#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2012 20:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς ρήξη με την Τρόικα για τα εργασιακά(Ανανεωμένο) Μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα και υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου που έμεινε στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε μετά από 3 περίπου ώρες η κρισιμότερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η κόκκινη γραμμή για τα εργασιακά φαίνεται να αποτελεί την επίσημη θέση της κυβέρνησης καθώς οι παράλογες και ξαφνικές απαιτήσεις της τρόικας κρίθηκαν από τους τρεις αρχηγούς ως εκβιαστικές και με σκοπιμότητα προκειμένου να υπάρξει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. ( Θυμίζουμε την πρωινή μας ανάρτηση: Τα εργασιακά πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα….)

Γύρω στις 7 το απόγευμα, από το Μαξίμου αποχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, και όπως ελέχθη, πήρε οδηγίες για να ξεκινήσει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Όπως κι έγινε, η νέα σύσκεψη ξεκίνησε στις 8 στο υπουργείο Οικονομικών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατατεθεί αντιπρόταση για μικρότερες μειώσεις στις απολύσεις αλλά και για πάγωμα, όχι κατάργηση των τριετιών. Η πρόταση για τις αποζημιώσεις λέει ότι όσοι εργάζονται επί 16 χρόνια θα πάρουν 12 μισθούς και οι πάνω από αυτό το χρόνο θα πάρουν 12 μισθούς και ένα μπόνους 6 μισθών αλλά με βάση τον κατώτατο, δηλαδή τα 500 ευρώ.

Οι δραματικές εξελίξεις αποτυπώθηκαν τόσο από τους κ. Κουβέλη και Βενιζέλο όσο και από κυβερνητικούς παράγοντες που περιέγραψαν τις απίστευτες και προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, ο κ. Τόμσεν ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τους Μόρς και Μαζούχ και ήταν φανερό ότι έχει πάρει οδηγίες από την Κ. Λαγκάρντ να παίξει καθυστέρηση.

Επίσης, ενώ ο κόσμος καίγεται, ο κ. Τόμσεν απαιτούσε να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις, από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων και ο... ΣΕΤΕ, δηλαδή ο κ. Α. Ανδρεάδης. Η απαίτηση αυτή ήταν ιδιαίτερα «ύποπτη» και όλοι ψιθυρίζουν ότι ο ΣΕΤΕ είναι από τους εργοδότες που «ενημερώνουν» την τρόικα.

Δηλώσεις Βενιζέλου - Κουβέλη

Φ. Κουβέλης: Την απόλυτη διαφωνία του στις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακά» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να καταλάβει (σ.σ. η τρόικα) ότι υπερβαίνουν οι αξιώσεις της τις αντοχές της κοινωνίας». Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την τρόικα ότι προβάλλει συνεχώς αξιώσεις για όσα η χώρα πρέπει να κάνει ώστε να πάρει την δόση των 31,5 δισ. «Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα», είπε και σημείωσε ότι αν γίνουν δεκτά όσα προτείνονται θα οδηγήσουν με μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την θέση του για συνολική πολιτική διαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, της επιμήκυνσης και της θέσπισης της ρήτρας που θα δίνει την δυνατότητα να αποσύρονται μέτρα όταν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι. Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης θέσπισης αναπτυξιακών μέτρων και επέμεινε ότι δεν συμφωνεί με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Ευ. Βενιζέλος: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με δηλώσεις του κατήγγειλε τον σκληρό πυρήνα των κρατών της ευρωζώνης και άλλους παράγοντες ότι παίζουν με τη φωτιά σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, αλλά και για την επιβίωση της ίδιας της ευρωζώνης. Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε και την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως. Σχετικά με τα εργασιακά, για τα οποία η τρόικα ήγειρε νέες αξιώσεις ο κ. Βενιζέλος απέρριψε όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Οτιδήποτε άλλο, τόνισε, δεν βοηθά ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε μια ενιαία εθνική γραμμή, η οποία πρέπει να αποδώσει. Όπως ανέφερε ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να παρουσιάσει, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής το πραγματικό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση η ρήξη με την τρόικα είναι μέχρι στιγμής γεγονός και μόνον εφόσον ο κ. Τόμσεν ξεχάσει τις παράλογες απαιτήσεις του θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει, τέτοια μέτρα αδύνατον να περάσουν στη Βουλή.Προηγουμένως η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικα διεκόπη αιφνιδιαστικά , μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διακοπή μέσα στην ίδια μέρα.

Για "πλήρη ασυμφωνία" έκαναν λόγο πηγές του υπουργείου Εργασίας, που τόνισαν ότι "εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε αλλά αυτοί έφυγαν". Οι διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, εξαιτίας της διάστασης απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργείου για το θέμα των τριετιών. Οι ενστάσεις εκφράζονται, κυρίως, από την πλευρά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, ο οποίος νωρίτερα είχε δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ οι της ΕΕ και της ΕΚΤ, Ματίας Μορς και Κλάουζ Μαζούχ, εμφανίζονται περισσότερο διαλλακτικοί.

Η τρόικα υποστηρίζει, ότι οι τριετίες και τα επιδόματα έχουν καταργηθεί από την ψήφιση του δεύτερου μνημνονίου, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και, άρα, δεν τίθεται καν θέμα τέτοιας συζήτησης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο αγγλικό κείμενο της σύμβασης του μνημονίου, και συγκεκριμένα στη σελίδα 468, αναφέρεται ότι μετά την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο κατώτατος μισθός θα αντικατασταθεί «από κάποιο βασικό μισθό», ο οποίος θα ορίζεται από την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς να γίνεται ειδική αναφορά σε ωριμάνσεις και τα επιδόματα. Στο αγγλικό κείμενο υπάρχει η διατύπωση «a statutory minimum wage», την οποία η τρόικα ερμηνεύει ως αναφορά σε ένα μισθό και τίποτε άλλο. Επομένως, οι εκπρόσωποι των δανειστών, και κυρίως ο κ. Τόμσεν, θεωρούν ότι η κατάργηση των τριετιών έχει, ήδη, νομοθετηθεί.

Στο ελληνικό κείμενο γίνεται λόγος για ελάχιστο ύψος μισθού, νομοθετημένο από την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, κάτι το οποίο, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, δεν αποκλείει ωριμάνσεις και επιδόματα. Αλλά και στο κείμενο του νόμου 4046, το οποίο ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2012, και κυρώνει το μνημόνιο συνεννόησης, γίνεται μνεία σε «τριετίες», καθώς στο άρθρο 4 του νόμου προβλέπεται το πάγωμα «των μισθών ή ημερομισθίων ή του βασικού μισθού, περιλαμβανομένων της υπηρεσιακής ωρίμανσης καθώς και του επιδόματος πολυετίας, χρόνου εργασίας, τριετίας, πενταετίας, έως ότου το ποσοστό της ανεργίας διαμορφωθεί κάτω από το 10%». Στον ίδιο νόμο, λαμβάνεται πρόνοια για τη «μετενέργεια» και περιγράφεται η διατήρηση τεσσάρων βασικών επιδομάτων.

Τα επίμαχα σημεία στα κείμενα του μνημονίου βρίσκονται στους κάτωθι συνδέσμους:

Ελληνικά (σελ. 518)

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/e-daneio-7.pdf

Αγγλικά (σελ. 468)

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/e-daneio-6.pdf

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Σταύρου avatar
  Νίκος Σταύρου 16/10/2012 17:25:04

  στο ίδιο έργο θεατές....

 2. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 16/10/2012 17:31:20

  Ε αφού εσείς συμφωνείτε σε ότι απειλή σας εκτοξεύουν πήγαν και οι Τροικανοί να ετοιμάσουν καινούργιες απειλές μιας και τους τέλειωσαν οι υπάρχουσες !
  Βάλτε τώρα που γυρίζει ,όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε,όλα τα ξεπουλάμε !

 3. nikos avatar
  nikos 16/10/2012 18:01:46

  Η συμφωνία θα γίνει και μετά θα διαπιστώσουμε ότι αλλα λέει το αγγλικό κείμενο ( το σωστό και απο τους δανειστές χρησιμοποιούμενο) και αλλα το ελληνικό που θα έχει διαβάσει ο Φώτης, δεν θα έχει διαβάσει ο Βαγγέλης , αλλα θα έχει υπογράψει ο Αντώνης.
  Ετσι τετραγωνιζεται ο κύκλος και θα ζήσουμε εμείς χάλια και οι δανειστές καλύτερα.

 4. Γεωργία avatar
  Γεωργία 16/10/2012 18:36:06

  Αφου μιλάει για wages (δηλαδή μισθοί) και για αναστολή και όχι για κατάργηση των ωριμάνσεων(...seniority, are suspended).
  Αυτό δείχνει και που το πάει ο Τόμσεν.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Γεωργία 16/10/2012 21:40:22

   wages = μεροκάματα
   salaries = μισθοί

 5. Ιξίων avatar
  Ιξίων 16/10/2012 18:37:44

  Δεν τα έσπασαν.
  Οι θεατρικές Παραστάσεις έχουν και διαλλείματα.

  • Διογενης avatar
   Διογενης @ Ιξίων 16/10/2012 22:01:06

   +++++

 6. Κοσμάς Πανέσιος avatar
  Κοσμάς Πανέσιος 16/10/2012 19:10:05

  Όσο και αν μας ...κακοφαίνεται η οικονομική ανάπτυξη αποκλείεται να προέλθει από το Δημόσιο. Απαιτούνται ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτές δεν διατάσσονται, προσελκύονται. Για την ώρα τα μέτρα της κυβέρνησης διώχνουν τις επενδύσεις. Απόδειξη το βαρύ πλήγμα της μετανάστευσης της 3Ε και της ΦΑΓΕ. Ο υπουργός Εργασίας και το υπουργείο του καλά θα κάνουν να κατανοήσουν αυτή την πραγματικότητα και να περιοριστούν να καθορίσουν ένα και μόνον ένα κατώτατο μισθό που να ισχύει για όλους. Τα υπόλοιπα, τριετίες κλπ είναι δουλειά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου. Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Κοσμάς Πανέσιος 16/10/2012 19:29:54

   Η πια;
   Εδώ η τρόικα βγήκε και είπε ότι μόνο 4 από τις 70 τόσες συλλογικές συμβάσεις ανανεώθηκαν. Άρα να τις καταργήσετε και να πάτε με τον...κατώτατο σκέτο.

   Το παιχνίδι είναι αλλού.

 7. Τάκης avatar
  Τάκης 16/10/2012 20:33:27

  Θα μας λείψει ο Λοβέρδος με τις Ομηρικές μάχες και τις κόκκινες γραμμές που έβαζε για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι τωρινοί υστερούν στους θεατρινισμούς, τα περιμένουν όλα από τα ΜΜΕ.

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/10/2012 21:22:05

  Γιατί κάτι μοῦ λέει ὅτι τό παιχνίδι εἶναι στημένο κι ἀπό πρίν ξεπουλημένο,γιά νά ἐπικεντρωθεῖ ὅλο τό ἐνδιαφέρον τοῦ κόσμου στά συγκεκριμμένα ἐργασιακά καί νά περάσουν ἀβρόχοις ποσί τά ὑπόλοιπα βάρβαρα μέτρα; Καί ἄν δέν περάσει τῆς τρόϊκας μέ τίς τριετίες καί τίς ἀποζημιώσεις,νά φανεῖ ὥς πύρρειος ἐπικράτηση τῆς κυβέρνησης...

 9. tas avatar
  tas 16/10/2012 21:22:08

  Αφού οι τριετίες έχουν (από το φεβρουάριο με ψηφισμένο νόμο) παγώσει-δεν ισχύουν μέχρι το 2015 ή - και μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Αλήθεια πότε θα πέσει η ανεργία κάτω από αυτό το ποσοστό. Θέατρο του παραλόγου!!!

  Όλοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, αλλά γιατί??? Μια φωνούλα μου λέει κοίτα κατά Συρία μεριά....

 10. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 16/10/2012 21:42:37

  Θέατρο σκιών παίζεται με τις δήθεν απειλές της τρόικας και τις υπερβολικές της απαιτήσεις, για να βγει σε λίγες μέρες η θλιβερή συγκυβέρνηση και να πανηγυρίζει ότι η τρόικα έκανε πίσω στα δήθεν αιματηρά μετρα που απαιτούσε... Στα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι πρώτοι, διδαγμένοι ίσως από τον θλιβερό GAP... μην μασάτε...

 11. Διογενης avatar
  Διογενης 16/10/2012 22:02:08

  +++++++++

 12. Διογενης avatar
  Διογενης 16/10/2012 22:03:06

  ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.
  ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/10/2012 22:09:43

  Δεν θα μιλήσω για την "διαπραγμάτευση" της Κυβέρνησης.
  Ετσι και αλλιώς οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα και αυτό αποδεικνύεται από την μετεκλογική συνέπεια σε σχέση με τις προεκλογικές τους φανφάρες.

  Απλά μια απορία προς όλους τους εγχώριους ηγήτορες και σωτήρες μας:

  Δεν τους έχει περάσει από το μυαλό έστω ως απειροελάχιστη πιθανότητα ότι όλο αυτό το θέατρο είναι για το θεαθήναι;

  Ότι οι αναβολές και τα προσχώματα (πέρα από την ανικανότητα των Υπουργών που ....ξαφνικά ανακάλυψαν τρύπα 1 δις στην Υγεία ...λες και κανένας δεν ξέρει τι γίνεται στον ΕΟΠΠΥ (ιδιωτική ασφάλιση έχουν οι εγχώριοι "σωτήρες" τους κατανοώ) ή τις "σκληρές διαπραγματεύσεις" για τα εργασιακά που τον Αύγουστο ήταν ....non paper) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ εκ μέρους της τρ ώ ικας;

  Δεν εξετάζουν πχ το ενδεχόμενο ότι η αναβολή λήψης αποφάσεων (αφού εμείς πλέον μόνο ΝΑΙ σε ΟΛΑ λέμε) αποσκοπεί στην απρόσκοπτη διενέργεια των Αμερικανικών εκλογών και την αποφυγή να σκάσει μια κρίση στα μούτρα τους;

  Δεν εξετάζουν ακόμα το ενδεχόμενο αν ηττηθεί ο Ομπάμα ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ (που απορεί γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα των αεροπλάνων...) και το ΔΝΤ να τους θάψουν κυριολεκτικά με μια έκθεση;

  Δεν εξετάζουν την πιθανότητα οι Ευρωπαίοι να στραφούν στο σώσιμο Ισπανίας Ιταλίας & στο βάθος Γαλλίας , με άλλοθι την έκθεση, και εμείς με την εξαφάνισή μας να είμαστε το παράδειγμα προς αποφυγή για όποιον δυσανασχετεί στα κελεύσματά τους;

  Εστω και σαν ενδεχόμενο / πιθανότητα / εικασία ή φαντασία δεν μπορεί κανένας τους να σκεφτεί ότι οι πολιτικοί τους δεν είναι σαν τα μούτρα των δικών μας (σχεδιάζουν και υλοποιούν προγραμματίζοντας για κάθε ενδεχόμενο) και οι αναβολές να μην είναι παρά προσχήματα μέχρι να μοιραστούν εκ νέου τα χαρτιά στο τραπέζι;

  Φυσικά δεν περιμένω από τις έδρες των κοινοβουλευτικών εδρών μας να σκεφτούν τόσο ...σύνθετα. Αλλά ένας σύμβουλος ένας μετακλητός ένας επιστήμονας ένας από το περιβάλλον τους δεν μπορεί να σκεφτεί αφού έχουν προαποφασίσει οι εγχώριοι ηγήτορες να έχουν την στάση ΝΑΙ σε ΟΛΑ να θέσουν τελεσίγραφο ή "λύση " τώρα (που θα είναι κατά την αποψή μου η θρυαλλίδα του νέου διχασμού με ολέθριες συνέπειες σε κοινωνικό πολιτικό και ατομικό επίπεδο για τους πολίτες) ή ...Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων και να δείξουν στην τρόικα και στους προϊσταμένους τους ότι δεν τρώνε κουτόχορτο. ...έστω και λεκτικά.

 14. snowman avatar
  snowman 16/10/2012 22:15:19

  Ντροπή. Έχουν και οι θεατρικές παραστάσεις ένα όριο. Σιγά μην αγάπησαν ξαφνικά οι τρεις την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα έχουν συμφωνήσει όλα. Η τιμωρία τους έρχεται.

 15. Tassos avatar
  Tassos 16/10/2012 22:29:13

  Θα χρεωκοπήσουμε και κάποιοι ηλίθιοι θα λεν ακόμη ότι παίζεται θέατρο :-)

  • DIMX avatar
   DIMX @ Tassos 16/10/2012 23:01:12

   Θα δουλευουμε 45 χρονια εως τα 67 με τον βασικο μισθο χωρις αυξησεις θα μας απολυουν οποτε θελουν με 2 μισθους αποζημιωση και καποιοι ηλιθιοι θα λεν οτι ειμαστε Ευρωπαιοι και εχουμε ευρω.

  • Μπροστάντζας avatar
   Μπροστάντζας @ Tassos 16/10/2012 23:01:35

   Καλα εσυ κοιμηθηκες νωρις...

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Tassos 17/10/2012 12:39:56

   Θα χρεοκοπήσουμε ;;;;;;
   Δλδ τώρα τι είμαστε ;
   Απλά θα το ανακοινώσουμε και επίσημα για να το ακούσουμε

 16. GO avatar
  GO 16/10/2012 22:36:12

  Δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε ατάκτως. Δεν συμφέρει κανέναν.
  Θα επιμείνουν στην εντός ευρώ χρεωκοπία μας.
  Γι' αυτό, ας φέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση στο σύνολο των μέτρων και όχι μόνο στα εργασιακά.

 17. Karenin avatar
  Karenin 16/10/2012 22:40:28

  Aνακοινώθηκαν τα δημοσιονομικά μέτρα των των 13δισ. που συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί με την τρόικα. Τα εργασιακά μετά απο σκληρή διαπραγμάτευση δεν θίχθηκαν. Για τις τριετίες δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γιατί ειχαν καταργηθεί απο τον φλεβάρη.
  Κάπως έτσι θα λήξει αυτή η υπόθεση όταν αποφασίσουν να τη λήξουν.

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/10/2012 22:42:52

  έχουμε χρεοκοπήσει από το 2009
  Την ανακοίνωση περιμένεις;
  Να το πουν τα παράθυρα των 20.00;

  ΥΓ

  όποιος βρει άλλη χώρα στην Ευρώπη που να διοργανώνονται σε τέτοια έκταση συσσίτια να έχει τόσες αυτοκτονίες να μην υπάρχουν βιβλία στα σχολεία και φάρμακα στα νοσοκομεία να εξάγονται 20+ δις να υπάρχουν 1,500,000 άνεργοι να ανακαλύπτουν οι "αρμόδιοι" ότι λείπει 1,000,000,000 € από τον ΕΟΠΠΥ ενώ ......ασχολείται το σύμπαν που θα μπει η σφραγίδα για να πρωτοκολληθεί το cd ...και ορισμένοι να νομίζουν ότι δεν χρεοκόπησε η χώρα τότε μακάρι να ....σωθούμε

 19. panos avatar
  panos 16/10/2012 22:46:44

  Θα επρεπε να ντρεπονται και οι τρεις τους. Σιχαθηκε ολη η κοινωνια αυτο το θεατρο του παραλογου που παιζεται.Ειναι ολα προαποφασισμενα και παριστανουν και του σκληρους διαπραγματευτες.Ενα διαγγελμα μας λειπει στυλ Παπαδημου για να γελασει ο καθε πικραμενος. Η δικια μας τροικα εχει πλεον καταντησει παιδικη χαρα, ριχνοντας ενα Λαο στο καναβατσο. Αλλα τι προβλημα να εχουν οι ηγετες μας κλεισμενοι στα γραφεια τους, αφου παραεξω στη κοινωνια δεν βγηκαν ποτε,και ουτε θα βγουν.Ας αυξανουν..........τις καταθεσεις τους με πολλα μηδενικα για να κοιμουνται τουλαχιστον αυτοι ησυχοι και η κοινωνια να βουλιαζει.

 20. sotos avatar
  sotos 16/10/2012 23:05:09

  Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο......

 21. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 16/10/2012 23:17:30

  Απίστευτες και τραγελαφικές καταστάσεις.....ΟΜΩΣ,ας μη ξεχνούμε τα υπόλοιπα μέτρα που πέρασαν.Έγινε καμία διαπραγμάτευση;Τώρα στα εργασιακά μπήκαν ''κόκκινες γραμμές'';Τα υπόλοιπα είναι λίγα;Παρακολουθώ σιωπηρά και αναμένω.Εξάλλου,η χθεσινή κεντρική ανάρτηση,περί της Ιστορίας που δεν θα χαριστεί,ήταν πολύ δυνατή με εξαιρετικά νοήματα.Προς το παρόν,τίποτα άλλο.

 22. drider avatar
  drider 16/10/2012 23:27:29

  Καλά, ας βοηθήσω και εγώ τη "διαπραγμάτευση".

  Στον Ν.4046/2012 (ΦΕΚ 28/Α’/14.2.2012), Άρθρο 1, παρ. 6 γράφει:
  Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο Ε’ «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις», παράγραφοι 28 και 29 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και στο Κεφάλαιο 4 «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις για την Ενίσχυση της Ανάπτυξης» παράγραφος 4.1: «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής της αγοράς εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας» του Μνημονίου Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, τα σχέδια των οποίων εγκρίνονται κατά την παράγραφο 2 και προσαρτώνται ως παράρτημα V στον παρόντα νόμο, συνιστούν πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής. Με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

  Αλλά στο μνημόνιο συνεργασίας η παράγραφος «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής της αγοράς εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας», αριθμείται ως 4.4.1.

  My two cents please...

  (Είδατε τι λάθη μπορεί να κάνει κανείς κάνοντας βιαστικά copy-paste ειδικότερες αναφορές για τις οποίες "καίγονται" ΣΕΒ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν την τελευταία στιγμή; Επίσης εξίσου προκλητική η ειδική μνεία στις παραγράφους 28 και 29, δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος αντίστοιχα)

 23. andreas avatar
  andreas 16/10/2012 23:30:56

  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ

 24. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 16/10/2012 23:32:40

  Ποιά εργασιακά?
  Δεν υπάρχουν τώρα εργασιακά.

  Η αναφορά τους στο σενάριο της θεατρικής παράστασης που παίζεται, έχει τριπλό ρόλο, όπως πάντα είχαν τριπλό ρόλο αυτά τα στοιχεία σ ένα σενάριο που έχει επαναληφθεί και σ άλλες χώρες παλιότερα, αλλά και στην Ελλάδα 7 φορές μέχρι τώρα:
  Πρωτίστως να πειστούν τρομαγμένοι θεατές ότι υπάρχει κρίσιμο δράμα, με κάτι εξωφρενικό που παρουσιάζεται στη σκηνή, το οποίο αν δεν επιλυθεί επέρχεται η τραγωδία
  Μετά, να ανυψωθεί ο πρωταγωνιστής ήρωας, όταν με την επί σκηνής δράση του θα αποφευχθεί το "εξωφρενικό"
  Τρίτον, να περάσουν υποβαθμισμένα στο θυμικό του θεατή τα σημαντικά που θα θυσιαστούν ώς ήταν εξαρχής σχεδιασμένο να θυσιαστούν σ αυτό το στάδιο της παράστασης, και τέλος,
  ο πονηρότερος ρόλος όλων, να εισαχθεί στο πίσω μέρος του μυαλού του θεατή πρός σταδιακή επεξεργασία για συνήθεια που θέλει χρόνο, η έννοια της υλοποίησης αυτών των "εξωφρενικών". Είναι τα επόμενα που θα θυσιαστούν, σε κατοπινό χρόνο, όταν στη μαζική συνείδηση δε θα μοιάζουν τόσο εξωφρενικά, με απειλή τρόμου νέου, εξωφρενικότερου.

  Θυμάστε για παράδειγμα, πώς δεχθήκαμε θυσίες για να μην πειραχτεί ο θεσμός του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, μετά σε κατοπινό χρόνο πως δεχθήκαμε τη θυσία αυτών ως νίκη του πρωταγωνιστή που θυσίασε μέν αυτά, αλλά "κερδίζοντας" μια επιμήκυνση και κούρεμα

  Είναι πολύ σοβαρό το ποσόν του χρέους (που σύντομα θα πρέπει να αρχίσουμε και να αποπληρώνουμε, μην ξεχνιόμαστε...) ώστε να αφήνονται στην τύχη ακόμα και οι μικρότερες λεπτομέρειες. Η διαχείριση της κοινής γνώμης, καθοδηγείται σταδιακά από ειδικούς.

  Λοιπόν, ποιά εργασιακά?
  Δεν υπάρχουν τώρα εργασιακά.

 25. Karenin avatar
  Karenin 16/10/2012 23:53:12

  Στα κουφά των διαπραγματέυσεων στο θέμα για απόλυση 15.000 υπαλήλων του δημοσίου, θυμηθήκαμε ότι εχουμε 11.000 επίορκους αλλά τους κρατούσαμε για τέτοιες δύσκολες στιγμές. Απομένει να βρούμε 4.000 κοπανατζήδες ακόμη....

 26. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/10/2012 14:29:07

  Ποια ρήξη; Δεν παίζεται ο δικός τους μισθός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.