#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2011 21:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προλετάριοι της Ψωροκώσταινας, κλείστε τη τηλεόραση

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας New York Times, η τρομακτική πλέον ανισότητα που επικρατεί στην Αμερική, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά ψυχολογική. Με αναφορές στην επιστημονική εργασία Βρετανών επιδημιολόγων, το άρθρο ισχυρίζεται ότι η μεγάλη οικονομική ανισότητα διαρρηγνύει την ανθρώπινη ψυχή, προκαλεί άγχος, έλλειψη εμπιστοσύνης, και μια ολόκληρη σειρά από νευρολογικές και όχι μόνο διαταραχές.

Εκτός από νεόπτωχοι θα γίνουμε και «ψυχάκηδες».  Στην καλύτερη των περιπτώσεων  κομπλεξικοί. Που να φανταζόμασταν ότι θα το ρίχναμε στα σκληρά για τα ρημαδοσπρεντ. Το ελληνικό spread αλλάζει ονομασία: γίνεται dead για να αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα.

«Η βάση του παραπάνω ισχυρισμού έχει να κάνει με το ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν, και η όποια ανισότητα  δημιουργεί στους μη έχοντες μια ολόκληρη γκάμα από παθολογικές παθήσεις, που συμπεριλαμβάνει την καρδιοπάθεια, την εφηβική εγκυμοσύνη, τη κατάχρηση ουσιών, την εγκληματικότητα, την τάση προς αυτοκτονία, και τον καρκίνο. Τα παραπάνω έχουν επιβεβαιωθεί και πειραματικά με μαϊμούδες».

Καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά η εφηβική εγκυμοσύνη είναι πάθηση; Μάλλον λάθος μάθηση. Το πείραμα στις μαϊμούδες πως έγινε; Τις απέλυσαν, τους έκοψαν 20% το μισθό, τους έστειλαν περαίωση ή οι πιστωτικές βάρεσαν κόκκινο; Από τι έπεσε η μαϊμού στην ηρωίνη; Από πείραμα ή ερωτική απογοήτευση;

Όπως αναφέρει το άρθρο, «Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο εύποροι και άλλοι που βρίσκονται στον πάτο. όμως η όποια ανισότητα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα και σκληρή, καταπιεστική, και τόσο πολωτική όσο είναι σήμερα στην Αμερική, όπου το κορυφαίο 1% του πληθυσμού συσσωρεύει περισσότερο πλούτο από το 90%».

Η εφεύρεση της μεσαίας τάξης ήταν το σωσίβιο του καπιταλισμού για δεκαετίες. Και δεν χρειαζόταν καν να ανήκεις σε αυτήν για να γίνεις «του συστήματος». Στόχευες να μπεις ή νόμιζες ότι ήσουν μέλος της κι όλα ήταν μέλι-γάλα.

Η λύση, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι στο να δημιουργηθεί μια πιο δίκαιη κοινωνία, όπως αυτή της Γερμανίας ή της Ιαπωνίας, ή ακόμη όπως αυτή της Αμερικής επί προέδρου Κλίντον!

Και καλά η Γερμανία και η Ιαπωνία. Επί προεδρίας Κλίντον δεν είχαν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους  αμερικανούς μεσόκοπους; Ο τύπος δεν άφηνε κουτσή γουρούνα ακέραστη…

Και καταλήγει: «Οι σημερινές ανισότητες είναι ανθυγιεινές, τόσο για εμάς όσο και για τη ψυχή του έθνους μας.»

Και οι ανισότητες είναι ανθυγιεινές και οι ισοπεδωτικές ισότητες και οι οικονομικές ακρότητες. Για να μη μιλήσουμε για ανθυγιεινές κυβερνήσεις και βγούμε από το εορταστικό πνεύμα.

Προλετάριοι της Ψωροκώσταινας, κλείστε τη τηλεόραση. Η υγεία σας θα βελτιωθεί σημαντικότατα. Και χωρίς όζον…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 03/01/2011 22:01:13

  "Ενόσω εσείς καταστρέφετε το μυαλό σας, παρακολουθώντας μία δίχως αξία ανοησία στην τηλεόραση που σαπίζει τον εγκέφαλο σας, εμείς χάρη στο Internet ανταλλάσουμε ελεύθερα και ανοικτά τις πιο άμεσες, δίχως όρια και (ναι) σοκαριστικές πληροφορίες!"
  Dave Barry, γνωστός Αμερικανός δημοσιο­γράφος και κάτοχος Pulitzer

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΜΑΝΙΑ 03/01/2011 22:27:43

   Ωραίος ο Μπάρρυ, αλλά είναι και τα ματς στη μέση. αναγκαστικά πέφτω στην τηλεόραση. Σε πόσα γήπεδα να είσαι ταυτόχρονα...

   • ΜΑΝΙΑ avatar
    ΜΑΝΙΑ @ Μικρός Οδυσσέας 03/01/2011 23:30:10

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ...
    TV ΣΤΟ PC!!!!!!!!!!!!
    (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!!!)

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ ΜΑΝΙΑ 03/01/2011 23:50:51

     Δεν είναι κακή ιδέα αλλά θέλω δεύτερο κομπιούτορα γιατί ο πρώτος είναι ανοιχτός στο live bet. Κακές έξεις, αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ ΜΑΝΙΑ 03/01/2011 23:53:30

     Για την ακραία περίπτωση να σε ενδιαφέρει, Χετάφε-Ρεάλ 1-2 ημίχρονο

  • lampros avatar
   lampros @ ΜΑΝΙΑ 04/01/2011 16:31:20

   “Ενόσω εσείς καταστρέφετε το μυαλό σας, παρακολουθώντας μία δίχως αξία ανοησία στην τηλεόραση που σαπίζει τον εγκέφαλο σας, εμείς χάρη στο Internet ανταλλάσουμε ελεύθερα και ανοικτά τις πιο άμεσες, δίχως όρια και (ναι) σοκαριστικές πληροφορίες!”

   Από την στιγμή που το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ―να κάθεσαι στην καρέκλα σου παθητικός, δεν πα να μαθαίνεις και τα μυστικά της ΣΙΑ. Κάτι τρέχει στα γύφτικα που ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο...

   Μισή ενημέρωση στο δρόμο και στην γειτονιά μαζί με άλλους αξίζει όσο δέκα ενημερώσεις από το διαδίκτυο μόνοι στο σπίτι μας...

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/01/2011 22:01:43

  Better dead than spread!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ archaeopteryx 03/01/2011 22:30:47

   Bed καλύτερα, μπας και δούμε κανά όνερο της προκοπής

 3. UEP avatar
  UEP 03/01/2011 22:02:05

  σιγα τ΄αυγα......σκιστηκαν τα καλσον.....κλασαν μεντες τα ρομποτ......χορεψαν και ζειμπεκικο.......τς τς τς τς...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ UEP 03/01/2011 22:29:53

   να μην το ρίξει και λίγο έξω ο άνθρωπος, τόση πίεση?

 4. Misha avatar
  Misha 03/01/2011 22:14:08

  Oδυσσεύ

  Η τηλεόραση δεν θα κλείσει γιατί έχει υποκαταστησει τη ρούγα των χωριών, τον απογευματινό καφέ της γειτονιάς, την ξερή των καφενέδων ακόμα και τον παππού και την γιαγιά που τους κλείσαμε στο γεροκομείο.

  Αυτό που μπορεί και κατά την ταπεινή μου γνώμη , πρέπει να γινει είναι η καταστροφή των υλικών υποδομών της και συνεπώς του διαλυτικού ρόλου της, μέσω ενός δρακόντειου νόμου για την διαφήμιση και τους βασικούς μετοχους, αδιαφορώντας παντελώς για τις αντιδράσεις των ευρωφασιστικών.
  Όπως έκανε ο Τσάβες.
  Αλλέως ο κοσμάκης θα πράξει τα δέοντα μέσω επιθετικού ακτιβισμού.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Misha 03/01/2011 22:32:58

   Μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι, αν και η πρόταση σου είναι ανεφάρμοστη λόγω οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (λέμε τώρα)

   • victoria avatar
    victoria @ Μικρός Οδυσσέας 04/01/2011 00:13:23

    Ε, εξαρτάται... μπορεί να ήρθε η ώρα να τους πιάσουμε από κανένα γιακά (άσπρο!)!!

 5. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/01/2011 23:08:35

  μιας και η κουβεντα τοφερε στην ψυχολογια εμεις φταιμε για τα παντα.οχι γιατι ειμαστε κοπριτες,οχι γιατι τα φαγαμε μαζι,οχι γιατι ειμαστε διεφθαρμενοι.για αλλους λογους,πιο σοβαρους,πιο ενδομυχους.παραπονιομαστε για τον πρωθυπουργο μας.παραπονιομαστε γιαυτα που κανει για μας,αλλα δεν αναρωτιομαστε γιαυτα που μπορουμε να κανουμε εμεις γιαυτον,γι αυτα που θα μπορουσαμε να ειχαμε κανει γι αυτον.εμεις,οι απογονοι της ελληνικης μυθολογιας,οι απογονοι της αρχαιας τραγωδιας,που ολοι οι μεγαλοι ψυχολογοι ,ενδεικτικα παραθετω freyd,jung,hillman πρωτα ξεστραβωθηκαν στα αρχαια αυτα κειμενα και μετα τολμησαν να αρθρωσουν λογο.εμεις λοιπον που δημιουργησαμε μια ιφιγενεια,μια αντιγονη,μια μηδεια,που δωσαμε φωνη σε μια ασπασια,σε μια θεοδωρα[δεν εννοω την κυρια μητσοτακη]δεν σταθηκαμε ικανοι να νιωσουμε μια Μανα,να την αγκαλιασουμε,να την εμψυχωσουμε,να της εμφυσησουμε την εννοια του [ελληνικου] μεγαλειου.και εξηγουμαι.ωσ γνωστον καθε παιδι,ονειρευεται τι θα γινει στη ζωη του ,ενω ταυτοχρονα ειναι σε μια αεναη προσπαθεια να δωσει ζωη σαυτο που η μαμα του ονειρευται γιαυτο.κι εδω ειναι το λαθος μας.δεν τραβαει το παιδι,δεν κανει το παιδι,ευαισθητος χαρακτηρας το παιδι,[και ξερετε πως μεταφραζεται το ευαισθητος πολλες φορες]ερχοτανε κι απο πανω η συγχωρεμενη η μαλβινα,και ζαβο το ανεβαζε ζαβο το κατεβαζε.τι να κανει αυτη η Mανα;μια ολυμπιαδα ετοιμαζε το γιο της να κατακτησει ολον τον κοσμο,κι εμεις αναγκασαμε τη Μανα να λεει τι θελουν ;θα τους το δωσουμε κι αυτο,φτανει να σε κανουνε πρωθυπουργο .εκπτωσεις για να γινει πρωθυπουργος μια χωρας μια σταλια,φτωχης,διεφθαρμενης,με βαρβαρους υπηκους.γιατι δηλαδη τι ειχε παραπανω το ψηλο παιδι,το ηλιοκαμμενο που λεει και ο berlusconi.αμα ειναι για το ηλιοκαμα ,μια βδομαδα στον αιγαιοπελαγιτικο ηλιο της συμης ,εκει να δεις χρωμα..ειναι η υβρις της Μανας,ειναι οι ερρινυες των καταρακωμενων ονειρων,ειναι η νεμεσις που εχει πεσει στα κεφαλια μας και μας δινει κατραπακιες,δεν ειναι ο αρχων του πολιτευματο μας.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ φωτεινη 03/01/2011 23:26:30

   Ωραιότατο το σχόλιο σου Φωτεινή. Μας θύμισες και την απίστευτη Μαλβίνα.
   Δεν ξέρω για τη μάνα, εμείς σε λίγο θα κοιτάμε τον ουρανό για το Μάννα

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ φωτεινη 03/01/2011 23:58:13

   κι εμένα...

 6. φωτεινη avatar
  φωτεινη 04/01/2011 00:17:57

  ειναι και στο αντικειμενο μου ντε ,οχι σαν μαννα..το εξηγω διοτι και αυτο αντικειμενο ειναι...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ φωτεινη 04/01/2011 11:21:44

   Φαίνεται, όχι μόνο η ειδικότητα αλλά και το εκαπαιδευτικό ίδρυμα στη Συγγρού

 7. kiki avatar
  kiki 04/01/2011 08:05:03

  Το να κλεισουμε την τηλεοραση δεν ειναι ευκολο.Ολοκληρη κοινωνια ζει μεσα απο την τηλεοραση.
  Η πλυση εγκεφαλου που γινεται απο τα προπαγανδιστικα μεσα ενημερωσεις,ειναι οργανωμενη,συστηματικη .Εχουν καταφερει να κατατρομοκρατησουν τον κοσμο,να φοβισουν τους πολιτες, και να τους εχουν κανει υποχειρια των κρατουντων.
  Αυτο ειναι φασισμος.Μπαινει στα σπιτια ολων, καθοδηγει τους παντες, διαπαιδαγωγει τα παιδια μας, και κυριως διαλυει την κοινωνικη συνοχη ,στρεφοντας ομαδες πολιτων εναντιον αλλων ομαδων.Πιπιλιζοντας τα μυαλα των ανθρωπων, με ειδησεις, τρομοκρατικες,φοβου, ανασφαλειας, καταφεραν να μας κανουν ΚΟΤΕΣ.
  Αφαιροντας την κριτικη σκεψη, ακουγοντας τις ειδησεις τα σχολια ολων των εγκαθετων δημοσιογραφων, καλοπληρωμενων συνηθως για να κανουν αυτη την δουλεια, ξεχνωντας οτι ειναι λειτουργοι, καταφερνουν να χειραγωγουν τον πλυθησμο, κανοντας μας υποδουλους και ψοφιους αποδεχτες των προδοτικων επιλογων τους.
  Δυστυχως ΚΟΤΕΣ γιναμε, και μαλιστα ξεπουπουλιασμενες.
  Οσο για το αρθρο σου Οδυσσεα, μου εφερε στην σκεψη, οτι δεν ειμαστε ο μονος λαος που πηδαει μεσω αντιπροσωπων, ειναι και οι Αμερικανοι, τι Αντρεας , τι Κλιντον. Και οι δυο ειμασταν περηφανοι για τους προεδρους μας.
  Τωρα για τα σπλαχνα τους δεν ειμαι πολυ σιγουρη.

 8. sovokai avatar
  sovokai 04/01/2011 10:03:22

  και ζήστε με τα εντελως απαραίτητα..

 9. ruddock avatar
  ruddock 04/01/2011 10:49:58

  Μικρέ Οδυσσέα πολύ πλάκα τα σχόλια για τις μαϊμούδες πειραματόζωα,χεχε !

  Όσο για το livebet,ομοιοπαθής κι εγώ.

 10. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 04/01/2011 11:22:09

  Σου έχω σιγουράκι σήμερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.