#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2011 20:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσοχή στις παρέες σαςΌταν οι φίλοι σου είναι losers, τότε έχεις καλή παρέα για να μοιράζεσαι τη δυστυχία σου. Έλα όμως που αυτοί  οι φίλοι είναι που μάλλον συντελούν στην αύξηση της δυστυχίας σου.

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι αυτό που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που συναναστρεφόμαστε. Οι φίλοι μας καθορίζουν τις αξίες μας, τα συναισθήματά μας, τη συμπεριφορά μας, και το πώς ατενίζουμε το μέλλον. Η επιρροή τους λειτουργεί σαν αόρατο χέρι που μας κατεβάζει, εμποδίζοντάς μας να ολοκληρωθούμε, ή μας ανεβάζει ψυχολογικά, βοηθώντας μας να πετύχουμε τους στόχους μας.

Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτό το αόρατο χέρι «συναισθηματική μεταδοτικότητα» ή «κοινωνική μεταδοτικότητα», και όπως λένε ή μας βοηθά ή μας καταστρέφει. Αν μάθουμε να το αποφεύγουμε, η ζωή μας θα εμπλουτιστεί.

Το εισόδημά μας, το βάρος μας, η ευτυχία μας, ακόμη και η επαγγελματική μας καταξίωση, είναι το μέσο αποτέλεσμα των καλύτερων πέντε φίλων μας! Όποιος συναναστρέφεται με υγιείς, πλούσιους, ευτυχισμένους και πετυχημένους φίλους του, πετυχαίνει και αυτός. Πιο συγκεκριμένα, η συναισθηματική μεταδοτικότητα μας λέει πως τα δικά τους συναισθήματα και συμπεριφορές, γίνονται και δικά μας. Και είναι λογικό.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά, πως οι φίλοι του παιδιού τους καθορίζουν το μέλλον του. Ανάλογα με τις παρέες που έχει ένα παιδί, βαδίζει σωστά ή όχι. Βέβαια, πολλοί πιστεύουμε πως μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, μπορούμε να αποτρέψουμε κάποιους κακούς εξωγενείς παράγοντες που μας επηρεάζουν. Έτσι δεν είναι; Λάθος.

Τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές είναι μεταδοτικά. Όταν σκεφτόμαστε δημιουργικά παρέα με κάποιον δημιουργικό άνθρωπο, γινόμαστε ακόμη πιο δημιουργικοί. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τον κατάλληλο φίλο. Ο ένας επηρεάζει θετικά τον άλλο. Θέλεις για παράδειγμα να φας κάτι ανθυγιεινό, αλλά τη τελευταία στιγμή παραγγέλνεις αυτό που παράγγειλε ο αθλητικός και υγιέστατος φίλος σου.

Βέβαια, η συναισθηματική μεταδοτικότητα έχει και τη σκοτεινή της πλευρά. Αν συναναστρέφεσαι κενούς ανθρώπους, την πάτησες. Ποια δημιουργικότητα και σαχλαμάρες;

Πως λοιπόν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη μεταδοτικότητα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τους ποιους κάνουμε παρέα.

Όπως δεν αφήνουμε ένα ξένο να μπει στο σπίτι μας και να μας ληστέψει, έτσι δεν πρέπει να αφήνουμε να μπαίνουν στη ζωή μας άτομα που θα μας ληστέψουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε: Την ίδια τη ζωή μας. Όσους λοιπόν μας τραβάνε προς τα κάτω, θα πρέπει να τους απομακρύνουμε πάραυτα.

Αν αυτό ακούγεται σκληρό, να θυμάστε ότι η θεωρία της συναισθηματικής μεταδοτικότητας υποστηρίζει πως τα συναισθήματα, οι συμπεριφορές, η διάθεση κλπ. είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά και εξαπλώνονται από άνθρωπο σε άνθρωπο με μεγάλη ταχύτητα, σαν ιός! Όπως αποφεύγουμε κάποιον ασθενή που μπορεί να μας μεταδώσει το μικρόβιο του, έτσι θα πρέπει να αποφεύγουμε και αυτούς που μπορούν να μας μεταδώσουν την αρνητική τους ενέργεια.

Πως όμως θα γνωρίζουμε ποιος είναι καλός και ποιος κακός; Υπάρχουν μόνο δυο τύποι ανθρώπων στο κόσμο, και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο καλά θα είμαστε. Ακόμη κι αν αυτό απαιτεί να διώξουμε από κοντά μας το φίλο μας, τον γείτονα, ή ακόμη και τη … μητέρα μας.

Ο ένας τύπος ( ο καλός) είναι αυτός που μας φορτίζει με ενέργεια. Αυτός ο τύπος ανθρώπου μας ανεβάζει ψυχολογικά και συναισθηματικά, μας ωθεί στο να βελτιωθούμε, μας εμπνέει, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, μας ενθαρρύνει να παίρνουμε ρίσκα και πρωτοβουλίες, και μας δίνει κίνητρα για να πετύχουμε στους στόχους και στα οράματά μας.

Ο άλλος τύπος (ο κακός) είναι σαν βδέλλα. Πρόκειται για αυτούς που ρουφάνε την ενέργειά μας, που μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα με τον εαυτό μας, και με τη ζωή μας, να γκρινιάζουμε, να είμαστε αρνητικοί, να κουτσομπολεύουμε, να παραμένουμε αδρανείς, και γενικά να μας ρίχνουν πιο κάτω, τραβώντας μας στο δικό τους χαμηλό επίπεδο.

Η λύση που έχουμε διαθέσιμη δεν είναι δα  και πυρηνική φυσική. Είναι απλούστατη. Ξεφορτωνόμαστε τις βδέλλες, και κάνουμε παρέα μόνο με όσους μας δίνουν θετική ενέργεια.

Μπορεί αυτό να μην είναι εύκολο, αλλά είναι απλό. Κι αν στενοχωριέστε που θα διώξετε τις βδέλλες, δεν χρειάζεται λύπηση. Μια χαρά θα τα πάνε. Θα έχουν πάρα πολλούς άλλους για να τους καταστρέψουν τη ζωή.

S.A. από iHaveNet

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/04/2011 20:10:18

  Πριν από πολλά χρόνια είχα διδαχθεί ότι βάσει της ψυχολογίας, ο εαυτός μας ορίζεται ως το σύνολο των εντυπώσεων που έχουν οι γύρω μας για εμάς. Εν ολίγοις, αν μας συμπεριφέρονται ή αν μας θεωρούν … κάπως, υποσυνείδητα αρχίζουμε και εμείς να υιοθετούμε αυτόν τον ρόλο.
  Υπάρχει ένα κλασικό πείραμα, που επαναλαμβάνεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου που αποδεικνύει εν μέρει τη παραπάνω θεωρία:
  Μπαίνουν λοιπόν στη σειρά 5-10 άτομα (εθελοντές) προκειμένου να συμμετάσχουν στο πείραμα. Το θέμα είναι ότι μόνο αυτός που τοποθετείται τελευταίος στην σειρά είναι ανύποπτος. Οι υπόλοιποι είναι όλοι μιλημένοι, αλλά φυσικά αυτός δεν το γνωρίζει.
  Έρχεται ο καθηγητής και ζωγραφίζει δυο γραμμές στον πίνακα. Η μία είναι 10 εκατοστά, η άλλη 13. Αρχίζει και ρωτάει όλους με τη σειρά, ποια γραμμή είναι η μεγαλύτερη. Οι μιλημένοι απαντούν με σιγουριά, πως η μικρότερη είναι μεγαλύτερη! Ο ανύποπτος προβληματίζεται, αλλά σε σημαντικότατο ποσοστό, τις περισσότερες φορές συνταυτίζεται με την λανθασμένη απάντηση των όσων προηγήθηκαν!!! Άσχετα αν μέσα του ξέρει ότι κάνει λάθος, δεν θέλει να θεωρηθεί ότι αυτός αποτελεί την εξαίρεση.
  Αυτή είναι η περίφημη Peer Group Pressure, που μας θέλει να ταυτιζόμαστε με τους γύρω μας, μη τυχόν και θεωρηθούμε παρακατιανοί. Και αυτή η θεωρία εξηγεί πολλά για τη καθημερινότητά μας.
  Παρακάτω ακολουθεί ένα άρθρο που αλίευσα στο διαδίκτυο, και που αφορά στη θεωρία ότι αν κάνουμε παρέα με «χαμένους», θέλουμε δεν θέλουμε επηρεαζόμαστε και εμείς. Γινόμαστε δηλαδή «χαμένοι». Και βέβαια ισχύει και το αντίθετο.
  Κάτι τέτοιο λοιπόν, ισχύει και στη περίπτωση της σημερινής ΝΔ, και του Αντώνη Σαμαρά. Όσο η παράταξη παραμένει προσκολλημένη σε αγκυλώσεις, πρόσωπα, και καταστάσεις (κοινώς βαρίδια) του παρελθόντος της, τόσο εγκλωβίζεται στη πολιτική μιζέρια, και αδυνατεί να εκτοξευτεί στα ύψη, όπως ορίζει η πολιτική και οικονομική συγκυρία της χώρας μας. Θα πρέπει να απεξαρτηθεί από τους «χαμένους», και να κοιτάξει μπροστά.
  Ας διαβάσει λοιπόν το άρθρο ο Σαμαράς, και ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Καμιά φορά θα πρέπει να παίρνουμε σκληρές αποφάσεις, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως χάνουμε κάποιους «φίλους». Είναι όμως μια απαραίτητη κίνηση, αν έτσι θα βελτιώσουμε τη δική μας ζωή, ή τη πορεία κάποιου …. κόμματος.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Strange Attractor 30/04/2011 21:22:41

   Η αναλυση και το παραδειγμα σου ειναι αυτο που κανουν τα ΜΜΕ !!!
   ολα ειναι υπερ δανεισμου!! ολα γνωριζουν οτι η αναδιαρθρωση??? ειναι κατι κακο !!! και τα peers μασανε και λενε ναι.

   Πολυ καλο και επικαιρο αρθρο.. μπραβο

   ΠΠ

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/04/2011 21:45:02

    Το πείραμα που περιγράφω στο 1ο σχόλιο, έχει σχέση (για εμένα) και με το γιατί τα περισσσότερα παιδιά γίνονται ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ κλπ.
    Όταν είσαι 5-6 χρονώ και όλοι γύρω σου είναι π.χ. ΠΑΟΚ, θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής για να δηλώσεις κάτι άλλο, ειδικά αν ο μπαμπάς σου είναι αδιάφορος ποδοσφαιρικά.
    Πόσα παιδάκια όμως μπορούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα; Να υποστούν τις "συνέπειες";
    Οπότε έτσι εξηγείται ...
    Ακούει ο Μικρός Οδυσσέας;

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Strange Attractor 01/05/2011 01:14:29

     Για αυτό γίνεσαι Γριά φίλε Ελκυστή ;)

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ TopGunZ 01/05/2011 04:37:11

      Υπάρχει και ο Αρης....
      Αν θέλεις να είσαι με το αφεντικό της πόλης!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 01/05/2011 12:21:26

      Αφεντικό της πόλης είναι ο Δήμαρχος (αν και με τον Μπουτάρη δεν είναι να μας το θυμίζουμε), αυτήν την απόδοση άσχετων προσδιορισμών όπως θρησκεία, αφεντικό κλπ. σε ανώνυμες εταιρείες με υπαλλήλους έτοιμους ανά πάσα στιγμή να την "πουλήσουν", ποτέ δεν την συμπάθησα. Σίγουρα, βέβαια, αν δεν ήμουν Ηρακλής, θα ήμουν Άρης, και μετά τα γεγονότα με τον προπηλακισμό του Ρέμου, τα φιλοσκοπιανά παραληρήματα ορισμένων και την ανάλυση που διάβασα κάπου για το τι πρεσβεύει κάθε ομάδα στην πόλη, για να μην πω το ότι όλη μου η παρέα είναι Άρης, με κάνουν να σκέφτομαι να..."αλλαξοπιστήσω". Αλλά μάλλον αρκετά το σκίσαμε το θέμα.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ TopGunZ 01/05/2011 14:37:39

      Σε πρόλαβα.
      h__p://www.antinews.gr/2010/01/29/32715/

  • kiki avatar
   kiki @ Strange Attractor 30/04/2011 21:47:13

   Καθε κομματι σου και καλυτερο ,
   το παραδειγμα εξαιρετικο,
   και ελπιζω να το διαβασουν πολλοι.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ kiki 30/04/2011 21:49:06

    Χίλια ευχαριστώ.

 2. Loretta avatar
  Loretta 30/04/2011 20:17:05

  Ωραιο το αρθο S.A....ευχομαι ομως μην το διαβασει η Μανταμ!!χαχα

  καλη πρωτομαγια!!

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/04/2011 20:23:10

  Γνωστό.
  "Η μιζέρια ψάχνει παρέα"
  Leo Buscalia

  Ωραίο κομμάτι Strange

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 30/04/2011 21:23:51

   αμωμητος ετων 49 ψαχνει γαμπρο.

   ΠΠ

 4. φωνη avatar
  φωνη 30/04/2011 20:43:29

  Το βιβλίο "Συνδεδεμένοι" αναλύει με εύκολο και ενδιαφέροντα τρόπο τις σχέσεις των κοινωνικών δικτύων και τις δυνάμεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε αυτά.

  Για όποιον του άρεσαν οι πληροφορίες του άρθρου, το βιβλίο κινείται στο ίδιο πνεύμα

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ φωνη 30/04/2011 21:38:45

   Επιφυλάσσομαι να γράψω κάτι και για το "three degrees of Kevin Bacon".

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 30/04/2011 21:40:35

    Διόρθωση: six degrees...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Strange Attractor 01/05/2011 01:15:42

     Τα έξι επίπεδα, το μέγιστο, που μας συνδέουν με οποιονδήποτε άνθρωπο στη γη εννοείς?

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ TopGunZ 01/05/2011 14:38:03

      Σωστόν!

 5. kiki avatar
  kiki 30/04/2011 21:44:58

  Πολυ ωραιο Ελκυστη, και μου εξηγησες δηλαδη καταλαβα γιατι δεν με κανουν παρεα οι Πασοκοι εδω κατω, τους προκαλω καταθλιψη λεγοντας τους οτι ειμαστε κρατουμενοι σε μια χωρα υπο κατοχη.
  και δεν καταλαβαινα γιατι με αποφευγουν, ελεγα ψειρες εχω.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 30/04/2011 21:51:19

  «Για τους φίλους σου στην ανάγκη να μπαίνεις μπροστά. Και αν σε προδώσουν, να μη στενοχωρηθείς που σε πρόδωσαν. Να τους λυπάσαι που δεν είχαν τη δική σου δύναμη.» ~Κάτια Κισσονέργη: «Tα λιμάνια φεύγουν»

  • The Saint avatar
   The Saint @ η Dimi 01/05/2011 01:26:40

   Οι μέχρι τώρα διαπιστώσεις μου, μέσα απο συζητήσεις που κάνω με κόσμο, καταλήγουν στο ότι υπάρχουν δύο είδη ΠΑΣ(τ)ΟΚΩΝ...
   1) Αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, και το έχουν μετανοιώσει, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να ακούν "γιά πολιτικά" γιατί "αισθάνονται άσχημα"
   2) Αυτοί που "δεν καταλαβαίνουν Χριστό" και είναι μέσα σε αυτούς που "τα έφαγαν με τον Πάγκαλο". Συνηθως σε αυτή την κατηγορία είναι κάτι λαμόγια της συμφοράς, και δημόσιοι υπάλληλοι...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ The Saint 01/05/2011 12:27:28

    Ουσιαστικά οι ΠΑΣΟΚοι χωρίζονται σε αυτούς που πραγματικά πίστεψαν στις μπαρούφες που και καλά πρέσβευε το μόρφωμα αυτό (συγχωρούνται όσοι μέχρι τα 90ies τους πήρανε χαμπάρι) και σε αυτούς που βολεύτηκαν. Οι πρώτοι, όπως λες, πλέον το πάνε ιδεοληπτικά ή λόγω συνδυασμού ντροπής-εγωισμού και ρίχνουν το ψηφαλάκι τους, οι δεύτεροι είναι ταλιμπάν και κουρσάροι του ΠΑΣΟΚισμού, ποτισμένοι μέχρι το μεδούλι με την κλεμμένη αμβροσία του κομματοσκυλισμού και του λαμογισμού (συμπαθάτε με για τους νεολογισμούς).

 7. Misha avatar
  Misha 30/04/2011 22:40:17

  «Μετά οσίου όσιος έση και μετά στρεβλού διαστρέψη...»

  Μελετώντας επί μια δεκαπενταετία και βάλε, τα σχετικά με την «ψυχολογία της επιτυχίας» έπαψα να ενθουσιάζομαι όσο στις αρχές με τις διαπιστώσεις της.
  Μάλλον προκειται για συστηματοποίηση παλαιότατων πληροφοριών και γνώσεων προς χρήση από επιτήδειους (κυρίως εταιρείες , δημοσιοσχεσίτες και πωλητές ) παρά για κάποια ανακάλυψη νέων δεδομένων.


  «Είναι τόσο σχετικά τα μεγέθη που αυτοκαταργούνται. Ενα ικανό μυρμήγκι βαρύνει ­ σε απόλυτο αξία ­ περισσότερο από έναν μέτριο πρωθυπουργό » (Οδ.Ελύτης)

 8. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 30/04/2011 23:00:35

  Ωραίο άρθρο Strange.
  Αναπαράγουν βασικά θεωρίες που αναπτύχθηκαν πριν μερικούς αιώνες ως ο ζωικός μαγνητισμός του Μεσμέρ και μετέπειτα του Turnbull και του J'agot. O Αντώνιος Πισσάνος είχε μεταφράσει κάποτε παρόμοια έργα.
  Σήμερα έχουν κάπως απαξιωθεί αυτές οι απόψεις αλλά επανέρχονται κατά καιρούς.

 9. Dora avatar
  Dora 30/04/2011 23:01:16

  Καταπληκτικο αρθρο.
  Η Αγια Γραφη ειναι γεματη απ' αυτες τις προειδοποιησεις,οπως στις γνωστες "παροιμιες",πχ."να μην κανεις παρεα με ανθρωπο οξυθυμο και μαζι με οργιλο ανθρωπο να μην περπατας,μηπως και μαθεις τους δρομους του και παρεις παγιδα στην ψυχη σου".Παρ.22:24-25
  "Να μην εισαι αναμεσα σε κρασοποτες,αναμεσα σε ασωτους κρεωφαγους.
  Επειδη ο μεθυσος και ο ασωτος θα φτωχευσουν κι ο υπναρας θα ντυθει κουρελια"
  Παρ 23:20-21
  Ο αποστολος Παυλος λεει:"Τελος, αδελφοι μου,οσα ειναι αληθινα,οσα ειναι σεμνα, οσα ειναι δικαια,οσα ειναι καθαρα,οσα ειναι προσφιλη,οσα εχουν καλη φημη,αν υπαρχει καποια αρετη κι αν υπαρχει καποιος επαινος ,αυτα να συλλογιζεστε."Φιλιπισιους:4,8
  "Και μην προσαρμοζεστε στον τροπο ζωης του κοσμου τουτου,αλλα να μεταμορφωνεστε καλλιεργωντας εναν καινουργιο τροπο σκεψης,ετσι ωστε να διακρινετε εξαταζοντας,ποιο ειναι το θελημα του Θεου,που ειναι καλο και ικανοποιητικο και τελειο."Ρωμαιους 12:2-3

  Γιατι επηρεαζουν οι φιλοι,αλλα επηρεαζουν και τα ακουσματα και τα αναγνωσματα και οσα γενικα περνουν απ' το ματι και τ'αυτι μας.Οι ψυχολογοι που δουλευουν για στην διαφημιση το ξερουν πολυ καλα αυτο.

  Μ'οποιον δασκαλο θα κατσεις,τετοια γραμματα θα μαθεις,δυστυχως.

 10. Κάποιος avatar
  Κάποιος 30/04/2011 23:37:43

  Καταρχήν συγχαρητήρια για την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου.

  Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι συμβαίνει συχνά και το αντίστροφο, δηλαδή
  αυτοί που συναναστρεφόμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτού που είμαστε.
  Οι φίλοι μας και οι παρέες μας καθορίζονται από τις αξίες μας, τα συναισθήματά μας, τη συμπεριφορά μας, και το πώς ατενίζουμε το μέλλον.
  Μπορεί να μην αποφασίζουμε για το ποιοι είναι οι γονείς και οι συγγενείς μας, ωστόσο τους φίλους μας εμείς τους επιλέγουμε.
  Αρα αν η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μίζεροι και αρνητικοί άνθρωποι, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν.Είτε είμαστε πολύ άτυχοι στις επιλογές μας, είτε οι επιλογές μας είναι σε άμεση ταύτιση και συγχρονισμό με τα συναισθήματα, την προσωπικότητα και το χαρακτήρα που έχουμε ήδη διαμορφώσει.
  Από προσωπική εμπειρία αλλά και από παρατήρηση γνωστών και φίλων έχω δει ότι μάλλον εμείς επιλέγουμε τις παρέες, τους φίλους και τους συντρόφους μας παρά το αντίστροφο.

 11. babayaro avatar
  babayaro 30/04/2011 23:47:37

  Καλο το παραδειγμα σου strange αλλα παει και αναποδα.Γιατι ο καλος να μην επηρεασει το κακο του σεναριου? Αυτο βεβαια εχει να κανει με την ακτινοβολια και την μεταδοτικοτητα του υποκειμενου.
  Στην περιπτωση του πειραματος που ανεφερες,αυτος που θα παει κοντρα στην μιλημενη πλειοψηφια,εχει εκτος απο αυτοπεποιθηση και τα χαρακτηριστικα του ηγετη.Γι αυτο και δεν υπαρχουν πολλοι τετοιοι τις μερες μας..

 12. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 01/05/2011 00:46:32

  Για τα πολιτικά πρόσωπα ισχύει;

  Για τους Πρωθυπουργούς;

  Άντε ρε με ξενερώσατε βραδυάτικα!

  • Dora avatar
   Dora @ Κεφαλλονίτης 01/05/2011 22:03:51

   Κεφαλλονιτη,ισχυει.

   Ο Ιουσινιανος ονομαστηκε μεγας,επειδη ηξερε να διαλλεγει τους συνεργατες του,λενε.

   • Dora avatar
    Dora @ Dora 01/05/2011 22:04:07

    Ιουστινιανος

 13. The Saint avatar
  The Saint 01/05/2011 01:30:05

  Αλλωστε ισχύει και το "αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττωματά του"
  Εν πάσει περιπτώσει, ισχύουν τα όσα γραφει ο Strange, αλλά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις...

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/05/2011 02:27:58

  ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ 22% ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

 15. O Saligaras avatar
  O Saligaras 01/05/2011 06:37:24

  Ξεφορτωνόμαστε τις βδέλλες, και κάνουμε παρέα μόνο με όσους μας δίνουν θετική ενέργεια και κατα συνέπειαν γινόμαστε βδέλλες εμείς.

  Πχ
  θετική ενέργεια = λεφτά υπάρχουν
  Οπότε τώρα εξηγείται το πως η Ελλαδάρα μας σύσωμη δεν ειχε που αλλού να την κολλήσει κι έπεσε πάνω στο ΔΝΤ.
  (εξαιρείται ο Ακης)

 16. O Saligaras avatar
  O Saligaras 01/05/2011 06:45:00

  Ο ένας τύπος ( ο καλός ΓΑΠ) είναι αυτός που μας φορτίζει με ενέργεια (Λ.Υ.) Αυτός ο τύπος ανθρώπου μας ανεβάζει ψυχολογικά και συναισθηματικά, μας ωθεί στο να βελτιωθούμε, μας εμπνέει, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, μας ενθαρρύνει να παίρνουμε ρίσκα και πρωτοβουλίες, μας δίνει κίνητρα για να πετύχουμε στους στόχους και στα οράματά μας και γενικά μας λέει τα λόγια που θέλουμε ν' ακούσουμε.

 17. Kolios avatar
  Kolios 01/05/2011 09:38:32

  Όπως τα λέει το άρθρο είναι. πεσμου τους φιλους σου βα σου πω ποιος είσαι.

 18. danaos avatar
  danaos 01/05/2011 20:17:37

  Γεια σου ρε Strange με τα ωραία σου!Τώρα τα διάβασα!Όσο για το φίλο μου TopGunZ να ξέρεις εγώ τον φέρνω κοντά στον Άρη!!!!!!!!!!!!!!!

 19. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 02/05/2011 03:28:46

  Το τι εντύπωση έχουν οι άλλοι γύρω μας γιά μάς, το πλασάρουμε και εμείς οι ίδιοι.
  Μακάρι να μπορούμε να συζητάμε με τους φίλους μας έστω κι αν διαφωνούμε -πράγμα πολύ δύσκολο όπως διαπιστώνω.....

 20. kwstas avatar
  kwstas 02/05/2011 04:41:33

  Το erepublik είναι ένα online browser game στο οποίο υπάρχει ένας εικονικός κόσμος αποτελούμενος από τα πραγματικά κράτη. Στο παιχνίδι μπορείς να ασχοληθείς με οικονομία, πολιτική αρθρογραφία και φυσικά με το πολεμικό κομμάτι. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πόλεμο με την Τουρκία. Κάνε join και ενίσχυσε την χώρα σου.

  http://www.erepublik.com/en/referrer/agnwstos

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.