#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2013 21:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς τι τότε οι λεονταρισμοί κύριε Στουρνάρα;«Δεν το γνωρίζω. Απ’ ότι φαίνεται όχι». Αυτό απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ερωτηθείς έξω από το Μαξίμου  για το αν υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης του οικονομικού προγράμματος εξαιτίας του λανθασμένου δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή που παραδέχθηκε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο χαμήλωσε τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για χαλάρωση της λιτότητας αλλά ερωτηθείς αν θα επιμείνει η κυβέρνηση τόνισε: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να πούμε».

Είπε ότι έθεσε το θέμα στους εταίρους ζητώντας να υπάρξει κοινή θέση από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Ο κ. Ρεν πήρε θέση. Ζήτησα να πάρουν κοινή θέση, όμως. Και το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Απ' ότι μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι κοινοί θνητοί ο 'Ολι Ρεν μας έστειλε στην κόλαση για δεύτερη φορά μετά από εκείνο το «καλό κουράγιο» που μας είχε πει με το πρώτο Μνημόνιο. Και από το Μαξίμου περιμένουν την κοινή θέση της τρόικας ως προς το πώς αντιμετωπίζουν το λάθος του ΔΝΤ. Ωστόσο, και το Ταμείο αποφάσισε να μας προσγειώσει ανώμαλα δια του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις. "Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δύσκολες και βαθιές προκλήσεις που αντιμετωπίζει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις, αλλά κουβέντα για το λάθος και για διορθώσεις. Αντίθετα, όπως είπε στο οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρόσφατα έχουν γίνει προσαρμογές στη δυνατότητα της Ελλάδας να το εφαρμόσει. Έχουν κάνει, λένε, τις διορθώσεις και δεν έχει άλλες. Φανταστείτε να μην τις είχαν κάνει δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση, οι τροικάνοι μας γυρίζουν την πλάτη για μία ακόμη φορά επιμένοντας στα εγκληματικά τους λάθη. Θα πει κανείς: Και τι να πουν, ότι θα μειώσουν τη λιτότητα; Τότε οι Έλληνες θα διαλύσουν το πρόγραμμα και θα πάρουν πάλι την κάτω βόλτα.

Θα μπορούσε να είναι και έτσι, ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα το διαπιστώσουν τους επόμενους μήνες όταν θα καταρρεύσουν τα έσοδα. Και δεν βγαίνει όχι επειδή δε θέλουν οι Έλληνες αλλά γιατί δεν μπορούν.

Στην κυβέρνηση επικρατεί αμηχανία, ένας προβληματισμός για το πως θα χειριστούν το θέμα. Να βάλουν βέτο, να σηκώσουν το μπόι ψηλά και να διεκδικήσουν αλλαγές με το φόβο της εγκατάλειψης του προγράμματος από την πλευρά της τρόικας; 'H να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια;

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε από ένα σοφό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι στο δάσος που ο πρώτος βρίζει τον δεύτερο όταν είναι μακρυά του, οι λεονταρισμοί όταν δεν σε παίρνουν δεν τους κάνεις. Αν τους κάνεις πρέπει να τους στηρίξεις μέχρι τέλους αλλιώς γεννάς προσδοκίες που πληγώνουν στο τέλος τον κόσμο. Και όλη η υπόθεση γυρνά μπούμερανγκ. Άσε δε που δικαιώνεται και ο κάθε Συριζαίος πικραμένος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/02/2013 22:31:33

  Το θέμα είναι να αλλάξουν οι συντελεστές ΦΠΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αυτά είναι αυτονόητα μιας που δεν αποφέρουν οφέλη. Είναι βασικά βήματα για ελάφρυνση του λαού. Και να κυνηγηθεί απινώς η αισχροκέρδια στις τιμές λιανικής και στους μεσάζοντες στα αγροτικά προϊόντα. Πρέπει να ελαφρύνει το βάρος στους αδύναμους άμεσα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γεώργιος Τ. 15/02/2013 00:43:57

   Θα αλλάξουν, αγαπητέ. Ή, καλύτερα, θα "αναθεωρηθούν" (για να χρησιμοποιούμε και τα μνημονιακά jargons). Βέβαια, όχι προς την ίδια κατεύθυνση στην οποία θα "αναθεωρηθεί" ο κατώτατος μισθός, αλλά προς την αντίθετη. Αυτά όμως είναι "λεπτομέρειες" -με τέτοιες θα ασχολούμαστε μπροστά σε κοτζάμ "ανάπτυξη";

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γεώργιος Τ. 15/02/2013 00:46:29

   Και τι θα πει "αισχροκέρδεια", αγαπητέ; Τι παλαιοκομμουνιστικές λέξεις είναι αυτές; Νοείται "αισχροκέρδεια" στην "ελεύθερη" και "αυτορυθμιζόμενη" αγορά; Πώς τολμάς να προσβάλεις την ιερή αγελάδα του νεοφιλελευθερισμού;

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/02/2013 00:23:31

  Στό γήπεδο, στό διάλλειμμα τού αγώνα, ο εκφωνητής φωνάζει τον αριθμό ενός εισιτηρίου πού κληρώθηκε. Ο δικαιούχος δηλώνεται καί ο εκφωνητής αναγγέλει ότι ο δικαιούχος μπορεί νά κερδίσει ένα εισιτήριο διαρκείας, αφού απαντήσει σωστά σέ μιά ερώτηση.
  Η ερώτηση είναι πόσο κάνει 6 επί 6.
  Ο δικαιούχος τό σκέφτεται, στό γήπεδο νεκρική σιγή καί μετά έρχεται η απάντηση. Τράνταπέντε. Ο εκφωνητής ανταπαντά ότι δυστυχώς είναι λάθος καί ο δικαούχος τού αριθμού δέν κερδίζει τίποτα.
  Έξαλλη η κερκίδα αρχίζει νά ουρλιάζει εν χορώ καί κατ' επανάληψη: Μιά ευκαιρία ακόμα, μιά ευκαιρία ακόμα.
  Ο εκφωνητής γιά νά ηρεμήσει τούς εξαγριωμένους οπαδούς, μετά από μιά σύντομη προσυνενόηση μέ τούς υπεύθυνους, επανέρχεται καί λέγει.
  Έχεται ακόμα μιά ευκαιρία νά τό κερδίσετε, αλλά τελευταία. Απόλυτη ησυχία στό γήπεδο.
  Πόσο κάνει 7 επί 7. Ο δικαιούχος τό σκέφτεται, στό γήπεδο νεκρική σιγή καί μετά έρχεται η απάντηση. Σαράνταεννέα.
  Έξαλλη η κερκίδα αρχίζει αμέσως νά ξαναουρλιάζει εν χορώ καί κατ' επανάληψη: Μιά ευκαιρία ακόμα, μιά ευκαιρία ακόμα.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/02/2013 00:41:24

  Για όταν καταρρεύσουν (εκ νέου) τα έσοδα, έχουν βάλει ήδη ρήτρες και πρόνοιες οι ευρωναζί. Μια πρόγευση για το τι θα έρθει, έδωσε ήδη ο Μέργος. Και, στο πεδίο των φόρων, ήδη άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες ότι το χαράτσι μέσω ΔΕΗ θα παραμείνει "και για το 2013", με πρόσχημα ότι "δεν προλαβαίνει να εφαρμοστεί ο νέος ΦΑΠ που θα συμφωνηθεί"...

 4. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 15/02/2013 01:03:16

  Τώρα άμα ρωτάς έναν αναγνωρισμένο "σιμιτάνθρωπο", που νοιώθει ηδονή με τη ευημερία των αριθμών και απ' ό, τι φαίνεται δεν τον απασχολεί καθόλου η ζωή των ανθρώπων, τί περιμένεις να απαντήσει; Δεν υπάρχει τίποτα πιο απαισιόδοξο, από το να βλέπεις διαχειριστές της κρίσης, εκείνους που τη δημιούργησαν. Σκέτη απελπισία!

 5. Αμφιδέξια avatar
  Αμφιδέξια 15/02/2013 08:30:00

  Πολύ καλό Ιαπετέ !!

 6. tak avatar
  tak 15/02/2013 09:25:33

  Τι να διορθώσει ο Στουρνάρας;
  Ξέρει;
  Να του κάνουμε μια πρόταση;
  Του κάνουμε...
  Να κάνει το ΦΠΑ της εστίασης 5%...
  Να κάνει το ΦΠΑ των τροφίμων 7%...
  Να κάνει το ΦΠΑ των άλλων προϊόντων 10%...
  Είναι σίγουρο πως μέσα σε ένα τρίμηνο, θα εισπράξει το δημόσιο από φόρο προστιθέμενης αξίας, πολλαπλάσια αυτών που εισπράττει σήμερα...
  Και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα μεγαλώσουν ακόμα πιο πολύ τα έσοδα...
  Γενναία και ριζικά μέτρα...
  Μόνο έτσι μπορεί να μεγαλώσει η πίτα...
  Να βγάλει λοιπόν το γράσο από τα μάτια του και να ξυπνήσει...
  Και αν δεν μπορεί από μόνος του, ας του πετάξει κανένα κουβά νερό κανένας μεγαλύτερος!

 7. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 15/02/2013 11:59:41

  Επιμενετε να χτυπατε το σαμαρι αντι για τον γαϊδαρο. Να σας θυμισω για μια ακομα φορα την βυζαντινη συνηθεια να κατηγορουν τους στρατηγους οταν χανονται οι μαχες και να επαινουν τον αυτοκρατορα οταν κερδιζεται ο πολεμος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.