#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2010 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς εκπλήρωση μας πάγιας συμμαχικής επιθυμίας;Το δημοσίευμα της Κύρας Αδάμ στην Ελευθεροτυπία που αναπαρήγαγε και το Antinews (Σχέδιο για αποστρατιωτικοποίηση του μισού Αιγαίου) θέτει ενα καίριο θέμα που δυστυχώς μέσα στον οικονομικό ορυμαγδό των ημερών θα περάσει απαρατήρητο.

Η ενδεχόμενη «αποστρατιωτικοποίηση» του Αιγαίου απο τον 250 μεσημβρινό και ανατολικότερα ΔΕΝ είναι ευσεβής πόθος κάποιων αθεράπευτα προσβεβλημένων απο σύνδρομα «φιλίας των λαών», «θαλασσών ειρήνης και συνεργασίας» κλπ ανιστόρητα και εθνικώς επικίνδυνα.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ του ΝΑΤΟ – διάβαζε των ΗΠΑ, οι αλλοι απλώς ...συμμαχούν – με την φόρμουλα του ‘’pairing’’ ητοι της αναθέσεως απο κοινού σε Ελλάδα – Τουρκία του αεροπορικού ελέγχου στην περιοχή, οχι σε Εθνική πλέον βάση αλλά στην βάση μιας ζώνης ‘’TCA, Track Continuity Area , με απλά λόγια μια «ζώνη» οπου τα «ιχνη» των «εισβολέων» (του ...Ιράν !) θα ανιχνεύονται και θα ιχνηλατούνται απο τα «ζευγαρωμένα» Κέντρα Ελέγχου Περιοχής των δυο χωρών, π.χ. το ραντάρ της Σαντορίνης ομού μετά του ραντάρ της Datca (αυτού που απειλεί καθημερινώς τα εναέρια μέσα της FRONTEX μέσα σε Ελληνικό εναέριο χώρο !) θα εξασφαλίζουν τον «ελεγχο» και την εγκαιρη προειδοποίηση στην περιοχή τους υπο τον επιχειρησιακό ελεγχο του CAOC της Λάρισσας και της Σμύρνης... Η περιοχή αυτή του TCA εμφανίζεται ως ενας κυανού χρώματος διάδρομος στον συνημμένο χάρτη και οντως διέρχεταο και απο τον 250 μεσημβρινό ενώ περικλείει την Λήμνο -και το ραντάρ της που πάντα «καθόταν στον λαιμό»  των Τούρκων και  ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ απο το ΝΑΤΟ ! – και βεβαίως εκτείνεται πρός το ΝΑ Αιγαίο οπου και εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον της Τουρκίας λόγω των πετρελαίων...

Η «αποστρατιωτικοποίηση», εάν ευσταθούν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα δεν είναι παρά ενα πρώτο βήμα για την επίτευξη του περιγραφέντος σχεδιασμού στα πλαίσια της «νέας δομής» της Συμμαχίας  (μαζί με τον Τούρκο Διοικητή του CAOC Λάρισσας...)  και βεβαίως υπο την κάλυψη της «εξοικονομήσεως» χρημάτων και διάφορα ομιχλώδη περί αυξήσεως των εισπράξεων απο τις διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών εχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Ειρήσθω εν παρόδω οτι και το EUROCONTROL (Ευρωπαικός οργανισμός εναέριας κυκλοφορίας) «ενδιαφέρεται» για μια «εξομάλυνση» στην περιοχή και την «Κοινοτική» διαχείριση του FIR Αθηνών ! Δηλαδή η Μάλτα, η Ιταλία και γιατί οχι και μια «συνδεδεμένη» Τουρκία ! θα συναποφασίζουν και θα διαχειρίζονται τον Εθνικό Εναέριο Χώρο σαν να επρόκειτο για την υπέρπτηση του ...Λουξεμβούργου  !

 Δείτε επίσης το δημοσίευμα του πτεράρχου Ν. Κουρή στο Παρόν με τίτλο «Οι Τούρκοι διχοτομούν το Αιγαίο», 16/08/09 και την εκπομπή «τα γεγονότα της εβδομάδος» του Α. Μυλωνάκη στο Βlue Sky του Σαββάτου 27 Φεβ. 2010 σχετικά με το θέμα καθώς και το συναφές της Ερεύνης – Διασώσεως.

PARSIFAL

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 09/03/2010 12:35:04

  Αν γίνει αυτό ας πάνε να πνιγούν μόνοι τους στον 25ο μεσημβρινό του Αιγαίου.

 2. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/03/2010 13:09:17

  Νά τούς βοηθήσουμε λιγάκι,σπρώχνωντας;

 3. gEO75 avatar
  gEO75 09/03/2010 13:50:59

  Σε τι εποχές μας έμελε να ζούμε! Κάθε, μα κάθε μέρα, μια καινούργια προσβολή. Είτε στην νοημοσύνη είτε ύπαρξη μας. Και γίνεται κάθε μέρα τόσο πιο δύσκολο να αντιστέκεται κανείς σε προσωπικό, έστω, επίπεδο!

 4. fit for fun avatar
  fit for fun 09/03/2010 14:24:47

  Παντού εχθροί:τούρκοι,αλβανοί, σκοπιανοί, βούλγαροι, εσχάτως και πακιστανοί, αφγανοί. Α!και βέβαια αμερικανοί, άγγλοι, γερμανοί,εβραίοι...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ fit for fun 09/03/2010 15:32:53

   Είσαι βλαξ;

 5. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 09/03/2010 14:33:02

  Όλοι ξεχνάτε κάτι σημαντικό.

  Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί η Γαλλία και η Γερμανία ένα κράτος με περισσότερους ψήφους από αυτές στο Ευρωκοινοβούλιο.

  Για τα υπόλοιπα, κάντε τα μαθηματικά.

 6. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 09/03/2010 15:23:59

  καλά ρε πλάκα μας κάνετε... αρχίζει η γιουροβιζιον κ εσείς ασχολήστε με μεσημβρινούς κ απογευματινούς...;

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/03/2010 15:30:26

  Είναι και πάγια επιδίωξη της Τουρκίας που επιδιώκει να αποκόψει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο κα) από την υποστήριξη της ελληνικής αεροπορίας ώστε να πραγματοποιήσει απόβαση ανενόχλητη, εξουδετερώνοντας τις μικρές φρουρές.
  Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος αφού τα νοούν σαν επέκταση του χώρου της Μ. Ασίας.

  Και βέβαια με την καταχρέωση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και το οικονομικό άλλοθι για να εγκαταλειφθεί η ειρηνική επίδειξη της αποφασιστικότητας της Ελλάδας να τα υπερασπίσει.
  Κύριοι, κυρίες, θα μείνει ένα βρωμερό και διεφθαρμένο Λεκανοπέδιο.
  Γεμάτο πάσης φύσεως μαζώματα, με γκέτο και αστυνομευόμενες συνοικίες, σε κακέκτυπο μιας Ν. Υόρκης, με τις πασοκοελίτ να πίνουν καφέ στη Μηλιώνη
  Τα άλλα, όπως η Κύπρος, θα "είναι πολύ μακριά".

 8. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/03/2010 15:33:20

  ΜιχΜιχ,
  άν Ελληνοποιήσουμε τόσους αλλοδαπούς δέν θά δικαιούμεθα περισσότερους ψήφους στήν Ευρώπη;

  @gEO75,
  You may live in interesting times,αυτό είναι Κινέζικη ευχή,μολονότι μοιάζει κατάρα.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ Kὀριννα 09/03/2010 18:30:04

   Εγώ μιλάω σοβαρά και όποιος θέλω καταλαβαίνει. Η Γαλλία είναι πυρηνική δύναμη και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Γερμανία δεν είναι τίποτα από τα δύο, αλλά είναι η μεγαλύτρη οικονομία στην ΕΕ. Δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες ψήφους στην Τουρκία ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

   Για τα υπόλοιπα, κάντε τα μαθηματικά.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ Kὀριννα 09/03/2010 18:30:19

   θέλει

 9. strategy avatar
  strategy 09/03/2010 15:40:20

  Οι Έλληνες πολίτες δέχονται το τελευταίο διάστημα μία ανηλεή και άνευ προηγουμένου ψυχολογική επίθεση απόρροια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και της ασάφειας των επιδιώξεων στα λεγόμενα ανοιχτά Εθνικά Θέματα. Μπορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχώρησε στη διάψευση τόσο του δημοσιεύματος της έγκριτης Κύρας Αδάμ στην Ελευθεροτυπία όσο και του δημοσιεύματος της Real News ότι μελετάται η μείωση της δύναμης της ΕΛΔΥΚ, ωστόσο η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη από τη στιγμή που επιμελώς αποκρύπτει το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου-Erdogan. Από την απίστευτη ασυνεννοησία για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ένστολου προσωπικού και το ζήτημα των καταστάσεων επιβιβάσεως των οπλιτών, μέχρι την κατάργηση των μηχανοκίνητων παρελάσεων και την ακύρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ελληνικές πρεσβείες ανά το κόσμο, τα συναρμόδια υπουργεία κατάφεραν να καταρρακώσουν το Ηθικό και να προκαλέσουν έντονο προβληματισμό και φόβο για τους μελλοντικούς κυβερνητικούς χειρισμούς στα ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας.
  Επί της ουσίας, αν όντως δηλαδή η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάποια πρόταση για διευθέτηση των διμερών ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο που θα κάνει τη Συμφωνία της Μαδρίτης να φαντάζει ...εθνική επιτυχία μπροστά της, παραθέτω ένα απόσπασμα από το πάντα καλά ενημερωμένο "Δραγουμάνο":

  "Σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και που δείχνουν ότι η επεξεργασία τους γίνεται από μικτή Επιτροπή των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με την πλήρη συγκατάνευση των μελών της κυβέρνησης, προετοιμάζουν την «απώλεια» του ανατολικού Αιγαίου από το χώρο πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Σαν κύριοι λόγοι αναφέρονται τόσο το οικονομικό κέρδος (περίπου 2 δις ευρώ) όσο και το γεγονός πως έτσι θα επέλθει «ειρήνευση» με την Τουρκία. Τα σχέδια αυτά παρακολουθούν, εκ του σύνεγγυς ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, κ. Παπαδόπουλος ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ανυπεθα Π. Μπεγλίτης. Στόχος είναι να ετοιμαστεί πριν τα τέλη Μαρτίου πλήρης πρόταση που θα υποβληθεί στο Μαξίμου προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, δεν αποκλείεται τις «βασικές αρχές» της πρότασης αυτής να συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός με την Χίλαρι Κλίντον, επιδιώκοντας να παρουσιάσει «κινητικότητα» στα Έλληνο – Τουρκικά. (...) Αν και τελικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου φέρεται να είναι η παρουσίαση της συγκεκριμένης πρότασης προς την Τουρκική πλευρά επισήμως στη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ήδη ένα προσχέδιο έχει προωθηθεί στην Άγκυρα προκειμένου να υποδείξει αντίστοιχες δικές της θέσεις προκειμένου να υπάρξει τελικός συμβιβασμός."

  Όλα αυτά δεν είναι παρά η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική για την "εξημέρωση του θηρίου" (ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας, σύμφωνα με τη πολιτικώς ορθή ορολογία) απέτυχε παταγωδώς.

 10. anonymous avatar
  anonymous 09/03/2010 16:29:11

  από τη χθεσινη ομιλια στο ινστιτουτο Brookings, αναρτημενη στο διαδικτυο και στην οποια ο αριθμος των αναφορων σε πρωτο προσωπο ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ, αφηνει αναυδους τους αναγνωστες

  ... A decade ago, when I launched the process of Greek-Turkish rapprochement as Foreign Minister, everyone said it was doomed to failure; but our countries are closer than they have been in centuries—and there is no better symbol of that than the fact that my good friend Kemal Dervis is moderating this discussion.
  I look forward to Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan's visit to Athens in the coming months. I believe we can make new breakthroughs in our relationship and become a symbol of stability in the eastern Mediterranean and the Middle East.

  δεν εχετε δει τιποτα ακομα

 11. anonymous avatar
  anonymous 09/03/2010 16:32:29

  από την ομιλια στο ινστιτουτο Brookings, αναρτημενη στο διαδικτυο και στην οποια το πληθος των αναφορων σε πρωτο προσωπο ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ, αφηνει αναυδους τους αναγνωστες, αναμεσα σε παρα πολλα αλλα

  ... A decade ago, when I launched the process of Gr-Trksh rapprochement as Fοeign Minister, everyone said it was doomed to failure; but our countries are closer than they have been in centuries—and there is no better symbol of that than the fact that my good friend Κema1 Derνis is moderating this discussion.
  I look forward to Τurkish Ρrime Minister Τayyip Εrdοgan's visit to Athens in the coming months. I believe we can make new breakthroughs in our relationship and become a symbol of stability in the eastern Mediterranean and the Middle East.

  για να μην εχει κανεις αμφιβολια για το τι ετοιμαζεται

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 09/03/2010 18:14:16

  Εν ταξει, εγω ομως θελω να ξερω τι ποσοστο της τουρκικης ενδοχωρας περιλαμβανεται στον "Αιγαιακο" ΝΑΤΟϊκο χωρο.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Νίκος 09/03/2010 18:21:12

   Σε πρώτη ευκαιρία θα αναρτήσω τις καλύψεις των "εγκεκριμένων" απο το ΝΑΤΟ Ραντάρ μας για να πάρεις μια ιδέα.

 13. ΤΖΕΦΡΙ avatar
  ΤΖΕΦΡΙ 09/03/2010 18:28:30

  ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.