#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/12/2011 12:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προετοιμασίες τραπεζών για ...δραχμή!(Ανανεωμένο). Το PSI δεν πάει καλά μέχρι στιγμής, όσο κι αν κάποιοι επιδιώκουν να θολώσουν τα νερά. Ήδη έχουν ρίξει τον πήχη στο 75% αλλά τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα καθώς ξένα funds, μετά από το ισπανικό Vega, ετοιμάζονται να κηρύξουν αντάρτικο κι όχι μόνο αλλά να πάνε την Ελλάδα και στα δικαστήρια. Να υπενθυμίσουμε ότι το 75% είναι το ποσοστό εκείνο που επιτρέπει ουσιαστικά την υποχρεωτική συμμετοχή και του υπολοίπου 25% στο πρόγραμμα του κουρέματος.

Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει κάποιοι να σκέφτονται μήπως το «κούρεμα» πιάσει και τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή κάθε πολίτη που αγόρασε ομόλογα γιατί πίστεψε ότι είναι ασφαλής επένδυση. Η παρέμβαση του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς την Παρασκευή, δείχνει τι σκέπτονται να κάνουν. Ο Μιχάλης Σάλλας είπε ότι δεν πρέπει να κουρευτούν τα ομόλογα των φυσικών προσώπων, αλλά είναι άλλο τι θα γίνει κι άλλο τι θα ήθελε αυτός.

Έτσι, λοιπόν, μια πιθανή αποτυχία του PSI –υπενθυμίζουμε αυτός ήταν ο λόγος που έγινε η κυβέρνηση συνεργασίας – θα σημάνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας αφού είναι προαπαιτούμενο για να δοθεί η μεγάλη δόση των 89 δις ευρώ τον Μάρτιο και να προχωρήσει γενικότερα η διαδικασία νέας δανειοδότησης με παράλληλη μείωση του χρέους.

Όλες αυτές τις εξελίξεις τις γνωρίζουν τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και στα dealing rooms των τραπεζών.

Στο εξωτερικό πυκνώνουν τα δημοσιεύματα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή. Κάποιες τράπεζες μάλιστα, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, κάνουν ήδη ασκήσεις ετοιμότητας και stress tests για το ενδεχόμενο να υπάρξει αποβολή (ακούσια ή εκούσια) μιας χώρας από την ευρωζώνη. Ξεσκονίζουν τα δάνεια που έχουν δώσει σε ελληνικές εταιρείες και ψάχνουν τις απώλειες που μπορεί να έχουν από το δανεισμό προς την Ελλάδα.

Πληροφορίες μας όμως κάνουν λόγο ακόμη και για ελληνικές τράπεζες που προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στη δραχμή. Ψάχνουν τα κόκκινα δάνειά τους, αυτά δηλαδή που δε θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν άμεσα, κάνουν διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να μπει το τραπεζικό σύστημα ομαλά στο νέο νόμισμα, μετρούν τις απώλειές τους και τα μελλοντικά οφέλη τους, βάζουν κάτω τη δανειοδότηση σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Φημολογείται ότι κορυφαίο στέλεχος τράπεζας ανέφερε ότι εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν αρχίσει οι διαδικασίες μετατροπής του χαρτοφυλακίου τους σε δραχμή ή μπορεί και σε ευρώ αλλά με άλλη μορφή (αυτό που λένε για ευρώ δύο ταχυτήτων και διαφορετικών ισοτιμιών). Επίσης, αναζητούν την ισοτιμία με την οποία θα κλειδώσει το νέο νόμισμα αλλά και οι τρόποι που θα γίνει η μετατροπή των καταθέσεων από ευρώ σε δραχμή ώστε να πιαστούν όλοι στο δόκανο. Μόλις γίνει η μετατροπή με τη νέα ισοτιμία θα επιστρέψει σε συνάλλαγμα αλλά τα λεφτά θα είναι κουτσουρεμένα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει σήμερα 100 ευρώ στην τράπεζα, αυτά θα μετατραπούν σε δραχμή με την ισοτιμία που θα οριστεί, και στη συνέχεια θα επιστρέψουν σε ευρώ ή στο συνάλλαγμα που ήταν πριν, ασφαλώς υποτιμημένα. Με τον τρόπο αυτό δε θα γλιτώσουν ούτε εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους σε ευρώ, δολάρια ή γεν αφού μέσα σε λίγες ώρες θα έχει μειωθεί το κομπόδεμα σε ποσοστό που θα οριστεί μόλις γίνει η επιστροφή στη δραχμή.

Όλοι απεύχονται ένα τέτοιο σενάριο, όμως, η κατάσταση είναι δραματική. Δεν έχει σημασία ποιος μας έφερε στο ύστατο σκαλοπάτι της οικονομικής εξαθλίωσης αλλά τι γίνεται από εδώ και πέρα. Αν κάποιοι ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα… Αλβανία το καταφέρνουν σιγά – σιγά. Θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα, πλήρως απομονωμένη από τις ξένες αγορές, με κλειστά σύνορα. Μια χώρα που όλα θα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alkimos avatar
  Alkimos 24/12/2011 12:28:02

  Έχει μαυρίσει η ψυχή μας από τις αρνητικές ειδήσεις που έρχονται από παντού, γι αυτό σκέφτηκα να στείλω ένα ενθαρρυντικό μήνυμα/δώρο σε όλους του φίλους... Ένα μάθημα από την ίδια τη φύση: h**p://alkimosarchive.wordpress.com/2011/12/23/my-own-gift-to-all-friends/

 2. Tassos avatar
  Tassos 24/12/2011 12:44:53

  Να χαμε να λέγαμε και φούντες να φουμέρναμε.

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 24/12/2011 13:03:35

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; Αφού εμείς πληρώνουμε δεν έχουμε και το δικαίωμα να μάθουμε και ποιά είναι η αλήθεια; Ο Βενιζέλος μας είπε πως ξέρει την αλήθεια αλλά δεν μπορεί να μας την πει! Δεν υπάρχουν άλλα επίσημα χείλη να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει;

 4. Ιωάννης ο Μεσσήνιος avatar
  Ιωάννης ο Μεσσήνιος 24/12/2011 13:09:36

  Μήπως αν πουλούσαμε κανένα εθνικό κεφάλαιο ? το Γιώργο ας πούμε μήπως τον θέλει τουλάχιστον η σοσιαληστρική διεθνής ? λέω μήπως ....

 5. Aias telamonios avatar
  Aias telamonios 24/12/2011 13:23:28

  ´ολοι έγιναν ειδικοί και όλοι έχουν πληροφορίες .

 6. madprof avatar
  madprof 24/12/2011 13:34:32

  Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν το πρώτο δίμηνο του '12 που ακολουθεί, θα καθορίσουν τον βαθμό της έτι περαιτέρω εξαθλίωσή μας σαν κοινωνία ανθρωποειδών λωτοφάγων!
  Είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να έχουμε συνείδηση για το που μας οδηγούν, εκόντες άκοντες, οι "σωτήρες" μας ΦωτοΕφιαλταινοΓιωργηδοΑντωνάκηδες (sic!) και τα γιουσουφάκια τους (όλων των "δεξιοτήτων")!

 7. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 24/12/2011 13:41:10

  Επιστροφη στη δραχμη χθες. Ουτως η αλλεως πτωχευσαμε. Ας πτωχευσουμε με ψηλα το κεφαλι και οχι σε γονατοαγκωνιαια θεση.

 8. koinos_nous avatar
  koinos_nous 24/12/2011 13:49:15

  Κυριοι η παρτιδα δεν σωζεται.
  Ο λογαριασμος δεν βγαινει ουτε με Παπαδημο ουτε με τον Αβρααμ παπα.
  Ο Καζακης, ο Λαπαβιτσας και καποιοι λιγοι ακομα το φωναζαν απο τον Ιουνιο του 2010.
  Τωρα θα παμε κακην κακως στη δραχμη και εχοντας ξεπουλησει τα ασημικα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ koinos_nous 24/12/2011 15:54:44

   Ποια ασημικά ξεπουλήθηκαν λεβέντη μου; Αυτά που επειδή θέλουν μνημόνιο Β και 180 ψήφους για να μην πάνε φυλακή δεν έβαζε υπογραφές η Μπιρμπίλη και βάλανε τον αρχι.... Παπακ στη θέση της; Το χάσανε το παιχνίδι. Η Αργεντινή πτώχευσε μετά το ξεπούλημα. Εμείς ότι ήταν να πουλησουμε έχει γλυτώσε. Εκτός όσον ξεπούλησε ο κινέζος...

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 24/12/2011 14:08:35

  Η Ισπανία προχθές δανείστηκε με πολύ καλά επιτόκια.

  Στην Ευρώπη κόβονται με την σιωπηλή υποστήριξη των Γερμανών ευρώ για αυτό κατρακυλά έναντι του δολλαρίου.

  Στο μέτωπο της Ιταλίας τα πράγματα φαίνεται ότι ηρεμούν. Εξάλλου το μεγαλύτερο χρέος της Ιταλίας είναι στο εσωτερικό.

  Ενα σκάσιμο της Ελλάδας αυτή την στιγμή που τα πράγματα πανε καλύτερα στην Ευρώπη θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλη την Ευρωπαική οικονομία.

  Για αυτό θα βάλουν γερό χέρι και για να πάει καλα το PSI αλλά και για να έχουμε και άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  Από το ευρώ δεν φεύγουμε το πρόβλημα είναι αυτό που είπε η Μέρκελ ο καθένας θα ζει με αυτά που παράγει.

  Εμείς παράγουμε ελάχιστα.

  Οπότε καταλαβαίνετε τι μας περιμένει.

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Aris. A 26/12/2011 10:21:00

   aris A.
   Καλά που υπάρχουν και φωνές σαν και τι δική σου να ενημερώνουν τον κόσμο διότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά παπαγαλάκια προπομποί των τραπεζιτών και του διαπλεκόμενου κατεστημένου, των εθνικών προμηθευτών και οι κηφήνες που έχουν φυγαδεύσει τα μαύρα κεφάλαια τους στο εξωτερικό και προσδοκούν την επιστροφή στη δραχμή. Οι ίδιοι είναι που κατασυκοφαντούν τις Γερμανικές παρεμβάσεις στη διαμόρφωση του Ελληνικού Χρέους. Αλλά δεν έχουν καταλάβει επιτέλους ότι έχουν χάσει το παιχνίδι ότι έχουν χάσει τις τράπεζές τους εάν δεν κάνουν την απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, και τελικά-τελικά έχουν χάσει τη δυνατότητα του εκβιασμού του κράτους για να πλουτίζουν εις βάρος του έλληνα φορολογούμενου? Ο αγώνας θα συνεχισθεί και θα είναι πολύ δύσκολος διότι αυτοί οι κηφήνες είναι πολλοί και έχουν στήσει τις δομές τους παντού στην Ελληνική πραγματικότητα.

 10. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 24/12/2011 14:16:37

  Ο καζακης τα λεγε ( απομειωση το πολυ μεχρι 65 -70 δις) http://www.youtube.com/watch?v=u5KVIOYEZqY καιρο τωρα αλλα οι χαχολοι σπευσαν τοτε να πανηγυρισουν για το psi και την συμφωνια των βρυξελλων

  Ποτε θα καταλαβουν επιτελους οτι σημερα δεν υπαρχουν ηγετες να σωσουν την ελλαδα απο το καταστροφικο δρομο του ευρω , μονο ο λαος θα δωσει την λυση στο τελος και κυριως οταν αποφασισει να αποτιναξει τον ευρωλιγουρισμο απο πανω του , που δεν το αφηνει να δει την πραγματικοτητα και το συμφερον του

 11. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 24/12/2011 14:19:05

  Αυτό το άρθρο είναι φάουλ γιατί συντηρεί αρνητικά σενάρια που είναι ανύπαρκτα επί της ουσίας. Αν γίνει αυτό που λέει το άρθρο τότε δεν θα βγούμε απλώς από την ευρωζώνη αλλά από την ίδια την ΕΕ. Αφήστε λοιπόν τη μαυρίλα και καταστροφολογία και να κοιτάξουμε πώς θα πάρει αυτοδυναμία ο Σαμαράς μπας και καταφέρουμε ως χώρα να πάμε μπροστά και να αρχίσουμε να παράγουμε κάτι μόνοι μας και να μην εξαρτώμαστε από δανεικές τοκογλυφίες

 12. SABI avatar
  SABI 24/12/2011 14:24:08

  ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.
  Αν σωθεί η Ιταλία, θα σωθεί και η Ισπανία. Τότε σίγουρα θα σωθεί η Ιρλανδία και θα ακολουθήσει και η Πορτογαλία. Τί νόημα θα έχει τότε η συνέχιση της δικής μας τιμωρίας? Κι αν γυρίσουμε στη δραχμή και φτάσουμε του χρόνου στο επίπεδο Βουλγαρίας, το 2013 που η Βουλγαρία θα μπεί στο Ευρώ θα ξαναμπούμε και εμείς? Κι αν δεν μας θέλουν και κάνουμε ομοσπονδία με ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΠΔΓΜ και ΣΕΡΒΙΑ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μας ξαναβάλουν? Γιατί μη μου πείτε οτι όλοι οι άλλοι είναι ξεχρέωτοι?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ SABI 25/12/2011 16:15:38

   Η Βουλγαρία στο ευρώ;! Είσαι σίγουρος ότι εξακολουθούν να το θέλουν; Μάλλον έχεις χάσει επεισόδια.

 13. blue nile avatar
  blue nile 24/12/2011 14:31:20

  Παραθέτω κάποιες απόψεις με κάθε επιφύλαξη.

  Είναι αδύνατο να φύγουμε από το ευρώ μόνοι μας. Σκεφτείτε τον Παπαδήμο να ανακοινώνει την έξοδο της χωρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή σε δραχμή ή την έναρξη κάποιου νέου ευρώ. Την επόμενη εργάσιμη μέρα όλοι θα πάνε στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Οι τραπεζες είναι λογικό να κλείσουν τια ταμεία ενώ έξω από τις πόρτες τους θα διαδραματίζεται σκηνικό δαντικής κόλασης. Οι εικόνες θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και αυτομάτως οι Ιρνανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, φοβούμενοι ότι θα πάθουν τα ίδια θα πάρουν και αυτοί θέσεις έξω από τις τράπεζες τους που και αυτές θα κλείσουν οπότε μια από τα ίδια ...ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ευρώπη νέα...Δεν ξέρω αν και εδώ θρηνήσουμε θύματα όπως η Αργεντινή
  Εντωμεταξύ τα spreads των ελλειματικών χωρών θα εκτοξευτούν στο υπερπέραν και κάπου εκεί : αντίο Ευρωζώνη...

  Η προδιαγραφόμενη αποτυχία του PSI αν δεν συνδυαστεί με μονομερή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να κομίσει θετικές εξελίξεις. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν απόφαση οι ξεχειλωμένοι Ολλανδογερμαναράδες ότι αν δεν μετατραπεί το ευρωπαικό χρέος σε κοινή υπόθεση η ΕΕ θα μας αφήσει χρόνους...

  Χρόνια πολλά σε όλους!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ blue nile 25/12/2011 16:19:51

   Δε νομίζω ότι επαρκούν οι δυνάμεις των "ΜΑΤ και ΜΕΑ" για να προστατεύσουν ταυτόχρονα ΟΛΑ τα υποκαταστήματα ΟΛΩΝ των τραπεζών. Σε μια τέτοια περίπτωση, εγώ προβλέπω πάλι να βγαίνει ως "λαγός" ο Στέφανος Μάνος και να κρώζει να κατέβει ο στρατός για να φυλάξει τα καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, το πατιρντί θα είναι άνευ προηγουμένου, και θα δείξει τι εστί νεοφιλελευθερισμός σε όσους εξακολουθούν να αρνούνται να το καταλάβουν.

 14. koukos avatar
  koukos 24/12/2011 15:07:19

  Ρε τελικα..
  Μηπως χρειαζομαστε εναν αειμνηστο Ιωαννη Μεταξα??
  Που θα (ξανα)κανει το ΙΚΑ??
  Που θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το 8ωρο??
  Που θα "επιβαλλει" ξανα δωρα ,αδειες "??

  Που επιτελους μπορει να πει και ενα ΟΧΙΙΙΙ ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

 15. firiki2010 avatar
  firiki2010 24/12/2011 15:24:08

  Ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή μπορεί να είναι υπαρκτός αλλά είναι πολύ μικρότερος από την σχετική φιλολογία και τις προφητείες που κυκλοφορούνε. Είναι κι αυοί που προφητεύουν αυτά που εύχονται κι έτσι "μαυρίζει" κι άλλο η ψυχή μας Εστω και τώρα λίγη ψυχραιμία και λόγω των ημερων και κανένα ... χαμόγελο.

 16. 114 avatar
  114 24/12/2011 15:43:57

  Η επιστροφή στην δραχμή είναι μονόδρομος.
  Το τι θα συμβεί μετά και ποιοι θα χάσουν είναι πολιτικό ζήτημα.

  Πάντως το 70-80% του λαού , δηλαδή των ήδη ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, υπό πτώχευση μικρομεσαίων , μη επιδοτούμενων από του χρόνου αγροτών, ημιαπασχολούμενων και εργαζομένων με 800 το πολύ ευρώ δεν έχουν να χάσουν πλέον τίποτα.

  Ο ευρωλιγουρισμός θα καταρρεύσει παταγωδώς μαζί με την πιο ανεπαρκή και ξενόδουλη αστική τάξη του κόσμου και όσους ασμένως την υπηρετούν.

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 17. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 24/12/2011 18:06:32

  Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να ακολουθήσει εκτός από τις μοίρες......

 18. Δήμος avatar
  Δήμος 24/12/2011 18:17:06

  Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δραχμή.

  Καλά Χριστούγεννα!

 19. TARAMAS avatar
  TARAMAS 24/12/2011 19:10:14

  Ο καθένας "προβλέπει" αυτά που εύχεται. Ήθελα να ξέρω αυτοί που "προβλέπουν" επιστροφή στη δραχμή με ποιο σκεπτικό το εύχονται. Θα ήταν ενδιαφέρουσα η νοητική τους διεργασία που τους οδηγεί σε τέτοιες επιθυμίες.

 20. fantomas avatar
  fantomas 24/12/2011 20:35:22

  ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!
  Εγώ θα σας μεταφέρω τι έζησα σήμερα το μεσημέρι στο κολωνάκι όπου πήγα μια βόλτα για καφέ (χωρίς το φάκτορα που συνηθίζαμε παραμονή Χριστουγέννων να πίνουμε το καφεδάκι μας τα τελευταία χρόνια). Εκεί κοντά στην πλατεία κοιτώντας τις βιτρίνες βλέπω σε ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα ένα μικρό φορεματάκι όπου είχε τιμή 25. Σκέφτηκα ήταν καλή τιμή και αφού δεν είχα πάρει το καθιερωμένο δώρο στην βαφτιστήρα μου, καλό θα ήταν να τις αγοράσω το φορεματάκι.
  Αφού μπέικα στο κατάστημα και είπα στην πωλήτρια ότι θέλω το συγκεκριμένο φορεματάκι, αφού το αμπαλάρισε πήγα στο ταμείο να πληρώσω. Τότε ο ταμίας μου είπε 50 ευρώ !!! Τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να πληρώσω 50 ευρώ ενώ η ταμπέλα γράφει 25. Τότε ο ταμίας φέρνοντας το χαρτάκι από την βιτρίνα μου δείχνει ότι γράφει 25 αλλά όχι ευρώ, αλλά στερλίνα έχοντας ζωγραφίσει το σήμα της στερλίνα !!
  Φυσικά άφησα το φορεματάκι και έφυγα σκεφτόμενος ότι δυστυχώς δεν υπάρχει Αγορανομία ή κάποια άλλη υπηρεσία που να μπορεί ο πολίτης να απευθυνθεί για την παράβαση αυτή καθώς έχει φροντίσει το ΠΑΣΟΚ να έχει καταργήσει την υπηρεσία αυτή !
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ fantomas 24/12/2011 21:18:39

   1 ευρώ = 0,863 λίρες και όχι 0,5. Άρα;

   • fantomas avatar
    fantomas @ τηλέμαχος αναγνώστου 24/12/2011 22:58:04

    Φίλε μου ασχέτως των οικονομικών υπολογισμών, η ουσία είναι μια.
    Έχουν ξεχαρβαλωθεί όλα. Δεν υπάρχει καλή πίστη στην αγορά. Δεν υπάρχει τίποτα και όλοι λειτουργούν τυχοδιωκτικά αφού δεν υπάρχει κράτος.

  • Korios avatar
   Korios @ fantomas 24/12/2011 23:46:25

   Καλό ως περιστατικό για σκέψη και προβληματισμό αλλά ασφαλώς αποκλείεται να συνέβη πραγματικά. Κανείς δεν μπορεί να αναγράψει τιμές σε...συνάλλαγμα στην βιτρίνα του και ακόμη και αν κάποιος ρίσκαρε (την άδεια του καταστήματός του) να το κάνει ποιος θα τσίμπαγε με αυτό; Και για ποιον λόγο, μην τυχόν του πληγωθεί η...αγοραστική περηφάνεια; Στην "κρίσιμη" εποχή μας αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας βλάκας που θα του πουν διαφορετική τιμή στο ταμείο από αυτήν είδε ή νόμιζε ότι είδε στην βιτρίνα και παρόλα αυτά θα κάνει τουμπεκί και θα το αγοράσει για να μην...ντροπιαστεί.

   • pilot avatar
    pilot @ Korios 25/12/2011 09:08:47

    Λες ''αν κάποιος ρίσκαρε (την άδεια του καταστήματός του)'' από που προκύπτει αυτό?
    ΔΕΝ υπάρχει καμία διάταξη που να λέει για τέτοιες πράξεις ότι ΄΄χανεις΄΄ την άδεια του καταστήματος σου. Ίσως να υπάρχει κάποια διάταξη που να λέει ότι επιβάλετε κάποιο διοικητικό πρόστιμο. Αλλά και πάλι υπάρχει το ερώτημα ποιος φορέας θα επιβάλει το πρόστιμο αυτό ή την αφαίρεση της άδειας? Αλλά και ακόμα ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ο φορέας αυτός στα χαρτιά , πως θα τον ενημερώσεις? και πως αυτός θα προστρέξει σε βοήθεια σου?
    Όλα αυτά γνωρίζουν οι ''καταστηματάρχες'' και λειτουργούν κατά αυτόν τον παραπλανητικό τρόπο προσπαθώντας με τέτοια τεχνάσματα ή και άλλα ποιο περίεργα να μπάσουν εντός του καταστήματος ανυποψίαστους πολίτες και κατόπιν να τους εγκλωβίσουν στην αγορά προϊόντων !
    Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ.

 21. popolaros avatar
  popolaros 25/12/2011 11:02:38

  Τέτοιες 'στιγμιαίες' μετατροπές από ευρώ σε δραχμή, υποτίμηση νέα ισοτιμία και πάλι πίσω στο ευρώ...μπορεί να γίνουν μόνο στο εθνικό νόμισμα.
  Όχι σε ξένο νόμισμα γιατί είναι απλά ... ξένο.

 22. SABI avatar
  SABI 25/12/2011 21:21:17

  ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ?

 23. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ avatar
  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 25/12/2011 22:26:59

  Καταρχίν η υποτιθέμενη, για την Ελλάδα, κρίση δεν είναι οικονομική.
  Ακόμη και να θεωρήσουμε ότι είναι, είναι απίστευτα εύκολο να ανατραπεί.
  π.χ. Με μία απλή λογιστική εγγραφή... του χρέους της Γερμανίας (κατοχικό δάνειο), τιτλοποίησή του, εκχώρησή του ..... και να δώ που θα κρυφτούν.
  Αλλά είπαμε..... Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, Θέλουν το καλό μας.......όπως έλεγε και ο Μάτσας.
  Και φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, γνωστοί και άγνωστοι σε πολλούς.
  Αλλά, η κρίση είναι ......................κρίση αξιών και ηθικής.
  Πώς αλλιώς δεν έχουν .... πληρώσει ..... τα πολιτικά λαμόγια αλλά και οι καταστροφολόγοι της δραχμής ??
  Είναι κάποιος που πιστεύει ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή και δεν παίρνει χάπια να συνέλθει? και δεν ντρέπεται να γράφει κατεβατά ολόκληρα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.