22/12/2008 18:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς όσους θέλουν να ξανακυβερνήσουν

Ο Σημίτης δεν μίλησε τυχαία για προσφυγή στο ΔΝΤ. Είχε ενημέρωση από διπλωμάτη στις Βρυξέλλες, με τον οποίο είχε στενή συνεργασία όταν ήταν πρωθυπουργός. Ο ίδιος διπλωμάτης έχει ενημερώσει αρμοδίως και την κυβέρνηση ότι η εικόνα που υπάρχει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στο κέντρο αποφάσεων της ΕΕ είναι ότι θα έχουμε σύντομα στάση πληρωμών.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, πολλοί πιστεύουν ότι θα έχουμε εκλογές τον Απρίλιο. Να «φάει» δηλαδή  ο Γιώργος το «πακέτο» και μετά η ΝΔ να προκαλέσει εκλογές το 2010 με αφορμή την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, αξιοποιώντας τη νέα απογοήτευση από το ΠΑΣΟΚ λόγω της δυσμενέστατης συγκυρίας. Με ποιόν αρχηγό θα το κάνει τότε η ΝΔ, είναι ένα σχετικό ερώτημα

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Καραμανλής ψάχνει «βουλευτή για να τον ρίξει» προκειμένου  να πάει σε πρόωρες εκλογές με το επιχείρημα ότι κάποιοι (ξένες δυνάμεις, εσωτερικοί συνωμότες, διαπλοκή κλπ κλπ) θέλουν να τον εκδικηθούν και να τον διώξουν.

Σε κάθε περίπτωση, επιχείρημα για πρόωρες μπορεί να αποτελέσει ακόμη και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΜΟΣ avatar
  ΚΟΜΟΣ 22/12/2008 18:18:32

  Αν αυτά που γράφετε ισχύουν καταλαβαίνετε για πόσο μαλάκες μας έχουνε.
  Πιστευμα οτι αυτό το τελευταίο ξέσπασμα θα προβλημάτιζε θετικά τους πολιτικούς και κάποιοι θα καταλάβαιναν ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους.
  Εδώ 'ομως έχουμε την λογική του παραλόγου ,ο κόσμος χάνεται και το ........χτενίζεται.
  Μιλάει τώρα ο Σημίτης ,που ήταν αυτός όταν τον έβγαλε ο λαός πρΩθυπουργό ,ΑΥΤΌς ΔΕΝ ΚΛΕΊΔΩΣΕ ΤΟ ΕΥΡΟ ΣΤΙΣ 341,74 ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ;
  ΣΟΒΑΡΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

 2. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 18:20:38

  Παλιά αν θυμάστε η ΔΕΗ όταν ήταν σκέτη δανειζόταν για λογαριασμό του ΚΚ α’Α.Γ.Π ,μετά άλλαξαν η καιροί ,τώρα ο ΚΚ β’ δανείζεται για λογαριασμό της ΔΕΗ α.ε. http://www.capital.gr/news.asp?Details=643364 .
  Αυτό θα πει ηγέτης, και φερεγγυότητα ,και κάποιοι εδώ μόνιμα ψάχνουν μέρα-νύχτα .

 3. Evros avatar
  Evros 22/12/2008 18:22:30

  Το άλλο με τον Τοτο τό ξέρετε;

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 18:24:31

  Προσωπικά, δεν είμαι σε θέση να ξέρω με ποιον μιλάει ο Σημίτης, αλλά τα μηνύματα των αγορών είναι ξεκάθαρα και φωνάζουν τι γίνεται και τι (μάλλον) πρόκειται να γίνει. Για αυτό κολάει κανείς στους δείκτες και τα νούμερα. Πρώτα τα βλέπει ο dealer και μετά τα λέει στο αφεντικό του που τα λέει στον διπλωμάτη...

  Εγώ δεν είμαι σε dealing room αλλά δεν έχω ακούσει για στάση πληρωμών... αν ακούσει κανείς +300 ή +350 στις επόμενες 10 εργάσιμες, θα έχει βάση. Το κακό είναι ότι έχουμε μπεί σε self fulfilling prophesies.

  Το έχω ξαναπει, δεν καταλαβαίνω πολιτικά. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ (το διαχειριστικό). Δεν χρειαζεται να ξευτελιστούμε παραπάνω.

  Εκτός αν έχουν κατεβάσει τα μολύβια, είναι πράγματι ραγιάδες και περιμένουν τον από μηχανής θεό. Ή αν έχουν αποφασίσει στην ΝΔ ότι δεν θα είναι κυβέρνηση ούτως ή άλλως και προτιμούν, στην καμένη γη να μην υπάρχει τίποτα χλωρό. Αυτό όμως είναι προδοσία... δεν έχουμε ρώσους από την μία και γερμανούς από την άλλη. Έλληνες είμαστε και απο τις δύο πλευρές.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 18:27:30

  ΚΟΜΟ, αντιφάσκεις... Ξεφτίλησε την δραχμή κλειδώνοντας στα 341,7; Δεν ακούς; για 1.500 λένε κάτι σχολιαστες (δεν το ασπάζομαι αλλά σίγουρα το 342 ήταν ευνοϊκό). Εν πάσει περιπτώσει ήταν αυτό που ήταν. Τώρα τι κάνουμε;

 6. Factorx avatar
  Factorx 22/12/2008 18:28:47

  Προσέξτε πως παίζει το θέμα σήμερα το Πρώτο Θέμα:

  Αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί συνεργασιών με τη ΝΔ, η δραματική κατάσταση της οικονομίας προκαλεί έντονους προβληματισμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο θα περιοριστούν οι επιπτώσεις της επερχόμενης κρίσης. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την ανησυχίας τους για τον κίνδυνο να παραλάβει το κόμμα τους, όταν κερδίσει τις εκλογές, μία διαλυμένη οικονομία και μία χώρα υπό πτώχευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ανησυχίες αυτές εκφράζουν στελέχη διαφόρων τάσεων, από τον Κώστα Σημίτη έως τον Θεόδωρο Πάγκαλο και από τον Χρίστο Βερελή έως τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα εμφανίζεται υποστηρικτής της ιδέας να ζητήσει η χώρα μας από τώρα την παρέμβαση ενός διεθνούς οργανισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η οικονομική κρίση. Σημειώνεται ότι οι κύριοι Πάγκαλος και Βερελής είχαν ζητήσει να οριστεί νέος υπουργός Οικονομίας κοινής αποδοχής (ο πρώτος πρότεινε την ίδια λύση και για τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης).

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 18:34:04

  ξαναλέω, από ποιλιτικά δεν καταλαβαίνω, αλλά κάθε Έλληνας επιχειρηματίας που έχει οποιαδήποτε υπόσταση, βλέπει επερχόμενη «καταστροφή» (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο). Αυτοί πιέζουν το Πασόκ για συνεργασία, γιατί βλέπουν αδυναμία ή χειρότερα στην ΝΔ. Το Πασόκ, πάλι, ή τουλάχιστον ο ΓΑΠ, γιατί να χρεωθεί αυτός το πρόβλημα. Έχει ξαναπροτείνει συνεργασία στην ΝΔ, σε θέματα οικονμίας, διαφθοράς και τέτοια, και τότε τον εξευτέλισαν: ποδήλατα κλπ.

  Αν θέλουν συνεργασία, ας ομολογήσει η 5ετής κυβέρνηση το πρόβλημα, με ελικρίνεια χωρίς κορώνες, και θα δει οτι από την άλλη πλευρα δεν έχει μόνο Βερελήδες.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/12/2008 18:45:48

  Καθαρά κομματικά τον ΚΚ τον Β τον συμφέρει να γίνουν οι εκλογές... εχθές.
  Το 2009 όποιος και να είναι κυβέρνηση δεν βγαίνει...
  Αναλυτικά:

  -δημόσιο χρέος ? με πόσο θα δανειζόμαστε, εκτός αν οι ...λεβέντες τα κάνουν όλα τα ομόλογα μεσοπρόθεσμα (και θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι)
  -τι αυξήσεις θα δώσει σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ? ότι και να δώσει θα σηκωθούν και οι πέτρες.
  -μείωση δαπανών και ΠΔΕ? θα τον βαράνε τα ΜΜΕ...εργολάβων
  -όταν το καλοκαίρι δεν φανούν οι τουρίστες τι θα γίνει το φθινόπωρο? θα καίμε τα καταλύματα για τα 10.000,00 €...
  -η ναυτιλία έχει αρχίσει να νοιώθει το χάδι της κρίσης καθώς : τα ναύλα πέφτουν, οι παραγγελίες κλείνονταν με δανεικά και πουλούσαμε αέρα...τώρα?
  -να κλείσει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΣΕ κλπ δεν νομίζω έχουν ...ψήφους
  -με την συμπαθή τάξη του "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" τι θα γίνει σε ένα χρόνο?

  για αυτό όλοι διστάζουν για την καρέκλα...

 9. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 18:48:04

  Ε ρε γλεντια... Αν πιστευει σε τετοιες σαχλαμαρες το ΠΑΣΟΚ, δηλαδη ο ΓΑΠ, τοτε ειμαστε για κλαματα. Και σε ποια λογικη αναλυση στηριζεται τετοιο βαρουπο συμπερασμα; στην στιβαρη αντιμετωπιση της "έξεγερσης", στην προστασια της ιδιωτικης και δημοσιας περιουσιας; στον απηνη διωγμο και συλληψη των κουκουλοφορων χρησιμων, και μη, ηλιθιων;

  δεν ειναι καλα αυτοι του ΠΑΣΟΚ. θελουν και να κυβερνησουν. Ημαρτον Κυριε!

  Εμωραθησαν αι σεμναι σοσιαληστ(ρ)ικαι παρθεναι!

  Εν ταξει Αρχαιε, σε πιστεψαμε δεν ξερεις απο ...πολιτικη (Χαχαχαχα).

 10. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 18:51:54

  Και κατι για το ρολο του Τυπου για να ειμαστε προσγειωμενοι:

  Achtung!

  Ταδε εφη Τζόν Σουϊντον, ο πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, σε αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο. Ο Σουϊντον είπε:

  «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

  Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.

  Πληρωνόμαστε!!!! αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο…

  Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

  Είμαστε (Εισαστε) υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε (εισαστε) καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων.

  Είμαστε διανοούμενες πόρνες». ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ!

  Πηγή «Η ανείποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 18:56:31

  καλά, ξέρω δεν ξέρω, δεν έχει σημασία (δεν ξέρω) αλλά ακούω τα προφανή και υπακούω στον κοινό νου.

  Καρφάκι δεν μου καίγεται για πράσινες και μπλε ταμπέλες, αλλά μου καίγετια κάποιο καρφάκι να μην φαλιρήσουμε άψαλτοι.

  Η πρότασή μου είναι απλή, άσχετα του ποιός κυβερνάει, (μακάρι να γλυτώσω το κόστος των εκλογών): Όλοι ξέρουμε σε μη πολιτικό επίπεδο τι θα επιβάλει ο ΟΟΣΑ, ή το ΔΝΤ ή η ΕΕ σαν άνωθεν ζαπτιέδες. Γιατί να μας το πουν αυτοί και να μην το πούμε εμείς; Επειδή θα είναι δυσάρεστο; Αυτό ρωτάω εσάς, και τους πολιτικούς, και αποφασίστε πως την θέλετε την χώρα.

  Όπως πάει είναι αδίεξοδο, και θα χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα: Αυτούς που έχουν εισιτήρια για την αλλοδαπή (και τα απραίτητα ψιλά) και αυτους που δεν έχουν.

  ΥΓ: Μάρτυράς μου ο ...«Προφήτης», είμαι άσχετος από πολιτική. Από αγορές και από ενεργεια είμαι λιγότερο άσχετος

 12. Factorx avatar
  Factorx 22/12/2008 19:09:34

  @Νίκος. Που βρήκες το απόσπασμα;

 13. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 19:14:05

  archaeopteryx –αφού είσαι πολίτης της Ε.Ε. και εκφράζεσαι με (μακάρι να γλυτώσω το κόστος των εκλογών) , σε αυτό το πεδίο του διαλογου έχουμε διαφωνία . Πιστεύω ότι κάθε μέρα εκλογές είναι η σωτηρία μας .όσον πάλι αφορά «Αυτούς που έχουν εισιτήρια για την αλλοδαπή (και τα απαραίτητα ψιλά) και αυτούς που δεν έχουν» ,εμ πάντα στην ιστορία μας πάνω κάτω έτσι το έπαιζαν κάποιοι εξουσιαστές με τους νικημένους και γδαρμένους .Τώρα όμως ο Θηρεσίας λειτουργεί άψογα για να δούμε ποιον απ όλους ήρθε ο καιρός να τσακώσει ??? .

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/12/2008 19:17:08

  Γιατί φοβούνται archaeopteryx, τόσο απλά, ότι αν πουν την αλήθεια οι επόμενες πέτρες θα είναι στο κεφάλι τους και όχι στις βιτρίνες.
  Ορίστε λοιπόν να πω "αλήθειες":

  -κλείσιμο ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
  -κλείσιμο ή πούλημα ζημιογόνων ΔΕΚΟ (ζημιογόνο μονοπώλιο είναι Ελληνικό θαύμα).
  -καμία πρόσληψη στο Δημόσιο για τα επόμενα δύο χρόνια, εξαίρεση στον τομέα υγείας και παιδείας.
  -κατάργηση όλων των επιδομάτων στους ΔΥ (τελωνεία, εφοριακούς, μηχανικούς κλπ).
  -μηχανογράφηση με on line σύνδεση του τετραγώνου: ιατρού που κάνει συνταγογράφηση - ασφαλιστικού ταμείου -ασφαλισμένου - φαρμακείου.
  -ενιαίο φορέα προμηθειών on line διαδικασίες σε κάθε Υπουργείο.
  -σύνδεση φόρου / εισοδήματος με τεκμήρια διαβίωσης.
  -απλούστευση φορολογικής διαδικασίας.
  -ενιαία κατώτερη σύνταξη.
  -5% για την παιδεία με ιδιωτικά πανεπιστήμια (νέες θέσεις εργασίας, αποφυγή προστίμου από ΕΟΚ, αποφυγή εκροής € κλπ) και συνεχή αξιολόγηση Ιδρυμάτων - Εκπαιδευτών - Μαθητευόμενων σε όλες τις βαθμίδες.
  -σύνδεση αποδοχών ανάλογα με σπουδές - εργασίας -επιμόρφωσης -επανεκπαίδευσης -παραγόμενο έργο.
  -μείωση ασφαλιστικών εισφορών και απόδοση της διαφοράς στους εργαζόμενους έτσι ώστε να έχουμε διψήφιο ποσοστό μισθολογικών αυξήσεων, ίδιο κόστος παραγωγής.
  -ενιαίο ασφαλιστικό φορέα με οικονομίες κλίμακας, ενιαία ασφάλιση και ανταποδοτική σύνταξη με βάση τις εισφορές.
  -μείωση σπατάλης .
  -χωρισμός εκκλησίας - κράτους ώστε να φορολογηθεί η σπατάλη.
  -διεθνή διαγωνισμό για τις άδειες συχνοτήτων των ΜΜΕ.
  αυτά για αρχή...

 15. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 19:20:41

  Δεν εχει σημασια που το βρηκα φιλτατε.

  Οταν ημουν φοιτητης περιδιαβαινα το Μανχατταν και επισκεπτομουν ημιυπογεια βιβλιοπαλαιοπωλια, ιδιως αναμεσα στους 55-80 δρομους και την 2η λεωφορο. Εκει ανακαλυπτα "φλεβες χρυσου".

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 19:33:05

  μαζί σου ιθαγενή, μαζί σου. Ή θα το κάνουμε εμείς ή θα μας το επιβάλουν.

  άτακτε, δεν είμαι κατά των εκλογών, είμαι κατά της ακυβερνησίας. Τα μισά από τα σενάρια που έχουν γραφτεί εδώ αν ισχύουν, θα έχουμε παρατεταμένη ακυβερνησία. Σε αντίθεση με το 89-90, δεν έχουμε πολλές αισιόδοξες μακροοικονομικές προοπτικές... επομένως, δεν θα βρεθεί σωτήρας για τον λουφέ. Θα σερνόμαστε. Ας λύνουμε ότι προκύπτει...

 17. πηδημα avatar
  πηδημα 22/12/2008 19:38:43

  εχεις μεγαλη πλακα αρχαιοταδε
  η χωρα εχει προβλημα..τωρα ειναι αργα για δακρυα.
  ΤΩΡΑ αποφασιζουν οι δανειστες μας.
  ΑΥΤΟΙ δανειζουν αυτοι αποφασιζουν.
  τωρα ειναι αργα για πατριωτισμους του κωλου.
  ποιο ειναι το προβλημα?
  ποιος θα το πει?
  το πηδημα θα ειναι το ιδιο.
  εαν καποιος ετοιμαζεται να σε πηδηξη?
  εσυ θα ρωτας "ανησυχος",τι γλωσσα μιλαει?

 18. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 19:40:40

  Αχ Factorx -ερωτήσεις αφελείς κάνεις φίλε .Σου συστήνω να πας στο χωριό σου ,κάτσε στο εκεί σπιτάκι σου λίγο καιρό, συνάντησε τον λαό μας είναι γενναιόδωρος, φιλοσοφημένος και πονεμένος όπως κάθε έλληνας (καλύτερα να είναι τσομπάνης) να σου πει αλήθειες και όνειρα .

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 19:46:33

  μην σε απογοητεύσω «πήδημα» κάθε κρίση έχει διαχειρίσιμα στοιχεία... Δεν έιμαστε ακόμα στην άβυσσο. Στην δειλία και την ατολμία είμαστε.

  δεν θα ρωτήσω ποτέ ανήσυχος «τι γλώσσα μιλάει». Ξαναήρθα μεγάλος στην Ελλάδα, και πάντα έχω ανοιχτό εισιτήριο εξόδου. Συνηθεια από την χούντα.

 20. tiramola avatar
  tiramola 22/12/2008 19:46:40

  @archaeopteryx
  λες..."ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ (το διαχειριστικό)."
  Δεν ξερω αν μαζευεται αλλα δεν γνωριζω οικονομικα , μονο τα βασικα...
  Μηπως εισαι υπερβολικος , επειδη κυβερνουν 5 χρονια ηδη...
  Εκτιμω τον κοινο σου νου και για αυτο απορω...

 21. tiramola avatar
  tiramola 22/12/2008 19:50:50

  Και θα ηθελα καποιος αγαπητοι συνομιλητες να μου εξηγησει πως καταλαβαινει , αν καταλαβαινει , τι σημαινει αλλαγη πολιτικης απο την παρουσα κυβερνηση.
  Δηλαδη , τι δεν γινοταν μεχρι τωρα και γιατι η αλλαγη δεν γινεται απο τον ιδιο τον Αλογοσκουφη.

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 19:50:52

  tiramola

  μαζεύεται σημαίνει
  1. λένε την αλήθεια (περίπου όπως την είπε ο ιθαγενής)

  2. Κόβουν τα προκλητικά και τα δικά τους

  3. Φορολογούν (και έχουν κάνει το 2 για να μην τους λυντσάρουμε)

  4. Κι άλλες περικοπές

  5. Επιλεκτική φορολογία να πεθάνουν την παρασιτολογία

  6. Επιλεκτική «επένδυση» σε υποδομή

  Αλλά που μυαλό, που όραμα, που λόγος.

 23. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 19:53:32

  (και στο κάτω κάτω τιραμόλα, τι; μόνο αυτοί θα είναι προβοκάτορες;)

 24. Xase avatar
  Xase 22/12/2008 19:59:21

  Νικο
  Η μεγαλυτερη πληγη της Ελλαδας ειναι οι δημοσιογραφοι. Οι πολιτικοι επονται.
  Τωρα αν πιστευουν στο ΠΑΣΟΚ οτι ο ΚΚ ψαχνει για τον βουλευτη που θα τον ριξει, αυτο ακουγετε χαζα. Αυτος ειναι ικανος να πεσει και μονος του.

 25. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 22/12/2008 20:01:13

  ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ? ΚΑΨΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΡΕ

 26. tiramola avatar
  tiramola 22/12/2008 20:04:53

  @archaeopteryx
  αν μειωθουν τα εξοπλιστικα προγραμματα , λεω εγω , κατα 50% τι οφελος εχουμε?
  Αν προσθεσεις και την γεναια αυξηση φορου στα υψηλα εισοδηματα?
  (Ο Νικος μπορει να φοβηθει οτι θα φυγουν οι επενδυτες)
  Διοτι ενταξει οι περικοπες αλλα το κρατος σε μια κριση που απειλει με υφεση αυξανει κατακορυφα τις δημοσιες επενδυσεις.
  Τουλαχιστον εγω ετσι το καταλαβαινω με το λιγο μυαλο που εχω διοτι διαφορετικα πως θα αντεξουν οι πολιτες , πως θα κινηθει η "αγορα"...

 27. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 20:05:07

  εγω θα βαλω κατι διαφορετικο. Κατι που δειχνει οτι η πλειψηφια μας ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οχι κουκουλοφοροι ιδεων και πρακτικων.

  Μέσα σε λίγες ημέρες, ανώνυμοι πολίτες κατέθεσαν πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Αναρχικής Πρωτοβουλίας Αθηνών - Κορίνθου - Αχαΐας», που ανοίχτηκε για να ξαναφτιαχτεί το κατεστραμένο περίπτερο της 70χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο, που βρίσκεται έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κάηκε ολοσχερώς στις 11 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια επεισόδιων ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικούς. «Αν και είχαμε δεσμευτεί για το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ, θεωρώντας το ικανό να καλύψει τα έξοδα όλης αυτής της προσπάθειας, θέλουμε να ανακοινώσουμε σε όλη την κοινωνία πως τελικά η αποτελεσματικότητα αυτού του σκοπού απαιτεί την υπέρβαση του ορίου που είχαμε βάλει στην αρχή σαν στόχο κι έτσι αποφασίσαμε να αφήσουμε τον λογαριασμό να κινηθεί μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τη στήριξη της 70χρονης άνεργης», αναφέρει η «Αναρχική Πρωτοβουλία», σε νέα ανακοίνωση που απέστειλε στα γραφεία της «Ε» στη Θεσσαλονίκη.

  Ο αριθμός του λογαριασμού στην τράπεζα Eurobank είναι 0026-0221-33-0101271081.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/12/2008

  Χρονια θυμαμαι την κυρα Χαρικλεια, με το χαμογελο στα χειλη εξω απο το ΑΠΘ. Αγοαραζαμε ΑΝΤΙ και μας χαμογελουσε σαν μας ελεγε (μην φοβαστε, τωρα εχουμε δημοκρατρια). Ας ειναι καλα. Ελπιζω οι "επαναστατες του γλυκου νερου" να βαλουν την πραξη τους στο αριστερο ρεσθμε τους ωστε να μπορεσουν να γινουν ...υπουργοι αργοτερα και μετα υπαλληλακια του Σορου. Ναι, φιλοι, το κουρασα αλλα μονο η κουραση μας κανει να εκτιμουμε αυτα πουε χουμε. Οταν μας τα δινουν τζαμπα, τα πεταμε σαν βιβλια του ΟΑΕΔ στο προαυλιο, και μαζι και την ανεξαρτησια μας...

  Αυτο το "αναρχικης πρωτοβουλιας.."μου φαινεται οξυμωρο, αλλα αας ειναι. Ειπαμε, οι λιγοι χρησιμοι ηλιθιοι ειναι και ολιγοι και ολιγιστοι, μαλιστα δε φορουν πανακριβα αθλητικα (συγνωμη παιδες, sneakers ηθελα να πω) παπουτσια και κατασρεφουν τα μικρομαγαζα, αλλα οχι τις επαυλεις, ουτε τα ΜΜΕ(ξαχρειωσης)των αφεντικων τους.

 28. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 20:09:55

  archaeopteryx- Παρακαλώ το εισιτήριο που σου έμεινε μην το αχρηστέψεις θα έχουμε πολλούς να το δωρίσουμε που θα το χρειαστούν .Αυτοί σε ξέρουν θα σε βρουν .
  Σε ολους μια ευχει Τώρα έχουμε γιορτινές μέρες άρα ας κατεβάσουμε της στροφές μας .Αυτοί τον προϋπολογισμό τους ας χαίρονται εμείς τα παιδία μας ,γονείς και όλους τους φίλους, συντρόφους ,συγγενής(αυτοί πάντα βγαίνουν καλύτερα στης φωτογραφίες) και συνομιλητές μας .

 29. tiramola avatar
  tiramola 22/12/2008 20:11:15

  Τι λες ρε παιδαρε...
  Αγοραζες και το ΑΝΤΙ?
  Τωρα συνεχιζεις να ακολουθεις τη μοδα?

 30. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 20:14:46

  επίσης άτακτε!

 31. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 22/12/2008 20:17:20

  tiramola-Αχ αυτή σου η «κακιά και σαρκασμός» με κουράζει. Καληνύχτα σου .

 32. tiramola avatar
  tiramola 22/12/2008 20:23:36

  η «κακιά και σαρκασμός» ?
  Δηλαδη εσυ εχεις τοσο μεγαλο στομαχι?
  Μπραβο σου , εγω ειμαι λιτοδιαιτος.

  Μηπως τουλαχιστον επειδη φαινεσαι σοβαρος συνομιλητης , μπορει να απαντησεις τι σημαινει αλλαγη οικονομικης πολιτικης απο την παρουσα κυβερνηση?
  Για να μιλησουμε και σοβαρα δηλαδη.

 33. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 20:26:37

  Χαζε, "Η μεγαλυτερη πληγη της Ελλαδας ειναι οι δημοσιογραφοι".

  Οχι ολοι, ας μην υπερβαλλουμε, οχι ολοι.

 34. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 20:27:57

  Α ρε τιραμολα, το τσιγαρο, το ΑΝΤΙ, τα ακριβα αυτοκινητα και οι φτηνες γκομενες και τα Αρμανι δεν κοβοται ευκολα...

 35. tiramola avatar
  tiramola 22/12/2008 20:29:01

  Σου ευχομαι καλη διασκεδαση!

 36. oktapus avatar
  oktapus 22/12/2008 20:37:31

  Α ρε Νικο

  Χαρμανι με φτηνες γκομενες πως συνδυαζονται με Αρμανι και ακριβα αυτοκινητα;
  Εδω ειναι σαν να προσπαθεις το μαυρο να καλυψεις με ασπρο.
  Η σα να'χεις μια βιλα στα Γυφτικα και την αλλη στην Εκαλη

 37. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 22/12/2008 20:42:40

  Ίδη τα παιδία στην Σαλονικη γιαούρτωσαν τους χθεσινούς μας χειροκροτητές

 38. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 20:46:09

  "Δυστυχως" δεν εχω επαυλεις πουθενα, φταιει ο πατερας μου που αντι απο γεωργος δεν εγινε ΠΑΣΟΚΟλαμογιο στα χρονια των παχεων αγελαδων...

  Ισως να ειχα και 'γω κανενα διαμερισμα κατω απο την ακροπολη οπως ο φτωχος σοσιαληστης μας ο Τσοχ...κατι.

  Οκταποδε, ολα συνδιαζονται, αρκει να μην εχεις...αρχες. Ολα ισα, τα παντα ισα, ωραια σκεψη και...προοδευτικη, ε; σχεδον του USΥΡΙΖΑ... ε ρε κατι συνειρμοι...

 39. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 22/12/2008 20:52:30

  Δε φταιει ο Σημιτης,με την ισοτιμια που υπεγραψε. Η καταργηση της διπλης αναγραφης, ειναι αυτη που το εκανε, και δεν προλαβε ο Εληνας να εμπεδωσει τη μεγαλη αξια ου εχουν οι μικρες υποδιαιρεσεις του Ευρω, και ετσι, λιαν ενωρις, αρχισε να το παιζει μπρουκλης πετωντας τα κοκκινα κερματα,ενω αυτα,ειχαν πολυ μεγαλη αξια.

 40. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 20:54:35

  Απο τις 15 "θεσεις" του USΥΡΙΖΑ. Κρατηθειτε, γιατι ειμαστε και για γελια και για κλαμματα.

  "Η προώθηση μιας νέας στρατηγικής(ΑΧ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ) στήριξης των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των πολύ μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων."

  Αφου ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τους μικρομεσαιους,βαζοντας κουκουλοφορους να καψουν και να λεηλατησουν τα μαγαζια τους χριστουγεννιατικα,εμφανιζονται ως...σωτηρες και υπερασπιστες τους!!!

  Ισως, λεω ισως να ηταν μεγαλοφυες το (αμερικανικο) σχεδιο στηριξης των "επαναστατων".

  Σας...καταστρεφουμε και μετα σας...στηριζουμε. Οπως και την ιστορια. Την καταστρεφουμε και μετα την...αναδομουμε.
  Αξιοι μαθητες των αφεντικων τους.

 41. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 22/12/2008 21:00:01

  Δεν είπαμε εδώ κυβέρνησε δεν βγάζουμε εμείς οι 10 μην το πήραμε και στο κρανείο .Πατάμε φρένο ABS έχουμε .

 42. σκαι avatar
  σκαι 22/12/2008 21:21:03

  Αν οι εκλογές γίνουν την Άνοιξη... ΘΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
  ΟΣΟ για το ΔΝΤ διαβάστε τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ.
  Η Ψευτιά έχει και όρια!!!

 43. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 21:21:19

  Τελος παντων, επειδη θελω τωρα στις γιορτες να γελασει ο καθε πικραμενος, και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι συμπολιτες μας εχουν λογους να ειναι πικραμενοι...ιδου το παρακατω ωραιο:

  "Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.κ. Ντάνα Περίνο (φωτογ.), με την ευκαιρία της λήξης της οκτάχρονης θητείας του προέδρου Μπους, κάνει τον απολογισμό της μιλώντας αποκλειστικά στον Ελεύθερο Τύπο..."

  * Πώς αισθάνεται ο Τζορτζ Μπους για την Ελλάδα;

  "Ο πρόεδρος Μπους πιστεύει ότι έχετε μια θαυμάσια χώρα. Μια χώρα με βαθιές ρίζες στην Ιστορία. Και αυτός σέβεται τις οποιεσδήποτε διαφωνίες προκύπτουν, όπως αυτήν με τη FYROM. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα. Οταν μάλιστα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν τόσο όμορφα που έβλεπε κανείς όλα αυτά και θυμόταν τη μεγάλη Ιστορία αυτής της μεγάλης χώρας.Είναι πολλά για τα οποία κανείς θα πρέπει να είναι περήφανος, όπως ο πολιτισμός της, η ελευθερία της, η Δημοκρατία της. Τα πάντα άρχισαν από εκεί, την Ελλάδα.
  Προσθεση δικη μου: ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΑΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ... ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙς ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΘΝΟΝΤΑΒΑΤΖΗ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Η οικονομία -για παράδειγμα- μπορεί να γίνει καλύτερη στην Ελλάδα."

  * Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπους επί 8 ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης δεν κατάφερε να επισκεφθεί την Ελλάδα, τη στιγμή που επισκέφθηκε τη γειτονική Αλβανία;

  "Ο πρόεδρος Μπους θέλει να επισκεφθεί όλες τις χώρες. Οταν πια δεν θα είναι πρόεδρος, τόσο ίδιος όσο και η σύζυγός του θα έχουν περισσότερο χρόνο. Και όταν επισκεφθεί την Ελλάδα, αυτό που θα ήθελε να κάνει στην πραγματικότητα είναι να δει τη χώρα όχι μέσα από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου έχει ορισμένες συναντήσεις - και αντιλαμβάνεσθε τι εννοώ. Είμαι βέβαιη ότι ο πρόεδρος Μπους κάποια μέρα θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Πρόκειται για καταπληκτική χώρα, που θα θελήσει να επισκεφθεί."

  ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, και αν ειστε μικρομεσαιος (τι θα πει αυτο ρε παιδες, ειτε ειστε μικρος ειτε μεσαιος), να ευχεστε να πραγματοποιηθουν τα "στρατηγικα σχεδια" του USΣΥΡΙΖΑ. Καθ'οτι "οσα ο "αριστερος" Θεος εποιησε ουτος αυτος και χωριζετω" τη βοηθεια των (κουκουλφορων) αγγελων του.

 44. miamar avatar
  miamar 22/12/2008 21:21:47

  Η μεγαλύτερη πληγή στην Ελλάδα είναι αυτοί που περιμένουν να πέσει η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση για να τα κονομήσουν ! Είτε δημοσιογράφοι λέγονται, είτε Καναλάρχες, είτε τιραμόληδες είτε αλλιώς.

 45. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 21:27:40

  Το πιο ευρηματικο (original στην ιθαγενη μας αρκουδόγλωσσα) συνθημα απο τοιχο του χωριου μου:

  "ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΑ"

  Αφωνος...με θαυμασμο.

 46. oktapus avatar
  oktapus 22/12/2008 21:33:59

  44. Μιαμαρ

  Κατι τετοια συμβαινουν στην Ελλαδα, που στεφει αινωβιους αεργους η ανεργους για πολιτικους, που στοχο βαζουν οχι το Οραμα προς το κοινον οφελος, αλλα το συμφερον και την ιδιοτελεια.

 47. xxx- avatar
  xxx- 22/12/2008 21:44:25

  @44 Eνώ εσύ την κρατάς μην πέσεις και χάσεις την κονόμα!!!Βρε αι.....

 48. xxx- avatar
  xxx- 22/12/2008 21:47:47

  @45 Καλά θα ήταν να εμπεδώσεις το σύνθημα.Γι αυτό πέρνα συχνά από το χωριό σου!!!!!

 49. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 21:56:33

  “ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΑ”

 50. xxx- avatar
  xxx- 22/12/2008 22:04:14

  @43 Και πρόσθεση δική μου:ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΝΤΑΒΑΤΖΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΟΥ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΙΣ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ!!!!!!!!!

 51. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 22/12/2008 22:08:21

  Διαπλοκες,σκανδαλα,δολοφονια παιδιού,και ο Γιώργος προηγείται μόνο με 5%.Με το ζορι πρεπει να βγει αυτοδυναμο το ΠΑΣΟΚ;Τι ρολο βαρανε οι δημοσκοπησεις;Δεν εχω καταλαβει.

 52. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/12/2008 22:10:25

  "ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ"

  Πάγκαλος, στην Βουλή, χθες: "Ενώ λοιπόν είστε τόσο αμείλικτοι, τόσο αυστηροί και τόσο λίγο ικανοί στο να οδηγήσετε τα χρήματα αυτά εκεί που πραγματικά τα προορίζατε, -στην αναθέρμανση της οικονομίας στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους αυτής της χώρας-, ξέρετε να κάνετε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΩΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

  Αυτή την εποχή, την εποχή της φτώχειας και της δυσπραγίας -επειδή δεν εφαρμόζετε και δεν τον εφαρμόζετε παρά την ύπαρξη αυτού του νόμου, δεν εφαρμόζετε τις διατάξεις του και μιλάω για το νόμο 2238/94 και το άρθρο 45- ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ τα στοκ όψεων των μεγαλοστελεχών των τραπεζών. Αυτό είναι κατά τις εκτιμήσεις μου διαφυγή του εισοδήματος που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

  Υπάρχουν κι άλλα που παίρνουν και χαρακτήρα προσωπικού σκανδάλου, αν θέλετε. Το 2006 η τράπεζα που θα ονομάσω Χ -το όνομά της το πραγματικό είναι στη διάθεσή σας αν το επιθυμείτε- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ από την εφορία ότι δεν παρακρατούσε 20% επί των τόκων και των ξένων εταιρικών ομολόγων. Ζητήσατε επί χρόνια και επί μήνες τα ονόματα των πελατών της για να δείτε αν αυτοί οι πελάτες σας τα έχουν δηλώσει. Ο συντελεστής είναι 40%. Τα ονόματα αυτά δεν εδόθησαν ΠΟΤΈ, μέχρι τη στιγμή που ήρθατε με το νόμο 3522 και με φωτογραφική διάταξη του άρθρου 6 παράγραφος 4 να καταργήσετε αυτή την υποχρέωση και να τους ΧΑΡΙΣΕΤΕ 460 εκατομμύρια ευρώ, σε συγκεκριμένη ομάδα προσώπων. Είσαστε λοιπόν γαλαντόμοι.

  Να τελειώσω με αυτό, κύριε Πρόεδρε. Λοιπόν, 1 δισεκατομμύριο προς την τράπεζα Ψ για να ελαφρυνθεί το βάρος λέει του μισθολογικού φορτίου της".

  Στ. Νικηφοράκης: "Γιατί δεν λέτε τα ονόματα;"

  Πάγκαλος: Γιατί δεν θέλω, κύριε Νικηφοράκη. Θα σας τα πω μετά αμέσως. Δεν θέλω να το πω. Δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους πολιτική. Κάνω άλλου είδους πολιτική.

  Προς την τράπεζα Κ, 600 εκατομμύρια για τον ίδιο λόγο, για να ελαφρυνθεί το βάρος των μισθολογικών της υποχρεώσεων. Σας παρακαλώ, από πότε είναι υποχρέωση του Κράτους να ελαφρύνει το βάρος των μισθολογικών υποχρεώσεων ενός ιδιωτικού φορέα, μιας ιδιωτικής επιχείρησης και ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ τη μισθοδοσία του προσωπικού μιας ιδιωτικής επιχείρησης; Έχετε εφεύρει νέους όρους, νέες ορολογίες για να κρύψετε αυτό που κάνετε. Κι αυτό που κάνετε, ο λαός το λέει «μπαλαμούτι» προς όφελος ορισμένων που κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού.

 53. Νἰκος avatar
  Νἰκος 22/12/2008 22:13:33

  χχχ,
  Απο που ρε Αινσταιν απηγαγες (απαγω, απαγωγη και επαγωγη το εναντιον, για να μην παρεξηγουμαστε με τα ...λατινικα) το συμπερασμα οτι εγω τα συμμεριζομαι αυτα;

  Οσο για την συμβουλη για τους νταβατζηδες, απο προσωπικη πειρα τη δινεις...

  ελα τωρα μη θυμωνεις, ειμαστε μεγαλα παιδια.

  ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

 54. miamar avatar
  miamar 22/12/2008 22:16:26

  47 xxx χμμμμμμ αι στο διάλο θέλεις να πεις και ντρέπεσε; Μην γίνεσε πολιτικάντης!!! Μίλα καθαρά!

 55. xxx- avatar
  xxx- 22/12/2008 22:18:07

  Ο καθένας τον πόνο του.Συνκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί ο MEGALOS!!Kάποιες αντιρρήσεις πήγε να διατυπώσει ο Τζίμας αλλά ο α.αυτού επέβαλλε την τάξη!!!Μούφες!!!!Την δουλειά τους κάνουν!!

 56. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 22/12/2008 22:31:36

  γούγλησα το "πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, σε αποχαιρετιστήρια δεξίωση" και έβγαλε 6 αποτελέσματα, κι επειδή είμαι μαρτυριάρα και το είχα διαβάσει από εχθές -και όχι μέσα σε αυτά τα 6 αλλά δεν θυμάμαι που- σου λύνω εγώ την απορία Φάκτορα! (Νίκο ν΄ απαντάς, γιατί κυκλοφορούν και στριμμένες! :Ρ)
  [χαλαρώσαμε λιγουλάκι ε, -κάπου είδα μας "δίνουν" ραντεβού στις 9 γενάρη...!- καιρός να ξανακόψουμε για λίγο το διαδίκτυο! καλές γιορτές σε όλους, :) ]

 57. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 22:33:28

  Πάντως η μάνα μου αντάρτισσα(γαρ) θα μας ετοιμάσει... καθαρό κατσικίσιο η πρόβιο γιαούρτη (δεν είναι για αυτές της μάπες παιδία που μας βγάζουν καθημερηνά και «πουλάν» τα ΜΜΕ τους) .

 58. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 22/12/2008 22:40:45

  Δυστυχως λουμπεν στοιχεια καθοδηγουνται για την πολιτικη ανατροπή.Ατομα που εχουν χασει την ταξικη τους συνείσηση γίνονται πιονάκια στους μηχανισμους αποσταθεροποίησης.Μια κατασταση πριν την μεταπολιτευση που συχάθηκαν οι ευρωπαιοι γιατι το καταλαβαν και πολυ θα ηθελα να μας πεταξουν και από την ΟΝΕ.

 59. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 22:55:59

  duckk23@lavabit.com -Διαλέγεις φίλε στην Ζωή σου το γιαούρτη που τρως.
  Η Ε.Ε. σε έχει πρόσφατα προειδοποιήσει Βαλμα, Μευγαλ ,Αγνω,... κλπ εμείς αποφασίσαμε εδώ ????
  Θα μας δίδαξαν η «θεωρητική» του "κρατικού επιδοτουμενου φιλελευθερισμού μας" π.χ.το Καθαρμα (γαρ),Μάνος, ,Ανδριανόπουλος κλπ !

 60. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 22/12/2008 23:12:48

  Μ αρεσει η κινηση του γιαουρτιου.Ειναι ξεμπροστιασμα.Αλλα θα ηθελα να ακουσω την αποψη περι λουμπεν στοιχειων στην δυναμικη της ανατροπής τον ορεστιο.Τον εχω χασει τελευταια.

 61. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 22/12/2008 23:23:51

  Προς ...ΝΗΠΙΟΣ ΓΕΡΩΝ...Αν εισαι η αν ξερεις τους αναρχικους της δεκαετιας 80,90 πες το μας,γιατι ειναι διαφορετικοι του σημερα.Ειναι βαρβαροι.

 62. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2008 23:27:35

  παλια μου τεχνη κοσκηνο .
  Τι να κάνουμε φίλε μας έμειναν δυστυχώς λύγα γιαούρτια , τυριά ,γάλα, καπνά,τσιπουρο κλπ αλλά γνήσια και από τον τόπο μας !!!
  Κάπως έτσι δεν μας έλεγαν παλιά οι «νοικοκύρηδες τους» .
  Το λιγνίτη τους πάντως τον φάγαμε !! Ήταν βλέπεις «τζάμπα»

 63. oktapus avatar
  oktapus 22/12/2008 23:35:10

  61. Δεν υπαρχουν παιδια βαρβαρα, αλλα ψυχασθενεις γονεις.
  Κι αναλογα με το νομο της βαρυτητας, το μηλο να το ψαχνεις παντα κατω απο τη μηλια.

 64. Factorx avatar
  Factorx 22/12/2008 23:48:13

  Μοιυ αρέσει ποι κάποιοι φίλοι μιλάνε για τα "λούμπεν" στοιχεία των γεγονότων κλπ. Για την λούμπεν τάξη που κυβερνά τον τόπο και ευθύνεται για όλα αυτα, ποιος θας μας πεί; Και προσέξτε δεν λέω καν "λούμπεν αστική τάξη", επειδή θα τους ανέβαζα. "Λούμπεν διαπλοκή" πως σας φαίνεται. Μιλάμε για κρίση των θεσμών κλπ όταν η ηγέτιδα τάξη είναι αγράμματη κι αμορφωτη. Πότε θα καταλάβουμε οτι το Α και το Ω ειναι η τλεόραση ποτυ αυτοί έχουν στην κατοχή τους;

 65. Νίκος avatar
  Νίκος 23/12/2008 00:27:06

  Βασιλικη, καλησπερα σου,

  μην επηρεζεσαι απο τα ιστολογια. εχω το βιλιο και μποω να το επιβεβαιωσω. αλλοιως δεν θα το εγραφα.

  Οσο για την γουγλιση (καλο), δεν ειναι panacea, που λεν οι την "σωστην" γλωσσαν ομιλουντες.

 66. oktapus avatar
  oktapus 23/12/2008 00:31:53

  Δευτερη φορα μεσα σε λιγο χρονο ο προεδρος των βιομηχανων χτυπα τον κωδωνα του κινδυνου, προτρεποντας απαντα τα κομματα να φτιαξουν κοινη αμυνα κατα του επερχομενου οικονομ. τσουναμι
  με τη δημιουργια κυβερνησης εθνικης σωτηριας.
  Απαντηση δε φαινεται να παιρνει χρονιαρες μερες με τους πολιτικους στα σαλε και ξεσαλε, τις ξεπουπουλιασμενες γαλοπουλες μαριναρισμενες στα βοτανα στο ψυγειο
  και το χοιρινο λουκανικο στην αναμονη για το παντρεμα με τσιπουρο Ραψανης.
  vivre la Grèce, qui dort.....!

 67. ανωνυμος avatar
  ανωνυμος 23/12/2008 02:09:33

  PE KOMO AN ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΣΙΜΗΤΗΣ .ΑΠΛΑ ΘΥΜΙΖΩ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ,ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ,ΜΕΤΡΟ,ΑΤΙΚΗ ΟΔΟ ,ΤΡΑΜ,ΚΥΠΡΟΣ ΕΕ,ΚΑΙ ΟΝΕ (Εur) ΧΑΡΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΣΗΜΙΤΗ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΚΑΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ .

 68. νικος avatar
  νικος 23/12/2008 03:42:09

  ανωνυμε #67,

  τα εργα που ανεφερες ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗΣ. Ειχαν προγραμματιστει πριν πολλα χρονια.

  Η εισοδος της Κυπρου στην ΕΕ ειναι εργο του μακαριτη του Κρανιδιωτη, οχι του Σημιτη. Ο Τζεφρυ μαλιστα υποστηριξε το σχεδιο Α(υ)ναν για τη διαλυση της.
  Σημιτης: Υμια, Συμφωνια Μαδριτης 1987 επισημη εισοδος Τουρκιας στο Αιγαιο με αναγνωριση "ζωτικων συμφεροντων".
  κλπ, κλπ.

 69. thanos avatar
  thanos 23/12/2008 07:07:38

  # Factorx Says:
  December 22nd, 2008 at 7:09 pm

  @Νίκος. Που βρήκες το απόσπασμα;

  Επειδη ντρεπεται να το πει...

  το εκανε copy/paste απο το Press-gr ...:-)))

 70. Νίκο avatar
  Νίκο 23/12/2008 20:01:31

  Υπεράνω.Ανταγωνιστική αυθεντιομανία με συνακόλουθα συμπτώματα επιδειξιομανίας. Αυτοάνοσο σε έδαφος λούμπεν.

 71. thanos avatar
  thanos 24/12/2008 07:02:55

  @70-

  Βρε ψωναρα και αυτο που εγραψες τελευταια απο πανω, copy/paste το εκανες.Σε μαθανε ολοι ποσο νουλα εισαι, το παιζεις και professor.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.