#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2010 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προκλητικές κομματικές μεταθέσεις στο ΣτρατόΘυσιάζονται συνταγματάρχες στον πράσινο ρεβανσισμό του Πενταγώνου και κάποιοι είναι και υπερήφανοι με την εξέλιξη αυτή.
Όσο παράλογο και αν ακούγεται, συνταγματάρχες που κατάγονται από τον Έβρο και υπηρετούν εκεί στέλνονται στα νησιά, ενώ την ίδια ώρα συνταγματάρχες από την νησιώτικη Ελλάδα μετατίθενται στον Έβρο. Και η ιστορία του παραλόγου δεν σταματάει εδώ, καθώς τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλα, αφού οι διοικητές τους στέλνονται από την επαρχία όπου επιθυμούν να υπηρετούν , στην Αθήνα…

…Η "πράσινη" αυτή μεθόδευση που μόνο σε πασοκικό ρεβανσισμό θα μπορούσε να αποδοθεί, έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση των αξιωματικών. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν δεν επέμβει ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης έστω και την τελευταία στιγμή, τότε στον Στρατό ξηράς θα υπάρξουν τόσες πολλές παραιτήσεις συνταγματαρχών που θα οδηγηθεί σε έκτακτες κρίσεις και θα καταγραφεί μία μαύρη ή μάλλον πράσινη σελίδα στην ιστορία του ΓΕΣ. Ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα σημειώνεται στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων Μάλιστα σε κάποια από αυτά που ο διοικητής τους είναι από εκεί, στέλνεται με μετάθεση στην Αθήνα και κάποιος από την πρωτεύουσα φεύγει για την Πελοπόννησο. Το αποτέλεσμα είναι όλοι αυτοί να υποβάλλουν παραίτηση.

Είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε, γνωστή σε εμάς, περίπτωση αξιωματικού βαθμού συνταγματάρχη πολύτεκνου με τέσσερα παιδιά και εργαζόμενη γυναίκα , ο οποίος μετατίθεται (εντός δεκαημέρου να παρουσιασθεί στη νέα του θέση) από πόλη, που ήδη φοιτά ο ένας γιος του ενώ ο δεύτερος ετοιμάζεται για πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα η παραίτηση του να αποτελεί μονόδρομο....
Ο ίδιος ο κ Βενιζέλος είχε αναφερθεί κατηγορηματικά με διαταγή ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετάθεσης σε τέτοια περίπτωση. Εκτός αν υπάρχει και διευκρινιστική στην παραπάνω διαταγή ότι αυτή ισχύει μόνο για ημέτερους.....
Ντροπή σας κ. υπουργέ!

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/04/blog-post_74.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 15/04/2010 11:49:13

  Ο Βαγγέλας Number Two βάλθηκε να ξεπεράσει τον Βαγγέλα Number Οne.

 2. AGR avatar
  AGR 15/04/2010 12:02:10

  O Νο2 Βαγγέλης ετοιμάζεται να αντικαταστήσει με "πράσινο" εκλεκτό του, διοικητή Μοίρας Αναχαιτίσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο εν λόγω Μοίραρχος ο οποίος θεωρείται ένας απ΄τους καλύτερους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας με διακρίσεις στο εξωτερικό αλλά και στα σχολεία που συμμετείχε στην Ελλάδα, ανέλαβε πριν από 10 μόλις μήνες μια Μοίρα ουσιαστικά αδρανή τη μετέτρεψε σε μια απ' τις πιο αξιόμαχες Μοίρες της ΠΑ κάνοντας την, την "αιχμή" της αναχαίτισης στο Αιγαίο. Η Μοίρα που φιλοξενεί τα πιο σύγχρονα αεροπλάνα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, πέρασε μόλις πρόσφατα με άριστα την αξιολόγηση του ΝΑΤΟ!

  Η "πράσινη" διαφάνεια της 20ετίας ΠΑΣΟΚ επανέρχεται δριμύτερη...

 3. perastikos avatar
  perastikos 15/04/2010 12:30:24

  ... και ο Πάρης τί λέει για όλα αυτα? Συμφωνεί? Τόν ρώτησε ο Βαγγέλας?

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ perastikos 15/04/2010 14:06:55

   Who is Paris? The one from Troy or the other from Lausanne?

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 15/04/2010 14:41:10

    No stgm, you don't pay attention my dear!

    I think he means the other Paris, the guy who made us proud with the other Paris – you know ντεεε, Paris Hilton …

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 15/04/2010 14:48:39

    Άιιι, που ζώ ο άνθρωπος, Πάρης εντ Paris, τέλος πάντων! ΄Ημαρτον!

   • Rasta avatar
    Rasta @ Sic transit gloria mundi 15/04/2010 16:10:00

    Παρις and Paris - παπάρια.

 4. Lalakis avatar
  Lalakis 15/04/2010 13:01:58

  Ο Μπένυ πήγε φαντάρος; Ε; Εδώ σας θέλω.

 5. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 15/04/2010 13:58:28

  Κρίση στις Πολεμικές Μοίρες από την… αξιοκρατία Βενιζέλου

  http://www.enkripto.com/2010/04/blog-post_5291.html

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 15/04/2010 15:39:48

  Καί πώς θά σέ κατατροπώση ή Τουρκία,άν δέν γίνη ό Στρατός μπάχαλο;Πρέπει νά διευκολύνουμε τόν κουμπάρο.

 7. bugtrottel avatar
  bugtrottel 15/04/2010 18:29:18

  Καλά θα κάνουν να αφήσουν τις Ε.Δ να κρίνουν με τα δικά τους κριτήρια τις προαγωγές και τις μεταθέσεις. οι κομματικές παρεμβάσεις ας κατευθυνθούν στα βο(υ)λευτιλίκια και τις καλλικράτιες μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άμυνα της χώρας στα χέρια αυτών που γνωρίζουν και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν. Κάτι λέει και το Σύνταγμα της χώρας γι΄αυτό κ. Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας ή κάνω λάθος.

 8. Aλφα avatar
  Aλφα 15/04/2010 23:32:05

  Όποιος έγραψε τα παραπάνω μάλλον μικρή σχέση με το στρατό έχει!
  Ο βαθμός του συνταγματάρχου, είτε επί πρασίνων είτε επί... βένετων, ώς προθάλαμος για εκείνον του ταξιάρχου, απαιτεί τον εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών με συνέπεια στην τρίχρονη θητεία στον βαθμό-τουλάχιστον- να μετακινηθεί σε θέσεις που θα επιτρέψουν η επιτελικη ικανότητατου στελέχους να ολοκληρωθεί!
  Ποτε δεν εγινε το αυτονόητο, που και ο τελευταίος δεκανέας γνωρίζει ως αναγκαίο;
  Εκείνο που σημάδεψε την φετινή πολιτική μεταθέσεων ήταν η εντολή του Ευαγγέλου του Πασόκ, να γίνουν, λόγω των οικονομικών περικοπών, όσο γίνεται λιγώτερες, όσο γίνονται, οι αναγκαιότερες!
  Τα θέματα του στρατου πρέπει να αντιμετωπίζονται από γνώστες και όχι με διαδόσεις και κομματικές κουτοπονηριες!
  Το τελευταίο όρθιο κομμάτι της Ελληνικής πραγματικότητας που έχει ακόμα δομές, λίγο θέλει για να πάρει κι αυτό το δρόμο του. Τα κοματικά τσιράκια άς κάνουν λίγο κράτη στην προσπαθεια αποδόμησης του. Εχουν χίλιους άλλους τομείς να αναδειχθεί το έργο τους!

  • bugtrottel avatar
   bugtrottel @ Aλφα 17/04/2010 23:51:06

   Σε ποιούς απευθύνεις το σχόλιό σου, διευκρίνησε!!

 9. sim avatar
  sim 16/04/2010 16:20:11

  Ασέλγεια παρατεταμένη απο έναν απερίγραπτο υπουργό μιας απίστευτης κυβέρνησης στους μόνους χωρίς συνδικαλισμό,χωρίς υπερωρίες,μόνιμα γυρολόγους και μοναδικούς εργαζόμενους ου δημόσιου για τους οποίους η κοινη γνώμη πιστεύει ότι δεν είναι λαμόγια.
  Αντί να κοιτάξουν τι θα κάνουμε να σώσουμε την χώρα ο Μπένυ ασχολείται με επαναφορά κοματικών αποστράτων στην ενέργεια και διώξεις με αξιωματικών.
  Αυτή είναι η δημοκρατία του Μπένυ ο οποίος ήθελε να γίνει και αρχηγός κόματος εξουσίας -δοξάστετον-

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.