#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2013 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς Βενιζέλο: Πάντα ξεχνά η πεθερά πως ήτονε και νύφηΑπάντηση στον Αντ. Σαμαρά για την ομιλία του στο Ναύπλιο, έδωσε ο κ. Βενιζέλος, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Είναι ο ίδιος κ. Βενιζέλος που θυμίζουμε ότι πέρασε νόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είναι ο ίδιος που τον βλέπουν οι Ευρωπαίοι και αλλάζουν δρόμο διότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών κορόιδεψε Έλληνες και ξένους όσο κανείς άλλος.

Είναι ο ίδιος που ήταν τσάρος της Οικονομίας και ένας εκ των βασικών υπευθύνων της διάλυσης της χώρας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και είναι ο ίδιος που ελέγχεται για το γεγονός ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν αξιοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν απάντησε στις κατηγορίες Παπακωνσταντίνου, δεν έχει απαντήσει και για το αν θέλει πρόωρες εκλογές προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τις πράσινες αμαρτίες.

Τώρα, λοιπόν, ο ίδιος άνθρωπος επιτίθεται στον πρωθυπουργό και λέει ότι δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι κατηγορεί τον κ. Σαμαρά γιατί δεν έχει γίνει τίποτε εδώ κι ένα χρόνο στη δημόσια διοίκηση. Μα γιατί δεν τα λέει αυτά στον κ. Κουβέλη που τοποθέτησε τον κ. Μανιτάκη στο κρίσιμο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Γιατί κάθε πρόταση που γίνεται για μαχαίρι στο δημόσιο προσκρούει στις αντιδράσεις των δήθεν ευαίσθητων κοινωνιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Και στο κάτω – κάτω γιατί δεν έκανε ο ίδιος τίποτε ως «συνέταιρος» στην κυβέρνηση αντί να καταγγέλλει;

Αλλά μπορούμε να του κάνουμε μια πρόταση για να διευκολυνθεί ο ίδιος αλλά και για να καταλάβουμε κι εμείς το βάθος της υποκρισίας του. Να γίνει ανασχηματισμός, να αναλάβει αυτός το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να προχωρήσει στις απολύσεις που ο ίδιος έχει προσυπογράψει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τότε θα καταλάβουμε τι είναι ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Και μήπως να μας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ τι έκανε επί δεκαετίες και γιγάντωσε το Δημόσιο ώστε σήμερα να μη μαζεύεται με τίποτε και την «καυτή πατάτα» των αποφάσεων να καλείται να λάβει ο κ. Σαμαράς. Η αναβλητικότητα του ΠΑΣΟΚ να φτιάξει από την αρχή το κομματικό κράτος που δημιούργησε, μας οδήγησε σε επώδυνες αποφάσεις.

Ο κ. Βενιζέλος έχει επιλεκτική μνήμη και ξεχνά τι έκανε για να φτάσει η Ελλάδα να αναγκάζεται να κλείσει την ΕΡΤ και να την ξανανοίξει μικρότερη. Όπως λέει ο λαός και ο κ. Βενιζέλος φαίνεται δε γνωρίζει: «Πάντα ξεχνά η πεθερά πως ήτονε και νύφη».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιπποκράτους:

«Μία κομματική εκδήλωση στην οποία δόθηκε πρώιμος προεκλογικός τόνος δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να απευθυνθεί ο κ. Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας γιατί αυτά τα έχει δείξει κατ' επανάληψη και με τεράστιο κόστος. Όταν άλλοι ζούσαν την εύκολη αντιμνημονιακή τους περίοδο, πρότειναν ανύπαρκτα «ισοδύναμα μέτρα» και οδηγούσαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αμέσως μετά από τη μεγάλη και δύσκολη συμφωνία του Φεβρουαρίου 2012, το κούρεμα του χρέους και τη γιγαντιαία δόση των 75 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς στο Ναύπλιο έκανε πως δεν κατάλαβε ποια είναι τα θέματα. Το πρώτο θέμα είναι η φυσιογνωμία και η λειτουργία της κυβέρνησης που την ήθελε μονοκομματική, αλλά αυτή είναι τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ανάγκης και μπορεί να λειτουργήσει μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της προγραμματικής συμφωνίας και της θεσμικής ισοτιμίας.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η αντίληψη για τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις θέλουν σχέδιο, συστηματικότητα, προετοιμασία, σεβασμό των θεσμών και των διαδικασιών.

Μεταρρύθμιση δεν είναι αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού, κατά παράβαση των βασικών αρχών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές, όταν ήδη έχουμε χάσει πολύ χρόνο χωρίς αποτέλεσμα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων παρά τις επίμονες προτάσεις μας.

Καλούμε τον κ. Σαμαρά να μιλήσει με ειλικρίνεια.

Επί ένα χρόνο δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης σε σχέση με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Κατά 2.000 τώρα, κατά 4.000 στο τέλος του έτους. Η σχετική γραπτή συμφωνία των τριών αρχηγών δεν εφαρμόστηκε και ξαφνικά επέπεσαν στη δημόσια τηλεόραση, που χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, αλλά με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, γνωστό, συγκεκριμένο, εγκεκριμένο από τη Βουλή. Όχι στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε!

Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αντιστρέψει θεωρώντας ότι το σημείο εκκίνησης είναι η οπισθοχώρηση που έγινε με τις μονομερείς και αντιθεσμικές ενέργειες όχι μόνο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και ως προς τη λειτουργία της Βουλής και της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανήσυχο πνεύμα avatar
  Ανήσυχο πνεύμα 16/06/2013 19:39:30

  '' Κυβερνητικός εταίρος '' δεν είναι αυτός ο σοβαρός και αξιόπιστος κύριος στη φωτογραφία; Οι αμαρτίες τελικά, πληρώνονται πανάκριβα.
  Να΄τος μας τώρα στα τελευταία του και τιμητής και φιλολαϊκός ηγέτης.
  Ζούμε μεγάλες στιγμές.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Ανήσυχο πνεύμα 17/06/2013 00:14:09

   Εναμιση χρονο το γραφω...τωρα δικαιωνομαι ως nickname..!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/06/2013 19:46:27

  Μέγιστη υποκρισία να κατηγορεί το Σαμαρά για λάθη και παραλείψεις του υπουργού που πρότεινε ο Κουβέλης. Αυτό είναι τρανή απόδειξη έλλειψης επιχειρημάτων και ενοχής που προσπαθεί να φορτώσει αλλού. Μάλλον πάμε για εκλογές πάντως, πράγμα που δείχνει το απύθμενο της υποκρισίας τους να το παίζουν πως νιώθουν την ευθύνη για την πορεία του τόπου και ενώ επέβαλλε το γνωστό χαράτσι τώρα για τη ΔΕΗ βάζει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες...

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ Γεώργιος Τ. 17/06/2013 00:24:29

   Ο Μπένυ είναι υποκριτής αλλά όχι τρελός να προκαλέσει εκλογές. Απλώς προσπαθεί να μαζέψει αριστερά ψηφουλάκια. Εκλογές μόνο από μεγάλο ατύχημα μπορούν να προκληθούν.

 3. KALIOPI VRANA avatar
  KALIOPI VRANA 16/06/2013 20:00:23

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

  • SotR avatar
   SotR @ KALIOPI VRANA 17/06/2013 00:50:01

   Σωστό !!!

 4. KALIOPI VRANA avatar
  KALIOPI VRANA 16/06/2013 20:03:02

  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ?

  • SotR avatar
   SotR @ KALIOPI VRANA 17/06/2013 00:50:29

   Επίσης σωστό !!!

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ KALIOPI VRANA 17/06/2013 03:22:17

   Δύο συμβουλές για να τα πάμε καλά:

   1ον Γράψτε παρακαλώ με μικρά. Τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ και
   2ον Ενώστε τις σκέψεις σε ένα κομμάτι και δημοσιεύστε το για να μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε πιο άνετα.

   Μερσί.

   • Ανδρεας45 avatar
    Ανδρεας45 @ Χαλκιδέος 17/06/2013 09:45:21

    Αυτο το κανουν,για να μην χρησιμοποιουν τονους και ξεφτυλιζονται.

 5. aris. aold avatar
  aris. aold 16/06/2013 20:19:00

  Nα τον χαίρονται οσοι από την ΝΔ τον υποστήριζαν ενθερμα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

  Κανονικά έπρεπε να είναι κατηγορούμενος οπως ο Παπακωνσταντίνου.

 6. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 17/06/2013 00:16:45

  Προφανώς θίχτηκε γιατί δεν τον ρώτησε ο Σαμαράς. Όμως το προηγούμενο διάστημα που ερωτήθηκε και είχε συμφωνήσει τι έκανε; “Είχαμε συμφωνήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών που δεν έγιναν”. Τώρα κατηγορεί τον Σαμαρά γιατί δεν εφάρμοσε τη συμφωνία. Όμως τελικά ποιός εφαρμόζει; Ο Σαμαράς ή όλοι μαζί; Αν συμφώνησε που είναι το πρόβλημα; Ο Σαμαράς εφάρμοσε. "Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά".
  Με μπέρδεψε.....Τι σου είναι η ρητορική βρε παιδί μου.....

 7. Ήσκιος avatar
  Ήσκιος 17/06/2013 00:45:32

  Οτι ...ήτονε νύφη, ήτονε! Όλα κι όλα. Το σωστό να λέγεται.

 8. Ήσκιος avatar
  Ήσκιος 17/06/2013 00:47:12

  Σωστό κι αυτό. Είχατε διορατικότητα!

 9. tassos avatar
  tassos 17/06/2013 07:59:13

  Είναι Δευτέρα πρωί και θα τολμήσω μια πρόβλεψη. Απο το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, θα κληθεί να τους βγάλει το ΣτΕ. Έτσι κανένας δεν θα έχει κάνει "πίσω" και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Μένει να δούμε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.