14/06/2011 09:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς συμβιβασμό και στήριξη του ...ΓΑΠ οδεύει το Eurogroup

Σας το γράφαμε από χθες χωρίς να γνωρίζουμε και πάρα πολλές πληροφορίες για όσα κυοφορούνται στις Βρυξέλλες. Στην ανάρτηση που λέγαμε ότι μόνο οι φίλοι του στην τρόικα στηρίζουν το Γιώργο, αναφέρθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει κίνηση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από ΔΝΤ και Κομισιόν. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος να σταθεί στα πόδια της αυτή η κυβέρνηση και να πειστούν οι βουλευτές της να ψηφίσουν το Μεσοπρόθρεσμο.

 

Για σήμερα Τρίτη αποφασίστηκε λοιπόν έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με συμμετοχή υπουργών οικονομικών με θέμα το πρόβλημα της Ελλάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να υπάρχει μια κατ’ αρχής συμφωνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Μέρκελ για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Τα συμπεράσματα της συνόδου θα περιγράφουν την πρόθεση της τρόικας να δώσει την 5η δόση του δανείου αρκεί να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ο γνωστός εκβιασμός, με λίγα λόγια. Τον συμβιβασμό αυτό περιέγραψε και δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο ''Πιθανός συμβιβασμός ΕΚΤ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος''.

«Ο συσχετισμός δυνάμεων στην ευρωζώνη είναι περίπου όπως ήταν στον Ψυχρό Πόλεμο: και οι δύο πλευρές δείχνουν όπλα, τα οποία θα ήταν τρομακτικό να χρησιμοποιήσουν. Όλα θα "παιχτούν" στο αν γίνεται να παραταθούν οι ωριμάνσεις του χρέους χωρίς να θεωρηθεί αυτό πιστωτικό γεγονός». Αυτό αναφέρει το  δημοσίευμα λέγοντας ουσιαστικά ότι αναζητείται φόρμουλα ώστε να μη θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός ένας συμβιβασμός με τους ιδιώτες πιστωτές μας για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με νέο κουπόνι.

Φαίνεται λοιπόν ότι Τρισέ και Σόϊμπλε έχουν καταλήξει στη διατύπωση που θα δίνει την 5η δόση του δανείου αλλά που ουσιαστικά θα παραπέμπει στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

Δεν είμαστε Πυθίες αλλά μετά τη σύνοδο κορυφής ο κ. Παπανδρέου θα βγει και θα μιλήσει και πάλι για μεγάλη ελληνική επιτυχία, ότι θα έχουμε πάρει το δάνειο. Αυτό είναι το τυράκι, το μαστίγιο είναι φυσικά το Μνημόνιο.

Πάντως, απαρατήρητο δεν πρέπει να περνά το ρεπορτάζ του Mega από την Ουάσιγκτον ότι η τρόικα δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα εκταμιεύσει τη δική της 5η δόση. Αν και δεν συνδεόταν το ρεπορτάζ με το Μεσοπρόθεσμο θεωρείται σίγουρο ότι είναι ακόμη ένας εκβιασμός για συναίνεση, ψήφισή του και θυσίες στο ελληνικό λαό χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/06/2011 09:59:20

  Τιποτε δεν ειναι σιγουρο. Η Fitch θα μιλησει σε 20-25 μερες.....( κανονικα )
  παιζει να "μιλησει"¨και πριν τη Συνοδο...

  ΠΠ

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 14/06/2011 10:05:50

  Οι κατοχικές δυνάμεις είναι επόμενο να στηρίζουν τον ΓΑΠ. Είναι το ενεργούμενό τους στην σκλαβωμένη Ελλάδα. Θα κάνουν τα πάντα για να τον διατηρήσουν στην εξουσία. Το θέμα είναι βέβαια τί θα κάνουμε εμείς σαν Λαός... Έχω την εντύπωση ότι τα πρώτα κοστουμάκια, με την φαρδειά ρίγα, ήδη ράβονται... And who is the tailor?

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 14/06/2011 10:08:48

  Tρείς ημέρες πρίν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα αρχίσουν να απειλούν την Ν.Δ. ΌΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΗ δέν θα δώσουν την 5η δόση. Γνωστά κόλπα προδοτοδοσίλογων. Στόν πόλεμο παραθέτουμε ΠΟΛΕΜΟ.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/06/2011 10:25:57

  Το ΠΑΠΑΚι και οι φιλοι του, που συναντήθηκαν όλοι μαζί Ελβετια στη Λέσχη Μπίλντερμπεργ, Έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συνεδριάσεων, σε σχέση με το ζήτημα των Δανείων/Μνημονίου ΙΙ, αποκρατικοποιήσεων κλπ κλπ !!!!
  Να του θυμίσω ότι έχει δώσει όρκο στο Ελληνικό Σύνταγμα....
  Εκτός εάν τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας είναι ισχυρότερα του Ελληνικού Συντάγματος !! ΡΩΤΑΩ !!! ο κιαρατάς

  Το ΠΑΠΑΚι γνωρίζει πολύ καλά !!

  Θα τον ρωτήσει ΕΠΙΣΗΜΑ η αντιπολίτευση ?? εγω ρωτώ ανεπίσημα !

  ΠΠ

 5. sxolioblog avatar
  sxolioblog 14/06/2011 11:04:13

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω όλες αυτές τις συζητήσεις για τις Fitch , SP και λοιπούς. Είναι σαν να αποδεχόμαστε τους όρους με τους οποίους οι μνημονιακοί θέτουν το πρόβλημα.Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν θα πάρουμε την 5η δόση και αν θα πάρουμε τα δάνεια του Μεσοπρόθεσμου.

  1 – Το αρχικό δάνειο των 110 δις δόθηκε για να συνεχιστεί η καταβολή τόκων για το χρέος και όχι για μισθούς και συντάξεις και δήθεν δημοσίους υπάλληλους.

  2 – Δόθηκε γιατί έπρεπε να βρουν τρόπο οι τράπεζες της ευρωζώνης να ξεφορτωθούν όσο γίνεται το ρίσκο των ελληνικών ομόλογων πουλώντας τα στην δευτερογενή αγορά η μεταβιβάζοντας τα στην ΕΚΤ.

  3 – Η υποχρέωση που ανέλαβε ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του είναι να καθυστερήσουν όσο γίνεται μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα είχε επιπτώσεις στους δανειστές.

  4 – Για να το κάνουν αυτό οργάνωσαν μέσω του μνημονίου 1 την εσωτερική χρεοκοπία της χωράς, αυτήν που πληρώνουν οι πολίτες,

  5 – Αν τώρα ήταν αφελείς να πιστεύουν ότι με τέτοια συνταγή θα υπήρχε ανάπτυξη η αν είναι όντως αδιάφοροι στις τύχες της χωράς – αυτό που ορισμένοι λένε προδοσία – τι σημασία πρακτική έχει ?

  Όλες οι δόσεις και η πέμπτη και οι προηγούμενες και αυτές του νέου δάνειου θα πάνε στην εξυπηρέτηση των τραπεζών και στην αύξηση του χρέους μέχρι ότου η χρεοκοπία γίνει ελεγχόμενη για τους δανειστές και πολύ πιο οδυνηρή για μας. Τελεία και παύλα. Έτσι είναι κι αυτό εξυπηρετεί και το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.

  Το Μνημόνιο δεν έφτασε στο τέλος του, το διαδέχεται το Μεσοπρόθεσμο. Ούτε το Μεσοπρόθεσμο θα φτάσει στο δικό του τέλος, θα το διαδεχτεί, αυτή τη φορά, η μονομερώς υπέρ των δανειστών οργανωμένη χρεοκοπία.

  Να σταματήσουμε τις ανοησίες περί ελλειμμάτων και βιωσιμότητας του χρέους και ν ανοίξουμε τη συζητητής για την μείωση του χρέους. Και για αυτό μονό δυο τρόποι υπάρχουν

  1 – να δανειστούμε με επιτόκια μικρότερα από την μέση αύξηση του ΑΕΠ (εφόσον υπάρχει ανάπτυξη) και αν αυτό είναι δυνατόν που μάλλον δεν είναι. Τουλάχιστον όχι με τις τράπεζες της ευρωζώνης και όχι με την δυτικότροπο εθισμό της κυβέρνησης ΓΑΠ και της ελληνικής διπλωματίας γενικά.

  2 – Να σταματήσουμε το παραμύθι ότι με περικοπές θα μειωθεί το χρέος παίρνοντας δάνεια και να διαπραγματευτούμε τώρα με τους δανειστές την αναδιάρθρωση του χρέους μας. Τώρα ίσως μπορούμε ακόμα όσο πιο αργά τόσο πιο δύσκολα για μας.

  3- Και να μην αυταπατώμεθα.

  Ο ρόλος του Σαμαρά, όταν έρθει στα περάματα, πιο σύντομα από ότι μερικοί πίστευαν, θα είναι να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους μας, την χρεοκοπία μας δηλαδή όπως και αν βαφτιστεί, και όχι το Μνημόνιο. Ο ΓΑΠ θα δραπετεύσει πριν, να είμαστε σγουροί. Και καλύτερα να το πει από τώρα ….

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ sxolioblog 14/06/2011 11:58:27

   Τo θέλει να το πάρει αυτό το job "επί συμβάσει" ο Σαμ; Τον ρώτησες και σου είπε "οκέυ", Mr sxolioblog ;

   • sxolioblog avatar
    sxolioblog @ Ο Θείος 14/06/2011 23:43:15

    Οχι βρε αγαπητε Mister Θειε γιατι να το θελει ο ανθρωπος ? Ουτε ειπα οτι θα το κανει επι συμβασει και για λογαριασμο τους ! Αλλα δεν αποφευγεται, αυτο ειπα. δεν το βλεπεις ? :) Αμαν !
    Λεω οτι δυστυχως θα του πεσει το λαχειο

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/06/2011 11:31:58

  Το Eurogroup θα κάνει ότι τους πεί ο Τρισέ και ο Μπίνι Σμάγκι. Άντε να προσθέσω και τη Λαγκάρντ. Τώρα είναι ώρα μόνον για "επαγγελματίες".
  Τα παιδιά από την επαρχία της Δ' Ερασιτεχνικής (τύπου γαπ και σαμ), τα έχουν για να φέρνουν μπουκάλια από το ψυγείο στους διαιτητές.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/06/2011 11:37:51

  Ο Σόιμπλε πασάρει, ο Τρισέ θα σεντράρει και θα δώσει γκόλ πάρτο-βάλτο στον Γιουνκέρ. Μετά ο "παγκίτης" παπ θα σηκώσει τη φανέλα (από κάτω θα γράφει "για την Ελλάδα ρε γμτ"), ενώ ο σαμ στον άλλο πάγκο θα φωνάζει "πουλημένος διαιτητής".
  Ήδη η "εξέδρα" εδώ γύρω το βλέπει να έρχεται, και του υπαγορεύει την οργισμένη αντίδραση.
  Τέτοια τσίρκουλα είναι οι "δικοί" μας, ανεξαρτήτως χρώματος.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/06/2011 11:44:30

  Ελπίζω μόνον να μη πετάξει το μπουκάλι στο κεφάλι του διαιτητή, όπως ο μυστικοσύμβουλος του προκατόχου του.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/06/2011 16:18:47

  Ουου, έχει μέλλον το σίριαλ, σαν τους Ντάλλας με τους Μαιάμι και βάλε. Βλέπεις ο εδώ "Νοβίτσκι" τρέχει επό δώ και από κεί να μαρκάρει με αναπηρική πολυθρόνα (sorry Herr Wolfgang, δια το Βρετανικόν μπλάκ).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.