28/09/2009 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο Γ. ΠαπανδρέουΠροσκλητήριο ενότητας προς όλους τους Έλληνες απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας ισχυρή λαϊκή εντολή.

Επεσήμανε ότι στις 4 του Οκτώβρη θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε. Τόνισε ότι όλες οι χώρες περνούν κρίση, αλλά έχει σημασία εάν θα επιλέξουν να κρυφτούν πίσω από την κρίση και να μην κάνουν τίποτα ή θα κάνουν την κρίση, απόφαση για να αλλάξουν την πορεία προς το μέλλον.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως για να βγει η χώρα από το τέλμα απαιτούνται ριζικές αλλαγές και τεκμηριωμένο σχέδιο και επεσήμανε πως ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ για απουσία σχεδίου.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «ο λαός δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο».

Δεσμεύθηκε επίσης να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος και να εγγυηθεί ένα κράτος δικαίου. «Δεσμεύομαι να ματώσουμε στη μάχη κατά της διαφθοράς», επεσήμανε.

Τόνισε δε πως το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ θα κάνει επίσης πράξη την πράσινη ανάπτυξη.

Σημείωσε ακόμη πως στις 5 Οκτωβρίου προτίθεται να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, οι οποίοι δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα θεωρώντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, τους κάλεσε να του δώσουν τη δύναμη να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Και αυτό, όπως ανέφερε, θα το κάνει συγκρουόμενος με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη και είναι διατεθειμένος αυτό να το πράξει με κάθε κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. deneimaihaivani avatar
  deneimaihaivani 28/09/2009 22:48:45

  Είναι πασυφανέστατο ότι το εκλογικό παιχνίδι έχει στηθεί από αμερικάνους και πρώην συνεργάτες του Ομπαμα. Εμφανίσεις αμερικανικου τύπου γεμάτα υποσχέσεις...από ουσία τίποτα...ειλικρινά σκεφτόμουν να ψηφίσω ΛΑΟΣ αλλά πλέον το παιχνίδι είναι πλέον ξεκάθαρο..δίνω ακόμα μια ευκαιρία στον Καραμανλή..ισως δεν το αξίζει γιατί αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αποφασιστικός..αλλά καλύτερα λιγότερο αποφασιστικός παρά μελλοντικός προδότης
  και όπως λεει και ένας φίλος μου ο Καραμανλης δεν μπόρεσε να πολεμήσει το κατεστημένο αλλα ο Παπανδρέου είναι το κατεστημένο...
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΙΜΙΑ,ΟΤΣΑΛΑΝ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ deneimaihaivani 28/09/2009 23:18:32

   ""όπως λεει και ένας φίλος μου ο Καραμανλης δεν μπόρεσε να πολεμήσει το κατεστημένο αλλα ο Παπανδρέου είναι το κατεστημένο…
   ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΙΜΙΑ,ΟΤΣΑΛΑΝ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ…""

   Τον καημένο ήθελε αλλά δεν μπόρεσε, ενω ο άλλος είναι ο ίδιος κατεστημένο και προδότης επιπλέον! Ξέρεις όταν χάνεις έχει αξία τουλαχιστον να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου...
   Απλά πραγματα, αλλά ούτε αυτά δεν μπορείτε να κάνετε

  • trellakias avatar
   trellakias @ deneimaihaivani 29/09/2009 16:37:22

   Συμφωνώ απόλυτα φίλε

 2. κασσάνδρα avatar
  κασσάνδρα 28/09/2009 23:29:45

  αφιερωμένο στην πράσινη ανάπτυξη!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=vHdvmSfekBs

 3. aggelos avatar
  aggelos 28/09/2009 23:44:33

  Μια ερώτηση: Στην ως τώρα πολιτική του καριέρα πότε συγκρούστηκε με κάτι για να το κάνει τώρα; Όποτε χρειάστηκε ήταν ένας τυπικός yesman. Όταν διόρισε ως υφυπουργός Παιδείας το 1985 11.000 δασκάλους από τα Σκόπια και το Βελιγράδι εφάρμοζε το όραμά του για τη βελτίωση της παιδείας;

  • Bone Collector avatar
   Bone Collector @ aggelos 29/09/2009 00:35:07

   Άγγελε εννοείς Έλληνες που σπούδασαν στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων; Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία;

   • aggelos avatar
    aggelos @ Bone Collector 29/09/2009 00:42:17

    Πολλοί δάσκαλοι κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του 80 ήταν της μόδας, όταν δεν πετύχαιναν στις πανελλήνιες, να φεύγουν για διετείς σπουδές Παιδαγωγικών στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως και άλλες ειδικότητες (γυμναστές, αγγλικής γλώσσας. Αυτοί όταν επέστρεφαν δε μπορούσαν να πάρουν αντιστοίχιση πτυχίου γιατί τα προγράμματα σπουδών, ειδικά για τα παιδαγωγικά ήταν διαφορετικά. Κάποια στιγμή λοιπόν με ο ΓΑΠ, ως υφυπουργός Παιδείας, τους έδωσε το δικαίωμα να μπορέσουν να εργαστούν αρκεί να περνούσαν μια επιμόρφωση σε κάποιο Παιδαγωγικό Τμήμα. Χιλιάδες άνθρωποι λοιπόν από το πουθένά βρέθηκαν μέσω επετηρίδας σε σχολεία.

 4. Orestios avatar
  Orestios 28/09/2009 23:57:41

  Για αυτό γεμίσαμε καθηγητές στο Λύκειο που δεν ήξεραν να μιλούν ελληνικά? Και αναρρωτιώμασταν όλοι οι μαθητές τι είναι τούτοι και από που βρεθήκαν. Γελούσαμε τότε και ευτυχώς που υπήρχαν τα φροντιστήρια να μάθουμε κάτι γιατί αλλιώς.......
  Μετά σου μιλούν για δωρεάν παιδεία οι.....άντε μη πω καμιά κουβέντα (τα έχω πάρει χοντρά με τους άσχετους που έπαιζαν παιχνίδια στην πλάτη μας αδιαφορώντας για το μέλλον μας).

  • aggelos avatar
   aggelos @ Orestios 29/09/2009 00:06:55

   Ήμουν φοιτητής τη δεκαετία του '90 όταν είχαν έρθει κάποιοι τελευταίοι για εξομοίωση, έτσι το είχαν βαφτίσει τότε. Κατέληξαν να κάνουν μαθήματα γραμματικής και συντακτικού γιατί αγνοούσαν τα στοιχειώδη. Πολυ γέλιο!
   Σκέψου: 2 χρόνια Σκόπια-πτυχίο-επιστροφή Ελλάδα-πτυχίο Ελλάδα-αναμονή-διορισμός.Αθάνατη Ελλάδα!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 29/09/2009 00:17:52

   Άγγελε, δεν θα ξεχάσω έναν χημικό που μας δίδασκε και οι μαθητές ξέραμε περισσότερα από αυτόν. Του κάναμε πλάκα μάλιστα παγιδεύοντας τον με ερωτήσεις πάνω σε ασκήσεις και αυτός έχανε την μπάλα. Όλοι δυσφορούσαμε από την ανικανότητά του να διδάξει και τον κοροϊδεύαμε που είχε μαζί του ένα λυσάρι (από αυτά που κυκλοφορούσαν τότε) ενώ οι μαθητές δεν είχαμε. Το καλύτερο ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιούσε την ελληνική γλώσσα. Διαπιστώσαμε στο μέσον της χρονιάς ότι η λέξη "δεν?" (με ερωτηματικό στο τέλος) που έβασε στο τέλος μερικών προτάσεων ήταν το αντίστοιχο του "isn't it?". Μας είχαν φέρει τέτοια ζαβά να μας διδάξουν και μας παραμύθιαζαν για σχολικές μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα της εποχής. Συγγνώμη γιατο ζαβά αλλά αγνοούσα την παράμετρο που ανέφερες και το είχα απορία τότε. Ευτυχώς τα κατάφερα πολύ καλά παρά τις αντιξοότητες.

 5. Vachus avatar
  Vachus 29/09/2009 00:21:03

  Εδώ ο Τζέφρυ στο Παιδείας έιχε γραμματέα νέας γενιάς τον Βαλλιανάτο!Και αν βγεί κάπου θα μας τον φορέσει(και τον βαλλιανάτο). Ο τι λε ρε φίλε τι λέει για αυτά;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Vachus 29/09/2009 01:39:17

   Δεν είναι ακριβές αυτό. Μπορεί ο Γιωργάκης να κουβαλούσε μαζί του, σ' όποιο υπουργείο κι αν πήγαινε, ως εξ απορρήτων σύμβουλο (επισήμως) τον συγκεκριμένο "κύριο", αλλά γενικό γραμματέα δεν τον έκανε ποτέ. Σε κανένα υπουργείο.

   • Vachus avatar
    Vachus @ Αυριανιστής 29/09/2009 08:00:49

    Και όμως τον έκανε.Ψάξτο και θα το δείς.

   • fvasileiou avatar
    fvasileiou @ Αυριανιστής 29/09/2009 11:03:40

    Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο ΓΑΠ είχε διορίσει τον Βαλλιανάτο Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού.

   • trellakias avatar
    trellakias @ Αυριανιστής 29/09/2009 16:39:36

    Ρε παιδιά ήταν ο πρόεδρος των GAY στην Ελλάδα, κάτι ξέρει ο άνθρωπος.

 6. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 29/09/2009 00:28:11

  Πάντως η ξαφνική αυτή εμφάνιση στα κανάλια δείχνει άγχος.
  Ίσως λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων,
  ίσως λόγω της γκάφας της Λούκας Κατσέλη για τη "Σέχτα"
  ίσως επειδή δεν ήθελε να αφήσει να "παίζει" μόνος του ο Καραμανλής στο Άλτερ.,
  ίσως γιατί του είπανε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο κόσμος θεωρεί ότι δεν έχει σχέδιο,
  πάντως ήταν πολύ αγχωμένος ο Γιωργάκης.

 7. aggelos avatar
  aggelos 29/09/2009 00:37:01

  Ο άσχετος μπορεί να σου πετύχει από παντού. Δε θεωρώ ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν ξεφτέρια. Απλά οι άνθρωποι θα έπρεπε να συνέχίσουν τις δουλίτσες τους (εστιάτορες, ιδιοκτήτες μπαρ, μαγαζάτορες) και όχι να τους φωνάξουν για μια τρίμηνη επιμόρφωση και μετά να τους στείλουν σε σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ σοβαρό θέμα για να παίζουν κάποιοι μαζί τους (αύξηση ποσοστών στη Β. Ελλάδα κυρίως).

  • Bone Collector avatar
   Bone Collector @ aggelos 29/09/2009 00:42:29

   Ξαναρωτώ: μιλάς για Έλληνες που σπούδασαν στα Σκόπια ή για Σκοπιανούς που μετοίκησαν στην Ελλάδα;

   • aggelos avatar
    aggelos @ Bone Collector 29/09/2009 00:51:04

    Έλληνες που σπούδασαν στα Σκόπια. Το δεύτερο μπορεί να γίνει πιθανό σε λίγα χρόνια. Η διαπολιτισμική εκπαίδευση είναι "άτιμο" πράγμα. Όποιος την εφαρμόσει στην Ελλάδα θα κερδίσει όλους τους μετανάστες. Το σχολείο με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα θα αποτελέσει μια όμορφη ανάμνηση.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Bone Collector 29/09/2009 00:53:42

    Όχι όλοι άγγελε. Ο συγκεκριμένος καθηγητής που ανέφερα είχε σλαβική χροιά στην ομιλία και μας είχε πεί πως ήταν από Ρουμανία (που εκεί δεν είναι σλάβοι).

 8. aggelos avatar
  aggelos 29/09/2009 01:06:03

  Μήπως ήταν παιδί του Εμφυλίου;

  • Orestios avatar
   Orestios @ aggelos 29/09/2009 01:18:59

   Έχω γνωρίσει και παιδιά του Εμφυλίου Άγγελε. Καμία σχέση. Η ομιλία του συγκεκριμένου ήταν ξενική, αν και προσπαθούσε να μην είναι. Τα παιδιά του Εμφυλίου δεν είχαν τότε τόσο εμφανή διαφορά στην προφορά, παρά τα χρόνια στα Σκόπια. Τι να πω, με τους ταμαχιάριδες στο Υπουργείο Παιδείας τότε, που σήμερα ζητούν νέα πορεία για την Ελλάδα. Αρκετά δεινοπαθήσαμε εμείς, μην επαναληφθεί το λάθος και για τους νεότερους. Είναι κρίμα.

 9. Υ. avatar
  Υ. 29/09/2009 10:02:52

  Την ίδια ώρα το Άλτερ έπαιζε Καραμανλή, οπότε δεν είδα το “προσκλητήριο ενότητας” που έκανε το Γιωργάκι, ώστε να έχω άποψη. Να υποθέσω ότι ήταν πρόβα διαγγέλματος? Μια επιπλέον προσπάθεια χτισίματος αρχηγικού προφίλ? Ή μήπως μια τελευταία απόπειρα μπας και βγουν τα κουκιά, που κατά πως φαίνεται λείπουν?

  Κάποια εκτίμηση από τους ποστάροντες συντρόφους? Ή να το αναζητήσω σε DVD μαζί με μουσική του Ακατανόμαστου?

 10. GOOD ELEFANT avatar
  GOOD ELEFANT 29/09/2009 15:24:03

  ΔΙΑΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΣΤΑ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ
  Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ

  ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
  [1]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
  [2]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  [3]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
  [4]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΩΝ
  [5]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
  [6]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
  [7]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΟΡΟΥ
  [8]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
  [9]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
  [10]ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΧΥΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
  ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

  WWW.ARELIS.GR
  ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΙΚΟ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ
  ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΠ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ

  ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.