#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2011 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς εκλογές ανάγκης για «εγκατάλειψη του σκάφους»!

Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα…

[caption id="attachment_117717" align="alignnone" width="600" caption="σκίτσο Π. Ζερβός στην Ελευθεροτυπία"][/caption]

Το «στοίχημα» του Βαγγέλη Βενιζέλου, για «ολική επαναφορά» (του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ), μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την (εκ νέου) «σωτηρία» της Ελλάδας, στηρίχθηκε σε τρείς υποθέσεις:

* Πρώτον, ότι η συμφωνία θα δούλευε πράγματι, κι ότι θα ηρεμούσαν οι αγορές απέναντι στο ελληνικό χρέος, χωρίς άλλες πιέσεις (δηλαδή με αποκλιμάκωση των spreads και των CDS)

* Δεύτερον, ότι το «Μνημόνιο», βελτιωμένο και επαυξημένο μετά την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου», θα άρχιζε σύντομα να δουλεύει και να αποδίδει...

* Τρίτον, ότι θα ξεκινούσε σύντομα και η εκταμίευση του ΕΣΠΑ, αυτό που κάποια στιγμή ονομάστηκε… «ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ».

Αν  - και όταν – συνέβαιναν όλα αυτά  θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και πρόωρες εκλογές. Ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει συγκυβέρνηση με τους δικούς του όρους. Και με το Βαγγέλη, πλέον, «σωτήρα της χώρας»

Τελικώς, όμως, δεν συμβαίνει τίποτε απ’ όλα αυτά!

 

-- Πρώτον, το Σχέδιο δεν φαίνεται να δουλεύει από την πλευρά των Ευρωπαίων: Ακόμα κι αν όλα πάνε καλά με το ελληνικό χρέος, οι αγορές δεν καθησυχάζονται. Ούτε για την Ελλάδα (για το χρέος της οποίας απαιτούν πολύ μεγαλύτερο «κούρεμα»), ούτε για τη μεταδοτικότητα της κρίσης χρέους σε άλλα κράτη της ευρωζώνης.

Οι πιέσεις σε Ιταλία και Ισπανία επανήλθαν. Η Γαλλία και το Βέλγιο μπαίνουν κι αυτές στο «στόχαστρο». Τα κεφάλαια που έχει στη διάθεσή του ο Μηχανισμός  Στήριξης (το EFSF) δεν επαρκούν. Ακόμα και η αύξηση των κεφαλαίων του Μηχανισμού θα απαιτούσε πολύ χρόνο, ενώ οι αγορές έχουν ήδη δείξει τα δόντιά τους.

Το ευρωομόλογο, που θα μπορούσε ακόμα να σώσει την ευρωζώνη, το απορρίπτει πεισματικά η Γερμανία (και τρία-τέσσερα ακόμα κράτη μέλη).

Η σωτηρία της ευρωζώνης απαιτεί πολιτική βούληση, χρόνο και χρήμα.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν έχουν πολιτική βούληση.

Οι «πλεονασματικές χώρες» δεν δίνουν χρήματα.

Και οι «ελλειμματικές» χώρες δεν έχουν πια χρόνο - ήδη τις κατασπαράσσουν τα «πιράνχας» της κερδοσκοπίας…

Η κρίση του ευρωπαϊκού χρέους συνέπεσε με μια αντίστοιχη κρίση του αμερικανικού χρέους. Αυτό αποδυναμώνει όλους, ενώ αποθαρρύνει τον καθένα ξεχωριστά να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αρχίζει να κυριαρχεί το ένστικτο: «ο σώζων εαυτόν…»

-- Δεύτερον, το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο στην Ελλάδα έχουν ήδη αποτύχει! Όλα τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την κριτική που άσκησε η Αντιπολίτευση:

Το έλλειμμα αυξάνεται, αντί να μειώνεται, όπως προειδοποιούσε η Αντιπολίτευση.

Η ύφεση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο την υπολόγιζαν, ακριβώς όπως προειδοποιούσε η Αντιπολίτευση. Και είναι η ύφεση που δεν επιτρέπει να μειωθεί το έλλειμμα, παρά τις θυσίες και τις ακόμα μεγαλύτερες θυσίες.

Άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, προσανατολίζονται σε μέτρα παρόμοια με αυτά που πρότεινε για την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς: μείωση της φορολογίας και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ακόμα και η Τρόϊκα αρχίζει να συζητά τέτοια μέτρα, που μέχρι πριν λίγο τα απέρριπτε και τα ξόρκιζε...

* Τρίτον, η εκταμίευση του ΕΣΠΑ (που κι αυτή την είχε προτείνει ο Σαμαράς από το Δεκέμβριο του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ ακόμα μοίραζε… «παροχές»), θα πάρει χρόνο. Και χρόνος δεν υπάρχει πια (για την κυβέρνηση).

 

--Το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι κακό – και δεν φαίνεται να βελτιώνεται…

--Το κλίμα στις κοινωνίες της Ευρώπης (δείτε στη Βρετανία, πιο πρόσφατα) επιδεινώνεται συνέχεια και προοιωνίζεται τα χειρότερα για το φθινόπωρο.

--Και η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πια σε πλήρες αδιέξοδο

Σ’ αυτές τις συνθήκες όλος ο σχεδιασμός του κ. Βενιζέλου (και του ΠΑΣΟΚ) φαίνεται να αποτυγχάνει.

Πράγματι, μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές. Αλλά σε πολύ διαφορετικές εκλογές από εκείνες που ονειρευόταν ο ίδιος:

Σε εκλογές ανάγκης για την «εγκατάλειψη του σκάφους»!

Όχι σε εκλογές «εδραίωσης της κυριαρχίας το»…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε τη λάθος στιγμή, να υπερασπίζεται τη λάθος συνταγή, με λάθος συμμάχους, σε λάθος διεθνές περιβάλλον και σε ένα θέμα που δεν πολύ-καταλάβαινε.

Η κρίση παίρνει τέτοιες διαστάσεις που αλλάζει τους συσχετισμούς σε διεθνή κλίμακα. Όχι μόνο τους συσχετισμούς γεωπολιτικής ισχύος...

Και τους συσχετισμούς στο χώρο των ιδεών. Και της εφαρμοσμένης πολιτικής ακόμα…

Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου πόνταρε στη «διεθνή οικονομική διακυβέρνηση» που σήμερα καταρρέει.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πόνταρε σε κάτι που δεν πολύ-πίστευε, ακριβώς γιατί δεν καταλάβαινε την κατάρρευση που ερχόταν.

Μια κρίση ολοκληρώνεται, όταν συντρίβονται όχι μόνο όσοι πίστεψαν στο λάθος, αλλά κι όσοι δεν πίστευαν τίποτε, παρά μόνο στην ευκαιρία για εξουσία: οι  καιροσκόποι!

Κι όταν παραμεριστούν και οι καιροσκόποι, τότε αρχίζει να αχνο-φαίνεται η Ελπίδα

Οι ιδαλγοί του παλιού που έχει καταρρεύσει χωρίς οι ίδιοι να το έχουν αντιληφθεί, έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητό μας, όπως ο Δόν Κιχώτης.

Όσοι τους ακολουθούν, χωρίς να τους πιστεύουν, έχουν καταγραφεί όπως ο Σάντσο Πάντσα.

Για να ξεκινήσει το καινούργιο, πρέπει να παραμεριστούν και οι Δον Κιχώτες και οι Σάντσο Πάντσα…

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Gregt avatar
  Gregt 13/08/2011 12:54:43

  Το κακό είναι πως έχουν συντιβεί και οι πολίτες, που πέρα από
  την ποιότητα της ζωής τους, έχουν χάσει και τις περιουσίες τους.
  Για την αναλγησία κράτους και τραπεζών κανείς δεν μιλάει.

 2. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 13/08/2011 13:35:48

  ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΨΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/08/2011 13:48:54

  Το πλοίο βουλιάζει, και οι πράσινοι κομματικοί ποντικοί κάνουν ντου στα ασημικά...

 4. Vassilis avatar
  Vassilis 13/08/2011 13:57:52

  Λέει ο φίλος αρθρογράφος...
  "Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε τη λάθος στιγμή, να υπερασπίζεται τη λάθος συνταγή, με λάθος συμμάχους, σε λάθος διεθνές περιβάλλον και σε ένα θέμα που δεν πολύ-καταλάβαινε."
  Κάνεις λάθος αγαπητέ μου. Ο κ. Βενιζέλος σαν σωστός υπάλληλος των πραγματικά διοικούντων την Ελλαντάν, εξετέλεσε πλήρως τις εντολές τους. Να σου θυμίσω ένα flash ταξίδι του στας ΗΠΑ και ομιλία του σε κάποιο συνέδριο.... πριν μερικές εβδομάδες??

  • Giota Germeni avatar
   Giota Germeni @ Vassilis 13/08/2011 18:56:47

   Συμφωνώ

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/08/2011 14:26:25

  Θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.Το αρχικό κείμενο επεξεργάζεται σωστά τα,ως τώρα,δεδομένα.

 6. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 13/08/2011 14:50:54

  Ακομα κι' αν ισχυουν οσα γραφει ο αρθρογραφος, δεν αρκει να "εγκαταλειψουν το πλοιο" αλλα πρεπει -ή τουλαχιστον, θα επρεπε- και να τιμωρηθουν παραδειγματικα για τα ασυστολα ψεμματα τους, για την υφαρπαγη της ψηφου του ελληνικου λαου, για την μετατροπη της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας σε μια μεταμοντερνα μορφη κοινοβολευτικης δικτατοριας και για την καταστροφη που εχουν προξενησει στον τοπο μας. Κι' αυτο οχι τοσο για λογους εκδικησης και καθαρσης (η ιστορια δεν ενδιαφερεται για ηθικολογιες), αλλα για παραδειγματισμο οποιων αλλων επιχειρησουν στο μελλον κατι αναλογο. Γιατι τετοιοι υπαρχουν δυστυχως και καιροφυλακτουν ηδη.

  • JOHN avatar
   JOHN @ Μ.Γ 13/08/2011 17:00:11

   +1000......

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Μ.Γ 13/08/2011 18:39:33

   Ναί αγαπητέ(ή), η Ιστορία μπορεί να μήν ενδιαφέρεται για ηθικολογίες όπως γράφεις, εμείς όμως που είδαμε και βλέπουμε την ζωή μας να καταστρέφεται (σε μερικούς τελείως, σε άλλους σχεδόν...) και το μέλλον των παιδιών μας να αλλοιώνεται γιατί αλλοιώς το είχαμε σχεδιάσει, θέλουμε να δούμε όλους αυτούς που συνέπραξαν, είτε από μόνοι τους , είτε εκτελώντας εντολές άλλων, να τιμωρούνται σκληρά και όχι μόνο. Να βρεθεί τρόπος να αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω όλα όσα έκλεψαν απο τις τσέπες και απο την ζωή των Ελλήνων.Και με τήν ευκαιρία, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΛΕΦΤΕΣ";
   Ας τους φωνάξουμε λοιπόν όλοι δυνατά για μιά ακόμα φορά. "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ."

 7. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 13/08/2011 15:02:03

  Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι πρωτίστως οικονομικό, είναι κυρίως πολιτικής και δικαστικής ανηθικότητας. Οι τιμωρία των υπευθύνων για την σημερινή κατάντια μας, είναι επιβεβλημένη, ειδάλως δεν πρόκειται να ξεφύγουμε απο αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε σήμερα. Ο ΚΚ δεν το έκανε, παρόλο που μίλησε γι' αυτό προεκλογικά και αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος.

 8. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 13/08/2011 15:43:09

  Μα ο Βενιζέλος , ένας υπερεκτιμημένος φούσκας είναι . Δεν θυμάστε το 2007 έχοντας χάσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ,με τι τρόπο πήγε από την πίσω πόρτα στο Ζάπειο προσπαθώντας να προωθηθεί ως αρχηγός και να παρακάμψει τον τότε ψυχορραγούντα ΓΑΠ; Πεινασμένος ων για αρχηγία , έτσι ανέλαβε τη θέση. ΜΗ νομίζουμε ότι είναι και τίποτα σπουδαίο....................

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Diamond Angel 13/08/2011 15:56:11

   Σωστή η παρομοίωση με τη φούσκα! αλλά είναι και παμπόνηρη φούσκα κι αργεί να σκάσει...

   • juliet avatar
    juliet @ ΕΥΑ 13/08/2011 22:37:26

    Αν την σπάσεις βίαια θα κάνει θόρυβο ,αν την τρυπήσεις θα χάνει αέρα σιγά-σιγά και θα κάνει έναν σφυρικτό θόρυβο σαν το φίδι .

 9. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/08/2011 16:10:15

  «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πόνταρε σε κάτι που δεν πολύ-πίστευε, ακριβώς γιατί δεν καταλάβαινε την κατάρρευση που ερχόταν».

  Κι αν πόνταρε σε αυτό, γιατί θεώρησε ως ευκαιρία της ζωής του να πάρει τη ρεβάνς του 2007 και να απαλλαγεί από τον ΓΑΠ; Αυτό δεν παίζει καθόλου;

  Η ξαφνική κυβίστησή του, από εκεί που παρίστανε το σκεπτικιστή και η μετάλλαξή του σε ένθερμο υποστηρικτή της «λανθασμένης συνταγής» των δύο ΠΑΠ, δείχνει πως ζύγισε καλά τα δεδομένα και προτίμησε να γίνει αρχηγός! Άλλωστε η απαίτησή του να χρισθεί αντιπρόεδρος, έστω και Β΄ μετά τον «μαζί τα φάγαμε», υποκρύπτει τέτοιες προσδοκίες.

  Ο μεν ΓΑΠ του έδινε το υπουργείο «αναμμένο μαγκάλι» για να γλυτώσει από τον διαχρονικό δελφίνο του, ο δε υπομονετικός Μπένι το αποδεχόταν, απαιτώντας όμως την υπαρχηγία. Ήξερε πως ο συνδυασμός αυτών των δύο αξιωμάτων, τον έχριζε αυτομάτως διάδοχο.

  Τώρα που η κρίση παίρνει άλλες διαστάσεις και το καράβι τους πάει να βουλιάξει αύτανδρο, τον πιάνουν κάποιες υστερικές κρίσεις , γιατί ξέρει πως δεν θα βρει κανένα σωσίβιο στα «μέτρα» του!

 10. AR21 avatar
  AR21 13/08/2011 19:52:08

  ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΕΦΤΑΣΕ..........Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ-ΕΛΠΙΔΑ-ΕΛΠΙΔΑ.

 11. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 13/08/2011 19:59:07

  ο τζεφρυ , ο τουρκογλου , ο αλλος δηθεν επαναστατης απο το παρισι ο χοντροθοδωρος , κλπ λαμογια ψηφοφοροι και υποστηρικτες του μνημονιου , μαζι με εργολαβους , καναλαρχες , δημοσιογραφους , θα πρεπει να περασουν απο δικαστηρια με ενορκους μισθωτους,συνταξιουχους,μικροεπαγγελματιες.
  δεν πρεπει να φυγουν απλα απο τηνπολιτικη σκηνη , αλλα να οδηγηθουν στην φυλακη για παραδοση της χωρας σε ξενους και των ελληνων μαζι με τα παιδια τους ,ακομη και τα αγεννητα σε δουλια.

 12. Δήμος avatar
  Δήμος 13/08/2011 20:25:06

  Για να δούμε, λοιπόν, ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές ερωτήσεις για ένα πιθανό κοντινό δημοψήφισμα του πρωθυπουργού της πεντάρας.

  Μήπως «συμφωνείτε με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»;

  Μήπως «πρέπει να συμφωνήσει η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ στην ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" για διεθνή χρήση»;

  Καλό κουράγιο, αδέλφια.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ Δήμος 13/08/2011 20:59:39

   Μα νομιζω πως ολοι καταλαβαινουμε πως το περιφημο "δημοψηφισμα" -το οποιο μαλιστα, κατα διεθνη πρωτοτυπια, ενδεχεται "να μην ειναι δεσμευτικο για την κυβερνηση" !- δεν ειναι παρα μια ακομα μπλοφα του παπαντζη Νο 2, στην ελπιδα του να ριξει στακτη στα ματια του κοσμου και να μεταθεσει αλλου την συζητηση, με τη βοηθεια των καναλαρχων που τον στηριζουν. στην ελπιδα τους να διασωσουν κατι απο τα κλεμμενα, αλλα και να αρπαξουν και κανενα ξεροκομματο απο το ξεπουλημα της χωρας. Ελπιζω ειλικρινως πως ο κοσμος δεν θα την πατησει και πως, εαν τελικα γινει, η αποχη θα φτασει στο 90%. Μην νομιζετε ομως πως, ακομα κι' αν συμβει αυτο, ο ΓΑΠ κι'η παρεα του θα εγκαταλειψουν προθυμα την εξουσια. Εχουν ακομα συμβολαια να εκπληρωσουν και πονταρουν στην αμνησια του κοσμου, στο "ελα μωρε, ολοι ιδιοι ειναι", στο "κι' εσυ τι προτεινεις ;", στο "ας κανουμε τη δουλιτσα μας, εμεις θα βγαλουμε το φιδι απ' την τρυπα; " και ολα αυτα τα παρεμφερη. Ετσι εχουν μαθει επι χρονια να σκεφτονται και οι βουλευτες και οι "υπουργοι" της "δημοκρατικα εκλεγμενης κυβερνησης". Ελπιζω ομως και ευχομαι αυτη την φορα να την παθουν και να επαληθευτει το "μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη..."

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/08/2011 20:55:33

  Δεν έχει λόγο να κάνει εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Οι υπογραφές του ξεπουλήματος συνεχίζουν να πέφτουν κανονικά ενώ η κοινωνία βυθίζεται στην ανέχεια, την αμάθεια και την εγκληματικότητα με μαθηματική ακρίβεια. Δε νομίζω ότι τα αφεντικά του θα επιτρέψουν να προκύψει μια άγνωστης ταυτότητας νέα κυβέρνηση. Τι παραπάνω θα κέρδιζαν από κάτι τέτοιο; Το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε εκλογές μόνο αν υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός, όχι, βέβαια, όπως τον οραματίζονται οι αριστεροί. Άλλωστε, η επανάσταση της αριστεράς έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα και πέτυχε.

 14. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/08/2011 21:21:06

  Ἂν ὄντως ἀνοίγει ἡ αὐλαία τῶν ἰδεῶν σὲ διεθνὲς ἐπίπεδο, τί λέτε, νὰ (προσπαθήσουμε νὰ) κάνουμε τὸ μεγάλο βῆμα ἀπεμλοκῆς ἀπὸ τὰ δίπολα φιλελευθερισμὸς-κρατισμός, ἐθνικὸ κράτος-διεθνισμὸς/ἄκρατη παγκοσμιοποίηση,
  ἀντὶ νὰ δηλώνουμε τὴν αἰώνια πίστη μας στὴν ἄλλη (ἀπὸ τὴν τρέχουσα) ὄψη τῶν νομισμάτων ποὺ ἀποσύρονται;

  Ὁ "φιλελευθερισμός", ὁσοδήποτε κοινωνικός, θὰ εἶναι ἄραγε αὔριο πραγματικὰ ἐπίκαιρος; Ἐκτὸς ἂν ἔτσι κεκαλυμμένα λαμβάνουμε θέση γιὰ τὴν αὐριανὴ πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ἕναν σημερινὸ ὅρο ἀλλὰ γνωρίζοντας ὅτι αὔριο δὲν θὰ ἰσχύει πιά, ὁπότε πάω πάσο.

  (μὲ καταλαβαίνει κανεὶς ἢ μ' αὐτὰ ποὺ τσαμπουνάω καλοκαιριάτικα ἀκούγομαι σάν... ἐνθουσιώδης ἔμπρακτος λάτρης τῆς ἀποποινικοποίησης τῆς κάνναβης;)

  Καλὴ Παναγιά.

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 13/08/2011 22:21:22

  «Δημοψήφισμα από λαό που δεν είναι πλήρως ελεύθερος, όπως σήμερα ο Ελληνικός λαός, δεν διενεργείται» ~Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γεώργιος Κασιμάτης

  Γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει να αναφερθεί στην αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση την οποία δεν τόλμησε να φέρει στη βουλή προς έγκριση από τα 3/5 των ψήφων των βουλευτών, αλλά θριαμβολογεί γιά τις εκάστοτε «επιτυχίες» των μνημονίων και τόκων που μας φορτώνει;

  Αποφεύγει, επειδή σε περίπτωση καθυστερήσης καταβολής μίας, έστω και μίας μόνο δόσης, καθίσταται ενυπόθηκη ολόκληρη η δημόσια περιουσία και η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, τα νησιά της, τα λιμάνια της, τα αεροδρόμιά της, τα έσοδά της, οι πολεμικές μηχανές της και τα υλικά της, τα αεροπλάνα της, τα πλοία της, ο ορυκτός και υποθαλάσσιος πλούτος της, τα πετρέλαιά της, το φυσικό άεριό της, οι θάλασσές της, οι λίμνες και τα ποτάμια της, οι εθνικοί δρυμοί της και οι άπειροι άλλοι Εθνικοί Θησαυροί της.

  Και το χειρότερο! Σύμφωνα με αυτή τη δόλια και άκυρη δανειακή σύμβαση, οι δάνειες δυνάμεις έχουν το Αποκλειστικό Δικαίωμα Εκχώρησής των Ελληνικών Θησαυρών σε τρίτους, ιδέ Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια που περιμένουν στη γωνία γιά την υφαρπαγή, με ζεστό μετρητό Σόρος.

  Το εύρος και τις συνέπειες αυτού του πρωτοφανούς παγκοσμίως τραγικού εγκλωβισμού της Ελλάδας, ο Ελληνικός λαός δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ακόμα.

  Κάτι ήξερε ο Kissinger που είπε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική ιστορία, τότε θα είναι αδύνατο πλέον να ελεγχούν.

 16. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 13/08/2011 22:22:54

  Εδώ που πήγαν τα πράγματα ας μην γελιόμαστε , η φτώχεια είναι αναπόφευκτη.
  Εγώ επιμένω και θα το φωνάζω όπου και άν βρίσκομαι, πίσω από όλα ΑΥΤΑ ΠΟΥ
  ΓΙΝΟΝΤΑΙ από την προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠ - ΠΑΣΟΚ βρίσκονται τα εθνικά μας θέματα.Όταν καταλαβαίνεις ότι η γή φεύγει κάτω από τα πόδια σου , δυστυχώς
  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΝΤΑΙ.
  Εκεί πρέπει να χτυπήσει Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και φυσικά στην αξιοκρατία. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
  σημαίνει από εκεί που ψωνίζει ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ τομέας θα ψωνίζει και ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ.
  Τι διαφορά έχει ο ΕΛΛΗΝΑΣ του δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα; Τον είδαμε και τον περιβόητο ιδιωτικό τομέα. Όλοι τους γαντζωμένοι από το κράτος , μόλις κατέρρευσε το κράτος διαλύθηκαν στην κυριολεξία και μάλιστα οι περισσότεροι από δαύτους γλύφουν εκεί που έφτυναν . ΣΚΕΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.

 17. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 14/08/2011 01:43:47

  Επιτρέψτε μου να διαμαρτυρηθώ για λογαριασμό του... δον Κιχώτη!
  Πολλοί τον χρησιμοποιούν, σαν χαρακτήρα "ελαφρούλη στο πνεύμα" για να τον παρομοιάσουν με αιθεροβάμονες σύγχρονούς μας. Όμως, μια καλύτερη ανάγνωση του Θερβάντες θα έδειχνε έναν βαθειά δραματικό χαρακτήρα, που, αν και "σαλεμένος", προσπάθησε, και κάποτε πέτυχε, να γίνει κοινωνικά χρήσιμος, αλλά η κοινωνία γύρω του παραήταν εξαθλιωμένη για να του το αναγνωρίσει.
  Αυτή είναι και η ανάγνωση, που προκύπτει από την ομώνυμη συμφωνία του Ρίχαρντ Στράους. Ακούστε την!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.