28/03/2011 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς ακύρωση η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο !!!

Με την... όπισθεν πάει η κυβέρνηση σε βασικές εξαγγελίες της, όπως αυτή της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Η εξαγγελία είχε γίνει το περασμένο φθινόπωρο με δήθεν αιτιολογία ότι έτσι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Ασχετο αν το πετρέλαιο θέρμανσης θα έφτανε το 1,30 ευρώ το λίτρο και κάποιες χιλιάδες νοικοκυριά θα “πάγωναν” τον επόμενο χειμώνα. Υπό το φόβο της έντονης κοινωνικής αντίδρασης, η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει πίσω και να μεταθέτει το μέτρο για το 2012 και βλέπουμε. Μια εναλλακτική λύση είναι να συνδεθεί ο φόρος με την τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ: Δηλαδή όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ο φόρος στα καύσιμα θα υποχωρεί και αντιστρόφως, ώστε να διατηρείται σταθερή η τιμή που θα πληρώνουν τα νοικοκυριά.
Οπως και να έχει, γλιτώνουμε για τον επόμενο χειμώνα το ακριβό πετρέλαιο που θα έβαζε φωτιά στην τσέπη μας.

Αλλά δεν γλιτώνουμε από την κυβέρνηση. Διότι το Μνημόνιο λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να εισπραχθούν γύρω στα 800 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια από την εξίσωση του φόρου. Από που θα βρεθούν αυτά τώρα; Μα θέλει και ρώτημα. Μέτρα επί δικαίων και αδίκων. Δεν έφτανε η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού θα τρέχουμε να καλύψουμε και το πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zio avatar
  zio 28/03/2011 19:10:22

  και το λαθρεμπόριο θα κάνει πάρτι! αυτοί που πρέπει, θα είναι ευχαριστημένοι.

 2. ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
  ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 28/03/2011 19:42:21

  5 πρωθυπουργοί κ 30 υπουργοί υποσχέθηκαν οτι θα πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων......κ κάποιοι κάνουν όνειρα οτι θα βρεθεί εκείνος που θα εξαφανίσει το χρέος της χώρας.......

 3. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 28/03/2011 21:59:54

  ΜΗ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ.ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ.ΠΑΛΙ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ(ΠΡΑΤΗΡΙΑ) ΘΑ
  ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 200 ΚΑΙ 300 ΛΙΤΡΑ.

 4. stroumfaki avatar
  stroumfaki 28/03/2011 22:47:07

  Μήπως πρέπει να πάμε σε εκλογές;
  ΓΙΑΤΙ φοβόμαστε τις εκλογές.

  Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις!

  Με τις εκλογές, θα εξαφανιστούν.... αυτό είναι σίγουρο

  Πρέπει να ζητάμε εκλογές, έτσι πρέπει να ξεκινήσουμε.....

 5. dimos avatar
  dimos 29/03/2011 12:51:50

  Ανεβάζουν τους φόρους τους σκυλοβρίζουμε (δικαίως). Λένε ότι θα αφήσουν τον φόρο στα ίδια στο πετρέλαιο θέρμανσης, πάλι τους βρίζουμε- δεν μας αρέσει. Το άρθρο δε καταλήγει ότι πάλι θα πληρώσουν δίκαιοι και άδικοι. Factorx προφανώς καις μόνο φυσικό αέριο ή καυσόξυλα -αλλιώς δεν εξηγείται η στάση σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.