20/12/2010 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προϋπολογισμός μιας «εικονικής πραγματικότητας»

Κατσουφιασμένοι βουλευτές, λιγομίλητοι υπουργοί (!!) χωρίς «συνοδευτικά» και συνοδούς, χωρίς αυλοκόλακες, παπαγαλάκια και προπαγανδιστές…είναι η νέα εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, προφανώς μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Έχοντας γνώση το τι τους περιμένει από την εξαγριωμένη κοινωνία…

Που είναι τα γέλια και οι χαρές τέτοιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια…Τα κεράσματα, τα δωράκια οι κάρτες με τις ευχές και η…πολιτική πολυλογία…

Last year όπως είπε (προκλητικά) και ο Φ. Σαχινίδης…

Η αυλαία της πενθήμερης συζήτησης άνοιξε το Σάββατο με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών από όλα τα κόμματα και με τον πρωθυπουργό να ζητάει στήριξη από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν ανέβει ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη της αντιπολίτευσης και θα κορυφωθεί την Τετάρτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Τη συζήτηση θα κλείσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ στις 12 τα μεσάνυχτα θα αρχίσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία που είθισται να χαρακτηρίζεται και ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Όλοι οι βουλευτές, απ’ όλα τα κόμματα υπογράμμισαν στις ομιλίες τους την κρισιμότητα της κατάστασης, την ανάγκη αναμόρφωσης του μνημονίου αλλά και το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα. Η Κυβέρνηση επιχείρησε μάταια να πείσει για την ορθότητα των μέτρων. Μόνοι υποστηρικτές της, χωρίς την απαραίτητη πειθώ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν και οι περισσότεροι στις ομιλίες τους περισσότερο κινδυνολόγησαν παρά επιχειρηματολόγησαν υπέρ της οικονομικής τους πολιτικής. Τι θα έλεγαν άλλωστε για τους χιλιάδες ψηφοφόρους τους που είχαν διορίσει κατά το παρελθόν…! Δεδομένου βεβαίως και του κινδύνου της διαγραφής τους που επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη, στη σκέψη και μόνο καταψήφισης του προϋπολογισμού…!!

«Ως πολιτικό σύστημα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.Συνεπώς, οφείλουμε να επιδείξουμε πολιτική διορατικότητα και ευθύνη, υπερβαίνοντας χρόνιες παθογένειές του. Το ΠΑΣΟΚ όμως αντί να κυβερνά, επιμένει να επιρρίπτει, αυθαίρετα, την ευθύνη για την τρέχουσα κρίση στη ΝΔ. Στόχος του η συνεχής παραπλάνηση των πολιτών, ελπίζει, δε, και της Ιστορίας”.  Αυτά επισήμαναν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Χρ. Σταικούρας, Μ. Κεφαλογιάννης, Χρ. Ζώης, Κ. Τασούλας, Κ. Τζαβάρας, Α. Λυκουρέντζος, Ε. Στυλιανίδης, Κ. Τσιάρας, Ν. Λέγκας, Ι. Βρούτσης και Π. Παναγιωτόπουλος.

Θέλοντας να αναδείξουν το μερίδιο ευθύνης που φέρει το ΠΑΣΟΚ και που τεχνηέντως μετακύλησε στη ΝΔ, οι βουλευτές της ΝΔ απέδειξαν ότι η κυβέρνηση προσέφυγε στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης, του «Μνημονίου». Προσφυγή για την οποία φέρει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όπως είπαν και τούτο γιατί δεν είχε σχέδιο και αναλώθηκε σε διακηρύξεις, εμφάνισε διαχειριστικές αδυναμίες και υπέπεσε σε σωρεία παλινωδιών. Έστελνε αντιφατικά μηνύματα στις αγορές.

Αναφέρονταν απαξιωτικά για τη χώρα, το κύρος και την αξιοπιστία της, θριαμβολογούσε, αδικαιολόγητα, για Ευρωπαϊκές αποφάσεις. δεν άντλησε έγκαιρα κεφάλαια από τις αγορές και καθυστέρησε να πάρει τα αναγκαία μέτρα.

Συμπερασματικά, ο Προϋπολογισμός του 2011 εδράζεται σε έωλες παραδοχές, ενσωματώνει μη ρεαλιστικές προβλέψεις, αγνοεί την ανάκαμψη της οικονομίας και την κοινωνική προστασία. Για αυτό είναι ένας μετέωρος Προϋπολογισμός. Είναι ένας Προϋπολογισμός μιας «εικονικής πραγματικότητας. Και θα αποδειχθεί ως ο πρώτος «προσωρινός» Προϋπολογισμός για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 20/12/2010 18:35:14

  Η περσινή ομιλία του ΠΑΠ για τον προυπολογισμό του 2010
  http://bit.ly/eGgwwt
  ή
  http://is.gd/j54q0
  @@@

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.