#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2010 19:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προφανώς δεν υπάρχουν Έλληνες ικανοί να συμβουλεύσουν τον Γιώργο πώς να κυβερνάΝα και μια προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που υλοποιείται:

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:

- Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

- Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

- Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.

- Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.

- Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προτάσεις που θα επεξεργαστεί η Επιτροπή θα αφορούν:

1. στη δομική αναμόρφωση των υπηρεσιών του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,

2. στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία της Κυβέρνησης,

3. στην αλλαγή της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, και παράλληλα την εμπέδωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης,

4. στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων,

5. στην εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των Κυβερνήσεων,

6. στην κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου,

7. στην αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου,

8. στην αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 03/02/2010 20:09:50

  Το χειρότερο σεν είναι οτί δεν βρίσκει Έλληνες,που έτσι κι αλλιώς δεν τους πολυγουστάρει,αλλά δε βρίσκει πλέον ούτε κομματόσκυλα του πασοκ.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ ΜΗΤΣΟΣ 03/02/2010 21:09:30

   Έχει το κόμπλεξ ο άνθρωπος δεν εξηγείται αλλιώς.

   Από την Δανία δεν βρήκε κανέναν;

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ ΜΗΤΣΟΣ 05/02/2010 14:31:14

   O άνθρωπος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ελληνικά. Ξένος είναι. Μετανάστης. Και εξ όσων είναι γνωστά, έχει ακομα αμαερικανικο διαβατήριο.

   Κάνει και Νόμο για να αποκτήσει με την σειρά του και αυτός την ελληνική ιθαγένεια.

   Θα δώσει αραγε και εξετάσεις στην γλώσσα μας;

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. donaE avatar
  donaE 03/02/2010 20:11:55

  Αφηστε να υπαρχουν Ελληνες να κυβερνουν,θελετε να υπαρχουν και για να τους συμβουλεψουν;

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/02/2010 20:14:52

  Να δω τους καθηγητές να μιλούν με τα κομματικά στελέχη και ας πεθάνω...
  Να δω μετά τις λύσεις που θα εισηγηθούν μετά από την πληροφόρηση που θα έχουν και να γελάω...
  ΕΛΛΑΔΑ 2010

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Ιθαγενής 03/02/2010 20:39:20

   Ιθαγενή
   πεθάααααααααααααανω είναι το σωστό. :D

 4. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 03/02/2010 20:18:06

  Συγνώμη είχε κάποιο πρόβλημα το σχόλιο που σας έστειλα πριν;

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/02/2010 20:20:06

  AVE CEASAR! Ο Όθωνας κυβερνούσε με ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΣ. Τότε όμως δεν υπήρχε το εξαιρετικό Ελληνικό επιστημονικό δυναμικό, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς.

  Μετά τη βόλτα με τον Αθεμπίγιο όμως αυτό ήταν αναμενόμενο.

  • donaE avatar
   donaE @ αλλενάκι 03/02/2010 20:26:35

   O Οθωνας ητανε ξενος για αυτο.Ενω ο Γιωργος...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 03/02/2010 20:32:03

   ;)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 03/02/2010 21:02:34

   Ενώ ο Γιώργος;

 6. trellokamperos avatar
  trellokamperos 03/02/2010 20:23:57

  Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία

  In 1997 Prime Minister Göran Persson made Pagrotsky Minister of Trade and in 2002 Minister for Industry and Trade. One of his most publicly known activities during this period was his efforts to promote Swedish popular music export; the opposition viewed it as an attempt to promote himself by appearing in public with successful bands such as The Cardigans and The Hives. He switched posts November 1, 2004 with former Minister of Education Thomas Östros. At the same time, the responsibility for cultural matters, previously belonging to a separate ministry, was added to Pagrotsky’s portfolio....


  Χρυσές δουλειές θα κάνει η Θώδη!!

 7. ΦΑΕΘΩΝ avatar
  ΦΑΕΘΩΝ 03/02/2010 20:26:24

  ==Καλή αντάμωση, κ. Παπανδρέου, στα πεζοδρόμια.==
  =Αλλάξαμε τον καπετάνιο, αλλά βουλιάζουμε
  Άλλα υποσχεθήκατε, άλλα πράττετε. Από τον Παπανδρέου… στον Ανδριανόπουλο με τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Μας βουλιάζουν οι ερασιτέχνες. Άφησαν τους κερδοσκόπους να μας κλέψουν και τώρα μας σπρώχνουν πιο βαθειά στην ύφεση.

  Γράφει ο Ενδελεχής
  Εκτός κι αν όλα έγιναν από το Μαξίμου… βάσει σχεδίου. Έστησαν το αποπνικτικό σκηνικό, με κάποιο κόστος βεβαίως για τον δημόσιο κορβανά, για να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να μπορέσουν με το μικρότερο πολιτικό κόστος να επιβάλουν τα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπανδρέου ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα την παραμονή της έγκρισης του ΠΣΑ από την Κομισιόν.

  Γράφουμε τα πρώτα μέτρα γιατί με ποια αξιοπιστία μπορεί η κυβέρνηση να μας διαβεβαιώσει περί του αντιθέτου. Ποιος μπορεί να μας πείσει ότι δεν θα συνεχίσουν να πιέζουν την ελληνική οικονομία οι κερδοσκόποι, ζητώντας αυτοί και οι… αόρατες αγορές δεύτερο και τρίτο πακέτο επώδυνων μέτρων;

  Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση μεταθέτει όλα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια (και τα χάλια της οικονομίας μας) στους ώμους των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καμία πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση της αγοράς. Κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Καμία πρόταση στους Ευρωπαίους για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης στις αδύναμες χώρες και αντιμετώπισης των κερδοσκόπων.

  Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου περιορίζεται στην μείωση της κατανάλωσης και στην προτροπή στα ταμεία πουλήστε όσο όσο την περιουσία σας.

  Όλα αυτά μετά από τέσσερις μήνες ερασιτεχνισμών, παλινωδιών, παιδαριωδών λαθών. Διώξανε λεφτά από τις τράπεζες, ακόμα φτιάχνουν το φορολογικό, ψάχνουν την πολιτική τους στο ασφαλιστικό και με διάφορες άστοχες δηλώσεις (Παπακωνσταντίνου περί κινέζων και Παπανικολάου για νέο δανεισμό) επέτρεψαν στους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι στα ομόλογα και στις μετοχές.
  03-02-2010

  http://www.fmvoice.gr/#2!2!9188

  ==Καλή αντάμωση, κ. Παπανδρέου, στα πεζοδρόμια.==

  • basilisarta avatar
   basilisarta @ ΦΑΕΘΩΝ 03/02/2010 23:11:13

   ΦΑΈΘΩΝ ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

 8. Orestios avatar
  Orestios 03/02/2010 20:29:08

  Πεταμένα λεφτά.

 9. LELOUS avatar
  LELOUS 03/02/2010 20:29:36

  Ναι, τι ωραια που θαταν να έβαζε τους κουμπάρους και τους κολλητούς...
  Όπως Ελλάντα... Όπως έκανε και ο αγαπημένος σας Μπούλης ο Μπουρλοτιέρης...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ LELOUS 03/02/2010 20:37:01

   Εχεις απόλυτο δίκαιο, στη στελέχωση της Κυβέρνησης:

   -δεν έχει μπει ούτε ένας "ατυχήσασας" πολιτευτής
   -ούτε ένας κουμπάρος
   -ούτε ένας φίλος
   -ούτε ένας γνωστός
   -ούτε ένας ΓΓ, μέλος ΔΣ, κλπ κλπ με απολυτήριο Γυμνασίου

   Άγνωστα πρόσωπα αξιοκρατικά επιλεγμένα, που απλά έτυχε να είναι "φίλοι" .....καταραμένο ριζικό τον δια βάλουμε και τον συκοφαντούμε κιόλας

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/02/2010 20:30:11

  Eκεινο που παρατηρω ειναι οτι ολοι αυτοι προερχονται απο την αγγλοσαξονικη σχολη διοικησεως.Το ελληνικο κρατος ομως ειναι κατασκευασμενο κατα το βαυαρικο προτυπο της ηπειρωτικης Ευρωπης.Θα αλλαξει αυτο και αν ειναι αυτος ο στοχος-που εγω τουλαχιστον δεν εχω αντιρρηση-θα μπορουσε να παρει τηλεφωνο το Χριστοφια να στειλει μερικους Κυπριους που εχουν αυτο τον τροπο διοικησης αντι να φερνει μεχρι και απο την Αυστραλια.
  Τωρα βεβαια τα αγγλικα ονοματα εχουν αλλο πρεστιζ.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ψυχραιμια 03/02/2010 20:53:22

   Το πλησιέστερο προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι το γαλλικό. Η Γερμανία είναι ομοσπονδία, αν και την εποχή που ήρθε ο Όθων η Βαυαρία ήταν (και αυτή) ένα ανεξάρτητο γερμανικό κράτος, αφού η ένωση της Γερμανίας ήρθε μετά τον Γαλλοπρωσικό Πόλεμο του 1870.
   Δεν με πειράζει που έχει και ξένους ειδικούς ο GAP, με ενοχλεί που δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας - του εξωτερικού, έστω - μεταξύ αυτών, ώστε να είναι και ένας αποτελεσματικός σύνδεσμος με την ελληνική πραγματικότητα. Και, για να πω την αλήθεια, θεωρώ ότι πολύ καλύτερη αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας θα είχε ένας Γάλλος ειδικός, παρά ένας Αγγλοσάξωνας. Αλλά ο GAP θα είχε πλήρη αδυναμία συνεννόησης με τους Γάλλους, οπότε διάλεξε κάποιους φιλελεύθερους Αγγλοσάξωνες με τους οποίους προφανώς και ταυτίζεται (γιατί με Έλληνα δύσκολα θα θεωρούσε ότι ταυτίζεται).

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 03/02/2010 20:56:22

   Έχω γράψει και σε άλλο σχόλιο ότι η κακοδαιμονία της Ελληνικής Διοικήσεως είναι ότι οι θεσμοί της δεν εξελίχθηκαν στην Ελλάδα αλλά μας ήρθαν από το εξωτερικό. Οι θεσμοί αυτοί ως μη επεξεργασμένοι εδώ δεν ταιριάζουν στη νοοτροπία του Έλληνα.
   Κατ' αρχάς το διοικητικό μας σύστημα έχει υιοθετήσει το γαλλικό μοντέλο και όχι το Γερμανικό. Για το λόγο αυτό όσοι κάνουν διοικητικό δίκαιο επιλέγουν τη Γαλλία για μεταπτυχιακά.

   Η προέλευση του διοικητικού μας συστήματος έχει μικρή σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη να υιοθετήσουμε Γαλλικό, Γερμανικό ή Αγγλοσαξονικό πρότυπο. Εκείνο που έχουμε ανάγκη είναι να προσπαθήσουμε να δούμε τη βάση της κοινωνίας και ανάλογα να την οργανώσουμε.

   Ο ΓΑΠ δεν κάνει τίποτε από τα παραπάνω. Η βάση δεν τον ενδιαφέρει. Άλλωστε με το μεταναστευτικό το έδειξε αυτό. Το τι λέει ο κόσμος για το θέμα δεν τον ενδιαφέρει.
   Εκείνο που κάνει ο ΓΑΠ είναι να φέρει μερικούς Καθηγητές ή εμπειρογνώμονες για να του οργανώσουν το γραφείο του και τα συναφή. Δηλ. να του οργανώσουν την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας και μάλιστα όχι όλη αλλά μόνο το γραφείο του. Όμως αυτό που εμείς χρειαζόμαστε είναι κυρίως η οργάνωση της βάσης της διοικητικής πυραμίδας. Και μια τέτοια οργάνωση δε μπορεί να την κάνει κανένας καθηγητής από όποιο κράτος κι αν προέρχεται. Άσε που όπως προέγραψα η βάση δεν τον ενδιαφέρει.

   Και κάτι ακόμη. Ένα σύστημα που έχει εξελιχθεί επί σχεδόν 200 χρόνια όσο λάθος και να είναι όσο και να μη μας ταιριάζει ενσωματώνει εμπειρία εντίμων υπαλλήλων όλων αυτών των ετών. Μόνο ένας βλάκας μπορεί να πιστεύει ότι πέντε άνθρωποι μπορούν να αντικαταστήσουν με κάτι καινούριο και αυτό το καινούριο να είναι επιτυχημένο τη σωρευμένη εμπειρία αυτών των 200 ετών.

   Το συμπέρασμα από τα ανωτέρω είναι ότι έχουμε να κάνουμε με άλλη μια μεγάλη πατάτα του ΓΑΠ.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ψυχραιμια 03/02/2010 21:33:46

   Σωστές οι παρατηρήσεις του ανώνυμου σχολιαστή.
   Και να προσθέσω κάτι ακόμα:
   Το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων χρειάζεται κάποια "υψηλή γνωμνοδοτική επιτροπή"; Μία συνάντηση μεταξύ ανώτερων και πεπειραμένων στελεχών των αντίστοιχων Υπουργείων, αυτών δηλαδή που γνωρίζουν το πρόβλημα καλύτερα από όλους, θα αρκούσε να ανοίξει τον δρόμο σε μία νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
   Οντως, υπάρχουν πολλά καλά στελέχη στη δημόσια διοίκηση, που ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται, αλλά δεν έχουν τον τρόπο να αλλάξουν το σύστημα. Ας γίνουν τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τα στελέχη αυτά, με τη δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι οι εισηγήσεις θα μελετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα επακολουθήσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες.
   Οι εισηγήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ούτε ηχηρά ξένα ονόματα, ούτε τίποτα. Πρακτικές, απλές λύσεις χρειάζονται, σε συνεργασία με τους πραγματικούς επαϊοντες.

  • Soustom avatar
   Soustom @ ψυχραιμια 04/02/2010 00:28:07

   @ Μαρκο Τ
   ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
   .... επικεφαλής όλων αυτών θά είναι ό (γνωστός επί αντιπολίτευσης ΓΑΠ) Ηρακλής Πολεμαρχάκης,σύμφωνα με πληροφορίες..

 11. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 03/02/2010 20:30:12

  Αλήθεια αυτός ο Πεταλωτή κοιμάται και όρθιος;
  Στη φωτογραφία πίσω από το ΓΑΠ περπατά με κλειστά μάτια.
  Ερε που μπλέξαμε με δαυτους!

 12. Άφατος avatar
  Άφατος 03/02/2010 20:32:36

  Δυστυχώς και οι Σημίτης, Μητσοτάκης, Παπαντωνίου, Αλογοσκούφης κλπ κλπ Έλληνες ήταν.

 13. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 03/02/2010 20:35:53

  Ο Koς Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι "θα συσταθεί υψηλού κύρους γνωμοδοτική επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων με στόχο πάντα την αρχή "πρώτα ο πολίτης".
  Τι ΘΑ είναι αυτή η υψηλού κύρους γνωμοδοτική επιτροπή;
  Τι καθήκοντα θα έχουν αυτοί οι "τύποι", τι δικαιοδοσία, σε ποιόν θα λογοδοτούν;
  Πως είναι δυνατόν μια εξωκοινοβουλευτική επιτροπή να κατευθύνει και στην ουσία να υποδεικνύει το τον τρόπο ενάσκησης του κυβερνητικού έργου;

  Δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο, δεν υπάρχουν σύμβουλοι του Πρωθυπουργού;
  Δεν υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες?
  Είναι δυνατόν σε περιόδους λιτότητας και σφιχτής οικονομικής πολιτικής, να μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα για σύσταση και συγκρότηση "απίθανων" επιτροπών;

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_6067.html

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/02/2010 20:39:34

  αχ βρε ΓΑΠ, το "καλή αντάμωση στα πεζοδρόμια" να φοβάσαι.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 03/02/2010 20:59:08

   Τελικά η συνέπεια και η συνέχεια λόγων και πράξεων στη χώρα είναι αναμφισβήτητη......

   ή απλούστερα

   Παπανδρέου δεν γίνεσαι γεννιέσαι

 15. thpr avatar
  thpr 03/02/2010 20:40:35

  Η 5η πρόταση ειναι ολα τα λεφτά !
  Να τους εχει ο θεος καλά να μας οργανωσουνε

 16. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 03/02/2010 20:42:06

  Πηγαίνετε στο σύδεσμο που ακολουθεί 12ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης (Οικονομία), Σκιάθος 13 Ιουλίου 2009 και δείτε πόσοι απ τους συμβούλους του άρθρου ήταν παρόντες!!!

  http://multimedia.papandreou.gr/arx/photos.showPhotos?i_thema=17622&i_year=2009&i_startrow=1

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ exomatiakaivlepo 03/02/2010 21:05:12

   ήταν προμελετημένη...

 17. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 03/02/2010 21:05:19

  Απλά αίσχος... ντροπή.

 18. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/02/2010 21:16:00

  Είπαμε, ο Γιώργος δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει την Ελλάδα. Μεγάλες θέσεις ονειρεύεται σε διεθνείς οργανισμούς.

  Και επειδή αυτά τα πόστα είναι θέμα δημοσίων σχέσεων, βλέπε γλειψίματος σε διάφορους, χρησιμοποιεί το πέρασμα του από τη πρωθυπουργία για ν’ ασημώσει διάφορους παράγοντες, με χρήματα του ελληνικού κράτους εννοείται, ως ειδικούς συμβούλους, και αυτοί αργότερα θα μιλήσουν την κατάλληλη στιγμή γι’ αυτόν και να τον προωθήσουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Προφήτης 03/02/2010 21:32:57

   Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.
   Ξεκάθαρα κάνει δημόσιες σχέσεις με τα χρήματά μας. Εκεί θα πάνε οι φόροι. Στον χρηματισμό όλων αυτών των λομπιστών.
   LOBBYING ατόφιο και ακριβοπληρωμένο. Όσοι γνωρίζουν από αυτά το διακρίνουν αμέσως.
   Τα χαϊβάνια θα λένε πόσο καλό θα κάνουν όλοι αυτοί στη χώρα.

 19. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 03/02/2010 21:18:18

  'Ελληνες υπάρχουν για τους 'Ελληνες. Για τους μετανάστες ζητούνται ξένοι και στην περίπτωση του Τζέφρυ αγγλομαθείς ή εν γένει υπερατλαντικοί διότι, ο Πρωθυπουργός μας δέν καταλαβαίνει ελληνικά. Δέν έμαθε ούτε τότε, που τον είχαν χρίσει ΥπΕξ. Και δέν πρόκειται να μάθει ούτε εις τον αιώνα τον άπαντα.

  Άλλη μία γελοιοποίηση. Θα την ανεχθούμε; Πόσες μπορούμε να θα ανεχθούμε;

  ΠΕΛΙΑΣ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΕΛΙΑΣ 03/02/2010 21:37:05

   Ξέρεις πόσοι πίστεψαν τον Οκτώβρη πως ο γάιδαρος πετάει?

  • man8os avatar
   man8os @ ΠΕΛΙΑΣ 03/02/2010 23:57:19

   Κατσε, κατσε. Τι εννοεις δεν εχει μαθει? Πως απανταει στους δημοσιογραφους? Οντως στην προεκλογικη εξτρατεια ειπε τοσα μαργαριταρια που θα επρεπε να ντρεπεται το κομμα του. Αλλα τωρα μαλλον εκανε ταχυρυθμο μαθημα Ελληνικης.

  • beniz avatar
   beniz @ ΠΕΛΙΑΣ 04/02/2010 14:21:10

   Ορεστιε 600-700.000 γιατι οι υπολοιποι ειναι πελατες του κρατους Πασοκ.

 20. ΙΔ avatar
  ΙΔ 03/02/2010 21:25:27

  Πράγματι η 5η πρόταση είναι όλα τα λεφτά.Ενοεί βέβαια ότι κατασρώναει το σχέδιο για την μετάβαση σε κυβέρνηση αλβανοπακιστανομπαγλαντέs.Πολλοί νομίζουν ότο πρόκειται για σενάριο επιστημονικήs φαντασίαs.Όμωs αν περάσει το λαθρονομοσχέδιο μαζί με το άλλο τον χαλικράτη τότε η παλαιά Ελλάδα θα έχει έναν τέτοιο πρωθυπουργό και μια πολιπολιτισμική κοινωνία που ούτε στα ποιό τρελά τηs όνειρα δεν είδε η Μαργαρετ.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΙΔ 03/02/2010 21:40:35

   Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να δούμε πακιστανό Υπουργό. Φανταζόσασταν την Αλ Σάλεχ Ειδική Σύμβουλο (έστω και ενός φαιδρού προσώπου όπως ο Μπούγιας) στο Υπουργείο "Προστασίας (Λαθραίου) Πολίτη"; Ή την Καραχασάν, που δηλώνει Τουρκάλα, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Υπερνομαρχία Καβάλας-Ξάνθης;

   Μόνη λύση είναι να ξεκουμπιστεί το ιδεοληπτικό GAP μια ώρα αρχύτερα. Θα του εξασφαλίσει το αριστεροφιλελεύθερο κατεστημένο καμία δευτεράντζα θεσούλα στην Ευρώπη ή την Αμερική. Οχι φυσικά καθηγητής Πανεπιστημίου, γιατί δεν πληροί καν τα τυπικά προσόντα...

 21. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 03/02/2010 21:32:19

  Ισως έτσι λύσει τα προβλήμτα που έχει στο να καταλάβει τη λειτουργία του ελληνικού κράτους.Αν του τα λένε στα αγγλικά ίσως τα πιάσει καλύτερα.

 22. sakis.... avatar
  sakis.... 03/02/2010 21:53:00

  Συγνώμη ρε παιδιά, όλοι αυτοί που έχει στο πλάι του ο Γιώργος είναι σοσιαλιστές, ...για να καταλαβω δηλαδη.
  Δηλαδη ο Γιωργος ακολουθει σοσιαλιστικη πολιτικη !!!!
  Αχ που παμε ρε...

 23. ΙΔ avatar
  ΙΔ 03/02/2010 22:01:57

  Όποιοs γνωρίζει από αγορά καταλαβαίνει αμέσωs ότι τα οικονομικά μέτρα που΄παίρνει και προτίθεται να πάρει οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε βαθια ύφεση.Θα διογκώσουν το δημόσιο χρέοs και θα το φτάσουν σέ δυσθεώρητα ύψη. Βάζω στοίχημα ότι το δημόσιο χρέοs στό τέλοs του χρόνου θα υπερβαίνει τα 700 διs .

 24. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 03/02/2010 22:27:51

  Οι Richard Parker και Leif Pagrotsky, είχαν συμμετάσχει στο "12 συνέδριο Σύμης" (Ιδρυμα Α. Παπανδρέου) που έγινε στη Σκιάθο τον Ιουλ.09.
  Ο δε Leif Pagrotsky μέχρι και στην Αργυρούπολη ήρθρε σε συνέδριο του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΑΠ). http://pasokargyroupolis.blogspot.com/2010/01/8.html

  Ο Kevin Featherstone, γνωστός "φίλος" του πρωθυπουργού με σειρά "διαφημιστικών" σχολίων σε άρθρα, για το ΠΑΣΟΚ και τον φίλο του:
  http://www.cnn.com/2009/WORLD/europe/10/04/greece.elections/index.html
  http://www.digitaljournal.com/article/280059
  Όσο για τον Geoff Mulgan στο σύνδεσμο που ακολουθεί εκθειάζει και αυτός με την σειρά, τον "φίλο" πρωθυπουργό.
  http://www.op-portugal.org/downloads/everydaydemocracy.pdf


  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/blog-post_3935.html

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ exomatiakaivlepo 04/02/2010 00:16:57

   O Featherstone είναι τακτικός αρθρογράφος της αλαφούζειας "Καθημερινής". Ο ίδιος, με άρθρο του στην "Κ", είχε υποστηρίξει τον Μπλαιρ για τη θέση του Προέδρου της ΕΕ, ως του "καταλληλότερου"(ακόμα ένας...). Τελικά εξελέγη ο δεξιός Ρομπάι, γιατί δεν ήταν τόσο ηλίθιοι οι Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί, όντας οι περισσότεροι δεξιοί, να βάλουν έναν αριστεροφιλελεύθερο για πρόεδρο.
   Πάλι παρεούλα μου μυρίζει το πράγμα. Μετά την παρεούλα των ΜΚΟ που έφτιαξε το λαθρονομοσχέδιο, άλλη παρεούλα θα μας φτιάξει το κράτος.

   Έλεος με τις εμμονές του GAP! Η ευήθεια και η ιδεοληψία του τον καθιστούν επικίνδυνο. Ας ξεκουμπιστεί επιτέλους, έγινε πρωθυπουργός, το έκανε το κομμάτι του, φτάνει πια! Υπάρχει μία ολόκληρη χώρα από πίσω.

 25. sirmar avatar
  sirmar 03/02/2010 23:06:26

  Ο ΓΑΠ λέει όλα τα λεφτά στο τραπέζι. Το είπαμε οι καθηγητές βούλιαξαν τα πανεπιστήμια τώρα βουλιάζουν και τον ελληνικό λαό.
  Τα μπουμπούκια που φώναξε ο τζεφρυ να μας πη που θα μένουν και πόσα θα πάει το πακέτο που θα βάλουν στη τσέπη τους
  Ρε ΓΑΠ δεν διαβάζεις η δεν σε ενημερώνουν οι συνεργάτης σου λίγο από το www.antinews.gr
  Σου είπα πάρε καπεταναίους ηλικία 35 έως 50 χρονών που έχουν λύση όλα τα προβλήματα.
  Οι εφοπλιστές πάρε παράδειγμα έχουν καθηγητές στα γραφεία τους όχι βεβαία ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΥΣ έχουν και δια αυτό πάνε καλά .
  Όσο για τα μέτρα είναι σαν να αύξησες τον ΦΠΑ 1,5% πάλη ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα. Κόψε λίγο από αυτό το κράτος που λέγετε λερναία υδρα .

 26. loretta avatar
  loretta 04/02/2010 00:32:32

  Δεν μας ειπε ο Γιωργακης...ποσο θα πληρωνονται αυτοι ολοι και απο που?? διοτι δεν θα το κανουν τσαμπα ουτε για 5.000 ευρω το μηνα!!

  Λοιπον θελω να ξερω τι λογαριασμο θα πληρωσω για αυτους που θα μας πουν επισημως στηθειτε να σας...γ...με!!

  Ευχαριστω.

 27. loretta avatar
  loretta 04/02/2010 00:35:00

  Α και για να μην ξεχαστω θα αναρτησει τους μισθους τους το διαδυκτιο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ??

 28. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2010 01:54:29

  Γιατί το GAP σχηματίζει μια άτυπη μίνι κυβέρνηση εντός της κυβέρνησης?

  Απέτυχαν οι αλλαγές στο σχήμα που έκανε προ 4 μήνου?
  Απέτυχαν οι αλλαγές στο μέγεθος (μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο) και θέλει λίγους ακόμα γιατί δεν είναι η κυβέρνηση λειτουργική?
  Απέτυχε η ως τώρα εφαρμοσμένη από τον ίδιο δομή του γραφειου του?
  Απέτυχε στην επιλογή συνεργατών?
  Τί νόημα έχει ο ρόλος του αντιπροέδρου, που το ίδιο εισηγήθηκε?

  Πόσο θα κοστίσει όλη αυτή η νέα μίνι κυβέρνηση αρεστών πια (οι άριστοι τελείωσαν, έχουν διοριστεί), όταν μόνο για τον αντιπρόεδρο σπαταλήθηκε 1+ εκατομύριο?

  Το GAP δεν είναι αυτό που είχε ήδη μέσα στο μυαλό του το "ολοκληρωτικό" σχέδιο, όπως φρόντιζαν να μας διδάξουν εδώ μέσα οι ιεροκύρηκες του(χάθηκαν όλοι)?
  Γιατί δεν το εφαρμόζει, παρά χρειάζεται επιπλέον βοήθεια?
  Μήπως δεν είχε τελικά τίποτε μέσα στο μυαλό του?
  Μηπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε, με σοβαρότητα πια, για την ικανότητά του να ηγείται της χώρας?

  Μαντέψτε σε ποιό άλλο κτήριο στην Ελλάδα, πέραν της Πρεσβείας, θα ομιλείται στους διαδρόμοι του, όπως είπε κάποτε ο αντιπρόεδρος, μόνο η αγγλική.

  Δεν θα το αντέξω να δω κι άλλη αποτυχημένη αλλαγή στους καναπέδες του Μαξίμου. Έχει κάνει ήδη 2.

  • man8os avatar
   man8os @ Orestios 04/02/2010 01:59:20

   Δεν του αρεσαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ. Αυτο ειναι σιγουρο. Αναρωτιεμαι μηπως εχει προβλημα με τους Ελληνες, γενικα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 04/02/2010 02:05:13

   Όχι απλώς έχει πρόβλημα. Έχει άλυτο πρόβλημα.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Orestios 04/02/2010 07:59:03

   Απελάστε τον άμεσα.
   Οσονούπω και πακιστανός υφυπουργός.

 29. sceptic avatar
  sceptic 04/02/2010 02:50:04

  που είναι το πρόβλημα?τα κομπλεξικά που δεν συμφωνούν χειροκροτούν κάθε μεταγραφή από το εξωτερικό οταν ειναι για ομάδες.Τελος παντων είναι μια άποψη που ταιριάζει στο ΛΑΟΣ

 30. Dimi avatar
  Dimi 04/02/2010 08:32:42

  Beβαίως και υπάρχουν Έλληνες με εμπειρία και δεξιότητες να συμβουλεύσουν εποικοδομητικά, τον κ. Πρωθυπουργό.

  Το θέμα είναι ότι ο κ. Πρωθυπουργός ΔΕΝ εννοεί Ελληνικά! Διότι είναι και θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος ΜΗ Έλληνας, Ανθέλληνας Πρωθυπουργός. Διότι είναι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος, βάσει των προεκλογικών δεσμεύσεών του/ΣΤΙΓΜΑ εξελέγη θριαμβευτής, με τις ψήφους των «εκ των υστέρων νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών» και των πομάκων, τους οποίους υπεραγαπά η mother..

 31. Θ avatar
  Θ 04/02/2010 12:26:53

  Ο Εκσυγχρονισμός γίνεται πάλι επίκαιρος. Μετά τη συστέγαση όλων των πολιτικών και οικονομικών στελεχών του Σημίτη και του Παπαντωνίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί άλλη μία ομάδα «Ειδικών» (μετά τη Οβάλ Γραφείο) , για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης.

  Εξωτερική βοήθεια και στο μοντέλο διακυβέρνησης

 32. Metoikos avatar
  Metoikos 05/02/2010 20:20:17

  Απλά πράγματα! Κυβερνάει ο Σόρος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.