#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς «σύνθετη ονομασία» το κόμμα-γενόσημο του ΛοβέρδουΜέσα στην καταχνιά και τη μαυρίλα, γεννιέται απρόσμενα η ελπίδα: «μέσα από την ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πολιτικό κόμμα. Το όνομα του νέου κόμματος δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι ενωτικό, και θα παραπέμπει σε σύνθημα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αναλύει τις πολιτικές θέσεις του νέου φορέα, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση. Τα πιο γνωστά πολιτικά πρόσωπα που θα δώσουν το παρών είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης ενώ στην ιδρυτική εκδήλωση δεν θα υπάρξουν ομιλίες πολιτικών προσώπων αλλά μόνο υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα».

To ΡΙΚΚΣΥ (στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ) πήγε άκλαυτο καθώς φαίνεται ότι πρυτάνευσαν ωριμότερες σκέψεις, όπως είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρωτεργάτης της εθνοσωτήριου κινήσεως: «Το όνομα του κόμματος δεν θα είναι ΡΙΚΣΣΥ, γιατί η σύγκρουση με το παρελθόν έγινε. Το όνομα θα είναι ελπιδοφόρο», προανήγγειλε ο κ. Λοβέρδος.

Πάντα υπάρχει η προοπτική του ονόματος Ανόρθωση, έστω κι αν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει συνειρμός με τον ΑΠΟΕΛ, την Αγία Νάπα, την Ομόνοια, τη Βικτώρια και άλλους σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Έτσι αποκλειστικές πληροφορίες μιλούν για «σύνθετη ονομασία», ένα όνομα που θα αγγίξει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, ενώ παράλληλα θα ψαρώνει και τους γείτονες πρώην Γιουγκοσλάβους Δημοκράτες…

«Ελπιδοφόρος Ανόρθωση»  είναι μια επιλογή με διττή σημασία: οικονομική και σεξουαλική. Θα άγγιζε τον φαλιρισμένο μικρομεσαίο, τον άνεργο, τον υποαπασχολούμενο, τον εργαζόμενο-μη αμειβόμενο, αλλά και την νοικοκυρά που έχει να την αγγίξει ο σύζυγος από την εποχή που Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Χριστοδουλάκης…

Αφού λοιπόν θα παραπέμπει σε σύνθημα, είναι πιθανόν και το «Λόβ σόρρυ», επιτυχημένη σειρά του Mega, αλλά και υποσυνείδητου οίκτου για μια ψήφο στις εκλογές…

Όποια κι αν είναι η ονομασία, θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα πάει ένα κόμμα «γενόσημο»…

Διαψεύδονται τέλος οι πληροφορίες ότι για να είναι κανείς υποψήφιος βουλευτής του κόμματος πρέπει το επίθετο του να τελειώνει σε –όνης ή -ώνης (όπως Αηδόνης, Τσιρώνης, εξαιρείται το …Διαμαντοπούλου).

Ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει το Σπόρτινγκ για να δει από κοντά, να αγγίξει, τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, ένα τόσο σπάνιο είδος όσο και ο Lovέρδος.

Αν δεν τους πείσει με τα πολιτικά του επιχειρήματα ο πρώην Υπουργός είναι αποφασισμένος να δείξει τις ικανότητες του στην καλαθοσφαίριση.

Μήπως τελικά το όνομα θα είναι απλά η μεγάλη ατάκα «βάλτο αγόρι μου»;

Επειδή είναι αρκετά προχωρημένο για την συντηρητική ελληνική κοινωνία μπορεί να προτιμηθεί και κάτι πιο σοφιστικέ που θα σκίσει επικοινωνιακά, με μια δόση νοσταλγίας,  όπως το «Γιοβάισα, όπως τότε», όνομα θα τους οδηγήσει όλους στο να ψάχνουν την ερμηνεία…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. M.O. avatar
    M.O. 15/04/2013 22:56:04

    "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" (για έγχορδα και κρουστά)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.