#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2011 19:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς παραπομπή πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο ΖήμενςΌλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα κόμματα συμφώνησαν (!) να παραδώσουν πολιτικά πρόσωπα - για τα οποία έχει αποδειχθεί η εμπλοκή τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση της  Siemens – στην προανακριτική επιτροπή.

Στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες και όλα όπως όλα δείχνουν, τα δύο μεγάλα κόμματα θα προχωρήσουν στη σύνταξη κοινού πορίσματος ενώ καταβάλλονται και προσπάθειες προκειμένου να το υπογράψουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Η δήλωση του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την έκδοση πορίσματος που θα χαρακτηρίζεται από πληρότητα, ακρίβεια και θα είναι προϊόν της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης το καταμαρτυρά

Θυμίζουμε πως ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ έχουν ήδη πει ότι τάσσονται υπέρ της Προανακριτικής Επιτροπής και ότι θα καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα.

Πάντως, στο πόρισμα δεν αναμένεται να καταλογίζονται ευθύνες για δωροδοκία, παρά μόνο για απιστία σε βάρος του δημοσίου από πράξεις και παραλείψεις πρώην υπουργών τόσο της Ν.Δ., όσο και του ΠΑΣΟΚ που ήταν επωφελείς για την Siemens ή τους οδήγησαν σε δικό τους πλουτισμό, πράξεις που αποτελούν κακούργημα.

Σήμερα έφτασε στην επιτροπή και η έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, που είχε έχει βρει ή ανακτήσει στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ιδιαιτέρας γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Αικατερίνης Τσακάλου, καθώς και του κεντρικού server της Siemens - Hellas.

Πρόκειται για 15.000 σελίδες αρχείων και σύμφωνα με πληροφορίες είναι χωρισμένο σε 14 κεφάλαια απ’ όπου προκύπτουν πως στο pay role της εταιρείας ήταν κόμματα, δημοσιογράφοι, αναφέρονται ταξίδια για αθλητικές εκδηλώσεις, εισιτήρια στο εσωτερικό και το εξωτερικό,  δώρα, χορηγίες για κοσμικές συγκεντρώσεις καθώς και κωδικοί που πρέπει να σπάσουν για να διαπιστωθεί αν οδηγούν σε λογαριασμούς.

Το υλικό παραδόθηκε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ.Σφακιανάκη στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σ.Βαλυράκη, ο οποίος υποστηρίζει πως «δείχνει» σχέσεις πολιτικών με την Siemens.

Αυτό, το είχε πει (!) ο κ. Βαλυράκης και όταν ο κ. Σφακιανάκης είχε αναλάβει το έργο της ανάκτησης των αρχείων, λέγοντας δηλαδή τότε πως: «υπάρχει υλικό που μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα ως προς πρόσωπα και γεγονότα»…

Ο κ. Τζαβάρας φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται την πρακτική Βαλυράκη και εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως: «σχετικά με την παραφιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες για το πόρισμα της Siemens που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι το σημείο να προδικάζει το περιεχόμενό του, ας μην βιάζονται όσοι αδημονούν…»!!

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «η ΝΔ με αίσθημα ευθύνες έχει συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας χωρίς διάθεση συγκάλυψης ή προθέσεις συμψηφισμών. Άλλωστε, τι είδους συμψηφισμού μπορούν να γίνουν στο σκάνδαλο αυτό όταν είναι δεδομένο ότι οι προγραμματικές συμβάσεις μέσω των οποίων τροφοδοτήθηκε, εξελίχθηκε και κορυφώθηκε η υπόθεση Ζήμενς, καταρτίστηκαν και υλοποιήθηκαν από το 1996 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;»

Την εκτίμησή του πως «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πιθανών πολιτικών και ποινικών ευθυνών κι απ’ όλες τις κυβερνήσεις» εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Π.Καμμένος ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι ο ίδιος θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης σε περίπτωση που δεν το κάνει η ΝΔ.

Ο Κ. Αιβαλιώτης (ΛΑΟΣ), ανέφερε πριν από λίγο πως πρέπει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του Σημίτη διότι αφού ήξερε ο Μαντέλης θα ήξερε και ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι περίεργο να ήξερε ο κ. Τσουκάτος τι γινόταν, και να μην ήξερε ο κ. Σημίτης…Δεν είναι δυνατόν να ήξερε ο κ. Μαντέλης, και να μην ξέρει ο κ. Σημίτης…σχολίασε

Αλλά και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε με νόημα πως για το ίδιο μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, στη Νιγηρία κάποιοι ήδη βρίσκονται στη φυλακή...

Η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο στις 20 Ιανουαρίου…

Αnti - κοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/01/2011 19:55:44

  Το Σκοταδι εχει μονο εναν Συμμαχο. Το φοβο !!...

  ΠΠ

 2. vassilis avatar
  vassilis 11/01/2011 20:11:44

  Κανεις δεν προκειται να παραπεμφθει γιατι κανενας δεν παραπεμπει τον εαυτον του.!

 3. φωτεινη avatar
  φωτεινη 11/01/2011 20:13:53

  baby καθαρση;

 4. Περδικιδης Βασιλειος avatar
  Περδικιδης Βασιλειος 11/01/2011 20:22:51

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΙΓΗΡΙΑ;;;;;;ΟΥΤΕ ΝΙΓΗΡΙΑ!!!!!

  • loretta avatar
   loretta @ Περδικιδης Βασιλειος 12/01/2011 00:41:21

   ...ε οχι και νιγηρια αγαπητε.....εκει σε σφαζουν στον γονατο....ειπαμε ...αλλα να μην υπερβάλουμε.

 5. Σταύρος avatar
  Σταύρος 11/01/2011 22:29:48

  "...Το υλικό παραδόθηκε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ.Σφακιανάκη στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σ.Βαλυράκη..."

  Αυτόν δεν τον ψάχνανε για ένα έγγραφο το οποίο είχε-που δεν είχε, και τελικά ακούστηκε και η λέξη "συγκάλυψη" ή μου φαίνεται;!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Σταύρος 11/01/2011 22:55:21

   οπου ακους ...Βαλυρακης....βρωμα η δουλεια....

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kostas D 12/01/2011 00:44:16

    Θα είναι δύσκολο να μας πείσει για τις καλές του προθέσεις.

 6. o politikos avatar
  o politikos 11/01/2011 23:07:29

  Κύριοι της εξεταστικής, κάνετε μια απλή αντιπαράθεση με τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΩΝ για να βρείτε αν θέλετε τον δρόμο της ΜΙΖΕΝΣ…και της ρεμούλας..
  Όλα τα αλλά είναι λόγια του αέρα και καπνός για την συγκάλυψη,την απόκρυψη και την συσκότιση … των εμπλεκόμενων…

  Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την ΜΙΖΕΝΣ που πιστεύουν ότι μεθοδεύεται συγκάλυψη.
  Προσέχτε κύριοι βουλευτές θα ξεφτιλιστείτε όλοι σας ανάλγητοι…

  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009
  Αντιδράσεις , Ντόρας σε καταγγελία Καρατζαφέρη για Siemens

  Ελευθεροτυπία, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
  Ντόρα - Siemens
  Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009
  350.000 ΕΥΡΩ, ΜΕΣΩ PLACID BLUE, 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 ( προίκα της «ΑΛΕΞΙΑΣ » είχε πληρώσει η ΖΙΜΕΝΣ

  Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010
  Απίστευτες αποκαλύψεις! Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σχέση με Siemens

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΜΑΡΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ SIEMENS

 7. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 12/01/2011 00:30:21

  Πάντως ο κ. Βαλυράκης συνέτρωγε με τον κ. Νικητιάδη και τας συζύγους των εις εστιατόριον του Χαλανδρίου, όπου συναντήθηκαν και ασπάσθηκαν αλλήλους με τους εκλεκτούς δημοσιογράφους, Μιχ. Ιγναντίου, Λυγερό και έναν ακόμα μη αναγνωρισθέντα ! Οποία ευγένια και αβρότης !!! Το ακριβές menu δεν το γνωρίζω αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος. Εξωθεν δε ανέμενον οι φουσκωτοί, φυλάσσοντες τις BMW-αρες των κομπλεξικών σοσια-ληστών, στα πλαίσια της επίδειξης λιτότητος που διεκήρυξεν το "κίνημα" δια του σεμνου και ταπεινού -και αυτού- κ.Ραγκούση.
  Ολοι μαζί τα τρώνε και μας δουλεύουν ! Ολα σικέ μου φαίνονται...
  Θα γυρίσει ο τροχός να γ@@@@@@ι κι ο λαός ? Μάλλον αδίκως περιμένουμε...

 8. loretta avatar
  loretta 12/01/2011 00:39:57

  τι εγινε βγηκε η αποφαση για την εξαγορα της Γερμανος απο COSMOTE...και....τελικα ειναι καθαρη????

 9. O PERIERGOS avatar
  O PERIERGOS 13/01/2011 20:51:34

  Οι αρχιερείς του ξεπουλήματος της χώρας, την τελευταία 20ετία ,ποιούν τη νήσσαν και απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους

  Η οσια οικογένεια -δυναστεία Μητσο-Ντορα-Κουλα αποτελούμενη ,από έναν πρώην πρωθυπουργό, μια νυν αρχηγό κόμματος (θυγατέρα ) έναν βουλευτή (υιό) έναν νέο δήμαρχο (εγγονό) και τους δημοσυντήρητους υποτακτικούς της !!! είναι ανακατεμένη σε όλα σχεδόν τα σκάνδαλα (οικονομικά ,εθνικά , πολιτικά ) της τελευταίας εικοσαετίας.

  Τις ευθύνες για τις ΜΙΖΕΝΣ,για τα δάνεια του Δήμου ΑΘΗΝΑΙΩΝ ,για τις χιλιάδες προσλήψεις των υποτακτικών της όσιας οικογενείας ,για τα οικογενειακά παλάτια, για τα όμορα οικόπεδα ,για τιςυπερβολικες καταθέσεις, ποιο ΣΔΟΕ θα αναλάβει να τις ψαξει και ποιος ανακριτής ( όχι τύπου Ζαγοριανου ) θα τις αποκαλύψει ???
  ΠΑΝΤΩΣ Ο ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.