16/08/2009 11:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσωρινή παράδοση Χριστοφοράκου στην ΕλλάδαΤην προσωρινή παράδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, στα χέρια των ελληνικών αρχών, εντός των επομένων ημερών, αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μονάχου.

Τη Δευτέρα αναχωρούν για το Μόναχο, τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι θα συνοδεύσουν τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, κατά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς τον παραδίδουν-όπως λένε-για δίκη, συμπληρώνοντας ότι για νέα αδικήματα ή κατηγορίες, πρέπει να ενημερωθούν εκ νέου, και να αποφασίσουν.

Ας σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, έχει διαμηνύσει μέσω των συνηγόρων του ότι έπονται και άλλες αποκαλύψεις, μετά τα ονόματα που έδωσε στο ένταλμα επιβολής ποινής.

Ο Μ. Χριστοφοράκος προσέφυγε και στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κατά της απόφασης του Εφετείου του Μονάχου, που αποφάσισε την έκδοσή του στη χώρα μας. Η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει έως και 2 μήνες, ενώ οι ελληνικές αρχές απέστειλαν, την Πέμπτη, επίσημο αίτημα για την παράδοση του.

Την παράδοση του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 16/08/2009 12:22:16

  Τι νόημα έχει τώρα αυτό το άρθρο... πώς σας ξέφυγε??
  Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ίδια με αυτήν της Μπουρπούλια που εκδόθηκε από την Γαλλία. Η Μπουρμπούλια είναι εδώ, εκτίει την ποινή της και όσο για νέες κατηγορίες όταν άλλαξαν, απλά ενημέρωναν την Γαλλική Δικαιοσύνη.
  Αν λοιπόν, Ο Χ. αποκαλύψει νέα πράγματα, όπως λέει το άρθρο, ή από την ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη προκύψουν νέα στοιχεία, θα γεννηθούν νέες κατηγορίες εις βάρος του και ο νοών νοείτω!
  Να ξέρετε όμως ότι Στο Ελληνικό Στρατό σε τιμωρούν γιατί είσαι "ακομβίωτος"
  και βλέπω τον Χ. εκτός από τις χειροπέδες να είναι και "ακομβίωτος".

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΣΚΑΙς 16/08/2009 12:25:01

   Δεν είναι "αρθρο". Ειδηση είναι και την αναμεταδίδουμε. Εσυ γνωρίζεις καλύτερα; Εκανε δηλωση οτάδε εισαγγελέας του Μονάχου κι εσύ έχεις άλλη άποψη; ήμαρτον

   • ΣΚΑΙς avatar
    ΣΚΑΙς @ Factorx 16/08/2009 12:45:16

    Δηλαδή πιστεύεις ότι αν προκύπτουν νέα στοιχεία θα πηγαινοέρχεται ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα... Εσύ τι καταλαβαίνεις από την λέξη "προσωρινή"???
    Εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι οι ειδήσεις που έρχονται από την Γερμανία, μεταδίδονται μέσα από το πρίσμα των νταβάδων. Μην ξεχνάς ότι ο ΑΝΤ1 μετέδιδε ότι έφυγε ο Χ. και θα μείνει στην Γερμανία. Τώρα που η είδηση είναι η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του, το χαλκείο κάνει είδηση το "προσωρινό". ΚΑταλάβετέ το: Ο Χ. θα εκτίσει την ποινή του στην ΕΛΛΑΔΑ!!!

    • Factorx avatar
     Factorx @ ΣΚΑΙς 16/08/2009 12:48:39

     ο,τι θέλεις γράφεις. Η είδηση είναι είδηση κι αν ο ΑΝΤ1 παίζει παιχνίδι θα το μάθουμε αύριο

     • Χι avatar
      Χι @ Factorx 16/08/2009 14:27:54

      Μέση οδός. Αν δεν ερχόταν, θα έβγαιναν περισσότερα. Τώρα που θα έρθει, θα βγουν λίγα, αλλά σε αντίδωρο θα δικαστεί για ψίχουλα. Το ουσιαστικό είναι η επικοινωνιακή πολιτική κίνηση: "να κύριοι, εμείς τον φέραμε". Οπότε, καταλαβαίνεις τι θα γίνει με τις εκλογές.

 2. Le canard avatar
  Le canard 16/08/2009 16:31:44

  Ο Χριστοφοράκος φοβήθηκε να μείνει και να προφυλακιστεί στην Ελλάδα και γι'αυτό έφυγε για Γερμανία, ελπίζοντας ότι εκεί, χάρις στις πολύ υψηλές γνωριμίες και στηρίγματά του (βαυαρική ελίτ) θα τύχει καλύτερης μεταχείρισης. Προφανώς, δεν του αρκούσαν οι διαβεβαιώσεις που είχε λάβει. Μην ξεχνούμε ότι όταν την κοπάνησε ήταν ευρω-προεκλογική περίοδος και το θέμα της Ζημενς κατά κόρον χρησιμοποιείτο. Πολύ περισσότερο φοβήθηκε ο Καραβέλας (τι γίνεται με τούτον;). Οι άλλοι, Μαυρίδης-Γεωργίου, μπήκαν μέσα γιατί θεώρησαν ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν θα κάτσουν λίγο στη στενή, προφυλακισμένοι, και στη συνέχεια θα δικαστούν και θα καταδικαστούν σε ποινές εξαγοράσιμες, και θα τελειώνει η υπόθεση εκεί. Αναμφισβήτητα, ο Χριστοφοράκος διατηρούσε τις υψηλές πολιτικές σχέσεις στην Ελλάδα. Εως τώρα βέβαια, έχει μιλήσει για έναν νεκρό ("δεδικαιωμένο"- Βαρθολομαίο) και για τον Γείτονα (ταμία, σημαντικό πρόσωπο διαχρονικά στο ΠΑΣΟΚ σε χοντρές υποθέσεις άγνωστες στην κοινή γνώμη, αλλά όχι τον άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ που κρατούσε διαχρονικά τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-Ζημενς). Δεν μας έχει μιλήσει καθόλου για μεγάλες πολιτικές Οικογένειες (!!!). Επιλεκτικά ομιλεί λοιπόν. Ο Ηλίας Γεωργίου, όσο κι'αν δεν μιλάει κανείς γι'αυτόν, είναι σημαντικότατος κρίκος στο σκάνδαλο. Πριν τον Χριστοφοράκο αυτός -με εκτελεστικό όργανο τον Καραβέλα- έκανε όλο το παιχνίδι, ειδικά στον ΟΤΕ (επι Σημίτη). Τούτος δω, δεν έχει ανοίξει το στόμα του και κανείς δεν τον πιέζει να το κάνει. Γεωργίου-Καραβέλας μοίρασαν πολύ πολιτικό χρήμα, το οποίο συνέχισε να μοιράζει, μετά το 1997 που ανέλαβε, ο Χριστοφοράκος. Ο Μαυρίδης επίσης, σιωπά. Μπορεί να μην είχε στην αρμοδιότητά του τις υψηλές πολιτικές σχέσεις του Χριστοφοράκου, αλλά αυτός μετά το 1997 "δούλεψε" όλο το "συστημα" ΟΤΕ. Ξέρει τα πάντα και φέρεται να έχει λαδώσει ακόμα και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (μόνον ή και της ΝΔ;). Προσωπική εκτίμηση: Ο Χριστοφοράκος έρχεται στην Ελλάδα και αυτό χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως επιτυχία της. Μαζί με τους υπόλοιπους δυο-τρείς, εκτός από "καμμένα" πρόσωπα και δωροδοκίες στύλ Τσουκάτου-Γείτονα (ίδια με την περίπτωση Τσουκάτου είναι και αυτή του Γείτονα), δεν ανοίγουν για κάτι παραπάνω το στόμα τους, και το σκάνδαλο Ζημενς τελειώνει όμορφα κι ωραία, αφού βεβαίως, προηγουμένως έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικά -και ενδεχομένως προεκλογικά- οφέλη από τους δύο μεγάλους.

  • mareli avatar
   mareli @ Le canard 16/08/2009 21:07:50

   Μετράω 24 γραμμές σχόλιο-σενάριο...καλό... πιέζεται για να φαίνεται πειστικό... ταιριάζει σε όσους αρέσκονται στα συνομωτικά... Έτσι είναι οι συνομωσίες... σου παίρνει πολύ για να γράψεις γι' αυτές canardair... τα ίδια έγραφες όταν έφυγε ο Χριστοφορ... κατεβατά!!!
   Και ω του θαύματος ο Χριστοφορ θα περάσει μπροστα από τις κάμερες με χειροπέδες και θα προφυλακιστεί... η προφυλάκιση διαρκεί και δεν περιλαμβάνει ούτε λιαρτζετ ούτε σκάφος... Κάτι τύποι σαν αυτόν τον Χ. δεν μπορούν να διανοηθούν 18 ΜΗΝΕΣ προφυλάκιση... το μόνο που περιμένουν είναι ν' αλλάξει κυβέρνηση... θα το παλέψουν με τους πράσινους συνεργάτες τους... είδες το GAP αλληλογραφεί και ζητάει στοιχεία... εγω θα τράβαγα τα βυζιά μου άμα ήμουνα αθώος...
   Για το Ρουσόπουλο ΔΕΝ είχε ούτε ένα στοιχείο, αλλά τον έστηνε στον τοίχο μήπως περάσει και η SEXτα και του αδειάσει κανα καλασνικοφ απάνω του...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.