#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2011 11:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προτάσεις για μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την μετανάστευσηΑκούσαμε και τα μέτρα για την «ανακούφιση» του κέντρου της Αθήνας από το πρόβλημα της (λάθρο) μετανάστευσης.

Καλύτερη αστυνόμευση τεσσάρων πλατειών, κίνητρα σε νέα ζευγάρια να κατοικήσουν το κέντρο, άκουσον - άκουσον, με επιδότηση ενοικίου, μικτές περιπολίες αστυνομίας - δημοτικής αστυνομίας και κάτι άλλα ευφάνταστα και γραφικά.

Αλήθεια, γνωρίζετε, κύριοι της κυβέρνησης το πρόβλημα;

Δηλαδή αν  «ανακουφιστεί» το κέντρο που, από στολίδι της πόλης και προορισμός για Έλληνες και τουρίστες, έχει μετατραπεί σε γκέτο ανομίας και εστία μολύνσεων, λύνετε το πρόβλημα σε πανελλαδική διάσταση;

Η κυβέρνηση έχει μήπως ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική;

Είμαι βέβαιος πως όχι.

Εδώ δεν είναι σε θέση να μας πουν κατά προσέγγιση και με περιθώριο λάθους (+) (-) 100.000, πόσος είναι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που ζουν στην χώρα.

Δεν μιλάμε για τους αριθμούς των λαθραία εισερχομένων.

Εκεί μόνο με επίκληση των ικανοτήτων της Πυθίας, θα μπορούσε κανείς να βγάλει κάποια άκρη.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά, είναι ότι οι όποιες ανακοινώσεις, είναι αποσπασματικές και ατελέσφορες, διότι δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλώς επιχειρούν να απαλύνουν ορισμένες παραμέτρους του.

Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική για την μετανάστευση.

Δεν θα επιχειρήσω να καταγράψω με λεπτομέρεια τις τακτικές επίλυσης ή έστω δραματικού περιορισμού του προβλήματος.

Σίγουρα όμως για να έχει κάποιος επιτυχία, έστω και λελογισμένη, σε ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα, χρειάζεται να έχει υπόψη του κάποιες βασικές παραμέτρους.

Διότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο κοινωνικό ή ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Για την Ελλάδα το μεταναστευτικό είναι ανθρωπιστικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, εθνικό, υγειονομικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό και δημογραφικό πρόβλημα, και οι πολιτικές που πρέπει ένα σοβαρό και οργανωμένο κράτος να ξεδιπλώσει εν είδει τακτικών αντιμετώπισης του, είναι πολυσύνθετες και αλληλοσυμπληρούμενες.

Ας δούμε όμως μερικές στρατηγικές κινήσεις..

Πρώτον, για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να γνωρίζεις το μέγεθός του. Απαιτείται λοιπόν συνολική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Ένοπλες Δυνάμεις, Φροντεξ, Λιμενικό Σώμα, Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Πολιτική Άμυνα, Δημοτική Αστυνομία, Περιφερειακές Διοικήσεις, Δήμοι και τέλος Κεντρική Κυβέρνηση, δια του Αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών) ώστε, καταρχήν, να μάθουμε τον αριθμό των κάθε λογής μεταναστών. Πόσοι είναι, τέλος πάντων.

Απογραφή δηλαδή ματαναστών. Εντός έξι μηνών, gια νόμιμους και παράνομους. Όλοι. Να μάθεις από πού προέρχονται. Που παρατηρούνται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τους. Με τι ασχολούνται. Πώς ήρθαν στη χώρα. Και άλλα. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας, ταξινόμησης, καταχώρησης σε βάσεις δεδομένων και αξιοποίησης για μελλοντική χρήση από τις Αρχές.

Δεύτερον, ξεχωρίζεις από το ανωτέρω σύνολο, αυτούς που ήδη διαβιούν νόμιμα καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη χώρα, α) είτε γιατί διαμένουν μόνιμα και άνω της δεκαετίας, γιατί πχ έχουν παντρευτεί και έχουν κάνει οικογένεια β) είτε γιατί έχουν κάρτα εργασίας ορισμένου χρόνου, ή γιατί φοιτούν νόμιμα με υποτροφία ή βρίσκονται με νόμιμο τρόπο στη χώρα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 10 ετών, κλπ.

Τους υπαγόμενους στην κατηγορία α), τους ελέγχεις εκ νέου, τους καταγράφεις, συμπληρώνεις τυχόν ατελείς φακέλους τους αλλά κυρίως τους νομιμοποιείς πλήρως και πάραυτα και τους έχεις στην υψηλότερη κατηγορία για αποδοχή πιθανής αίτησής τους για Ιθαγένεια στο μέλλον.

Τους υπαγόμενους στην κατηγορία β) τους επανελέγχεις επίσης, τους επανακαταγράφεις, συμπληρώνοντας τους φακέλους τους και τους παρακολουθείς με βάση το χρόνο λήξης της άδειας παραμονής τους στη χώρα. Εφόσον είναι άνθρωποι που δεν έχουν υποπέσει σε αδικήματα, έχουν ικανότητες και γνώσεις και επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα, υποβάλλουν σχετική αίτηση και εφόσον εγκριθεί από τις αρχές και αφού αποδείξουν ότι διαθέτουν εισόδημα πάνω από 12.000 ετησίως, τους κατηγοριοποιείς στην ομάδα α). Για τους άλλους, ακολουθείς άμεσα μέτρα απομάκρυνσης από τη χώρα, μετά την λήξη της άδειας παραμονής τους.

Τρίτον, έτι περαιτέρω, ένα οργανωμένο κράτος αναζητεί τους δικαιούμενους πολιτικού ασύλου, σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και τις διεθνείς συνθήκες. Εκεί εμπλέκονται οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι πρεσβείες των χωρών προέλευσης, οι διεθνείς Οργανισμοί και άλλοι φορείς, που μπορούν με μέσα και τεχνογνωσία να παράσχουν διασταυρωμένες πληροφορίες και λοιπά στοιχεία που θα δώσουν καλύτερη εικόνα στις Ελληνικές Αρχές, ποιοι τελικώς δικαιούνται να φέρουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και ποιοι όχι. Σε αυτούς που δικαιούνται άσυλο, τους παρέχεις ταχύτατα έγγραφα, ταξιδιωτικές visa, όπου απαιτείται, και ένα βοήθημα 300 - 500 ευρώ και στην ευχή της Παναγίας.

Τέταρτον, στην κατηγορία αυτών που δεν ανήκουν στις προηγούμενες κατηγορίες, απαγγέλλεις κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα. Το αδίκημα τιμωρείται σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο με ποινή φυλάκισης. Σε πρώτη φάση, αντί επιβολής ποινής έρχεται ένα οργανωμένο κράτος σε επαφή με τους επιτετραμμένους των χωρών προέλευσής τους. Απαιτεί τον επαναπατρισμό τους έστω και με έξοδα της ελληνικής πολιτείας. Όσους μπορεί να διώξει με αυτό τον τρόπο τους διώχνει.

Όσες χώρες δεν δεχτούν, απειλούνται ευθέως με διακοπή διπλωματικών σχέσεων. Όσους μπορείς να διώξεις με απειλές τέτοιου τύπου, τους διώχνεις επίσης. Σιγά μη χάσει η Βενετιά βελόνι, αν μας κόψει την καλημέρα η Σομαλία, το Μπαγκλαντές ή το Αφγανιστάν...

Μετά πας στην Ευρώπη. Συζητάς το πρόβλημα και ζητάς ποσόστωση, ή τροποποίηση της Συνθήκης Σένγκεν ή του Δουβλίνου ΙΙ. Σκοπός είναι να μοιραστείς το πρόβλημα και να ανακουφίσεις τον ήδη πιεσμένο κοινωνικό σου ιστό. Αν δεν επιτύχεις στο επίπεδο της Ευρώπης, απλώς εξηγείσαι στους Ευρωπαίους να μην αρχίσουν τα λιβανιστήρια, αν η ελληνική πολιτεία εφαρμόσει εσωτερικές μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στη περίπτωση αυτή τροποποιείς άμεσα τον Ποινικό Κώδικα και τους ειδικούς νόμους και μετατρέπεις την ποινή φυλάκισης σε κοινωνική εναλλακτική έκτιση ποινής, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τις υποδομές της χώρας. Ανθρωπιστικό μέτρο λες, που σκοπό έχει την αποσυμφόρηση των φυλακών συνιστώντας πρωτοποριακή μέθοδο γνωριμίας των μεταναστών με τη χώρα, την εκμάθηση της γλώσσας και την εξοικείωση τους με τους ντόπιους... Προσφέρεις τρία γεύματα δωρεάν (πρωϊνό - μεσημεριανό - βραδυνό). Ύπνος στην εξοχή. Επικεφαλής τους, απόστρατοι αξιωματικοί του Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού. Δύο με τρία χρόνια προσφορά κοινωνικής εργασίας στη διάνοιξη αγροτικών και δασικών δρόμων, γεφυριών, εκχερσώσεων, δασοπονικών εργασιών καθαρισμού δασών κλπ, στην όμορφη Πίνδο, στο Βέρμιο, στη Ροδόπη και στα μαγευτικά Άγραφα.

Μετά την πάροδο της ποινής, μεταφέρονται στην νησιωτική παραμεθόριο, κατά προτίμηση σε ακατοίκητα νησιά. Μέσω ΜΚΟ ή άλλων, δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων, που στην πραγματικότητα χρηματοδοτούνται από κρυφά κονδύλια από το ελληνικό κράτος και διοικούνται από αχυράνθρωπους, τους ξαναστέλνεις πακέτο και βράδυ, από εκεί που ήρθαν. Όσο εύκολο είναι να περάσουν στην Ελλάδα, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξαναπάνε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Άλλωστε οι δουλέμποροι λεφτά θέλουν να βγάλουν. Τι από εδώ, τι από εκεί.! Το ίδιο είναι.

Εννοείται, ότι στις διαμαρτυρίες των Τούρκων επισήμων ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει την μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία, της οποίας ξαφνικά τα τουριστικά δυτικά παράλια θα μοιάζουν με τη Σομαλία, απαντάς με το ύφος του Άβερελ. Εμείς; Τέτοιο πράγμα; Μπαα!

Απαραίτητα επίσης μέτρα πρώτης γραμμής:

Μεταβάλλεις επί το αυστηρότερο τον Κώδικα Ιθαγένειες.

Καθιστάς βαρύτατο ποινικό αδίκημα επιφέρον και μεγάλες διοικητικές ποινές (πρόστιμα), την προσφορά εργασίας ή στέγης σε μη νόμιμους μετανάστες. Λουκέτο κατευθείαν και δικαστήριο.

Αναλαμβάνουν εκ νέου οι Ένοπλες Δυνάμεις τη φύλαξη των ελληνικών χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, με μέτρα που περιλαμβάνουν check points, φράχτες, πύργους ελέγχου, στρώση ναρκοπεδίων, ενέδρες, λιμενικούς ελέγχους, προειδοποιητικά ή στοχευόμενα πυρά, κλπ

Επιδίδεσαι σε ευρεία εκστρατεία με το ιντερνέτ, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον έντυπο τύπο στις χώρες προέλευσης καθιστώντας σαφές ότι η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον επιλογή, τιμωρείται αυστηρά και ελέγχεται πλήρως.

Και κυρίως, δεν φείδεσαι δαπανών.Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και άλλες στρατηγικές; Σίγουρα ναι. Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας έχετε σκεφτεί κάτι.

Ένα είναι όμως είναι καλό να έχουμε στο νου...

Πρέπει να σπάσεις αυγά για την ομελέτα σου.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με περίπου 2,5 εκατομμύρια μετανάστες σε μια γηρασμένη χώρα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν αποφασίσεις να κάνεις την πάπια στο μεταναστευτικό, σύντομα θα ψήσουν εσένα..

Ierofantis

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2011 11:22:22

  Οι επιδοτήσεις για να μένεις στον τόπο σου είναι ανώμαλο... Μάζεμα, στοιχεία, οι παράνομοι έξω. Λίγα λόγια, και τελειώσαμε. Αν ήμουν παράνομος μετανάστης στην Καλιφόρνια, αυτό θα γινόταν. Και πρόστιμα σε όσους δίνουν απασχόληση σε παράνομους να χρηματοδοτήσει την άσκηση.

  Σε διαστάυρωση εδώ κοντά έχει 3 για μπανάνες, δύο για εργαλέια, 4 για λουλούδια, 1-2 για παιχνίδια, 2 για χαρτομάντηλα. 12-13 στόματα που κοιμούνται και αφοδεύουν. Και όταν πάψουν οι ηλίθιοι να τους δίνουν, θα μπαίνουν σε σπίτια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ archaeopteryx 18/05/2011 11:37:02

   Συμφωνώ, αρχαίε. Και δεν χρειάζονται "στάδια και προστάδια". Επιχείρηση-σκούπα, με συνοπτικές διαδικασίες (και σεβασμό, φυσικά, στην υπόσταση των νομίμων μεταναστών).

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 18/05/2011 12:09:48

   και η Οφηλια καποτε ηταν λαθρομεταναστρια ! οκ??

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 12:55:04

    την δέχτηκαν σαν refugee. Όλη η Αμερική μετανάστες (πλην αρχικών Αφρικανών και ...Ινδιάνων) είναι, και εξακολουθεί και είναι σχετικά ανοιχτή χώρα. Αλλά αυτό το μαγικό love it or leave it... Όταν είσαι εκεί, είσαι εκεί. Δεν θα έλεγα ότι αγαπούν την Ελλάδα (ότι αυτό σημαίνει) οι δικοί μας μετανάστες... Μάλλον πάτημα για να πάνε παραπέρα είναι.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/05/2011 11:40:44

  Όσο εύκολο είναι να περάσουν στην Ελλάδα, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξαναπάνε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Άλλωστε οι δουλέμποροι λεφτά θέλουν να βγάλουν. Τι από εδώ, τι από εκεί.! Το ίδιο είναι.

  Ναι, αλλά ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το ατέρμονο μπες-βγες; Τους μπάζουν μέσα με τους γνωστούς τρόπους, θα τους βγάλουμε με ανάλογους, θα τους ξαναμπάσουν. Και θα... πληρώνουμε κιόλας γι' αυτό. Ως πότε;

  Στην πτωχευμένη χώρα, που ετοιμάζεται να "υποδεχτεί" άλλες 200.000 ανθρώπους (πρώην ΔΥ) στις "αγκάλες" της ανεργίας, πρώτο μέλημα οφείλει να είναι η σφράγιση των συνόρων. Τελεία και παύλα. Κανείς δεν θα πει τίποτα, πέρα από τις άπλυτες φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Αυριανιστής 18/05/2011 12:13:39

   Ιεροφάντη τα σέβη μου.
   Ο τρόπος που προσεγγίζεις κάποια καυτά θέματα(και όχι μόνο) μας μετατρέπει
   σε φανατικούς αναγνώστες σου,περιορίζοντας την αναλυτική μας διάθεση,διότι
   καλύπτεις τους περισσότερους,μόνος σου!
   Νάσαι καλά.

   • Dora avatar
    Dora @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 18/05/2011 14:17:49

    Συμφωνω!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 18/05/2011 21:55:12

    Μακεδόνα και Δώρα, σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

 3. δούρειος ίππος avatar
  δούρειος ίππος 18/05/2011 11:55:53

  Στρατηγικές και πολιτικές για την μετανάστευση προϋποθέτουνε μια κυβέρνηση και ενα κράτος συντεταγμένο.
  Τι μεταναστευτική πολιτική και τι αποφάσεις να πάρει μια κυβέρνηση που μόλις πριν 2 μήνες κατάφερε να διασυρθεί στο θέμα της κατάληψης της Νομικής και της Υπατίας;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δούρειος ίππος 18/05/2011 11:59:34

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Έκτοτε οι λάθρο έχουν αποθρασυνθεί τελείως και δεν τηρούν πια κανένα πρόσχημα. Η απονομιμοποίηση του κράτους έκανε και τα σύνορα ακόμα πιο "σουρωτήρι", και πλέον σε λίγο δεν θα απαιτείται καν η καταβολή αμοιβής σε δουλεμπορικά κυκλώματα για να μπει κάποιος εδώ.

 4. spyros avatar
  spyros 18/05/2011 11:59:14

  Σε ένα σαλόνι, το σώμα του καλοριφέρ στάζει, υπάρχει διαρροή.
  Στην αρχή μεταφέραμε το χαλί, γιατί δεν πρέπει να βραχεί.
  Το χαλασμένο σώμα όμως, συνεχίζει να στάζει νερό,
  Στη συνέχεια μετακομίζουμε τα έπιπλα γιατί δεν μπορούν να συνυπάρχουν με το νερό.
  Το χαλασμένο σώμα όμως, συνεχίζει και στάζει περισσότερο νερό,
  Γι αυτό φέρνουμε κουβάδες και μαζεύουμε τα νερά .
  Από το χαλασμένο σώμα όμως το νερό βγαίνει με μεγαλύτερη δύναμη και πλημμυρίζει περισσότερο το σαλόνι μας.
  Τα νερά είναι αρκετά, το πάτωμα αρχίζει να φουσκώνει. Έχει αρχίσει να καταστρέφεται.
  Εμείς τότε σκεπτόμαστε και σκεπτόμαστε τι να κάνουμε. Μαλώνουμε, κάνουμε προτάσεις, για το πώς πρέπει να συντηρήσουμε ή να αντικαταστήσουμε το πάτωμα όταν θα χαλάσει.
  Βρήκαμε τη λύση.
  Θα φέρουμε συνεργείο καθαρισμού για να μαζεύει τη συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα νερού. Θα αγοράσουμε αδιάβροχα έπιπλα κλπ.
  Το νερό θα πρέπει να τρέχει και εμείς να μαζεύουμε, να μαζεύουμε, να μαζεύουμε, …
  Την απλή σκέψη να κλείσουμε τη στρόφιγγα για να μην τρέχει νερό δεν την σκεφτόμαστε.
  Δεν πρέπει και δεν επιτρέπετε να σκεφτούμε άλλη λύση, εκτός από τη συνύπαρξη.

  Αν εκφράσουμε την σκέψη μας ότι για να λυθεί το πρόβλημα είναι το κλείσιμο της διαρροής και στη συνέχεια να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τότε αμέσως θα μας διαπομπεύσουν και θα μας κολλήσουν μια δύο ή και περισσότερες ταμπέλες όπως χρυσαυγήτης, φασίστας, ρατσιστής, ………. κλπ …… κλπ …..

  Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε όλοι…

  • Dora avatar
   Dora @ spyros 18/05/2011 14:22:31

   Σπυρο,ωραιοτατο παραδειγμα.
   Ο υπουργος μεταναστευσης εδω στην Ολλανδια (αριστεροτατος παρακαλω)ειπε
   "Δεν μπορεις να σφουγγαριζεις με την βρυση ανοικτη",οταν τον ενοχοποιησαν για το γεγονος οτι δεν εχει καταφερει να ενταξει τους μουσουλμανους (σαν ενταξη θεωρειται εδω,η γλωσσα και η εργασια,οχι η προσαρμογη και η τηρηση των νομων γιατι εκει κλαινε μανουλες,ετσι)!

 5. katalytikos avatar
  katalytikos 18/05/2011 12:09:52

  Μερικές από τις απόψεις των μελετητών (ΜΚΟ SARCHA) για τις σχετικές δράσεις του ΥΠΕΚΑ:

  ¨..Κατά την διάρκεια της ανοικτής συζήτησης για τα επόμενα βήματα της πιλοτικής έρευνας ΠΚΠ Αθήνα Γεράνι 2010 (15/4/2011, Αθήνα), οι παρόντες συμμέτοχοι και φίλοι της SARCHA συζήτησαν την δυνατότητα ανάπτυξης ενός κοινωνικού παιγνιδιού με το προσωρινό όνομα POLYPOLI. Το παιγνίδι θα αποτελέσει
  πεδίο δοκιμής για τις προτάσεις της SARCHA που αφορούν στο Γεράνι.¨

  “…..Σε περιοχές της πόλης που κατοικούν μετανάστες, κυρίως στις περιοχές του κέντρου βλέπει συχνά κανείς μια ταμπέλα στις εισόδους των πολυκατοικιών που γράφει «απαγορεύεται να κάθεστε στα σκαλοπάτια, άρθρο 334 ΠΚ). ¨Όπως όλοι γνωρίζουμε οι μετανάστες έχουν σημεία συνάντησης σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης και εκτός από τον αστικό εξοπλισμό (παγκάκια) χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια στις εισόδους των πολυκατοικιών για να κάθονται. Το σχετικό άρθρο 334 του ΠΚ. ‘Περί διατάραξης οικιακής ειρήνης’ ορίζει ότι μόνο όταν ο χώρος είναι περικλεισμένος, οριο-θετημένος έστω και με κάγκελα ή αλυσίδα μπορεί να ισχύει η απαγόρευση. Πολλοί λίγοι από εμάς τους έλληνες πολίτες το γνωρίζουμε, πόσο μάλλον οι μετανάστες που αποτρέπονται από μια χρήση του χώρου με την καθ’ υπέρβαση επίκληση του νόμου….”.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 12:15:05

  Ιεροβαντη,
  προκειτε για μολωπες της κοινωνιας.. Γιατρος και αγωγη δεν υπαρχει με τους κρατουντες και τα μυαλα που κουβαλανε.. τα προοδευτικα τα εκσυγχρονιστικα και τα Αθλια, Αθλα του ΠΑΣΟΚ...
  η πολιτικη του "μακρια απ τον κωλο μας και οπου θελει ας μπει" ειναι το βασικο συστατικο ολων των Υπουργων !
  ασε που δεν μπορουν να κοιταχτουν στον καθρευτη ( Προφητη!! ) Σοσιαλιστικες Ψυχες και Αγωνιστες του Πολυτεχνειου. Διωξανε και τη Δαμακανη...

  Αλλοι λενε "εισαι οτι τρως" αυτοι ειναι "εισαι οτι σε κυβερνα" ΤΕΛΟΣ.-

  ΠΠ

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 12:40:09

  Συνοπτικά θα μπορούσαμε να δούμε τα εξής:
  -Κλείσιμο συνόρων (όσο αυτό είναι δυνατό)
  -Αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ
  -Επανεξέταση της συνθήκης Σέγκεν
  -Απογραφή των ήδη υπαρχόντων
  -Επαναπροώθηση με κάθε δυνατό τρόπο
  -Καθορισμός των πραγματικών αναγκών ανά τομέα απασχόλησης
  -Πλήρη Δικαιώματα σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους σε όσους αποφασιστεί ότι μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν νόμιμα στη χώρα.
  -Παραδειγματική τιμωρία όσων αποδεδειγμένα εκμεταλλεύονται με οποιονδήποτε τρόπο αυτούς τους ανθρώπους

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 12:50:32

   Το κλείσιμο των συνόρων, είναι απολύτως εφικτό.

   ΕΝΑΣ (και μόνον) λάθρο εισβολέας να πυροβοληθεί, και θα δεις πόσο εφικτό είναι.

   • Dora avatar
    Dora @ Αυριανιστής 18/05/2011 14:24:24

    Δυστυχως,εχεις δικιο,αν και ποιος θα τοθελε αυτο,που να παρει...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 16:21:20

   Ως πρός το πρώτο, κλείσιμο συνόρων (όσο αυτό είναι δυνατό), θα ήθελα να πρατηρήσω τα εξής:
   Οταν μιλάμε γιά κλείσιμο συνόρων, εννοούμε τα σύνορά μας με την Τουρκία. Χερσαία καί θαλάσσια.
   Τα σύνορά μας με τήν τουρκία, πού είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, περιλαμβάνουν τίς επίσημες συνοριακές διαβάσεις, όπου γίνεται και ο έλεγχος εισερχομένων-εξερχομένων. Αυτά δεν παρουσιάζουν πρόβλημα, γιατί είναι θεσμοθετημένο ποιός και με πιά ταξειδιωτικά έγγραφα μπορεί να τα διαβεί.
   Το πρόβλημα εντοπίζεται έξωθεν των επίσημων χερσαίων διαβάσεων των δύο χωρών και στά θαλάσσια σύνορα, πού με την εγγύτητά τους καθίστανται, τρόπον τινά, ανεξέλεγκτα.
   Και ο πιό αυστηρός έλεγχος δεν θα μπορέσει να σταματήσει την είσοδο των λαθρομεταναστών. Οταν κάποιος εισέρχεται παράνομα δέν τον εκτελείς, αλλά τον συλλαμβάνεις. Και επειδή η Τουρκία δεν δέχεται πίσω μή πολίτες της, αρχίζει και το πραγματικό πρόβλημα. Τον συλληφθέντα λαθρομετανάστη τί τον κάνεις;
   Αρα η σωστή φύλαξη των συνόρων δεν μας λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα, απλά το κάνει, τρόπον τινά, πιό ελεγχόμενο.
   Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην διαχείρηση τού λαθρομετανάστη, από την στιγμή πού εισήλθε σε ελληνικό έδαφος.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Ιαπετός 18/05/2011 16:38:43

    Ως πρός το δεύτερο και τρίτο, αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ και επανεξέταση της συνθήκης Σέγκεν. Ναί είναι εφικτή η αναθεώρηση ή η καταγγελία τους. Δεν νομίζω επίσης, ότι θα μάς βοηθήσει ιδιαίτερα. Το γεγονός άρνησης παροχής πληροφοριών στούς εταίρους μας γιά τα στοιχεία της ταυτότητας των λαθρομεταναστών καί η δυνατότητα πού έχουν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης να μάς τούς στέλνουν πακέτο αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς, επιβαρύνοντας μάλιστα τίς αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες με τα έξοδα επιστροφής τους, περισσότερα προβλήματα θα μάς δημιουργήσει, από αυτά πού πάει να λύσει. Το πρόβλημά μας είναι η γεωγραφική ιδιομορφία της χώρας μας και η δυσκολία των λαθρομεταναστών να περάσουν σε άλλα κράτη της ένωσης, έστω κα με δική μας ανοχή και προσποιητικό ενδιαφέρον έναντι των εταίρων μας. Η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία, ούτε Ισπανία, ούτε Γαλλία, πού να έχει εκτεταμένα γεωγραφικά σύνορα με κάποιο άλλο κράτος της ΕΕ. Εμείς έχουμε μόνο θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία και αυτά τα ενώνει πέλαγος, χωρίς νησάκια.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Ιαπετός 18/05/2011 17:05:21

     Οσον αφορά την εξέταση των υπόλοιπων σημείων, πού προτείνει ο Φαίλτωρ, μάς οδηγεί στο νόημα της ανάρτησης του Ιεροφάντη, ήτοι την διαχείρηση τού προβλήματος.
     Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική για την μετανάστευση, αναφέρει ο Ιεροφάντης. Εδώ διαφοροποιούμαι και λέγω, ότι η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική αποτροπής της άλωσής της από ανθρώπινες ομάδες, πού βιαίως καί ανόμως εισέρχονται στην επικράτεια μιάς άλλης ανθρώπινης ομάδας και καταργούν στην ουσία το δικαίωμα τού εύνομου βιοπορισμού καί κατοικείν, καθώς και τήν βίαια αλλαγή τού υπάρχοντος ήθους καί τρόπου ζωής τής πρυπάρχουσας ομάδας ανθρώπων. Ητοι, αυτών πού αυτοορίζονται διαχρονικά ως Ελληνες.΄
     Εγώ προτείνω δύο ολοκληρωμένες στρατηγικές:
     1. Ολοκληρωμένη στρατηγική αποτροπής της άλωσής της από ανθρώπινες ομάδες, πού βιαίως καί ανόμως εισέρχονται στην επικράτειά της.
     2. Ολοκληρωμένη στρατηγική για την μετανάστευση

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Ιαπετός 18/05/2011 18:03:38

      Ως πρός τό δεύτερον, ήτοι ολοκληρωμένη στρατηγική για την μετανάστευση.
      Νόμιμη και κατοχυρωμένη μετανάστευση ή δικαιώματος παραμονής και εργασίας, με δυνατότητα πολιτογράφησης (ελάχιστος χρόνος μόνιμης παραμονής και εργασίας, κ.λ.π.) υπάρχει για όλους τούς πολίτες της ΕΕ (εκτός των χρονικών περιορισμών για τα νεοεισελθέντα μέλη ). Θεωρητικά υπάρχουν 500. 000.000 υποψήφιοι πρός μετανάστευση και ενδεχόμενη πολιτογράφηση.
      Επιπλέον δικαίωμα έχουν καί οι αλλοεθνείς σύζυγοι των ελλήνων πολιτών και φυσικά και τα τέκνα τους, εφ’ όσον το επιθυμούν.
      Εχουμε καί μια παράνομη και νόμιμη παραμονή και εργασία πολιτών όμορων κρατών, όπως Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία ή και Ρουμανία, Ουκρανία κ.λ.π. Ο αριθμός αυτός των πολιτών, των εν λόγω κρατών είναι υπεραρκετός για να καλύψει οποιαδήποτε οικονομική αναγκαιότητα ήθελε παρουσιασθεί.. Είναι εύκολα απελάσιμοι, άν χρειασθεί, πρεσβεύουν, γενικά παραδεκτές, ευρωπαϊκές πολιτιστικές αξίες και είναι πιό κοντά στα ήθη και έθιμά μας.
      Νομίζω ότι οι, όποιες, μεταναστευτικές ανάγκες είναι υπερκαλυμμένες για την χώρα και δεν χρειαζόμαστε κάποια αλλαγή της νομοθεσίας
      Η μελλοντική μας μεταναστευτικής στρατηγική, πρέπει νά στοχεύει στην αυστηρή εφαρμογή, όχι μόνο τού πνεύματος, αλλά και τού γράμματος τού νόμου.
      Είμαστε υπεραρκετοί και οι ιθαγενείς και οι δυνυτικά μελλοντικοί μετανάστες, ώστε περισσεύουμε.

   • jon jon avatar
    jon jon @ Ιαπετός 19/05/2011 12:18:40

    Όταν κάποιος εισέρχεται παράνομα ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ(π.χ από Ελλάδα) τον εκτελούν, δεν τον συλλαμβάνουν.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 18/05/2011 13:08:30

  Χαίρε Ιεροφάντη.
  Τολμάς να ανοίξεις ένα θέμα, πού έχει να κάνει με τον καθένα μας, με ανθρώπους, με την οικονομία, το λαθρεμπόριο, τα ληστρικά συμφέροντα και με διεθνή παίγνια.
  Τολμάς να προτείνεις κάποιες συντεταγμένες λύσεις, με κίνδυνο να χαρακτηρισθείς πολύ μαλακός ή πολύ σκληρός, ανάλγητος ή ανθρωπιστής, εθνικιστής ή διεθνιστής.
  Το κακό στον τόπο μας είναι, ότι τα προβλήματα είναι γνωστά, οι λύσεις προφανείς, τα μισόλογα περισσεύουν, η αποσπασματική αντιμετώπιση καταδυναστεύει το όλον. Με άλλα λόγια η ψυχή μεν ισχυρή, το δε σώμα ασθενές.
  Φυσικά υπάρχουν λύσεις στην αθρόα λαθρομετανάστευση. Οι λύσεις αυτές, όμως, πρέπει να αποσυνδεθούν από το θυμικό του καλού και τού κακού έλληνα, τού πατριώτη και τού προδότη, τού πονόψυχου και τού σκληρόψυχου.
  Ελπίζω να σχολιασθεί η ανάρτησή σου με την δέουσα σοβαρότητα. Αν βρώ χρόνο θα επανέλθω με αποσπασματικές, σχολιαστικού τύπου, παρεμβάσεις.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Ιαπετός 18/05/2011 21:59:43

   Χαίρε Ιαπετέ.

   Δεν είναι σκοπός μου να δρέψω δάφνες του ενός ή του άλλου είδους και να χαρακτηριστώ παντιοτρόπως.

   Σκοπός είναι να δώσω έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό.

   Στο πλαίσιο αυτό βλέπω με προσοχή τη συλλογιστική σου για στρατηγική αποτροπής.

   Η ανάρτησή μου εκτιμώ ότι αγγίζει και αυτή την παράμετρο. Βέβαια δεν είναι βασισμένη σε αυτή υπό την ολοκληρωμένη μορφή που θα ανέμενες γιατί στο δικό μου σκεπτικό η δράση τους είναι αλληλένδετη και αλληλοσυμπληρούμενη.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ ierofantis 18/05/2011 22:26:11

    φίλτατε Ιεροφάντη
    Τόν σκοπό σου να δώσεις έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό τον αντελήφθην πλήρως. Και σε αυτό θέλω να συνεισφέρω.
    Επέτρεψέ μου να παραθέσω και το τελευταίο -ημιτελές- κομμάτι τής συλλογιστικής μου. Περισσότερα για σήμερα δεν μπορώ.

    1. Ως πρός το πρώτο, ήτοι ολοκληρωμένη στρατηγική αποτροπής της άλωσής της από ανθρώπινες ομάδες, πού βιαίως καί ανόμως εισέρχονται στην επικράτειά της.
    Αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας και να τούς προωθήσουμε πρός τούς εταίρους μας, μία είναι η στρατηγική. Αποτροπή.
    Πώς μπορείς να πείσεις, όμως, να πείσεις εξαθλιωμένους συνανθρώπους σου, ότι η επιλογή τους να έρθουν στην χώρα μας είναι ανούσια γι’αυτούς; Μόνο με ένα τρόπο. Να τούς δώσεις να καταλάβουν ότι είναι η λάθος επιλογή. Και αυτό στην βάση τής αρχής κόστους-ωφέλειας. Δηλ. το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ετεροβαρή, ως πρός το σκέλος της ωφέλειας.
    Αρα η στρατηγική είναι η άμεση διαχείρηση τού προβλήματος των υπαρχόντων λαθρομεταναστών στην βάση της προσδοκόμενης αποτροπής.
    Πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί
    1. Δημιουργία χώρων υποδοχής λαθρομεταναστών, με σκοπό τήν , όσο το δυνατόν, γρηγορότερη επαναπροώθησή τους, στίς χώρες καταγωγής τους. Η δημιουργία τέτοιων χώρων πρέπει να είναι φθηνοί στη κατασκευή τους, εύκολοι στην φύλαξή τους, μακριά από αστικά κέντρα, μακριά από αραιοκατοικημένες περιοχές, κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο και να λειτουργούν αποτρεπτικά για τούς έγκλειστους. Οπως κομψά πρότεινε ο Σαβόπουλος σε αραιοκατοικημένα νησιά τού Αιγαίου. Στην Μακρόνησο θα πρότεινα εγώ (και ας σηκωθεί η τρίχα πολλών) και αυτό γιατί πληρεί τίς άνωθεν προδιαγραφές. Επειδή δεν φθάνει το ένα νησί πρέπει να αναζητηθούν και ένα μέχρι δύο ακόμα, ειδικά για την βόρεια Ελλάδα ή χερσαίος τόπος με ανάλογες προδιαγραφές. Αυτοί οι χώροι πρέπει άμεσα να οριοθετηθούν και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες υποδομές, πού θα επιτρέπουν την μεταφορά και επαναμεταφορά των λαθρομεταναστών, όπως και πώς θα είναι η λογιστική υποστήριξη γιά μεταφορά των αναγκαίων πρός τό ζήν. Καλό θα ήταν να ληφθεί μέριμνα, ώστε ο σχεδιασμός της κτιριακής υποδομής να μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος φυλακών.
    2. Με την σύλληψη λαθρομεταναστών κατά την είσοδό τους στην χώρα και με αποκλεισμό της άμεσης απέλασής τους (σε μερικές μέρες), λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, να οδηγούνται στίς τοποθεσίες επαναπροώθησης πάραυτα, χωρίς καμμιά άλλη διαδικασία. Επίσης σε επιχειρήσεις τής αστυνομίας, είτε αστυνόμευσης, είτε σκούπας, οι συλλαμβανόμενοι λαθρομετανάστες να οδηγούνται, χωρίς άλλη διαδικασία, στούς χώρους επαναπροώθησής τους.
    3. Αιτούντες άσυλο, να μεταφέρονται σε επιλεγμένα, μη τουριστικά νησάκια, όπως αγαθονήσι, φαρμακονήσι, Λέρος, Πάτμος, ή τέλος πάντων, ότι κρίνεται ως κατάλληλο και να επιτρέπεται στούς χώρους αυτούς η χαμηλής έντασης απασχόλησή τους, χωρίς κάποια καταβολλή ενσήμων, ώστε να αντισταθμίζεται με αυτό τον τροπο η πιθανή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοικούντων σε αυτά. Με το πέρας της διαδικασίας παροχής ασύλου και σε περίπτωση απόρριψής τους, άμεση μεταφορά στούς προαναφερθέντες χώρους επαναπροώθησης και επαναπροώθηση.

    4. Συλλαμβανόμενοι λαθρομετανάστες, πού υποπίπτουν σε ποινικά αδικήματα, να εκτίουν την ποινή φυλάκισης, ως κοινωνική εναλλακτική έκτιση ποινής, στούς χώρους υποδοχής λαθρομεταναστών και μετά την έκτιση της ποινής

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Ιαπετός 18/05/2011 23:28:13

     Ιαπετέ, σε ευχαριστώ καταρχήν για τη συνεισφορά στην κουβέντα μας.

     Διάβασα με προσοχή τις τοποθετήσεις σου σήμερα.

     Η στρατηγική της αποτροπής δεν με βρίσκει αντίθετο. Κάθε άλλο μάλιστα.

     Τελικώς, ανεξάρτητα από το ποιο μέτρο επιλέξει κανείς ή όχι, το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να είναι ελκυστική για τη μετανάστευση.

     Τα ξερονήσια είναι μια λύση. Κινδυνεύεις όμως, υιοθετώντας τη λύση αυτή να δώσεις λαβή για σπέκουλα περί απαρτχάϊντ.

     Εγώ υποστηρίζω κάτι πιο ... πονηρό. Δεν απομονώνω ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιώ το όπλο των θολοκουλτουριαραίων περί εξανθρωπισμού της ποινής φυλάκισης. Την μετατρέπω σε κοινωνική εργασία, της δίνω ένα μανδύα προοδευτικότητας αλλά στην ουσία τον στόχο μου, δηλαδή την αποτροπή (συνδυαζόμενο και με τα άλλα μέτρα σε συνολική πολιτική) που είναι να καταστήσω τη χώρα μη εκλυστική, προσπαθώ να τον επιτύχω.

     Έχω μια επιφύλαξη ως προς την μεταφορά μεταναστών σε μικρονήσια τα οποία είτε είναι κοντά στην Τουρκία είτε κατοικούνται από λιγοστούς και γηραιούς κατοίκους ή φέρουν έστω ολιγομελή στρατιωτική φρουρά.

     Στο δικό μου σκεπτικό αυτό θα ήταν εφικτό μόνο ως σταθμός τρανζιτ προς Τουρκία ξανά.

     Δεν θα τους άφηνα σε τόσο ευαίσθητο ελληνικό έδαφος για καιρό και σίγουρα δεν θα καταχραζόμουν την ανοχή και την υπομονή του λιγοστού ντόπιου πληθυσμού, μετατρέποντας τα μικρονήσια τους σε μαζικούς σταθμούς διαχείρισης μεταναστών.

     Η προσέγγισή μου με δύο λόγια λέει το εξής.

     Πρώτα μαθαίνω το πρόβλημα.
     Μετά το κατηγοριοποιώ.
     Το μέρος εκείνο του προβλήματος που μπορώ να το διαχειριστώ (αφομοίωση, παροχή ασύλου, παροχή ιθαγένειας) το διαχειρίζομαι γρήγορα και αποτελεσματικά.
     Το υπόλοιπο μέρος α) το διαχειρίζομαι αν μπορώ με τις χώρες προέλευσης ή β) σε συνεργασία ή διαπραγματευση με την Ευρώπη ή γ) με δικά μου εσωτερικής φύσης μέτρα.

     Στο γ) έρχεται ο συνδυασμός δράσεων τόσο επαναπροώθησης παντί τρόπω, όσο και αποτροπής εισόδου ή επανεισόδου, με ενεργοποίηση κάθε πιθανής δικλείδας ασφαλείας που διαθέτει το κράτος.

     Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένω να λύσουμε το μεταναστευτικό σήμερα.

     Πάντως είναι παρήγορο και σε ευχαριστώ ειλικρινά, διότι η ευθυκρισία σου και το διαλεκτικό σου πνεύμα καταρχήν βοηθούν εμένα και πιστεύω και όλους όσους διαβάζουν και σκέπτονται.

     Με χαρά αναμένω τη στιγμή που θα ανταμώσουμε σε νέους διαλόγους.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/05/2011 13:17:52

  Η Λαθρομετανάστευση είναι ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
  ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ.
  Δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα των καθυστερημένων αφροασιατών που γεννούν 12 παιδιά.

  Ή Εμείς ή αυτοί (είναι εισβολείς)

  Νο. 1 μέτρο: ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
  (δίνει το λάθος σήμα)

  Σφράγισμα συνόρων
  Απελάσεις εγκληματιών
  Μαζικές επαναπροωθήσεις.
  Και όλα τα υπόλοιπα που αναγράφεις.

  Αν είμαστε 9, 10 εκ. ένας πληθυσμός 250.000 χιλιάδων ξένων συνολικά είναι υπέραρκετός, από βαλκανικές χώρες οι περισσότεροι.

  Οι υπόλοιποι ας πάνε στην Τουρκία, στη Σαουδαραβία και στο Ριάντ.

  ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΟΧΙ.
  ________________________________________________________

  Αν ΔΕΝ γίνουν αυτά, σημαινει ότι δύο ή τρία άτομα που κυβερνούν έχουν ΠΡΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

  ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ.

  ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.

  ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ.

  ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 18/05/2011 14:32:28

   Η Σερβία ετοιμάζεται να... αυτοσβηστεί ολωσδιόλου από το χάρτη.

   Ο ευρωλιγουρισμός των κατοίκων της, εκεί θα την οδηγήσει. Πρόσφατα τους ζήτησαν να αναγνωρίσουν το Κόσοβο, και ναι, το σκέφτονται πολύ σοβαρά να το κάνουν.

  • Dora avatar
   Dora @ αλλενάκι 18/05/2011 14:41:03

   αλλενακι,εχεις δικιο,απολυτο δικιο.
   Αλλα εχεις ποτε διαβασει η εστω ακουσει καμμια αναφορα στο θεμα της υπεργεννητικοτητας των μουσουλμανων? ΟΧΙ.Γιατι?????
   Ο τυπος που φλερταρε την θεια μου(50 χρονων) κουρδος απ'το Ιρακ,εχει 25(!!!!!!!) αδερφια.Ο πατερας του πηρε τρεις γυναικες,τις εβαλε στο κοτετσι κι εσπερνε κανονικα.Το χρονο εβγαζε τρια. Ενα πνιγηκε μεσ' το καζανι που εβαζαν στην αυλη για να μαγειρεψουν να φανε.
   Οταν υπηρχε φασαρια μεταξυ γυναικων,αρπαζε την μαγγουρα και βαραγε οπου εβρισκε ο κοκκορας.
   Εχω μαθει οτι υποκεινουνται μεσ' τα τζαμια να κανουν πολλα παιδια, για να κατακτησουν την ευρωπη ,αλλα και τον κοσμο.
   Μου τα λενε οι ιδιες οι μουσουλμανες που εχουμε εδω σαν πελατες,στο σπιτι κακοποιημενων γυναικων,που δουλευω.
   Το σεξ για την μουσουλμανα ειναι αυτο που εμεις λεμε ΒΙΑΣΜΟ.
   Δεν την ρωτανε,ειναι υποχρεωμενη αλλιως εχει ο αντρας το δικαιωμα (απ' το κορανι) να την δειρει.

   Οταν οι ισραηλινοι ειχαν βομβαρδισει την Γαζα πριν καιρο,ειδα στις ειδησεις ενα κοριτσακι τραυματισμενο,να λεει:"Εγω κοιμομουνα με τις 6 αδερφουλες μου στο καθιστικο, οι γονεις μου με τα δυο μικρα στην κρεββατοκαμαρα και τα 4 αγορια στην κουζινα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Τοτε σκεφτηκα,μα πως ειναι δυνατον να πεινας και το μονο πραγμα που κανεις ειναι να φερνεις διαρκως στον κοσμο πεινασμενα στοματα??????

   Στοιχειωδης λογικη δεν υπαρχει σ'αυτους τους ανθρωπους?

   Θα γινω παλι κακια,αλλα δεν ειμαστε αξιοι της μοιρας μας οταν δεν αφηνουμε το κεφαλι που κουβαλαμε στους ωμους μας να λειτουργησει?????

   Λεει ο αλης ενα"αλλαχ ακμπαρ" και γονιμοποιει τις γυναικες του.Και μετα φταινε οι σιωνιστες,οι χριστιανοι,οι αμερικανοι κι ολοι οι αλλοι, εκτος απο μας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Dora 18/05/2011 15:40:56

    υπ' αρ. ένα θέμα αυτό και πολυεδρικό το ζήτημα, κακομεταχείριση, σκοταδισμός, εξαθλίωση αλλά ΚΑΙ

    ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ !

    • Astrahan avatar
     Astrahan @ αλλενάκι 18/05/2011 19:19:46

     αλλενάκι,

     αναρωτιέμαι οι φεμινίστριες του Πασοκ και του Συριζα τι κάνουν σχετικά με την κακοποίηση των μουσουλμάνων γυναικών καθώς και με τους βιασμούς, κακοποίηση ελληνίδων (ακόμη και ηλικιωμένων) ?

     • Dora avatar
      Dora @ Astrahan 18/05/2011 21:56:26

      Astrahan,
      Ηθελα κι εγω να την κανω αυτην την ερωτηση,με προλαβες.
      Οι φεμινιστριες,ανα την ευρωπη,το ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ κανονικα οταν προκειται για τις μουσουλμανες,γιατι η εκδικηση και το κυνηγι μεχρι να πατησεις χιονι,ειναι ενα κυριο συστατικο στην ισλαμικη κουλτουρα.
      Οι φεμινιστριες θελουν το κεφαλι τους πανω στους ωμους τους,απλο! Φωναζουν μονο εκει που τις παιρνει.
      Υποκριτικα, σηκωνουν τους ωμους τους και λενε οτι ειναι προσωπικη επιλογη το πως θελουν να ζουν οι μουσουλμανες κι εμεις "εχουμε σεβασμο για την κουλτουρα του αλλου"!!!!!!!!!!!!!!!!
      Μη μου πεις πως δεν το εχεις ακουσει?!

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Dora 18/05/2011 22:04:23

      Φεμινίστριες, τι ναι' αυτό; Τρώγεται;

      Νομίζω οι φεμινίστριες σήμερα κάνουν ντεκαπάζ...

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Astrahan 19/05/2011 00:54:29

      straight to the point, ο Αστραχάν!
      Έγραψες!

 10. ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΣ avatar
  ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 18/05/2011 14:09:37

  Ολα αυτά ποιός θα τα κάνει;ο Γιωργάκης που έφερε το αντισυνταγματικό λαθρονομοσχέδιο η που δεν τολμάει να φτιάξει έστω εναν φράχτη γιατί του την έπεσε ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος;
  Την Ελλάδα την κυβερνάει ο Ανταρσυας,η κούρτοβικ και οι κάθε λογή επαγγελματίες αντιρατσιστές.
  Γελοία κατάσταση

 11. Κρης avatar
  Κρης 18/05/2011 16:09:19

  καί αυτοί βιάζονται να ορκίζουν και να δίνουν Ιθαγένεια .

  31/03/2011 28 Θέματα ιθαγένειας -
  Διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή του ν. 3838/2010

  05/05/2011 31 Θέματα λειτουργίας Επιτροπών Πολιτογράφησης και διαδικασίας εξέτασης εκκρεμών αιτήσεων πολιτογράφησης.

  h**p://www.ypes.gr/el/Generalsecretariat_PopulationSC/diefthinsi_ithageneias/Egyklioi/

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/05/2011 20:24:52

  Αγαπητέ Ιεροφάντη,
  οι προτάσεις σου θεωρητικά είναι σωστές, στην πράξη πάσχουν ως προς τις δύο κατηγορίες. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
  Οι Πακιστανοί, όλοι σχεδόν, που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν εισέλθει παράνομα. Εντούτοις, κατά εκατοντάδες βρίσκουν χαρτιά και λαμβάνουν άδεια παραμονής. Πώς; Δεν το γνωρίζω, πολλά ακούγονται και γράφονται. Η ουσία είναι ότι καθημερινά συνωστίζονται έξω από την Πρεσβεία του Πακιστάν στην οδό Λουκιανού. Η ουρά, μήκους δεκάδων μέτρων, είναι ορατή και από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Μπορείς να κάνεις τον κόπο, αν είσαι Αθήνα, να περάσεις μία μέρα πλην Παρασκευής να την δεις ιδίοις όμμασι. Στα χέρια τους κρατούν φακέλλους με χαρτιά ή χαρτιά σκέτα, ενώ κάποιοι φαίνεται ότι κάνουν τους μεσάζοντες (είναι εκτός ουράς και δίνουν συμβουλές).
  Ολους αυτούς θα τους νομιμοποιήσουμε; Με βάση τη δεκαετία; Μπορώ να σου πω ότι ήδη έχουν αρχίσει και δίνονται διαβατήρια ελληνικά σε Αφγανούς και Πακιστανούς. Δηλαδή θα δημιουργήσουμε τεράστια μειονότητα ασιατών μουσουλμάνων στην πατρίδα μας; Γιατί; Έχουν να μας προσφέρουν κάτι εκτός από φανατισμό και υπανάπτυξη;
  Η ΜΟΝΗ λύση είναι - αφού δεν μπορεί να γίνει επίσημα - η απόρριψη άνευ αιτιολόγησης των αιτήσεων για άδεια παραμονής, δηλαδή η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος. Και ο εξαναγκασμός όσων απορρίπτεται η άδεια σε αναχώρηση άμεση από τη χώρα.
  Μέχρι και η Βάσω Παπανδρέου ήταν υπέρ της διατήρησης του αναιτιολόγητου της απόρριψης. Το αναιτιολόγητο γινόταν για να προστατευθούμε από το Ισλάμ. Για τον λόγο αυτό, πολλοί Αλβανοί κατέθεταν μαζί με τα χαρτιά τους και πιστοποιητικά βαπτίσεως, αν και αυτά τυπικά δεν ζητούνταν. Ήξεραν όμως ότι μετρούσαν άτυπα. Θα μου πεις, βαφτίζονταν από ιδιοτέλεια; Πολλοί ναι. Αλλά βαφτίζονταν, ήταν ήδη ένα πρώτο βήμα για ένταξη. Ας βαφτιστεί και ένας Πακιστανός απο ιδιοτέλεια, από το Ισλάμ έχει αποκοπεί ακόμα και αν δεν παραμείνει τυπικά χριστιανός.
  Άρα, η καθιέρωση τυπικών προσόντων προς απόκτηση έστω μονιμότητας, αν όχι υπηκοότητας, δεν αρκεί. Με το τρύπιο καθεστώς της Ελλάδας, ακόμα και ο Μπαγκλαντεσιανός που πλαίνει τα τζάμια, το πλέον λούμπεν στοιχείο από όλους τους λάθρο, με το κατάλληλο κύκλωμα θα βρει άκρη να βγάλει άδεια παραμονής και μετά σιγά-σιγά θα μας κατσικωθεί.
  Επιτέλους, να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεγάλων στρατοπέδων σε ξερονήσια, με απόλυτα ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και μικρή διάρκεια παραμονής.

 13. Γιώργος Τριάντος avatar
  Γιώργος Τριάντος 18/05/2011 21:01:11

  http://protovoulia1.blogspot.com/2011/05/blog-post_18.html

 14. Γιώργος Τριάντος avatar
  Γιώργος Τριάντος 18/05/2011 21:14:20

  Ας προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τους στίχους του τραγουδιού του Σαββόπουλου στη σημερινή πραγματικότητα και την πρότασή του να μεταφερθούν οι "άθλιοι" Αθήνας στα μικρά νησιά (τα αραιοκατοικημένα, για την πιστότητα της δήλωσης).

  Καραγκιοζιλίκια για έναν άνθρωπο - τραγουδοποιό, που κατόρθωσε σε μιά εικοσαετία να μεταβληθεί από αξιοσημείωτη αναφορά σε μια περιφερόμενη φιγούρα του θεάτρου σκιών, μεταβάλλοντας θέση και θεώρηση ανάλογα με το κλίμα και τις πολιτικές οσμές της εκάστοτε εποχής. Αριστερός μαχητής, αριστερίζων σοσιαλιστής, δεξιόστροφος αριστεριστής, σοσιαλιστής καθαρός, συντηρητικός αριστερός και σύμφωνα με τη σημερινή του δήλωση ακαθόριστης σωβινιστικής και ρατσιστικής προέλευσης κήρυκας.
  Τι σημαίνει αγαπητέ Νιόνιο το "να μεταφερθούν σε αραιοκατοικημένα νησιά, ως αγροτοτουρίστες"; Σημαίνει τη δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΑ ανθρώπων μακριά από το κέντρο της Αθήνας; Σημαίνει την τεχνητή αύξηση του πληθυσμού των βραχονησίδων που χρόνια τώρα η Αθήνα έχει παρατήσει στη τύχη τους και τις θυμάται το καλοκαίρι όταν με τα πολυτελή γιώτ και τiς παράνομους οικιακούς βοηθούς και ναύτες ευκαιρίας αράζει για απολαύσει το μπάνιο της και να φάει τις αστακομαρακονάδες; Σημαίνει σήκωμα του χαλιού και σπρώξιμο των σκουπιδιών από κάτω;

  Η Αθήνα χρόνια τώρα τρέφει το αυγό του φιδιού στο κόρφο της. Και δεν μιλούσε όταν έβλεπε τους παράνομους μετανάστες να συμμετείχαν στο κτίσιμο κάθε Εκαλιανής και Βορειοπροαστιακής τριώροφης μαιζονέτας. Δεν έβλεπε όταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα εργοτάξια των σήμερα απαναστατημένων εργολάβων - εκδοτών αρνούνταν να πάρουν Έλληνα ασφαλισμένο και ήταν γεμάτα με λαθροεργάτες και γαλέρες ψυχών. Δεν έβλεπε οτι όλο το παραεμπόριο και εμπόριο της λατρευτής άσπρης σκόνης, σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης και συμμετοχής στα υψηλά κοινωνικά δρώμενα, γίνονταν από αυτούς που σήμερα θέλουν να εξορίσουν. Δεν έβλεπε οτι αυτή η περιφερόμενη λαθραία μάζα γέμιζε πλατείες και στάδια για να ζητωκραυγάσει διατεταγμένα σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Αυτή η Αθήνα που σήμερα στενάζει και μαχαιρώνεται κάθε μέρα, είχε πάθει εθελουσία τύφλωση όταν οι "παράνομοι και οι αδικημένοι" ήταν στην υπηρεσία της.

  Όταν η με πολιτική απόφαση μαζική νομιμοποίηση και "ελληνοποίηση" χιλιάδων μη δικαιούχων, με αποκλειστικό γνώμωνα την πολιτική επικαρπία, γέμιζε την Αθήνα και την Ελληνική Επαρχία με κάθε είδους κακοποιά στοιχεία, τι τραγουδούσατε αγαπητέ Νιόνιο; Μάλλον αυτό με το οποίο κάνατε την πανηγυρική έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων."Ας κρατήσουν οι χοροί". Τη συνέχεια όμως την κρατήσατε για σήμερα "και θα βρούμε αλλοιώτικα στέκια επαρχιώτικα" σαν αυτά που σήμερα υποδεικνύεις.

  Εμείς στα νησιά είμασταν πάντα φιλόξενοι και ξέραμε από λαθρομετανάστες πολύ πριν η Αθήνα ξυπνήσει μιά μέρα μαχαιρωμένη για μια κάμερα. Μιά κάμερα προορισμένη να κατέγραφε τον ερχομό μιάς νέας ζωής και το χαμόγελο μιας ολόκληρης οικογένειας. Μιά κάμερα, που σαν αυτή δεν είχες ή δεν φρόντισες να έχεις για να καταγράψεις την διαρκώς απειλούμενη και καταστρεφόμενη καθημερινότητά σου τόσα χρόνια. Που δεν τόλμησες να δημοσιεύσεις τις φωτογραφίες της όταν έπρεπε και όπου έπρεπε. Αλλά μην απογοητεύεσαι από την κριτική..δεν είσαι μόνος σου σε αυτό το παράλογο αίτημά σου. Είναι μαζί και οι κοσμικές παρέες σου, κια ο περίγυρος ο πολιτικός που όταν έισαι χρήσιμος σε χρησιμοποιεί εν αγνοία σου, σπαταλώντας το μεγάλο σου ταλέντο σαν τραγουδοποιός. Αυτόν το Σαββόπουλο που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

  Σκέψου λίγο Διονύση τι είπες. Σκέψου λίγο οτι οι βραχονησιώτες και οι αραιοκατοικημένοι μπορεί ακόμα να ακούν και να γλεντούν με τη μουσική σου. Δεν είναι ανάγκη τώρα να διασκεδάζουν με κακογραμμένους στίχους του Καραγκιόζη.
  Και τα Βόρεια Προάστεια σχετικά αραιοκατοικημένα είναι και ιδιωτικά φρουρούμενα μάλιστα. Και τα ιδιωτικά νησιά, σίγουρα αραιοκατοικημένα είναι. Και η Μύκονος και το Πόρτο Ύδρα το χειμώνα αραιοκατοικημένα είναι. Τι να κάνει ο μεταφερόμενος σε αραικατοικημένη βραχονησίδα ή νησί παράνομος λαθρομετανάστης και ναρκωμανής; Να επισκεφθεί τον τοπικό ΟΚΑΝΑ ή να καλλιεργήσει βιολογικά τα υποκατάστατα της ψεύτικης πλάνης του; Να κάνει τον βράχο γόνιμη πεδιάδα και να δώσει και τρόφιμα στο ντόπιο κάτοικο, που αν δεν περάσει το καράβι δεν έχει να φάει;

  Η Αθήνα δεν έκανε ποτέ το καθήκον της απέναντι στον ευαυτό της. Δεν προστάτεψε την γιαγιά που τη σκοτώνουν για δέκα ευρώ, δεν προστάτεψε το μικρό παιδί από την απειλή της παιδεραστίας και του βιασμού, δεν έδωσε τροφή, στέγη και κοινωνική φροντίδα στους εξαθλιωμένους εραστές της εικονικής πραγματικότητας και της παραίσθησης. Εσείς τους προσπερνούσατε κάθε μέρα αδιάφορα και αν περίσσευαν μερικά ψιλά, ρίχνατε που και πού σε κανένα τενεκεδάκι ή ανάποδο καπέλλο για να ανακουφιστεί και εδώ εικονικά η συνείδησή σας. Όταν μιλάω για Αθήνα δεν μιλάω για τον απλό κάτοικό της Διονύση, που σήμερα χωρίς προσωπικούς φρουρούς και ιδιωτική ασφάλεια, ζει το δικό της πραγματικό φόβο και τρόμο. Μιλάω για όλα τα μέλη του Θιάσου Σκιών, Καραγκιόζηδες, Χατζηαβάτηδες, Σιόρ Διονύσιους, Πολυχρονεμένους Πασάδες και δε συμμαζεύεται που είχαν και έχουν τη δύναμη να παρέμβουν και να νομοθετήσουν και να επιτύχουν.
  Και τώρα που δεν μπορούν ούτε στο DaCapo να πάνε, τους έπιασε ο πόνος για να καθαρίσει η Αθήνα. Δεν θέλουμε ΧΥΤΑ ψυχών και σωμάτων στα μικρονήσια Διονύση. Οσοι δύσμοιροι ξέπεσαν από τα δουλεμπορικά εκεί βρήκαν και στοργή και ένα κομμάτι φαί, αυτό που δεν μπορούν να βρούν εκεί που περπατάς και ζείς εσύ.

  Για το λόγο αυτό άσε εμάς να σε θυμόμαστε σαν την Συννεφούλα σου. Δεν είναι ανάγκη να μας θυμίσεις σήμερα τον Παλιάτσο και το Ληστή.

  Χαιρετισμούς,
  Γιώργος Τριάντος

  ΥΓ: Που να με ξέρεις, είμαι από τους ανώνυμους που άκουγα τη μουσική σου και μου άρεσε. Σήμερα με απογοήτευσες

 15. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/05/2011 02:23:16

  Ιεροφάντη, μού διέφυγε η ανάρτηση. Δίνεις πολύ υλικό για συζήτηση.
  Οι προτάσεις ίσως είναι λίγο ήπιες για τη σημερινή κατάσταση, που είναι "εκτάκτου ανάγκης".

  Προσωπικά δεν θεωρώ εφικτή τη διαχείριση του προβλήματος -σήμερα- στη βάση που επιβάλλει η συνέχιση της εθνικής ύπαρξης, με ταυτόχρονο σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για πόλεμο.

  Δεν είναι δικό μου, Καμίνης : "μάς έχουν καταλάβει την Πρωτεύουσα, και όταν καταλαμβάνεται η πρωτεύουσα πέφτει η χώρα".
  Θα πρότεινα επίσης τα μισά από λεφτά που απαιτούν τα μέτρα να δοθούν σε επιδότηση ελληνικής τεκνοποιίας, σε Έλληνες τρίτεκνους και πολύτεκνους, αντί να ταΐζονται οι κάθε τυχάρπαστοι π-μ-β. Σκληρό, αλλά η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ιστορία πολέμων για κατανομή πόρων.

  Από τις προτάσεις σου εξάγω και κάποια προσωπικά συμπεράσματα, ότι μάλλον έχεις σχέση με τον νομικό κόσμο, αλλά μην απαντήσεις τίποτα. Διαδικτυακή εμπιστευτικότητα. Αν τυχόν βρεθούμε τα λέμε.

 16. ΨΧ avatar
  ΨΧ 19/05/2011 03:57:32

  Κάποιοι προτείνουν κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία. Ας ρωτήσουν καλύτερα (1) αν υπάρχει τέτοια θέληση από την ανύπαρκτη πολιτική ηγεσία της χώρας, και (2) αν μπορεί να επιβάλει κάτι τέτοιο ο ξεδοντιασμένος και μαθημένος στο κομματικό ραχάτι Ελληνικός Στρατός.

 17. ΝΣΚ avatar
  ΝΣΚ 19/05/2011 11:22:10

  Ακουσα την πρόταση οι συλλαμβανόμενοι λαθρομετανάστες,να εγκατασταθούν σε ξερονήσια και να τα καλλιεργήσουν.
  Η πρόταση αυτή ισούται με την οικειοθελή εκχώρηση του Αιγαίου στον νεοθωμανισμό!
  Κατά την πεποίθησή μου,πέραν των όποιων αστυνομικών-κατασταλτικών μέτρων και μιας επίδειξης πυγμής στην ΕΕ,η εκρίζωση του φαινομένου απαιτεί τη συντριβή των ελληνοφώνων που τους εκμισθώνουν στέγη ή τους προσφέρουν απασχόληση ή τους διακινούν.Επιβάλλεται η κατάσχεση περιουσίας,ακινήτων,επιχειρήσεων,καταθέσεων,όσων υποθάλπουν το πρόβλημα.Και τα μέτρα αυτά να επικυρωθούν με δημοψήφισμα.
  Ετσι θα διαμηνυθεί στα πέρατα της Ασίας και της Αφρικής,πως δεν έχει νόημα η έλευση στην Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.