05/09/2008 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσέχετε τους καλόγερους

«Οι Μονές Βατοπεδίου εύκολα γίνονται μονές... ναρκοπεδίου»

Σταύρος Δαϊλάκης, βουλευτής Δράμας της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 05/09/2008 20:14:51

  Τέτοια χχχχχ εκανε ο Μπούλης και τον φωτογράφιζαν οι Ψυχαριδες, Αλαφουζιδες κλπ και τώρα τρώει τα χχχχ.Κατά τα άλλα απαγορεύεται η φωτογράφιση στο Αγ. Όρος .


  factorx: Με κουράζεις

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 05/09/2008 20:43:04

  quiz.
  Ποιός γελάει με τους άλλους που γελάνε χωρίς να ξέρουν ;

 3. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 05/09/2008 21:19:01

  Μερα το χτεσυνοβραδυνο ρεπορταζ του ΜΕΓΚΑ, εχω να δηλωσω οτι "εκανε η μυγα κωλο κι εχεσε τον κοσμο ολο".
  ειναι ολοι για τα μπαζα ρασοφοροι, κονδυλοφοροι και σφαργιδοκρατορες.

  Νταβατζιλικι απιστευτο. Να θελουν 3 χρονια για 2 στρεμματα για σχολειο και σε μια νυχτα ν αποχαρακτηριζουν 8.000??
  Ο αδημοσιευτος Νομος Μπασιακου που ειναι?
  Φακτωρα πρεπει να τον βρεις ! και ΠΟΣΤ.

  Οσοι εχοθν πληρωσει φορο μεταβιβασης η αγορας σε γειτονικα οικοπεδα πρπει να κανουν ολιι μαζι προσφυγες. Δεν ειναι δυνατον οι μεν να πληρωνουν με 450 Ε/στρ και οι δε 8.000ε/στρ.

  ΠΠ

 4. makedonas avatar
  makedonas 05/09/2008 22:14:21

  Δεν έχω καταλάβει γιατί τα κανάλια το κάνουν ομαδικώς γαργάρα το θέμα ,ίσως με την εξαίρεση του "Α".Όσοι είδαν χθες την Πανδώρα του Βαξεβάνη ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΡΊΚΑΡΑΝ.

 5. Nick avatar
  Nick 05/09/2008 22:18:14

  Οι καλόγεροι του Αγίου Όρους ξέρουν το μέλλον.

  Αθανάσιε, η φωτογράφιση επιτρέπεται από τους επισκέπτες σε μερικές μονές.

 6. miaouth avatar
  miaouth 05/09/2008 22:41:37

  Μήπως θα ήταν καλό η εκκλησιαστική αρχή (Οικουμενικό Πατριαρχείο), να κηρύξει το Άγιο Όρος ΑΒΑΤΟ για τους πολιτικούς, τους συνεργάτες τους και τους εμπλεκόμενους με ΜΜΕ.
  Όχι άλλοι Ψυχάρηδες, Αλαφούζηδες, Λούληδες στον Άθω.

 7. χαμένη αξιοπρέπεια avatar
  χαμένη αξιοπρέπεια 05/09/2008 22:43:50

  Φάκτορα θα είχε πολυ ενδιαφέρον αν γινόταν μια ανάρτηση με τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η μονή καθώς και σε ποιούς τα έχει νοικιασμένα!

 8. miaouth avatar
  miaouth 05/09/2008 22:48:11

  Τι γνωρίζουμε για την απόπειρα να ιδρυθεί ΚΑΖΙΝΟ στην περιοχή του χιονοδρομικού Κέντρου Καιμάκτσαλαν (Άγιος Αθανάσιος νομού Πέλλας);
  Ναι καζίνο, καλά διαβάσατε, σε εκτάσεις που έχουν σχέση με την εν λόγω μονή.
  Does anybody know more?

 9. λαμπρος avatar
  λαμπρος 05/09/2008 22:55:53

  ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΟΡΑΚΙΑ ,ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΥΓΜΕΝΟΥ.

 10. miaouth avatar
  miaouth 05/09/2008 23:02:02

  Για την απόπειρα να ιδρυθεί ΚΑΖΙΝΟ στην περιοχή του χιονοδρομικού Κέντρου Καιμάκτσαλαν (Άγιος Αθανάσιος νομού Πέλλας).
  Πρόσθετα στοιχεία:
  Συμβολαιογράφος: Η γνωστή ύποπτη (σύζυγος κου Βουλγαράκη).
  Χρόνος πράξεως: Λίγο πρίν ή λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 (Σεπτέμβριος).
  Λοιπά στοιχεία ευπρόσδεκτα, θα έλεγε, υποθέτω, ο Factorx.

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/09/2008 23:02:34

  "Τα παρασκήνια της Μονής Βατοπεδίου...":

  http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_6318.html


  "Τι έγινε στην Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Ορους. Πώς λειτουργούν τα κλειστά κυκλώματα...":

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=7990879575710946999

 12. saska avatar
  saska 05/09/2008 23:03:51

  1 Σεπτέμβρη: Καταγγέλλουν νοθεία σε ονομαστική, φανερή ψηφοφορία με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.
  2 Σεπτέμβρη: Μπερδεύουν ονόματα εταιριών και καταγγέλλουν τον Βουλγαράκη για ασυμβίβαστο.
  3 Σεπτέμβρη: Διάλειμμα για γιορτή ίδρυσης του κινήματος.
  4 Σεπτέμβρη: Επίθεση στον Ρουσόπουλο γιατί η γυναίκα του παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων.
  5 Σεπτέμβρη: Πάλι απο την αρχή και όλοι μαζί - Καλόγεροι- Βουλγαράκης - νοθεία με σιγονταρισμα ΛΑΟΥ - Ρουσόπουλος Ζαχαρέα- Σπηλιωτόπουλος.
  Αυριο 6 Σεπτεμβρη ποιός έχει άραγε σειρά;
  Αυτή είναι η αντιπολίτευση του πολλά υποσχόμενου ΠΑΣΟΚ !
  Προτάσεις βρε παιδιά, καταθέστε προτάσεις και αφήστε τα γκεμπελικά παιχνίδια.

 13. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 05/09/2008 23:25:42

  σασκα μου keep walking

 14. no name avatar
  no name 05/09/2008 23:29:31

  Οι τρεις νέες τραγικές απώλειες φαντάρων σοκάρουν με τον τρόπο που συντελέστηκαν και απογειώνουν το νούμερο των δολοφονημένων στρατιωτών σε (41) μεταξύ 2005-2008. Ολοένα περισσότεροι φαντάροι επιστρέφουν νεκροί από την υποχρεωτική τους θητεία. Οι θανατηφόρες συνέπειες του εκσυγχρονισμού του ελληνικού στρατού και των αλλαγών στη δομή του είναι ευδιάκριτες και οι αιτίες γνωστές.

  Ο ελληνικός στρατός είναι ο κατεξοχήν μηχανισμός μαζικής βίας και καταστολής ενός κράτους που στοχοποιεί «εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς». Υπηρετεί το ελληνικό κράτος της ολοκληρωτικής επίθεσης σε εργαζομένους και νεολαία. Είναι η συνέχεια σειράς μηχανισμών που απαιτούν την υποταγή του φαντάρου και την ακραία εκμετάλλευσή του, μια πραγματική έρημος βιολογικής εξάντλησης, συναισθηματικής αποψίλωσης, μιλιταριστικής πειθαρχίας και απλήρωτης εργασίας. Ό,τι επιτάσσει το σύγχρονο «λιγότερο κράτος» - συμπίεση κόστους, ακραία παραγωγικότητα, ελαστικά ωράρια – το εφαρμόζει πρώτα και κύρια ο στρατός. Στο ίδιο το στρατιωτικό προσωπικό - κληρωτό και μόνιμο - θα εφαρμοστεί πρώτα και εκεί θα καταλήξει αυτό το ασφυκτικό πλέγμα καταστολής – πειθαρχίας, που προετοιμάζει για τον εργασιακό μεσαίωνα που ακολουθεί.
  Με της συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι πολεμικές δαπάνες των 27 δις €, «θυσία» στο βωμό της διπλωματίας των αγορών όπλων, της αναβάθμισης του ελληνικού γεωστρατηγικού ρόλου και της τεράστιας συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε 14 χώρες, εξοπλίζουν τους 6.000 μισθοφόρους εκτός συνόρων. Την ίδια στιγμή τεθωρακισμένα, πλαστικές σφαίρες και στρατιωτικοποιημένα αστυνομικά τμήματα είναι τα υιοθετούμενα μέσα για την «επιβολή του νόμου και της τάξης της ισχυρής Ελλάδας» εντός συνόρων. Ο διορισμός του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χηνοφώτη στο υπουργείο δημόσιας τάξης σηματοδοτεί την όλο και εντεινόμενη καταστολή. Η αστυνομία στρατιωτικοποιείται και οι ένοπλες δυνάμεις τείνουν να γίνουν αστυνόμος των Βαλκανίων και – εν δυνάμει – του ελληνικού κράτους. Παράλληλα για τους φαντάρους στα στρατόπεδα δεν τηρούνται οι βασικοί όροι υγιεινής και η κυβέρνηση υπόσχεται κοινωνικά δημοσιονομική πειθαρχία και νέα λιτότητα.

  Τα σχέδια για στρατολόγηση χιλιάδων επαγγελματιών και η πρόσφατη επιχείρηση επιβολής υποχρεωτικής στράτευσης στα 19-21 από τη ΝΔ εγγράφονται σε μια νέα αντιφατική πραγματικότητα. Από τη μια τα εργασιακά αδιέξοδα και η κοινωνική ανασφάλεια της νεολαίας εκτινάσσουν τις βάσεις των στρατιωτικών σχολών και στέλνουν μαζικά νέους στην αιματοβαμμένη εργασιακή «εξασφάλιση» του μισθοφόρου. Από την άλλη ολοένα και περισσότεροι νέοι αμφισβητούν την ακραία εντατικοποίηση και την πολεμική προπαρασκευή του σύγχρονου στρατού διαμορφώνοντας το πεδίο μαχητικών, αγωνιστικών σκιρτημάτων που αμφισβητούν το «αξιόμαχο».

  Στο έδαφος της πρωτόλειας άρνησης από την πλειοψηφία της νεολαίας της υποχρεωτικής κατάταξης στο στρατό και της υπεράσπισης των «εθνικών συμφερόντων», ο ΣΥΝ μεταθέτει τη συζήτηση στο δίλημμα: «υποχρεωτική θητεία ή προαιρετική» αποδεχόμενος τη μισθοφορική κατάταξη της άνεργης και εργασιακά περιπλανώμενης νεολαίας. Με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνει τις κοινωνικές ανισότητες και ικανοποιεί τις πιο αντιδραστικές αστικές προτεραιότητες για έναν αποτελεσματικό επαγγελματικό στρατό. Μαζί με την αντίληψη της πατριωτικής αριστεράς για αξιόμαχο, δημοκρατικό, λαϊκό στρατό εφέδρων αποτελούν το δίδυμο της υποταγής και τη δήλωση αδυναμίας αμφισβήτησης συνολικά στις κυρίαρχες επιλογές του σύγχρονου καπιταλιστικού κράτους, του αναβαθμισμένου εθνικισμού του και του στρατού-χωροφύλακα που διαθέτει. Οι δυνάμεις της καθεστωτικής αριστεράς αρνούνται να αναγνωρίσουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, τον ελληνικό περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  Οι συνέπειες είναι τραγικά παρούσες. Ο ΣΥΝ θυσιάζει την ανάγκη μαχητικών αγώνων των εργαζόμενων στον κυβερνητισμό, προβάλλει την «φιλειρηνική ΕΕ» ως αντίπαλο δέος στον «πόλεμο των Αμερικάνων», κάνει τα στραβά μάτια για τον ευρωστρατό, υποβαθμίζοντας τον επιθετικό του ρόλο. Πριν λίγα χρόνια ο ΣΥΝ ψήφισε κι αυτός τον νόμο για τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ όπου το εργατικό κίνημα καταγράφεται ως «ασύμμετρη απειλή», ενώ οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χαρακτηρίζονται παράνομες. Η ενσωματωμένη πολιτική του γραμμή αποκαλύπτεται από την τρόπον τινά αποδοχή «του βύσματος» και της ατομικής διεξόδου (όπως στη συνέντευξη του Α. Τσίπρα). Προβάλλει (ακολουθούμενος από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ) ως απάντηση το «συνήγορο του οπλίτη», αδιαφορεί για την ταξικότητα του στρατού, αρνείται να συγκρουστεί με τις αστικές ιεραρχήσεις που διαμορφώνουν την πραγματικότητα του νέου, επιθετικού κι εξοντωτικού Ε.Σ.

  Ο έτερος πυλώνας της καθεστωτικής αριστεράς, πιστός στα δόγματα της εξάρτησης, αρνείται να αναγνωρίσει την ιμπεριαλιστική γεω-πολιτική που ασκούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου. Αναγνωρίζει τον εχθρό μόνο στα πρόσωπα του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού κι όχι στις βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου, οικονομικού γίγαντα στα Βαλκάνια που δεν έλειψε από κανένα πόλεμο και καμιά επέμβαση. Αναδεικνύει τα εθνικά συμφέροντα υποτάσσοντας τις εργατικές ανάγκες σε αστικούς σχεδιασμούς. Μιλά για την υπεράσπιση της θητείας και την εξασφάλιση του αξιόμαχου αρνούμενη να καταλάβει ότι αυτές τις ανάγκες ικανοποιεί – και αυτές έχει ως πρωταρχικό στόχο - ο αντιδραστικός εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων, το νέο δόγμα και η δομή τους και αυτές τις ανάγκες πληρώνει με αίμα η νεολαία.
  Το ΚΚΕ καλούσε σε άσφαιρους αγώνες και «ενίσχυση των γραμμών του κόμματος» όταν για χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέλυαν κι ερήμωναν (εργασιακά και κοινωνικά) ολόκληρες περιοχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Θράκη. Τώρα, μπροστά στον καιάδα της ανεργίας και της φτώχειας, επιχειρείται η στρατολόγηση νέων ανθρώπων σε στρατούς κατοχής για τα νέα Ελντοράντο του ελληνικού κεφαλαίου στη λεηλατημένη περιφέρεια του καπιταλισμού, εκεί που το ελληνικό κεφάλαιο έχει μεταφέρει τις επιχειρήσεις που έκλεινε εδώ – ξεζουμίζοντας και εξουθενώνοντας ξένους εργαζόμενους με σαφώς χειρότερες εργασιακές συνθήκες. Επιχειρείται η αύξηση των ΕΠ.ΟΠ. κατά 30.000, όταν πέρυσι οι παραιτήσεις ήταν 1200!

  Το μόνο όμως που αλλάζει προς το παρόν στον Ε.Σ. είναι ότι δίπλα στην τάση υποταγής και στο βύσμα, αναπτύσσεται μια ελπιδοφόρα κίνηση αμφισβήτησης του παραλόγου της θητείας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου - πολίτη με στολή. Μια δυναμική που κοινωνικά τροφοδοτήθηκε από αγωνιστές των κινημάτων των τελευταίων ετών με προωθητική δύναμη ανεξάρτητους αγωνιστές και τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ.
  Μετά την εκπαίδευση, το στρατόπεδο αναδεικνύεται ως χώρος που η νεολαία συγκρούεται, πετυχαίνει νίκες, διεκδικεί. Ο πολιτικός στόχος ενός μαζικού κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό βρίσκει δρόμους πραγμάτωσης.
  Η νεολαία ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ προτείνουν το «Συνήγορο του Στρατιώτη», τον «εκδημοκρατισμό του στρατού» και τη βελτίωση του επιπέδου των αξιωματικών. Προτάσσουν δηλαδή όχι τη μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου, αλλά τη θεσμική, αστική προστασία. Με την πρόταση ισόχρονης εναλλακτικής θητείας είτε αξιόπιστης – «ανθρώπινης» στρατιωτικής εκπαίδευσης ρίχνουν νερό στο μύλο της απλήρωτης εργασίας. Αντί να αναδείξουν την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής θητείας, όπου με πρόφαση την άμυνα το κράτος εκμεταλλεύεται τους νέους για ένα χρόνο, νομιμοποιούν αυτό το χρονικό διάστημα στο όνομα του κοινωνικά ωφέλιμου (ή του στρατιωτικά αξιόμαχου).

  Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση των ΕΠ.ΟΠ, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των στρατευμένων, των μισθολογικών αιτημάτων των μονίμων και τη συγκρότηση του στρατού «αποκλειστικά για την άμυνα της χώρας». Δεν προβάλλει όμως το κίνημα μέσα στον στρατό ως δρόμο διεκδίκησης ούτε τον ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων. Απέναντι στη δυνατότητα σύγκρουσης των ίδιων των στρατευμένων με τα βαθιά εθνικιστικά και μιλιταριστικά ιδεώδη του εθνικού κράτους και στρατού (ανοίγοντας το δρόμο αλλά και συμπορευόμενοι με ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα), τους υποτάσσει σε ένα άνευρο και ηττοπαθές πλαίσιο αστικοδημοκρατικών διεκδικήσεων. Ένα πλαίσιο, που μπροστά στην «έρημο του πραγματικού» της στρατιωτικής θητείας, δεν επαρκεί ούτε καν για την εξασφάλιση αξιοπρεπών όρων διαβίωσης στο στράτευμα.

  Όσα επικαλείται η κυρίαρχη αριστερά, είναι εξίσου ενσωματώσιμα. Τόσο ο «δημοκρατικός», πατριωτικός στρατός των εφέδρων (που έσπαγε τις απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ το 1987-’88, των ναυτεργατών, ΕΑΣ-ΟΤΑ) όσο και ο επαγγελματικός στρατός (ενάντια στους διαδηλωτές το 2003, Στη Σύνοδο της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη) έχουν εξίσου στο στόχαστρό τους το φοιτητικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους λαούς που η πολιτική των βίαιων επεμβάσεων οδηγεί στην προσφυγιά και την απόγνωση, με πρωταρχικό στόχο τη διεύρυνση και τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας εντός και εκτός συνόρων.

  Η δυνατότητα ανατροπής της αστικής κυριαρχίας, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι αλληλένδετη με την κατάργηση του ίδιου του στρατού. Μονάχα ο συνολικός αντικαπιταλιστικός αγώνας αποτελεί φραγμό στην υποχρεωτική στράτευση και τους μισθοφόρους. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην επέλαση του αστικού μπλοκ εξουσίας είναι η αντεπίθεση τους εργατικού κινήματος, ο σύγχρονος εργατικός διεθνισμός που θα αμφισβητήσει τις καπιταλιστικές ανάγκες, θα εναντιωθεί στον πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό και ιμπεριαλισμό.

  Είναι απαίτηση των καιρών η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, η ενίσχυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των μαχητικών πρωτοβουλιών των φαντάρων, το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αγορών όπλων, η διάλυση ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Στηρίζουμε τη δημιουργία πλατιάς Κίνησης για την Ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.


  omhroi.gr

 15. miaouth avatar
  miaouth 05/09/2008 23:34:51

  Η έρευνά μου
  25/9/2007. Έκταση "φιλέτο" παραχωρείται στη μονή Βατοπεδίου

  Αμεση ήταν η αντίδραση των θεσμικών φορέων του νομού Πέλλας και των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού Αγίου Αθανασίου μόλις κοινοποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, με την οποία η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου παραχωρεί έκταση 180 στρεμμάτων στη μονή Βατοπεδίου. Σε αντάλλαγμα η μονή παραχωρεί στο ελληνικό δημόσιο τμήμα έκτασης στην περιοχή της Βιστωνίδας.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του νομάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη, παραχωρείται στη μονή έκταση 180 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, η οποία ανήκει στην κυριότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. "Ενδεικτικό της ύποπτης συναλλαγής", αναφέρει ο νομάρχης, "είναι ότι η κοινή υπουργική απόφαση υπογράφηκε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές". Ό ίδιος καταγγέλλει ότι ενημερώθηκε μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της κοινής ΚΥΑ, όταν του ζητήθηκε να φροντίσει για την έκδοση απόφασης που μεταβιβάζει τα κτηματολογικά στοιχεία.
  Η έκταση που παραχωρείται ως ανταλλάξιμη στη μονή Βοτοπεδίου χαρακτηρίζεται από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας και μεγάλης εμπορικής αξίας.
  Όπως αναφέρει στη "Μ" ο αντινομάρχης Πέλλας Χρήστος Χατζηιωάννου, η αντικειμενική αξία ανά στρέμμα της συγκεκριμένης περιοχής ανέρχεται στα 70.000 ευρώ, ενώ το δημόσιο την εκχωρεί ολόκληρη μόλις με 360.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μονή, για να αντισταθμίσει την έκταση που παραχώρησε στο νομό Ξάνθης, θα απαιτήσει επιπλέον ανταλλάξιμες εκτάσεις σε άλλους νομούς της χώρας".
  Όπως επισημαίνεται, η περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή υδροβιοτόπου και ως εκ τούτου η αξία της είναι χαμηλή.

  Η γυναίκα του υπουργού
  Η ανταλλαγή της έκτασης στον Αγιο Αθανάσιο έγινε τον περασμένο Μάιο, τη δε συμβολαιογραφική πράξη από την πλευρά του δημοσίου υπέγραψε η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη (τότε ήταν υπουργός Πολιτισμού), παρουσία του ηγούμενου της μονής αρχιμανδρίτη Εφραίμ και του διευθύνοντα συμβούλου της Κτηματικής Εταιρείας Κώστα Γκράτζιου. Ανάλογες συμβολαιογραφικές πράξεις για παραχωρήσεις εκτάσεων στις περιοχές Καρδίας, Ν. Επιβατών, Ν. Ραιδεστού, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου έκανε η κ. Πελέκη με τα υπ' αριθμό έγγραφα 2195/21.12.2005, 2196/21.12.2005 και 2335/12.4.2006.

  .................
  (πηγή: Εφ. Μακεδονία 25 Σεπτ. 2007)

  Βλ. και
  http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=1503

 16. saska avatar
  saska 05/09/2008 23:40:22

  greekpoliticalreview προς τα που ; εκεί που θέλεις εσύ ή εκεί που γουστάρω εγώ!
  Μάλλον σας πειράζει το αντίθετο, σας ενοχλεί η άλλη άποψη, σας εκνευρίζει αν κάποιος δεν πάει στα νερά σας, αλλιώς δεν εξηγείτε.
  Όμως ακόμα είμαστε περισσότεροι απο σας!!!

 17. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 05/09/2008 23:46:35

  Ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί είναι η βυζαντινολογία να αποτελεί την τρίτη χιλιετία το Άγιον Όρος κράτος εν κράτει.

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 06/09/2008 00:56:10

  @Μποτίλια: τι είναι "βυζαντινολογία";

 19. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 06/09/2008 00:56:55

  Μ.Χ. Βασιλης Αλεξακης! Εξηγει τα παντα για το Αγιο(χμμμ!)Ορος...

 20. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 06/09/2008 01:52:28

  σάσκα μου ποιοι είστε εσείς ?????????

 21. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 06/09/2008 01:54:43

  Αλλά βέβαια γαύροι-βάζελοι το χουμε κάνει το μαγαζί ...

 22. saska avatar
  saska 06/09/2008 08:08:19

  Δημοσιογραφος: Tι είναι αυτό που σας ενοχλεί στη δραστηριότητα της συζύγου του κ. Ρουσόπουλου; Ότι είναι σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο, ότι έχει εκδοτική δραστηριότητα; Η ίδια είπε από την εκπομπή τη ραδιοφωνική ότι δεν έχει καμία κρατική διαφήμιση και αυτό θα ήταν το μεμπτό. Δεν έχει κρατική διαφήμιση στην εκδοτική προσπάθεια. Ποιο είναι το μεμπτό δηλαδή που εσείς καταλογίζετε στη σύζυγο του κ. Ρουσόπουλου;
  Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μου κάνει τρομερή εντύπωση η ανάγκη να απαντήσουμε στα αυτονόητα. Και το αυτονόητο είναι ότι, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Τύπου να έχει ως σύζυγο μία καταξιωμένη, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφο, η οποία όμως σχολιάζει το βράδυ στο δελτίο τις κυβερνητικές κινήσεις της ημέρας. Και ταυτοχρόνως, έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις δραστηριότητες του συζύγου της.
  Για μας, αυτό είναι αυτονόητο. Είναι απολύτως αυτονόητο. Εκτός εάν θέλουμε όλοι μας να πιστέψουμε ότι κάθε ένας σχολιαστής, ο οποίος βρίσκεται στο κανάλι, υπηρετεί μία κομματική γραμμή. Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό.

  greekpoliticalreview ποιος σε αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτός που κάνει την ερώτηση ή αυτός που δένει τέτοια απάντηση;
  Ιδιαίτερα το τελευταίο σχόλιο είναι όλα τα λεφτά. Ψευτιές και υποκρισία, άρα σίγουρα είμαστε ποιο πολλοί απο σας !!!

 23. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 06/09/2008 10:22:01

  Γεγονότα.
  1. Η κ. Ζαχαρέα εργάζεται επ' αμοιβή σε κανάλι όπου πρόσφατα κατηγορήθηκε ότι διακινούσε πλαστά τιμολόγια. Μένει η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να συλλέξει τα στοιχεία από την αμερόληπτη ΥΠΕΕ και να το αποδείξει.
  2. Η κ. Ζαχαρέα είναι σύζυγος του Κυβερνητικού εκπροσώπου και υπεύθυνου για την λειτουργία των ΜΜΕ.
  3. Η κ. Ζαχαρέα είναι συνεκδότρια φύλλου free press.
  4. Οι διαφημίσεις που βάζουν στα φύλλα τους οι εφημερίδες είτε κλείνονται από το διαφημιστικό τμήμα του εντύπου είτε από εξωτερικό συνεργαζόμενο διαφημιστικό γραφείο (το ανέφερε και η κ. Ζαχαρέα).
  5. Η ίδια δεν έχει πάρει κρατική διαφήμιση ακόμα.
  6. Η οικογένεια Ρουσσόπουλου πρόσφατα απέκτησε μία έκταση με οικία στο Καπανδρίτι έναντι ιδιαίτερα συμφέρουσας, από την πλευρά του αγοραστή (;), τιμή.
  6. Η κ. Βουλγαράκη - Πελέκη είναι συμβολαιογράφος.
  7. Είναι επίσης σύζυγος του Υπουργού κ. Βουλγαράκη.
  8. Έχει διεκπεραιώσει έναν αριθμό συμβολαίων που αφορούν δημόσιες εκτάσεις γης ισιαίτερης αξίας και αμφιβόλλου ιδιοκτησίας.
  9. Το ηθικόν ΔΕΝ είναι το νόμιμον (εκτός εάν κάποιοι εισήγαγαν μαζί με άλλα και νεόυς ορισμούς λέξεων-εννοιών).
  10. Αμάρτησα για το παιδί μου (άσχετο).
  Μεταξύ μίας ερώτησης, μίας απάντησης και του γεγονότος επιλέγω το γεγονός.

 24. saska avatar
  saska 06/09/2008 11:16:45

  Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Τύπου να έχει ως σύζυγο μία καταξιωμένη, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφο. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  Ταλιμπάν της δημοκρατίας.

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάθε σχολιαστής, ο οποίος βρίσκεται στο κανάλι, υπηρετεί μία κομματική γραμμή. Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  Ψευτιές της δημοκρατίας.

  Φανταστείτε να γράφαμε και ονόματα σχολιαστών ;
  Μπουά ανατρίχιασα !

 25. saska avatar
  saska 06/09/2008 11:18:23

  Σόρυ μεταξύ της υπόθεσης και του γεγονότος φυσικά όλοι πέρνουμε το γεγονός και ... στην περίπτωση μας ...ο νοών νοείτω !

 26. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 06/09/2008 12:07:48

  Γεγονός.
  1. Οι δημοσιογράφοι-σχολιαστές, καθώς και οι πολιτικοί-σχολιαστες που καλούνται να εκθέσουν την άποψή τους σε κάποιο κανάλι ΔΕΝ υηρετούν κάποια κομματική γραμμή.
  2. Το ηθικόν είναι το νόμιμον.

 27. saska avatar
  saska 06/09/2008 13:14:51

  ΔΕΝ ή ΔΕΝ;
  Αν το πρώτο εννοείς μάλλον χρειάζεσαι αντιβίωση και γρήγορα !
  Αν το δεύτερο μάλλον ρωτάς τον εαυτό σου και ο εαυό σου σε διαψεύδη.
  Το ηθικόν είναι νόμιμο αλλά το νόμιμο μπορεί να μην είναι πάντα και ηθικό.
  Τα αυτονόητα αγνοείς καλό είναι να κάνουμε μια κουβεντούλα για το ποιός είναι με ποιον απο όλους αυτούς τους παραθυροσχολιαστές.
  Πλάκα είναι να βρούμε 3-4 κυβερνητικούς ;

 28. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 06/09/2008 14:21:39

  Προφανώς δεν κατάλαβες το ειρωνικόν του δεύτερου με το σωστό του πρώτου.
  Ξαναδιάβασέ το δεύτερο με "ειρωνική διάθεση" και θα δεις ότι δεν τα μπέρδεψα.
  Η ηθική δεν εξαντλείται σε νόμους μόνον, άρα συμπληρώνω και διορθώνωμαι...Το ηθικόν δεν είναι μόνο το νόμιμον.
  Κουβέντα ευχαρίστως και όποτε θέλεις, απλά πες μου τον τρόπο.
  Εάν όμως καταλάβεις ότι είμαι απλά σχολιαστής (καλός,κακός, χαζός, αφελής) τότε ελπίζω να με βγάλεις από το τσουβάλι των κομματικών σχολιαστών που αυθαίρετα με έβαλες.
  Σε κάθε περίπτωση το σχόλιό σου με βοήθησε να διορθώσω μία παρανόηση που πήγε να γίνει.

 29. Βογόμιλος καλόγερος avatar
  Βογόμιλος καλόγερος 06/09/2008 14:41:35

  Για τα ακίνητα του 16:
  Το καζίνο στον Άγ. Αθανάσιο Πέλλας κόλλησε. Τα υπόλοιπα οικόπεδα (Καρδίας, Ν. Επιβατών, Ν. Ραιδεστού, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου) εξελίσσονται και μερικά έχουν ήδη αδειοδοτηθεί από τις Πολεοδομίες. Φορέας κατασκευής ΟΛΩΝ η εταιρία ΑΝΘΕΜΙΑΣ του ομίλου Πάπιστα. Πραγματική οικονομική επιφάνειά του άγνωστη (πρώην έμπορος κινητών τηλεφώνων από την Κοζάνη). Πιθανόν βιτρίνα.
  Το χρήμα αφήνει οσμή στο δρόμο του. Άρα:
  Τι υπάρχει στη διαδρομή πετρελαιορωσικά Funds σε κυπριακές τράπεζες - Μονή Βατοπεδίου - ΑΝΘΕΜΙΑΣ;
  Είναι και η Μονή βιτρίνα; Πώς παρεμβάλλεται ο Βουλγαράκης; Μόνον μεσάζων πολιτικοσυμβολαιογραφικός ή και μέτοχος;
  ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΟΣΜΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

 30. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 06/09/2008 15:55:06

  22

  Εδω φαινεται ο σμυρνιος...

 31. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 06/09/2008 17:49:49

  Καταρχάς ,

  ο Χαζός είπε κάτι για τις μονές και το επαναλαμβάνω προς κάθε κατεύθυνση :
  Τίτλος : Μ.Χ
  Συγγραφέας :Βασίλης Αλεξάκης
  Εκδόσεις : Εξάντας

  Δεύτερον ,

  σάσκα μου , τη λογική από τους τυφλούς επιλέγω τον μονόφθαλμο να την πασάρεις στους Δαπίτες και τους Πασπίτες .

  Ακόμα να καταλάβεις ότι ούτε "κεντρώους" κλέφτες ούτε δεξιούς λωποδύτες χρειαζόμαστε .

  Τίμιους χρειαζόμαστε απλά και ξάστερα . Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι που να τους βρεις ?

  Ναι , εκεί υπάρχει έλλειψης αλλά σε παρκαλώ (πραγματικά το λέω) μην νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε φραπεδοφοιτητές .

  Το κατανοώ ότι έχεις μια έλλειψη πολιτικών αρχών και ιδεών κι αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους επιχειρηματολογία αλλά προσπάθησε επίσης να κατανοήσεις ότι πολιτικές αρχές και ήθος είναι ατομικά χαρακτηριστικά που σε ένα διάλογο φανερώνονται .

  Το πόπολο (ζουλού) όταν δεν έχει να φάει θα σε πιάσει κι εσένα κι εμένα και θα μας τηγανίσει στο καζάνι .

  Η πολιτική όπως και ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι κι απ' ότι φαίνεται έχετε δημιουργήσει τεράστιο έλλειμμα σε τούτο το τομέα .

  Ξυπνάτε !!!

 32. saska avatar
  saska 06/09/2008 22:34:08

  Σοβαρά greekpoliticalreview δηλαδή έχω κατα τα λεγόμενα σου έλλειψη πολιτικών αρχών και ιδεών άρα εσύ ο "keep walking" και "γαύροι-βάζελοι το χουμε κάνει το μαγαζί" έχεις ήθος και πολιτικές αρχές;
  Ανατρίχιασα δικέ μου !
  Αμφιβάλλω αν η ηλικία σου σου επιτρέπει να θυμάσαι τόσα όσα εγώ !
  Εξάλλου το επίπεδο σου (πολιτικό) φαίνεται πως μπήκες και τι έγραψες σε αυτά τα σχόλια !
  "keep walking" λοιπόν κράτα τις απόψεις που έχεις για τους άλλους και πες μας τις απόψεις στα θέματα που θέλεις να σχολιάσης!
  Λες να είσαι Χανούμισα ;

 33. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 07/09/2008 15:17:31

  Κοίτα , πρώτα πρώτα ηρέμησε έχεις πολλά blogs να σχολιάσεις και το σέβομαι . Δεν θέλω να σε απασχολώ πολύ .

  Το ζήτημα δεν είναι αν έχεις εσύ πολιτικές αρχές αλλά αυτοί που υπερασπίζεσαι .

  Το keep walking ήταν χαβαλές . Συνέχεια ενός άλλου σχολίου που σου είχε κάνει άλλος σχολιαστής που σου έλεγε ότι ψηφίζεις Πασόκ . Δεν το έπιασες , δεν πειράζει .

  Το γαύροι-βάζελοι αναφερόταν και στους δικούς σου και στους Πασόκους . Πάλι δεν το έπιασες , πάλι δεν πειράζει .

  Και για να επανέλθω στις πολιτικές αρχές , προσπερνώντας τις "συμβουλές" σου , δεν έχεις παρά να ξαναδείς την συνέντευξη του πρωθυπουργού σου στη ΔΕΘ ...

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και το **** χτενίζεται , με λίγα λόγια .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.