να τους αδικούμε γιατί κάποιοι άθλιοι τακτικιστές της Αριστεράς, σε συμμαχία με σιχαμερές πολιτικές ομαδούλες, αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα… ροντέο.

Όμως, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Αν οι βουλευτές θέλουν εκλογές έχουν κάθε δικαίωμα να το ζητήσουν, αλλά με όνομα και επώνυμο πλέον θα πρέπει να βγουν μπροστά και να εξηγήσουν γιατί συνέβαλαν στο να κινδυνεύσουν ή τελικά να χαθούν οι κόποι και οι θυσίες πέντε ετών.

Αυτό, λένε οι πληροφορίες, θα είναι και το μήνυμα του πρωθυπουργού, αύριο ή την Κυριακή. Θα θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, θυμίζοντάς τους και τονίζοντας με έμφαση τους κινδύνους που κρύβει η προσφυγή στις κάλπες με τη διαπραγμάτευση ανοικτή και την Συνταγματική Αναθεώρηση επιβεβλημένη.

Ίσως πολύς κόσμος να μην αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και χειρότερα. Πολλοί λένε: «Ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή;». Δεν είναι έτσι. Ο βρεγμένος πρέπει να φοβάται τη θύελλα που μπορεί να έρθει. Το πολιτικό και οικονομικό τσουνάμι που θα πλήξει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλους τους Έλληνες.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις δημοσκοπήσεις θα αντιληφθεί τα εξής: Ο λαός δεν θέλει εκλογές σε μεγάλη πλειοψηφία. Επίσης, θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος, δεν επικροτεί την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων του να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια. Και επίσης, δείχνει ο κόσμος να μην εμπιστεύεται τους απίθανους μαθητευόμενους μάγους της Κουμουνδούρου. Σε αντίθετη περίπτωση θα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ υψηλά ποσοστά και θα αναδείκνυε τον Τσίπρα ως μεγάλο ηγέτη, αλλά δεν το έχει κάνει.

Οι βουλευτές λοιπόν οφείλουν να ακούσουν αφενός το λαό που εκπροσωπούν και ο οποίος δε θέλει εκλογές. Σε ένα χρόνο μπορεί να γίνουν, όχι τώρα. Και πρέπει να ακούσουν και τον πρωθυπουργό να τους μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Η οποία λέει ότι μπορεί η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στο 2011 και ακόμη χειρότερα. Διότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να… μη σκίσει τα μνημόνια, θα είναι υποχρεωμένος να υπογράψει συμφωνίες με ακόμη πιο επαχθείς όρους. Εκτός κι αν η κυβέρνηση της Αριστεράς καταρριφθεί σύντομα, οπότε πάμε σε νέο γύρο ακυβερνησίας.

Όπως όλα δείχνουν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν 180 βουλευτές και να μην πάει η χώρα σε κάλπες. Πιθανότατα στις 30 Δεκεμβρίου να ανακοινωθούν πρόωρες εκλογές και η νέα χρονιά να βρει την Ελλάδα σε αναταραχή. Και μιας και είναι το πνεύμα των ημερών, θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε αν μέσα στη Βουλή θα υπάρξουν βουλευτές που θα υποδυθούν το ρόλο του… Ηρώδη. Μόνο που αυτή τη φορά η σφαγή δεν θα είναι παίδων. Θα είναι η σφαγή των ελπίδων να συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια κανονικότητα. Να συνεχίσει να αγωνίζεται σε σταθερές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Και κυρίως για να αποτραπεί σε εκδικητικούς, οπορτουνιστές και ψεύτικους επαναστάτες να κάνουν μπάχαλο την πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 26/12/2014 10:16:50

  αν στις (μάλλον) ερχόμενες εκλογές, πεισθεί (τίμια) ο κόσμος, ότι ο λαγός (ΝΔ) θα σταματήσει να λέει την γνωστή απάντηση στο λιοντάρι (τρόικα) κάθε φορά που το συναντά, η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί απλώς θα είναι η πρώτη δύναμη.

  • NIKOS1 avatar
   NIKOS1 @ foros1 26/12/2014 12:16:19

   Aυτό είναι αδύνατο να γίνει τώρα, πριν τις εκλογές, σε ένα μήνα, αφού δεν έγινε σε 2,5 χρόνια φίλε Foros1.

 2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/12/2014 10:32:14

  ΕΥΘΥΝΕΣ ? ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ? ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΚΑΛΗ Η ΑΠΟ ΤΗΝ..... ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ? ΜΟΝΟ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

 3. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 11:03:13

  Όταν ο ΑΣ είπε "δεν υπάρχει παρών στην 3η ψηφοφορία", πιστεύω εννούσε ότι όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να διαλέξουν πλευρές. Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή: Ή διαλέγεις να ψηφίσεις "παρών" και τάσσεσαι με τον Σύριζα σαν πολιτικό αντίπαλο της κυβέρνησης που θέλει εκλογές, Ή ψηφίζεις "Στ. Δήμας" και τάσσεσαι με την συμπολίτευση και την συνέχεια της παρούσας πολιτικής, η οποία αργά αλλά σταθερά δείχνει να βελτιώνεται. Δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Πρακτικά αυτοί είναι. Ό,τι και να ειπωθεί, ό,τι και να προβληθεί σαν δικαιολογία εκ των υστέρων "γιατί δεν ψήφισα έτσι ή γιατί ψήφισα αλλιώς", η πραγματικότητα είναι η παραπάνω, διαλέγουμε και παίρνουμε. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα πάντως τι πρεσβεύουν, τι υποστηρίζουν και τι επιδιώκουν οι λεγόμενοι "Ανεξάρτητοι" βουλευτές και οι της ΔΗΜΑΡ. Αν πιστεύουν στη "σκληρότερη διαπραγμάτευση" του Σύριζα, γιατί δεν πάνε μαζί του? Αν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον μόνο εφικτό δρόμο, γιατί δεν συντάσσονται μαζί της? Τουλάχιστον στην εκλογή ΠτΔ. Δεν υπάρχουν, νομίζω, διλήμματα. Δειλοί υπάρχουν μόνο..

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 12:36:04

   ΣΩΣΤΑ . ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ -ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ- ΔΕΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Ο Σ.ΔΗΜΑΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ 190 ΨΗΦΟΥΣ .........Η ΟΧΙ ?

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/12/2014 12:43:13

    ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ) ΤΙΣ ...ΣΟΦΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Άλυτη Εξίσωση 26/12/2014 15:13:36

     ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ "ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ" ΤΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ "ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΕΥΘΥΝΕΣ" ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/12/2014 21:05:53

      ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΣΥΝΕΠΗ, ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΑΧΡήΣΤΩΝ.

    • toxo avatar
     toxo @ Άλυτη Εξίσωση 26/12/2014 22:02:26

     Μιά και είναι στο πρόγραμμα όλων των κομμάτων η αναθεώρηση του συντάγματος,είναι μιά καλή ευκαιρία να καθιερωθεί και με το σύνταγμα η φανερή ψηφοφορία σε όλες τις περιπτώσεις,ακόμη και στις εκλογές βουλευτων,να μην είναι οι αποφάσεις των βουλευτων επώνυμες και οι αποφάσεις αυτών που εκλέγουν τους τους βουλευτές να είναι ανώνυμες .Όχι εξαιρέσεις όπου μας βολεύει.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ toxo 26/12/2014 22:30:20

      Πολύ σωστά. Προσθέτω ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα μπορούσε επιτέλους, να βάλει ένα πάνω όριο, στη βουλευτική θητεία. Ειδικά, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο με τις ψηφοφορίες για την εκλογή ΠτΔ, είναι αντιληπτό ότι αρκετοί βουλευτές έχουν μόνο μέλημα, πώς θα καταφέρουν να επανεκλεγούν. Και για αυτό, αλλάζουν γνώμη, πολιτική στέγη και ψήφο, αρκεί να βρεθούν εντός της πολιτικής γραμμής του φαβορί των δημοσκοπήσεων. Δυστυχώς, την πορεία της Ελλάδας φαίνεται ότι δεν θα την καθορίσει το εθνικό συμφέρον, αλλά τα "μαγειρέματα" στα προεκλογικά "καζάνια" που στήνουν κάποιοι.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 13:11:12

   Η ψήφος για εκλογή Προέδρου δεν σημαίνει οτι στηρίζεις την κυβερνητική πολιτική.Ετσι και αλλιώς ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για εκλογές εντός του 2015.Η αποφυφή των εκλογών δίνει στην οικονομία,στα καταστήματα,στον τουρισμό, στο Χρηματιστήριο την απαραίτητη ηρεμία και πίστωση χρόνου

   • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. avatar
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. @ Μεγάλες στιγμές 26/12/2014 14:14:42

    Mη λέτε τέτοια γιατί μπορεί ο Τσίπρας να σας πάρει στα σοβαρά και να μας κατσικωθεί ολόκληρη τετραετία με το επιχείρημα οτι : "Η αποφυφή των εκλογών δίνει στην οικονομία,στα καταστήματα,στον τουρισμό, στο Χρηματιστήριο την απαραίτητη ηρεμία και πίστωση χρόνου"...

    • Μεγάλες στιγμές avatar
     Μεγάλες στιγμές @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. 26/12/2014 18:11:00

     Γιατί όχι,αν αυτή είναι η ετυμηγορία του λαού.Αρκεί να καταλαβαίνεις και εσύ και ο λαός οτι ισχύει αυτο το ρητό με την απομάκρυνση εκ του ταμείου,ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Μεγάλες στιγμές 26/12/2014 19:21:26

    Συμφωνώ. Πιστεύω, η κίνηση αυτή ήταν μεγάλη παραχώρηση του ΑΣ. Και πέρασε χωρίς να λάβει την βαρύτητα που του πρέπει. Για μένα ο ΑΣ έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι του, διατηρώντας την ελάχιστη αυτοεκτίμηση που θα μπορούσε. Τι άλλο να κάνει? Πόσο να υποχωρήσεις στην οχλοκρατία, αν θέλεις να διατηρήσεις τον ελάχιστο σεβασμό για τον εαυτό σου και τον αγώνα που έκανες ως τώρα?

  • ΝΙΚΟΣ1 avatar
   ΝΙΚΟΣ1 @ Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 13:15:28

   Μα τη Δευτέρα αυτό θα γίνει φίλε Θόδωρε. Οι ανεξάρτητοι θα πάνε είτε με τον Τσίπρα, είτε με τον Σαμαρά. Αν λοιπόν οι δύο αρχηγοί θέλουν τους ανεξάρτητους να τους εντάξουν και τυπικά στα κόμματά τους, δεν νομίζω οτι αυτοί θα πούν όχι.

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ ΝΙΚΟΣ1 26/12/2014 19:45:29

    Ίδωμεν, φίλε Νίκο. Όλον το άπαν είναι να γίνει το καλύτερο για την Πατρίδα μας. Ας το κάνει ο ΑΣ, ας το κάνει ο Αλ. Τσίπρας.. Απλά τώρα φαίνεται ότι μόνον ο ΑΣ μπορεί να το κάνει. Πάρτε τον ΑΣ, πάρτε και τον Αλέξη. Ποιον θα εμπιστευόσασταν για το μαγαζί σας, για το σπίτι σας, για την οικογένεια σας? Ας κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, ας αναλογιστούμε ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά τι συνέβη αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα κι ας αποφασίσουμε. Δεν υπάρχουν διλήμματα. Ένας υπερήφανος λαός αποφασίζει μόνος του την μοίρα του. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Αλλά -Υπερήφανος- θα τις πληρώσει και θα συνεχίσει.

 4. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 26/12/2014 12:04:26

  Στο διάγγελμα του Κου Πρωθυπουργού (πιθανόν την Κυριακή 28/12 το μεςημέρι), τις παραμονές της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του ΠτΔ, θα ήθελα να τον ακούσω να -αναφέρεται στην κρισιμότητα των ημερών, να ζητά ενότητα, και να εξαγγέλει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, μετά την εκλογή ΠτΔ για την αντιμετώπιση του εθνικού θέματος που λέγεται "χρέος". -δηλώνει ότι σε περίπτωση εκλογών, που θα προκληθούν από μη ψήφιση του ΠτΔ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ μετεκλογικά με οποιοδήποτε κόμμα εντάξει στα ψηφοδέλτιά του βουλευτές που δεν ψήφισαν τον ΠτΔ. Επιτέλους η υπευθυνότητα πρέπει να επιστρέψει στη πολιτική in ζωή του τόπου. Οι Βουλευτές εκλέγονται από τους πολίτες, για να είναι υπεύθυνοι έναντι της Πατρίδας και του Λαού. Έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Για αυτό αμείβονται, πλουςιοπάροχα άλλωστε, από το υστέρημα των Ελλήνων Πολιτών. Για να σκέφτονται και να πράττουν το Καλό για την Χώρα, κι όχι προσωπικές τακτικές, υπεκφυγές κι "εξυπναδικισμούς". Να είναι σίγουροι ότι οι πολίτες θα αποδώσουν "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"...

 5. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 26/12/2014 13:27:27

  «Ή ψηφίζεις "Στ. Δήμας" και τάσσεσαι με την συμπολίτευση και την συνέχεια της παρούσας πολιτικής,» επιτέλους τέθηκε το διακύβευμα της εκλογής Π.τ.Δ. στην σωστή του βάσει και όχι τα υποκριτικά των προηγουμένων ημερών περί Συντάγματος και θεσμών. Πάντως "την συνέχεια ή μη της παρούσας πολιτικής" θα πρέπει να την αποφασίσει ο λαός και μόνο ο λαός. Αν βεβαίως ο Πρωθυπουργός εννοούσε αυτά που έλεγε περί καθαρών λύσεων.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 26/12/2014 14:03:36

  Kάπως έτσι είχε στηθεί και το "Βατοπέδι" για να ρίξουν τον Καραμανλή και να έρθει ο “λεφτά υπάρχουν” που ρήμαξε την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, το 2009, ο Γιωργάκης εκβίαζε με Εκλογές τον Καραμανλή, εν όψει της επικείμενης Προεδρικής Εκλογής Μαρτίου 2010, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα ψήφιζε Πρόεδρο, ώστε να πάμε σε αναγκαστικές Εκλογές. Τυχαίο; NOIAZOMAI

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ η Dimi 26/12/2014 15:15:06

   ΑΚΡΙΒΩΣ.

  • SotR avatar
   SotR @ η Dimi 26/12/2014 16:44:07

   Μα...Καμία σχέση

   • ΑΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΑΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΑΣ @ SotR 26/12/2014 23:21:45

    γιατί δεν μας το αιτιολογείς??

 7. Θάνος avatar
  Θάνος 26/12/2014 18:19:35

  Παιδιά, μιλάμε για μεγάλα ζώα. Είσαι βουλευτής και βασικά έχεις 3 κριτήρια να διαλέξεις. Το συμφέρον το δικό σου, το συμφέρον της πατρίδας και την κοινή γνώμη. Και τα 3 φωνάζουν "Όχι τώρα εκλογές"! Εσύ διαλέγεις εκλογές τώρα, τι να πω, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη...

 8. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 19:08:28

  Εγώ λέω: "Ή ψηφίζεις "Στ. Δήμας" και τάσσεσαι με την συμπολίτευση και την συνέχεια της παρούσας πολιτικής, η οποία αργά αλλά σταθερά δείχνει να βελτιώνεται." Μανία με την κοπτοραπτική έχετε... Και η εκλογή ΠτΔ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν αφορμή για αλλαγή πολιτικής. Η αλλαγή πολιτικής πρέπει να γίνεται μόνο με Εθν. εκλογές κάθε 4ετία ή αν η εκάστοτε κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη ή αν η ίδια προκηρύξει εκλογές. Όχι αλλιώς... Πρέπει κάποτε να σταματήσει η εκλογή του αποδυναμωμένου, διακοσμητικού ΠτΔ να αποτελεί εκβιαστική αφορμή για Εθν. Εκλογές. Και να πω και το άλλο: Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να φέρει τα πράματα σε σημείο που να προκηρυχθούν εκλογές με έναν από τους παραπάνω συμβατικούς τρόπους. Με όσον αντιπολιτευτικό αγώνα έκανε.. Έτσι δεν είναι? Τι δείχνει αυτό? Ο κόσμος δεν πείστηκε. Ο ΑΣ βγαίνει καταλληλότερος. Γιατί? Οι δημοσκοπήσεις (όσο μπορεί να είναι πιστευτές) δείχνουν την αποστροφή του κόσμου για εκλογές. Εσείς οι ίδιοι αν ρωτήσετε γνωστούς και φίλους τώρα με την ευκαιρία των εορτών, ρωτήστε ποιος θέλει εκλογές? Πολλοί λίγοι, κανένας σχεδόν. Όλοι μιλάνε ν' αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική, δεν περιμένουν καναν Σύριζα να το κάνει αυτό. "Κι αυτοί τα ίδια θα κάνουν λένε". Λίγοι ίσως έχουν ελπίδα στους "αδοκίμαστους" Συριζαίους. Κι αυτοί δεν το πολυπιστεύουν.. Αλλά: Ο πόλεμος αρχίζει όταν θέλεις, αλλά δεν τελειώνει όταν θέλεις. Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος Εκλογές θέλουμε? Εκλογές.. Κι ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει..

  • Karanus avatar
   Karanus @ Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 20:06:21

   Χρόνια πολλά!!! Μπράβο σου . Ωραίο σχόλιο, με ωραία απλά και κατανοητά επιχειρήματα.

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Karanus 26/12/2014 21:21:42

    Ευχαριστώ, αγαπητέ Karanus. Nα΄στε καλά. Χρόνια Πολλά και σε σας!

 9. Αντώνης avatar
  Αντώνης 26/12/2014 19:47:28

  Αν επιμείνουν στις εκλογές κανένα πρόβλημα. Εκλογές, αρκεί να βγουν από το Μαξίμου με τον αέρα της νίκης. Να αφήσουν τις δημοσκοπήσεις κατά μέρους. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν δείχνουν να το πιστεύουν.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Αντώνης 26/12/2014 22:35:05

   Το ζητούμενο είναι να νικήσει η Ελλάδα. Οι εκλογές, που δεν θα δώσουν αυτοδυναμία, η επανάληψή τους και η επιμήκυνση της περιόδου ακυβερνησίας δεν νομίζω ότι θα βγάλουν την Ελλάδα νικήτρια...

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 26/12/2014 21:56:20

  Χρόνια πολλά σε όλους. Αν οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποφασίσουν τη Δευτέρα να ψηφίσουν τον Στ.Δήμα,εκείνος πώς ακριβώς θα παραιτηθεί της εκλογής του σε Π.τ.Δ. ; Προβλέπεται από το Σύνταγμα τέτοια περίπτωση; Αν,εκτός αυτών,αποφασίσουν δικοί μας βουλευτές να μην τον ψηφίσουν για να αντισταθμίσουν τις χρυσαυγίτικες ψήφους,τότε δεν θα προκαλέσουν αυτόματα και την διαγραφή τους από το κόμμα; Όπως και να γίνει,θα συμβούν πράματα και θάματα τη Δευτέρα...

 11. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 27/12/2014 05:22:22

  Σε περίπτωση που οι Βουλευτες της ΝΔ, αρχιζουν να ψηφιζουν ''παρων'', αν καποιοι απ τη Χ.Α ψηφισουν το Στ Δημα, θα μιλαμε για φαρσα επιπεδου 4-ης Δημοτικου. Λες και παιζουμε παιχνιδι στην αυλη του σχολειου : ''μια σου, και μια μου, και τωρα πατσι κτλ...'' . Ελεος παιδακια είναι ? Ας ψηφισει ο καθενας ότι πιστευει καλυτερο για τη Πατριδα μας, χωρις να ενδιαφέρεται τι ψηφισε ο άλλος. Παντως λογικα δεν υπαρχει περιπτωση να συμβουν τα παραπανω, και απλα θα παμε σε περιπου 170-174 ψηφους υπερ του (σοβαρότατου κ αξιοπρεπέστατου) Στ Δημα , αρα εκλογες αμεσα. Αυτά..

 12. Συνταξιουχος avatar
  Συνταξιουχος 27/12/2014 16:20:49

  Για να εχουμε μια αξιοπιστια για τους βουλευτες πρεπει να ξερουμε για ποιους βουλευτες μιλαμε! Για αυτους π.χ. Αδωνις,Μαρκοπουλος ,Κακλαμανης,Βοριδης κλπ που εβριζαν ασυστολα την ΝΔ & τον Σαμαρα η αυτους που σαν ανεξαρτητοι πριν λιγο καιρο καταψηφισαν τον προυπολογισμο & τωρα ταχα θα ψηφισουν ΠτΔ αρα συνεχιση της πολιτικης που προβλεπεται απο τον ψηφισμενο προυπολογισμο. Τωρα τι να πιστεψω & τι να υποθεσω για την αξιοπιστια των πολιτικων & για πια ευθυνη απεναντι στο λαο αφου ανα πασα στιγμη αναιρουν αυτο που υπερασπιζονταν πριν λιγο. ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.