#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2011 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς τι η ασθμαίνουσα ευγνωμοσύνη προς τον Πασά;Ας μη βιάζονται τόσο πολύ κάποιοι να συγκινηθούν από τη γενναιοδωρία του πασά (Ταγίπ Ερντογάν) να «επιστρέψει τα βακούφια στη μειονότητα». Πρώτα απ’ όλα: ποια μειονότητα; Η ελληνική μειονότητα της Πόλης έχει ξεκληριστεί. Μιλάμε για μερικά μόνο κτίρια που αφορούν κυρίως το Πατριαρχείο και όχι για επιστροφή των ελληνικών περιουσιών που άρπαξαν οι Τούρκοι.  Τα κτίρια αυτά μάλιστα θα κερδίζονταν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια έτσι κι αλλιώς και ίσα ίσα που οι Τούρκοι  με την κίνηση αυτή στην ουσία τους λένε να μην προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη γιατί «θα τους τα δώσουν από μόνοι τους».

Αλλά πάμε τώρα στην ουσία: τι κερδίζει η ελληνική πλευρά; Τίποτα άλλο παρά μία «υπόσχεση» ότι θα της επιστραφούν κάποια κτίρια. Από το να λένε οι Τούρκοι,  μέχρι να κάνουν,  υπάρχει μεγάλη απόσταση. Παρόμοιοι νόμοι και δηλώσεις έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτελέσματα. Αντιθέτως η Τουρκία μόνο με τα λόγια,  που απλόχερα χαρίζει, κερδίζει πολλά. Φρενάρει τις διεκδικήσεις, φτιάχνει  ευρωπαϊκό προφίλ κράτους που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχει και τον ΓΑΠ να τηλεφωνεί στον «πασά» για να ευχαριστήσει δημοσίως τον τούρκο ηγέτη.

Να δείτε που σε λίγο ο «πολυχρονεμένος» (χωρίς στην ουσία να έχει δώσει τίποτα) θα ζητήσει και ανταλλάγματα.

Aριστερόχειρ

*Κι από την άλλη: που ξανακούστηκε η ελληνική μειονότητα να γιορτάζει το μουσουλμανικό ιφτάρ για να τιμήσει τον πασά Ερντογάν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AZ avatar
  AZ 30/08/2011 14:58:02

  Η δουλεία ειναι κατα κυριον λογον πνευματική υποθεσις. Ο ραγιαδισμος ειναι συμφυτος με το πατριαρχειο. Τα εχει πει ο Λιαντινης πολυ καλά. Αν ο Ελληνας δεν παψει να ιουδαιζει στη σκεψη και στη συμπεριφορά δεν προκειται να προκοψει και να παραξει καρπούς......

  ΑΖ

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ AZ 30/08/2011 15:22:15

   Τα τσιτάτα κάποτε καταντούν ενοχλητικά. Το '21, to '12 και το '40 είχε πάψει να "ιουδαΐζει"στην σκέψη ο Έλληνας και ξεκίνησε να το κάνει τώρα;
   Όσο γιά το Πατριαρχείο, δεν συμφωνώ σε πολλά μαζί του, αλλά το εμπερίστατο της θέσης του με αποτρέπει από το να το κρίνω άκαρδα και σκληρά. Μερικοί έχω την εντύπωση πως το εχθρεύονται γιά το συμβολισμό του (την οικουμενικότητα της ελληνικής έκδοσης του χριστιανισμού που εκπροσωπεί) και επικαλούνται "εθνικούς" ή "πολιτικούς" λόγους γιά ξεκάρφωμα (κατά το κοινόν δη λεγόμενον, το τρέμουν).

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 30/08/2011 15:27:27

  Πες τα βρε Αριστερόχειρα γιατί στο τέλος θα βγει ότι ... χρωστάμε!ff

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 30/08/2011 16:00:47

  *Κι από την άλλη: που ξανακούστηκε η ελληνική μειονότητα να γιορτάζει το μουσουλμανικό ιφτάρ για να τιμήσει τον πασά Ερντογάν;

  Δεν γιορτάζει η ελληνική μειονότητα το μουσουλμανικό ιφτάρ.
  Οι διορισμένες απο τον πολυχρονεμένο Σουλτάνο κεφαλές τών κατακτημένων (Όπως ο Πατριάρχης πού εκροσωπούσε το Ρούμ-μιλιέτ), δείχνανε με αυτό τον τρόπο την ευαρέσκειά τους για την τιμή πού τούς έγινε να εκπροσωπούν τούς κατακτημένους και σκλαβωμένους λαούς του και να ευχαριστούν τον πολυχρονεμένο για την μεγαλωσύνη του, πού δέν τούς έσφαξε ή εξισλάμισε όλους. ( Οτι οι κατακτητές χρεάζονταν δούλους να τούς υπηρετούν, το παράβλεπαν. Τί αξία είχε το σκλαβωμένο έθνος μπρός στά κάλλη της εξουσίας;).

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/08/2011 16:12:39

  Επαναλαμβάνω :
  να "ξεκληρίσουμε" όλη τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης -πλην Πομάκων- και μετά από 100 χρόνια να τούς ζητήσουμε συγγνώμη.

  Αυτό κάνει η Τουρκία 90 χρόνια και το μυστακοφόρο σκύβαλο υποκλίνεται σήμερα σε μια υπόσχεση, τίποτα το απτό.

  Το Πατριαρχείο, ως θεσμός, φυλάει Θερμοπύλες Οικουμενικότητας.
  Σιχαίνομαι τον Βαρθολομαίο, αλλά, αυτός και κάθε πατριάρχης, είναι μόνος και ανυπεράσπιστος.
  Σκύβει το κεφάλι στον Τούρκο για να υπάρχει.

  Σαφώς όμως το Ελληνικό κράτος όφειλε να τελειώσει την ιστορία "Νέες Χώρες", που σαν χαρακτηρισμός και μόνο θέτει ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, λες και υπάρχει από τη μια "η Ελλάδα" και από την άλλη "κατεχόμενα" εδάφη.

 5. jkr avatar
  jkr 30/08/2011 17:15:09

  Μπράβο Αριστερόχειρ!

 6. αριστερόχειρ avatar
  αριστερόχειρ 30/08/2011 22:16:10

  Ιαπετέ, αυτό ακριβώς εννοούσα. Το εξήγησες πολύ σωστά.
  Προφήτη, ο πατριάρχης δε νομίζω ότι είναι και τόσο ανυπεράσπιστος. Οι ΗΠΑ στέκονται σθεναρά στο πλευρό του και νομίζω ότι η προστασία που του προσφέρουν είναι πολύ πιο ισχυρή και απότελεσματική από αυτήν της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαχρονικά -επίσης- τον στηρίζει.

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/08/2011 23:58:39

  αριστερόχειρα,
  Η όποια "υπεράσπιση" των ΗΠΑ στο Οικουμενικό έχει να κάνει
  1. με την ανάδειξή του σε αντίβαρο του Πατριαρχείου Μόσχας και απομόνωση του δευτέρου που επιδιώκουν οι Αμερικανοί,
  2. με την σύμπλευση του συγκεκριμένου πατριάρχη σε κάποια θέματα που βολεύουν τους Αμερικανούς όπως ο διεκκλησιαστικός διάλογος.

  Σαφώς κανένας δεν μοιράζει δωρεάν γεύματα, κάτι έπρεπε να παίρνουν οι ωφελιμοθήρες προτεστάντες Αμερικανοί για την "υπεράσπιση" αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι καν υπεράσπιση : είναι κατανόηση.

  Υπεράσπιση σημαίνει έμπρακτη βοήθεια για επίτευξη στόχου.

  Είδες να επιτυγχάνει κάτι το Οικουμενικό με την βοήθεια των Αμερικανών;
  Έστω τη συμβολική Χάλκη;

  Θυμάσαι πώς και πού είδε ο Ομπάμα τον Βαρθολομαίο; Πλαγιαστά σε έναν καναπέ ξενοδοχείου, συμμορφούμενος με τη "δυσαρέσκεια" των Μογγόλων, και όχι αντικρυστά στο Πατριαρχείο, αποδίδοντάς του την ελάχιστη τιμή.

  κλπ κλπ

 8. αριστερόχειρ avatar
  αριστερόχειρ 31/08/2011 01:34:26

  Προφήτη, δε διαφωνώ σε κάτι με όσα λες. Νομίζω ότι κι εσύ θα συμφωνήσεις όμως ότι δεν πετυχαίνει κάτι το Πατριαρχείο παρά την -κατανόηση έστω- των ΗΠΑ γιατί η Τουρκία είναι πολύ σκληρός παίκτης και δεν μπορούν εύκολα να της επιβληθούν, ούτε καν οι Αμερικανοί.

 9. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/08/2011 02:48:53

  Μικρὴ-μικρὴ ἡ μειονότητα, ἀλλὰ τώρα ποὺ κάτι κινεῖται ἀρχίζουν καὶ γυρίζουν οἱ Ἕλληνες τῆς Ἴμβρου... Ξαναγύρισε ὁ παπάς, ὁσονούπω καὶ ὁ δάσκαλος. Ποῦ; Στὴν Ἴμβρο! Πότε; Τὸ 2011!


  Τῶν φρονίμων τὰ παιδιὰ πρὶν πεινάσουν μαγειρεύουν (τῶν μὴ φρονίμων, λένε "τί νὰ τὸ κάνουμε τὸ φαί; Ἀφοῦ δὲν πεινᾶμε!")

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.