#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότηταςGlock, Scorpion, AK-47 (Kalashnikov), Zastava εσχάτως... Χειροβομβίδες F1, αντιαρματικοί εκτοξευτές RPG ,Μ-72 LAW...  Όχι, δεν πρόκειται για διαφήμιση κάποιας (καταργημένης από τον κ. Βενιζέλο...) DEFENDORY, πρόκειται για καθημερινή  αστυνομική ειδησεογραφία στις εφημερίδες, στον ηλεκτρονικό τύπο και το διαδίκτυο.

Ασφαλώς δεν θα ισχυρισθώ ότι η χώρα μας έχει το μονοπώλιο τέτοιων φαινομένων. Μόλις προ δυο εβδομάδων η Γαλλική Χωροφυλακή σε μια συνδυασμένη επιχείρηση συνέλαβε 35 άτομα και κατάσχεσε περί τα πεντακόσια πολεμικά όπλα κυκλώματος διακινήσεως με προέλευση τα Βαλκάνια... Το ζήτημα όμως που μας απασχολεί είναι η προϊούσα ώσμωση του ποινικού με τον «χώρο» της ένοπλης πολιτικής βίας, η δικτύωση αμφοτέρων με τον «χώρο» των λαθροδιακινητών προσώπων, όπλων και εκρηκτικών και εν τέλει η αδιάλειπτη ροή οπλισμού και η «λογιστική υποστήριξη» των εκτός νόμου κυκλωμάτων από τις λαθραίες ροές στα σύνορα μας. Κυρίως στα Βορειοδυτικά όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, αφού από εκεί προέρχεται ο κύριος όγκος του οπλισμού και των πυρομαχικών, αφού εκεί έχουν αναπτυχθεί οι καλύτερες «συνέργειες» ξένων και ντόπιων συμμοριών.

Η παρουσία αδίστακτων ξένων και Ελλήνων κακοποιών, η διαρκής ανανέωση του χώρου της ένοπλης πολιτικής βίας με νέες γενιές έτοιμων για όλα, η φθηνή διάθεση πολεμικού τύπου, βαρέως οπλισμού και η ανταλλαγή τεχνικών και τακτικών αντιμετωπίσεως της κρατικής καταστολής συνιστούν εκρηκτικό μείγμα. Την κατάσταση αυτή περιπλέκουν και επιδεινώνουν μια σειρά φυσικών και άλλων παραγόντων όπως το έδαφος, το οδικό δίκτυο,  η γεωπολιτική και γεωγραφική θέση της χώρας αλλά και οι αστοχίες στον κατασταλτικό σχεδιασμό, όπως η διάλυση της Χωροφυλακής, η απόσυρση του Στρατού από τα σύνορα και η ύπαρξη μειοψηφιών έτοιμων να παράσχουν «πολιτική κάλυψη» σε ληστές, δολοφόνους και δραπέτες, αρκεί να βάλλεται ο θεσμός της «κρατικής βίας». Έτσι, χωρίς πρόγραμμα !

[caption id="attachment_239503" align="alignnone" width="600" caption="Ελάχιστη απαραίτητη κάλυψη αισθητήρων για την στεγανοποίηση του Αιγαίου"][/caption]

Τηρουμένων των αναλογιών και με πλήρη επίγνωση των διαφορών και του εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρος του κινήματος του FLN (Front de Liberation Natiοnale, Μέτωπο Εθνικής Απελευθερώσεως) στην Αλγερία του 1956 – 62, σε στρατιωτικό – αστυνομικό επίπεδο το πρόβλημα είναι ανάλογο. Μολονότι ο τακτικός στρατός και η Χωροφυλακή είχαν κατορθώσει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις έκνομες δραστηριότητες του FLN γύρω στο 1960, μολονότι η Πολιτικο- Διοικητική Οργάνωση (ΟΡΑ) του είχε σχεδόν καταστραφεί, η διαρκής τροφοδοσία των εναπομεινασών “katiba” (μονάδες των HLL, Hors La Loi, παρανόμων) με βαρύ οπλισμό από τις ήδη ανεξάρτητες τέως αποικίες του Μαρόκου και της Τυνησίας, η ενίσχυση με νέους, εκπαιδευμένους στην Αίγυπτο και το Ιράκ μαχητές τροφοδοτούσε την τρομοκρατία και την συνέχιση της ανταρσίας. Ο στρατηγός Challe, αντιλαμβανόμενος ότι η στρατιωτική λύση περνά από τον περιορισμό του πολέμου σε ένα «κλειστό πεδίο», «στεγανοποιημένο» σε υλικές και έμψυχες εχθρικές ενισχύσεις με το ομώνυμο σχέδιο επέβαλλε αεροναυτικό αλλά κυρίως από ξηράς αποκλεισμό. Τα πολεμικά πλοία, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Aeronavale εξασφάλισαν την «στεγανοποίηση» από τις Μεσογειακές ακτές και από τον εναέριο χώρο των δυο όμορων χωρών. Στην Ξηρά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, λόγω της εκτάσεως και της φυσικής διαμορφώσεως των συνόρων, αλλά και του διαφορετικού τύπου απειλής. Ένα πολιτικό αεροσκάφος με ψευδές σχέδιο πτήσεως η και εντελώς λαθραίο ήταν εύκολος στόχος για την επιτήρηση όσο και για την αναχαίτιση και την υποχρέωση του σε προσγείωση και έλεγχο. Οι ομάδες όμως τρομοκρατών και μεταφορέων οπλισμού που διέσχιζαν τα σύνορα κυρίως στα ανατολικά (Τυνησία) εκπαιδευμένοι και πάνοπλοι μαχητές με βαρύ οπλισμό (οπλοπολυβόλα, υποπολυβόλα και εκτοξευτήρες ρουκεττών) αποτελούσαν ένα διαφορετικό πρόβλημα.

Εκεί λοιπόν πήρε σάρκα και οστά η σύγχρονη επιτήρηση συνόρων, με όλες τις δυσκολίες που επέβαλλε το αχανές και αφιλόξενο έδαφος και η ανυπαρξία οδικού και τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Αρχικά αναπτύχθηκε ένα τριπλό «φράγμα» ηλεκτροφόρου συρματοπλέγματος, με δυνατότητα εντοπισμού των σημείων παραβιάσεως του και κατανεμημένες μονάδες ελέγχου και διώξεως σε όλο το μήκος της μεθορίου. Ασφαλώς όμως ο χρόνος για την μετακίνηση των μονάδων, ο θόρυβος και η σκόνη από τα τεθωρακισμένα και τα τζίπ, ακόμη και η επέμβαση των αερομεταφερομένων (ελικόπτερα) μονάδων προειδοποιούσαν τους εισβολείς και απεδείχθησαν ακατάλληλα για την έγκαιρη και οριστική καταστροφή η σύλληψη των HLL. Πολύ σύντομα έγινε αντιληπτό αυτό που πλέον αποτελεί «δόγμα» για κάθε σοβαρή συνοριοφύλαξη : Οι κινήσεις των στόχων πρέπει να γίνουν αντιληπτές ΠΡΙΝ την προσέγγιση τους στο σημείο ελέγχου η προσβολής ώστε να δοθεί χρόνος για αντίδραση με τα κατάλληλα μέσα.

Η τεχνική λύση στο πρόβλημα ήταν η μετασκευή ραντάρ διευθύνσεως βολής πυροβολικού σε ρόλο επιτηρήσεως εδάφους. Αντιαεροπορικά ραντάρ COTAL, ραντάρ εντοπισμού πυροβολικού AN/MPQ 10 A και AN/MPQ 4 A εφοδιάσθηκαν με το ηχητικό – προειδοποιητικό σύστημα “Donald” και κάλυψαν σχεδόν “seamlessly” χωρίς κενό επικαλύψεως δηλαδή τα Α και Δ σύνορα της Γαλλικής Αλγερίας. Τα ραντάρ συζεύχθηκαν με στοιχεία των τριών πυροβόλων και με μονάδες αμέσου επεμβάσεως του Στρατού και της Αεροπορίας Στρατού (ALAT). Άμα τω εντοπισμώ κινήσεων στο «σύρμα», ακολουθούσε υπολογισμός στοιχείων βολής και ομοβροντία αρχικά εγκαιροφλεγών βλημάτων και κατόπιν μεικτές βολές  εγκαιροφλεγών / κρουσιφλεγών ενώ βεβαίως εκινητοποιείτο η δύναμη αμέσου επεμβάσεως για την σύλληψη η την εξουδετέρωση των HLL αλλά και για την εκτίμηση επιφερομένου πλήγματος (damage assesment) και την διόρθωση παραμέτρων του συγκροτήματος  ραντάρ / πυροβόλων.

[caption id="attachment_239504" align="alignleft" width="420" caption="Τα ΒΔ σύνορα"][/caption]

Το σύστημα ηλεκτροφόρου φράγματος, ραντάρ / πυροβόλων και ταχυκίνητων μονάδων επεμβάσεως επί οχημάτων η μεταφερομένων με ελικόπτερα, ακόμη και επέμβαση της αεροπορίας σε ρόλο εγγύς υποστηρίξεως αποστέρησε σε μεγάλο βαθμό το FLN από τον «ομφάλιο λώρο» τροφοδοσίας σε άνδρες και υλικό από τις όμορες χώρες, έπνιξε εν τη γενέση κάποιες απόπειρες πληγμάτων κατά υποδομών με βαρείς όλμους (120 χλστ.) από τις ίδιες χώρες και επέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου Challe. Στα τέλη του 1960, η ανταρσία είχε στρατιωτικά ηττηθεί. Το τι συνέβη μετά και η Γαλλική Αλγερία εγκαταλείφθηκε, ότι ξεριζώθηκαν ένα εκατομμύριο «pieds noirs» που είχαν κάμει την έρημο αμπέλια και αγρούς, που έβγαλαν το πετρέλαιο που τρέφει σήμερα την Αλγερία είναι άλλο θέμα, είναι η πολιτική ήττα της Γαλλίας, η διαίρεση του Έθνους, ο ρόλος της εσωτερικής «Πέμπτης Φάλαγγας» των «αλληλέγγυων», ο Ψυχρός Πόλεμος και ο ρόλος της τότε ΕΣΣΔ και των Αμερικανών στον ΟΗΕ αλλά και ο αναπροσανατολισμός της Γαλλίας στην πυρηνική ενέργεια, η αυτονόμηση της σε πυρηνικά – βαλλιστικά όπλα και τέλος η αποχώρηση της από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Εμείς θα κρατήσουμε την  επιχειρησιακή αξία της συνέργειας τεχνικών μέσων (ηλεκτροφόρου φράγματος, ραντάρ επιτηρήσεως εδάφους σε σύζευξη με μέσα εξουδετερώσεως, δίκτυο επικοινωνιών) και κλασικών μέσων επεμβάσεως όπως οι περίπολοι και τα μηχανοκίνητα η τα ελικόπτερα. Ειρήσθω εν παρόδω οτι τα λαμπρά αποτελέσματα αυτής της συνέργειας εσημειώθησαν ενώ λόγω εποχής απουσίαζαν τα αυτονόητα σήμερα : κάμερες επιτηρήσεως και FLIR (Υπέρυθρη επιτήρηση νυκτός)  όπως και το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) και τα Ανεπάνδρωτα Αεροχήματα (UAV η RPV η απλώς drones), το «μακρύ χέρι» ενός άρτιου συστήματος επιτηρήσεως και ελέγχου. Στα σημερινά συστήματα επιτηρήσεως τα ραντάρ συνεργάζονται αυτόματα  με τις κάμερες, ανταλλάσσουν με αυτά συντεταγμένες στόχου και τον εγκλωβίζουν οπτικά η ηλεκτρομαγνητικά, η εικόνα τακτικής καταστάσεως παρέχεται συνεχώς επί ψηφιακού χάρτου και ο τοπικός διοικητής έχει ανά πάσα στιγμή ενημέρωση για τις θέσεις του στόχου, των ομάδων επεμβάσεως και των λοιπών διαθεσίμων μέσων. Ελαφρά ανεπάνδρωτα αεροχήματα πεδίου, εκτοξευόμενα από τον ώμο μπορούν να παράσχουν εικόνα σε φορητές συσκευές απεικονίσεως και ελέγχου, σε επίπεδο περιπόλου η τοπικού κέντρου επιχειρήσεων. Οι τεχνικές εντοπισμού διακοπής στην ηλεκτρική συνέχεια φράκτη επιτρέπουν ακρίβεια της τάξεως μέτρου. Διατίθενται ακόμη και ανεπάνδρωτα οχήματα παντός εδάφους με αισθητήρες και όπλα εξουδετερώσεως, τηλεχειριζόμενα η αυτόνομα με προγραμματισμένες διαδρομές ελέγχου.

Τι σημαίνει αυτό για την καταστολή της ανησυχητικής πλέον εγκληματικότητος και της ανεξέλεγκτης διακινήσεως πολεμικού τύπου όπλων και πυρομαχικών στην χώρα ;

[caption id="attachment_239505" align="alignleft" width="600" caption="Η θερμική κάμερα εστιάζει στο ιχνος που αποκαλύπτει το συζευγμένο ραντάρ"][/caption]

Ασφαλώς είναι κυρίαρχο το ζήτημα της αεροναυτικής επιτηρήσεως. Το μήκος των ακτογραμμών, η εγγύτης της Τουρκίας , η προσφυγο-παραγωγός κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική Μέση Ανατολή, καθιστούν το Αιγαίο κύρια οδό εισβολής λαθρομεταναστών και πάσης φύσεως εκνόμων δραστηριοτήτων. Ως πρός αυτό, είναι απλώς εγκληματική η μή –υλοποίηση από το ... 1997 (!) έστω του VTS Αιγαίου, ακόμη χειρότερα η ανυπαρξία Ολοκληρωμένου Συστήματος Θαλάσσιας Επιτηρήσεως  με απώλεια τεραστίων προς τούτο διατεθέντων Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το ελληνικό κράτος, αιώνιος Επιμηθεύς άφησε να εξελιχθεί το πρόβλημα, να περνούν καθημερινώς 100 η παραπάνω λαθρομετανάστες στην Λέσβο η 50 στο Αγαθονήσι, να τρέχει και να μη φθάνει η ΕΛΑΚΤ – ΛΣ, για να αποφασίσει να προμηθευθεί κινητούς κλωβούς επιτηρήσεως, να κάμει «πιλοτικές» εφαρμογές με ραντάρ στην Κάλυμνο (ανατεθείσες σε άσχετες εταιρείες, με ανύπαρκτες η εσφαλμένες μελέτες ραδιοκαλύψεως...).

Τα ΒΔ όμως σύνορα είναι άλλο πράγμα. Εκεί δεν είναι τόσο ο όγκος των ροών, όσο το είδος και η... ποιότητα ανθρώπων και υλικού. «Ψαράδες» με ΑΚ -47 όπως αυτοί που δολοφόνησαν τον Συνοριοφύλακα στις Πρέσπες, δραπέτες και καταζητούμενοι σε Αλβανία και Ελλάδα, τροφοδότες σε όπλα, ναρκωτικά, πυρομαχικά και εκρηκτικά του κοινού εγκλήματος και της πολιτικής βίας. Ο ηλεκτροφόρος φράκτης, οι κάμερες, τα ραντάρ επιτηρήσεως εδάφους, τα αυτόματα μέσα εξουδετερώσεως (μπορεί να είναι «μή» η «λιγότερο» φονικά – non / less lethal) όπως χημικά, TASER, dazzling – LASER, LRAD- X κλπ.) η πιό δραστικά αναλόγως με το είδος του επεισοδίου είναι απολύτως απαραίτητα. Η πολιτική ηγεσία πρέπει να κωφεύσει στις οιμωγές ΜΚΟ, «αλληλέγγυων», πρακτόρων και αφελών για «τείχος του αίσχους» κλπ. Δημοκρατίες όπως το εσχάτως ανακαλυφθέν Ισραήλ και οι ΗΠΑ προ πολλού εγκατέστησαν παρόμοιες υποδομές στα σύνορα τους. Ο «ομφάλιος λώρος» ανεφοδιασμού που συντηρεί «γιάφκες» με βαρύ οπλισμό, που θέτει στην διάθεση 23χρονων Glock, ΑΚ - 47 και αμυντικές χειροβομβίδες, γιατί όχι SEMTEX και οπλοβομβίδες μεθαύριο πρέπει να κοπεί. Πρέπει να περιορισθεί σε στεγανό, «κλειστό πεδίο» η εγχώρια εγκληματικότητα – τρομοκρατία ώστε να ελεγχθεί με τεχνικά μέσα, ενέδρες και κλασικές αστυνομικές μεθόδους πριν πάρει χαρακτηριστικά ανταρτοπολέμου.

[caption id="attachment_239507" align="alignleft" width="435" caption="Συγκρότημα ραντάρ - καμερών επιτηρήσεως και συνθετική εικόνα στο ΚΕΠΙΧ"][/caption]

Τέτοια χαρακτηριστικά σε μικρή κλίμακα είχε πάρει η καταδίωξη της αλβανικής συμμορίας των Φυλακών Τρικάλων το καλοκαίρι στην Ναυπακτία και την Θεσπρωτία. Είχαμε απ’όλα : Βαρύ οπλισμό, δίκτυο υποστηρίξεως, «απαλλοτριώσεις» μέσων του τοπικού πληθυσμού, χρήση του αναγλύφου και της δασοκαλύψεως για παραπλάνηση, απόκρυψη και παραλλαγή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι υπήρξε και δραστηριοποίηση των «δικτύων» του UCC (ανάλογο του UCK με στόχο την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς»), εξάλλου οι Αλβανικές εφημερίδες έδωσαν τόνους Ελληνοαλβανικού πολέμου στην καταδίωξη, σε εδάφη που θεωρούν ότι ανήκουν στην «Μεγάλη Αλβανία».

Γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί όταν η ανεξάντλητη πηγή της νεο – τρομοκρατίας και η μήτρα του ποινικού εγκλήματος θα συγκλίνουν σε ένα ορμητικό ποτάμι απαγωγέων, ληστών, εκτελεστών που θα έχουν μάθει από τα λάθη του Βελβενδού και την σαγκά του Κόλα ενώ υπό τις οδηγίες του Παλαιοκώστα και άλλων «βετεράνων» θα εφοδιάζονται ανελλιπώς με νέα όπλα, άφθονα πυρομαχικά και αποτελεσματικές τακτικές ; Τι θα συμβεί όταν υποδαυλιζόμενοι από τα Τίρανα (και όχι μόνον ...) αλυτρωτισμοί επενδύσουν με «εθνικοαπελευθερωτικά» χρώματα το κοινό έγκλημα ;

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε σχετική πρωτοβουλία από την Καστοριά. Φύσει καχύποπτος σε «εξαγγελίες», ανησυχώ. Ανάλογες πρωτοβουλίες λιμνάζουν, σαπίζουν και εν τέλει λησμονούνται, όχι πάντα υπαιτιότητι του υπουργού αλλά (κυρίως) λόγω της εκπληκτικής αδρανείας του «συστήματος». Ανάθεση «Μελέτης», προκήρυξη διαγωνισμού (για τον μελετητή, άλλη για την υλοποίηση, ενστάσεις, εταιρείες και διαπλοκή...), αλλεπάλληλες παγίδες και «λούμπες» με στόχο την ακινησία η την μεγιστοποίηση του κέρδους «μελετητών» και εργολάβων, την συντήρηση  αδηφάγων «ερευνητών» ΑΕΙ, όχι την υλοποίηση του έργου ! Mάρτυς τα μηδέποτε υλοποιηθέντα VTS Αιγαίου και Κρήτης, το «πιλοτικό» της Κέρκυρας που απλώς προσεπόρισε 850 χιλ. € σε «ερευνητές» και εταιρείες – φαντάσματα. Το «φράγμα» που υλοποίησαν οι Γάλλοι στην Αλγερία του 60, έγινε με ίδιες δυνάμεις, με διάθεση Τεχνικών και τεχνικών μέσων από την Αεροπορία, το Πυροβολικό και το Μηχανικό. Ελάχιστη ήταν η προσφυγή στην αγορά, περισσότερο για απλά αναλώσιμα. Αδυνατούν ο Στρατός και η Αστυνομία, η ΕΛΑΚΤ – ΛΣ, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν κάτι ανάλογο σήμερα, σε μια χώρα με ασφυκτική, υπερβολική παρουσία μηχανικών που εμφανίζεται και στις ΕΔ, με την διάθεση ευρύτατου φάσματος τεχνικού υλικού (κάμερες, υλικό δικτύων, λογισμικό και χαρτογραφία) σε κάθε επιθυμητό επίπεδο κόστους και αξιοπιστίας ; Πόσο δύσκολο είναι να καταγραφούν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις  για τα ραντάρ – ο Στρατός έχει την σχετική εμπειρία από τα BORA 550, το ΠΝ από τα Ναυτικά Παρατηρητήρια – και να γίνει ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ η προμήθεια ; Πόσο δύσκολο είναι να γίνει η ολοκλήρωση του συστήματος από τις Διαβιβάσεις και το Μηχανικό σε συνεργασία με την ΓΥΣ και τους έμπειρους αξιωματικούς του Πυροβολικού και των ΤΕΕΠ ; Γιατί πρέπει να περάσουμε από την προσοδοφόρο (για άλλους) φάση της «αναθέσεως» ; Η χρήση κονδυλίων της ΕΕ είναι ένα επιχείρημα, αλλά υπάρχουν τρόποι «παρακάμψεως», τουλάχιστον για τα ΒΔ σύνορα. Η διάθεση του συστήματος για 25 % του χρόνου λειτουργίας σε δραστηριότητες ελέγχου λαθρεμπορίας, ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων επιτρέπει την χρηματοδότηση ακόμη και εάν ανήκει στις ΕΔ και σίγουρα στην Συνοριοφυλακή. Προσοχή, οι «καθηγητάδες», οι πεινασμένες για projects εταιρείες «συμβούλων» και άλλα τρωκτικά καραδοκούν !
Στις όμορες Τουρκία και Βουλγαρία έχουν αναπτυχθεί εγχώρια συστήματα ραντάρ επιτηρήσεως πεδίου τα οποία προμηθεύθηκαν οι ΕΔ και η Στρατοχωροφυλακή. Εμείς για πόσο ακόμη θα υστερούμε στην συνοριοφύλαξη ενώ είμεθα οι πλέον εκτεθειμένοι ; Στην επόμενη περίπτωση Κόλα θα φέρουμε πάλι την ΜΥΑ – ΛΣ από τα λιμάνια στα βουνά γιατί μόνο αυτοί διαθέτουν μέσα νυκτερινών επιχειρήσεων και παρα-στρατιωτική εκπαίδευση ;

Τον Ιανουάριο του 2012 παρουσιάσθηκε η μελέτη του ΚεΜεΑ για την δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Παπουτσή. Για άλλη μια φορά η άμαξα μπροστά από τα βόδια... Συντονιστικό Κέντρο με ποιους αισθητήρες, με ποια ροή επιχειρησιακής εικόνας, με ποια διευκρινισμένη εικόνα επιφανείας στην θάλασσα ; «Κέντρο» να έχουμε, να γεμίζει το στόμα με πομπώδεις τίτλους , να ορίζονται «συντονιστές» και να φωτογραφίζονται Υπουργοί, «σύμβουλοι», καθηγητές και παρατρεχάμενοι !

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2013 11:41:28

  Πολύ σωστά όλα. Αν απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε οΑ.Σ αντιμετωπίζονταν το πρόβλημα με τέτοιο δυναμισμό (μου άρεσε η αναφορά στην "πολιτική" (!) των Γάλλων στην Αλγερία) , σήμερα θα είχαμε ήδη αποτελέσματα ,ΚΑΙ θα υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί η Χ.Α χωρίς να καταφύγουμε στις γνωστές θλιβερές (και ,όπως φαίνεται ,αυτοκτονικές) μεθοδεύσεις.

  Αλλα υπάρχει πιό απλός τρόπος: Να στείλουμε μια ομάδα στρατιωτικών και αστυνομικών στο Ισραήλ να ενημερωθούν ,και στη συνέχεια να ανακοινώσουμε πως ,στο θέμα της λαθρομετανάστευσης θα ακολουθήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ την πολιτική του Ισραήλ ,ψηφίζοντας και σχετικούς νόμους!

 2. πΔπ avatar
  πΔπ 21/12/2013 12:06:34

  Αγαπητέ μου ιππότη Parsifal, σωστός όπως πάντα!
  Ας ευχηθώ για μιά φορά ακόμη, από την πέννα σου στου Σαμαρά το αυτί!
  Τρέμω στην σκέψη ότι οι Στρατιωτικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού δεν τον έχουν ενημερώσει-συμβουλεύσει για όλα τα προτεινόμενα από εσέ. Ενώ στην αντίθετη περίπτωση, αυτά δεν πραγματοποιούνται με "εντολές άνωθεν".

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/12/2013 12:46:29

  Oι εν λόγω κακοποιοί "πεινασμένοι ψαράδες" που ευτυχώς σκοτώθηκαν, αφού δυστυχώς είχαν προλάβει να δολοφονήσουν τον έλληνα αστυνομικό, έγιναν ήρωες στη γειτονική χώρα - το μακρύ χέρι της Τουρκίας και κατοικούμενη από τον πλέον ανθελληνικό λαό του κόσμου (καμία σχέση με τους Τούρκους...)....
  Δυστυχώς, οι Αλβανοί διέλυσαν την Ελλάδα με πολλούς τρόπους. Ενας από τους τρόπους ήταν ότι εθιστήκαμε στην ιδέα της λαθρομετανάστευσης. Μετά τους λαθρο-Αλβανούς, τους οποίους βρεθήκαμε, παραδόξως, υποχρεωμένοι να νομιμοποιουμε κάθε τόσο, ήταν θέμα χρόνου να εθιστούμε στους λαθρο-Πακιστανούς, τους λαθρο-Σομαλούς, τους λαθρο-Μπακλαντεσιανούς.... Η κατρακύλα ξεκίνησε από εκεί....Και όλα αυτά επειδή προσπαθούσαμε να μην εξοργίσουμε τους Αλβανούς, προκειμένου να επιβιώσει (θα επιβιώσει;) ένας γηρασμένος ηλιακά ελληνισμός στη βόρειο Ήπειρο και να αναπτυχθούν ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία. Αλλά αν βάλουμε από το ένα μέρος τα κατά και από την άλλη τα υπέρ μιας ρήξης με την Αλβανία, τα αποτελέσματα θα είναι προφανή. Και στο κάτω-κάτω, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν η Τουρκία (ή και η Ιταλία) πληρώνουν δημοσιογράφους στην Αλβανία για να κάνουν την προπαγάνδα που κάνουν καθημερινά, ακόμα και με τρέιλερ στην τηλεόραση που περνούν δίπλα από μουσικά βιντεοκλίπ ("Η Ελλάδα, μία χώρα που σκοτώνει κόσμο στα σύνορα", "Η ΕΕ απέτυχε στην Ελλάδα", και αυτά να περνάνε και να ξαναπερνάνε...). Ο ανθελληνισμός στην Αλβανία έχει πάρον πλέον διαστάσεις εθνικής νόσου, παράνοιας, μαζικής ψυχοπάθειας, ιδεολογικής δηλητηρίασης ενός ολόκληρου λαού...

  • helios avatar
   helios @ ΒΙΣ 21/12/2013 13:31:40

   Η πλειοψηφία των αλβανών που βρίσκεται στην Ελλάδα σκέφτεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και θα τα βρούμε μπροστά μας,όχι αναγκαστικά μόνο μέσω ένοπλων καταστάσεων αλλά αποκτώντας σιγά σιγά την ελληνική ιθαγένεια και ψηφίζοντας ανθέλληνες και ανθελληνικά κόμματα.
   Συγχαρητήρια σε όλους που άνοιξαν την πόρτα για να εισβάλουν στην πατρίδα μας και αργότερα να τους νομιμοποιήσουν.

 4. sousana avatar
  sousana 21/12/2013 13:18:27

  Παντα ευστοχος και σωστος. Ο καλυτερος για μενα σχολιαστης εθνικων θεματων και θεματων ασφαλειας.Συνεχιστε να μας ενημερωνετε μεσα απο το Antinews.

 5. fantomas avatar
  fantomas 21/12/2013 13:31:37

  Αγαπητέ φιλέ Parsifal,
  Κάνεις μια πολύ καλή ανάλυση και πρόχειρη μελέτη η οποία κάτω από μια βασική στρατηγική αλλά και μια τακτική προϋπόθεση θα μπορούσε να επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα και να αποτελέσει λύση της εμπόδισης εισόδου λαθρομεταναστών.
  Η στρατηγική προϋπόθεση είναι να υπάρχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πολιτική βούληση και η τακτική προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενιαίο κέντρο έλεγχου, συντονισμοί και δράσης των Σωμάτων Ασφαλείας.
  Μπορείς να μου απαντήσεις για τις δυο ανωτέρω αναφερόμενες προϋποθέσεις, εάν πιστεύεις ότι είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δυνατόν να υπάρξουν?

  • parsifal avatar
   parsifal @ fantomas 21/12/2013 20:31:16

   Φίλε Φάντασμα,
   Η προυπόθεση της πολιτικής βουλήσεως μου φαίνεται ονειρο θερινής νυκτός. Τουλάχιστον εαν αναφερόμεθα σε ΣΥΝΟΛΙΚΗ πολιτική βούληση, οπως θα ανεμένετο για ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε ενα κράτος με συνέχεια, συνείδηση του ρόλου και των ευθυνών του.Μάλλον ζητούμε πολλά ! Ασφαλώς υπάρχουν μονάδες στο "πολιτικό σκηνικό", ασφαλώς ο Πρωθυπουργός και κάποιοι απο τους πλησίον του εχουν και συνείδηση και βούληση. Ομως το πνεύμα πρόθυμον, αλλά η σάρξ (το "μαγαζί" του κράτους) ασθενής !
   Τώρα για το δεύτερο θέμα, βεβαιότατα και είναι προυπόθεση η υπαρξη ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΕΠΙΧ για την φύλαξη των συνόρων. Το εχουν κάμει η Ισπανία, η ΓΑλλία και η Φινλανδία για τα θαλάσσια σύνορα τους, με θεαματικά αποτελέσματα στην ασφάλεια αλλά και στην ερευνα - διάσωση. Ενιαίο σύστημα αισθητήρων, με ad hoc πρόσβαση στο ανάλογο επίπεδο για πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, πλήρως διυκρινισμένη εικόνα επιφανείας γαι το ΠΝ και την Ακτοφυλακή, πραγματικός ελεγχος των Χ.Υ. και σε κάποιες περιπτώσεις και της ΑΟΖ (Γαλλία, με ραντάρ HF 120 ν.μ.).
   Εμείς γιατί παίζομε με ενα δίκτυο του ΣΞ, ενα αλλο του ΠΝ, ... κανένα του ΛΣ ; Γιατί "συντονίζομε" παράλληλα δίκτυα, με ζηλότυπες "αποκλειστικότητες", ασύμβατες η διπλές η καθόλου καλύψεις και ξεκάρφωτα δίκτυα επικοινωνιών ; Μήπως βολεύονται διάφοροι, δικαιολογούν την υπαρξη και την αφασία τους ;
   Τα ραντάρ των ΝΠ τοποθετήθηκαν με ...ερανο (!) απο τους αξ/κούς του ΠΝ το 70, στήθηκαν με προσωπική εργασία και δαιμόνια τεχνάσματα και "πατέντες"... Απο τότε, ερρευσε πακτωλός για οπλα, C4I, ακηδες, γιάννους και ΣΙΑ. Γιατί αυτή η κερκόπορτα παραμένει ανοικτή ;

   • fantomas avatar
    fantomas @ parsifal 22/12/2013 09:17:56

    Αγαπητέ parsifal

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    Θεωρώ ότι στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ,,,,,, που όλοι θέλουν να γίνουν στρατηγοί ή πρόεδροι και δεν αφήνουν το ‘’στασίδι’’ που έχουν ‘’πιάσει’’ ,,,,, δεν υπάρχει περίπτωση ,,,,,,να δημιουργηθεί ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΠΙΧ για την φύλαξη των συνόρων όσο σωστό και να είναι αυτό, όταν (θα ήθελα να σε ενημερώσω υπάρχουν στοιχεία για αυτό που σου λέω) δεν δέχονται τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικά το Λ.Σ. την ύπαρξη-σύσταση ενιαίου συντονιστικού οργάνου ιπτάμενων μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας !!

 6. Aether avatar
  Aether 21/12/2013 13:52:43

  Η κυβέρνηση ξέρει τί κάνει: FRONTEX και ξερό ψωμί.
  Γιαυτό και τίμησε τον Παπουτσή για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα.
  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9567.html
  Κ58, Ευρωπαϊκή ΑΟΖ και Μάλτα Γιόκ.
  Προτεραιότητα, φαντάζομαι, για την Ελληνική Προεδρία.
  Για να μην ανησυχούν κάποιοι για το ευρώ: 17,5 τρις υδρογονάνθρακες θα καλύψουν κουτσά-στραβά τις τρύπες κρατους με τράπεζα που έχει έκθεση 55τρις σε παράγωγα.
  Βοηθάμε τους εταίρους, έστω και με τη ζωή μας.
  Το εκτίμησαν επί Περσών, επί Οθωμανών, επί Γερμανών, γιαυτό αυτοί πήγαν από τα δέντρα στα σαλόνια και μας βοήθησαν να πάμε από τη φιλοσοφία στο ΚΛΙΚ/ΝΙΤΡΟ/κτλ.
  Τώρα εξαντληθήκαμε και βιολογικά.

  ΥΓ. Υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορούν να ειπωθούν για τα τεχνικά αλλά δεν είναι της στιγμής, ούτε του χώρου, ούτε δωρεάν.
  Εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός δεν υπάρχει, συνεπώς για τέτοια ζητήματα μιλάμε αποσπασματικά και, εν τέλει, για πλάκα.

 7. δημης avatar
  δημης 21/12/2013 14:11:08

  Θα κατάλαβαν , φαίνεται ότι επίκεινται μαζικές αποδράσεις από τη Χώρα...

 8. Αμφίθυμος avatar
  Αμφίθυμος 21/12/2013 14:15:25

  ...αγαπητέ όταν έξω απο ένα κατάστημα έχεις μια τεράστια πινακίδα και καθημερινές διαφημίσεις στα ΜΜΕ ότι ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ...είναι εντελώς μάταιο και αστείο να έχεις 3-4 σεκιουριτάδες να "εποπτεύουν" τον χώρο...ΟΛΟΙ οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η μάστιγα της Λαθρομετανάστευσης λύνεται αυθημερόν με τέσσερα απλούστατα μέτερα..1.-- ¨Αμεση καταγγελία του εθνοκτόνουυ και κατάπτυστου κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ και του μαιμουδοασύλου που το συνοδεύυει 2.-- Άμεση ανάκληση όλων των ψευτοαδειών παραμονής στον κάθε λαθροεισβολέα - έποικο που εισήλθε ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην χώρα με το Δουλεμπορικό Tours 3.--- Διπλές εισφορές για όποιον έλληνα εργοδότη απασχολεί αλλοδαπο΄ς στην επιχείρησ του 4.-- Φορολόγηση 80% όλων των εμβασμάτων που διαφέυγουν απο την Ελλάδα σε τρίτες χώρες (προιόν εγκληματικών δραστηριοτήτων σε βάρος του Ελληνικού Λαού) των λαθρομεταναστών μέσω Western Union ...Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια για να περνάμε την ώρα μας (όση μας έχει απομείνει) σαν Έθνος..

  • helios avatar
   helios @ Αμφίθυμος 21/12/2013 15:33:21

   επιπλέον
   -επιβολή ισχυρών και σοβαρών αντικινήτρων και εμποδίων (εμφανών και μη) προκειμένου προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας /οι επιχειρήσεις να μην τους συμφέρει να απασχολούν και να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ.υψηλότερη φορολογία / υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα,επιβολή γλωσσικών κριτηρίων κλπ….. Σήμερα, αν είναι δυνατόν, γίνεται ακριβώς το αντίθετο επιδοτούνται επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπούς. Άλλη λύση δεν υπάρχει.Αυτή η πρόταση πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σε διαφορετική περίπτωση τελειώσαμε. Ταυτόχρονα και οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι ( σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο). Μόνο έτσι θα χάσουν τις άδειες παραμονής-εργασίας τους και θα ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις,όπως επίσης θα πρέπει να κοπούν άμεσα και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα ,επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας,δωρεάν υγεία-παιδεία κλπ …),ώστε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να οδηγήσουν και να καταλήξουν σε μαζικές απονομιμοποιήσεις.

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ Αμφίθυμος 21/12/2013 18:40:36

   Όταν ο Σαμαράς λέει ότι: «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», κι από την άλλη κατεβάζουν το όριο για ανανέωση της άδειας παραμονής από 200 ένσημα /έτος στα 120 και με ένα σωρό τρύπες και παράθυρα, τότε για ποιές απλές προτάσεις μιλάμε;

   • evan avatar
    evan @ ήγγικεν 22/12/2013 15:33:18

    Μα δεν εχει σχέση το ενα με το αλλο. Οι αδειες παραμονης δεν δίνονται ετσι απλα στην μαζα των παράνομων μεταναστών αλλα σε σε συγκεκριμένα ατομα με συγκεκριμένα κριτήρια. Σύζυγοι Ελλήνων πολιτών, επενδύτες, εργαζόμενοι με προσκλήσεις απο εταιρίες, παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, κλπ. Όπως γίνεται σε ολες τις πολιτισμένες χωρες του κοσμου. Να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος αυτω των ανθρώπων δηλαδή?

    Στο κατω κατω οταν κάποιος ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες και εχει άδεια παραμονής και εργασίας σημαίνει οτι ειναι κανονικά καταγεγγραμενος και κάνει φορολογική δήλωση. Οπότε τι διαφορά εχει απο εναν Ελληνα? Οτι προσφέρει ο ενας προσφέρει και ο αλλος.

    • ήγγικεν avatar
     ήγγικεν @ evan 23/12/2013 14:59:27

     Με συγχωρείτε αλλά ανανέωση λόγω εξαρτημέμης εργασίας δεν παίρνουν οι γυναίκες Ελλήνων πολιτών (παίρνουν άλλου είδους, ως έγγαμες με Έλληνα πολίτη που κι εκεί γίνονται ΟΙ εικονικοί γάμοι με καλές ταρίφες), δεν παίρνουν εργαζόμενοι με πρόσκληση από εταιρείες,πχ ποδοσφαιριστές κλπ αυτοί - οι μόνοι ,κάπως, νόμιμοι- παίρνουν " μετάκληση" με ένα σωρό πρόνοιες εγγυητικές τραπέζης για επαναπατρισμό, προεξόφληση εισητηρίων επιστροφής κλπ).
     Οι περισσότεροι που παίρνουν ανανεώσεις είναι αυτοί που πήραν άδειες με κουρελούδες νομοθετήματα και σκούπες ΠΔ.
     Και νομίζεις ότι είναι κάτι να βγάλεις ΑΦΜ;
     Πάρε ένα διαβατήριο μπαγκλαντες χωρίς τίποτα ΑΛΛΟ και πήγαινε στηνΔΟΥ αλλοδαπών να πάρεις το ΑΦΜ σου. Έτσι απλά.
     Και μετά να απορείς γιατί το 95% των λαθρομεταναστών έχει νόμιμα χαρτιά και δεν φεύγουν με τίποτα.

  • MCA avatar
   MCA @ Αμφίθυμος 21/12/2013 18:58:23

   Σωστός!!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ MCA 22/12/2013 12:37:59

    Αν ο Σαμαράς τα είχε κάνει αυτά ,δεν θα υπήρχε λογος να ανησυχεί για την Χ.Α ,και σήμερα η ΝΔ θα ήταν 10 μονάδες μπροστά απο τον ΤΣΙΡΙΖΑ.

    Αντί γι' αυτό...καταθέτουν αντιρατσιστικούς νόμους!

    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

 9. kimon avatar
  kimon 21/12/2013 15:00:48

  Εάν υπήρχε η πολιτική βούληση για να μην μεταβληθεί η Ελλάδα από χώρα σε χώρο, όλα αυτά τα σενάρια δαπανηρής επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν με 10 σφαίρες και στρατόπεδα κολαστήρια για αυτούς που θα πέρναγαν. Δέκα μόνο νεκροί λαθρομετανάστες από τις αντίστοιχες σφαίρες των εθνοφυλάκων θα απέτρεπαν τα 3 εκατ. των μουσουλμάνων εισβολέων σήμερα στην Ελλάδα.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ kimon 21/12/2013 18:30:23

   Αν η Ε.Ε. αποφασίσει μεθαύριο να εντάξει Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και μερικές πρώην γιουγκοσλαυϊκές δημοκρατίες στους κόλπους της, η είσοδος υπηκόων τρίτων χωρών (π.χ. Τουρκία) μουσουλμανικού θρησκεύματος θα συνεχισθεί μέσω εγγράφων που θα τους εκδίδουν οι φίλα προσκείμενοι (προς τις τρίτες χώρες) νεοενταχθέντες.

   Έτσι κι αλλιώς όμως δεν υπάρχει περίπτωση η συγκυβέρνηση να κακοκαρδίσει τους εργοδότες υποστηρικτές της που χρησιμοποιούν φθηνούς μετανάστες (βιομηχάνους, κατασκευαστές δημοσίων έργων, αγρότες). Αυτοί μπορούν να συνομιλούν απ' ευθείας με τους κυβερνήτες, να φεύγουν από την πίσω πόρτα του μεγάρου Μαξίμου και να υπαγορεύουν εντέλει τις επιθυμίες των. Οι κυβερνήτες αποδείχθηκαν ότι είναι απλοί διαχειριστές της κρίσης, με παλιές βρώμικες ιστορίες (εξοπλιστικά, διαπλοκή με Μ.Μ.Ε. και εργολάβους) να βαραίνουν και ουσιαστικά να ελέγχουν το κάθε τους βήμα.

   Οι έννοιες ισονομία, εθνική στρατηγική και ηθική είναι μόνον ευχάριστες καραμέλες για να δελεάζουν (προεκλογικώς) το αφελές ακροατήριο. Λ.χ., όταν μετά τη σειρά αποκαλύψεων (με ελαφρά οσμή σκανδάλου) για απ' ευθείας αναθέσεις τής ΝΕΡΙΤ, η συγκυβέρνηση σπεύδει να παράσχει ασυλία στον ειδικό εκκαθαριστή τής με ψευδόμενη Π.Ν.Π. καταργηθείσας Ε.Ρ.Τ., πιστεύει κανείς/καμμία στις αγαθές προθέσεις ή ηθική ακεραιότητα των κυβερνώντων;

   Φυσικά, μόνο με 152 ψήφους και σύμπασα την αντιπολίτευση εναντίον σε ο,τιδήποτε εκστομίζεις, όχι μακροπρόθεσμη εθνική μεταναστευτική πολιτική δεν μπορείς να εφαρμόσεις ή καν να σχεδιάσεις, αλλά σε διαβρώνει καθημερινά το άγχος της επομένης ψηφοφορίας στη βουλή που μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευσή σου.

   Η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) δεν έχει ούτε την βούληση, ούτε περισσότερο την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα διάτρητα σύνορα και την εισαγόμενη εγκληματικότητα. Νομοθέτησαν λ.χ. αυστηρότατες ποινές για την διάπραξη εγκληματικών πράξεων με χρήση πολεμικών όπλων. Είδε κανείς την χρήση των από εγκληματίες να μειούται; Νομοθέτησαν βαρύτατα πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζομένους; Παρατήρησε κανείς καραβιές αλλοδαπών εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται ανασφάλιστοι στους αγρούς, να εγκαταλείπουν την χώρα; Ο μηχανισμός (και η βούληση) για επιβολή του νόμου, γενικώς και απαρεγκλίτως, απουσιάζουν, τόσο από την επίσημη πολιτεία, (βλ. λίστες τύπου Λαγκάρντ, παροχή ασυλίας, ενίοτε και αναδρομικώς, σε διαφόρους διαχειριζόμενους δημόσιο χρήμα, συγκάλυψη σκανδάλων), όσο και από τους πολίτες.

   Όταν λοιπόν τελειώσουν με την τακτοποίηση σε άλλες υπηρεσίες των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων (μέχρι εκεί φθάνει η πολιτική ικανότητά των), θα μας επαναλάβουν για 73η φορά την σειρά μέτρων για την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους συνάθροισης κοινού... Εθνική μεταναστευτική πολιτική, οικονομική πολιτική ανάπτυξης (αντί για φαιδρότητες τύπου Φ.Π.Α. της μπουγάτσας), ανασυγκρότηση της παιδείας και εξορθολογισμός του κράτους είναι παιγνίδια για μεγάλα (και προπάντων με καθαρό παρελθόν) παιδιά. (Και) οι παρόντες είναι ακατάλληλοι για να ασχοληθούν μαζί των.

  • evan avatar
   evan @ kimon 22/12/2013 16:03:20

   Ετσι νομίζεις? Θα εχουν πλήρη ενημέρωση στα χωριά τους στο Αφγανιστάν? Οι διακινητές σαν τίμιοι άνθρωποι που είναι, θα φροντίσουν θα τους ενημερώσουν και να τους αποτρέψουν απο αυτή την μετακίνηση και ας χάσουν χρήματα? Δεν εχεις καταλάβει οτι οι αλλοδαποί ειναι οι τελευταίοι που φταίνε για το μεταναστευτικο? Αλλά εσυ θέλεις να σκοτώσεις αυτούς.

   Και γιατί να μην εφαρμόσουμε τη λύση με τις σφαίρες και τα στρατόπεδα και σε εκατοντάδες Ελληνες λαμογια που παρανομούν και βλάπτουν την κοινωνία καθημερινά περισσότερο απο τους αλλοδαπούς.

   Θεωρείς οτι η παράνομη είσοδος και διαμονή σε μιια χωρα ειναι μεγαλύτερη παρανομία και βλάπτει περισσότερο την κοινωνία απο π.χ την μεγάλη φοροδιαφυγή ενός γιατρου ή ενός ιδιοκτήτη νυχτομαγαζου? Απο τα ποτά μπόμπες που σερβίρουν χιλιάδες απο αυτούς? Απο την παράνομη διακίνηση μεταναστών? Απο την παραγωγή και εμπόριο κάνναβης στα Ζωνιανα και τους πυροβολισμους εναντίων των αστυνομικών που πήγαν για έλεγχο?

   Δεν βλέπω απο εσένα και πολλούς άλλους μια δίκαιη και ίσα κατανεμημένη καταστολή σε όλους, ανάλογα με το μέγεθος της παρανομίας που διαπράττουν και ανεξαρτήτως καταγωγής..

   Εγω σε μεγαλύτερη υπόληψη εχω κάποιους παράνομους μετανάστες που εχω γνωρίσει και ειναι καλα παιδιά, απο τους παραπάνω Ελληνες.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ evan 22/12/2013 16:25:41

    Τίποτα από όλα αυτά τα μελλοδραματικά δεν είναι λόγος μη ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης.

    • evan avatar
     evan @ ΚΜ 22/12/2013 16:51:11

     Η ανάσχεση πρεπει να γινει με σωστό τροπο που να στέκει και νομικά και οχι με "ουγκ" τρόπο τύπου "ηγέτη Βορειας Κορεας". Τα παραπάνω τα έγραψα οχι για "συγκίνηση" αλλά για να δει ποια ειναι η κοινή λογική και το τι στέκει νομικά.
     Δεν μπορείς να τιμωρείς περισσότερο μια παρανομία απο μια άλλη μεγαλύτερη!

     Μελοδραματικα είναι κατι περι "γενοκτονίας των Ελλήνων", "εξισλαμισμού της Ελλαδας" και άλλα τέτοια γραφικά που ακούγονται.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ evan 22/12/2013 22:40:22

      Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει: Όποιος τρόπος και να προταθεί για την ανάσχεση και αντιστροφή των λαθρομεταναστευτικών κατσαπλιαδο-ροών, πάντα θα του βρίσκετε κουσούρια («νομικά» ή άλλα), γιατί απλούστατα, για σας η μόνη αποδεκτή ανάσχεση είναι η μη ανάσχεση. Κάνει μπαμ.

      Κατά τα άλλα, ούτε είναι φυσικά «Βόρεια Κορέα» όλες οι σοβαρές χώρες που είναι αμείλικτες κατά της λαθρομετανάστευσης ούτε οι αβανταδόροι της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου είστε αρμόδιοι να μιλήσετε περί νόμου.

     • evan avatar
      evan @ ΚΜ 23/12/2013 02:17:54

      Βρήκα κουσούρια στην "λύση" που πρότεινε ο άλλος πιο πάνω? Μα αυτό δεν ηταν λύση ήταν αρρωστημένο και δίχως λογική παραλήρημα. Κάνει μπαμ οτι δεν θελω να ανασχεθεί η λαθρομεταναστευση Ε? Και σε κάτι άλλους κάνει μπαμ ο παραλογισμός και ο παλιανθρωπισμος τους. Στο κατω κατω αμα θέλει τέτοια καταστολή ας την εφαρμόσει σε όλους. Και στα Ελληνικά λαμογια που ανέφερα πιο πάνω.

      Εκατομμύρια ανθρωποι στον πλανητη μεταναστευουν και διαμένουν σε αλλα κρατη παράνομα και καλά κάνουν ο καθενας κοιταει το καλυτερο για τον εαυτο του. Και εμεις το ιδιο θα κάναμε στη θεση τους να εισαι σίγουρος.
      Δεν ειναι ολοι αυτοί περισσότερο ή λιγότερο "κατσαπλιαδες" από τους νόμιμους ντόπιους.
      Το θεμα ειναι να βρεθούν λύσεις που αρμόζουν σε πολιτισμένο κρατος και σεβόμενοι τα βασικά ανθ. δικαιώματα τα οποία είναι υπεράνω συνόρων, βιζας και χαρτιών.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ evan 23/12/2013 10:45:09

      Και μόνο από την εσφαλμένη αυτή παραδοχή (που την φυλάς για το τέλος) φαίνεται ο παραλογισμός και ο παλιανθρωπισμός σου:

      Δεν είναι καν «ανθρώπινο δικαίωμα» η παραβίαση των συνόρων, πόσο μάλλον «υπεράνω συνόρων, βιζας και χαρτιών», όπως λες. Δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα στο να ανοίξει πύρ ο σκοπός σε όποιος πάει να πηδήξει - μόνο νομικό κόλλημα (στα κεφάλια σας). Και ούτε θα χανόταν καμία ζωή, γιατί μόλις θα έπεφτε η πρώτη τουφεκιά θα σταματούσαν οι ροές (χωρίς πάντως να συνιστά «ταμπού»).

     • evan avatar
      evan @ ΚΜ 24/12/2013 01:28:56

      Ανθ. δικαιώματα εννοούμε βασικά πράγματα όπως προστασία της ζωης, προστασία απο βια ή ρατσισμό και διακρίσεις, ισότητα, τροφή, κλπ. Βάση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθ. Δικαιώματα του ΟΗΕ. Ισχύουν ανεξαρτήτως συνόρων και όποιος δεν συμφωνεί ας βγει εξω απο τον ΟΗΕ και Ε.Ε. και ας γίνει Β. Κορεα. Αλλα και πάλι δεν νομιμοποιείται έτσι.

      Αν ανοίγουν πυρ σε αυτούς ΚΜ, τοτε στους Ελληνες που κάνουν σοβαρότερες και περισσότερες παρανομίες από την παράνομη μετανάστευση τι πρέπει να κάνουν? Βλέπω διάκριση και ασυμμετρία στην καταστολή χωρίς λογική βάση.

     • evan avatar
      evan @ ΚΜ 23/12/2013 02:41:41

      Αβανταδόρος του παρεμποριου εγω?
      Ας καταπολεμησει το παραεμποριο η αστυνομία λοιπόν. Ας πιάσει τα μεγάλα κεφάλια - χονδρεμπορους (που ενδέχεται να είναι και Ελληνες). Αμα θέλουν μπορούν.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ evan 23/12/2013 10:53:49

      Στο ξανάγραψα και πάνω, δεν γλιτώνεις έτσι εύκολα κάνοντας κύκλους. Η εκ μέρους σου επίκληση «πιάστε τα κεφάλια» (τρέχα γύρευε) γίνεται μόνο και μόνο για να ασχολείται η πολιτεία με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ίδιο το σφράγισμα των συνόρων (που μπορεί να γίνει σχετικά πιο εύκολα και πρακτικά) και την επαναπροώθηση.

      Αλλιώς, θα ζήταγες να παταχθούν τα κυκλώματα ΜΚΟ ξεφτιλέγγυων και δικηγόρων (συριζαίων και μη) που εφοδιάζουν τους λαθροκατσαπλιάδες με χαρτιά. Αλλά δεν βλέπω να ζητάς κάτι τέτοιο, αβανταδόρε.

      ΥΓ: Οι τετριμμένες κασέτες του τύπου «στην θέση τους θα κάναμε το ίδιο» είναι αυθαίρετα δόγματα δικά σου, τα οποία δεν αποδεικνύονται.

     • evan avatar
      evan @ ΚΜ 24/12/2013 01:48:02

      Έχουν αποδειχθεί απο την αρχη της ανθρωπότητας. Πάντα ο άνθρωπος οταν ζουσε σε άσχημες η εστω μη ικανοποιητικες για τον ιδιο συνθήκες άλλαζε μέρος. (εφόσον δεν μπορούσε να αλλάξει τις συνθήκες στον τόπο του)
      Και οι Βούλγαροι και οι Ρουμανοι πριν μερικά χρόνια παράνομα μετανάστευαν γίνονταν, τωρα ομως που ειναι στην Ε.Ε. το κάνουν νόμιμα.. Οι ιδιοι άνθρωποι ειναι.
      Δεν λεω οτι δεν πρέπει να ελέγχεται και να μην ανακόπτεται η μαζική μετανάστευση - εφόσον μπορεί να δημιουργήσει πολλα προβλήματα - αλλα δεν απο την αλλη δεν βλέπω με μίσος τους αλλοδαπούς διότι κάνουν κατι φυσιολογικό και δεν ειναι ολοι εγκληματίες.

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/12/2013 17:13:32

  Μπράβο για το άρθρο.

 11. Konstantinos avatar
  Konstantinos 21/12/2013 21:46:37

  Αγαπητέ Couch General Parsifal, ενδιαφέρουσα η παρουσίασή σου, πλήν όμως φοβερά πρόχειρη με χαρακτηριστική άγνοια, λόγω ημιμάθειας, των δυνατοτήτων όλων αυτών που προτείνεις.
  Οι ΗΠΑ στα σύνορά τους με το Μεξικό έχουν όλα αυτά που προτείνεις και ακόμα περισοτέρα, συν του ότι έχουν αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής και μπορούν οι συνοριοφύλακες να πυροβολούν στο ψαχνό (licence to kill) όποιον δεν σταματάει για έλεγχο στην ελεύθερη ζώνη.
  Γνωρίζεις πόσο είναι σε απόλυτους αριθμούς η λαθρομετανάστευση και το κοντραμπάντο στην πολιτεία της Καλιφόρνια πχ ή του Τέξας που έχουν παρεμφερής έκτασης σύνορα με το Μεξικό όπως η Ελλάδα με τις όμορες χώρες;;;;;
  Πόσο δε για την Ελλάδα που έχει θαλάσσια σύνορα, που λόγω των διεθνών υδάτων περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. (Πχ στα διεθνή ύδατα δηλαδή έξι μίλια από την ακτή δεν μπορείς να εμποδίζεις κανένα να σουλατσάρει και αν βυθισθεί και εκπέμψει SOS όποιος τον διασώσει οφείλει να ενημερώσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και εσένα να τον παραλάβεις.

  Τρόποι υπάρχουν να περιορισθεί η λαθρομετανάστευση. Τους είπε ο Αμφίθυμος παραπάνω. Υπάρχουν και άλλοι όπως αντί να τρέχεις για ΑΟΖ και λοιπές αηδίες που δεν σου προσφέρουν τίποτα ( προσφάτως οι θιασώτες τα μάζεψαν για να μην ξεμροστιαστούν για τις βλακείες που έλεγαν), δημιούργησε ζώνες ευθύνης. Υπάρχει όμως πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ με αρχίδια να κάνει κάτι τέτοιο;;;;;;
  Εγώ μέχρι σήμερα μόνο γατάκια έχω δει.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Konstantinos 22/12/2013 09:52:16

   Mάθε τρόπους, ελληνικά καλάρωσε λίγο. Ισως μετά να μπορέσωμε να συζητήσωμε, μολονότι τυγχάνω ημιμαθής, couch general κλπ.
   Περαστικά !

 12. Eλληνικη μειονότητα Αγ. Παντελεήμονα avatar
  Eλληνικη μειονότητα Αγ. Παντελεήμονα 21/12/2013 22:13:28

  Η βούληση της "κυβέρνησης" και του ελληνόφωνου κράτους αντικατοπτρίζεται στα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα εδάφη του κέντρου της Αθήνας
  Η μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε γκέτο έγινε η όχι με τους νόμους και τις ευλογίες "κρατους";
  Η λειτουργία άνω των 200 τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας εγινε χωρίς τη γνώση και την έγκριση του "κράτους";
  Η άρνηση χορήγησης αδειών λειτουργίας καταστημάτων σε Έλληνες με αστείες δικαιολογίες την ώρα που δίνονται σωρηδόν άδειες λειτουργίας καταστημάτων ακόμα και σε καταδικασθέντες αλλοδαπούς που γίνονται άτυπα κέντρα συντονισμού και υποδοχής λαθραίων και παραγωγής πλαστων εγγράφων που έχει σαν αποτέλεσμα των αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών δεν είναι σε γνώση και με τη βούληση του "κράτους";
  Η απειλές που δέχονται οι τελευταίοι κάτοικοι των γκέτο (ηλικιωμένοι και φτωχοί οι περισσότεροι) απο τις οργανωμένες μαφίες-παρακρατικές δυνάμεις των αλλοδαπών να εγκαταλείψουν τις περιοχές γιατί είναι "δικές" τους δεν είναι σε γνώση του "κράτους " ;
  Το πως εξαλβανίστηκαν οι Σερβικές περιοχές του Κοσσόβου με την δημιουργία γκέτο αλβανών από τα οποία εκδιώκονταν σιγά σιγά οι Σερβοι είτε με ευθείες απειλές είτε υπο το κράτος του φόβου το ξέρει το "κράτος";
  Το παιχνίδι έχει χαθεί Με την συνεχή αιμοραγία νέων ανθρώπων πρός το εξωτερικό και την αδιάκοπη εισαγωγή λαθροεποίκων (100 την ημέρα 40.000 το χρόνο) την υπογεννητικότητα λόγω κρίσης αλλά και την υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων και τέλος με τους ανεκδιήγητους νόμους (όπως αυτός του Πακη του cool περί επανασύνδεσης οικογενειών των αλλοδαπών !!! ) η διάλυση της χώρας είναι απλώς θέμα χρόνου ίσως μικρότερου της δεκαετίας
  Με τη βούληση του "κράτους"

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Eλληνικη μειονότητα Αγ. Παντελεήμονα 23/12/2013 02:33:00

   Πολύ φοβάμαι ότι εχεις απολυτο δικιο. Προσφατα χρειαστηκα να περπατησω βραδυ στην οδο Ζήνωνος (κατω απ τη Ομονοια) και ειδα από κοντα τι παιζεται....

 13. helios avatar
  helios 22/12/2013 13:05:53

  Θυμόσαστε τους αλλοδαπούς που πυροβόλησαν πέρσι κάτω στην Μανωλάδα; Λοιπόν το περασμένο Σάββατο τους νομιμοποιήσαν επίσημα με παρουσία του πρέσβη τους παρακαλώ. Αντί να τους απελάσουν μετά την περίθαλψη τους(πολύ σωστά)τώρα τους νομιμοποιούν(επιβράβευση για την παράνομη είσοδο τους στην Ελλάδα)και φυσικά με την νομιμοποίηση τους αποκτούν το δικαίωμα επανένωσης και στο μέλλον ιθαγένεια. Την ίδια ώρα Άγγλος υπουργός ζητά απο Ιρακινό λαθρομετανάστη να φύγει απο την Μεγάλη Βρετανία:«Oι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο για εσάς. Το κάνουν ήδη έξι χρόνια. Φτάνει πια. Είναι ώρα να γυρίσετε», είπε κατάμουτρα ο Mark Harper στον Esam Amin «Δεν έχετε….κανένα δικαίωμα να βρίσκεστε στη Βρετανία και πρέπει να φύγετε». Με αυτά τα λόγια και φανερά εκνευρισμένος ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης αρνήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή άσυλο σε αιτούντα από το Ιράκ.

  Τελικά αποδεικνύεται ότι είμαστε η πιο μπουρδέλο-χώρα στο μεταναστευτικό. Οι αλήτες πολιτικοί μας κατέστρεψαν.

  στο μεταξύ στην Ελλάδα: http://www.eglimatikotita.gr/2013/10/blog-post_8167.html

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ helios 22/12/2013 20:18:43

   Στην Ελλάδα τα Αφεντικά θέλουν φτηνά εργατικά . Αυτό είναι όλο το μυστικό ,μην το ψάχνεις!

   • helios avatar
    helios @ ΣΤΕΛΙΟΣ 23/12/2013 11:39:32

    πόσα χρόνια φωνάζω ότι αν χρησιμοποιούσαμε την τεχνολογία παντού(όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές χώρες εκτός από την Ελλάδα που προτιμάμε να χρησιμοποιούμε Πακιστανοαλβανούς)θα είχαμε απαλλαγεί από όλους αυτούς τους λαθροεισβολείς και θα δούλευαν λίγοι αλλά εξειδικευμένοι έλληνες εργαζόμενοι. Υπάρχει έντονη υστέρηση στην τεχνολογική ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας στην χώρα μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, να αυξάνεται το τελικό κόστος των προϊόντων και να αυξάνεται έτσι συνεχώς ο εποικισμός της Ελλάδας(με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται). Από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο: π.χ.αυτόματοι πωλητές βενζίνης στα βενζινάδικα, πλήρη εκμηχάνιση της αγροτικής παραγωγής ( π.χ.http://kopanakinews.files.wordpress.com/2010/01/8.pdf), υπερσύγχρονη τεχνολογία (π.χ.κούκα robotics) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να εφαρμοστεί σε πάρα πολλούς κλάδους και τομείς κλπ …

    Ολλανδία http://icfcyprus.blogspot.gr/2013/01/automato-mixanima-topothetisis-toublwn-pezodromiou.html

    Ελλάδα http://4.bp.blogspot.com/-ni2DTJNk4b0/Ul7Si1caCrI/AAAAAAADLRU/QMxUNTLvwGs/s640/01.jpg

    Ισπανία http://www.youtube.com/watch?v=RKT351pQHfI

    Ελλάδα http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//2F03C460B0C6C2D490390E485A973138.jpg

 14. Νεύτων avatar
  Νεύτων 22/12/2013 20:58:32

  Parsifal,
  πολύ καλή ανάλυση, σε σχέση με το τεχνικό μέρος της. Και δέχομαι ότι την έχεις (ορθώς) απλοποιήσει για να γίνει κατανοητή από την πλειοψηφία των αναγνωστών του antinews. Αποδέχομαι σε μεγάλο ποσοστό αυτά που γράφεις, εκτός από κάποια σημεία που τα μηδενίζεις όλα προς τα κάτω. Έχεις δίκιο που γράφεις για "καθηγητάδες" και "ερευνητές" ΑΕΙ, αδηφάγα όντα, αλλά ευγενικά σου ζητώ να χαλαρώσεις λίγο. Εγώ βέβαια ήμουν ο πρώτος που έκραξα και από εδώ αλλά και από τον orthografo όλους αυτούς τους τύπους που καραδοκούν πάνω από τα κονδύλια για να φτιάξουν απλά μελέτες επί χάρτου, αλλά θα σου παραθέσω δύο-τρία πραγματάκια για να καταλάβεις ότι υπάρχουνε και κάποιοι που σιωπηλά προσπαθούνε. Και είναι "καθηγητάδες" και "ερευνητές" των ΑΕΙ.
  Κατ'αρχήν, χρόνια ουρλιάζω για την εκκίνηση μίας συνεργασίας στρατού και ΑΕΙ. Κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες, χρόνια τώρα, προς όφελος της ασφάλειάς τους και της διατήρησης της Εθνικής Αξιοπρέπειας. Χρόνια τώρα, δεν έχω ακούσει ούτε μία ουσιαστική δράση η οποία να αναφέρεται σε μία δυνατή συνεργασία του ΕΣ με τα ΑΕΙ. Οι τύποι στον ΕΣ αλλά και την ΠΑ, είναι τόσο αγκυλωμένοι, τόσο κολλημένοι, που ούτε καν μπορούν να το διανοηθούν. Προτιμούν να δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ξένες εταιρείες για σύγχρονα συστήματα επιιτήρησης (και μέχρι σε ένα σημείο πολύ καλά κάνουν διότι υπάρχει εξαιρετική τεχνολογία - σαν κι αυτή που αναφέρεις) αλλά δεν κάθονται να δημιουργήσουν έναν πυρήνα και στην Ελλάδα, που σιγά-σιγά θα αρχίσει να παράγει κάτι. Κάτι καινοτόμο, χρήσιμο για την Πατρίδα, όπως κάνουν οι γείτονές μας οι Τούρκοι, που έχουν ανακοινώσει τουλάχιστον 8 συστήματα UAV, τα οποία αναπτύχθησαν σε συνεργασία ΤΣ και Τουρκικών Πολυτεχνείων. Ναι, με "καθηγητάδες" και "ερευνητές" από Τουρκικά ΑΕΙ. Αναρωτιέμαι άπειρες φορές, γιατί δεν πήγε ένα γ...νο € από τα αντισταθμιστικά οφέλη σε δημιουργία πόλων συνεργασίας ΕΣ/ΠΑ/ΠΝ και ΑΕΙ και δημιουργάι Τμημάτων R&D. Θα μου πεις, τι ζητάω εε; Έχεις δίκιο! Βλέπεις, δόθηκαν άπειρα €, από ΕΤΠΑ, ΕΠΑΝ, ΕΣΠΑ κλπ για τη διμιουργία "πόλων καινοτομίας" σε κάθε σημείο της Ελλάδας, όπου ναι, έγιναν όλα αυτά που λες από "καθηγητάδες" και "ερευνητές" ΑΕΙ... Να σου αναφέρω ένα παράδειγμα: ρώτα να μάθεις τι γίνεται ο Πόλος Καινοτομίας του Βόλου. Θα εκπλαγείς...
  Και για να ξαναγυρίσω στις αγκυλώσεις του ΕΣ/ΠΑ/ΠΝ, θυμάμαι, την εποχή του κουρασμένου, είχαμε κάνει μία κίνηση, "καθηγητάδες" των ΑΕΙ και είχαμε γράψει μία στοιχειοθετημένη πρόταση για την διεξαγωγή μεταπτυχιακών μαθημάτων των μηχανικών της ΣΙ, στα Ελληνικά Πολυτεχνεία. Με πρόγραμμα σπουδών, γνωστικά αντικείμενα, εργαστήρια κλπ. Έγγραφο με ονόματα και υπογραφές ανθρώπων "καθηγητάδων" ΑΕΙ, όπου ο βασικός σκοπός ήταν, να μη φεύγουν για μεταπτυχιακά οι μηχανικοί της ΠΑ στο εξωτερικό (με το ανάλογο κόστος φυσικά) αλλά να μαθαίνουν εδώ τα διάφορα αντικείμενα. Η απάντηση από τους επιτελείς; Απλά καμμία! Οι τύποι δεν μπήκαν ούτε καν στη διαδικασία που απαιτούν οι στοιχειώδεις νόμοι της ευγένειας, να απαντήσουν στους "καθηγητάδες" των ΑΕΙ.
  Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη απαξίωση για τους "καθηγητάδες" των ΑΕΙ. Τη δέχομαι, αν και μόνο σκεφτώ μερικά ονόματα τύπων που έχουν καρπωθεί άπειρα κονδύλια, επειδή έχουν τις διασυνδέσεις και επειδή μπορούν να μπουκάρουν στα γραφεία Γενικών Γραμματέων με την έπαρση και το ύφος του "καθηγηταρά". Και μάλιστα έχουν καρπωθεί κονδύλια τα οποία απλά ήταν για να ετοιμάσουν τόνους χαρτούρας μελετών και μπαρουφολογίας ή να σηκώσουν κτήρια καινοτομίας και πόλων συσώρρευσης καινοτομίας, όπου μέσα έμπαιναν εταιρείες της πλάκας ή εταιρείες ΑΣΧΕΤΕΣ με καινοτομία. Και φυσικά στο τέλος αυτά έχουν μείνει απλά άδεια.

  Πίστεψέ με, υπάρχει και μια άλλη γενιά "καθηγητάδων". Που δεν είναι όμοια με αυτούς. Που με ελάχιστα κονδύλια αγωνίζεται. Και τρέχει. Και μπορεί και διεκδικεί και παίρνει έργα που έχουν να κάνουν ΚΑΙ με αυτά για τα οποία γράφεις. Που παρουσιάζει χάρτες σαν και τον πρώτο χάρτη που έχεις στο συγκροτημένο κείμενό σου. Και κάθεται στο τραπέζι και ξενυχτά με "ερευνητές" ΑΕΙ και σχεδιάζει πάνω από τα ελληνικά νησιά τους κύκλους εναέριας επιτήρησης, και βγάζει αποστάσεις, εμβέλειες, αυτονομίες, για μη-επανδρωμένα αεροχήματα, για loiter και ταχύτητες πτήσης και όλα αυτά τα χρησιμοποιεί για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει βήμα-βήμα την Ελληνική πρόταση, χωρίς όμως καμμία ανάμειξη του ΕΣ/ΠΑ/ΠΝ. Σε συνδυασμό με όλα τα συστήματα επιτήρησης και ασφαλείας που αναφέρεις. Και με καμάρι τα δουλεύει όλα αυτά, όχι για τα κονδύλια που πήρε, αλλά γιατί, υπάρχει η ελπίδα, μία γ...νη φορά, να δείξουμε κι εμείς οι Έλληνες. Ακόμη κι αν είναι στο πρώτο στάδιο.
  Και επειδή, αυτοί που είναι εκεί "ψηλά" έχουν υψηλό αίσθημα του τι θα πει "να πετάς λεφτά" σε λόγια, λόγια, λόγια και μεγαλοστομίες, απαιτούν και αναφορές από τους "καθηγητάδες", κάνουν και έλεγχο και να είσαι σίγουρος ότι πρώτοι αυτοί θα ξεμπροστιάσουν τους "καθηγητάδες" που για άλλη μια φορά καρπωθήκανε λεφτά για να βγάλουν μία στοίβα χαρτούρας.
  Και ένα τελευταίο: αυτοί οι τωρινοί "καθηγητάδες", δουλεύουν με το κεφάλι χαμηλά. Χωρίς έπαρση, αλλά με πείσμα. Γιατί ακριβώς, δεν είναι Καθηγητάδες. Αλλά Έλληνες! Πάνω από όλα 'Ελληνες!
  Μπράβο για το άρθρο σου.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Νεύτων 23/12/2013 10:54:46

   Δεκτή η παρατήρηση περί υπερβολής στην καταγγελία "καθηγητάδων" αγαπητέ. Εν βρασμώ ψυχής ομως, γιατί ειδικά στα θέματα της θαλασσίας επιτηρήσεως και των επικοινωνιών οι κύριοι αυτοί εξελίχθησαν σε πραγματική μάστιγα, κινούμενοι στα απόνερα γνωστού και σεβαστού τότε "παντοσυλλέκτου" αμυντικών project καθηγητού ΕΜΠ, λάτρη του Σεφέρη εάν αυτό σας λέγει κάτι και με διάδοχο εκ Κωνσταντινουπόλεως.
   Συνέλλεγαν, εμοίραζαν στους παρατρεχαμένους "ερευνητές" που ούτε θηετεία δεν είχαν κάμει και ακύρωναν δουλειά πεδίου, απορροφούσαν κονδύλια, πάγωναν κάθε πρωτοβουλία προερχόμενη απο μή "high educated" οπως αναφερόμεθα στην γλώσσα τους εμείς οι απλοί μηχανικοί... Σαφέστατα είχαν την υψηλή κάλυψη της ευκολα παραμυθιαζόμενης Ιεραρχίας, η αγροτική προέλευση της οποίας ομού μετά του εθνικού σουσουδισμού των μεταπτυχιακών και των ντοκτορά λειτουργούσε "ψαρωτικά" μπροστά σε τόση "σοφία" !
   Πόσο ακόμη ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.