04/11/2010 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προϋπολογισμός: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Εντολή για δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, κυρίως των μισθολογικών, παίρνουν οι υπουργοί που συναντώνται καθημερινά με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Με τα ταμεία να είναι άδεια, την υστέρηση των εσόδων να ανοίγει μαύρη τρύπα άνω των 2 δις ευρώ και τον κόσμο να μην έχει φράγκο για να πληρώσει τέλη Ι.Χ., περαιώσεις, τακτοποιήσεις, ΕΤΑΚ και άλλους φόρους, η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως λεφτά, αλλιώς η δόση του δανείου είναι αμφίβολη.

Για το λόγο αυτό ο κλήρος πέφτει στους υπουργούς οι οποίοι κόβουν από παντού. Χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο Αν. Λοβέρδος στους διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι του ζήτησαν για την επόμενη χρονιά 3,4 δις ευρώ. Τους είπε ο υπουργός Υγείας: «Θα τα δείτε σε φωτογραφίες αυτά τα χρήματα» και τους άφησε σύξυλους. Προτίθεται να τους δώσει 2,4 δις. Ευρώ, ενώ το υπ. Οικονομικών κάνει λόγο για 2,3 δις δηλαδή ένα δις λιγότερο από το 2010. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία των νοσοκομείων καθώς δεν είναι όλοι λαμόγια, υπάρχουν και κάποιοι που προσφέρουν έργο χωρίς να σπαταλούν τεράστια ποσά.

Ψαλίδι στο ΠΔΕ αποφασίστηκε επίσης, ίσως και ένα δις ευρώ.

Ζητήθηκε επίσης από τον Ραγκούση να συμμαζέψει τους δήμους και τις κοινότητες και από τον Βενιζέλο να εποπτεύει καλύτερα τις αμυντικές δαπάνες.

Τέλος, ξεκινά ο διάλογος για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα προκαλέσει μεγάλες περικοπές στους μισθούς μέσω των επιδομάτων

Το σκηνικό, πάντως, στην κυβέρνηση είναι βαρύ διότι ακόμη κι αν κάποιοι έχουν καλές προθέσεις και θέλουν να κόψουν δαπάνες εδώ ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περίεργος avatar
  Περίεργος 04/11/2010 15:21:50

  Σε φωτογραφία!!!

  Έχει χιούμορ!!!

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/11/2010 16:06:43

  ...και γιατί ο γίγαντας Κώστας του παπά δεν κόβει τα ΔΕΤΕ ΔΙΒΕΤ (που φαντάζομαι ότι τα παίρνουν για την ....πάταξη της φοροδιαφυγής ....ας γίνει πχ ανταποδοτικό με βάση τα έσοδα που μπαίνουν στα Ταμεία....)
  ...γιατί ο ταβεργιάννης δεν κάνει καθηκοντολόγιο και όχι ενιαίο μισθολόγιο με επιδόματα;
  Το γράφω εδώ και 4 χρόνια στα αντινέα αν πχ στο Δημόσιο άκουγαν τους υπαλλήλους και όχι τους συνδικαλιστές θα γλίτωναν δις, αλλά δεν θα είχαν ...δουλειές οι σύμβουλοι μετακλητοί και ...οι ταυτότητες και δεν θα υπήρχαν ευκαιρίες για ...διαγωνισμούς.
  Το πρόβλημα λοιπόν και μιλώ ως Δ Υπάλληλος με 22+ χρόνια είναι ο λουφές:
  πληρώνω τους δικαστικούς για να τα έχω καλά, δίνω πτητικό επίδομα αντί για σωστό μισθό στους πιλότους, λαδώνω τους υπαλλήλους της Βουλής με 16 μισθούς και εφάπαξ , δίνω και ΔΙΒΕΤ ...κλπ κλπ και μετά απορώ για τα νούμερα...

  Εργάζομαι στο Υπουργείο Πολιτισμού: μια Υπηρεσία να κάνει ανά νομό θα γλιτώσει το 30 % των χρημάτων (ανελαστικές δαπάνες...) αλλά πως θα κάνω ...θέσεις ευθύνης;
  Πως αν κατανείμω σωστά το προσωπικό θα παίρνω αυτούς που χρειάζομαι για να φέρνουν τα μουσεία έσοδα και όχι αυτούς που πρέπει για να φέρνουν ψήφους;

  Μας δουλεύει λοιπόν ο άνθρωπος που στο ΔΣ του ΟΤΕ δεν κατάλαβε τίποτα, όπως και η ΑΔΕΔΥ που μόνο σε ποια επιτροπή και ποιο ΔΣ θα είναι ενδιαφέρεται, όποτε ακούω για ενιαίο μισθολόγιο και περικοπές θυμάμαι τις ...3 υπογραφές του Αντρέα Παπανδρέου και τους άριστους αντί των αρεστών του ...ΓΑΠ.

  ένας απλός διεφθαρμένος υπάλληλος που έτρωγα μαζί με τον ΠΑΓΚΑΛΟ αλλά μόνο εγώ δεν πάχυνα...

  Οπότε το μόνο που θα δει το ΠΑΣΟΚ σε φωτογραφία θα είναι ο ψήφος μου,
  ΟΧΙ στο μνημόνιο των γραικύλων ΟΧΙ στο κόμμα των υβριστών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.