#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς «Βουλευτές» της «Ελληνικής» «Βουλής», για τον φόρο άνθρακαΈχω ένα-δύο θεματάκια για σας, πριν θολώσει o νους σας από την χοληστερίνη του επόμενο Σ/Κ.

Όσο εσείς, και η Κυβέρνηση τις προτάσεις της οποίας υποτίθεται ότι εγκρίνετε, ασχολείστε με τα δικαιώματα και τα τσιπάκια των κατοικιδίων ζώων ή με την υποχρεωτική «δωρεά» οργάνων πεθαμένων, και άλλα φωτισμένα, στην «Ευρώπη» συζητάνε πράγματα που θα δεσμεύουν τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας, και θα κάνουν στην Ελλάδα και στην τσέπη σας πράγματα που δεν τα διανοείστε,  χαμένοι όπως είστε σε ομφαλοσκόπηση.

Ο λόγος για τον φόρο άνθρακα και δευτερευόντως για τις Α.Π.Ε. που εύκολα εγκρίνατε πέρυσι τέτοιο καιρό, (αλλά και το Μνημόνιο εγκρίνατε, τι να πω)…

 

Θα αρχίσω από τις Α.Π.Ε.  Σας έχουν παραμυθιάσει οι δύο-τρεις κομπιναδόροι που παριστάνουν τους επιχειρηματίες, άλλοι πράσινοι, άλλοι μπλε, οι περισσότεροι τυρκουάζ.  Εγκρίνοντας τις Α.Π.Ε. δεν έχετε καταλάβει ότι καταδικάζετε την πατρίδα σας σε ενεργειακή φτώχεια, τους καταναλωτές σε σκέτη φτώχεια, τα βουνά σας και τα νησιά σας σε καταστροφή και τον τουρισμό, χαιρέτα μου τον πλάτανο.  Με λίγα λόγια: Μάθετε, παρακαλώ, για την ενεργειακή εμπειρία με τις Α.Π.Ε. στην Γερμανία, την Δανία, την Αγγλία και την Ισπανία.  Μάθετε για την επιπτώσεις στο ρεύμα, την απασχόληση και τον τουρισμό.  Αν μάθετε, θα πάρετε πίσω τις υπογραφές σας.

 

Ο «Ευρωπαϊκός» φόρος άνθρακα.  Αυτός ο φόρος θα κάνει περισσότερα ανώμαλα στην Ελλάδα από ότι έκανε ο ψυχρός πόλεμος ή η ανώμαλη μεταπολίτευση, τις συνέπειες της οποίας υφίσταστε μερικοί με γιαούρτια, και πολλοί με περιφρόνηση.  Ο φόρος άνθρακα είναι προνόμιο μόνο των «Ευρωπαίων» και βασικά είναι Γερμανικός φόρος που δεν ενοχλεί τους πυρηνικούς, βοηθάει τις Γερμανικές εξαγωγές, αλλά υποβαθμίζει τον Νότο. Εμείς είμαστε ο Νότος.

 

Συζητάνε στην «Ευρώπη» αλλαγές στον φόρο άνθρακα.   Μερικοί, όπως η Πολωνία, συζητάνε απαλλαγές από τον φόρο άνθρακα.  Έχετε ιδέα τι γίνεται;  Μήπως θα έπρεπε να μάθετε;  Είναι υποχρεωτικό;  Ξέρετε τι θα κάνει στην Ελλάδα;  Ζητήθηκε η γνώμη σας;  Ενημερωθήκατε;  Από ποιόν;  Από το ΥΠΕΚΑ και την Greenpeace;  Μέχρι προχτές σας έλεγαν για Φαινόμενα Θερμοκηπίου!  Τώρα;  Ρεζίλι και γαργάρα!

 

Ενημερώνεστε; Ενημερώνετε τους ψηφοφόρους σας;  Τους ρωτήσατε;  Ψηφίσατε εσείς κανένα φόρο άνθρακα;  Μήπως θα έπρεπε σαν «νομοθέτες» να ζητήσετε από την «Ευρώπη» να μας απαλλάξει;  Ή εκπροσωπείτε μόνο μαυραγορίτες;

Archaeopteryx

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/04/2011 10:29:17

  Mην ξεχάσουν να ενημερωθούν μεταξύ τυρού και αχλαδίου οι βουλευτές ότι τα Ιμαλάϊα δημιουργήθηκαν από την υπερθέρμανση και τους μουσώνες, που εκτός των άλλων φταίνε και για το σεισμό στην Ιαπωνία.

  Φωστήρες αυστραλοί, γάλλοι, γερμανοί και ιταλοί ανακάλυψαν ότι οι εξατμίσεις αγελάδων και το διοξείδιο του άνθρακα στα αναψυκτικά μετακινούν τις τεκτονικές πλάκες κάθε 20 εκ. χρόνια και προκαλούν σεισμούς, τρυπάνε βουνά, δημιουργούν οροσειρές, διανοίγουν κοιλότητες, σπάνε βράχια.

 2. katalytikos avatar
  katalytikos 15/04/2011 10:44:38

  Ήδη έχει αρχίσει να στήνεται το επικοινωνιακό περιτύλιγμα!!
  ΣΚΑΙ: 13/4/2011
  ¨Αυστραλία: Κέρδος για τους πολίτες από την επιβολή φόρου για τη ρύπανση¨

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ katalytikos 15/04/2011 11:00:20

   καλά... στην Αυστραλία γίνεται "πόλεμος" αλλά, σε αντίθεση με την Ελλάδα, ψηφίζουν επ αυτού. Εάν ψηφίσουν να αυτοπυροβοληθούν είναι άλλο θέμα. Επειδή χαζεύω το τι γίνεται εκεί, η ίδια προπαγάνδα, τα ίδια παιδάκια με χαραετούς, τα ίδια καμπινεδί τυρκουάζ χρώματα... Η Ζήμενς θα έπρεπε να αλλάξει διαφημιστή.

  • Orestios avatar
   Orestios @ katalytikos 15/04/2011 11:01:07

   Ο φόρος αποτελεί αρπαγή εισοδήματος.
   Από πότε είναι επικερδής για τους πολίτες?????????????
   ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

   Μήπως εννοεί ότι τους ελαφρύνει το πορτοφόλι?

 3. Stratigos avatar
  Stratigos 15/04/2011 10:47:29

  Αρχαίε, συγχαρητήρια! έχεις σε όλα δίκιο!

  Το χρηματιστήριο για τα CO2 Credits στο Σικάγο έκλεισε τον Οκτώβριο 2010 διότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας αποδείχτηκε για τους Αμερικανούς επιστήμονες μια μεγάλη απάτη.

  Την ίδια ώρα η Ευρώπη κατόπιν επιμονής της Γερμανίας απαιτεί την επιβολή φόρου CO2 για όλες τις ευρωπαικές χώρες και Επιχειρήσεις, αλλά όμως τις δικές της επιχειρήσεις τις επιδοτεί για να πληρώνουν τους φόρόυς αυτούς!

  Το θέμα αποκαλύφθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. που έβγαλε στη σέντρα τη Γερμανία:


  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2011:111:0022:0045:EN:PDF

  Μπιρμπίλη, Ζερβός, Τσιπουρίδης, Βασιλάκος, Ραχιώτης είναι στο κύκλωμα των αιολικών - φωτοβολταικών, σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν το πράσινο ρεύμα 3 και 4 φορές πάνω από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 4. ataktos avatar
  ataktos 15/04/2011 10:53:33

  μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση το Ενεργειακό Μείγμα της χώρας για τα επόμενα χρόνια ...

 5. katalytikos avatar
  katalytikos 15/04/2011 10:55:33

  15/4/2011 - τώρα
  Από το διαδίκτυο:
  ¨Αυστραλία: Τα εργατικά συνδικάτα αντιτίθενται στον φόρο ρύπανσης¨

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/04/2011 11:10:17

  Το φόρο άνθρακα τον έχουν περάσει στο Μνημόνιο.

  300 εκατομμύρια σε πρώτη φάση εφαρμογής του, υπολογίζουν.

  Το ερώτημα είναι αν το ζήτησαν οι τροϊκανοί ή οι πράσινοι ευρω-οικοφασίστες.

  Κλίνω προς τη δεύτερη πιθανότητα.

  Το μνημόνιο λοιπόν είναι ένας προδοτικός συνδυασμός των ορέξεων των όποιων ξένων εποφθαλμιούν τη χώρα και των επιθυμιών των ντόπιων σοσιαλ-νεοφιλελεύθερων πράσινων ακροδεξιών.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/04/2011 11:11:32

  Ουδέν το Εθνικό υπάρχει στο πρασινόκομμα.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/04/2011 11:34:01

  Καλημερα Αρχαιε μου...
  1. Θα βγαλουμε ενα πρασινο ομολογο να τους πληρωσουμε το φορο CO2 ????
  2. Να το ασφαλισουμε !!!
  3. Να αγορασουμε και CDS's πανω του ( στο ρισκο να γινουμε τζακι ) !!!
  4. Ειναι σημαδιακο οτι το ΓΑΠ κανει δηλωσει μεσα απο το τζακι??? ως καυσοξολο!
  5. Να βαλουμε μια Α/Γ 2 ΜΒ πανω στη βουλη να εχουν ρευμα ολη μερα 7/24/365.!!! χαχα
  6. Ολα τα κομματικα και πολιτικα γραφεια να λειτουργουν αποκλειστικα με ΑΠΕ

  Οταν σε χρωνουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ-ΑΦΘΑΙΡΕΤΑ και χωρις Μερτησεις!! Χωρις να γνωριζεις τι, ποτε,πως, ποσο.... τσακωνομαστε για τα Δανεια ??? Ο Φορος CO2 ειναι οτι πιο εξυπνο και αυθαιρετο εχει εφευρεθει ποτε!
  Τα $$ του φορου που πανε??? χαχαχαα σε ποιο λογαριασμο και για ποιο σκοπο ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ τον διαχειριζεται??

  Φακτωρα, μη σε ψησει κανεις να βαλεις ΦΒ στον σερβερ... καηκαμε !!

  ΠΠ

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/04/2011 11:39:57

  Οι Αυστραλοι και συγγνωμη, ειναι τα μεγαλυτερα αρνια στην υφηλιο....
  οχι μονο στην Ενεργεια... ειναι προτεκτορατο...!

  ΠΠ

  • Αστος avatar
   Αστος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/04/2011 14:49:40

   Τα δευτερα μεγαλυτερα στον κοσμο ΠΠ, μην ξεχναμε και τα του οικου μας

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 15/04/2011 11:52:25

  Το κακό είναι ότι πλέον έχουμε ένα δεύτερο Χρηματιστήριο καραμπινάτο. Οι μισοί μου συμφοιτητές (Μηχ. Μηχ. ΑΠΘ) ασχολούνται με τα ΑΠΕ, όπως και ένας κολλητός μου. Το κακό είναι ότι δείχνουν να ξέρουν ελάχιστα έως καθόλου το παιχνίδι που παίζεται, αν και μάλλον κάτι αρχίζουν να ψυλλιάζονται. Αγρότες ήδη χάσανε κάποια χρήματα, ενώ και οι οικιακοί επενδυτές δεν ξέρω πόσο προστατευμένοι είναι από το να τους σκάσει καμιά κατραπακιά με τα δάνεια και την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης. Δεν μπορούν να καταλάβουνε μερικοί ότι τα ΑΠΕ μπορεί να είναι ψευτοεπένδυση για μερικούς, αλλά ακριβό ρεύμα για όλους μας.

  Αρχαίε, θύμισέ μου, τα ΑΠΕ καλυμμένα δεν τα έχουμε από τα υδροηλεκτρικά? Και πόσο κοστίζουν οι αποθειωτές στα θερμοηλεκτρικά μας, ειδικά σε σχέση με τα φουρφούρια και τα πανέλα?

  • DrNo avatar
   DrNo @ TopGunZ 15/04/2011 12:22:04

   Τα πρασινα δάνεια έχουν επιτόκιο όσο τα καταναλωτικά: 7-8%.
   Ο κοσμάκης ακούει "δωρεάν ρευμα" και "σίγουρο εισόδημα" και νομίζει οτι θα βγάλει ξεκούραστα λεφτά! Δεν καταλαβαίνει τη βόμβα που θα σκάσει, γιατί νομίζει οτι για 20 χρόνια θα πληρώνεται μήνας μπαίνει -μήνας βγαίνει υποχρεωτικα. Ήδη γίνεται αναστολή πληρωμών παντού στην κοινωνία , αλλά τα κοροιδα πιστευουν δεν θα γίνει και στα φωτοβολταικά...

 11. DrNo avatar
  DrNo 15/04/2011 12:16:29

  Πολύ καλό άρθρο. Πότε επιτέλους οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι θα ξυπνήσουν και θα γράψουν την αλήθεια οτι δεν μπορεί μια φτωχή χώρα να πληρώνει ακριβό πράσινο ρευμα.
  Προκαλούν πλέον εμετό με τις εκμπομπές τύπου econews.

 12. ataktos avatar
  ataktos 15/04/2011 12:26:30

  τι έμαθε ο Νικολακακος αρμόδιος Δ/ντης ΔΕΗ ΟΡΥΧΕΊΟΝ στην Πτολεμαΐδα αυτές της μέρες.. έχει λιγνίτη ????????????????????????

 13. ataktos avatar
  ataktos 15/04/2011 12:54:56

  όλοι η Ελλάδα ... είναι η σε κώμα ..η σε πτώμα.....

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/04/2011 13:04:37

  εγώ είμαι ευγνώμων σε όλους εσάς που υφίσταστε τόσο καιρό την γκρίνια μου.

  Δεν είναι ούτε "καλό" ούτε "για καλό" αυτό που γίνεται. Ούτε μιλάμε να βγάλουν 10 ή 100 άνθρωποι λεφτά από επιδοτήσεις της ΕΕ. Εδώ μιλάμε να κλέβουμε ο ένας τον άλλο, καταστρέφοντας τα βουνά μας και τα νησιά μας (και τον όποιο τουρισμό "πράσινο" ή άλλο φανταζόμαστε σαν "βαρειά βιομηχανία".

  • Stratigos avatar
   Stratigos @ archaeopteryx 15/04/2011 13:48:46

   Αρχαίε, δεν είσαι γκρινιάρης...
   Είσαι ό μόνος στην Ελλάδα που αποκαλύπτεις το σκοτεινό 'πράσινο" παρασκήνιο.
   Συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και την υπομονή να εξηγείς με απλά λόγια σύνθετα θέματα, έχοντας απέναντι σου πολλές φορές κακόπιστους και μισθοφόρους...

   Να είσαι καλά, και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 15/04/2011 16:19:00

   Αυτό να μην το ξαναπείς! Τέτοιο συνδυασμό χιούμορ με εξειδικευμένη γνώση και ταυτόχρονη πολιτική θέση δεν θα ξαναβρούμε!

   A propos, σε άλλη ανάρτηση περί παροχών, τα είπες όλα μέσα σε δυό φράσεις ... Δεν κάνεις κάτι ανάλογο, απλό-κατανοητό, και για το φόρο άνθρακα, προκειμένου να καταλάβουν όσο γίνεται περισσότεροι τι παίζει ακριβώς?

 15. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 15/04/2011 14:27:39

  Για αλλη μια φορά αποκαλύπτεις τι παίζει με τους "πρασινους" απατεώνες...
  Πάντως είναι φοβερό..
  Όταν γίνεσαι πολιτικός πρέπει να σου δίνουν ένα Manual που σου καθορίζει δηλώσεις, απόψεις, πρωτεραιότητες..
  Δεν εξηγείται διαφορετικά το μέγεθος της συντονισμένης "βλακείας"...
  Αυτό το Manual πρέπει να βρούμε...

 16. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/04/2011 15:12:16

  Φίλτατε αρχαιοπτέρυγα. Θέλω να βοηθήσω και γι αυτό κάνω την εξής πρόταση. Ελπίζω να φθάσει και σε πολιτικά ώτα και να χρησιμοποιηθεί δεὀντως.

  Αν η Ελλάδα θέλει να γλιτώσει από τον «Ευρωπαϊκό» φόρος άνθρακα, πρέπει να θέσει μετά επιτάσεως ( με άλλες ευρωπαικές χώρες ) την επιβολή «Ευρωπαϊκού» φόρου ραδιενέργειας. Να επιμείνει, ακόμα και με προσφυγή στο ευρωπαικό δικαστήριο, ώστε να μετρηθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των ατομικών αποβλήτων και οι επιπτώσεις από τα αναμενόμενα ( στατιστικά μετρήσιμο μέγεθος, μετά από δύο "επίσημα" ανακοινωθέντα) GAU. Να επιμείνει να συμψηφισθούν οι δύο φόροι, άν δεν γίνει δεκτή η πρόταση της. Στην πιό άσχημη περίπτωση, θα μπλοκάρουμε τον «Ευρωπαϊκό» φόρος άνθρακα, γιά αρκετό διάστημα ή θα μας δώσουν ( για να μας ξεφορτωθούνε ) απαλλαγή τέτοια, ώστε να μπορούμε να εκμεταλευθούμε τον λιθάνθρακά μας.
  Λόγω Φουκουσίμα είναι η καλύτερη περίοδος. Θα τούς βγούμε μπολσεβίκικα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ιαπετός 15/04/2011 15:31:07

   Εχεις τόσο μα τόσο δίκιο που πονάει!

   Παραδόξως η Fukushima θα έχει συνέπειες στην Ευρώπη, που γιατι να το κρύψωμεν άλλωστε κάπου ΄κάνει και αυτά που θέλουν οι Γερμανοί. Μετά το τσουνάμι, οι Γερμανοί θέλουν κατά 80% να κλέισουν τα πυρηνικά τους. Έλα όμως που τα πυρηνικά παράγουν το 23% της ηλεκτροδότησης... Και το κάρβουνο+λιγνίτης το 43%... Εάν κλείσουν τα πυρηνικά με τι θα ανικαταστήσουν; MONO με κάρβουνο ή/και αέριο από Ρωσία. Έχουν ήδη 22.000 αιολικά μεγαβάτ που παράγουν μόλις το 6,3% της ηλεκτροδότησης. Και εάν βάλουν ως δια μαγείας άλλα 22.000 δεν θα πάνε στο 12,6% αλλά στο 8 ή 9%. Και το ξέρουν. Για αυτό και ήδη μαλαγανεύουν την Νορβηγία να τους δώσει τα Υδροηλεκτρικά της για αντλησιοταμίευση. Την Ελβετία ήδη την έχουν αλλά οι Ελβετοί δεν θέλουν άλλο. Άρα, τι θα κάνουν;

   Βασικά πιστέυω ότι θα κάνουν γαργάρα τα πυρηνικά, αλλά υπάρχει και ελπίδα να κάνουν γαργάρα το κάρβουνο και τον φόρο του. Ήδη επιδοτούν τα αλουμίνιά τους για τον φόρο CO2 (αναδρομικά για το 2009). Εδώ βέβαια ο ύπνος του δικαίου, και απλά απολύουμε και κλείνουμε.

   Αν θες στοιχεία για αυτά που λέω,
   h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/2010-wasser-und-windkraft-inkl.html (για την Γερμανία)
   h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html (για την "οικο-παγίδα" στην οπόια έχουν πέσει)
   και
   h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/nordmenn-pass-opp.html για τις φιλοδοξίες του να χρησιμοποιήσουν τα Υ/Η της Νορβηγίας. Που καλή ιδέα είναι αλλά μια δύο φορές στην τελυταί 20ετία η Νορβηγία δεν είχε νερά και έκανε εισαγωγές. Και όταν ξανασυμβεί, τι θα κάνουν οι Γερμανοί;

   Δεν υπάρχει υποκατάστατο για ισχύ βάσης και, συγγνώμη, Μπιρμπίλη, Ζερβός, Τσιπουρίδης κλπ, διαπράττουν απιστία σε βάρος και της ΔΕΗ και της χώρας. Για τον ΓΑΠ άσε... Οι νεράϊδες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ιαπετός 15/04/2011 16:30:20

   Καλή πρόταση! να την προωθήσουμε, σαν ιδέα, και στους ευρωβουλευτές μας, οι οποίοι, όπως διάβαζα πριν λίγο στη "Δημοκρατία", με Κουμουτσάκο προεξάρχοντα, συγκροτούν επιτροπή διερεύνησης της σκοπιμότητας δημιουργίας πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου (δηλ. πέρασαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την αναγκαιότητα δημιουργίας της επιτροπής αυτής).

 17. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/04/2011 16:08:39

  Αρχαίε ξέρεις ότι συμφωνούμε ως προς τη -δυστυχώς- ιδιοτελή και όχι σώζω τον πλανήτη κλπ, θεματολογία της πράσινης ανάπτυξης.

  Κι όπως το λες, όπως πάνε να μας επιβάλουν διάφορα πχ με το Σύμφωνο για το Ευρώ, οι στόχοι 20-20-20 περί ΑΠΕ είναι ήδη στόχος-νομική υποχρέωση όλων των Κρατών-Μελών, ενώ ο νόμος για τον άνθρακα 'θα' επιβληθεί σε λίγα χρόνια.
  Αν δεν γίνει τώρα σοβαρή συμμαχία και αρκετές χώρες με επιχείρημα την κρίση να πάνε και να πουν στις Βρυξέλλες πως αυτά πρέπει να αλλάξουν, δεν θα γίνει τίποτα, δεν μπορούμε μόνοι μας (και να καταλάβαιναν, ή να ήθελαν οι πολιτικοί μας). Χρειάζεται διαπραγμάτευση και αλλαγή των κανονισμών.

  Τώρα για την Ελλάδα, ίσως πρέπει να εκπονηθεί, επιστημονικά αλλά όχι συντεχνιακά, ένα μενού επιλογών με το κομμάτι εκείνο των ΑΠΕ που πραγματικά θα συνέφεραν μια χώρα με την ηλιοφάνεια της δικής μας (μια αφαλάτωση σε κανένα νησάκι στο πουθενά να λειτουργεί με φωτοβολταϊκό, ειδικά ελληνικό, δεν μας χαλάει τόσο ελπίζω.. όχι να πουλάει στο δίκτυο, αυτο-κατανάλωση). Να δούμε πραγματικά πόσα ΑΠΕ σηκώνουμε οικονομικά, να κάνουμε πχ γεωθερμία ιδιαίτερα στην περιφέρεια που δεν έχει κόστος και είναι κι η πιο καθαρή ΑΠΕ νομίζω, μεγάλο βάρος στην εξοικονόμηση, όλα αυτά. Ένα πράσινο μενού, αλλά το σωστό μενού! (ποιος γράφει το σχετικό πρόγραμμα της νδ?...)

  Περιττό να πω ότι συνδέεται και με την παιδεία, πχ οι μηχανικοί (λόγω κρίσης και στα ως τώρα αντικείμενά τους) έπεσαν στις ΑΠΕ, αλλά τα φανταστικά μας πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν βγάζουν τέτοιους μηχανικούς ή τεχνικούς, 'γεωθερμικούς', ενεργειακούς επιθεωρητές, ακόμα κ τεχνίτες φυσικού αερίου που τώρα πάνε μόνο οι υδραυλικοί και συχνά χωρίς εξειδίκευση (δεν είπα για αιολικούς μη φωνάξεις).
  Δηλαδή τους βγάζουν στο χαρτί γιατί οι μηχανικοί είναι (είμαστε) φανταστικοί τύποι που τα κάνουν όλα (αυτοσαρκασμός), αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πάνε και πληρώνουν σεμινάρια και μάλιστα αμφιβόλου κατάρτισης συνήθως, για να πάρουν τις γνώσεις που απαιτούνται. Κάτι δεν πάει καλά.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ victoria (true) 15/04/2011 16:41:09

   Βικτώρια, για τα σεμινάρια να σου πω εγώ τι έχω αντιληφθεί να πηγαίνει θεόστραβα. Όχι πως έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη τα ανώτατα ιδρύματά μας, αλλά οι ευθύνες της πολιτείας εδώ δεν έχουν τελειωμό ... Πρόσφατα μου διηγήθηκε φίλος, που μπήκε στον κατάλογο προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ , ότι το υπουργείο αγνοεί παντελώς τη θεσμοθετημένη του υποχρέωση να καταρτίσει αυτή τη νέα γενηά επιθεωρητών μέσα από ειδικά σεμινάρια του ΤΕΕ. Προφανώς, ούτε το ίδιο το ΤΕΕ δεν είναι σε θέση να βρεί αντίστοιχους εκπαιδευτές, κι έτσι οι έρμοι "προσωρινοί" και δη όσοι εξ αυτών έχουν και λίγη τσίπα, πληρώνουν ιδιωτικά σεμινάρια της αγοράς, προκειμένου να μην πάρουν στο λαιμό τους τον κοσμάκη με τα τερτίπια των φωστήρων μας!

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ δρόμος 15/04/2011 18:02:34

    Έχεις δίκιο. Είναι δύο θέματα, το τι θα μπορούσε να ενταχθεί μέσα στο εκπαιδευτικό syllabus και τι είναι περαιτέρω εξειδίκευση.
    Όσο για το ΤΕΕ, μην αρχίσω... μαχόταν λυσσαλέα για την αποκλειστικότητα της σεμιναριομπίζνας.

    Να πω κι άλλη μια κακία? (αφού μου μπήκε)
    Οι καθηγητές και λέκτορες και λοιποί επαϊοντες γιατί να τα μάθουν δωρεάν στους φοιτητές, ενώ μπορούν να τα διδάξουν επί πληρωμή στους αποφοίτους μηχανικούς?

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ victoria (true) 15/04/2011 19:42:31

     Παλιότερα είχα διδάξει σε κάποιο σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ. Όχι ιδιαίτερα καλοπληρωμένο, παρόλο που οι απαιτήσεις ήταν αυστηρές. Τότε όμως, "λεφτά υπήρχαν", από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, και σίγουρα πολλοί επιτήδειοι έφαγαν από αυτά, πριν τους εκπαιδευτές, που μάλλον ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ως είθισται στο ελληνικό δημόσιο. Τώρα όμως το χρήμα εξέλιπεν, άρα και το ενδιαφέρον των μεσαζόντων να στήσουνε παρόμοιες μπιζνεσούλες, σε βάρος των μηχανικών.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ victoria (true) 15/04/2011 16:59:17

   h++p://www.euro2day.gr/specials/opinions/132/articles/635502/Article.aspx#gigyacomments για λίγη ανθρώπινη λογική. Για μηχανικό τον κόβω...

   Όσο για τα τετελεσμένα της Ευρώπης...1) Ποιάς από όλες, 2) η Πολωνία συζητάει εξαίρεση από τον φόρο άνθρακα λόγω φτώχειας, 3) Η Γερμανία αρχίζει αναδρομικές επιδοτήσεις των βιομηχανιών της για τον φόρο άνθρακα.

   Προσπαθώ να ξυπνήσω κανένα δικό μας (Έλληνα) βουλευτή. Σε ποιόν να πάω; Στον Farage;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ archaeopteryx 15/04/2011 17:44:51

    αρχαίε, δοκίμασε τον Κουμουτσάκο και τη Ρόδη Κράτσα.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ archaeopteryx 15/04/2011 18:06:16

    Έχω κάποιες ιδέες, αλλά θα πρέπει να πάρεις μαιλ μου από φάκτορα αν θες.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ victoria (true) 15/04/2011 21:18:18

     έστειλα σχετικό ραβασάκι

     το δικό μου είναι archaeopteryxgr παπάκι gmail τελεία com

 18. anonymous avatar
  anonymous 15/04/2011 16:25:20

  Πιλοτικό πρόγραμμα ‘οικολογικού ελέγχου σπιτιών’ στη Βοστώνη, με θερμικές κάμερες. Ο Μεγάλος Αδελφός στο σπίτι χάριν της πράσινης ενέργειας

  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

  Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες του δρόμου σε επίπεδο διάχυσης της θερμότητας στη Βοστώνη αποτελεί μέρος ενός συστήματος για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα βελτίωσης του ενεργειακού σπιτιού, καθώς και να οδηγήσει τους καταναλωτές σε πράσινες επιχειρήσεις.

  Σύμφωνα με το CBS, το σχέδιο είχε διακοπεί μετά από τη δημόσια κατακραυγή για την παραβίαση του ιδιωτικού βίου, ότι δηλαδή «οι θερμικές κάμερες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια". Περαιτέρω αντιρρήσεις εκφράστηκαν σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της τέταρτης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι αναφέρουν για τον "προγραμματισμό σχετικά με την κατανομή των φωτογραφιών και την ανάλυση μαζί με τους ιδιοκτήτες σπιτιού, και ήλπιζαν ότι τα ευρήματα θα αύξαναν την εγγραφή σε ενεργειακά προγράμματα καθώς επίσης και τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών."

  Το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί η χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση της ενέργειας, έχει ήδη χαρτογραφήσει θερμικά όλη την πόλη του Cambridge στη Μασαχουσέτη. Εκπρόσωποί του καυχώνται ότι αυτοματοποιημένες κάμερες που συνδέονται με οχήματα που θα συλλέγουν στοιχεία «παρόμοια με τον τρόπο που τα οχήματα του Google Street View έχουν αποκτήσει οπτικές εικόνες». Το διάρκειας 55 δευτερολέπτων βίντεο ρίχνει μια ματιά στο σύστημά τους.

  Το πρόγραμμά τους έχει ως στόχο τον "εξορθολογισμό" της διαδικασίας ελέγχου του σπιτιού προσφέροντας στους καταναλωτές και τις ρυθμιστικές αρχές συγκεκριμένους αριθμούς να εργαστούν στοχεύοντας τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Το σχέδιο που θα λέγεται «κάνε δυνατό την ‘αναγνώριση της διαρροής ενέργειας» θα έχει:

  Λογισμικό που θα μεταφράσει τις θερμικές εικόνες σε δεδομένα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της ενεργειακής απόδοσης, όπως οι εκτιμήσεις του κόστους για τις βελτιώσεις και τις αποδόσεις αυτών. Οι οικιακοί ενεργειακοί έλεγχοι, οι οποίοι μπορεί να είναι χρονοβόροι και δαπανηροί, συνήθως εντοπίζουν τοποθεσίες που χρειάζονται βελτίωση, αλλά δεν προσφέρουν τις προτάσεις σχετικά με το πιθανό κόστος και τα οφέλη από την αντιμετώπισή τους.

  Παρόμοια τεχνολογία θερμικής απεικόνισης έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό από την αστυνομία για τον εντοπισμό εμπόρων ναρκωτικών ή άλλων εγκληματιών, από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις διάσωσης, τη βιομηχανία και σε άλλες εφαρμογές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.