#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2011 22:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προνουντσιαμέντο ΒενιζέλουΗ κατάσταση δεν ελέγχεται πια από τον ΓΑΠ, ο οποίος βρίσκεται (αν δεν το έχει καταλάβει) αντιμέτωπος με προνουντσιαμέντο.

Είναι χαρακτηριστική η στάση του Ε. Βενιζέλου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος έκανε τρεις καίριες διαπιστώσεις: α) οι στόχοι του μνημονίου έπεσαν έξω, β) το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και γ) υπάρχει ζήτημα «πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» και πρέπει «να ανακτηθεί η ικανότητα» διεύθυνσής της.

Η τελευταία παρατήρηση υποδηλώνει ανεπάρκεια του πρωθυπουργού και «συμπληρώνεται» με την άποψη του υπουργού Άμυνας για ευρύτερες συναινέσεις – η οποία κατά μία ανάγνωση «συμπίπτει» με εκείνη των Α. Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου.

Αυτά τα στοιχεία υποχρέωσαν τον Ε. Βενιζέλο να γυρίσει στο Μαξίμου, να μπει από την επάνω πόρτα και να προβεί σε ανασκευαστικές δηλώσεις, διευκρινίζοντας ότι θέλει αυξημένες πλειοψηφίες σε μείζονος σημασίας νομοσχέδια, όπως η αναθεώρηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και όχι το μεσοπρόθεσμο, αλλά και πως όταν μιλά για πολιτική διεύθυνση της χώρας συμπεριλαμβάνει την κοινωνία των πολιτών, την αντιπολίτευση, την κυβέρνηση κ.λπ.

Η πρώτη (και αμήχανη) αντίδραση προσκείμενων στον ΓΑΠ ήταν ότι αναπτύχθηκε εκ νέου το μέτωπο του 2007… Φαίνεται όμως πως τα χέρια του Γ. Παπανδρέου είναι δεμένα, καθώς στην παρούσα συγκυρία ούτε ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει.

Μετά το πέρα του άτυπου υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έσπευσε να διευκρινήσει, τι εννοούσε με τη φράση "να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας", λέγοντας τα εξής:

“Στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι “πρώτιστο μέλημα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας είναι η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και ιδιαίτερα η δίκαιη κατανομή των ευθυνών σε όλους ανάλογα με το ρόλο τους και τη θέση τους. Αν παραμείνει μόνη της η κυβέρνηση να σέρνει ένα τεράστιο κάρο δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της και θα επιτελέσει το έργο της και σε αυτό πρέπει να συμπράξουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην πολιτική διεύθυνση της χώρας που είναι κάτι ευρύτερο από την κυβέρνηση”, είπε ο κ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο και τη σχετική φράση που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στη συνεδρίαση.

“Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός, καθώς δεν έχει μόνο το ρόλο ασκήσεως κριτικής, αλλά έχει και την υποχρέωση συναίνεσης”, συμπλήρωσε. “Δεν θέλω να δω τον κ. Σαμαρά, μεθαύριο στο Ζάππειο, να επιχαίρει εμμέσως για προβλήματα ή έμμεσα να ποντάρει σε αποτυχία της προσπάθειας της χώρας. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να συστρατευτεί στην προσπάθεια διότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και αυτός τμήμα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας”, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xriteo avatar
  xriteo 10/05/2011 22:14:25

  Γραφτηκε ο επικηδειος του ΓΑΠ.Συμπληρωσε και ο μπενι-τζελουμ την δελφινικη τροικα (λοβ,διαμαντω)και θα μας σωσουν!!!!!!!

 2. Orestios avatar
  Orestios 10/05/2011 22:17:32

  Ο Βενιζέλος μπορεί να μας πεί αν ο ένας χρόνος χαμένες θυσίες, που ο ίδιος με την ψήφο του κατάστησε πραγματικότητα, ηταν αποτέλεσμα συνταγματικά νόμιμης διαδικασίας??????????????????????

  Η ευθύνη για την αποτυχία βαραίνει τον ίδιο όσο και το GAP.
  Καλύτερα να μας εξηγήσει με ποιόν τρόπο σκέφτεται να μας αποζημιώσει για την κακή υπηρεσία που πρόσφερε στην Ελλάδα.

  • manos avatar
   manos @ Orestios 10/05/2011 22:33:44

   Αν είχε τσίπα θα έπαιρνε μια μασέτα και θα έκανε χαρακίρι. Και αυτός και τα υπόλοιπα πιράνχας.
   Αλλά που...

   • Orestios avatar
    Orestios @ manos 10/05/2011 22:59:16

    Για την άγρια λεηλασία οφείλουν να λογοδοτήσουν.

 3. Edge avatar
  Edge 10/05/2011 22:22:58

  Έχει χαθεί κι ο Ρέλλος τον τελευταίο καιρό για να σχολιάσει τα λεγόμενα του Μπένυ....

 4. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 10/05/2011 22:25:26

  Καλά που είναι και οι πασόκοι και κάνουν αντιπολίτευση στον ΓΑΠ..... γιατί αν περιμένουμε από κάτι άλλους νύχτωσε χωρίς φεγγάρι.

  • ainte ainte avatar
   ainte ainte @ Γ.Κ 10/05/2011 22:32:42

   Ούτε καν. Μάλλον είναι φευγάτος ο ΓΑΠ και παίρνουν θέση για τη διάδοχη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γ.Κ 10/05/2011 22:42:42

   Η Κυβέρνηση τελείωσε. Τίναξε τα πέταλα.
   Καμιά αντιπολίτευση δεν κάνουν. Συνενόχους ψάχνουν.

 5. Orestios avatar
  Orestios 10/05/2011 22:43:34

  Αντί για δεσμεύσεις ας ετοιμάσουν τις απολογίες τους.
  Η αποζημίωση που θα τους ζητήσουμε για την ζημιά που προκάλεσαν θα είναι μεγάλη.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/05/2011 23:09:49

  Να συστρατευθεί ο Σαμαράς σε ΤΙ;;;; Στην καταστροφή της χώρας που φέρνει το Μνημόνιο και η πολιτική ΓΑΠ;;; Πολύ πλάκα έχουν οι τύποι!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 10/05/2011 23:15:14

   Έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους.
   Τους άναψε φωτιές ο Σαμαράς και ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.
   Έρχονται κατηγορίες για άγρια λεηλασία με τα μνημόνια που έφεραν.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Επώνυμος 10/05/2011 23:30:32

   Επώνυμος

   Τέτοιο ξεβράκωμα για το Πασόκ δεν το περίμενα.

   Πίστευα ότι είχε υψηλή ομοιογένεια και αλληλοκάλυψη.

   Τέτοιο σκορποχώρι απίστευτο.

   Και να σκεφθεί κανείς ότι τα φαινόμενα διάλυσης εμφανίζονται χωρίς καμία πίεση από μέσα ενημέρωσης και συνδικάτα.

   Που να αντιμετώπιζαν τον πόλεμο που γίνονταν στην ΝΔ.

   Ο Γιώργος για την διαπλοκή έχει τελειώσει και ετοιμάζουν τον αντικαταστάτη του σε ένα ριμέικ του έργου που είχε παιχθεί με τον Σημίτη.

   Οποτε γίνουν εκλογές το Πασόκ θα πάει με νέον αρχηγό.

   Προσωπικά πιστεύω ότι χωρίς την τελευταία τους συνδετική ουσία που είναι το όνομα Παπανδρέου θα διαλυθούν.

   Κάνουν Πασόκ και διαπλεκόμενα τέτοια επίθεση στον Σαμαρά παρά την ήπια αντιπολίτευση που κάνει.

   Παραλίγο να μας πείσουν ότι για όλα φταίει ο Σαμαράς.

   Η αντίσταση του Σαμαρά στις πιέσεις να πάνε τα μέτρα σε ψήφιση από 180 βουλευτές είναι στρατηγική νίκη.

   Δείχνει εκτός κόμματος ποιος είναι ο αρχηγός του κόμματος και ότι δεν είναι διατεθιμένος να γίνει ορντινάτζα του Πασόκ και των ξένων οργανισμών.

   Επιτέλους κάποιοι ήθελαν να χτίσουν κοινοβουλευτική δικτακτορία και απέτυχε.

   Επίσης στέλνει μήνυμα ότι παρά τον πόλεμο με δημοσιεύματα και δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να υποκύψει.

   Παράλληλα η προσπάθεια συνενοχής του Σαμαρά και της ΝΔ σε αυτά που γίνονται στην χώρα αποκαλύπτει και το χαμηλό ειδικό πολιτικό βάρος των εξαπτέρυγων και των περικοκλάδων.
   Ντόρα και Καρατζαφέρης είναι για την τηλεόραση αλλά όχι για συμφωνίες που αφορούν το μέλλον της χώρας.

   Στο εσωτερικό της ΝΔ ο Σαμαράς πετάει το γάντι σε όσους κοιτούν δεξιά και αριστερά ότι δεν είναι αρχηγός υπό επιτήρηση.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Επώνυμος 11/05/2011 09:23:33

   Σωστά. Τα είπα παραπάνω. Συνιστώ να δούμε ΟΛΟΙ το deptocrasy. Το πιθανότερο να το ξαναδούμε και πάλι, να μάθουμε όλα αυτά που οι τηλεοαστέρες δημοσιογράφοι αποκρύπτουν

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/05/2011 23:33:37

  Οτι και Οσο Μπενυ.. βγαινει !! 2 ος νομος !!!

  ΠΠ

 8. Orestios avatar
  Orestios 10/05/2011 23:42:54

  χο χο χο

 9. Thomaidis nikos avatar
  Thomaidis nikos 11/05/2011 01:31:02

  Μμμμμ!!!τωρα ναι,Ευαγγελε αστα αυτα ενα τετραγωνο μακρυα μεγαλωσαμε σε μαθαμε καλα

 10. δημης avatar
  δημης 11/05/2011 01:34:55

  ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΞΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ....
  -ΤΟ....ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΧΑΛΑΣΕ ... ΑΠΟ ΤΟΝ...ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/05/2011 01:48:18

  Προσπαθεί ασθμαινοντας, ο καημένος, να ξαναπλασαριστεί μπροστά, τώρα που τον υπερκέρασε ο Λοβέρδος.

  Μόνο που δεν τον βοηθάει καθόλου ο... σωματότυπός του.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 11/05/2011 02:24:42

  Ο υπουργός «τουρκικών αβλαβών διελεύσεων» και υπερόπτης γλωσσοπλάστης, με το ανίατο σύμπλεγμα ανωτερότητας που τον διακατέχει και μονίμως με το καθηγητικό δάκτυλο «τους αδαείς πυροβολών» («πυροβόλησε» ακόμα και στον Υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ Robert Gates, ο οποίος τον κοίταζε περίεργα), να μάς εξηγήσει:

  Γιατί το κόμμα του επί 18 μήνες ως Κυβέρνηση κάνει ό,τι θέλει αλλά και ως Αντιπολίτευση δεν επέδειξε την ίδια ευρεία συναίνεση την οποία σήμερα αξιώνει γιά το Μνημόνιο από τον κ. Αντώνη Σαμαρά;

  Γιατί δεν παραδέχεται ότι ακόμα και με ευρεία συναίνεση το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην Ελλάδα η οποία, αδυνατεί να το εφαρμόσει;

  Που ήταν ο ίδιος, όταν ο πολιτικός του προϊστάμενος, εκμεταλλευόμενος τη μονοεδρική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας κι ανεβασμένος στα κάγκελα ζητούσε καθημερινά εκλογές εδώ και τώρα; Οταν έλεγε όχι σε όλα; Oταν κατέθετε πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή τον Μάρτιο του 2008; Εξι μόλις μήνες μετά τις εκλογές!; Oταν απειλούσε τη Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή παίζοντας με τους θεσμούς;

  Πότε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή χάρηκε μία, μόνο μία ημέρα αντιπολιτευτικού πολιτισμού ίδιο με αυτόν που χαίρεται σήμερα το κόμμα του με την αντιπολίτευση του κ. Αντώνη Σαμαρά;

  Αν και αδαείς, αντιλαμβανόμεθα την αγωνία του υπουργού και του κόμματός του το οποίο καταρρέει με πάταγο. Ομως ειλικρινά, ούτε μάς αγγίζει ούτε μάς αφορά τι θέλει ο υπουργός από τον κύριο Σαμαρά.

  Ιση κατανομή και υποχρέωση συναίνεσης, δηλαδή συνενοχή στο ενυπόθηκο μνημονιακό έγκλημα, δεν πρόκειται να έχουν. Η Ελλάδα τσιφλίκι τους δεν είναι γιά να την υποθηκεύουν.

  Δήθεν «ήπια αναδιάρθρωση» σημαίνει μακροχρόνια εθνική υποδούλωση. Αποκήρυξη του αυθαίρετου Μνημονίου. Εξέταση της νομιμότητας του Χρέους. Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Οι Ελληνες Πολίτες είμαστε αυτοί που αποφασίζουν. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα!

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/05/2011 02:49:59

  Αυτοί οι άνθρωποι μάς κυβερνάνε βρεεεε
  Αυτό το σκορποχώρι, που, αρχίζω να θυμώνω με τον Καραμανλή, δεν το διέλυσε το 2007 με εκλογές καπάκι τον Οκτώβριο, όταν δέρνονταν μεταξύ τους.

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 11/05/2011 03:14:10

  If he knew then, what he knows now!

 15. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/05/2011 03:24:09

  Μωρέ ήξερε, και τότε και τώρα.
  Ήταν "θεσμικός", να μην διαλύσει τον ένα πυλώνα του δικομματισμού. Και ο πυλώνας διέλυσε την Ελλάδα.
  30 χρόνια, όχι τώρα.

 16. ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ 11/05/2011 04:07:29

  SSπασοκ είναι σαν τον καπιταλισμό που καταβροχθίζει τα πάντα και στο τέλος τρων της δικές του σάρκες
  Αυτά έχουν πάθη οι Πουλημένη της Wall Street μην ξεχνάμε τον Ροκφέλερ που χρηματοδότησε τον μπαμπά και τα τσιράκια τους
  Δυστυχώς θα τα πλήρωση ο ελληνικός λαός

 17. O Saligaras avatar
  O Saligaras 11/05/2011 05:30:47

  Κύριε Βενιζέλ* τώρα θυμήθηκες την πολιτική διεύθυνση της πατρίδας σου;
  Επρεπε να κρατιέσαι απο την αναποδογυρισμένη πράσινη βάρκα σας για να καταλάβεις επι τέλους τι εστί συναίνεση και να εκπέμπεις SOS;

  Οταν ο μεγας άνδρας σας ζητούσε συναίνεση και μάλιστα τότε που πραγματικά χρειαζόταν που ήσουνα ρε μάστορα; Που ήταν η πατρίδα σου τότε ρε κυριε τεχνοκράτη σοσιαλιστή που η μόνη σας έμφυτη αρετή δεν ηταν ποτέ τίποτε άλλο παρα η ιση διανομή δυστυχίας και ευθύνης;

  Που ήταν τότε ο χαζός που σας κυβερνά και που εμάς χωρίς δανεικά δεν μπορεί να μας κυβερνήσει;

  Θυμάσαι που ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος σας έλεγε πριν τις κάλπικες εκλογές
  πως «αν τις κερδίσετε με τους νόμους της μηχανικής και όχι της πολιτικής ευθύνης, είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσετε τη συντριβή μετά τις εκλογές;»

  Θυμάσαι που σας έλεγε «Με δανεικά που βουλιάζουν την οικονομία δεν κάνεις πολιτική;»

  Θυμάσαι που είχατε πέσει απάνω του όλοι και του λέγατε «να λειάνει λίγο τις γωνίες του»

  Θυμάσαι ότι τοτε που σας τα έλεγε ήταν ακόμη Φεβρουάριος του 2009;

  Αν απο τότε είχε αρχίσει να βρίσκεται ο Κανακάρης του Πασοκ σε επαφή με το ΔΝΤ ποια χαμένη διεύθυνση ψάχνεις νά βρεις τώρα;

  Λυπάμαι αλλα δεν σε πιστεύω πια!

 18. KillTheKing avatar
  KillTheKing 11/05/2011 08:01:25

  α, ρε κατακαϊμενη ντορα
  θα μετρας λοβερδους και βενιζελους για να σε παρει ο υπνος
  TheKing

 19. ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ avatar
  ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ 11/05/2011 09:01:36

  Επειδή δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετος και βιαστικός θα περιμένω το Ζάππειο 2 και την μετέπειτα πολιτική τακτική του Σαμαρά, για να δω αν υπάρχει πραγματική ελπίδα .
  Από εκεί και ύστερα επειδή κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζω στην σωστή τους διάσταση ,θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, η χθεσινοβραδινή συγκατάθεση της Ν.Δ με εξαίρεση του κυρίου Καμένου στην ψήφιση της ρύθμισης για τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες άρθρο 19 του νομοσχεδίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ,που εκχωρεί δηλαδή τα αποθεματικά του κράτους στον οργανισμό διαχείρισης του χρέους , είναι προς όφελος της χώρας μας και του λαού , η συμβαίνει κάτι άλλο ;
  Είναι μια ειλικρινή μου απορία και θα ήθελα μια απάντηση από κάποιους πατριώτες επαΐοντες.

 20. Kostas avatar
  Kostas 11/05/2011 09:20:32

  Σωστά!. Ζητάει από τον Σαμαρά να συναινέσει σε κάτι που απορρίπτει. Τον θεωρεί τρελό; Δεν νομίζω.... Αλλού σκοπεύει ο Βενιζέλος. Βλέπει ότι δευτοκλασάτα στελέχη συντάσονται με την άποψη της κοινωνίας και φοβάται μη μείνει εκτός νυμφώνος.
  Σε λίγο ο Σαμαράς ανακοινώνει το οικονομικό του πρόγραμμα. Αν και αυτό δεν περιέχει ρεαλιστικές προτάσεις, υλοποιήσιμες, τότε , ΄ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

 21. δρόμος avatar
  δρόμος 11/05/2011 12:47:22

  τώρα αυτό τι το ήθελες? εννοείς να μας θυμίσεις ότι παρ'ολίγον θα είχαμε, ελέω εμφυλίου, μονοκομματικό κομμουνιστικό καθεστώς? έ, δεν απέχουμε και πολύ ...

 22. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 11/05/2011 14:49:32

  Ψάχνουν ανόητους για συναίνεση βλέποντας πως δεν τους βγαίνει και θα πρέπει να πάρουν νέα βάρβαρα μέτρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.