30/07/2008 21:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσωρινή διέξοδος στην Τουρκία

Θετική για το κυβερνών κόμμα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Το ΑΚΡ δεν «κλείνει», αλλά τιμωρείται με οικονομικό πρόστιμο για ενέργειες που αντιβαίνουν στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-5), μετά από τρεις ημέρες διαβουλεύσεων, και ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Χασίμ Κιλίτς, ο οποίος εξήγησε το σκεπτικό του Συνταγματικού Δικαστηρίου και τόνισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις αποτελούν «σοβαρή προειδοποίηση» για το ΑΚΡ. Βάσει της απόφασης, το ΑΚΡ θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο, ενώ θα μειωθεί στο μισό η κρατική χρηματοδότηση προς το κυβερνών κόμμα για το τρέχον έτος.

Με άλλα λόγια καταγράφεται ισορροπία δυνάμεων (και του τρόμου). Το κόμμα των Ερντογάν-Γκιουλ καταδικάζεται σε … χρηματικό πρόστιμο με μια ψήφο διαφορά. Ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για τους υπο κατηγορία 71 βουλευτές και στελέχη του που θα ληφθεί προσεχώς. Πήραν δηλαδή «παράταση» για να...συμμορφωθούν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Κουρδικού DTP Αχμέτ Τούρκ δήλωσε ότι η διπλή έκρηξη στην περιοχή Γκιουνγκιορέν της Κωνσταντινούπολης «είναι δουλειά της Εργκενεκόν» και επέκρινε όλους όσοι κάνουν λόγο για ενέργεια του ΡΚΚ. Ο κ. Τούρκ καταφέρθηκε και εναντίον και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϋκάλ, ο οποίος κάλεσε σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. «Εναντίον ποιών καλείς το λαό να βγει στο δρόμο; Προετοιμάζεις κάποια εκστρατεία λιντσαρίσματος των Κούρδων;» ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Θεοδούλης avatar
  Ιωάννης Θεοδούλης 30/07/2008 22:25:20

  http://greece-salonika.blogspot.com/2008/07/blog-post_1600.html
  εμ τι να κάνω; ο διπλωμάτης το έστειλε μέηλ στο γκρηκσαλόνικα!

 2. Jack avatar
  Jack 31/07/2008 01:06:27

  O Jack σας το είχε πεί σε προηγούμενο πόστ... οι βόμβες ήρθαν κουτί στον Ερντογκάν.. συνειδητοποίησε το Κεμαλικό κατεστημένο ότι το ΑΚΠ θα περάσει την πόρτα του φρενοκομείου και θα άρχιζε εμφύλιος πόλεμος.

  Και μετά λένε ορισμένοι ότι ο Καραμανλής δεν μπορέι να νικήσει του νταβατζήδες... παντως όλοι όσοι κάνει παρέα (Πούτιν, Ερντογκάν και σε κάποιο βαθμό και ο Σαρκοζί) τα κατάφεραν!

  Μεγάλε... εάν δεν ελέγξεις με σοβαρά άτομα τα σώματα ασφαλείας και πληροφοριών το έχασες το παιχνίδι με τους νταβατζήδες και μαζί σου και ο Ελληνικός λαός. Ξύπνα όσο είναι καιρός διαφορετικά "Το Ελληνικό συνταγματικό δικαστήριο θα απαγορεύσει τη ΝΔ!"  Υ.Γ Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματικη και απολύτως τυχαία!

 3. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 31/07/2008 14:38:50

  Η ασθενέστατη πλειοψηφία της μιας ψήφου στη λήψη της δικαστικής απόφασης καταγράφει το βάθος του ρήγματος. Αυτή ανάγεται σε κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα. Το αποτέλεσμα μιας στρατοκρατίας ασιατικού δεσποτισμού είναι αδύνατο να μην προάγει την φανατισμένη θρησκοληψία, έστω και εάν προσβλέπει στην κοινωνική εκκοσμίκευση. Οι όποιες "εντυπωσιακές" για πολλούς, προσπάθειες ανάπτυξης και εκμοντερνισμού, αυτές πάντοτε είχαν ως δομικό στοιχείο, την από τα πάνω κεντρική, γραφειοκρατική προώθηση. Η Τουρκία δεν διαθέτει άξια λόγου αστική τάξη, πέρα από τουςό στρατηγούς. Και δεν μπορεί να επεκταθεί η οποιαδήποτε οικονομική ομάδα χωρίς κεφάλαιο. Από που μπορεί όμως αυτό να προέρχεται; Είτε από το εξωτερικό, είτε από ενδογενή πρωταρχική συσσώρευση. Το εισαγόμενο κεφάλαιο προτίμησε μια ζωή τους στρατηγούς, γιατί αντίστοιχος ήταν και ο διεθνής ρόλος που ανατέθηκε στην Τουρκία. Επί πλέον δεν είναι αφελείς οι άνθρωποι, να δημιουργούν εκούσια τους εγχώριους ανταγωνιστές τους και μια κοινωνική τάξη που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη πρωτοβουλίας. Γιατί οι συνέπειες της πρωταρχικής συσσώρευσης δεν περιορίζονται στον οικονομικό τομέα, αλλά επεκτείνονται στα κοινωνικά δεδομένα και κατά συνέπεια καταγράφονται και στη συγκρότηση των πολιτικών υποκειμένων. Το αποτέλεσμα είναι η πλήρης οπισθοδρόμηση στην συντριπτική πλειοψηφία του ασιατικού τμήματος. Η αναφορά και μόνο σε Ασιατικό και Ευρωπαϊκό τμήμα προδιαθέτει τους μέντορες της διεθνούς κοινωνικής μηχανικής για διαμελισμό, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
  Πρέπει ίσως να λάβουμε υπ΄όψει συν τοις άλλοις, ότι η στρατηγική των μεταλλαγμένων και ο αποκλεισμός του Ευρωπαϊκού πληθυσμού από την άμεση πρόσβαση σε τρόφιμα, εκτός ελέγχου των πολυεθνικών, προϋποθέτει πλήρη μεταφορά της παραγωγής των βασικών τροφίμων, σε κέντρα που βρίσκονται κάτω από αυστηρό έλεγχο. Οι Κούρδοι προορίζονται εκτός από ευπειθείς πετρελαιάδες και για διεθνεις μανάβηδες, αρκεί να πάρουνε το κοκό. Δεν πειράζει. Σε μας μένουν τα Ζονιανά, για να ρίχνουμε φούντα στα μακαρόνια.
  Οι βόμβες αποτελούν κραυγαλέα κλιμάκωση της αποσταθεροποίησης. Δεν μπήκαν στον κόπο καν να παρουσιάσουν ένα εκ του ταχυδακτυλουργικού καπέλου ανασυρόμενο εγχώριο αποδέκτη της πολιτικής ευθύνης για το θεαθήναι. Στο φινάλε τα παλληκάρια κάθε μέρα βελτιώνουν την τεχνική εμπειρία τους. Μπολόνια, Σεράγεβο και πάει λέγοντας. Και εμείς μετά κλαιγόμαστε γιατί μόνο μας καίνε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.