27/05/2008 19:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προστατέψτε την Ζαχάρω

Ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως διοργανώνει την Κυριακή 1η Ιουνίου 2008 και ώρα 11.00 π.μ., στον Καϊάφα (χώρο Σιδηροδρομικού Σταθμού) εκδήλωση, όπου θα τεθούν τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που απειλούν με μη αναστρέψιμη καταστροφή την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαχάρως. Βασικό θέμα συζήτησης είναι η διέλευση της Ιόνιας Οδού από τον Καϊάφα και όλους σχεδόν τους πεδινούς οικισμούς του Δήμου, με αποτέλεσμα την πλήρη περιβαλλοντική και οικιστική καταστροφή τους, αλλά και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του τοπικού πληθυσμού. Θα συζητηθούν επίσης τα εξής θέματα

Η ρύπανση της λίμνης Καϊάφα που έχει καταλήξει να είναι ο αποδέκτης των λυμάτων του αποχετευτικού συστήματος της Ζαχάρως και των παρόχθιων οικισμών, σε συνδυασμό με την πλημμελή λειτουργία του απαρχαιωμένου βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Η καταστροφή που πραγματοποιείται στους ποταμούς Νέδα και Ακίδα, εξαιτίας της αλόγιστης και παράνομης αμμοχαλικοληψίας στο όνομα της δήθεν αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής. Ο κίνδυνοςπλημμύρας από τα ποτάμια, χρησιμοποιείται εκφοβιστικά από τους διάφορους επιτηδείους για την καταλήστευσή τους

Η ανεξέλεγκτη καθημερινή καύση της παράνομης χωματερής τουΔήμου, η οποία αποτελεί μόνιμη εστία μόλυνσης για τον αέρα και τα νερά της περιοχής και μόνιμη απειλή πρόκλησης πυρκαγιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.