#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2011 10:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προτάσεις διεξόδου για τα γκέτο της ΑθήναςΣτο έλεος των συμμοριών, των παράνομων μεταναστών που συνωστίζονται κατά χιλιάδες, του παρα-εμπορίου και της κρατικής αδιαφορίας, βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την εικόνα του κέντρου και εκπέμπει SOS για την ευρύτερη περιοχή. Η μελέτη του ΙΤΕΠ, με τίτλο: «Γκετοποίηση τμήματος του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και οι οικονομικές συνέπειες του φαινομένου στην οικονομική ζωή της πόλης», αποδεικνύει επίσης ότι η πορεία απαξίωσης του κέντρου βλάπτει συνολικά την κοινωνική υπόσταση και την λειτουργία της πόλης, την απασχόληση και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ετήσιες απώλειες του ελληνικού δημοσίου από παράνομες ή έκνομες  δραστηριότητες στο ιστορικό κέντρο, αγγίζουν το ποσό των 450 εκατ. ευρώ. Σωρευτικά τα δυο τελευταία χρόνια τα καταστήματα του κέντρου απώλεσαν περίπου το 25% της πελατείας τους και ο τζίρος τους μειώθηκε κατά 31% την ίδια περίοδο που σημαντικός αριθμός μονίμων κατοίκων αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε ασφαλέστερες περιοχές, επιδεινώνοντας με αυτό τον τρόπο την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τζίρος στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 μειώθηκε κατά 25%. Στα ομοειδή καταστήματα του υπόλοιπου λεκανοπεδίου η μείωση περιορίζεται στο 11,1% και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις στο 7,5%. Με βάση έρευνα πεδίου που πραγματοποίησε η ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ. διαπιστώνεται ότι τα φαινόμενα γκετοποίησης του ιστορικού κέντρου προξενούν εκτροπή εμπορίου, δηλαδή το καταναλωτικό κοινό μετατοπίζεται προς τις περιφερειακές αγορές, αλλά είναι βέβαιο ότι οι θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν  από τις επιχειρήσεις του κέντρου, δεν μεταφέρθηκαν αλλού. Επομένως, η πορεία απαξίωσης του κέντρου βλάπτει συνολικά την απασχόληση και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.

Αναφορικά με τον τουρισμό και την ξενοδοχεία το μεγαλύτερο πρόβλημα διαπιστώνεται  στα ξενοδοχεία των υψηλών κατηγοριών. Οι μεγάλες και πολυτελείς μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας, αναγκάζονται να διαθέτουν το προϊόν τους από 52% έως 62% χαμηλότερα από τα ξενοδοχεία της ίδιας κατηγορίας που λειτουργούν στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Συγχρόνως τονίζεται στην έρευνα, ότι καθίσταται πλέον προφανές πως διαχρονικά επιδεινώνεται το πρόβλημα ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, υποβαθμίζεται η τουριστική εικόνα της περιοχής και τα ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός της επίμαχης ζώνης, ουσιαστικά υπολειτουργούν και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης της ευνομίας και της ευταξίας στο κέντρο της πόλης σύντομα θα συζητάμε για το κλείσιμο δεκάδων ξενοδοχείων.

Το έχει κάνει το κράτος για να αλλάξει αυτή την εικόνα; Απολύτως τίποτε. Η παρανομία ζει και βασιλεύει, ούτε αστυνομικοί δεν μπορούν να πλησιάσουν στα γκέτο της Αθήνας, οι συμμορίες κάνουν κουμάντο. Το ΙΤΕΠ προτείνει σειρά μέτρων που έχουν ξαναπροταθεί σε ώτα μη ακουόντων. Ωστόσο, η εμπειρία από το εξωτερικό μπορεί να βοηθήσει, αν η κυβέρνηση αφήσει τα ευχολόγια και προχωρήσει σε έργα. Προτείνονται λοιπόν:

1. Προστασία και ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας του κέντρου της Αθήνας.
2. Την ισόρροπη κατανομή των κεντρικών λειτουργιών με έλεγχο στις χρήσεις γης.
3. Τον περιορισμό των οχλουσών δραστηριοτήτων με απομάκρυνση των βιοτεχνιών του χονδρικού εμπορίου και κινητροδότηση για την επαναφορά της κατοικίας.
4. Συστηματική και αδιάλειπτη αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας. Δημιουργία ειδικού  τμήματος της ΕΛ.ΑΣ για το κέντρο της Αθήνας.
5. Δημιουργία ξενώνων μακριά από το κέντρο στους οποίους θα φιλοξενούνται ευάλωτες ομάδες μεταναστών.
6. Ίδρυση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική, έξω από το Δήμο της Αθήνας.
7. Μεταφορά όλων των υπηρεσιών αρωγής των μεταναστών εκτός της επίμαχης ζώνης, ώστε να περιοριστούν οι αφορμές για συγκέντρωση αλλοδαπών στο κέντρο.
8. Κινητροδότηση για την παραμονή των παιδιών των οικονομικών μεταναστών στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα.
9. Πάταξη του παρεμπορίου.
10. Διπλασιασμός της συχνότητας αποκομιδής των απορριμμάτων στα επίμαχα σημεία της Αθήνας.
11. Εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου που να προβλέπει ότι σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από τα αρμόδια όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης ως επικίνδυνα γκέτο, να αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ το σύνολο των ελέγχων  , διότι αλλιώς δεν πραγματοποιούνται..
12. Προγραμματισμός σε τακτική βάση ποικίλων εκδηλώσεων στους κοινόχρηστους χώρους από τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. A.M. avatar
  A.M. 03/03/2011 10:25:08

  Να μήν περνάνε οι λαθρομετανάστες τα σύνορα!
  Όποιος μπαίνει στην χώρα θα μπαίνει αποκλειστικά και μόνον απ τις νόμιμες πύλες εισόδου και με τα νόμιμα έγγραφα.
  Όπως σε κάθε σοβαρή δημοκρατική χώρα.

  Μόνο αυτή η πρόταση αν εφαρμοστεί αρκεί.
  Όλα τα άλλα τα βρίσκουμε μετά.

  Αν αυτό δεν επιτευχθεί όλα τα μέτρα είναι ασπιρίνες σε καρκινοπαθή.

 2. hifi avatar
  hifi 03/03/2011 10:57:45

  Το να αστυνομεύσεις είναι χρήσιμο -- πλην όμως καταλήγει στο να "σπρώξει" τα κακοποιά στοιχεία πιο πέρα.
  Δεν αποτελεί λύση αλλά μετατόπιση.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ hifi 03/03/2011 11:47:32

   Έχεις δίκιο, απλά χρειάζεται η αστυνόμευση σε επίπεδο διασφάλισης των συνθηκών επιβίωσης, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.
   Η λύση ακούει στο όνομα: "μεταναστευτική πολιτική" και μάλιστα τολμηρή, χωρίς φοβικά σύνδρομα και ενοχές, ούτε φυσικά φασιστικές διευθετήσεις.

 3. στεγόσαυρος avatar
  στεγόσαυρος 03/03/2011 10:59:09

  1. Να μην έχουν λόγο να φύγουν από τη χώρα τους. Αρα να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους ΚΑΙ από εμάς πχ να σταματήσουμε να αγοράζουμε ό,τι είναι made in bangladesh κλπ.. δύσκολο, έ;
  2. Να μη μπορούν να περάσουν τα σύνορα. Αυτο κι αν είναι δύσκολο...Θα έλεγα ότι αποκλείεται
  3. Αν τα περάσουν, να προωθούνται σε οικισμούς των 500 - 1000 ατόμων στην περιφέρεια, όπου θα διαμένουν μικτά από πχ 100 της κάθε εθνότητας. Εκεί θα εργάζονται με φτηνό αλλα αξιοπρεπές μεροκάματο. Σε πέντε χρόνια, όποιος έχει μετάσχει της ελληνικής παιδείας, θα γίνεται έλληνας. Αρα ευρωπαίος πολίτης. Θα γνωρίζει ελληνικά και αγγλικά και θα έχει αποκτήσει μια ειδικότητα σε κάποια εργασία. Αν θέλει θα μπορεί να ταξιδέψει σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμεί.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ στεγόσαυρος 03/03/2011 11:41:07

   Οι περιοχές της περιφέρειας των 500-1000 κατοίκων είναι κάτι σαν ..χαβούζες δηλαδή;;
   Ρε παιδιά, έχει κανείς υπόψη του που έχει φτάσει η ανεργία, πόσοι νέοι έλληνες μεταναστεύουν ή πουλάμε τρέλα για να περάσει η ώρα;
   Δεν αντέχω άλλη παθητικότητα και υποκριτική ευπρέπεια, τόσα χρόνια υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα και κανείς δεν δημιούργησε θέμα, ούτε υπήρξαν μαζικά φαινόμενα ξενοφοβίας.
   Εδώ μιλάμε για κανονικότατη εισβολή, ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια.
   Δεν είναι λύση αυτή που προτείνει ο στεγόσαυρος, αλλά φοβική αντιμετώπιση ενός οξύτατου κοινωνικού ζητήματος!
   Μη γίνουμε τελείως κρετίνοι, όχι και έτσι πια...

   • στεγόσαυρος avatar
    στεγόσαυρος @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 12:01:55

    δεν θα είναι χαβούζες! θα είναι χωριά όπου θα διαβιούν αξιοπρεπώς οι κάτοικοι τους οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες φυλές του κόσμου, ισοδύναμα όμως. Όταν κάποιος περνάει τα σύνορα κι έρχεται δω, δεν έρχεται για να πάρει μπεμβέ! έρχεται γιατί πεινάει

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ στεγόσαυρος 03/03/2011 12:24:17

     Καταλαβαίνω την αγνότητα των προθέσεών σου φίλε στεγόσαυρε, αλλά έχε και υπόψη σου πως έρχονται εδώ καταβάλλοντας αντίτιμο πολλές φορές 10 και πλέον χιλιάδων ευρώ, που στις χώρες τους αναλογεί με μια περιουσία ολόκληρη ίσως...
     Και βάλλε στην άκρη του μυαλού σου, άλλα παιχνίδια πολιτικής, οικονομικής, θρησκευτικής, διπλωματικής φύσης που αναδεικνύονται και που σίγουρα προσιδιάζουν στην άρτια οργανωμένη διακίνηση αυτών των ανθρώπων.
     Προσωπικά, δεν μισώ ούτε απεχθάνομαι τον μετανάστη -ως μετανάστη-, ούτε είμαι κάποιος τρελαμένος εθνικιστής, απλά αντιλαμβάνομαι πως τα ζητήματα αυτά, υπερβαίνουν τη γραμμή ενός μεταναστευτικού πλαισίου.
     Χρόνια τώρα γειτνιάζω με δύο οικογένειες αφρικανών, που έχουμε φοβερές σχέσεις αλλά, αυτή την ασυδοσία φίλε μου δεν πρόκειται να την ανεχθώ, ούτε φυσικά να την εξωραΐσω.
     Νέα παιδιά με χιλια-δυο προσόντα φεύγουν δυστυχισμένα από τον τόπο μας προς όφελος -εκτός των άλλων- και ενός εξαιρετικά στρεβλού ανθρωπισμού, που συντηρεί αυτό το χάλι που υπάρχει.
     Αυτό δεν το δέχομαι σα νέος έλληνας πολίτης!

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 12:40:54

      Και μια ακόμα παράμετρος που δεν σου είπα...
      Οι οικογένειες των αφρικανών την "έκαναν", και στη θέση τους ήρθαν στοβαγμένοι μετανάστες σε κάποιο δυάρι που τους νοίκιασε κάποιος ελληνάρας.
      Η ποιότητα ζωής έχει πιάσει πάτο για όλους μας!
      Όχι στην φοβική-κομψή πολιτική κουλτούρα, όταν διαχειρίζεσαι μια βόμβα στα θεμέλιά σου.
      Είναι λαθάρα ολκής.

  • A.M. avatar
   A.M. @ στεγόσαυρος 03/03/2011 14:12:10

   Μέχρι το 1990 γιατί ΔΈΝ ήταν αδύνατον να μήν περάσει κάποιος τα σύνορα παράνομα και τώρα είναι;

   Και πρίν το 1990 υπήρχε φτώχεια και πείνα σε άλλες χώρες του κόσμου αλλά δεν μαζεύονταν όλης της γής οι πεινασμένοι στην Ελλάδα!

   Και πριν το 1990 γίνονταν πόλεμοι και υπήρχαν πολιτικοί πρόσφυγες και κατατρεγμένοι αλλά δεν ερχονταν όλης της γής οι πονομένοι στην Ελλάδα!

   Κρατάμε όσους μπορούμε να νομιμοποιήσουμε και οι υπόλοιποι ....
   Και κλειστά τα σύνορα! σφραγισμένα!

   Και αν κάποιοι ανθρωπιστές προοδευτικοί θέλουν να βοηθήσουν τους πεινασμένους του κόσμου κανένας δεν τους απαγόρευσε να πάνε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή και όπου αλλού θέλουν και να βοηθήσουν ή με τα χρήματά τους που τους περισσεύουν - ακούς Αλαβάνε; - ή με προσφορά γνώσης που έχουν ή όπως αλλοιώς μπορούν.
   Δεν εμποδίσαμε ποτέ κανέναν να γίνει φιλάνθρωπος και ξενολάτρης.
   Αρκεί να μην πεινάνε οι Έλληνες για να πληρώνουμε τους λαθρομετανάστες.
   Οι εποχές των χρυσών αγελάδων για την Ελλάδα τελείωσαν.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ στεγόσαυρος 03/03/2011 18:25:44

   Πολύ ωραία, σε 6 μήνες θα έχουν έρθει 6.000.0000 (δεν κάνω πλάκα, δες γιατί κόψανε τα επιδόματα στην Ευρώπη). Αν δει ότι μπαίνει εύκολα, και έχει παροχές θα έρχονται μιλιούνια. Το πόσους οικισμούς μπορούμε να "παρέχουμε" και το πόσα μεροκάματα το σκέφτηκες? Και γιατί να μάθει ελληνικά και όχι εσύ αραβικά? Πιό εύκολο είναι. Έχουμε προ πολλού περάσει το όριο του τι μπορούμε να παρέχουμε, αυτό δεν έχετε καταλάβει. Κι έτσι αντί για δουλειά φτιάχνεται μαφία. Και κανείς δεν αντέχει το κόστος εκτέλεσης στα σύνορα (πως θα τον σταματήσεις αλλιώς? Θα τον συλλάβεις? 20 κέντρα κράτησης υπάρχουν , χάλια, πόσα ακόμα)
   Οι αριθμοί είναι ανίκητοι και τους προκαλεί η διαφορά πολιτικών και η ευκολία εισόδου σε κάθε περιοχή, (πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες). Και να μην ξεχάσω... όσο πιό φτηνά μιζώνεται το σύστημα για να αφήνει να περνάνε τόσο πιό εύκολο είναι. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είμαστε απλά διεφθαρμένοι, είναι ότι ήμαστε φτηνοί διεφθαρμένοι... θυμηθείτε χωρίς συνέργεια από μέσα είναι πολύ δύσκολη αυτή η διακίνηση...

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ στεγόσαυρος 04/03/2011 02:11:37

   1. Να μην έχουν λόγο να φύγουν από τη χώρα τους. Αρα να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους ΚΑΙ από εμάς πχ να σταματήσουμε να αγοράζουμε ό,τι είναι made in bangladesh κλπ.. δύσκολο, έ;

   Ναι, λες και έχουμε ξεσκιστεί να αγοράζουμε από πλανόδιους...

   2. Να μη μπορούν να περάσουν τα σύνορα. Αυτο κι αν είναι δύσκολο…Θα έλεγα ότι αποκλείεται

   Μπα;

   Σε πέντε χρόνια, όποιος έχει μετάσχει της ελληνικής παιδείας, θα γίνεται έλληνας.

   Σε πέντε χρόνια θα «μετάσχει της ελληνικής παιδείας»; Εδώ στο πανεπιστήμιο πάνε τα ελληνόπαιδα και δε μετέχουν...

   Αρα ευρωπαίος πολίτης. Θα γνωρίζει ελληνικά και αγγλικά και θα έχει αποκτήσει μια ειδικότητα σε κάποια εργασία. Αν θέλει θα μπορεί να ταξιδέψει σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμεί.

   Αυτή η κουταμάρα γιατί κυκλοφορεί ακόμα; Την είπε και το ΓΑΠ σε κάποια φάση. Ότι θα μας πετάξουν εκτός Σένγκεν και θα κλείσουν τα σύνορα στο πι και φι δεν του περνάει κανενός από το μυαλό δηλαδή;

   Ούτε καν τις δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών ενάντια στις μαζικές ελληνοποιήσεις και ότι είναι ενάντια στην Σένγκεν δεν έχουν διαβάσει; Ας ψάξει λίγο να τις βρεί...

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/03/2011 11:04:59

  Είναι απλό. Ή εφαρμόζεται χωρίς ταλαντεύσεις η "θεωρία του σπασμένου παραθύρου", ή συνεχίζεται η γκετοποίηση. (Ασφαλώς, από τον Καμίνη, δέσμιο των νεοφιλελεύθερων του Μάνου και των σαλονάτων ψευτοαριστερών του Κουβέλη, δεν θα πρέπει να έχουμε τέτοιες προσδοκίες.)

  • στεγόσαυρος avatar
   στεγόσαυρος @ Αυριανιστής 03/03/2011 11:59:51

   Η θεωρία του σπασμένου παράθυρου δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κι αυτό διότι πρώτον το παράθυρο έχει ήδη σπάσει από καιρό, άρα θα χρειαζόταν πολύς καιρός για να αλλαξει το υποσυνείδητο των δυνάμει εγκληματιών, αλλα δεύτερον και σημαντικότερον διότι στις όποιες εγκληματικές κινήσεις και παρανομίες οδηγει πλέον η εξαθλίωση, και η πείνα, κι όπως όλοι ξέρουμε, καμια τιμωρία δεν πρόκειται να βάλει μυαλό σε κάποιον με άδειο στομάχι.

   • Makedonas Thessalonikios avatar
    Makedonas Thessalonikios @ στεγόσαυρος 03/03/2011 12:53:26

    Gia poio logo loipon afinei to kratos autous tous eksathliomenous,sti
    moira tous;
    Tous strefei sto eglima,opos kai esy anafereis.
    Apo ti mia tous lypomaste,kai apo tin alli tous katariomaste,thelontas
    na tous eksafanisoume apo ti xora mas.
    Einai ena paixnidi altrouistikis kai ethnikistikis yfis.
    Auto to paixnidi to paizei kala o Neoellinas me tis gnostes eksarseis tou.
    Yparxoun kai Ellines pou peinoun,den exoun ston ilio moira, mporei
    kai autoi na strafoun se eglimatikes prakseis gia na epiwiosoun.
    Autous pos tha tous antimetopisoume arage;
    Mipos tha riksoume to ftaiksimo gia alli mia fora stous adynamous;
    (lathrometanastes).
    Etsi ginetai paixnidi !

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ Makedonas Thessalonikios 03/03/2011 13:08:08

     Με το συμπάθειο, αλλά αυτές οι απόψεις δείχνουν πόσο βαθειά ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ είμαστε...
     Σταματήστε βρε αυτή τη καραμέλα περί εξαθλιωμένων, δεν έχει κανείς πρόβλημα με το να τρώνε και να ζουν ανθρώπινα, γιατί το ρίχνετε μονίμως στη τρελή;;;
     Πρέπει η χώρα μας να συμβάλλει στο να έρχονται μετανάστες από την κύρια είσοδο, με βάση τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές της και όχι από τις καμινάδες αθρόα στο έλεος των κυκλωμάτων διακίνησης.
     Τι δεν μπορείτε να καταλάβετε;
     Μην έχετε την αυταπάτη πως μονοπωλείτε το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, δεν είναι ρατσιστές οι ...νεοέλληνες, η γενίκευση άρχη φασισμού!
     Μην λειτουργούμε άλλο σαν μαγνήτες μεταναστών από την ασία και την αφρική, φορώντας τη μάσκα του "καλού ανθρώπου".
     Δε βλέπετε τι γίνεται;;; Ή κάνετε πως δεν το βλέπετε;;;

     • Makedonas Thessalonikios avatar
      Makedonas Thessalonikios @ Γιώργος Μεσσηνία 04/03/2011 05:12:45

      Oute maska forao file, oute thelo na monopoliso se otidipote!
      Wlepo opos kai esy ti ginetai,kai de mou aresei katholou.
      Apo pote i Ellada leitourgei sa magnitis metanaston re file;
      Ean eixan ti dynatotita na pane kapou allou tha tin ekanan
      me elafra pidimatakia....
      Edo tin kanoun oi Ellines dioti exoun sixathei tous empaigmous
      ton kywernonton,pou kanoun tin kathimerinotita tou aforiti,
      kai tou steroun akoma kai ta oneira,fantazesai pos niothei
      o Pakistanos, Marokinos,Afganos,Kogolezos,pouxei kai adeio
      to stomaxi;
      Oute na to fantasteis mporeis!
      To iksera.Einai dyskolo auto pou sou zitao.
      Kalynixta.

    • Λάμπρος avatar
     Λάμπρος @ Makedonas Thessalonikios 04/03/2011 02:16:12

     Gia poio logo loipon afinei to kratos autous tous eksathliomenous,sti
     moira tous;

     Τι να τους κάνει ρε φίλε; Τσάμπα στέγαση, φαγητό σε όλους;

     Με 15% ανεργία σε Έλληνες να τους βρεί δουλειές;

     Χρωστάγαμε τίποτα;

     Yparxoun kai Ellines pou peinoun,den exoun ston ilio moira, mporei
     kai autoi na strafoun se eglimatikes prakseis gia na epiwiosoun.
     Autous pos tha tous antimetopisoume arage;

     Αυτούς και αν τους έχει γραμμένους το κράτος ―και οι ΜΚΟ. Είδες ποτέ στους ανέργους και τους φτωχούς της Ηπείρου ―της πιο φτωχής περιοχής της Ευρώπης― να πάει κανένας; Είδες καμμία διαμαρτυρία; Στους έλληνες κόβουν μισθούς, επιδόματα, άδειες, απολύσεις, κλπ...

     Mipos tha riksoume to ftaiksimo gia alli mia fora stous adynamous; (lathrometanastes).

     Αδύναμος είναι ο ένας λαθρομετανάστης. Άντε οι πενήντα. Στο 1 εκατομμύριο δεν είναι πλέον αδύναμοι ―έχουν υπολογήσιμη δύναμη και επιπτώσεις. Τις διαδηλώσεις στα Προπύλαια δεν τις είδες;

     • Makedonas Thessalonikios avatar
      Makedonas Thessalonikios @ Λάμπρος 04/03/2011 04:57:32

      Kai ego re palikaria de thelo na erthoun ki alloi lathrometanastes sti xora mas,gia eunoitous logous!
      Alla prepei na doume ti tha kanoume me autous pou wriskontai idi stin patrida mas!
      File Lampro isxyrizesai oti exoun ypologisimi dynami.
      Auto deixnei poso adynamoi eimaste.
      Tis epiptoseis prepei na analogisthoume,kai na praksoume
      analoga.
      Den ofelei na anewazoume tis" korones"kai na trellainomaste,
      einai anagaio, epiwalletai,na wroume epitelous mia lysi,epa-
      nalamwano,gi`autous tous lathraious pou wriskontai idi sti
      xora mas.

 5. Μήτσος avatar
  Μήτσος 03/03/2011 11:22:30

  ωραία... το σκεφτόσουν καιρό πριν το πεις ή τώρα σου ήρθε;

  • στεγόσαυρος avatar
   στεγόσαυρος @ Μήτσος 03/03/2011 11:52:40

   για ρίξε κι εσύ μια πρόταση! αλλα που σαι; αμα είναι για τ ίποτα θαλάμους αερίων, μπες πρώτος μέσα

 6. zame avatar
  zame 03/03/2011 13:09:22

  απο μια σκουπα και σκουπισμα-σφουγγαρισμα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον χωρο που κυκλοφορουν...(γιατι αν αυτο γινοτανε απο τα συνορα..τωρα θατανε ΚΑΘΑΡΑ τουλαχιστον& θα ΣΕΒΟΤΑΝΕ την Χωρα που ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ..δικαιολογοντας την παραμονη τους..)..γιατι κανενας δεν τους καλεσε..οποτε γιατι να τους φιλοξενισει.? (ολα τα αλλα ειναι εκ του...ναχαμε να λεγαμε..)

 7. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 03/03/2011 13:41:44

  Το γνωρίζετε όλοι οτι η Ελλάδα παίρνει χρήματα για τους λαθρομετανάστες, και τους λέω λαθρο γιατί δεν τους κάλεσε κανένας, άρα όλοι είναι λαθρο,απλά άφησαν τα σύνορα μας ανοικτά. Για τους λαθρο ξοδεύουμε πάνω από 20 δις τον χρόνο, παίρνουμε εμείς τόσα από την ΕΕ; Όχι. Υπάρχει όμως και το ανθρωπιστικό κομμάτι, τι θα γίνει με όλους αυτούς, πεινάνε, οι χώρες τους έχουν διαλυθεί από τους διεθνείς σωτήρες, και τα επόμενα χρόνια η εισβολή, γιατί για εισβολή πρόκειται, θα αυξηθεί, τα προβλήματα στην Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο αραβικό εξαπλώνονται,άρα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα είναι:
  έλεγχος των συνόρων, να καταστήσουμε σαφές ειδικά στους φίλους μας τους Τούρκους οτι δεν θέλουμε άλλους,να κρατήσουμε όσοι μπορούν να μείνουν και να ζήσουν ανθρώπινα, να έχουν άδεια εργασίας, όχι μαύρη εργασία για να στοιχίζουν πιό λίγο από τους Έλληνες, όταν μένουν με την οικογένεια τους στην Ελλάδα για κάποια χρόνια και τα παιδιά τους φοιτούν σε ελληνικό σχολείο, τότε να παίρνουν την ιθαγάνεια, και όχι όπως τώρα , να γίνεται απέλαση σε κάθε έναν που δρά παράνομα, να έχουν μέρη λατρείας σε μέρη που δεν προκαλούν, να εξαλειφθούν τα φαινόμενα απειλής της Ελληνικής κοινωνίας απο τους λ, ούτε οι αλλοδαποί να υφίστανται κρίσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού απο την Ελληνική κοινωνία, τέλος πάντων να μπορέσουν να ζήσουν όλοι αρμονικά, αλλά αυτό προϋποθέτει ύπαρξη και λειτουργία κράτους το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε για να διαχειριστεί το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Λιζα Αλεξίου 03/03/2011 13:53:40

   Επιτέλους μια σωστή αντίληψη και παράθεση του προβλήματος, τα άλλα είναι "τρίχες"...

   • Λιζα Αλεξίου avatar
    Λιζα Αλεξίου @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 14:13:16

    Η δική σου αντίληψη 'όταν διαχειρίζεσαι μια βόμβα στα θεμέλιά σου" είναι ακόμη πιό σωστή, ο έλεγχος είναι το κλειδί,αλλά ποιός να το καταλάβει;

   • Dora avatar
    Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 14:48:23

    Ξεχνατε κι οι δυο οτι ολ'αυτα ειναι ουτοπια οταν εχουμε να κανουμε με το ισλαμ και τους στοχους του σε παγκοσμιο επιπεδο.
    Ποτε και που εγινε εφικτο αυτο με τους μουσουλμανους?
    Μπορω να εχω ενα παραδειγμα παρακαλω,ετσι για να μιλαμε σε καποια πρακτικη βαση κι οχι στηριζομενοι σε ευχολογια?

    • Dora avatar
     Dora @ Dora 03/03/2011 14:52:17

     Το οτι τα 'ιθαγενοποιημενα" μουσουλμανακια,οταν θα ειναι σε ηλικια γαμου θα πηγαινουν στις χωρες των γονιων τους και θα φερνουν απο κει τους συντροφους τους,τα ασυγκριτως περισσοτερα παιδια που γεννανε,κλπ,εχετε σκεφτει που θα οδηγησει αυτο και ποιες θα ειναι οι συνεπειες για τον ντοπιο πληθυσμο,σε πολυ λιγοτερα απο 20 χρονια?

     • Dora avatar
      Dora @ Dora 03/03/2011 15:10:06

      Βριστε με οσο θελετε, οποιοι θελετε να το κανετε,αλλα τα παιδια ολων μας θα ζησουν μελλοντικα στην κολαση του ισλαμικου νομου κι ολ'αυτα γιατι δεν αντισταθηκαμε στα σχεδια της νεας ταξης,κυριως επειδη εχουμε απολυτη αγνοια για το εν λογω θρησκοπολιτικοοικονομικο συστημα,που παρουσιαζεται σαν "θρησκεια".
      Οτι χρονια τωρα και κυριως τελευταια,η Τουρκια ξανακατακτα την Ελλαδα προωθοντας τα σχεδια της με τους λαθρομουσουλμανους,ξεραμενη στα γελια, που καποιοι απο δω ειναι οι κακομοιροι τοοοοοσο αφελεις, ωστε να πιστευουν οτι "αχ καλε,πρεπει να της το πουμε οτι δεν αντεχουμε αλλο!".Λες κι αν πεις στον βιαστη σου να σταματησει γιατι δεν αντεχεις αλλο,αυτος θα συμφωνησει.
      Θεε μου, η αφελεια σας δεν εχει ορια!!!!

     • Στεγόσαυρος avatar
      Στεγόσαυρος @ Dora 03/03/2011 17:49:31

      οπότε η μόνη λύση είναι να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση όσοι έρχονται από εδώ. Κι αυτό θα συμβεί ΜΟΝΟ στους ευεργετηθέντες.

     • Dora avatar
      Dora @ Στεγόσαυρος 03/03/2011 18:39:52

      Σιγα μην αποκτησουν ελληνικη συνειδηση.Εδω τετοια δεν εχουν ουτε οι ελληνες πλεον με την "παιδεια" που τους επιβαλλεται.Που θα την βρουν αυτοι?
      40 χρονια στην Ολλανδια και οχι μονο δεν εχουν αποκτησει ολλανδικη συνειδηση αλλα προσπαθουν να επιβαλουν και την δικη τους στους ολλανδους.Τι μου λες τωρα?

      και για πες μου τι εννοεις με το "ελληνικη συνειδηση" και πως συνδιαζεται αυτη με το ισλαμ,να γελασουμε λιγακι.

     • Dora avatar
      Dora @ Στεγόσαυρος 03/03/2011 18:41:18

      Για πες τι εννοεις με το "ελληνικη συνειδηση" παρακαλω.

     • Λάμπρος avatar
      Λάμπρος @ Στεγόσαυρος 04/03/2011 02:18:05

      "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντα", δεν το έχεις ακούσει αυτό;

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ Dora 03/03/2011 15:09:45

     Καλώς την Dora,
     αυτό που αναφέρεις αφορά στην φύση θρησκευτικών επιδιώξεων που πληκτρολόγησα πιο πάνω και είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα.
     Σε αυτό, καθιστάς μη αναθεωρήσιμη τη διάταξη του συνταγματικού νομοθέτη σχετικά με την επικρατούσα θρησκεία στην ελλάδα, αναγνωρίζεις την αναγκαιότητα αυτή ως επιτακτική εξαιτίας του μεταναστευτικού και τους κόβεται ο βήχας.
     Είναι απλά τα πράγματα.
     Όπως εντάσσεται στο σκληρό πυρήνα του συντάγματος το άρθρο 13 (περί ανεξιθρησκείας), να συμβεί για λόγους ανάγκης και εδώ.
     Από εκεί και ύστερα μετράς "εχθρούς" και "φίλους", υποκριτές και φαρισαίους ή αληθινούς υποστηρικτές της χριστιανικής συνείδησης που συνυφαίνεται με το ελληνικό έθνος.

     • Dora avatar
      Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 15:16:06

      Καλα τα λες,αλλα δεν υπολογιζεις το δημογραφικο.
      Ποσο θ'αντεξουν οι νομοι του συνταγματος που αναφερεις οταν σιγα σιγα η χριστιανοι θα αποτελουν μειοψηφια?

      Ξερεις,εγω εχω την ταση να βλεπω τα πραγματα σε πολυ μακροχρονη βαση,τοσο στην προσωπικη ζωη,αλλα ΚΥΡΙΩΣ
      στις πολιτικες αποφασεις.
      Οτι αποφαση παιρνεται τωρα, πρεπει να εξεταζεται παντα λαμβανοντας τις συνεπειες που αυτη θα εχει στα επομενα 100 χρονια για την χωρα.

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Dora 03/03/2011 15:25:53

      Ε, επό εκεί και έπειτα εφαρμόζεις τους νόμους με όποιο κόστος και η Ελλάδα είναι μια ισορροπημένη χώρα με νορμαλ αριθμό μεταναστών, δε χρειάζεται πανικός!
      Το βασικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό και όπως αυτό σχετίζεται άμεσα με την υπογεννητικότητα και άρα το δημογραφικό.
      Ανάπτυξη, προσέλκυση επενδύσεων και εργασιακή ειρήνη επιδιώκεις και όλα τα άλλα έρχονται.
      Γενικά, αν και τσατισμένος με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν ξενερώνω, κάπου μέσα μου κρατάω αυτά που λέει ένας σοφός γέροντας (δες youtube.com/watch?v=B7fPsItHV9o).
      Με βοηθάει αυτό να ηρεμήσω και να μην πολυ-στεναχωριέμαι για όσα διαδραματίζονται γύρω μου.
      Χαιρετώ!

     • Dora avatar
      Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 15:31:19

      Το δημογραφικο αν σχετιζοταν με το οικονομικο,τοτε πες μου γιατι οσο πιο πλουσια ειναι μια κοινωνια τοσο πιο λιγα παιδια γεννιουνται ενω αντιθετα οσο πιο φτωχια (βλεπε ολους αυτους που εισβαλλουν ποσα παιδια η αδερφια εχουν)τοσο περισσοτερα.
      Αυτο το τελευταιο, συνεβαινε και με την χωρα μας παλια.

     • Στεγόσαυρος avatar
      Στεγόσαυρος @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 17:48:22

      όσο πιο εξαθλιωμένη μια κοινωνία, τόσο περισσότερες γεννήσεις. Γιατί; Μα είναι απλό: Για να αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης. Είναι μηχανισμός επιβίωσης.
      Αν ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο, δε θα γεννοβολάνε παιδιά!

     • Dora avatar
      Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 04/03/2011 01:23:31

      Στεγοσαυρε,λες οτι οσο πιο εξαθλιωμενη μια κοινωνια τοσα παιδια κανει για την πιθανοτητα να επιβιωσει καποιο.

      Ε μα την πιστη μου πιο μεγαλη ανοησια δεν εχω ξανακουσει!!!!!!!!!!!!!!!
      Τι ειναι πιο λογικο,να κανω οσα μπορω να ταισω η να κανω οσα κατσουν, επειδη ο τυπος ετσι φχαριστιεται καλυτερα και μετα βλεπουμε?

      Λοιπον οι μουσουλμανες που λογω δουλειας συναναστρεφομαι,ολες μα ολες,λενε οτι γενναναι επειδη απλα μενουν εγκυες χωρις οι ιδιες να το θελουν καθολου. Καμμια απ' αυτες δεν θελει πανω απο δυο παιδια. Τους ερχονται και αυτες τραβανε τα μαλλια τους απ' την δυστυχια.
      Καμμια δεν μου ειπε οτι κανουν αυτον τον συλλογισμο που λες εσυ,απιστευτο!!!!!!!!!

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Dora 03/03/2011 15:56:13

      τι να σου πω, αυτό είναι συνυφασμένο και με τα ήθη και έθιμα κάθε κοινωνίας.
      Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο παράγοντας "τεχνολογία" ίσως.
      Οι πιο φτωχές κοινωνίες, με λιγότερα μέσα, αναπτύσσουν καλύτερα τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά αυτό άπτεται κοινωνιολογικών προσεγγίσεων και δεν θέλω να υπεισέλθω σε τέτοια ζητήματα, με χονδροειδείς διατυπώσεις.
      Φαίνεται, με λίγα λόγια, έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στη προσωπική τους ζωή, άρα...
      Είναι το life style, κάθε κοινωνίας μάλλον, εδώ απαιτείται ένα σοβαρό εκαπιδευτικό σύστημα, που αναπτύσσει την έννοια του ανθρώπου, της οικογένειας, ενός υγιούς τρόπου ζωής κοκ..., αλλά όχι πάντως στη δημιουργία των νέων ημιμαθών πλην καταρτισμένων παπαγάλων!
      Τι μπορώ να πω εδώ;;;
      Βλέπεις είχα την ατυχία να σπουδάζω σε θέματα δημόσιας πολιτικής και πολιτικής της υγείας, αλλά όχι θεολογία -και σε ζηλεύω γι αυτό-, πραγματικά.

     • Dora avatar
      Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 16:12:37

      Κι εγω ζηλευω εσενα για τον τροπο που διατυπωνεις τις αποψεις σου,τα ελληνικα σου και τον ηρεμο αλλα σταθερο χαρακτηρα που μεσα απ' αυτα που γραφεις,διαφαινεται.
      Η Θεολογια ειναι μια ευλογια οταν οι δασκαλοι σου ειναι πιστοι.Οταν ομως ειναι απιστοι (οπως οι περισσοτεροι δικοι μου) μπορει να σου γινει καταρα.
      Ευτυχως η τεχνολογια με βοηθαει ν'ακουω τους δικους μας δασκαλους οι οποιοι με καταπλησσουν τοσο για την πιστη τους οσο και για την σοφια τους,οπως πχ ο π.Λουδοβικος η ο π. Φαρος.

      Αλλα οι περισσοτεροι πραγματικοι χριστιανοι (λιγοι) δεν ειχαν ποτε σπουδασει θεολογια,ουτε ο Θεος την Ημερα της Κρισης θα μας κρινει συμφωνα με τις σπουδες μας.Θα κριθουμε συμφωνα με την πιστη και τα εργα μας κι εκει εμενα με λουζει κρυος ιδρωτας....

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Dora 03/03/2011 16:20:06

      Κάποιος δικός μας θρησκευτικός ηγέτης είχε πει πως η οικονομική κρίση, είναι κρίση αξιών.
      Έχει άδικο;;;
      Ένας στρατός κορυφαίων τεχνοκρατών να συνεδριάζει για την επίλυση του θέματος, μια τρύπα στο νερό θα κάνει...
      Η απλότητα και η ομορφιά της χριστιανοσύνης είναι εξαιρετική.
      Οι συνθήκες ζωής στο Άγιο Όρος, αποτελούν μαθήματα για κάθε πολιτειολόγο, κάθε συνταγματολόγο, δημοσιολόγο κοκ...
      τυχαία ο Ι. Καποδίστριας, πριν κάνει ό, τι άλλο, θεμελίωσε ένα ορθόδοξο χριστιανικό έθνος για να ευημερήσει;;;
      Ακούει κανείς ανθρώπους σαν τον π. Νικόλαο Λουδοβίκο και μένει άναυδος μπροστά στη ποιότητα της σκέψης τους.
      Διαβάζω τον "ηλίθιο" του Ντοστογέφσκι και καταλαβαίνω αυτό που έλεγε ο Απ. Παύλος: το μωρόν Του Θεού, σοφώτερο των ανθρώπων εστί..", ΄κι παράλληλα βλέπω που μας έφτασε η υποκριτική αντίληψη των απανταχού σοφών της γης.
      Εδώ κολλάει και ο Φόρεστ Γκαμπ, που πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς.
      Άσε ,π@π@ριες μαθαίνουμε σήμερα, εγώ μέχρι τα 19 ήμουν άθεος και μετά βλέποντας τι συμβαίνει γύρω μου, έβγαλα και τα συμπεράσματά μου...
      Τι να σου πρωτοπώ;

     • Στεγόσαυρος avatar
      Στεγόσαυρος @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 17:46:03

      την ευημερία που την είδες;

     • Dora avatar
      Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 17:53:35

      Τυχερος εισαι.Εγω μεχρι τα 25 ημουν αθεη αλλα και διωκτρια φανατικη του χριστιανισμου.
      Εν μια νυκτι αλλαξαν ολα κι οχι χαρη σ' εμενα,αλλα σ'Εκεινον.
      Μια που μιλας για τον Ντοστογιεφσκυ,στους αδελφους καραμαζωφ(???) ελεγε:Μοναχα η ομορφια θα σωσει τον κοσμο κι η ομορφια ειναι ο Χριστος!!!!

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Dora 03/03/2011 18:58:11

      Κάτι μου θυμίζει αυτό από ένα βιβλίο της Katherine Neville (το Οχτω αν έχεις ακουστά),
      δε πειράζει αν βράζει και το αίμα, καλύτερα γλωσσού παρά υποκρίτρια ή ψεύτική πίστεψέ με!
      Πάντως και ο Χριστός πράος ήταν, αλλά όλοι ξέρουμε τι συνέβη όταν μπήκε στο ναό με αυτούς που τον είχαν μετατρέψει σε εμποροπανήγυρη, αλλά και απέναντι στους φαρισαίους που το παίζαν ξύπνιοι μετά τη θεραπεία του τυφλού...
      Καλό βράδυ!

   • Makedonas Thessalonikios avatar
    Makedonas Thessalonikios @ Γιώργος Μεσσηνία 04/03/2011 05:15:22

    Apopsi sou.

 8. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 03/03/2011 14:14:57

  Εδώ υπάρχουν 6 χιλιάδες αλλοδαποί στις φυλακές οι οποίοι δεν απελαύνονται ωστε να εκτίσουν την ποινή τους στις πατρίδες τους παρά μόνο αν το ζητήσουν!

 9. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 03/03/2011 14:18:38

  Τα σύνορα δεν ελέγχονται. Για παράδειγμα βουτάνε μετανάστες στο Αιγαίο. Τους αφήνεις να πνιγούν? Όχι. Το θέμα είναι μόλις τους μαζέψεις τι τους κάνεις ώστε να μην περιφέρονται.

 10. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 03/03/2011 14:21:36

  13)ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,ΜΠΗΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;ΔΡΟΜΟ,ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΠΕΛΑΣΗ......Τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε,θα πάει η αστυνομία στην Ομόνοια και τη έγινε;Το γκέτο θα πάει 100 μέτρα παρακάτω......Δεν μπορείς να αφήνεις αυτή την ωρολογιακή βόμβα να απειλεί την ελληνική κοινωνία......ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΦΕΡΕΤΡΑ ΜΕ 20ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΙΑΣΜΕΝΕΣ.....Ο τρόμος θα πάψει να υπάρχει,όταν σπάσει το απόστημα

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ Μαύρος Ιάκωβος 04/03/2011 02:22:22

   ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,ΜΠΗΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;ΔΡΟΜΟ,ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΠΕΛΑΣΗ……

   Για να γίνει απέλαση πρέπει να συμφωνήσει και η άλλη χώρα να τον δεχθεί.

   Άσε που δεν ξέρεις ποιά είναι η χώρα του ―έρχεται χωρίς χαρτία, δεν δίνει πληροφορίες, και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι π.χ. ο τάδε από την Χ χώρα, ώστε να τον απελάσεις.

 11. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 03/03/2011 14:30:22

  Το ζήτημα είναι ότι αυτοί σκίζουν τα χαρτιά τους δηλώνουν Παλαιστίνιοι (άρα μη απελάσιμοι) και έπειτα περιφέρονται. Πρέπει να κρατούνται μέχρι την ταυτοποίηση. Μετά απέλαση εφόσον κριθεί ότι δεν είναι πρόσφυγες.

  • Dora avatar
   Dora @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 03/03/2011 14:57:16

   Ο Θεος ακοσε την παλαιστινολαγνια των ελληνων κι αποφασισε να μας δωρισει οσο το δυνατον περισσοτερους κατα το κινεζικο " προσεξε τι επιθυμεις γιατι μπορει να το εχεις".
   Σιγα σιγα λοιπον θα δουμε τις μεγαλες χαρες να ζουμε μαζι με ορδες παλαιστινιων η "παλαιστινιων". Στα κυπριακα σχολεια ηδη οι πραγματικοι παλαιστινιοι τσακωνονται αγρια με τους ελληνοπαιδες.

   Λες κι οι παλαιστινιοι δεν ειναι μωαμεθανοι...

   • Λιζα Αλεξίου avatar
    Λιζα Αλεξίου @ Dora 03/03/2011 15:47:21

    Dora,
    Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα αυτό είναι προφανές,αλλά οι λαθρομ είναι εδώ, αν κλείσουμε τα μάτια μας και στην συνέχεια τα ανοίξουμε δεν θα εξαφανιστούν, προσπαθούμε να δούμε με ποιόν τρόπο θα περιοριστεί το πρόβλημα και πώς θα επωμιστούμε τις λιγότερες συνέπειες. Τα πράγματα θα επιδεινωθούν προς το χειρότερο, πρέπει με αυστηρούς νόμους να σταματήσουμε το πρόβλημα εδώ. Όσοι ήρθαν ήρθαν.Όχι άλλοι όχι άλλες ορδές,αρκετά μέχρις εδώ.Κανένας δεν θέλει να γίνει μειονότητα στην χώρα του, και αυτό θα γίνει άν δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα. Οι "άξιες κυβερνήσεις μας "μέχρι τώρα, δεν μπόρεσαν να φυλάξουν τα σύνορά μας, το κακό έγινε,σε λίγο θα γίνουν εντελώς ανεξέλεκτοι, ήδη οργιάζει η πακιστανική μαφία, διακινούν και εκμεταλεύονται άτομα, τους έχουν και δουλεύουν για 8-10 Ε την ημέρα και τους παρέχουν υποτυπώδη φαγητό και στέγη.Αυτό λοιπόν που λέω είναι να θέσουμε υπό τον Ελληνικό έλεγχο αυτούς τους ανθρώπους, παρέχοντάς τους μια ανθρώπινη ζωή, και όχι όπως ζουν στον δρόμο τώρα,γιατί γίνονται πιό πολύ επικίνδυνοι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, ποιοί είναι, από που έρχονται,αυτοί μπορεί να κάνουν εγκλήματα και να μην τους βρεί κανείς ποτέ. Πρέπει να οργανωθούν και να ελεγχθούν από το κράτος αυτοί που βρίσκονται εδώ,και όχι όλοι, μόνο όσοι πρέπει( όσοι δουλεύουν, όσοι μένουν με τις οικογένειές τους, κα).Δεν θέλουμε άλλους, αυτοί μας φτάνουν, αρκετά προβλήματα έχουμε, δεν θέλουμε άλλα.

    • Μαύρος Ιάκωβος avatar
     Μαύρος Ιάκωβος @ Λιζα Αλεξίου 03/03/2011 16:03:41

     Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να θρέψει και να εξασφαλίσει τη ζωή των ΕΛΛΗΝΩΝ,θα ταίσει τους πεινασμένους της γής;ΔΡΟΜΟ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ

     • Dora avatar
      Dora @ Μαύρος Ιάκωβος 03/03/2011 18:51:58

      Ιακωβε, σωστοτατος!

    • Dora avatar
     Dora @ Λιζα Αλεξίου 03/03/2011 18:51:00

     Καλη μου,οσοι ηρθαν,ηρθαν? Τι λες τωρα,εδω ακουσα εναν πολιτικο(δεν θυμαμαι ποιον) που ελεγε οτι μετραει η χωρα στους περιπου 5.000.000 μεταναστες εκ των οποιων 3.000.000 περιπου ειναι μουσουλμανοι. Ξερεις τι σημαινει αυτο?
     Σε 5 χρονια η θα εξισλαμιστειτε η θα γινει πολεμος.
     Λεω βλακειες? Ριξε μια ματια στην ιστορια και θα δεις.
     Με το που θα παρουν χαρτια,θα φερουν γυναικες απ'την πατριδα και παιδια (οικογενειακη ενωση γαρ).ξερεις που ανερχεται ο αριθμος?

     • Makedonas Thessalonikios avatar
      Makedonas Thessalonikios @ Dora 04/03/2011 05:25:32

      Mexri tote tha exeis allaksopistisei,opote de tha s`enoxlei kai
      toso.
      Agorase kana korani apo tora,gia na eisai katallila proetoimasmeni otan erthei i ora.

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Makedonas Thessalonikios 04/03/2011 13:57:14

      Δεν ξέρω ρε αδερφέ, μπορεί να είμαι αλλοπρόσαλος, μπορεί...
      Έχω επιλέξει να εκθέτω την άποψή μου με βάση αυτά που βλέπω και ζω τι να κάνουμε;
      Στιγματίζομαι καμιά φορά...
      Η σιωπή είναι συνενοχή, προτιμώ να λες αυτά που λες για μένα, παρά να καθίσω μικρόψυχα στη γωνίτσα μου μην τυχόν και με κακο-χαρακτηρίσουν.
      Επιμένω, πως καλός άνθρωπος είναι αυτός που αγαπάει τους πάντες.
      Μετανάστες, έλληνες, αλλοδαπούς, τουρίστες, όσους μπορείς να φανταστείς.
      Από την αρχή έδειξες ότι σκέφεσαι ανθρώπινα για τους μετανάστες, αλλά μετά έγινες εριστικός και αγενής με όσους διαφωνούν μαζί σου.
      Θα παρατήρησες ίσως, πως με τον στεγόσαυρο διαφωνώ απόλυτα, αλλά σέβομαι την άποψή του που τόσο με ενοχλεί, γιατί δεν λειτούργησε σαν ..., τέλος πάντων.
      Έχω ένα ελλάτωμα αδερφέ μου...
      Δεν ενοχλούμαι με τους "κακούς", ή τους "διαφορετικούς", αλλά με τους σύγχρονους φαρισαίους.
      (Και αυτούς τους μυρίζομαι στο αέρα)
      Εκεί ξεχνάω την ηρεμία μου, είναι αλήθεια, και το παραδέχομαι!
      Να 'σαι καλά.

 12. σκράπας avatar
  σκράπας 03/03/2011 17:43:11

  πάντως αυτό που είπε ένας πιο πάνω... αν γίνουν έλληνες και τους βάλουμε να βαφτιστούν και χριστιανοί.. καλή ιδέα δεν είναι;
  αφου το σύνταγμα ακόμα δνε έχει διαχωρίσει την θρησκεία από την εθνικότητα. αρα ας βαφτίζονται χριστιανοί και μετά να γίνονται και έλληνες, άρα ευρωπαίοι πολίτες

  • Dora avatar
   Dora @ σκράπας 03/03/2011 18:55:00

   Τι λες μωρε?Πως θα βαφτισεις καποιον με το ζορι? Ετσι ειναι,αντε με το τσουβαλι βαφτισια? Ημαρτον Κυριε!
   Το βαπτισμα ειναι μυστηριον και απαιτει πιστη πρωτα (απ' τον ενηλικο) και χριστιανικη παιδεια για το βρεφος.

   • Dora avatar
    Dora @ Dora 03/03/2011 18:56:31

    Ασε που οι ευρωπαιοι για να γλυτωσουν,θα πεταξουν και την Ελλαδα απ' την ευρωπη.

 13. saltcity avatar
  saltcity 03/03/2011 17:58:45

  Πριν μία ώρα από defencenet.gr :

  Σχέδιο εξέγερσης λαθρομεταναστών σε εξέλιξη με αφορμή τους απεργούς πείνας στην Υπατίας

  Συγκεκριμένο σχέδιο ταραχών σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή θάνατο ή θανάτους λαθρομεταναστών απεργών πείνας της οδού Υπατίας, έχει περιέλθει σε γνώση των αρχών ασφαλείας. Ταραχές οι οποίες θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις. Χθες λαθρομετανάστες και μέλη "επιτροπών υποστήριξης" κατέλαβαν τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη.

  Το σχέδιο έχει τεθεί υπ'όψιν της πολιτιής ηγεσίας και εξ αυτού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος πριν λίγο προέβη στην εξής δήλωση στην Βουλή: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

  «Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Κατατζαφέρης.

  «Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιάζεται μια χώρα», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης δέχθηκε καταγγελίες ότι κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κατάφεραν να μπουν στο μέγαρο Υπατία για να εξετάσουν τους απεργούς πείνας της οδού Υπατίας, καθώς, όχι μόνο δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.

  Οι καταγγελίες του κ. Ραγκούση, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

  Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε κατάσταση συναγερμού και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για το εν εξελίξει σχέδιο ταραχών.

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ saltcity 04/03/2011 03:46:50

   Έλα μωρέ, σιγά το πράμα... εγώ λέω απαξ και ξεσηκωθούν να μη σταλθεί ούτε αστυνομία ούτε στρατός εναντίων τους, παρα πρώτοι πρώτοι οι φίλοι τους απο τα κόμματα που τους στηρίζουν και όλοι οι εργαζόμενοι στις Μή κυβερνητικές οργανώσεις που τους στηρίζουν και τους σιγοντάρουν.

   Δεν νομίζω να ντρέπονται να πάνε πρώτοι πρώτοι... θα καλοπεράσουν, φίλοι τους είναι δά!

 14. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 18:12:37

  χαχαχαχαχαχα!
  Σε "πάω" με χίλια τελικά!
  Ελπίζω να μην αλλάξω στα 27 που είμαι τώρα γιατί καταντάει αηδία...
  Πλάκα κάνω..
  Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!
  Τσάγια Dora, συντρόφι...

  • Dora avatar
   Dora @ Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 18:45:04

   χαχαχαχα,πρωην συντροφισσα και τωρα σχεδον αδελφη μοναχη,τρομαρα μου.
   Ηθελα να μπω σε μοναστηρι,αλλα η ηγουμενη (ρωσιδα,ακου να δεις με κυνηγαει το ντεστινο) ειπε οτι ειμαι γλωσσου κι ετσι καλυτερα να μεινω απ' εξω.

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ Γιώργος Μεσσηνία 04/03/2011 05:30:33

   Kai kala stefana!

 15. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 03/03/2011 18:20:32

  @Στεγόσαυρος
  την ευημερία που την είδες;

  θα την βλέπαμε πιστεύω αν δεν τον δολοφονούσαν (σ.σ τον καποδίστρια)
  Τέσπα,
  αυτή είναι μια προσωπική μου άποψη, αλλά σε παρακαλώ μην αναλωθούμε σε αυτό γιατί είναι ολόκληρη κουβέντα και τα έχω "φτύσει" τόση ώρα στο διαδίκτυο.
  δεν είναι να αρρωστήσω, το λαπτοπ, το κάνω μαξιλάρι.

 16. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 03/03/2011 20:15:16

  Η ΜΟΝΗ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
  ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Γιώργος Π 04/03/2011 03:47:42

   με ποιόν στρατό;

   • Makedonas Thessalonikios avatar
    Makedonas Thessalonikios @ Ευθύμης 04/03/2011 04:31:44

    To strato tou Xristou tis Doras !

 17. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2011 20:22:10

  1. Καμμιά χώρα της ΕΕ δεν δέχετε λαθρομετανάστες.
  2. Λαθρομετανάστες ,πού συλλαμβάνονται, επαναπροωθούνται στίς χώρες καταγωγής τους.
  3. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι λαθρομεταναστών ( κοσοβάροι, Ιρακινοί, Αφγανοί), στούς οποίους δίνεται η δυνατότητα προσωρινής παραμονής. Επειδή στίς προαναφερθείσες χώρες οι μεγάλες χώρες τής ΕΕ διατηρούν στρατό κατοχής, οι χώρες αυτές θεωρούνται μή ασφαλείς. Τελευταία διώχνουν κοσοβάρους και Ιρακινούς, γιατί θεωρούν ότι οι χώρες τους είναι ασφαλείς.
  4. Δικαίωμα ασύλου παρέχεται μόνο σε αυτούς πού μπορούν να αποδείξουν, ότι πραγματικά διώκονται, και όχι απλώς να το ισχυριστούν.
  5. Για να σωθούν απο την λαθρομετανάστευση οι ισχυροί της ΕΕ πέρασαν την συμφωνία Δουβλίνο δύο.
  6. Βάσει της συμφωνίας Δουβλίνο δύο, οι λαθρομετανάστες πρέπει να καταγράφονται στα σημεία-χώρες της ΕΕ, πού πρωτοεισέρχονται.
  7. Οι χώρες της ΕΕ, πού πρωτοεισέρχονται λαθρομετανάστες, τούς παίρνουν τα στοιχεία τους, δακτυλικά αποτυπώματα και έτσι είναι ενημερωμένες online όλες οι χώρες τής Ενωσης και η Ελβετία.
  8. Λαθρομετανάστες, πού συλλαμβάνονται σε χώρες της ΕΕ και τα στοιχεία των οποίων είναι καταγεγραμένα στο σύστημα, επαναπροωθούνται στή χώρα της Ενωσης, όπου πρωτοεισήλθαν.

  Με αυτό τον τρόπο οι ισχυρές χώρες της Ενωσης, μεταθέσανε το πρόβλημα στίς χώρες τού νότου, πού, κατ αποκλειστικότητα, δέχονται και το κύμα των μεταναστών. Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα ( κύρια πια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών). Εδώ έχουμε το αποκορύφωμα της διεθνικής αναλγησίας και υποκριτικότητας των ισχυρών μας εταίρων. Πρέπει η Ελλάδα να τα βγάλει, στην ουσία, μόνη της με όλο αυτό το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης. Μια χώρα μισσοδιαλυμένη, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη απο τούς εταίρους της. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών είναι τόσο μεγάλος στήν Ελλάδα, πού στατιστικά με τον πληθυσμό της, όχι μόνο δεν μπορεί να απορροφήσει αυτές τίς μάζες ανθρώπων, αλλά ούτε στοιχειωδώς να τούς θρέψει. Το πρόβλημα είναι. ότι η Ελλάδα, δεν θα μπορέσει δυνητικά στό μέλλον να ελέγξει αυτό τον όγκο, ( των ήδη υπαρχόντων, πόσο δε μάλλον και αυτών πού αναρρίθμητα πλέον εισέρχονται στήν επικράτεια) των λαθρομεταναστών, με εμφανή τον κίνδυνο να γίνει μια χώρα υπό πολιορκία, μέχρι την τελική πτώση της. Ο κίνδυνος δεν είναι ,απλά, μεγάλος. Είναι, πιά, μη ανατρέψιμος.
  Δεν θέλω να κινδυνολογήσω. Σκεφτείτε την Ελλάδα να προσπαθεί να θρέψει, απλώς με τα στοιχειώδη, 2.000.000 λαθρομετανάστες. Υποθέστε ότι στοιχίζει αυτό 20 ευρώ ημερησίως στο δημόσιο ανα μετανάστη. Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα βρείτε, ότι αντιστοιχεί σε ένα ποσό 15 δισ. ευρώ κατ έτος. Με 15 δισ. η Ελλάδα δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτει χρονικά και το μεγενθύνει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν απλώς να επιβιώσουν. Θέλουν να κερδίσουν χρήματα, να κάνουν μιά καλύτερη ζωή, αλλιώς θα μένανε στίς πατρίδες του. Οταν δούν ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται, λόγω συνθηκών, πώς νομίζετε ότι θα αντιδράσουν; Ελάτε εσείς στην θέση τους. Αν ξεσηκωθούνε μιά μέρα, θα ψάχνουν οι Ιθαγενείς χώρα να τούς παράσχει άσυλο. Αυτά είναι τα σκληρά δεδομένα και όποιος δεν τα βλέπει, μήν ζητήσει οίκτο αύριο απο τρίτους. Κανένας διαθέσιμος πονόψυχος δεν θα βρεθεί να μας παραχωρήσει μέρος της χώρας του, να ζήσουμε.

 18. zame avatar
  zame 03/03/2011 20:32:09

  ειναι αδιανοητη & ανοητη-υποπτη-προκλητικη-επικινδυνη-εμπριστικη.. η ΑΝΟΧΗ απεναντι σε ΑΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΟΥΣ..& στα κεντρα υποδοχης για να παραμενουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με κοινωνικες εργασιες..θαπρεπε να ανταποδιδουν..αν μη τι αλλο.(μεχρι να σκεφτουν..) & καλα λες και δεν το ξερανε τοσα χρονια το ΠΡΟΒΛΗΜΑ..των μεταναστων..ειδικα με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ..γιατι να ΠΡΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΦΟΡΟΥΣ & ΕΝΟΙΚΙΑ.. ?

 19. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2011 20:34:51

  Και να μην αναφέρει, κάποιος αφελής, ότι μας βοηθούνε με την FRONTEX. Αυτό είναι και το αποκορύφωμα της απάτης. Η FRONTEX, δεν διώχνει τούς λαθρομετανάστες. Τούς συλλαμβάνει, καταγράφει τα στοιχεία τους, δακτυλικά αποτυπώματα, κ.λ.π. και ενημερώνει το online δύκτιο της Ενωσης. Αν τυχόν δεν καταγράφονται όλοι οι λαθρομετανάστες από τίς ελληνικές αρχές, λόγω φόρτου εργασίας ή παράλειψης, φροντίζει γι αυτό η FRONTEX. Μήν τυχόν και ξεφύγει και κανένας μή καταγεγραμένος πρός βορρά, τον συλλάβουν και δεν μπορούν να αποδείξουν σε ποιά χώρα πρωτομπήκε, ώστε να μάς τον ξαναστείλουν πίσω. Σιγά μην πληρώσουν και τα έξοδα επαναπροώθησής του. θα μας τον ξαναστείλουν πίσω, να τον χαιρόμαστε. Ποιά ευφυή κυβέρνηση υπέγραψε το Δουβλίνο δύο; Ντροπή τους. Καταγγελία της συμφωνίας εδώ και τώρα.

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/03/2011 22:11:26

  Ωραίος ο στεγόσαυρος! Μας έκανε τις τόσο "πρακτικές" και "φιλάνθρωπες"προτάσεις του (αυτή με τα χωριά ήταν όλα τα λεφτά, ώστε να αλλοιωθεί πληθυσμιακά το σύνολο της Ελλάδας και να εποικισθεί με μουσουλμάνους που δήθεν θα αποκτήσουν ελληνική συνείδηση σε 5 - wow! - χρόνια). Εννοείται ότι για τέτοιες προτάσεις δεν λαμβάνουμε υπ' όψη ούτε προηγούμενα άλλων χωρών της Ευρώπης κλπ.
  Επειδή λοιπόν δεν πιστεύω ότι δεν γνωρίζει ο στεγόσαυρος τα πληθυσμιακά δεδομένα Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ.
  Ούτε ότι δεν γνωρίζει τα δεδομένα άλλων χωρών της Ευρώπης, με τα γνωστά γκέτο, παρ' όλο που εκεί δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες.
  Ούτε εγώ λοιπόν του καταλογίζω αγαθές και φιλάνθρωπες προθέσεις, αλλά μάλλον πονηρές προθέσεις. Διότι κανένας οπαδός του μούλτι κούλτι δεν είναι αγαθών προθέσεων. Ούτε φιλάνθρωποι είναι. Απλά είναι διεθνιστές και μάλιστα ακραίοι. Εκεί είναι η ουσία. Οπότε, όποια και όσα λογικά αντεπιχειρήματα και να προσαγάγεις, δεν θα βγάλεις άκρη. Διότι ο ανομολόγητος στόχος των μούλτι-κούλτι είναι η μεταβολή των Ελλήνων σε μειονότητα, όπως περίπου οι Κόπτες στην Αίγυπτο.

  • Dora avatar
   Dora @ ΒΙΣ 04/03/2011 01:38:33

   +1000000000

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ΒΙΣ 04/03/2011 03:50:02

   @BIΣ
   Ε εντάξει, στο Ιντερνετ είμαστε, γράφουν και παιδάκια 12 χρονών την χαζομάρα τους, νομίζουν οτι ο κόσμος είναι ακόμα όπως τους τον περιγράφουν τα κόμικ του Ντίζνευ, με λιγους κακούς και σχεδόν τα πάντα πραγματοποιήσιμα.

 21. sakis avatar
  sakis 04/03/2011 04:36:49

  Εάν ο μακαρίτης Ευγένιος Σπαθάρης ζούσε ακόμη και έβλεπε την παράσταση της Τρίτης– με συγχωρείτε show που είναι και πιο ευρωπαϊκό – του Λάκη Λαζόπουλου, ίσως έμπαινε σε πειρασμό να γράψει μια δική του παράσταση του θεάτρου σκιών, με τίτλο: “Ο Λάκης Λαζόπουλος πρωθυπουργός”.
  Την ίδια στιγμή που δύο νέα παλληκάρια έχαναν την ζωή τους στον δρόμο, στο πλαίσιο της καθημερινής τους δραστηριότητας, αμειβόμενοι με 900 ευρώ, ο πολυεκατομμυριούχος Λάκης Λαζόπουλος, προσπαθούσε να δώσει μαθήματα ηθικής στους Έλληνες πολίτες, σε απευθείας σύνδεση με το κτίσμα “Υπατία” στο οποίο διαμένουν οι 260 λαθρομετανάστες – απεργοί πείνας.
  Και δεν έφτανε μάλιστα αυτό, το ότι χρησιμοποιούσε την εκπομπή του για να προβάλλει μια ξεκάθαρα πολιτική ατζέντα – κάτι στο οποίο όπως είναι γνωστό αριστεύει ο κ. Λαζόπουλος, αλλά διεκδικούσε μάλιστα το προνόμιο να μιλά εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα, αυτό ακριβώς έλεγε ο κ. Λαζόπουλος. Και ανταπαντούσε ο “φύλαρχος” των απεργών πείνας ότι και αυτός γνωρίζει ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι με το μέρος τους.
  Πού τα είδαν αυτά; Φυσικά όχι σε γκάλοπ και δημοσκοπήσεις, τα οποία συνεχώς αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι κάθετα αντίθετη στην νομιμοποίηση και εισροή περισσότερων μεταναστών. Φυσικά όχι στις καθημερινές συζητήσεις με τον κόσμο που έχει πια αγανακτήσει με το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν το είδαν πουθενά. Απλά το λένε και το επαναλαμβάνουν μέσω τηλεόρασης, προχωρώντας σε έναν διπλό εκβιασμό. Ο ένας είναι ο συναισθηματικός.
  Είναι φυσικό κάθε άνθρωπος να στενοχωριέται όταν βλέπει έναν συνάνθρωπό του να ζητά κάτι φτάνοντας μέχρι σημείου να κάνει απεργία πείνας. Το ζήτημα όμως εδώ δεν είναι οι συναισθηματικοί εξαναγκασμοί. Είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο σαφώς και δεν λύνεται με την παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους λαθρομετανάστες. Το δεύτερο μέρος του εκβιασμού, είναι το κοινωνικό.
  Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν. Και όταν ακούει από την τηλεόραση, τον μεγαλύτερο μηχανισμό κοινωνικής μηχανικής, ότι “όλη” η κοινωνία έχει μια συγκεκριμένη άποψη, αναρωτιέται μήπως αυτός έχει κάτι επειδή έχει διαφορετική άποψη. Και αισθάνεται την ανάγκη να “κονφορμιστεί” να υποτάξει δηλαδή την θέλησή του στο τι λέει η τηλεόραση. Γνωστά όλα τα παραπάνω στον κ. Λαζόπουλο.
  Αυτός όμως συνεχίζει να κάνει το παιχνίδι του. Θεωρεί ότι επεμβαίνει στα κοινωνικά δρώμενα και εκτρέπει το λαϊκό συναίσθημα προς τις δικές του πεποιθήσεις. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ως ένα βαθμό τα καταφέρνει. Οι εποχές όμως της δόξας του, του 2008 έχουν περάσει και πλέον όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν τον ρόλο του.
  Ο οποίος δεν κάνει πλέον σάτυρα αλλά καθαρή ακροαριστερή προπαγάνδα ρε Λαζόπουλε το ότι έχεις μεγάλη τηλεθέαση δεν σημαίνει ότι αυτοί που σε ακούνε πέρνουν σοβαρά τις ακροαριστερίστικες μπούρδες που λές,για χαβαλέ σε βλέπει και για να ξεδώσει από τα προβλήματα του αν σε έπαιρνε ο κόσμος σοβαρά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 40% και το ΚΚΕ 45% στις δημοσκοπήσεις και η Ανθούλα θα ήταν πρωθυπουργός

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ sakis 04/03/2011 12:05:22

   Φίλε Σάκη, είναι της μόδας ο "ανθρωπισμός", δες όπου και αν κοιτάξεις προωθούνται αντίστοιχες απόψεις.
   Σε συνεντεύξεις στο χαζο-κούτι, σου λέει ο "χ" καλλιτέχνης ή όποιος άλλος, ε...
   αυτά έχει η παγκοσμιοποίηση, τι να κάνουμε;
   Να τους διώξουμε;
   Ξέρεις πως με εκνευρίζει αυτό το προφίλ, του "καλού ανθρώπου";;;
   Ούτε τους νοιάζει τι συμβαίνει, ούτε μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν πως έχει διαμορφωθεί το κοινωνικό γίγνεσθαι, ΤΙΠΟΤΑ!
   Το ξαναλέω...
   ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ, αυτό είναι όλο.
   Ξαφνικά μια κοινωνία ανθρώπων αποτελείται από παλιανθρώπους, ρατσιστές, ακροδεξιούς και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ παραδόξως στα μέσα μαζικής -ό, τι θες βάλλε- φιλοξενούνται απόψεις που απηχούν μόλις στο 3% της κοινωνίας, μπας και μας πείσουν.
   Τόσα χρόνια υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα, τώρα γίναμε όλοι ρατσιστές;
   Θα αρχίσω τα cazzo σαν τον Μαλεζάνι μου φαίνεται, δεν πάει άλλο...
   Σε λίγο θα μας πουν, πως όταν τα troopers, βίαζαν άντρες-γυναίκες-παιδάκια στο Κογκό, εμείς χαρήκαμε και ανοίγαμε σαμπάνιες, ή ξέρω γω, βλέπουμε μετανάστη στο δρόμο να πεθαίνει και εκστασιαζόμαστε.
   Μα τόση ανοησία και φιλαυτία τους διακατέχει ;;;
   Αυτές οι φαιδρότητες πια δεν αντέχονται , αλλά παράλληλα συνιστούν ένα καλό μάθημα για το πως είναι διαρθρωμένο αυτό το τηλεκουτί της αποχαύνωσης.

 22. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 04/03/2011 11:46:45

  Γεια σου ρε Makedonas Thessalonikios, ανθρωπίστή!
  Αφού δεν μπορείτε να κρύψετε το μίσος που έχετε, γιατί πουλάτε τρέλα;;;
  Νομίζεις δε κατάλαβα από την αρχή ότι υποκρίνεσαι;
  Απλά έχετε πρόβλημα με την προϊούσα κοινωνική δομή και φοράτε (ανεπιτυχώς) τη μάσκα του καλού ανθρώπου για να περάσετε ευγενώς τις απόψεις σας.
  That's all.....
  Λυπάμαι αν θίγεσαι, και πάντως επιμένω:
  Μην έχετε την αυταπάτη πως μονοπωλείτε το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, πολλές φορές οι δήθεν υποστηρικτές των μεταναστών, παίζουν πολιτικά παιχνίδια ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες και προσωπικά απωθημένα και απλά τα περνάνε προς τα έξω με "υγιή" τρόπο.
  Με συγχωρείς αλλά αυτή είναι η άποψη που έχω διαμορφώσει, και αν σε αδικώ ζητάω συγγνώμη.
  Καλημέρα!

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ Γιώργος Μεσσηνία 04/03/2011 13:41:33

   Na diawaseis pio prosektika se parakalo auta pou
   egrapsa.Apla pramata.
   Autapates den exo.De mou to epitrepei i ilikia mou
   kai i ligi esto peira pou exo mazepsei.
   Maska esy prospatheis na waleis (anepityxos)alla
   den mporeis na wreis kamia pou na tairiazei stin alloprosali fysi sou.
   Synexise loipon na kynigas tis magisses sou,sou euxomai kali epityxia.
   Esena de se misso.....
   deixno apla katanoisi.....
   Ki an se adikisa na me sxornas aderfe.
   Kali sou mera.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.