26/08/2009 23:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς ύφεση στις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης;Το Ισραήλ δείχνει διατεθειμένο να παγώσει την περαιτέρω οικιστική του εξάπλωση σε παλαιστινιακή γη, εφόσον οι ΗΠΑ αλλά και οι Ευρωπαίοι σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στο «πυρηνικό» Ιράν. Οι λεπτομέρειες, που θα συζητηθούν σε αυριανή συνάντηση μεταξύ  των George Mitchell και Benjamin Netanyahu, θα επιτρέψουν στον πρόεδρο Ομπάμα να ανακοινώσει την επανέναρξη των συνομιλιών εντός του προσεχούς μήνα. Ελπίζει δε και στην απόλυτη συνεργασία των ηγετών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης προκειμένου η τελική συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Ως αντάλλαγμα για ένα 12μηνο πάγωμα των οικιστικών του επεκτάσεων, το Ισραήλ αναμένει από την Γαλλία, την Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, να επεκτείνουν τα μέτρα εναντίον του Ιράν, εφόσον αυτό δεν συνεργαστεί μαζί τους σε σχέση με τις πυρηνικές του βλέψεις. Όπως λέει ένας Ισραηλινός αξιωματούχος: «Το μήνυμα μας είναι, πως το Ιράν αποτελεί σοβαρή απειλή για το Ισραήλ ενώ οι οικισμοί όχι…». Το σχεδιαζόμενο πάγωμα της οικιστικής επέκτασης των ισραηλινών θα βελτιώσει τις σχέσεις τους με τα αραβικά κράτη και θα αποτελέσει κλειδί για διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους. Μερικά αραβικά έθνη, όπως η Σαουδική Αραβία, βλέπουν και αυτά το Ιράν ως απειλή, και μάλλον έχουν ήδη προχωρήσει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τους Ισραηλινούς.

 The Guardian(UK)

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.