#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2010 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προπαγανδιστική εμπάθεια, ή σκέτη ανοησία;Είναι δυνατόν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν... πολλαπλασιασμό να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο και μάλιστα από τις σελίδες του «σοβαρού» τύπου; Στην Ελλάδα είναι!

Κι είναι δυνατόν να μη τους «μαζεύει» κανείς;

Όταν υπηρετούν την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, προφανώς είναι...

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε κάποια στιγμή, στην συνέντευξή του της περασμένης Δευτέρας (στο Γιάννη Πρετεντέρη), ότι κάθε άνεργος στοιχίζει στο κράτος 1000 ευρώ:

500 από το επίδομα ανεργίας που προηγουμένως το κράτος δεν κατέβαλε και τώρα καταβάλει.

και 500 από τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) που προηγουμένως έμπαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα δεν θα μπαίνουν.

Πρόκειται για στοιχείο που ανέφερε προηγουμένως ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης...

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι το ποσό αυτό επί 150 χιλιάδες νέους ανέργους ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο. Δηλαδή όσα αφαίρεσε η κυβέρνηση από τους χαμηλοσυνταξιούχους κόβοντας τη 13 και τη 14η σύνταξη.

Μ’ άλλα λόγια, όσα κέρδισε το έλλειμμα από τη μία (με το πετσόκομα των συντάξεων), τα έχασε από την άλλη (από την αύξηση της ανεργίας).

Και τώρα η κυβέρνηση έχει απελπισμένους συνταξιούχους, πολύ περισσότερους ανέργους και το ίδιο ταμειακό αποτέλεσμα...

Δύο αρθρογράφοι σε σοβαρές εφημερίδες, η Βούλα Κεχαγιά στα «Νέα» την Τετάρτη και ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «Καθημερινή» το Σάββατο, βιάστηκαν να ...«διαψεύσουν» την Αντώνη Σαμαρά:

150 χιλιάδες επί 1000 ευρώ που στοιχίζει ο καθένας κάνουν 150 εκατομμύρια, όχι ενάμιση δισεκατομμύριο, απάντησαν!

Και κανείς δεν βρέθηκε να τους πει τα εξής απλά:

1000 ευρώ κοστίζει ο κάθε άνεργος το μήνα!

Αλλά οι υπολογισμοί στο δημόσιο Προϋπολογισμό γίνονται με το χρόνο.

1000 ευρώ επί 12 μήνες κάθε 12 χιλιάδες ετησίως.

12 χιλιάδες για κάθε άνεργο, επί 150 χιλιάδες νέους άνεργους που προκύψαν τον τελευταίο χρόνο κάνει ένα δισεκατομμύριο 800 εκατομμύρια (όχι 150 εκατομμύρια)

Γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι πληρώνονται με το μήνα, οι άνεργοι παίρνουν την αποζημίωσή τους κάθε μήνα, οι εισφορές καταβάλλονται με το μήνα. Και ο χρόνος – πώς να το κάνουμε; - έχει δώδεκα μήνες.

Για την ακρίβεια, οι υπολογισμοί Σαμαρά ήταν πολύ μετριοπαθείς, όχι «υπερβολικοί»: Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν, το φόρο εισοδήματος των εργαζομένων που τους χάνει το κράτος για καθένα που περνά στην ανεργία. Ούτε τις απώλειες από μειωμένη κατανάλωση (ΦΠΑ), διότι οι άνεργοι μειώνουν την κατανάλωσή τους.

Μαζί με αυτά, οι πραγματικές απώλειες του κράτους για κάθε άνεργο είναι παραπάνω από 16 χιλιάδες το χρόνο, ή 2,5 δισεκατομμύρια για 150 χιλιάδες νέους άνεργους.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε μόνο την άμεση ταμειακή επιβάρυνση του κράτους από την ανεργία. Όχι την συνολική που είναι πολύ μεγαλύτερη.

Κι όμως, έσπευσαν να τον «διαψεύσουν», θεωρώντας ότι ήταν «υπερβολική»!

Τους διέφυγε ότι οι υπολογισμοί που ανέφερε ήταν μηνιαίοι, ενώ ο δημόσιος Προϋπολογισμός γίνεται σε ετήσια βάση. Ούτε αυτό δεν κατάλαβαν.

Δεν ξέρουν απλή αριθμητική.

Τους έλειψε η κοινή λογική;

Τους περίσσεψε η εμπάθεια;

Δεν βρέθηκε κανείς να τους υποδείξει το λάθος τους – να μπερδέψουν τα μηνιαία με τα... ετήσια στοιχεία – πριν το δημοσιεύσουν;

Δεν βρέθηκε κανείς να διαβάσει το πρώτο δημοσίευμα, με τέτοιο «μαργαριτάρι», ώστε να μην επανέλθουν με «δεύτερο»;

Τι να πει κανείς;

Αντιοικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/11/2010 19:51:23

  Μεταξύ μας, σιγά να μην έμπαιναν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία. Που ζούμε, στη Φινλανδία;

 2. nasos avatar
  nasos 06/11/2010 19:58:45

  ειδικά ο ΔΟΛ,επειδή ζορίζεται οικονομικά έχει μετατραπεί κανονικά και με το νόμο σε γραφείο Τύπου του Μαξίμου
  η Καθημερινή απ'την άλλη δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει με την στάση της,δεν έκρυψε ποτέ την νεοφίλ γραμμή της και εφόσον ο ΓΑΠ έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της εφαρμογής του νεοφίλ Μνημονίου,το Φάληρο βάζει πλάτη στον ΓΑΠ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ nasos 06/11/2010 20:10:10

   Ο εκλαϊκευτής του νεοφιλελευθερισμού είναι ο Άρης Πορτοσάλτε. Που γενικά είναι άσχετος με τα οικονομικά, αλλά έχει τον Μπάμπη εν είδει γκουρού. Κατά τον Άρη, ο,τιδήποτε συμβαίνει στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο είναι εξ ορισμού καλό.
   Η προσωποποίηση της ημιμάθειας, σε ρόλο Σαβοναρόλα του νεοφιλελευθερισμού με καθημερινό πρωινό ραδιοφωνικό κήρυγμα.
   Υπάρχει και ο άλλος φανατίκλας neolib ιεροκήρυκας, ο κρατικοδίαιτος Γιάννης Λοβέρδος της πλατείας Κολωνακίου και του Κολλεγίου Αθηνών.

   Ολα τα ιδεολογικά φρούτα στην Ελλάδα με καθυστέρηση έρχονται και εμείς καθόμαστε και τα θαυμάζουμε ως πράγματα καινά και εξαίσια, τη στιγμή πού στην πηγή τους πηγαίνουν για απόσυρση...

   • nasos avatar
    nasos @ ΒΙΣ 06/11/2010 20:19:26

    από τους τρεις προαναφερθέντες,αυτός που μου την σπάει στα αλήθεια είναι ο Λοβέρδος,ο οποίος δεν φτάνει που παριστάνει τον κήνσορα,φαίνεται να πιστεύει πως στ'αλήθεια αξίζει να είναι κήνσορας
    ποιός; αυτός που με την Βραδυνή μοίραζε τα πορνό dvd τρία-τρία

    • Y. avatar
     Y. @ nasos 06/11/2010 21:52:25

     Ξέχασες και τη συνάντηση στο Κολωνάκι με το Κοτρώτσο και τους γερμανούς αντιπροσώπους στα εξοπλιστικά, αλλά όλα τα λεφτά είναι ο όρος “νεοφίλ” που εισήγαγες. Μετά τους σινεφίλ, και οι νεοφίλ. Κοπιράρισέ το!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΒΙΣ 06/11/2010 23:35:54

    Όλοι τούτοι οι παρ' ημίν "προοδευτικοί" της εποχής του χαλκού! Μας πουλάνε για νέα τα δοκιμασμένα και εντελώς ξεπερασμένα ματζούνια του νεοφιλελευθερισμού

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nasos 06/11/2010 20:29:39

   Με αφορμή αυτό, θα ρωτούσε όμως κανείς, και νομίζω έχει αξία: Ποιό είναι το οικονομικό δόγμα της ΝΔ αυτή τη στιγμή;
   Το team του Αλογοσκούφη είχε σαφώς νεοφιλελεύθερη γραμμή, "των αγορών", αλλά πάει αυτό (διεθνώς), πιάστηκε στον ύπνο από την κρίση. Το βραχύβιο διάλειμμα Παπαθανασίου δεν νομίζω να είχε κανένα credo, αυτοί ήταν γενικώς της "εντόπιας αγοράς", εννοώντας τους εμπόρους, εισαγωγείς κτλ.
   Στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχουν σαφώς έντονη Κευνσιανή γραμμή, της κρατικής δαπάνης, με "δεξιά" αντιπολίτευση τους ταλιμπάν του corporate world (Tea Party) και "αριστερή" αντιπολίτευση τους ακόμα πιό σκληρούς Κευνσιανούς (τύπου Κρούγκμαν, Ρουμπίνι).
   Στην ΕΕ είχαμε μια μετριοπαθώς νεοφιλελευθερίζουσα ομάδα στη Γερμανία που καταρρέει (η γραμμή Βέστερβέλε - Deutsche Bank, με αποδοχή από τη Μέρκελ), τον σαφώς Κευνσιανό Γκόρντον Μπράουν (ήδη κατέρρευσε) και έναν ρετρό αναδυόμενο "νησιωτικό νεοφιλελευθερισμό" στη σημερινή Βρετανία. Από κεί και πέρα, όλο σχεδόν το φάσμα των ισχυρών πολιτικών δυνάμεων, από τους συντηρητικούς Σαρκοζύ και Σόιμπλε, τους Ιταλούς ομοίους, μέχρι και τους Ισπανούς ή Πορτογάλους Σοσιαλιστές και τους Γερμανούς Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες, ακολουθούν την ίδια περίπου γραμμή, αυτή που λέγαμε μικτή οικονομία ή κοινωνική οικονομία της αγοράς. Αλλά στη φάση αυτή, όλοι αυτοί δεν προτείνουν Κευνσιανά μέτρα, δηλαδή κρατικές δαπάνες και χρέωση. Αυτό το κάνουν μόνον οι Αμερικάνοι, και οι Ευρωπαίοι, δεξιοί και αριστεροί τους επικρίνουν.
   Η ΝΔ τι είναι, μέσα σε όλα αυτά; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ο Θείος 06/11/2010 22:02:43

    Mα εχει δημοσιευθει και αρθρο του Σαμαρα για την κοινωνικη οικονομια της αγορας που την αποκαλει και κοινωνικο φιλελευθερισμο.
    Νομιζω οτι ειναι σαφεστατο.Οσο για τα αμεσα μετρα υπαρχει ολοκληρο προγραμμα απο τις 7 Ιουλιου.
    Φυσικα και δεν ειναι δυνατον αυτη τη στιγμη με τα χρεη να ακολουθηθει κευνσιανη γραμμη.Αλλο ομως μη κευνσιανη γραμμη και αλλο ΦΠΑ στα ουρανια.Παν μετρον αριστον.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ο Θείος 06/11/2010 23:43:04

    Διάβασε την πρόταση Σαμαρά - ΝΔ για την Οικονομία που εκφράστηκε πρώτη φορά την 7η Ιουλίου 2010 (αν δεν κάνω λάθος).

    Eκεί θα βρεις απαντήσεις σε αυτό που ζητάς (βλ. www.nd.gr).

    Εν ολίγοις η πρόταση Σαμαρά συνδυάζει αρμονικά οικονομική ελευθερία και κοινωνική συνοχή - στα πλαίσια της Δημοκρατίας, δηλαδή ισορροπεί την παραδοσιακή Αγγλοσαξονική Οικονομική Σκέψη με τη σύγχρονη Ηπειρωτική Ευρωπαϊκή Πολιτική Σκέψη και την Ελληνική φιλοσοφική παράδοση.

    Αυτό το ιδεολογικό αγώνισμα (περί αυτού πρόκειται) ονομάζεται κοινωνικός φιλελευθερισμός και είναι το σημείο που συναντιέται ο Adam Smith με την το John Meynard Keynes και ο Max Weber με τον Αριστοτέλη.

    • Νασος avatar
     Νασος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/11/2010 00:53:55

     ελα παιδια να σοβαρευτουμε λιγο! Ας μην πετάει ο καθένας στο blender οτι έχει πάρει τ' αυτί του για να μας το σερβίρει μετά ως "ιδεολογικό αγώνισμα"! Τι είναι η οικονομία σουβλάκι για να το φάς με ή χωρις τζατζίκι; Να παραγγείλουμε, τότε, μια αγορά με ολίγη απο κρατικο παρεμβατισμό και μια γερή δόση κοινωνικου κράτους, να καθαρίσουμε! έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, φοβάμαι πως χρειάζεται μια καινουργια οικονομική θεωρία για το πως θα 3εφουσκώσει λιγάκι η φουσκα πριν κάνει το μπαμ!

     • ο παγωτατζής avatar
      ο παγωτατζής @ Νασος 07/11/2010 01:04:29

      Καμμία νέα θεωρία..
      τυπωνεις και μοιράζεις χαρτάκια, και κρατάς τόν κόσμο όσο μπορείς ήρεμο και ευτυχισμένο...
      απλώς μαλώνουν ποιός πρέπει να έχει το δικαίωμα να τό κάνει..Ποιός πρέπει να τό ελέγχει ρε παιδάκι μου,για να καταλάβεις
      Και ώσπου να συμφωνήσουν θα ύποφέρουμε!

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 06/11/2010 23:47:15

    Θείε,
    σου απαντώ και εδώ, ότι κάθε αναφορά σε προ του Ευρώ Οικονομολόγους έχει ενδεικτική μόνο αξία για τα επί μέρους κράτη της Ευρωζώνης. Εδώ, πλέον, δεν έχουμε εθνικό έλεγχο του νομίσματος και των εμπορικών συνόρων, που αποτελούν τις σταθερές, επί των οποίων βασίστηκαν όλοι στα έργα τους. Ίσως οι Βόρειοι, έχοντας κοινά οικονομικά χαρακτηριστικά και συμφέροντα και την δύναμη να ελέγχουν τα κοινά οικονομικά σύνορα και το Ευρώ, ως πλειοψηφία σε όλα τα όργανα, να μπορούν να ξεφυλλίζουν καμμιά σελίδα των Παλαιών. Για μας τους υπόλοιπους, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΝΕΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ. Αλλοιώς θα ερμηνεύουμε λάθος όλα τα τεκταινόμενα. Με κάθε σεβασμό στο έργο τους, είναι άχρηστοι για τα περισσότερα από τα σημερινά ενδοευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 07/11/2010 00:20:37

    Μιλώντας περί ρευμάτων, ξέχασα το ουσιαστικό:
    Δεν νομίζω ότι, η ΝΔ έχει διαθέσιμες συγκεκριμένες απαντήσεις για το πρακτέο. Η γενική της όμως κατεύθυνση ξεκαθαρίστηκε, ως Κεϋνσιανής, επίσης καταβολής ("κοινωνικός φιλελευθερισμός"). Θυμίζω ότι οι "φιλελεύθεροι" απανταχού, στέκονται απέναντι στους συντηρητικούς κραδαίνοντας την "αύξηση της παραγωγής" απέναντι στον "ισοσκελισμό του προϋπολογισμού". Τώρα, πως αυτό θα γίνει χωρίς νόμισμα και σύνορα, θα ρωτήσω με πρώτη ευκαιρία το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ και θα επανέλθω. Και, αν ο Ψυχραιμίας με διαφωτίσει για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ποσοτικά και χρονικά, καθεμιάς παραγράφου του προγράμματος της 7ης Ιουλίου θα ήμουν ευγνώμων. Γιατί εγώ παραιτήθηκα μετά από προσπάθεια να το αξιολογήσω, χαρακτηρίζοντάς το ως "γενικόλογο πολιτικό πόνημα".

 3. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 06/11/2010 21:19:39

  Eσύ ψάχνεις ..ψύλλους στα άχυρα..πού να μήν είναι και πράσινοι...και τυφλοί..και κουφοί!! Τί πιθανότητες έχεις;;;;;;
  Εδώ ακόμα ποιό απλή αριθμητική με απλά νούμερα(πρόσθεση-αφαίρεση),πού βγαίνουν από τό ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ προσχέδιο του προυπολογισμού τό 2011 ,και δεν τούς ενδιαφέρει.Οχι γιατί είναι ηλίθιοι(ίσως;),όσο γιατί είναι απλά εγκάθετοι,πιστά κομματόσκυλα(ποικιλόχρωμα αναλόγως), έχουν αφεντικό, πού τούς πληρώνει για τήν αναπηρία τους .

  ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011(σε εκ. €)
  Καθαρά έσοδα = 56.340
  ------------------
  Πρωτογενείς δαπάνες = 51.850
  Χρεωλύσια = 27.625
  Τόκοι = 15.800
  Εξοπλιστικά = 1.600
  --------------------
  96.875
  --------------------
  Συνολικό έλλειμα 40.535

  40 ΔΙΣ ΕΛΛΕΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  Σε βεβαιώ ότι καμία οικογένεια-καμία επιχείρηση-κανένας οργανισμός-καμία οντότητα δεν στέκεται με τέτοια νούμερα προϋπολογισμού/απολογισμού. Κι αν στέκεται, αυτό συμβαίνει πρόσκαιρα, πουλώντας ότι περιουσία υπάρχει, μέχρι αυτή να τελειώσει και να μείνουν μόνο οι δόσεις και οι τόκοι.

  Από που θα προέλθει ο νέος πλούτος για να πληρωθεί το έλλειμμα και το χρέος;

  ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!! ΑΠΑΘΕΙΑ!! ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΟΜΑΤΟ........

  Καί αναρωτούνται 1000 Χ 150000 κάνει,πόσο κάνει ,όχι δεν κάνει κλπ, και άλλα φαιδρά.
  ΑΠΑΤΕΩΝΕΕΕΕΣ!
  ΠΙΣΣΑ και ΠΟΥΠΟΥΛΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ο παγωτατζής 06/11/2010 21:34:09

   Τι προτείνεις λοιπόν, πέρα από φωνές και εξαλλοσύνες;
   Η Ελλάδα είναι η 26η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη, άν αθροίσεις αλγεβρικά ιδιωτικό πλούτο και κρατικό (αρνητικό, δηλαδή έλλειμα) πλούτο. Επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.
   Το κρατικό χρέος ΕΙΝΑΙ ο ιδιωτικός πλούτος. Που προήλθε από φοροδιαφυγή, καταλήστευση κτλ (σύν κάτι ψιλά νόμιμος). Άρα;
   Απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών μου φαίνεται το πιό λογικό.

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Ο Θείος 06/11/2010 21:39:55

    STGM, προσωπικά με δελεάζει το πρόγραμμα εξουσίας της Παπαρήγα, αλά Τσάβες... γιά ν΄ αρχίσει να τρέμει μερικών μερικών το φυλλοκάρδι.....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 06/11/2010 21:46:36

    Κατάλαβα, έχει γίνει μετάλλαξη. Άχ αυτή η ραδιενέργεια!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 06/11/2010 21:51:43

    Δεν πολυδιαφωνώ πάντως με αυτό. Αρκεί να γίνει με μή βίαια μέσα. Απλώς να τους διώξουν, με ένα λελογισμένο τμήμα των εδώ κινητών αξιών τους, για τις ανάγκες σε τρόφιμα της διαδρομής. Στην οικονομική πατρίδα τους, την Καραιβική, θα περνούν πιό καλά άλλωστε, όλοι αυτοί οι χλίδες. Οι ανανάδες και τα ψάρια είναι πάμφθηνα, οι γυναίκες επίσης.
    Αλλά τι θ' απογίνουμε μετά, χωρίς βαρβάρους (συγγνώμη, χωρίς αστούς ήθελα να πώ); Οι βάρβαροι αυτοί ήταν μια κάποια λύσις...

    • Β.Κ.Σ. avatar
     Β.Κ.Σ. @ Ο Θείος 06/11/2010 22:15:54

     μου ανέφερε ένας φίλος σήμερα το παράδειγμα της Μαριναλέδας, τό ΄ψαξα στο διαδίκτυο, μια χαρά περνούν χωρίς αυτούς! γιατί όχι;
     εδώ που φθάσαμε τίποτα δεν είναι απίθανο... και τελικά εάν θελήσει το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει δεν έχει και άλλη επιλογή, απλά θα χρειασθεί να περιμένουμε να χορτάσουν και οι κινέζοι καπιταλισμό...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Β.Κ.Σ. 06/11/2010 22:24:57

      Αυτό το τελευταίο με τους Κινέζους, με μελαγχόλησε πάλι, εκεί που πήγα να φτιαχτώ.
      Τα περί Μαριναλέδα τα είδα σε εκπομπή, όντως μια χαρά, ακόμη και χωρίς βαρβάρους. Το πιό ωραίο το είπε ένας Ισπανός της κοινότητας, προφανέστατα θρησκευόμενος αριστερός: "Εδώ δεν έχουμε ούτε αστυνόμο, ούτε παπά, δόξα τω Θεώ".

   • ο παγωτατζής avatar
    ο παγωτατζής @ Ο Θείος 06/11/2010 21:58:35

    Η φωνή Θείο ,είναι για τήν εικονική πραγματικότητα πού ζεις(ούμε)
    Bρές μου ποιά από τίυπόλοιπες 25 ειναι πραγματικά χρεωκοπημένη ,να σου αναγνωρίσω τόν συλλογισμό. Εκτός άν μού πείς όλες .
    Απαλλοτρίωση;;;; Δεν θά είναι εξαλλοσύνη;;;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ο παγωτατζής 06/11/2010 22:13:34

     Απλή λογική είναι. Και ηθική νομιμότητα: Παίρνεις πίσω τα κλεμμένα.

     "Το νόμιμον δεν έιναι πάντοτε ηθικόν.
     Το ηθικόν είναι πάντοτε νόμιμον".
     Ο Θείος

   • pastel avatar
    pastel @ Ο Θείος 07/11/2010 08:52:51

    Δηλαδή θα φέρουνε πίσω τα κλεμμένα;
    Τα απαλλοτριωμένα του ιδιωτικού τομέα θα γυρίσουν στο κράτος;
    Ή θα πάνε όλα κατ' ευθείαν έξω;

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 06/11/2010 21:32:52

  H εμπάθεια ειδικά της Καθημερινής απέναντι στον Σαμαρά είναι προκλητική.

  Ετσι είναι όσοι δεν είναι προσκυνημένοι και καρπαζοεισπράκτορες των μεγαλοεκδοτών πρέπει να συντριβούν.

  Κάνουν κριτική στον Σαμαρά οι αρθογράφοι που δεν έχουν γράψει ούτε μια αράδα για τα άθλια ελληνικά του Παπανδρέου.

  Του ανθρώπου που αδυνατεί να συντάξει μια πρόταση τεσσάρων λέξεων, που μιλάει χειρότερα και από ένα τετράχρονο παιδί.

  Του πολιτικού που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει.

  Ας ελπίσουμε ότι σύντομα λόγω έλλειψης αναγνωστών θα κλείσουν οι φυλλάδες τους.

 5. πάρκας avatar
  πάρκας 06/11/2010 22:12:09

  Σύμφωνα με τις αρλούμπες των οικονομολόγων ότι άμα δεν έχεις δουλειά στοιχίζεις στο κράτος 500€ το μήνα σε μη καταβαλλόμενες εισφορές θάπρεπε αυτός που δε βάζει βεζίνη γιατί δεν έχει αυτοκίνητο να κοστίζει στο κράτος το φόρο που δεν εισπράττει το κράτος από τη μη αγορά βενζίνης... Έχουμε ονομάσει 'επιστήμη' την Οικονομία ενώ δεν είναι. Και αυτό το πληρώνουμε.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ πάρκας 06/11/2010 22:20:07

   εννοείς προφανώς σύμφωνα με τις αρλούμπες του κράτους που καλείται κάθε χρόνο να προϋπολογίσει με βάση τις εισπράξεις του τα έξοδά του. άλλο λοιπόν η βενζίνη του ιδιώτη και άλλο η εισφορά του οσονούπω ανέργου....

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/11/2010 22:18:35

  Ως Δημόσιο, όχι δεν είναι και οι 26 λογιστικά χρεωκοπημένες. Μερικές ίσως. Και μεγάλες.
  Ως Δημόσιο + Ιδιωτικό καμμία. Πάω στοίχημα.
  Και όλες έχουν ιδιώτες που κλέβουν το Δημόσιο . Αλλά καμμία τόσο "ικανούς" όπως εμείς. Και τόσο "ανίκανο" Δημόσιο.
  Άκουσα χθές ένα σύνθημα "ψηφίστε Αλή-Μπαμπά, αυτός έχει ΜΟΝΟΝ 40 κλέφτες". Άν σκεφθείς μόνον τι "πάρτυ" σπατάλης γινόταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημαρχέους και νομαρχέους, θα καταλάβεις πόσο άρρωστη χώρα είμαστε.

 7. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 06/11/2010 22:43:15

  Είχα διατυπώσει αυτή την απορία σαν σχόλιο εδώ μέσα, αμέσως μετά την συνέντευξη. Για το πώς προκύπτουν τα 1.5 δις. Αρχικά θεώρησα ότι τα 1000 αναφέρονταν στις ετήσιες εισφορές για τον κατώτατο μισθό στο ΙΚΑ, που όμως είναι λίγα, και δίνουν γινόμενο 150 εκ. Από την άλλη το 1000 ανά μήνα έδινε 1.8 δις. Πράγματι, κάποιοι εδώ μου απάντησαν ότι όντως είναι οι εισφορές ανά μήνα. Η μόνη μου ένσταση ήταν ότι εισφορές 1000/μήνα/εργαζόμενο ήταν μάλλον υπερβολικό. Λοιπόν, έκανα από τότε μία μικρή έρευνα και βρήκα με έκπληξή μου ότι αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Τα στοιχεία που βρήκα δείχνουν ότι ένας τυπικός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που παίρνει στο χέρι περίπου 1200, κοστίζει συνολικά σε εισφορές στην επιχείρηση άλλα 900 και κάτι ψιλά.

  Αν κάνουμε τους υπολογισμούς για μέσο όρο μισθού γύρω στα 1000, τότε πράγματι το σύνολο των χαμένων εισφορών από τις 150 χιλ. ανέργους ανέρχεται ετησίως περίπου στο 1.5 δις.

  Συμπέρασμα. Έχω την εντύπωση ότι ο Σαμαράς είχε υπόψη του το σωστό ρεαλιστικό νούμερο, άσχετα αν δεν εξήγησε αναλυτικά τον υπολογισμό.

  Εν πάση περιπτώσει, όταν κάποιος δέχεται σε 20 λεπτά 30 ερωτήσεις, ακόμη και παραδρομή σε παράθεση αριθμών να κάνει, είναι κάτι κατανοητό, πόσο μάλλον η αποφυγή αναλυτικής παράθεσης αριθμητικών πράξεων. Η μόνη σοβαρή ένσταση θα ήταν αν αυτό το 1.5 δις θα είχε όντως εισρεύσει εξ ολοκλήρου στα ταμεία. Τα περί αδυναμίας εκτέλεσης αριθμητικών πράξεων είναι αστειότητες.

  Από την άλλη, όλοι αυτοί που ασχολούνται ενδελεχώς με τους υπολογισμούς του Σαμαρά για να κάνουν μετά αξιολογικές κρίσεις, απορώ γιατί δεν ασχολούνται με την αριθμητική του παραλόγου της οικονομικής πολιτικής που λέει ότι θα αυξήσει τα έσοδα σε μιά συρρικνούμενη οικονομία. Ή με την αριθμητική της αποπληρωμής των πακέτων δανείων από το 2013.

  Καταλήγοντας, όμως, δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι το κόστος σε εισφορές είναι πολύ υψηλό. Σε συνδυασμό την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων είναι θανάσιμο για τις επενδύσεις. Δεν είμαι νεο-φιλελεύθερος, αλλά θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να μειωθούν. Αλλιώς θα βλέπουμε "ανάπτυξη" με την ανάστροφη του τηλεσκοπίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.