#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2010 09:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προτάσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδουΟι εκροές και το κακό κλίμα συμβάλουν στην συνεχιζόμενη διεύρυνση του spread των ελληνικών ομολόγων.  Δεδομένου του προγράμματος αναχρηματοδότησης, η αύξηση του spread λόγω της ολιγωρίας και της ρητορείας θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία περίπου €1,5 δις επιπλέον, ποσό σημαντικά μεγαλύτερο από τα έσοδα της έκτακτης εισφοράς στις ανώνυμες εταιρίες και τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας.  Παράλληλα η αύξηση του spread  μειώνει την αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα να πλήττεται άμεσα η κεφαλαιακή τους επάρκεια και να μειώνεται ουσιαστικά η χρηματοδοτική τους δυνατότητα, και η ίδια τους η βιωσιμότητα.

 100 ημέρες συζητήσεων και διαβουλεύσεων για νομοσχέδια που θα φέρουν πράσινη ανάπτυξη και δικαιοσύνη, και άλλα «σπουδαία» που, σε περίληψη, θα φέρουν φτώχεια σε όσους δεν είναι ήδη φτωχοί, και οικονομική μιζέρια στην χώρα.  Το θέμα δεν είναι ακαδημαϊκό. Ορίστε ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις:

 - Πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο για 3 χρόνια

- Πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για 2 χρόνια

- Περικοπή όλων των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων

- Αύξηση του φόρου στα καύσιμα

- Αύξηση κατά  τουλάχιστον 4 μονάδες του ΦΠΑ των δύο χαμηλών κατηγοριών

- Αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 20%

- Κλιμάκωση του ΕΤΑΚ από 0,1% έως μέγιστο 0,5% με προοπτική μηδενισμού στο πέρας της κρίσης.

- Εξάντληση φορολογικής υποχρέωσης εσόδων από νομικά πρόσωπα στην πηγή

- Κατάργηση οποιασδήποτε φορολογίας χρηματιστηριακών κερδών.

- Σύνδεση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με αυτόν των νομικών προσώπων. Τριετής αποκλιμάκωση ώστε να φθάσουν τελικά σε επίπεδα ανταγωνιστικά με αυτά που ισχύουν σε γειτονικές χώρες.

- Μείωση κατά 50% του συνόλου των κρατικών επιδοτήσεων σε εταιρίες, ΜΚΟ κλπ

- Δημιουργία αφορολόγητων ιδιωτικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών με συνεργαζόμενες τράπεζες μέχρι €10.000 ετησίως. Δεσμευμένων μέχρι συνταξιοδότησης, φορολογητέων σαν εισόδημα, μετά.

- Επαναφορά «ροζ χαρτιών». Πλήρης ελευθερία στον επαναπατρισμό κεφαλαίων και σαφής δήλωση περί δυνατότητας χρήσεώς των για κάλυψη του «πόθεν έσχες». Ρητή και πειστική διαβεβαίωση περί τραπεζικού απορρήτου.

 Γνωρίζω ότι αυτά δεν είναι αναγκαστικά σοσιαλιστικά, και θα ενοχλήσουν τους πάντες, αλλά τα λέω με γνώμονα την ανάκτηση εμπιστοσύνης αγορών, την δημιουργία ιδιωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα, την ιδιωτική και ανταποδοτική ενίσχυση  τραπεζικής ρευστότητας, παράλληλες περικοπές και φορολογία, και απελευθέρωση (της πραγματικής) ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

 Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 14/01/2010 10:27:12

  Μερικές σκέψεις από έναν μη σοσιαλιστή.

  Κατάργηση των πάσης φύσεως "συνηγόρων" και άλλων politically correct δημόσιων υπηρεσιών που δημιουργούν άλλοθι για την κρατική ανικανότητα και τελικά δυσχεραίνουν την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων (τα ξέρουμε και δεν χρειαζόμαστε συνηγόρους απεκδυμένους από εξουσίες για να μας τα μάθουν). Μετάταξη των υπαλλήλων τους στο δημόσιο, αν θέλουν, και αν είναι πολύ κυριλέ για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι να κάτσουν σπίτι τους.

  Κατάργηση των πάσης φύσεως επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων. Δεν χρειαζόμαστε κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, δεν χρειαζόμαστε κρατικοδίαιτη τέχνη και πολιτισμό. Όποιος θέλει να κάνει επενδύσεις, να βρει λεφτά μόνος του. Να μην ψάχνει λεφτά του κράτους. Από το κράτος, ο σοβαρός επιχειρηματίας θέλει εντιμότητα, τήρηση των κανόνων από όλους (κι από αυτόν και από τους ανταγωνιστές του) και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

  Κατάργηση της προκαταβολής φόρου, ανέγγιχτη η φορολογική κλίμακα, που δεν είναι άσχημη αυτή τη στιγμή, και έμμεση επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων μέσω αυτοπεραίωσης (δηλαδή θα έχεις αυτοπεραίωση μόνον αν επιλέγεις να φορολογηθείς με τα αντικειμενικά κριτήρια).

  Κατάργηση της ατιμωρησίας, για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος. Ούτε ο πολίτης τιμωρείται όταν παρανομεί, ούτε ο δημόσιος λειτουργός όταν αφήνει τον πολίτη να παρανομεί έναντι ανταλλαγμάτων. Η γενική αίσθηση ατιμωρησίας είναι ο βασικός λόγος που υπάρχει φοροδιαφυγή.

  Προσωρινή αύξηση των εμμέσων φόρων (ΦΠΑ κλπ.), μέχρι να πάρει μπρος η οικονομία (για δυο-τρία χρόνια δηλαδή). Θα επιβαρύνει τα χαμηλότερα στρώματα, αλλά είναι τα μόνα που θα δώσουν λεφτά αμέσως. Με τη μείωση του spread θα επέλθει μεγάλη ανακούφιση όλων. Το αίσθημα δικαιοσύνης έναντι των πολλών θα αποκατασταθεί με την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων.

  Μελέτη του προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής μέσω αλλοδαπών εταιριών (ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την ορολογία-μαϊνταντό off-shore που δεν σημαίνει τίποτε απολύτως). Δεν μπορεί να έχουμε μόνον εμείς αυτό το πρόβλημα. Κάπως θα το έχουν και θα το αντιμετωπίζουν και άλλα κράτη.

 2. μαρικα avatar
  μαρικα 14/01/2010 10:38:33

  Αν βγαινει καθε μερα ο ΓΑΠ με το η αλαζουμε η βουλιαζουμε και ο Λοβερδος,
  που λεει οτι τα ταμεια ειναι αδια.Θα μας παρουν και τα εσωρουχα οι ξενοι.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 14/01/2010 10:52:41

  Αύξηση κατά τουλάχιστον 4 μονάδες του ΦΠΑ των δύο χαμηλών κατηγοριών

  Διαφωνώ καθόλου ρεαλιστικό μία μονάδα πιθανότατα ναι από εκει και πέρα εξωφρενικό. Ίσως πρέπει να επανεξεταστεί ποια προϊόντα θα είναι μέσα μιας και ο καφές στην καφετέρια φορολογείτε με 9% αν δεν κάνω λάθος φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα τέτοια.

  Η Μείωση σε ΜΚΟ και "συλόγους" μπορεί να φτάσει και το 100%

  Πάγωμα μισθών ΔΥ μπορεί να γίνει για 4 χρόνια δεν θα πάθουν τίποτα πρέπει να καταργηθούν πλήρως και οι υπερωρίες και πολλά έξοδα μετακινήσεων.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 14/01/2010 10:55:07

   και όλα τα εισοδήματα σε μια ενιαία φορολογική κλίμακα όχι στα αυτοτελώς φορολογημένα.

 4. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 14/01/2010 10:56:08

  Χτες καθώς μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου, τα ομόλογα σημείωναν νέα χαμηλά. Κάθε λεπτό ομιλίας του μας κόστιζε ο κούκος αηδόνι. Καλύτερα να μην είχε πει τίποτα παρά αυτά που είπε, διότι η αγορά δεν έχει πειστεί με τίποτα. Ούτε και εγώ.

  Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα και η ραγδαία επιδείνωση στην αγορά ομολόγων έχει εκπλήσσει ακόμα και εμένα … your resident bear on the Greek economy!!

  Αν σήμερα δεν καταφέρει ο πρωθυπουργός να δώσει πειστικές απαντήσεις για το …

  • Τι θα κάνει,
  • Πως θα το κάνει
  • Και πότε θα το κάνει

  … δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει.

  Όπως τα ομολόγα έτσι και οι τράπεζες, έτσι και το ΧΑ

  http://www.market-talk.net/index.php/charts/article/7892

 5. pennyton avatar
  pennyton 14/01/2010 11:08:26

  Όλα καλά εκτός του -> Αύξηση του φόρου στα καύσιμα. Δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά έίδος πρώτης ανάγκης καθώς τρόφιμα, αγαθά ακόμα και μετακινήσεις από και προς την δουλειά θα επηρεαστούν αρνητικά ως προς το κόστος με αύξηση αυτού το φόρου. Είναι άμεσος φόρος και πλήτει όλους, κυρίως όμως τους φτωχότερους καθώς σημαίνει και αύξηση σε αγαθά, μετακινήσεις κτλ. Καλύτερα περαιτέρω αύξηση στα ποτά και τσιγάρα που κάποιος ζει (και μάλιστα υγιέστερα) και χωρίς αυτά παρά σε καύσιμα που και με την παγκόσμια αυξομείωση των τιμών έχει ήδη γίνει πονοκέφαλος για όλους...δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο εκεί που συμπαρασπυρει σχεδόν τα πάντα προς τα πάνω με την μετακύληση κόστους στον καταναλωτή...

  Α.

 6. Swell avatar
  Swell 14/01/2010 11:11:25

  Θυμήθηκα το "όπου υπάρχουν πολλοί αυτόκλητοι προστάτες, εμφανίζονται και πολλές πουτάνες." Παρντόν για τα "γαλλικά."

 7. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 14/01/2010 11:31:54

  "Περικοπή όλων των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων"
  Δεν ξέρω ποιος τα σκέφτεται αυτά ειλικρινώς.

  1) Στους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους τα επιδόματα αποτελούν και το 30% των εισοδημάτων τους

  2) Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν τα παίρνει όπως πιστεύουν πολλοί, πράγμα που σημαίνει ότι ζουν από τον μισθό τους.

  3) Ο μισθός των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων, με τα επιδόματα, ίσα που φτάνει να καλύψει τις πάγιες ανάγκες τους.

  4) Περικοπή των επιδομάτων σημαίνει αδυναμία αποπληρωμής δόσεων με αποτέλεσμα πλειστηριασμούς κλπ.

  5) Περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει πτώση του τζίρου της αγοράς τουλάχιστον κατά 50%. Καλώ ή κακώς το χρήμα στην αγορά στην Ελλάδα δεν το διακινούν οι έμποροι, όπως πιστεύεται, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι...

  Ας κυνηγήσουν τα λαδώματα, τα πριμ και τα μαύρα των κομματικών golden boys της δημόσιας διοίκησης και όχι τον μεροκαματιάρη δημόσιο υπάλληλο.

 8. enas avatar
  enas 14/01/2010 12:31:05

  Θα βοηθήσει και ο Περιστέρης για να βγουμε απο το οικονομικό αδιέξοδο!!!
  Και τα λες ρε αρχαιοπτερυξ, αλλά ποιος σε ακούει. Για κρέμμασμα στο Γουδί είναι οι άθλιοι

  http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_2125.html

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ enas 14/01/2010 12:46:05

   χαχαχα... από ότι βλέπω, οι καταναλωτές της ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα θα μας βγάλουν το αδιέξοδο. Οι μεν πληρώνουν τα τοκοχρεωλύσια, οι δε χρηματοδοτούν.

   Αλλά μην φοβόμαστε, θα αγοράζουμε πυρηνικό ρεύμα από την Τουρκία, την Βουλγαρία και τα Σκόπια και (τώρα που έβρεξε) από την Αλβανία

 9. Δημητριος avatar
  Δημητριος 14/01/2010 12:33:19

  γ... τους μεροκαματιαρηδες δημοσιους υπαλληλους σ'αυτη τη χωρα και τα χρηματα που μου (μας) κοστιζουν επιτελους !

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Δημητριος 14/01/2010 12:45:20

   Εσύ τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Δημητριος 14/01/2010 12:53:39

   δεν θα αλληλοσκοτωθούμε... αλλά αν θες να μειώσεις έλλειμμα, σε καιρό ύφεσης, κρίσης ρευστότητας, με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας, δεν γίνεται χωρίς πόνο. Και λογικό είναι αγανακτείς αν πονάς εσύ για να φέρει ο άλλος τα κρυμμένα του, αλλά αν δεν τα φέρει, θα πονέσεις περισσότερο. Ακούγεται σκληρό, το ξέρω.

 10. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 14/01/2010 12:51:53

  Καθε μερα καθε ωρα που περναει κανει τα επικειμενα μετρα ακομα πιο σκληρα. Οι Ελληνες οπως και οι περισσοτερροι μεσα στην κυβερνηση και την βουλη δεν εχουν ιδεα μα ΙΔΕΑ τι σημαινει χρεωστασιο. Ατερμονες συζητησεις για 10% ή 20% μειωση μισθων επιδοματων και αλλα φαιδρα. Ο Παπακωνσταντινου προσπαθει να πεισει την ΕΟΚ να μας σωσει οχι να μας βγαλει απο την κριση. Με την υφεση να βαθαινει δεν υπαρχει περιπτωση να βγουμε με αναπτυξη. Μονο με σκληρη υφεση ή Default

  Η λυση ειναι να προχωρηση σε αμεση αναρδιαθρωση του χρεους με ταυτοχρονη σταση πληρωμων για 1 χρονο. Αν το κανει αυτο τοτε ενδεχομενος να ποφυγουμε την ΠΛΗΡΗ εξοδο απο το Ευρω.

  • El Gekko avatar
   El Gekko @ Pikaia Gracilens 14/01/2010 13:27:12

   Η λύση είναι να βρει 50 δισ από κινέζους και Ρώσους, μετά να κηρύξει στάση πληρωμών και να απαιτήσει αναδιάρθρωση, μετά να αγοράσει όλο το χρέος σε τιμές scrap.

   Δεν ξέρω σε ποια φάση ακριβώς θα αμολήσουν την Τουρκία οι φίλοι μας αλλά αυτό είνια άλλη κουβέντα.

 11. αντί avatar
  αντί 14/01/2010 13:13:44

  Αυτό με την μη φορολόγηση των κερδών από το χρηματιστήριο έχει να κάνει με την καραμέλα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της αύξησης των προσλήψεων;

 12. El Gekko avatar
  El Gekko 14/01/2010 13:24:05

  Απαγόρευση των υπερωριών
  Μηδενισμός των αμοιβών για συμμετοχές σε επιτροπές, ΔΣ και εκτός έδρας
  Ορισμός πλαφόν στις αποδοχές των ΔΥ που καταβάλλονται μετρητά και τα υπόλοιπα σε 5ετή ομόλογα
  Εξασφαλισμένη από το Δημόσιο εθνική σύνταξη σε όλους άνω των 65 ετών ύψους 1000 ευρώ και άρση όλων των εγγυήσεων προς τους κλάδους σύνταξης των Ταμείων

 13. bugtrottel avatar
  bugtrottel 14/01/2010 16:48:54

  Και κάποιες απόψεις απο έναν Δημοκράτη, οχι νεοφιλελευθερο ούτε καν φιλελευθερο,απλά Δημοκράτη Έλληνα, για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου.
  Είναι γνωστό ότι εισάγουμε περισσότερα και ακριβότερα απο αυτά που παράγουμε.Έτσι δημιουργείται το έλλειμμα.
  Γιατί λοιπον δεν σταματάμε τις εισαγωγές, οχι των βιομηχανικών υλών, εργαλείων, μηχανών, που δεν παράγουμε, αλλά των καταναλωτικών προϊόντων. Πόσο θα κέρδιζε η χώρα αν "σταματούσαμε" πρόσκαιρα τις εισαγωγές αυτών των ειδών; Και αν δεν μπορούμε λόγω των γνωστών συμβάσεων ελευθερης διακίνησς κ.λ.παπαριών, να επιβάλουμε φόρο σταθεροποίησς της οικονομίας σε αυτά τα είδη. Δηλαδή ας πούμε ότι τα αμαξάκια κάτω των 1100 κ.ε τα αφήνουμε ως έχουν. Απο 1100 έως 1800 κ.ε να επιβάλλεται φόρος σταθεροποίησς της οικονομίας πέραν του φόρου ταξινόμησης 5.000€,απο 1800 έως 2.500€ φόρος 15.000€ και απο 2.500κ.ε και άνω φόρος 35.000€.Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Να ένα για τα ποτά. Ουισκυ,βότκα κ.λ.π σκληρά αλκοολούχα, 5 φορές τη τιμή τους,(υπάρχει και το ούζο και το κονιάκ και το τσίπουρο για τους εθισμένους).Έγινα κατανοητός ή θέλετε και άλλο. Κάποτε η Ιταλία για να προστατέψει τα προϊόντα της άφησε ανοικτό ένα τελωνείο και αυτό στη σικελία, αποτέλεσμα δεν πέρναγε τίποτα μέσα. Θα πείτε δεν έχουμε τελωνεία για προϊόντα που έρχονται απο την Ε.Ε.. Ε και, είναι δικαίωμά μας να ελέγχουμε την ποιότητα και ασφάλεια ή μήπως το απαγορευει και αυτό η Ε.Ε. και να καταγράφουμε τι μπαίνει και τι βγαίνει. Σωστά; Δεν μπαίνει λοιπόν τίποτα άν δεν προκαταβληθεί ο φόρος σταθεροποίησης της οικονομίας κατά την παραγγελιά, και να υπάρχει και το παραστατικό έγγραφο. Και ας μην μπούν ιδέες στον ΥΠΟΙΚ και το επιτελείο του. Μιλάω για τα προϊόντα κατανάλωσης που μπορούμε να στερηθούμε για ένα δύο χρόνια, μετά βλέπουμε.Και τα σινολάκια γνωστών οίκων και αυτά μπορούν να μπούν στο παιχνίδι. Όποιος τα θέλει ας πληρώσει.Πόσο; 10 φορές την αξία τους. Έχουμε και Ελληνικά. Ούτως ή άλλως ή ίδια κατηγορία τα σχεδιάζει. Τι Γαλάτσι τι τρουσαρδι.

 14. JOHN avatar
  JOHN 15/01/2010 01:17:07

  Ψαχνει η κυβερνηση να βρει και να εξοικονομισει χρημα.Ας κανουν μια βολτα και να μας πουνε,ποιοι ειναι αυτοι που κυκλοφορουν με καγιεν και τσιροκι?Ποιοι ειναι αυτοι με τις βιλλες και τις πισινες στη Μυκονο η αλλου?Ποιοι ειναι αυτοι που γεμιζουν τα σαλε και τα χιονοδρομικα κεντρα τις γιορτες και τα Σαββατοκυριακα?Και τι δηλωσεις κανουν ολοι τους? Ποσους σαρανταριδες και πενηνταριδες συνταξιουχους εχει αυτη η χωρα και πια οικονομια αντεχει να τους πληρωνει για αλλα τοσα χρονια που θα ζησουν?Κατα τ αλλα φταιει η κυρα Κατινα που δεν μαζευει τις αποδειξεις του μπακαλη και του μαναβη για να καληψει το αφορολογιτο η ο κυρ Μητσος που εχει ενα αυθερετο κοτετσι στο χωριο κι εχει κι ενα παλιο σαραβαλακι που μολυνει την ατμοσφαιρα!! Τι φοροδωτικη ικανοτητα εχει πια αυτος ο κοσμος οταν επι 2 δεκαετιες τον στιβετε σαν λεμονοκουπα?Ποιος εχει τη πολυτελεια να σας παρει στα σοβαρα?Ο απλος λαος που μια ζωη πληρωνει τα σπασμενα η οι¨κουτοφραγκοι¨τους οποιους ελυπαρειτε να πιστοποιησουν την αξιοπιστια σας?Λεφτα υπαρχουν και πραγματι υπαρχουν αλλα αυτοι που τα εχουν για αλλη μια φορα μενουν στο απυροβλητο.Ποιοι εναι κυριοι αυτοι που τοσα χρονια διαχειριζονται κονδυλια?Ποιοι ειναι οι μεγαλοεργολαβοι που παιρνουν τα εργα?Τους ελεγχει κανεις αυτους?

 15. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/01/2010 01:44:07

  Καλά όλα αυτά τα μέτρα ... έστω και ότι βγήκαμε από το αδιέξοδο , τι θα γίνει μετά; Πάντα θα καλείται ο Έλληνας φορολογούμενος να στηρίζει αυτό το "κράτος" , στο οποίο δεν έχει καμία εμπιστοσύνη για την διαχείριση των χρημάτων του!
  Τη δημοκρατία μας πρέπει να φτιάξουμε πρώτα και τα άλλα θα έρθουν ... προς το παρόν παρακολουθώ με κρυφή χαρά την κατρακύλα του "κράτους" (παρ'όλο που η γυναίκα μου και ο αδελφός μου είναι δημόσιοι υπάλληλοι) και εννοείται ότι δεν σκοπεύω να κουνήσω ούτε το δακτυλάκι μου όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση (δηλαδή θα φοροδιαφύγω με κάθε τρόπο, τόσο ώστε να είναι ασύμφορο γι'αυτούς να έρθουν να εισπράξουν) ... νομίζω ότι εκφράζω τον μέσο Έλληνα "μη βολεμένο" πολίτη ή μάλλον πελάτη του Ελληνικού Δημοσίου.
  Και όπως είπε κάποιος πιο πριν , ο μέσος Έλληνας είναι αυτός ο οποίος ακόμα μπορεί να δώσει ... δεν θέλει όμως!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.