Προσλήψεις και μέτρα ενίσχυσης της υγείας, υποσχέθηκε ο Αντ. Σαμαράς
16/01/2015 21:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσλήψεις και μέτρα ενίσχυσης της υγείας, υποσχέθηκε ο Αντ. Σαμαράς

Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα στο χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Βλασταράκος αναλυτικά ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

Επίσης ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.

«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι το αίτημά τους είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, τους ορεινούς τόπους και τις πόλεις.

«Θεωρώ πολύ θετικό που ο πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά», τόνισε ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προσλήψεις.

Από την πλευρά των οδοντιάτρων ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης δήλωσε ότι η οδοντιατρική είναι εκτός ΕΟΠΥΥ και αυτό συζήτησαν με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Κατσίκης είπε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ώστε να συμπεριληφθεί η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΥΥ ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να έχει οδοντιατρική περίθαλψη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις οι οποίες τώρα δεν υπάρχουν.

«Αυτό ο πρωθυπουργός το είδε με καλό μάτι και είπε ότι "θα το προσπαθήσω"», πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξενοφώντας avatar
    Ξενοφώντας 16/01/2015 22:25:07

    Ένα Καλό πρόγραμμα για την υγεία χρειάζεται και έμπειρο εφαρμοστή, κυρίως άτομο πού είναι αποφασισμένο να σπάση αυγά και δεν νοιάζεται για πολιτικό κόστος. Υπάρχει αυτό το άτομο, αλλά πρέπει και να του δοθή η ευκαιρία. Πού το αποτέλεσμα των εκλογών και η μετέπειτα κατάσταση δεν γνωρίζω εάν επιτρέψουν.

  2. Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν 16/01/2015 23:52:12

    "Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς." «Θεωρώ πολύ θετικό που ο πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.