Προσπαθεί να «αγοράσει» χρόνο η κυβέρνηση
20/07/2015 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσπαθεί να «αγοράσει» χρόνο η κυβέρνηση

Σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έσπασε τα μέτρα του Μνημονίου και τα δύσκολα τα στέλνει προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, εκεί που προφανώς είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση

(Ανανεωμένο) Είναι να απορεί κανείς με αυτή την κυβέρνηση, αυτόν τον πρωθυπουργό αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει. Διότι μπορεί να υπάρχει απογοήτευση, να μην είναι και τόσο ικανό το σημερινό πολιτικό προσωπικό, αλλά να επιλέγει ο λαός να στηρίξει έναν άνθρωπο που καταστρέφει τη χώρα, αυτό είναι πράγματι ιδιαίτερα περίεργο.

Ο κ. Τσίπρας την καταστρέφει μέρα μέρα απλά και μόνο για να σώσει το πολιτικό του «σαρκίο» , δηλαδή για να μπορέσει ο ίδιος να κρατηθεί στο πολιτικό στερέωμα.

Σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έσπασε τα μέτρα του Μνημονίου και τα δύσκολα τα στέλνει προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, εκεί που προφανώς είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Αγροτική φορολόγηση και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα για όλα τα κόμματα και επιχειρείται να βρεθεί λύση προκειμένου να μην είναι τόσο βαρύ το πακέτο.

Έτσι επελέγη η λογική της αναβολής η οποία μεταθέτει προφανώς τις εκλογές. Γιατί αν την Τετάρτη έπεφτε άγριο... ξύλο στη Βουλή τότε δεν αποκλείεται να προκηρύσσονταν εκλογές στα τέλη Αυγούστου διαλύοντας τα πάντα. Τώρα οι κάλπες μπορούν να μετατεθούν για μερικές εβδομάδες αργότερα, αλλά σίγουρα όχι πολύ μακριά αφού η κυβέρνηση έχει τις δημοσκοπήσεις με το μέρος της, ο κόσμος ζει ακόμη στο ροζ συννεφάκι του «όχι», το Μνημόνιο είναι ακόμη θεωρία, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τη λογική ότι για όλα φταίνε οι ξένοι. Και το κυριότερο: Το χέρι στην τσέπη δεν έχει μπει ακόμη. Ο ΦΠΑ που ισχύει είναι μια σημαντική επιβάρυνση, όχι όμως, κάτι που θα ταράξει τους πάντες. Απλά θα αγοράζουν λιγότερα και θα υποχωρήσει η κατανάλωση. Όταν όμως θα κληθούν πολίτες και επιχειρήσεις να πληρώσουν μερικά δισ. ευρώ σε φόρους, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές κ.λπ. τότε ο κλοιός θα σφίξει και για τον λαοπρόβλητο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε κάπου τότε θα γίνουν και εκλογές.

Το ερώτημα είναι αν το θέλουν και οι ξένοι. Και τι θα γίνει στην Ελλάδα. Υπό κανονικές συνθήκες οι δανειστές θα επιθυμούσαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο εδώ και τώρα. Είτε να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας (πράγμα δύσκολο), είτε να πεταχτεί έξω από το πολιτικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ (πράγμα επίσης δύσκολο) είτε να γίνουν εκλογές, να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας το κόμμα του και να φτιάξει μια κυβέρνηση με άλλους πετώντας έξω και το φιλαράκι του τον Πάνο.

Όλα είναι ανοικτά αφού ζούμε ιστορικές στιγμές φαιδρότητας. Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, να γλιτώσει από τους δραχμοφονιάδες και τους συνωμότες, μέσα στο καλοκαίρι στήνονται παιχνίδια, τακτικισμοί και λαϊκισμοί.

Το ξέραμε ότι το Μνημόνιο θα ήταν σκληρό και έγινε ακόμη σκληρότερο με την... ευγενική χορηγία του Τσίπρα. Αν αρχίσει ο ένας κλάδος να πολεμάει τον άλλον για να γλιτώσει τότε δεν έχει σωτηρία η Ελλάδα. Αν αρχίσουν οι βουλευτές της αγροτιάς να απειλούν, το λόμπι των δικηγόρων να εκβιάζει και άλλοι να «πουλάνε» λαϊκισμό με την οκά τότε δεν υπάρχει διέξοδος. Είτε πάμε σε εκλογές, είτε σε άλλη κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 20/07/2015 09:38:16

  Αν ήταν Χριστιανός θα έκαμνε τον σταυρό του,ευχόμενος χάσει ακόμη πέντε - έξη βουλευτές-αρνητές μνημονιακών δεσμέσεων ώστε να "αναγκασθεί" να κάνει συμμαχία με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ(πλην Βενιζελου και Λοβέρδου) ,με νέο ανασχηματισμό και συνεχόμενη αριστερή (πρώτη φορά ;) κυβέρνηση. Είμαι ανήσυχος ,γιατί είδα τι έγινε με το νομοσχέδιο περί Ιθαγενείας.Ήταν προεόρτιο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας.

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 20/07/2015 10:08:09

  ...μή ρωτάς κυρ Αναστάση, τον καημό μου να σου πώ, μπόρα είναι θα περάσει, βάλε τσίπουρο να πιώ... ...μή ρωτάς κυρ Αναστάση, βάλε και δυο τρείς ελιές, μπόρα είναι θα περάσει, μή χειρότερα να λές...! Νίκος Γκάτσος ...είναι προφανές, δεν βγαίνει πέρα... κι'ο μικρός δεν μπορεί... πρέπει να πάμε σε κυβέρνηση"ειδικού σκοπού", με όλα τα σύν και τα πλήν τέτοιων κυβερνήσεων... επειδή ούτε κι'αυτό δε φτάνει, ήρθε η ώρα των πολιτών, με τα λεφτά στα μπαούλα ή στην αλλοδαπή... με κίνητρα ή και με στοιχειοθετημένες απειλές: φέρτε ωρέ τον παρά σας μέσα...και οι απόδημοι,του ήδη "χαμένου κέντρου" του Ζήσιμου Λορεντζάτου: σας ενδιαφέρει να έχετε άξονα αναφοράς ή θα βρίσκεστε απο τη Σκανδιναυία ώς τη Νότια Αφρική και απο τη Καλλιφόρνια ώς το Βλαδιβοστόκ χωρίς αφαλό;...οι Εβραίοι τον επανακατέλαβαν, χιλιάδες χρόνια μετά, εμείς που τον έχουμε θα τον χάσουμε;.... είναι ώρα, που ο καθένας πρέπει να αναμετρηθεί με την ουσία της ύπαρξης του,.. η πατρίς εν κινδύνω! υ.γ μπορούμε,παρόλα τα μαύρα, να πουλήσουμε και ένα τσαμπουκά σ'αυτό το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη: έ, όχι και το τσίπουρο"συσκευασμένο" σε μπουκαλάκι με ταμπελίτσες,για να πιάσετε τη "φοροδιαφυγή"των παραγωγών... υπάρχουν και όρια στον"εξορθολογισμό", τρομάρα σας... άν είχατε και σείς λίγη γνώση της δικής σας σχιζοφρένειας,δε θα φτάνατε στο παρα πέντε... άστο, όμως, υπάρχει καιρός για οριστικές εξηγήσεις!

  • ΚΡΗΤΙΚΟΣ avatar
   ΚΡΗΤΙΚΟΣ @ βαγόνι 20/07/2015 12:36:21

   Eνώνω τη φωνή της αγανάκτησης με τη δική σου σύντεκνε!!! Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΚΗ ρε φλώρια!!!

 3. airman avatar
  airman 20/07/2015 10:28:10

  "Πολύ φοβούμαστε ότι η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου σοβαρή ..." Πλάκα κάνουμε τώρα!!! Σε κάθε περίπτωση εάν ο Αλεξίνιο δεν κρατήσει τους δικούς του στα ίδια επίπεδα διαρροών με την προηγούμενη Τετάρτη, μόλις το πάρει μυρωδιά ο Πανούλης θα την κάνει με ελαφρά και από πλευράς της σημερινής συγκυβέρνησης με το ζόρι θα μαζευτούν πάνω από 100 ΝΑΙ. Το ζητούμενο είναι εάν η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση συγκεντρώσει τους υπόλοιπους αναγκαίους (περίπου 60). Συνεπώς τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εκτός από το γεγονός ότι η σημερινή συγκυβέρνηση δεν είναι αρκούντως σοβαρή!

 4. ENIGME avatar
  ENIGME 20/07/2015 10:42:36

  Οι δανειστές πάντως από ό,τι ακούω, θα του τις επιτρέψουν (αν όχι επιβάλουν) τις εκλογές, ελπίζοντας στη μαζική αφέλεια που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μέσω λίστας, ένα κόμμα καθαρό, απαλλαγμένο από τους ''κομμουνιστές''. Στα γόνατα έπεσε, το μνημονιάκι το υπέγραψε, μπορεί να είναι κάλλιστα, ο επόμενος φιλότιμος υπάλληλός τους. Δεν βλέπουν κι άλλον πρόχειρο για να τους εξυπηρετήσει. Άμα του κοτσάρουν και το Ποταμάκι για δεκανίκι - ασφαλιστική δικλείδα ώστε να μην αρχίσει πάλι τα ..τρελά. Όλα οk, έγινε η δουλειά τους. Για Αύγουστο εκλογές, δεν το βλέπω. Κατά Οκτώβριο πια κι αφού τα έχει παραδώσει όλα, ο ...πρώτη φορά αριστερός (τρομάρα του) Πρωθυπουργός, (τρομάρα μας).

 5. ΚΡΗΤΙΚΟΣ avatar
  ΚΡΗΤΙΚΟΣ 20/07/2015 10:53:14

  Τι να αντιδράσει ο δόλιος; Ό,τι του πούνε οι δανειστές θα κάνει.

 6. greg avatar
  greg 20/07/2015 11:57:34

  Eκλογές; Μέ ποιό πρόταγμα; Μέ ποιά προεκλογική δέσμευση; Γιά ποιό λόγο θά ζητήσει νά τόν ψηφίσουν; Γιά ποιά μετεκλογική πορεία; Θά ξεκαθαρίσει τή θέση του ώς πρός τό ευρώ, τήν Ευρώπη καί τά συνεπαγόμενα σκληρά μέτρα; Θά αποκλείσει τήν έξοδο καί τήν επιστροφή στή δραχμή, ή θά αφήσει πάλι υπονοούμενα κρατώντας όλα τά ενδεχόμενα ανοιχτά; Πού θά απευθυνθεί; Στό 36% πού παραπλάνησε αρχικά (πρόγραμμα Θεσ/νίκης), στό 62% πού παραπλάνησε στή συνέχεια (όχι στά σκληρά μέτρα, ναί στά σκληρότερα), στό άγνωστο καί περίεργα υψηλό (δημοσκοπικά) ποσοστό αποδοχής τού ιδίου (τό πάλεψε, αγωνίστηκε, έμεινε 17 ώρες άϋπνος, έρεψε απ' τό ζόρι κλπ μπλά μπλά μπλά); Ή θά κοιτάξει νά ξεκαθαρίσει τάχα τό κόμμα του από τούς (σήμερα) διαφωνούντες, γιά νά τούς αξιοποιήσει μελλοντικά όταν οί "χρηματοσυμμορίτες", πού περιμένουν στή γωνιά, θά μάς σιχτιρίσουν άμεσα, οριστικά καί αμετάκλητα. Καί μετά θά τούς καταγγέλλει γιά έλλειψη δημοκρατίας, επειδή δέν δέχθηκαν τήν (γιά 3η φορά σέ 6-7 μήνες) δημοκρατική έκφραση τού περήφανου καί αξιοπρεπούς λαού; Tελικά πάλι σέ θολά νερά θά ψαρέψει; Καί ο κόσμος; Θά ψηφίσει ξέροντας τί θέλει ή πάλι θά μάθει τί ψήφισε καί γιατί, μετά τίς εκλογές; Αλλωστε μιά χώρα πού δοξάζει καί αποθεώνει τήν αφασία, τήν αντίφαση, τήν ανοησία καί τό παράλογο, μοιάζει νά μήν νοιάζεται ούτε κάν γιά τήν ύπαρξή της.

 7. Ντάμα Σπαθί avatar
  Ντάμα Σπαθί 20/07/2015 12:29:20

  Να κάνει ένα τηλέφωνο στο μεγάλο αφεντικό τον Χερ Σόϊμπλε, για να του πεί πως ακριβώς του επιτρέπεται να αντιδράσει.

 8. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 20/07/2015 13:16:27

  Θά συνεχίσει σάν νά μή συμβαίνει τίποτε. Τώρα πού εἶδαν ἐξουσία τά λιμά, ἄντε σταμά τους. Τό πολύ πολύ, ἄν ζορίσουν λίγο τά πράγματα, νά βάλει τόν Φίλη νά μᾶς ἐξηγήσει ὅτι τό 1/2 + 1 τοῦ 300 εἶναι μικρότερο τοῦ 120.

 9. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 20/07/2015 13:18:48

  Φίλης (συριζαῖος μαθηματικός): (1/2 x 300) + 1 < 120.

 10. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 20/07/2015 14:41:44

  Σόιμπλε προς Μέρκελ: "Εγώ μπορώ χωρίς εσένα, εσύ δεν μπορείς χωρίς εμένα" http://tinyurl.com/nd88ypj MSN Eιδήσεις Κόσμος | Deutsche Welle | Skai.gr | 1 ώρα πριν

 11. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 20/07/2015 14:49:21

  Και πού να δεί τις τραγικές απώλειες, στην επόμενη ψηφοφορία του Ελληνικού λαού... Εκεί, δε θα χωράει καμιά ισορροπίστικη, πολιτικάντικη...''αντιμετώπιση''. Στ΄αστεία παίζαμε ! (Μανώλης Αναγνωστάκης)
  Δὲ χάσαμε μόνο τὸν τιποτένιο μισθό μας
  Μέσα στὴ μέθη τοῦ παιχνιδιοῦ σᾶς δώσαμε καὶ τὶς γυναῖκες μας
  Τὰ πιὸ ἀκριβὰ ἐνθύμια ποὺ μέσα στὴν κάσα κρύβαμε
  Στὸ τέλος τὸ ἴδιο τὸ σπίτι μας μὲ ὅλα τὰ ὑπάρχοντα. Νύχτες ἀτέλειωτες παίζαμε, μακριὰ ἀπ᾿ τὸ φῶς τῆς ἡμέρας
  Μήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τὰ φύλλα τοῦ ἡμεροδείχτη
  Δὲ βγάλαμε ποτὲ καλὸ χαρτί, χάναμε· χάναμε ὁλοένα
  Πῶς θὰ φύγουμε τώρα; ποῦ θὰ πᾶμε; ποιὸς θὰ μᾶς δεχτεῖ; Δῶστε μας πίσω τὰ χρόνια μας δῶστε μας πίσω τὰ χαρτιά μας
  Κλέφτες!
  Στὰ ψέματα παίζαμε! ----------- Οι μέτριοι ηθοποιοί που είναι πολύ καλοί μόνο στα ψέματα και στα μεγάλα λόγια, αυτοί που εκ του ασφαλούς και τον εαυτό τους κοροϊδεύοντας ακόμα, παρίσταναν τους ...έτοιμους για επαναστάσεις και για συγκρούσεις μετωπικές, όταν τους γονατίζουν τελικά οι πραγματικότητες κι όταν ηττώνται απ΄τις αδυναμίες τους, καλό και τίμιο θα ήταν, ν΄αποχωρούν χειροκροτούμενοι από τη σκηνή, παραχωρώντας και το ρόλο που τους εμπιστεύτηκαν. Για να κερδίσουνε τουλάχιστον την αναγνώριση και την εκτίμηση της όποιας τους προσπάθειας. Τόσο μπορούσαν. Τι να γίνει; Όσο επιμένουν όμως ν΄αυτοκοροϊδεύονται πως τάχα θα ...γυρίσουν το παιχνίδι κι αν τους εμπιστευτούμε λίγο ακόμα θα ...ρεφάρουν, σαν κάθε ξεγραμμένο χαρτοπαίχτη που απ΄το πάθος του παραμυθιάζεται, θα καταλήξουνε να χάσουνε στο τέλος, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Είναι άδικο και δεν αξίζει.

  • greg avatar
   greg @ Άλυτη Εξίσωση 20/07/2015 15:53:39

   Αρχικά θά σού έλεγα απλά: Εύγε. Σκέφτηκα όμως ότι κι αυτό τό δικαιούσαι κατά τό ήμισυ. Γιατί γιά νά τό δικαιούσαι στό ακέραιο, κατά τήν ταπεινή μου γνώμη, δέν αρκεί πού "είδες" τήν εξαπάτηση. Γιατί, πάλι κατά τήν ταπεινή μου γνώμη, φταίς καί σύ πού εξαπατήθηκες. Πού άφησες νά σού χαϊδέψουν τ' αφτιά μέ πλάνα ταξίματα, πού καλά καλά δέν τά πίστευες. Πού δέχτηκες νά μπεί ο πήχυς τών προσδοκιών σου τόσο ψηλά, πού δέν τόν έβλεπες. Πού δέν υποψιάστηκες τήν παγίδα, γιατί νόμισες ότι βρήκες τόν γητευτή τής αβάσταχτης πραγματικότητας. Πού ακόμα καί τώρα, δέν αναρωτιέσαι άν φταίει ο γυαλός ή άν στραβά αρμενίζουμε. Πού άν καί βλέπεις ήδη ότι θά περάσεις κάτω από τόν πήχυ, ετοιμάζεσαι νά ψάξεις άλλον νά σέ κολακέψει μέ τά ίδια ή μέ νέα ψέμματα. Ομως γιά νά βρήκες τό μισό θάρρος, μού δίνεις τήν εντύπωση ότι ψάχνεις τήν ολόκληρη αλήθεια. Συγνώμη άν σού "χώθηκα", αλλά τό σχόλιό σου μέ "έφτιαξε". Τήν καλησπέρα μου. Υγ. Αν μού απαντήσεις επιθετικά θά λυπηθώ πολύ, αλλά δέν θά σού ανταπαντήσω.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ greg 20/07/2015 16:52:12

    :-) Μη μου λέτε άδικα ''εύγε'' αγαπητέ, γιατί χαμένο θα πάει ... Μάλλον από υπερβάλλοντα ...ενθουσιασμό, δεν ερμηνεύσατε σωστά το σκεπτικό μου. Για ξαναδιαβάστε το κείμενο λιγάκι πιο προσεκτικά, αν δεν βαριέστε..... Είμαι εντελώς συνειδητός στις σοβαρές αποφάσεις μου άνθρωπος και δεν ...παραπλανώμαι, ούτε παραμυθιάζομαι, γιατί κανένας τους δεν είναι τόσο ικανός για να με ...εξαπατήσει. Οι πολιτικοί, είναι μονάχα ικανοί αθλητές, που τους δίνουμε μιάν ευκαιρία. Λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, ΜΟΝΟ ΜΙΑ. Δεν υπάρχει καν περιθώριο διόρθωσης, των μεγάλων λαθών τους. Η ρότα λοιπόν που πάντα επιθυμούσα αμετακίνητα ν΄ακολουθήσει η Αργώ, είναι συγκεκριμένη και σαφής, είτε στέκεται στο τιμόνι ο Αντώνης, είτε ο Αλέξης. Αν όμως παρά τις δεσμεύσεις τους αυτοί, όταν αναλαμβάνουν καθήκοντα ''χάνονται'' και υπό την ασφυκτικά ασκούμενη πίεση ''αλλάζουν'', εγώ απλά, τους αποχαιρετώ.... Δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία να φανούνε ασυνεπείς, γιατί η Ελλάδα, δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο! Σήμερα λοιπόν, αποχαιρετάμε και τον Αλέξη.... ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Ο σκοπός μας, το πάθος, το πείσμα, η πίστη, παραμένουν ακλόνητα και σταθερά. ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ΄ΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ. Λυπάμαι που σας ...απογοήτευσα και καλό σας απόγευμα :-)

    • greg avatar
     greg @ Άλυτη Εξίσωση 20/07/2015 18:13:52

     Αν ήταν ενθουσιασμός (;) θά είχα μείνει στό "εύγε". Προβληματισμός ήταν γιά τήν απογοήτευση πού αποπνέει τό αρχικό σας σχόλιο. Πού απλά δοκίμασα νά τήν εξηγήσω λογικά. Οπως καί νάχει, δεκτός καί σεβαστός ο αυτοπροσδιορισμός σας. Δεκτή καί σεβαστή η πίστη, τό πάθος, ο σκοπός. Αποψή μου, ουτοπική η αναζήτηση σας, αλλά είπαμε, άποψή μου. Δυστυχώς γιά τούς ρομαντικούς οί "εξορκιστές" τού κακού, ένας ένας τελειώνουν καί αυτοί πού απέμειναν έχουν ήδη δηλώσει ότι μόνο ....εξομολογήσεις αναλαμβάνουν.
     Αν μέ απογοητεύει κάτι, είναι ότι εδώ πού φτάσαμε μέ κανενός τό σχεδιάγραμμα δέν θά βγούμε απ' τόν λαβύρινθο, γιατί κανείς δέν θυμήθηκε, όταν μπαίναμε, νά πάρει μαζί τόν ...μίτο. Μακάρι εσείς νά μέ απογοητεύατε. Θά σήμαινε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια. Εστω καί τά δικά σας. Καλή συνέχεια.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ greg 20/07/2015 19:16:48

      Αγαπητέ, ποτέ δεν χάνουμε την πίστη και την αγωνιστικότητά μας επειδή σπαταλήσανε ασεβώς τον πολύτιμο χρόνο μας, κάποιοι μωροφιλόδοξοι ''σωτήρες'' της συμφοράς. Τους καίμε στην πυρά της Ιστορίας και προχωράμε. 'Οσο για τον μίτο της Αριάδνης, καθόλου μην ανησυχείτε... http://pasteboard.co/1zSt4i9l.jpg Καλή δύναμη.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 20/07/2015 18:13:53

     Από τη μια δε σε εξαπατά κανείς και από την άλλη απορρίπτεις και περιμένεις τον επόμενο κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις ότι η οδός που ακολούθησε ο Σαμαράς ήταν ο εξυπνότερος, ο ασφαλέστερος και τελικά ΚΑΙ ο συντομότερος (3 χρόνια ακόμη μνημόνια και ζημιά άνω των 40 δις για φέτος πέτυχε η λεβέντικη δήθεν διαπραγμάτευση του Βαρούφ το τσάμπα-μάγκα). Θέλει γενναιότητα βέβαια η αυτοκριτική και δε την έχουν όλοι.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 20/07/2015 19:22:55

      Μα επί τέλους, πότε θα πάψετε να είσαστε κουραστικός και χιλιοδιαψευσμένος γραφικός...ιεροκύρηκας της μιάς και αδιαμφισβήτητης ''αλήθειας''; Αυτό που κηρύττετε με τόσο αστεία σιγουριά, είναι η δική σας πραγματικότητα, που εκατομμύρια συμπολίτες σας αμφισβητούν! Ακόμα να προσγειωθείτε στον κοινό μας κόσμο;

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 20/07/2015 19:02:11

     Τι συγκινητικό....Σχεδόν ηρωικό... Αντε να ψάξουμε άλλο μάγο με καλύτερα μαντζούνια και φυλαχτά για να του αναθέσουμε την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς. Οι παλιογιατροί είναι ζόρικοι και δεν μας δίνουν πολλές ελπίδες. Υπάρχει και Σώρρας καλή μας ποιήτρια, τι λέτε για τον σωτήρα αυτόν? Πάντως υπάρχουν πολλοί φύλαρχοι-μάγοι που περιμένουν στη σειρά ΜΙΑ ΜΟΝΟ ευκαιρία κάθε φορά...Ο εξυπνότερος λαός του κόσμου δεν λαθεύει ποτέ...Οι μάγοι καμιά φορά μπορεί, ο ελληνικός λαός ποτέ.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 20/07/2015 21:25:49

      Eσείς, είστε μονόφθαλμοι οπαδοί και ως εκ τούτου, δεν γίνεται να ψάξετε ποτέ και για τίποτε. Ανεμίζετε μονάχα ξεφτισμένες σημαίες και κρώζετε παράφωνα, ξεπερασμένα συνθήματα. Ούτε σωτήρες, ούτε φύλαρχοι ούτε μάγοι. Αυτοί υπάρχουν στα δικά σας παραμύθια, που χρόνια τώρα σας αποκοιμίζουν, γιατί τα πιστεύετε. Ο Ελληνικός λαός, που πλήρωσε πανάκριβα σήμερα πια με το αίμα της ψυχής του τις εγκληματικές του επιλογές, αυτός και θα χαράξει το δρόμο. Κι ότι σας μοιάζει τώρα να΄ναι αδύνατο, αυτός θα σας το κάνει πολύ σύντομα, πραγματικό. '' Έλα Χριστέ και Κύριε, λέω κι απορώ,
      τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο, Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
      χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε Κατακλεισμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,
      μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε ...'' https://www.youtube.com/watch?v=_vmANPRjQJw

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 21/07/2015 07:55:07

      ζουμ τριαλαριαρό, τι έξυπνη ποιήτρια που είμαι εγώ..., αυτό μόνο έχετε να πείτε? Καιρός να ανοίξετε τα ματάκια σας γλυκιά μου. Τα γατάκια τα ανοίγουν και βλέπουν τον πραγματικό κόσμο σε ένα μήνα σχεδόν, εσείς πόσα χρόνια θέλετε?

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 21/07/2015 12:33:40

      Τις υποδείξεις σας λοιπόν, στα....γατάκια. :-) Ανοικτά μάτια, δεν σημαίνει απαραίτητα ταυτόσημη αντίληψη της πραγματικότητας . Εσείς, πότε θα απαλλαγείτε από την εμμονή του αποκλειστικά διαθέτοντος το copy right της μόνης αλήθειας και της ορθότητας; Λένε πάντως, οτι '' ο παλιός ο γάϊδαρος, καινούργια περπατησιά δεν πάει'' ..... Μπορεί να σας ζητάω πάρα πολλά!

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 21/07/2015 12:59:09

      Και στις γατούλες και στις γατούλες... Μα είστε τόσο γλυκιά όταν εκνευρίζεστε που δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό. Και αυτός ο ατιμούλικος ο μικρός αλέξης κατάφερε κυριολεκτικά να σας κοροϊδέψει με τόσο εύκολο τρόπο... "Και ποιος σας είπε ότι είναι το δαχτυλάκι μου κυρία?" όπως λέει ο μπόμπος στο σχετικό ανέκδοτο, ελπίζω να το γνωρίζετε, το ανέκδοτο εννοώ. Κάπως έτσι ο μικρός αλέξης ξεγέλασε με την πρώτη φορά αριστερά και κατάφερε το ακατόρθωτο...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 22/07/2015 09:03:37

      Όχι, το ανέκδοτο δεν το γνωρίζω και δεν πιστεύω καθόλου στους ...εξαπατημένους. Αυτά είναι παραμυθάκια για ...γατούλες. Οι υπεύθυνοι πολίτες, επιλέγουν με την απόλυτη συνείδηση του ρίσκου τους, μη βεβαρυμένους με αμαρτήματα πολιτικούς και δίνουν ευκαιρίες. Δεν πείθονται από λόγια και υποσχέσεις, παρά μονάχα από πράξεις και τολμηρές επιλογές. Η εμπιστοσύνη προσφέρεται δοκιμαστικά και όταν ο όποιος ''Αλέξης'' αποδεικνύεται περιορισμένων ψυχικών αντοχών και πνευματικών δυνατοτήτων, προχωράμε τάχιστα στον επόμενο. Οι ...μωρές παρθένοι, δεν συχνάζουν στη δική μου γειτονιά. Ψάξτε τες κάπου αλλού :-). Kαλημέρα σας.

     • Geros avatar
      Geros @ Άλυτη Εξίσωση 22/07/2015 09:40:29

      "προχωράμε τάχιστα στον επόμενο"
      Έχετε βρει ήδη το επόμενο "λεφτά υπάρχουν" ? Προσέξτε μην είναι "ΙΟU υπάρχουν", δεν είναι το ίδιο ξέρετε ....

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Geros 22/07/2015 11:59:06

      Εντάξει. H δική σας επιλογή το ξέρουμε, πως είναι η σταθερή προσήλωση στους αποτυχημένους, αρκεί να εξασφαλίζουνε τη βολή σας. ''Βοηθάτε μας φτωχοί να μην σας μοιάσουμε'' το σύνθημά σας. Χωρίς ρίσκο όμως, δεν γίνεται να προχωρήσει η ζωή για την πλειοψηφία που καταδικάζεται στο ρόλο του ισόβιου δούλου. Για να υπάρχει κοινωνική ηρεμία, πρέπει το σύνολο να ευημερεί. Διαφορετικά, στην άμμο θα κτίζονται και τα παλάτια των φιλήσυχων, εγωϊστών...νοικοκυραίων.

 12. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 20/07/2015 16:20:31

  Τράβα την πρίζα ρε Σόιμπλε....Αυτός ο τόπος δεν έχει γιατρειά. Είμαστε η χώρα της δεκάρας και θέλουμε και ευρώ....Το αξίζουμε σαν Λαός γιατί είμαστε τσάμπα μάγκες...Δημόσιοι υπάλληλοι- αγρότες-συνταξιούχοι 45αρηδες- συνδικαΛΗΣΤΑΡΑΔΕΣ κάνουν ότι θέλουν σε αυτή τη χώρα, την αποκαλούμενη και κολομβία των βαλκανίων και είναι σαν μας λένε καλύτερα να φύγουμε οι υπόλοιποι από αυτή τη χώρα, γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουμε καμία δουλειά εδώ. Το πολιτικό μας σύστημα είναι για τα πανηγύρια κάνοντας μικροπολιτικές μη περνώντας δυο βασικές μεταρρυθμίσεις για λόγους ψηφοθηρικούς και νομίζοντας ότι θα πάμε σε εκλογές σύντομα....Έλα όμως που ο Τσιπράκος στην υπογραφή του μάλλον δεν διάβασε ότι για 3 χρόνια δεν θα γίνουν οι εκλογές....Άρα τι δεν καταλαβαίνουμε??? Μάλλον η δραχμούλα είναι προ των πυλών, το ξέρουν όλοι οι πολιτικοί αστέρες μας, και μάλιστα από όλα τα κόμματα. Αυτή τη χώρα μπ@@@@@@ο δυστυχώς δεν είναι άξιος κανένας Έλληνας πολιτικός να τη σώσει, και τελευταίως γελάνε και οι πέτρες με την κυβέρνηση παρωδία που έχει και αντιπολίτευση το ίδιο της το κόμμα μάλλον σκόπιμα και βάση σχεδίου. Τράβα την μπρίζα Σόιμπλε ή στείλε κανέναν Φερχόφστατ να τελειώνει η πλάκα......

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φιλελεύθερος 20/07/2015 18:17:42

   "Αυτή τη χώρα δυστυχώς δεν είναι άξιος κανένας Έλληνας πολιτικός να τη σώσει." Δεν αξίζει τέτοιος λαός τη σωτηρία με τα μυαλά που κουβαλάει. Για αυτό θα περάσει μεγάλο κανάλι και σύντομα, και τέτοιο θα είναι που θα αναπολούν οι περισσότεροι που δε θα έχουν παλαβώσει από την τραγική κατάσταση τα μνημόνια. Και τότε θα πιάσουν το νόημα της αξιοπρέπειας που τώρα δε το νιώθουν καν αλλά το λένε με μαγκιά και τότε πράγματι θα έχει χαθεί από την ανοησία μας. Ακόμη και οι άνεργοι εδώ και 3 χρόνια πήγαιναν στην ενορία τους και έτρωγαν. Σε λίγο θα είναι τέτοιες οι ουρές στα συσσίτια για μισό πιάτο φαγητό την ημέρα που είτε θα απελπιστούμε είτε θα συνέλθουμε από την πλάνη που ζούμε τα τελευταία 30-40 χρόνια.

   • M.V avatar
    M.V @ Γεώργιος Τ. 20/07/2015 19:47:02

    Πω πω! Ακόμα και οι άνεργοι τρώγανε ένα πιάτο φαγητό σε χρόνο ντε τε στη χώρα του success story ε? Φοβερή επιτυχία. Τώρα θα χάνουνε τις ώρες τους στις ατέλειωτες ουρές για μισό πιάτο. Δε βαριέσαι μωρέ. Η μιζέρια, μιζέρια. Τι πίνεις βρε άνθρωπέ μου τελικά;

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Φιλελεύθερος 20/07/2015 19:05:00

   η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού κοιμάται ακόμα ... Επίσης αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει άλλο μέσο για να ξυπνήσει είτε λέγεται αγρότης, είτε μισθωτός, είτε φαρμακοποιός, είτε ελεύθερος επαγγελματίας από την άτακτη χρεωκοπία ... Νομίζουν ότι με τα χρήματα που έβγαλαν είτε δεν θα πεινάσουν, είτε ότι δεν πρόκειται να πεινάσουν γιατί δεν υπάρχει τέτοιο ...ενδεχόμενο είτε είτε ότι καλύτερα με δραχμή γιατί αλλιώς δεν μπορούν να ...επιβιώσουν η ροή προς ΝΔ είναι σαφώς αυξημένη αλλά δεν ξέρω σε ποιό βαθμό θα εκλογικευθεί το εκλογικό σώμα... Πάντως για πρώτο κόμμα δεν τον κόβω τον ΣΥΡΓΕΛΑ ...

 13. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 20/07/2015 20:31:37

  Με το τσίπουρο πάντως, οι φίλοι φορολάγνοι δανειστές, θα έχουν θέμα. Το τσίπουρο, είναι ποτό εθνικό. Δεν εμφιαλώνεται, πωλείται χύμα. Κι αν μάς πιέσουνε πολύ, θα συμβεί αυτό! http://tinyurl.com/p4v339m (panosz.files)

 14. ΤΤ avatar
  ΤΤ 20/07/2015 21:12:21

  Γνωστός μου μου είπε χτες οτι ο Βαρούφ ειναι μεγαλοφυΐα και είχε δίκιο, δεν μπορούν να μας διώξουν, κι αφου δεν μπορούν να μας διώξουν καλα να πάθουν, να μας πληρώνουν άγαμες θυγατέρες και σπίτια για ολη την Ασία... Οχι χρεωκοπια και απώλεια εδαφών, ούτε με ατομική βόμβα δεν θα συνέλθει ο λαός του περήφανου οχι που σημαίνει ναι.

 15. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 20/07/2015 21:36:08

  Ερώτηση 17 γαλάζιων βουλευτών προς τον Τσίπρα για δάνειο από τη Ρωσία Το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε δάνειο από τη Ρωσία ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, "έθεσαν" 17 βουλευτές της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα. Οι βουλευτές, κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με αφορμή δημοσίευμα του Βήματος. Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό τον οποίο καλούν να σχολιάσει δημοσίευμα του "Βήματος" ότι η κυβέρνηση ζήτησε δάνειο ύψους 10 Δις Δολλαρίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σε δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (του κ. Παπαδόπουλου, στις 19/7/2015), δημοσιεύεται ως πληροφορία αίτημα της Ελληνικής κυβερνήσεως γιά δάνειο ύψους δέκα (10) Δις δολλαρίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι τη τελευταία στιγμή η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα, αφήνοντάς σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές: Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Τζαβάρας, Μάκης Βορίδης, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Στύλιος, Χρήστος Κέλλας, Φωτεινή Αραμπατζή, Μαρία Αντωνίου, Γεώργιος Γεωργαντάς, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Κουκοδήμος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σάββας Αναστασιάδης, Στέφανος Γκίκας, Μάριος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης. Euro2day.gr Φίλιππος Πανταζής| 20 Ιουλίου 2015 21:14

 16. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 20/07/2015 23:52:49

  Μην απορείτε αγαπητέ αρθρογράφε.Σύσσωμη η αντιπολίτευση ( ; ) είναι ...εν υπνώσει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.