#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προστασία της Υπαίθρου, Τώρα!

[caption id="attachment_221686" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: imerisia.gr"][/caption]

Οι εξελίξεις μάς αναγκάζουν να επανέλθουμε στο θέμα των δραπετών που συνεχίζουν να διαφεύγουν. Πλησιάζουν, αν δεν έχουν ήδη περάσει, τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Μια οριστική διαφυγή τους θα αποτελέσει κόλαφο για την Ελληνική Πολιτεία. Όταν 5-6 άνθρωποι ταπεινώνουν όλους τους μηχανισμούς άμυνας και ασφαλείας του ελληνικού κράτους, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι μια ομάδα 100 ατόμων, οπλισμένων και αποφασισμένων, μπορούν εν δυνάμει να το καταλύσουν.

Υπερβολικό; Ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Τα στρατόπεδα στα βόρεια σύνορα έχουν αποδυναμωθεί, άλλωστε δεν επιτελούν πλέον τον ρόλο που είχαν επί Ψυχρού Πολέμου. Η αστυνομία, ικανή στον αστικό χώρο, μειονεκτεί αντικειμενικά στην ύπαιθρο.

Όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα των δραπετών, ένα «πουλάκι» μας σφύριξε ότι το πρόβλημα στην αστυνομία δεν έγκειται στην αποτελεσματικότητα των χαμηλόβαθμων οργάνων παρά στην επιθυμία των υψηλόβαθμων στελεχών να προβληθούν.

Τι λέγεται ότι συμβαίνει : οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις περιοχές από όπου διαβαίνουν οι κακοποιοί γνωρίζουν καλά τον τόπο τους και εισηγούνται αντιμετώπιση με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες πεδίου.

Δυστυχώς όμως δεν εισακούγονται από τους ανωτέρους τους, στελέχη «γραφείου», που επιθυμώντας να καρπωθούν τη δόξα της σύλληψης, αλλά μη έχοντας επαρκή αντίληψη του πεδίου, δίδουν διαταγές για ενέργειες που δεν είναι αποτελεσματικές.

Όταν φαινόμενα έλλειψης συντονισμού στον κρατικό μηχανισμό έχουν παρατηρηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις πυρκαγιών, είναι πιθανό να παρατηρούνται και για τους δραπέτες σήμερα.

Δυο προτάσεις :

Πρώτον, για τους δραπέτες, να αφεθεί το ζήτημα αποκλειστικά στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού, οι οποίες θα το αντιμετωπίσουν ωσάν να επρόκειτο για πολεμική επιχείρηση, αν προλάβουν. Επιτέλους, πληρώνουμε από το 1974 υψηλότατες εξοπλιστικές δαπάνες. Ας βρουν μια μικρή δικαίωση.

Δεύτερον, να εξετασθεί άμεσα για προστασία της Υπαίθρου η επανασύσταση της Χωροφυλακής και, ναι, της Αγροφυλακής, όχι βέβαια με προγάστορες πενηντάρηδες. Δεν μπορεί να δίδονται διαταγές για συμβαίνοντα στα Άγραφα ή στον Σμόλικα από την Κατεχάκη.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/07/2013 10:24:12

  'Ηδη τα καθάρματα είναι ήρωες στη γείτονα, που έχει άλλωστε μακραίωνη παράδοση στον κατσαπλιαδισμό και τη ληστοκρατία....

 2. blue nile avatar
  blue nile 12/07/2013 11:12:40

  Κάτι πρέπει να γίνει και να πιαστούνε...
  Αν είναι ακόμα εδώ...
  Ξηλώστε τους ένστολους καρεκλοκένταυρους αν με τα λάθη τους επιτρέψουν τελικά τους δραπέτες να διαφύγουν!

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 12/07/2013 12:35:24

  Πάλι, ακόμα και σε ένα θέμα σαν αυτό, λέμε τα γενικά "τι πρέπει να γίνεται";

  Να δούμε τι έγινε και τι θα γίνει. Και αν αυτό δεν είναι καλό, καρατόμηση όπως αναφέρει πιο πάνω ο blue nile.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/07/2013 12:38:45

  Ακόμα και στην Αλβανία να διέφυγαν πρεπει να τους πιάσουν εκεί και να τους φέρουν πίσω για να δικαστούν στην Ελλάδα. Να δείτε τι μήνυμα θα δοθεί τότε...

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/07/2013 12:58:04

  Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισότερο.

  Οσο για τη Χωροφυλακή ,απαιτείται ένα είδος στρατοχωροφυλακής σαν την Τουρκική. Οχι δηλαδή κοιλαράδες "χουρουφύλακες" όπως παλιά (αν και εκείνοι οι χωρουφύλακες έδειξαν επανειλημένα λεβεντιά όποτε χρειάστηκε) αλλα ένα είδος ειδικών δυνάμεων , που σε περίπτωση πολέμου θα ενσωματώνεται άμεσα στις Ε.Δ.

  Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Η Ελληνική πραγματικότητα? Και αυτοί θα καταλήξουν φιλιπινέζες των επωνύμων στα Β.Προάστεια της Αθήνας, όπως οι Ειδικοί Φρουροί...

 6. Κεραμυδόγατος avatar
  Κεραμυδόγατος 12/07/2013 13:12:44

  Πολύ σωστή η πρόταση για επανασύσταση της Χωροφυλακής, το είχε πει και ο Κρανιδιώτης σε παλαιότερο άρθρο του. Την έγραψα και εγώ προ ημερών στο ΒΗΜΑ και η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών (52-2) συμφώνησε. Ένα αστυνομικό σώμα στρατιωτικοποιημένο, άρτια εκπαιδευμένο και βαριά οπλισμένο είναι ιδανικό για να λυτρώσει την πολύπαθη ύπαιθρο, να συνδράμει την αστυνομία στις πόλεις και να πατάξει τις διάφορες ληστοσυμμορίες. Όσον αφορά την Αγροφυλακή, να γίνει αλλά οργανωμένα. Γιατί όταν την έφτιαξε ο Καραμανλής το 2007, οι αγροφύλακες δεν είχαν όπλα, δεν είχαν οχήματα (χρησιμοποιούσαν λεωφορεία), δεν είχαν ασυρμάτους, δεν είχαν στολές, γενικά το όλο εγχείρημα ήταν της πλάκας. Χρειάζεται λοιπόν σοβαρή δουλειά και όχι πασαλείμματα, αλλιώς θα έχουν ξοδευτεί τσάμπα χρήματα και τσάμπα χρόνος.

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/07/2013 13:27:07

  Αν αληθεύουν όσα ισχυρίζεται συγγενής των δραπετών σε αλβανική εφημερίδα ίσως η αποτροπή διαφυγής στην Αλβανία δεν έχει νόημα : τα σύνορα αποδεικνύονται διάτρητα.

  "Ο Κόλα μπαινοβγαίνει στην Αλβανία "

  Συνέντευξη σε αλβανική εφημερίδα

  Να μετακινούνται ανενόχλητοι μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας εμφανίζει τους δραπέτες των Τρικάλων συγγενής δύο εξ αυτών σε συνέντευξή του σε αλβανική εφημερίδα.

  Στον ισχυρισμό αυτό προχώρησε ο Αμπτουλά Σινάν, αδελφός του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείος του Ερμίρ Σινάνι, δύο εκ των καταζητούμενων δραπετών.
  Η συνέντευξη δόθηκε στην αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare με αφορμή την κηδεία των Έντισον και Φλαμούρ Λίκα, των δύο δραπετών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους Έλληνες αστυνομικούς στις 2 Ιουλίου.
  Η εφημερίδα, η οποία, προκλητικά, υποστηρίζει ότι οι δύο δραπέτες «σφαγιάστηκαν από την ελληνική αστυνομία με 153 σφαίρες», προσπάθησε να προσεγγίσει συγγενείς και φίλους των κακοποιών για να συλλέξει πληροφορίες.

  Στη συνέντευξη, ο Αμπτουλά Σινάν, αποκαλύπτει ότι ο ανιψιός του, ο Μάριον Κόλα και κάποιοι από τους φίλους τους, βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα με στόχο να πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα.

  «Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Κόλα και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα. Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αληθινές, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει στην εφημερίδα ο Αμπτουλά Σινάν, προσθέτοντας ότι «καθένας μπορεί να δραπετεύσει από τη φυλακή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος άνθρωπος».
  Ερωτώμενος μάλιστα για ποιο λόγο θεωρεί ότι σκοτώθηκαν οι δύο δραπέτες, εκείνος το αποδίδει στην «ελληνική οργή εις βάρος τους».

  «Η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει διαφορετικά τους Αλβανούς από τους υπόλοιπους γι' αυτό και οι συγγενείς μου ήταν εξοργισμένοι με αυτήν» λέει επίσης ο Σινάν, εκφράζοντας επίσης τη δυσαρέσκειά του προς την αλβανική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει, δεν τους έχει βοηθήσει να ανακαλύψουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου των δύο δραπετών.

  Η γνωριμία με τον Ριτζάι
  Στη συνέχεια της συνέντευξης ο συγγενής των δύο καταζητούμενων αναφέρεται στη σχέση του ανιψιού του με τον επίσης διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάι: «Ο ανιψιός μου και ο Αλκέτ Ριτζάι ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της παρουσίας τους στις ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα», αναφέρει ο Αμπτουλά Σινάν.

  Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν υποπτεύεται πως ότι οι υπόλοιποι δραπέτες μπορεί να έχουν «πουλήσει» τους συγγενείς του. «Έχω την εντύπωση ότι μάλλον υπήρχε κάποιο είδος προδοσίας μέσα στην ομάδα τους. Κάποιο σαμποτάζ πρέπει να υπήρχε».

  h**p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63857412

 8. Zugzwang avatar
  Zugzwang 12/07/2013 15:11:23

  Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι η μονη λυση ειναι η επανασυσταση της χωροφυλακης. Μιας μοντερνας χωροφυλακης, ικανης να αντιμετωπισει τις απαιτησεις της σημερινης εποχης. Και της αγροφυλακης, ασφαλως. Αλλα ποιος θα τα κανει αυτα; Εμεις εδω καταργουμε και την δημοτικη αστυνομια...
  Πρεπει δε επειγοντως, χθες, η ηγεσια της χωρας να σταματησει το μονιμο πογκρομ εναντιον των γεροντων της Ελλαδας, που σφαζονται καθημερινα - ευκολος στοχος γαρ - απο τους λαθρομεταναστοληστες σε πολεις και χωρια. Ειναι η χειροτερη και η πιο δειλη μορφη ρατσισμου!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Zugzwang 12/07/2013 23:46:05

   Τα λές καιρό αυτά (γιά τους γέροντες) αγαπητέ @ Zugzwang...και συμφωνώ μαζί σου αλλά ποιός ακούειιιιιι ; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
   Οσο γιά το θέμα των καθαρμάτων (άλλη λέξη δεν τούς αρμόζει) θεωρώ ότι είναι ΟΝΕΙΔΟΣ γιά την Ελλάδα αυτό πού συμβαίνει.
   Τόσες μέρες στο διαδίκτυο διαβάζουμε γιά τα συνέδρια , τα οικονομικά, τα μικροκομματικά και όλες τίς ανούσιες ειδήσεις πού αφήνουν τον κόσμο αδιάφορο διότι ζεί μία καθημερινότητα εφιαλτική με πρώτη προτεραιότητα την εγκληματικότητα.
   Στά πλαίσια αυτών λοιπόν έχουμε και αυτό το εξωφρενικό γεγονός 2-3 Αλβανοί να διαφεύγουν από ολόκληρη την αστυνομία μας.
   Προφανώς ισχύει αυτό πού λέει ο Προφήτης ότι δηλαδή δεν αφήνουν να επιληφθεί του θέματος ο αρμόδιος φορέας κλπ.κλπ. η γνωστή ελληνική αρρώστεια.
   Το θέμα αυτό είναι αίσχος και ντροπή και όπως έχω γράψει και αλλού όταν πιαστούν θέλουν εκτέλεση.
   Πρός παραδειγματισμόν, γνώση και συμμόρφωση.
   Τέλος, έχω μιά απορία :
   αφού καταδιώκονται στην Ελλάδα , γιατί πηγαινοέρχονται ;;;

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ je ne regrette rien 13/07/2013 10:46:00

    Δεν συγκινουνται, εχεις δικιο Je ne regrette rien. Η συνεχης σφαγη των γεροντων της Ελλαδος τους αφηνει αδιαφορους. Ενα μονιμο πογκρομ, η χειροτερη μορφη ρατσιστικης βιας. Θα ελεγε μαλιστα κανεις οτι τους βολευει καπου...Εξοικονομουνται συνταξεις...

 9. karasumi avatar
  karasumi 12/07/2013 15:30:00

  Αφήστε τους να διαφύγουν στην Αλβανία.
  Περιμένετε τους εκεί με πράκτορες (αν υπάρχει τέτοιο είδος εν Ελλάδι), και καθαρίστε τους στην ψύχρα ένα βράδυ, όταν νομίζουν ότι ξέφυγαν. Αυτό ναι, θα είναι μήνυμα.

 10. Ανθρωπος Υπαίθρου avatar
  Ανθρωπος Υπαίθρου 12/07/2013 16:56:26

  "Προστασία της υπαίθρου". Το 2007 η πολητεια πολύ σωστά σκέφθηκε να φτιά ξει τηνΑγρ/κή, αλλά έκανε σοβαρά λάθη από την αρχή.Εκανε Αρχηγείο.Πολλά τα έξοδα.Ενώ χωρίς δαπάνες στην τοτε Νομαρχιακή Αυτ/ση θα μπορούσε να λητουργήσει η υπηρεσία εκεί που χρειαζόταν(όπως π.χ. στις παραμεθόριες περιοχές). Θα διηγηθώ ένα περιστατικό όπως μου το είπε παλαιός Αγρ/κας.Το έτος 1982 η Αστυνομία έψαχνε ένα φυγόδικο που κριβόταν στην ύπαιθρο σε χωριό του Ν. Πρέβεζας, αφού τον έψαχνε για αρκετές ημέρες χωρίς αποτέλεσμα,αναγκάστηκε και ζήτησε την συνδρομή της Αγρ/κης και αμέσως ο αγρ/κας τους υπέδειξε το μέρος που κρυβόταν .Εαν σήμερα στην περιοχή της Βρωσύνας Ιωαννίνων υπήρχε αγρ/κας, οι εν λόγω κακοποιεί είμαι σίγουρος ότι θα είχαν εντοπισθεί.Με λίγα λόγια εαν θέλουν υπηρεσία υπαίθρου ας συνενοηθούν μες τους Περιφεριαρχες και χωρίς πολλά ευρώ θα έχουν υπηρεσία που θα υπηρετεί τους ανθρώπους της υπαίθρου,για να εσθάνονται και αυτοί ασφαλείς και να είναι το μάτι και αφτί των άλλλων υπηρεσιών. Τροποποίηση του Ν.3030/54 χρειάζετε ,σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες,τ'ηποτα παραπάνω. Εαν κάνετε μια έρευνα θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες επεκτάσεις και καταλήψεις δημοσιων εκτάσεων έγιναν από την κατάργηση της Αγρ/κής το 1984.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Ανθρωπος Υπαίθρου 12/07/2013 19:46:25

   @Ανθρωπος Υπαίθρου
   Σωστα ειναι αυτα που λετε αλλα δεν αρκουν. Χρειαζονται και αποσπασματα που η αποστολη τους θα ειναι η καταδιωξη συμμοριων ληστων στην υπαιθρο. Αυτη ειναι η αποστολη της χωροφυλακης. Αστυνομευση της υπαιθρου και κυνηγι συμμοριων σε βουνα και λαγκαδια. Αλλο η πολη, αλλο η υπαιθρος και αλλο η θαλασσα! Εμεις στειλαμε αστυνομικους και λιμενικους να κυνηγουν ουτσεκαδες σε βουνα και λαγκαδια.

   • Ανθρωπος Υπαίθρου avatar
    Ανθρωπος Υπαίθρου @ Zugzwang 13/07/2013 00:33:54

    Φυσικά και είναι αποστολή της ΕΛ.ΑΣ.Οσο για την επάνδρωση της αγρ/κής υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι στα δασαρχεία που είχαν εκπεδευτεί στο αντικείμενο αυτό.Ενώ εκεί που είναι δεν νομίζω ότι προσφέρουν .Η σωστή αγρ/κή θα προσφέρει ακόμη και στην πυρόσβεση,διότι θα υπάρχει κάποιος που θα τρέξει αμέσως ( εν τη γενέσει) για να σβήσει την φωτιά.Στο ερώτημα ,ποιός θα τα κάνει αυτά, μα φυσικά η πολιτεία, χωρίς την συγκατάθεση του Κύρτσου.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Ανθρωπος Υπαίθρου 13/07/2013 11:49:50

     @Ανθρωπος Υπαίθρου, εμφανώς γνωρίζεις πως και τι λειτουργεί.

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/07/2013 17:45:57

  Σωστός 100%.

 12. κoύκος avatar
  κoύκος 12/07/2013 19:31:54

  Ήθελα να ήξερα, αν ποτέ πιαστούν οι κουμπουροφόροι γείτονες ,πόσοι από τους ultra-patriotic νομικούς της στήλης θα αρνηθούν τη υπεράσπισή τους;
  Ειδικά αν πληρωθούν μαύρα;
  Όσο για Έλληνες πράκτορες στην Αλβανία, μου θυμίζει τις μπουρδολογίες του πονήματος Γρυλλάκη προ 10ετίας για τα Σκόπια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ κoύκος 12/07/2013 19:50:03

   Ειναι ultrapatriotic το να θελει καποιος να συλληφθουν οι εγκληματιες; Εκει εχουμε φθασει σημερα;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 13/07/2013 12:29:44

    Κούκος ή στόκος;

 13. helios avatar
  helios 12/07/2013 19:59:05

  εδω δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε το παρεμποριο
  διαβαστε και την παρακατω επιστολη:
  http://www.dionolympos.gr/8333/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84/#!prettyPhoto

 14. CST avatar
  CST 12/07/2013 20:52:40

  Gendarmerie
  Carabinieri
  Carabineros
  Policia Militar (η χωροφυλακή στη Βραζιλία)
  Royal Canadian Mounted Police ή Gendarmerie Royale du Canada
  Policia Federal
  Guardia Civil
  Žandarmerija
  Guarda Nacional Republicana
  Koninklijke Marechaussee
  Και πάει λέγοντας...

 15. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 13/07/2013 13:26:57

  Παλιά στα κεφαλοχώρια υπήρχαν αστυνομία,ειρηνοδικείο,δημόσια ιατρεία.
  Οι δημόσιες υπηρεσίες έκαναν τα γύρω χωριά κατοικίσιμα και το ΠΑΣΟΚ ήθελε να τα αδειάσει και να στείλει τον κόσμο στα αστικά κέντρα,ακολουθώντας τα προστάγματα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

 16. rally monkey avatar
  rally monkey 13/07/2013 16:16:25

  Για να παιρνουμε ιδεες απο αλλού - οταν μιλάμε για 'συνορα' με την.. Αλβανία

  “There is no where, absolutely no where in the world where the long arm of Israel cannot reach to defend the State of Israel”. -

  Απο προσφατη ομιλία του Β. Νετανιαχου στην Κνεσσετ - με αφορμή την επαίτιο απο την επιχειρηση Εντέμπε στην.. Ουγκάντα (Ιουλιος '76)

  (..με τη διαφορά ο'τι αυτός που τα λέει αυτά - ο αδερφός του, Γιόνι Νετανιάχου, έπεσε κάνοντας το καθήκον του - δοιηκητης της επιλεκτης ομάδας ΕΔ που εκτελεσε την επιχείρηση και μοναδική απώλεια - για να ξέρουμε ποτε τα λόγια έχουν αξία και πότε είναι τζάμπα ..)

 17. helios avatar
  helios 13/07/2013 19:37:40

  Βούλγαρος ληστής σκότωσε δυο ηλικιωμένες στη Μονεμβασιά!..Λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο και σε έναν υπερήλικο βοσκό!

  Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι του 22χρονου «δένοντας» τις κατηγορίες σε βάρος του.

  Για μερικά χρήματα και κοσμήματα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, ένας νεαρός Βούλγαρος κακοποιός αφαίρεσε τις ζωές δυο ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων γυναικών και λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο και σε έναν υπερήλικο βοσκό! Κι όλα αυτά συνέβησαν στην γαλήνια Μονεμβασιά, μέσα σε μόλις πέντε μήνες!
  Οι πολύμηνες έρευνες της τοπικής Αστυνομίας οδήγησε στα ίχνη του 22χρονου αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη μετά από οργανωμένη επιχείρηση και ομολόγησε ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία. Τελευταίο θύμα του αδίστακτου δολοφόνου ήταν μια 82χρονη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας στη Μονεμβασιά στις 22 Ιουνίου.

  Η άτυχη χήρα έφερε τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο και οι χώροι του σπιτιού της είχαν ερευνηθεί εξονυχιστικά. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι του 22χρονου «δένοντας» τις κατηγορίες σε βάρος του.
  Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει και το προηγούμενο έγκλημα που είχε γίνει στις 15 Φεβρουαρίου με θύμα μια 70χρονη την οποία σκότωσε μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Δημήτριο της Μονεμβασιάς και είχε αρπάξει χρήματα και χρυσαφικά.
  Μάλιστα, ο δράστης ομολόγησε ότι αυτός είχε επιτεθεί στις 10 Ιανουαρίου σε έναν 80χρονο ποιμνιοστάσιό του στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου, τον είχε χτυπήσει ανελέητα και του είχε αρπάξει χρήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του! Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, ληστεία, οπλοκατοχή- οπλοχρησία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν διέπραξε και άλλα εγκλήματα.

 18. Zugzwang avatar
  Zugzwang 13/07/2013 21:39:17

  Η Πολιτεια που καταργει την δημοτικη αστυνομια θα επανασυστησει την αγροφυλακη; Την Μερκελ την ρωτησαν;

 19. Zugzwang avatar
  Zugzwang 13/07/2013 21:41:02

  Ειναι ακριβως αυτο που λεω πιο πανω. Μονιμο πογκρομ εναντιον των γεροντων της Ελλαδας. Η χειροτερη και πιο δειλη μορφη ρατσιστικης βιας!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Zugzwang 13/07/2013 23:52:14

   Το δικό μου σχόλιο γιά τα εγκλήματα του Βούλγαρου;...

 20. airman avatar
  airman 14/07/2013 00:35:16

  Το ενδεχόμενο να διαφύγουν στην Αλβανία οι δραπέτες που καταζητούνται φέρνει την Αλβανική πλευρά προ ευθυνών. Είναι υποχρεωμένη να καταβάλει προσπάθειες για τη σύλληψή τους και στη συνέχεια την έκδοσή τους.
  Θα πει κάποιος, εδώ δεν τα καταφέραμε εμείς. Παρά ταύτα η υποχρέωση των Αλβανών είναι δεδομένη και εάν μπορέσουν ''ας μας βάλουν τα γυαλιά''.
  Μέχρι να τους συλλάβουν έχουμε ή δεν έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αυξημένα μέτρα φύλαξης των συνόρων και ελέγχου όσων προσπαθούν να περάσουν προς τα εδώ;
  Έχουμε ή όχι την υποχρέωση να αποτρέψουμε την εισβολή ένοπλων εν δυνάμει επικίνδυνων κακοποιών;
  Και ποιος θα μας απαγορεύσει να ''σφραγίσουμε'' τα σύνορα με σκοπό όχι μόνο να αποκλείσουμε πιθανή επιστροφή των συγκεκριμένων δολοφόνων αλλά και όσων άλλων επίδοξων ''επισκεπτών'' αυτού του είδους.
  Απόφαση χρειάζεται, ο τρόπος θα βρεθεί εύκολα. Και όποιος έχει αντίρηση ας το πει στους χαροκαμμένους γονείς της κοπέλας από την Κόρινθο και στα ορφανά του πεσσόντα Αστυνομικού στο Δίστομο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.