Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα για το μέλλον του τόπου από τον Σαμαρά
23/01/2015 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα για το μέλλον του τόπου από τον Σαμαρά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελπίδα, αλλά λεπίδα»

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα έκανε από την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από την χθεσινή απόφαση Ντράγκι, τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.

'Αλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

«Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα πρωθυπουργός σε μία χώρα σε βαριά καταιγίδα. Ότι έκανα το έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για έναν λόγο για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία. Έξω από την χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στην χώρα την υπονόμευση εκείνων που τώρα το παίζουν τιμητές. Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Γι αυτό και βήμα βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα. Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω. Οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν είναι συντριπτικές. Πώς; με το να σταματήσουν την ρευστότητα, αυτό είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Συνέβη στην Κύπρο και υποχρεώθηκαν σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί. Δεν έχουν ιδέα τί θα διαπραγματευθούν με ποιόν και πως. Αν η χώρα ζητήσει κι άλλα δανεικά θα του βάλουν κι άλλους όρους. Δεν θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Γι αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη. Μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και νέα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές όχι στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει όπως είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους. Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από εφέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα.

Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. «Ξέρω ότι η ταχύτητα στα μέτρα που ελήφθησαν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία τάξη. Δεν είχα άλλο δρόμο, τώρα όμως όλους αυτούς θα τους στηρίξω, η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της παράταξής μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι μεθαύριο δύο κόσμοι συγκρούονται: ο κόσμος ο δικός μας, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, ένα σύγχρονο ευέλικτο κράτος. Από την άλλη κρατικοποιήσεις, κατάργηση του ΑΣΕΠ, συγκέντρωση εξουσίας πέραν όσων επιτρέπει μία δημοκρατία. «Αυτά κ. Τσίπρα να τα ξεχάσεις μόνο στην Βόρειο Κορέα γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ο δικός μας θέλει να περιφρουρήσει τα σύνορα, ο άλλος κόσμος θέλει να τα ανοίξει στους μετανάστες, να αφοπλίσει την αστυνομία. Είναι τεράστιες οι διαφορές των δύο κόσμων».

Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό παρών στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο». Έβαλε και το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών».

«Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Πηγή:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 24/01/2015 00:25:15

  Οι θλιβερά προβλέψιμες εταιρίες δημοσκοπήσεων του κ. Kώστα Λαλιώτη (πρώην «θείου βρέφους» του ΠΑΣΟΚ), αν πραγματικά σέβονται τον εαυτό τους και ήθελαν να είναι ακριβοδίκαιες, όφειλαν να παρευρίσκονται στις προεκλογικές ομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ιδίοις όμμασι θα μπορούσαν να διαπιστώσουν και να εντυπωσιαστούν με τον παλμό, τη θέρμη, τα χαμόγελα, την αισιοδοξία, τη δέσμευση στη Νίκη, τον ενθουσιασμό. Με τη θάλασσα από τις γαλανόλευκες που κυμάτιζαν παντού και το τραγούδι της ΟΝΝΕΔ «Η Ελλάδα είναι Γαλάζια». Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο Τάε Κβο Ντο απόψε, θύμιζε 8ο Συνέδριο ΝΔ (6/2010): «Νέα Μεταπολίτευση λοιπόν, είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου». Παρών ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, μιά τεράστια αγκαλιά. Παγκόσμια Ημέρα της Αγκαλιάς, η προχθεσινή. Και Δεν είναι τυχαίο ότι, σ' αυτή τη σύνθετη λέξη Αγκαλιάζω, υπάρχει το ρήμα "Ζω"!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 24/01/2015 04:26:33

   Δεν είμαστε σταγόνα στον ωκεανό. Είμαστε το σύνολο των ωκεανών σε μια σταγόνα. http://bit.ly/15webUn

 2. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 24/01/2015 03:50:40

  Ερωτησεις που εγιναν αποψε. Γιατι ΣΥΡΙΖΑ? Απαντηση Γαιτι ο κοσμος πεθαινει στους δρομους Γιατι ο Σαμαρας μας υπρφορολογησε Γιατι ο ΔΥ εχασε παρα πολλα λεφτα Γιατι δεν θα γινει και τιποτα ας δοκιμασουμε και το μικρο Γιατι το all inclusive δεν βοηθα τις τοπικες ταβερνες Γιατι εγω δεν μπορω να αγορασω σπιτι στα Ν. Προαστεια Γιατι οι εφοπλιστες πλουτιζουν ενω οι Ελληνες δεν εχουν μια. Γιατι ο καθηγητης εχει μισθο 1100 ενω το στελεχος της πολυεθνικης εχει 3000 Γιατι να δουλευω εως τα 65 για συνταξη? Εχω ηδη 30 χρονια στο δημοσιο και θελω συνταξη τωρα στα 50. Ο μισθος μου ειναι 1150 αλλα με την συνταξη θα παρω 1400 επειδη δεν θα εχω τις κρατησεις που εχω τωρα σαν εργαζομενος. ΛΟΙΠΟΝ Αυτοι ειναι οι ψηφοφοροι το ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθουν τον Λαζοπουλο, τον Αιμιλιο Λ. και τοσους αλλους. Ειναι αυτοι που ποτε δεν θα παρουν συνταξη ή αν παρουν θα ειναι σε πληθωριστικες δραχμες. Ειναι αυτοι που ζουν σε εικονικη πραγματικοτητα και μου θυμιζουν ιστοριες που μου ελεγε ο παππους μου που ο κοσμος πεθαινε στην Αθηνα απο την πεινα. Ειναι αυτοι που μπηκαν με μεσον στην τοπ. αυτοδιοικηση και στο δημοσιο. Ειναι αυτοι που εφαγαν τις εισφορες μου στο ΙΚΑ και τις εφοριες που πληρωνα τοσα χρονια. Ειναι αυτοι που διοριστηκαν σαν συμβασιουχοι κλητηρες χωρις προσοντα και εγιαν μονιμοι ΔΥ. Ειναι αυτοι που κατεστρεψαν καθε επενδυση και καθε προσπαθεια γαι αναπτυξη. Ειναι η μαχη του κομπλεξικου Ελληνα με τον Ελληνα που παραγει και προσφερει.

  • Hunter avatar
   Hunter @ Ρεαλιστης 24/01/2015 05:15:21

   Όλως περιέργως αυτοί είναι που προστατεύτηκαν σαν κόρη οφθαλμού από τη Ν.Δ τα τελευταία δυόμιση χρόνια... Για το "ευχαριστώ" θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.