#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2012 11:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς αυστηροποίηση του μεταναστευτικού νόμουΜπορεί το θέμα της κατάργησης του νόμου Ραγκούση να μη μπήκε επίσημα από την κυβέρνηση, χάρις στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΤ, ωστόσο, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση αρχίζουν να παίρνουν... μπροστά. Καταλαβαίνουν δηλαδή ότι δε μπορεί να κρύβουν κάτω από το χαλί τα καυτά θέματα όπως αυτό της παράνομης μετανάστευσης.

Το αντιλήφθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή, Χ. Αθανασίου, προανήγγειλαν αυστηροποίηση των ρυθμίσεων σε ότι αφορά τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να τροποποιηθούν 3 με 4 διατάξεις και να μπουν οι βάσεις για μια πιο λογική διαχείριση του προβλήματος. Έτσι, για να αποκτήσει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια, θα απαιτείται νόμιμη διαμονή 8 ετών από τη γέννηση τέκνου αντί για 5 που ισχύει σήμερα. Δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα στο ίδιο το παιδί να αποφασίζει κατά την ενηλικίωσή του ποια ιθαγένεια επιθυμεί να κρατήσει.

Επίσης τα 7 χρόνια που πρέπει να έχει κάποιος μετανάστης άδεια διαμονής και εργασίας, πριν κάνει αίτηση για υπηκοότητα θα γίνουν 10 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας από όσους μετανάστες επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επανέλαβε και την ανάγκη να υπάρξει συνδρομή από την Ε.Ε. στις δαπάνες που καταβάλλει η χώρα για την εκπαίδευση και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μετανάστες, αίτημα που υποβλήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ότι σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα διαθέτει 25 κέντρα προσωρινής κράτησης μεταναστών σε όλη την επικράτεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/07/2012 11:48:54

  Με ασπιρίνες οι καρκίνοι δεν θεραπεύονται. Κλείσιμο συνόρων. Ανηλεές κυνηγι δουλεμπόρων και λαθραίων ώστε να το σκέφτονται 10 φορές πριν αποφασίσουν να έρθουν.

 2. anonymous avatar
  anonymous 12/07/2012 11:55:32

  Το βασικό πρόβλημα του Νόμου Ραγκούση δεν ήταν τα 7 ή τα 10 χρόνια. Ήταν ότι έδινε υπηκοότητες με τυπικά κριτήρια χωρίς να εξετάζει τα ουσιαστικά κριτήρια δηλ. αν ο άλλος έχει ενσωματωθεί ή αν είναι ενσωματώσιμος. Όταν μου λέει εμένα ότι το παιδί που πήγε σχολείο μετέχει της ημετέρας παιδείας έστω κι αν είναι ταλιμπάν με κελεμπία θεωρώ ότι απλά με εμπαίζει. Άλλο πράγμα εκπαιδευτικό σύστημα κι άλλο πράγμα παιδεία.
  Θεωρώ ότι το κριτήριο θα πρέπει να είναι ο μεικτός γάμος όχι κατ ανάγκη με Έλληνα. Αν ένας Πακιστανός έχει παντρευτεί μια Πολωνέζα και μένει στην Ελλάδα κι έχει δουλειά και τα παιδιά είναι βαφτισμένα να πάρει υπηκοότητα κι αυτός και όλη η οικογένειά του. Αν όμως μου κουβαλάει μια από το Πακιστάν και μου γεμίζει τη χώρα ταλιμπανάκια να πάει από κει που ήρθε.

  Επίσης για την ενσωμάτωση των μεταναστών είναι βασικό στοιχείο να μπει ποσόστωση στα σχολεία. 10% αλλογενείς σε κάθε τάξη και τέλος. Τάξη με πάνω από 10% ξένους έχει συνολική καθυστέρηση διδασκαλίας ένα έτος από τα 12 συνολικά έτη. Δηλ. σε αυτή την τάξη το πρόγραμμα βγαίνει στα 13 έτη.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ anonymous 12/07/2012 12:58:56

   Όχι ανώνυμε!
   Ο Νόμος Ραγκούση έδινε και δίνει "ιθαγένειες" και αυτό πάνε να κάνουν και οι "καινούργιοι".
   Ιθαγένειες.
   Αβέρτα και ασύστολα.

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 12/07/2012 12:03:53

  ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;;;

  Ιθαγένεια να τους δώσει ο Στυλιανίδης αλλά και ο κάθε Στυλιανίδης, από αυτή που έφερε από το σπίτι του.

  ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ/b>, αφ' ενός και αφ' ετέρου υπό πολύ αυστηρές προυποθέσεις υπηκοότητα.

  Άκου λέει "ιθαγένεια";!

  • tak avatar
   tak @ Σταύρος 12/07/2012 12:43:58

   Σταύρο μου, απλώς μπέρδεψαν τη λέξη "ιθαγενής" με την έννοιά της στο Τσαντ ή στη ... Ζουαζιλάνδη!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ tak 12/07/2012 13:41:51

    Τάσσο, καλό βράδυ!
    "πέσε-πέσε το κοπέλι, κάνει και την κοπελιά να θέλει".

    Γύρω-γύρω από την "ιθαγένεια" το γυρίζουν και δεν μου αρέσει καθόλου.
    Μα, καθόλου σου λέω!

    Αν θυμάσαι, τότε που είχε καταθέσει τον νόμο ο Ραγκούσης, προσπαθούσαν κάποιοι βοθροκουλτουριάρηδες να μας πείσουν ότι Νομικά είναι ίδιοι οι όροι και ότι στην ουσία δεν υπάρχει διαφορά.

    Υπάρχει και μάλιστα πολύ μεγάλη. Ακόμα και στα Αγγλικά των Ελληνικών διαβατηρίων.
    Ιθαγένεια/Nationality όπου Nation το ΕΘΝΟΣ!,/b>

    Σιγά να μην είναι τα πιθίκια και οι κατσαρίδες, "ελληνικό έθνος".
    Υπηκοότητα με το σταγονόμετρο και καθ' εξαίρεση!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Σταύρος 12/07/2012 13:41:15

   Ακριβώς έτσι!

 4. apergospastis avatar
  apergospastis 12/07/2012 12:39:30

  Ασπιρίνες για τον βήχα όταν η χώρα πάσχει από καρκίνο. Δεν έχω πρόβλημα θεωρητικά με την Ελληνοποίηση ανθρώπων που γεννήθηκαν εδώ αν και αυτό προβλέπει συνολική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και προσαρμογή στις ανάγκες τους ως ένα βαθμό, κάτι που η χώρα δεν έχει ούτε τις δυνατότητες ούτε την ψυχολογική προετοιμασία να κάνει. Αυτό βέβαια ανοίγει προοπτικές να αποκτήσουμε τα ίδια προβλήματα που έχουν σήμερα Ολλανδία, Γαλλία κλπ. με την θέση μουσουλμάνων ΥΠΗΚΟΩΝ τους, την εθνική τους ταυτότητα κλπ. Όταν όμως πέραν αυτών έχεις και περί το 1 εκ. μη ενσωματωμένους, μη καταγεγραμμένους και μη καλοδεχούμενους, πώς θα κάνεις σοβαρή κουβέντα για την μετανάστευση; Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά για να ξεκινήσουμε σοβαρή κουβέντα για την θέση Φιλιππινέζων, Αλβανών και άλλων παλαιότερων μεταναστών πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τις ορδές Πακιστανών και Σομαλών που καμιά πρόθεση απόκτησης ιθαγένειας δεν έχουν, παρά μόνο σουλατσάρουν μέχρι την επόμενη ληστεία ή μέχρι την επόμενη κομπίνα. Δεν αποδίδω στον Ραγκούση δόλο για τον νόμο του καθ'αυτόν, αλλά για το γεγονός ότι αν και ξέρει την πραγματική κατάσταση προσπάθησε να περάσει διατάξεις που ενώ είχαν λογική προκαλούσαν το αίσθημα των Ελλήνων βάσει της πραγματικής κατάστασης. Τα ίδια και ο Στυλιανίδης τώρα: φτιασιδώματα σε έναν νόμο που πρέπει να είναι το τελευταίο που ασχολούμαστε ενώ το πρώτο είναι η φύλαξη, η σύλληψη και επαναπροώθηση.

  Αλήθεια, η Τουρκία δεν διατείνεται ότι της ανήκουν κάτι βραχονησίδες στο Αιγαίο; Πώς θα της φαινόταν αν της χαρίζαμε μερικές - με 10000 μαύρους σε κάθεμια για πεσκέσι;

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 12/07/2012 12:52:21

  Ελπιζω εκει στη ΝΔ να εχουν καταλαβει οτι κρινεται το μελλον της χωρας μας (προφανως κι η υπαρξη της ΝΔ) απ αυτο το θεμα...

 6. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 12/07/2012 13:05:12

  Προς ημίμετρα θα έπρεπε να λέει.Αυτό δεν είναι αυστηρότητα.
  Ούτε είναι πιο λογική διαχείριση του προβλήματος η αύξηση στα χρόνια αναμονής χωρίς αυστηρότερες προϋποθέσεις

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Iωάννης34 12/07/2012 13:54:23

   Καλημέρα! μια ιδέα για τις αυστηρότερες προϋποθέσεις;

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ GreekInLux 12/07/2012 14:27:45

    Τἤν ἔθεσε ὁ Σταῦρος! ῞Απαξ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ πάντα ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!! ᾿Αλλίωση τοῦ ῾Ελληνικοῦ γένους δέν θέλει ἡ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τῶν ῾Ελλήνων

    ᾿Εκτός τῶν ἄλλων, εἶναι αὐτοί πού "εἰσήγαγαν" τήν πρωτοφανή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στήν ῾Ελλάδα. Γιά νά μήν συμπληρώσω ὅτι εἶναι καί ὑπεύθυνοι γιά τήν αἱμοραγία τῆς ΕΘΝΙΚΗΣ οἰκονομίας μας!!

   • Iωάννης34 avatar
    Iωάννης34 @ GreekInLux 13/07/2012 00:07:30

    Δηλωμένη κατοικία,δηλωμενος εργοδότης,κάρτα ιατρικών εξετάσεων.Αμεση αφαίρεση δικαιώματος παραμονής και εργασίας αν δεν βρεθείς στην διεύθυνση που δηλώνεις,αφαίρεση ιθαγένειας και εκτέλεση ποινής σε αδίκημα

 7. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 12/07/2012 13:22:52

  Οχι μόνο απο αυτό αλλά και απο αλλα.Πάντως σε αυτό μέχρι τώρα σηκώνουμε το χαλί να το κρύψουμε

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/07/2012 13:27:22

  Εδώ χρειάζονται Δρακόντια και αντισυμβατικά μέτρα , όχι νερόβραστες "αυστηροποιήσεις".

  Αν δεν το καταλάβει ο Α.Σ ,θα είναι πραγματικά κρίμα , γιατί η πρωθυπουργία του θα είναι συντομότερη απο του ΓΑΠ...

 9. sos avatar
  sos 12/07/2012 15:25:53

  Τρίχες!

  Οι πιο πολλοί έχουν νομιμοποιηθεί με παράνομους τρόπους.
  Δεν πείθομαι καθόλου. Λυπάμαι αλλά οι δεξιοί δεν τρώμε πια κουτόχορτο σε αυτό το θέμα.

  Σε λίγο θα μας πείτε ότι και η Ρεπούση είναι ιστορικός.

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/07/2012 15:35:44

  "θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας από όσους μετανάστες επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

  Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό τι... παραθυράρα ετοιμάζεται να ανοίξει, αφού σύντομα προβλέπω ότι τα πανεπιστήμια θα διενεργούν δικές τους εισαγωγικές εξετάσεις και, σε συνδυασμό με τους μισθούς που ετοιμάζει στους πανεπιστημιακούς το μνημόνιο, θα έχουμε φαινόμενα σαν εκείνα των Ρουμάνων και Βουλγάρων εξαθλιωμένων καθηγητών που έβαζαν στα πανεπιστήμιά τους και έδιναν αβέρτα "πτυχία" σε ουκ ολίγους γόνους νεόπλουτων Ελληναράδων.

 11. Shadowplay avatar
  Shadowplay 12/07/2012 20:44:32

  Μας δουλεύουν μου φαίνεται.
  Ο Σαμαράς του οποιου η πραγματική απήχηση είναι 18% (το υπόλοιπο προστέθηκε μετά επειδή συσπειρώθηκαν οι συντηρητικοί πολίτες για να μην έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στις επόμενες εκλογές.
  Η Νεοδημοκρατική αριστερά για μια ακόμη φορα έκανε δήλωση υποταγής στην μισελληνική αριστερά της προόδου. Δεν πειράζει, υπάρχουν και αλλου πορτοκαλιές.

 12. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 13/07/2012 01:23:39

  Τελικά δεν θα καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση, ε; Άλλα μας έλεγε ο πρωθυπουργός... Ελπίζω τουλάχιστον να "ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.