#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/04/2008 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προφανώς, μας κάνουν πλάκα

Ιδού τα «αποτελέσματα» της έρευνας της ΥπΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) για τον κ. Θέμο Αναστασιάδη, που πανηγυρίζει για την νίκη του κ. Αλογοσκούφη, επί του κ. Κλαδά: Έως τώρα, οι διαφορές που έχουν βρεθεί να έχει με τις φορoλογικές του δηλώσεις είναι 2,6 εκ. ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα φάει απλώς ένα πρόστιμο. Απαντήσεις για offshore ακόμα δεν υπάρχουν. Γιατί;

Υπενθυμίζουμε ότι στο post με το ερώτημα «ποιοι βρίσκονται πίσω από τις offshore του Θέμου;» γράφαμε, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα ο Θέμος φερόταν να εμπλέκεται σε πέντε offshore. Η μία από αυτές η Franel Trading Ltd. έχει έδρα στην Λευκωσία και ως κύριοι μέτοχοι της εμφανίζονται δυο άλλες εταιρείες, οι Dema Nominees LTD και Dema Trustees LTD, που επίσης έχουν έδρα στη Λευκωσία. Στην ίδια διεύθυνση, στην οποία εδρεύει και το δικηγορικό γραφείο του Κύπριου Προέδρου, «Τάσος Παπαδόπουλος». Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι δυο εταιρείες με την επωνυμία «Dema» φέρονται από τον διεθνή Τύπο (πχ «Wall Street Journal») να έχουν αναμιχθεί στην ίδρυση της ρωσο-ουκρανικής εταιρείας «Eural Trans Gas¨, η οποία θα έχει ρόλο-κλειδί στη διακίνηση ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Δύση (!!!).

Μπορεί λοιπόν κάποιος να μας πει τι συμβαίνει; Επρόκειτο για κτυπήματα κάτω από την ζώνη που δεν έχουν καμία σχέση με το Θέμο, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 21/04/2008 23:06:04

  Από το site του ΠΑΣΟΚ, ερώτηση 10 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό:
  http://www.pasok.gr/portal/gr/3/60012/7/7/1/showdoc.html

  την εποχή που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι βρισκόταν σε σύγκρουση με την Marfin Investment Group, με επίκεντρο τον ΟΤΕ, η διορισμένη, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μάλλον «έκλεινε τα μάτια» στις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και των Κανονισμών της Ε.Ε., από την MIG!.
  Συγκεκριμένα, το περασμένο Φθινόπωρο, η MIG προχώρησε σε αθρόες, αγορές μετοχών της. Η «στήριξη» αυτή της τιμής των μετοχών ξεπέρασε τα όρια της χειραγώγησης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!!!

  Οι παράτυπες μεθοδεύσεις για τη στήριξη της μετοχής της MIG άρχισαν από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, την ίδια περίοδο, δηλαδή, που η εταιρεία άρχισε να αγοράζει από το Χρηματιστήριο τις μετοχές του ΟΤΕ, με σκοπό να θέσει υπό τον έλεγχο της το 20% του μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβει αργότερα τον εξαιρετικά επικερδή ρόλο του .... «μεσάζοντα ιδιωτικοποίησης».

  Σύμφωνα με τις απαγορεύσεις του ν. 3340/2005 και τις ερμηνείες σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση μετοχής και τις διευκρινήσεις και ερμηνείες των διατάξεων του νόμου όπως παρουσιάστηκαν σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος, προς όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των εισηγμένων εταιρειών, στις 15 Μαΐου του 2007, οι αγορές ιδίων μετοχών δεν πρέπει να ξεπερνούν ανά ημέρα το 25% του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών των 20 προηγούμενων συνεδριάσεων. Σύμφωνα όμως, με τα στοιχεία συναλλαγών που παρουσιάζονται τόσο στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών όσο και στην ιστοσελίδα της MIG δημιουργούνται σοβαρές ενδείξεις χειραγώγησης της μετοχής χωρίς καμία παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


  Ειδικότερα, αναφέρονται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες παραβιάσεις, που αφορούν στις πέντε μεγαλύτερες σε όγκο συναλλαγών πράξεις αγορών ιδίων μετοχών από την MIG, για τις οποίες διαπιστώνονται σημαντικές παραβιάσεις ορίων.

  Συγκεκριμένα:
  Στη συνεδρίαση της 16.8.2007, η MIG προχώρησε στην αγορά 7.712.076 μετοχών. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών επί μετοχών της εταιρείας στις 20 προηγούμενες συνεδριάσεις , ήταν 59.935.028 τεμάχια. Συνεπώς, ο μέσος ημερήσιος όγκος ήταν στην προκειμένη περίπτωση 2.996.751 μετοχές και το 25% αυτού, 749.187 μετοχές. Εν προκειμένω, οι αγορές μετοχών ήταν 10,29 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!  Με ανάλογους υπολογισμούς προκύπτει ότι, στη συνεδρίαση της 14.9.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 8,35 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

  Στη συνεδρίαση της 10.8.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 5,13 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

  Στη συνεδρίαση της 22.10.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 6,33 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!
  Στη συνεδρίαση της 18.10.2007 , οι αγορές μετοχών ήταν 6,54 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

  Η ανυπαρξία ελέγχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2007 δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτήματα, καθώς, κατά την περίοδο που είναι εμφανείς οι τάσεις για επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ, επιτρέπεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Marfin Investment Group να διαμορφώνει τεχνητά την τιμή και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της, δημιουργώντας έτσι περιουσιακά οφέλη για τους μετόχους της και την ίδια την εισηγμένη εταιρεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.