#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2012 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικό μαγαζί στήνει το ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες ΔυνάμειςΕπί δύο και πλέον χρόνια το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να απαξιώσει το προσωπικό των ΕΔ και να υποβαθμίσει το κύρο τους στην Ελληνική κοινωνία με  απαράδεκτες για μια κυβέρνηση εκφράσεις όπως « «απλοί δημόσιοι υπάλ-ληλοι», «αυτιστική νοοτροπία»,«το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του λαού» και με ενέργειες που τους έβαλαν στη πρώτη γραμμή των οικονομικών χαρα-τσιών του 1ου μνημονίου. Τώρα ο κ. Βενιζέλος και τα φερέφωνα του δείχνουν όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον για αυτό το προσωπικό .

Συγκεκριμένα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ελέγξουν τις κρίσεις ώστε «να έχουν στο χέρι» τους υπό προαγωγή αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και αφού δεν το κατάφεραν (εκτός της πραξικοπηματικής εξέτασης των επανακρίσεων,που δεν θα πρέπει να υπογραφούν από τον κ. Υπουργό πριν τις εκλογές) , τώρα προσπαθούν να προωθήσουν τις ετήσιες μεταθέσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν αφού θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Έτσι χθες εκδόθηκε σήμα από το ΓΕΕΘΑ που καθοδηγεί τα επιτελεία να προχωρήσουν στη σχεδίαση και υλοποίηση «των απαραίτητων» μεταθέσεων που δεν επηρεάζονται από τις κρίσεις. Πόσο ψευδεπίγραφο είναι αυτό!. Όλες οι μεταθέσεις επηρεάζονται από τις κρίσεις αφού δεν έχει σχέση μόνο με τους μετατιθέμενους αλλά και με το ποίοι είναι στα συμβούλια μεταθέσεων και λήψεως αποφάσεων. Και ποίοι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιές είναι απαραίτητες. Οι ίδιοι που μέρες τώρα προσπαθούν να πείσουν την πολιτική ηγεσία και με δημοσίευματα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ότι θα πρέπει να επιλεγούν οι νέοι Διοικητές, τα εξωτερικά, οι μοίραρχοι, να μετακινηθούν οι δυσμενείς φρουρές, να γραφτούν τα παιδάκια στα σχολεία και ότι άλλο «κλαυθμό και οδυρμό» μπορεί να σκεφτεί το γκεμπελικό μυαλό τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι να εγκλωβίσουν την πολιτική ηγεσία, να ενεργοποιήσουν τον προεκλογικό «ρουσφετολογικό» (φαντάζομαι δεν θα παρεξηγηθούν) μηχανισμό τους και να εξασφαλίσουν την συνέχεια ελέγχου καίριων πόστων στο στράτευμα αφήνοντας μερικά ψίχουλα για την επόμενη κυβέρνηση. Το σήμα απλώς τους νομιμοποιεί. Φαντάζομαι ότι ο κ. Υπουργός δεν θα επιτρέψει να συμβούν αυτά.

Αναλυτικότερα το ΠΑΣΟΚ , με στρατηγικούς όρους, χρησιμοποίησε τρείς γραμμές άμυνας για να επιτύχει τους προαναφερόμενους στόχους του, ως ακολούθως :

1η γραμμή άμυνας

Η μεθόδευση ήταν άριστη εκ μέρους τους . Είναι γνωστός  ο πραξικοπηματικός τρόπος  με τον οποίο εξετάσθηκαν στις 23-2-12 από τον Α/ΓΕΕΘΑ στο ΣΑΓΕ οι επανακρίσεις και κρίσεις με οριζόντια καρατόμηση* όλων των  δυσμενώς κριθέντων στελεχών το ’10 και ’11, με σκοπό να τους εξοντώσουν αλλά και να προϊδεάσουν ότι επίκεινται οι κρίσεις  την επομένη εβδομάδα. Την ίδια ημέρα προετοίμαζαν τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία  που σταμάτησαν την επομένη (24-2-12) με την  έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά (ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί και για τις  απαράδεκτες και αντιδεο-ντολογικές μεθοδεύσεις  που προωθούσαν στο ΓΕΕΘΑ και για τα οποία αναλυτικά αναφέρθηκε το ANTINEWS). Έτσι αναγκαστικά στις 24-2-12 δόθηκε εντολή να προωθηθεί σχετική τροπολογία για το υπουργικό συμβούλιο.

Αφού είχε ανακοινωθεί επίσημα αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για την αναβολή των κρίσεων των ΕΔ και ΣΑ όλοι θεωρούσαν ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα. Όλοι εκτός από τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο .

Έτσι με απορία αξιωματικοί τόσο στο ΓΕΕΘΑ όσο και στα επιτελεία αλλά και στα ΣΑ διαπίστωναν μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη (13-3-12) κινήσεις της φυσικής  ηγεσίας  (επιλεγμένης όπως όλοι γνωρίζουμε από το ΠΑΣΟΚ) αλλά και μέρους της πολιτικής ηγεσίας  στην κατεύθυνση της πραγματοποίησης των κρίσεων παρά το γεγονός ότι είχε παρέλθει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπου θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει.

2η γραμμή άμυνας

Όμως για το φαλαγγιτικό ΠΑΣΟΚ το θέμα δεν είχε λήξει. Έτσι κωλυσιεργώντας την υπογραφή σχετικής νομοθετικής πράξης ετοίμαζαν την επομένη γραμμή επίθεσης με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος στο Υπουργικό συμ-βούλιο της Τρίτης (14-3-12) έθεσε το θέμα εκ νέου της μη αναβολής τους με τον ισχυρισμό ότι συμφώνησε ο απερχόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και όχι ο «ΑΝΑΔΥΌΜΕΝΟΣ».  Ταυτόχρονα έδωσε την πληροφορία ( παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί στο υπουργικό να μην διαρρεύσουν οι συνομιλίες τους)  στα παπαγαλάκια του που αρθρογραφούνε δίνοντας μήνυμα συσπείρωσης στους «ανύπαρκτους πλέον» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με δακρύβρεχτα κείμενα περί αξιοκρατίας, μεταθέσεων, οικογενειών και άλλων απίστευτων επιχειρημάτων που οι ίδιοι έχουν καταρρακώσει και καταπατήσει την τελευ-ταία τριακονταετία. Βέβαια και πάλι δεν υπολόγιζαν στα άμεσα, άριστα και εξόχως πολιτικά αντανακλαστικά του κ. Σαμαρά που τόσο καλά τους γνωρίζει.

3η γραμμή άμυνας

Επειδή όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πανούργο και ικανότατο (όσο ανίκανο είναι στη διακυβέρνηση της χώρας) στην ίντριγκα και στην καπήλευση του κρατικού μηχανισμού παράλληλα ετοίμαζε και την τρίτη γραμμή άμυνας για να συνεχίσει να ελέγχει την εξουσία και μετά τις εκλογές από την 4η – 5η θέση που του επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός στο Κοινοβούλιο. Έτσι αμέσως μετά την αποτυχία του σχεδίου μη αναβολής προωθούν με κάθε μέσο την «αναγκαιότητα» άμεσης επιλογής των στελεχών για θέσεις ευθύνης, Διοικητές Μονάδων, Διευθυντές Επιτελείων, θέσεις εξωτερικού και άλλα παρόμοια. Και όλα αυτά παραβλέποντας το παράδοξο ότι δεν μπορεί να γίνουν τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης και εξωτερικού πριν να κριθούν οι υποψήφιοι, προκειμένου να βολέψουν τους δικούς τους εκ του ασφαλούς. Έτσι ο κ. Α/ΓΕΑ και ο δντης του γραφείου του βιάστηκαν  να ενημερώσουν στις 14-3-12 (την επομένη της οριστικοποίησης της αναβολής των κρίσεων) ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στις παραπάνω μεθοδεύσεις. Λες και οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο. Είναι τόσο θρασείς που ανάμεσα  στα «κροκοδείλια» δάκρυα ανησυχίας τους ψελλίζουν πόσο άδικο είναι να καθυστερήσουν να μετακινηθούν αυτοί που είναι σε δυσμενείς φρουρές (που οι ίδιοι τους έχουν στείλει) και βέβαια θυμούνται οικογένειες, παιδιά, σχολεία και άλλα τέτοια χωρίς να αναλογίζονται πόσα σπίτια έχουν διαλύσει από το κομματικό τους μένος και πόσα άξια στελέχη έχουν στείλει στην αποστρατεία.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει ακόμη και σε ανορθόδοξο πόλεμο και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί για να σωθεί η χώρα από τα τρωκτικά του.

 Ειδικός Συνεργάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/03/2012 14:03:42

  ..........το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει ακόμη και σε ανορθόδοξο πόλεμο........και τα καταφέρνει καλά με τις ευλογίες της ΝΔ η οποία κάνει ότι δεν βλέπει.
  Αλοίμονο στα στελέχη που δεν προστρέχουν στα πολιτικά γραφεία.
  Τα δε κόμματα βοηθά το ένα το άλλο και οι παρατρεχάμενοι βολεύονται .
  Καί με τα δύο κόμματα πήγαν στο εξωτερικό άνθρωποι που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα ,ακόμη και χωρίς ξένη γλώσσα.

  • Aποστρατος avatar
   Aποστρατος @ ΠΕΛΙΑΣ 21/03/2012 14:58:10

   Εχω την εντυπωση οτι η ΝΔ δεν γνωριζει τι ακριβως γινοτανε στις Ενοπλες Δυναμεις της Χωρας τα τελευταια 30 χρονια .ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ δεν ασχολουνταν με το αντικειμενο τους αλλα με το πως θα κατορθωσουν να πανε στο Εξωτερικο,πως θα προαχθουν εις βαρος αξιολογοτατων συναδελφων τους ,εχοντας οργανωσει στο ΠΑΣΟΚ τις συζυγους ,παριστανοντας αυτοι δηθεν τον ουδετερο .Να λαβετε δε υπ οψιν σας οτι αυτο το μοντελο λιγο απο συμφερον λιγο απο θυμο συνεχιστηκε και επι ΝΔ. Συνηθως ομως οι χαμαιλεοντες κερδιζαν παντα διοτι ειπαμε οι συζυγοι στο ΠΑΣΟΚ [ΕΓΕΣ] , οι αξιωματικαραδες με την ΝΔ . ΣΗΜΕΡΑ δε τους βριζουν και τους δυο .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ διοτι οι αρουραιοι δεν τελειωνουν ποτε!!!!!!!!!!!!

   • Λ.Υ. avatar
    Λ.Υ. @ Aποστρατος 21/03/2012 16:08:44

    Τα σέβη μου.

  • βαγγελης avatar
   βαγγελης @ ΠΕΛΙΑΣ 21/03/2012 15:11:58

   Στις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ότι και να κάνει τώρα, από τα στελέχη των ΕΔ θα πάρει μηδαμινό ποσοστό ψήφων, η άθλια στάση του Μπεγλίτη θα πληρωθεί όπως αρμόζει.
   Βέβαια το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν συμπάθησε αυτό το χώρο, με αποκορύφωμα τον εμπαθέστατο Σημίτη, αν και έπαιρνε αρκετούς ψήφους, τώρα πλέον τα στελέχη θα δώσουν την δική τους απάντηση στο από-κομα πλέον.

 2. ΚΡΟΙΣΟΣ avatar
  ΚΡΟΙΣΟΣ 21/03/2012 14:57:21

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ, ΣΜΗΝΑΡΧΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΡΑΤΟΜΕΥΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ. Ο ΔΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ Α/ΓΕΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ F-84 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙ, ΑΦΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΙΚΑΝΩΝ ΑΞΚΩΝ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ - ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑ, ΣΕ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΝΤΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙΕΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΙΔΙΑ ΦΑΤΣΑ ΙΔΙΑ ΡΑΤΣΑ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ. ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΥΧΕΣ ΑΞΚΩΝ.

 3. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 21/03/2012 15:04:59

  Την επομένη των εκλογών ο Σαμαράς να αποστρατεύσει την διορισμένη "ηγεσία" του Μπεγλίτη καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στο επιτελείο του Βενιζέλου!!!Όλα τα άλλα μετά θα βρούνε τον δρόμο τους!!!

 4. Κώστας δ avatar
  Κώστας δ 21/03/2012 15:49:20

  343 αξιωματικοί βαθμού Συνταγματάρχη των τριών όπλων αποστράτευσε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας χρησιμοποιώντας την κλαδική του ΠΑΣΟΚ και τους τεσσερις ακατανόμαστους αρχηγούς που ο Μπεγλίτης έδιωξε ως ''πραξικοπηματίες''. Οι περισσότεροι ΄με 32,33,34, χρόνια υπηρεσίας, άλλοι χωρίς να επηρεάζουν την επιτηρίδα τηε ηγεσίας γιατί το ήθελαν επιτακτικά οι ημέτεροι. Ναι, προσπαθούν και υλοποιούν μεταθέσεις για να καλύψουν τους δικούς τους. Όπου μπορούν να κάνουν τοποθετήσεις χωρίς να περνούν από τον ΥΕΘΑ. Εσωτερικές μεταθέσεις γίνονται κάθε εβδομάδα (δες ΓΔΟΣΥ). Όμως τα ψέματα πρέπει να τελείωσουν. Η αποκατάσταση της τάξης είναι επιτακτική. Ακούει η ΝΔ??????????
  Κδ

 5. FALCON avatar
  FALCON 21/03/2012 17:35:58

  Το Βαθύ το ΠΑΣΟΚ το μαγαζί στις Ένοπλες Δυνάμεις το έστησε από το 1981 με πρώτο υπουργό άμυνας τον Α. Παπανδρέου. Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για τις ένοπλες δυνάμεις προεκλογικά και τι ισχύει σήμερα από αυτά. εκτός αν απευθύνονται εν γνώση τους στο αυτιστικό προσωπικό . Ο πασοκος μπορεί να είναι αυτιστικός διότι έτσι τον θέλει ο κ. Βενιζέλο, Εγώ όχι.
  1.Στην ξηρά, ευέλικτες, ταχυκίνητες δυνάμεις, με μεγάλη ισχύ, αποτελεσματικότητα πυρός και κατάλληλη οργάνωση και διάταξη, ικανές να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
  2. Στη θάλασσα, μια ναυτική ισχύ ικανή να προασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να τονίσει τη ναυτική μας παρουσία σε όλο τον ελληνικό και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
  3. Στον αέρα, μιαν Αεροπορία ικανή, να εγγυηθεί την αεράμυνα της χώρας, να υποστηρίξει τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα επιχειρήσεων στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον.
  Αντί αυτών το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις προωθώντας την αναξιοκρατία στις προαγωγές όπου παίρνει επίσημα διδακτορικό , διέλυσε οικογένειες και μετέθεσε προσωπικό με μόνο λόγο τα κομματικά κριτήρια ενώ απαξίωσαν ακόμα και οι τελευταίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σήμερα καταγγέλλω μεταθέσεις ημετέρων κατώτερων αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίοι παίρνουν μεταθέσεις χωρίς αποζημίωση προκειμένου η στρατιωτική Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει το σχέδιο συγκράτησης των ψηφοφόρων του κόμματος αλλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση . Το ΥΕΘΑ έχει εικόνα για το θέμα ;. Για να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Ηγεσίας και προσωπικού η Ν.Δ θα πρέπει επιτέλους να κάνει το αυτονόητο για να δώσει ελπίδα και όραμα στις Ένοπλες Δυνάμεις . Η σημερινή στρατιωτική ηγεσία βγήκε από τα λάθη της Ν.Δ και τα γραμμάτια του πρών Α/ΓΕΕΘΑ για να μην ξεχνώμαστετα ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

 6. palmyra avatar
  palmyra 21/03/2012 17:36:36

  Τώρα σας έπιασε το πονόψυχο για τις ΕΔ;;;;
  Από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα τα ίδια σκατά τόσο από ΠΑΣΟΚ όσο και από ΝΔ,τι να πρωτοθυμηθείς τις επαναφορές των ημετέρων, τις διοικητικές αποκαταστάσεις, τις γλυψοειδής μεταθέσεις του εξωτερικού,τα βύσματα ...και τον άκρατο νεποτισμό στο ζενίθ, αυτή δεν είναι χώρα αλλά μπουρδέλο με τις ΕΔ γιουσουφάκι.

 7. ΚΡΟΙΣΟΣ avatar
  ΚΡΟΙΣΟΣ 21/03/2012 19:27:13

  - Ο κ. Α/ΓΕΑ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που καθορίζει το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό και να προωθήσει την αξιοκρατία, μη προωθώντας και κατατρώγοντας αξκούς που δεν είναι συντεταγμένοι με τις πράσινες σημαίες αλλά είναι ικανότατοι και απαραίτητοι για την υπηρεσία και την πατρίδα γενικότερα. Οι ρυθμιστές εν αγνοία ή εν γνώση του κ. Α/ΓΕΑ θα πρέπει τα μαγειρέματα και τις μεθοδεύσεις αυτές να τα αφήσουν στην άκρη διότι δεν συνάδουν με την εντιμότητα, την αξιοκρατία και την ηθική στις τάξεις των Ε.Δ. Αν αυτό συμβεί η Ν.Δ την επομένη των εκλογών θα πρέπει να ανακαλέσει και να θεωρήσει όλες τις εν λόγω τοποθετήσεις - μεταθέσεις - προαγωγές ως άκυρες και ως μη γενόμενες.
  - Ο Δντης επιτελικού γραφείου του κ. Α/ΓΕΑ πολιτικά φανατισμένος (ΠΑΣΟΚΟΣ) γνωστός στην πιάτσα για την ικανότητά του να οργανώνει ομάδες του ιδίου πολιτικού συστήματος, ξερόλας και εμπαθής, καλά θα κάνει να μην επηρεάζει τις αποφάσεις του κ. Α/ΓΕΑ, που με τις εισηγήσεις του, προωθεί άτομα που δεν είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις ηγετικές, ηθικές και αξιοκρατικές τους ικανότητες διότι στο παρελθόν έχουν δείξει την πλήρη ανικανότητά τους (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προώθηση του νυν Υποδιοικητή του αεροδρομίου της Τανάγρας προκειμένου αυτός να αναλάβει την Διοίκηση αυτής με κίνδυνο να υποπέσει, καθόσον επιρρεπείς, ατομιστής, είρωνας και αδιάφορος, στα ίδια σφάλματα του παρελθόντος σε θανατηφόρα ατυχήματα, εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλα κλπ.)
  - Ο κ. Α/ΓΕΑ δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από τέτοιου είδους εισηγήσεις διότι εσκεμμένα τον παραπλανούν.

 8. MIXAHΛ avatar
  MIXAHΛ 21/03/2012 21:07:12

  Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα,μια ζωή κορόιδα ήμασταν.
  Κουμάντο έκανε ,κάνει και θα κάνει το βαθύ πράσινο ΠΑΣΟΚ...
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ.........

 9. βασίλης avatar
  βασίλης 21/03/2012 22:07:08

  Η γενιά του πολυτεχνείου έχει καταφέρει να αποδιοργανώσει τα πάντα, (Παιδεία-Κοινωνία-οικογένεια-οικονομία) θα έφηνε τις ενοπλες δυνάμεις έξω απο το κάδρο?
  Αλλοίμονο κατάφεραν να σπείρουν την διχώνεια μεταξύ των τρειών σωμάτων
  (Αεροπορία-Ναυτικό-Στρατό Ξηράς), ακόμη δε ακόμα και τώρα μερικοί απο δαύτους στάζουν φαρμάκι διότι τάχα μου φάγανε κλωτσιά απο τον στρατό στα γεγονότα του πολυτεχνείου, ακόμα δε κατάφεραν με τους δωτούς δημοσιογράφους
  με τους τρανούς εργατοπατέρες (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - ΚΛΠ) στάζοντας φαρμάκι να απαξιόσουν τα στρατό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας ποικιλοτρόπως.
  Κύριοι εάν πάτε στην Γερμανία - Αμερική - Αγγλία και σε άλλες χώρες τότε
  θα καταλάβεται την διαφορά και ο σεβασμός που υπάρχει πρός τον Στρατό.
  Δυστυχώς αυτή είναι η ελλάδα.

 10. Απογοητευμένος avatar
  Απογοητευμένος 21/03/2012 22:28:07

  - Το βαθύ ΠΑΣΟΚ για να ελέγξει τις Ε.Δ έφτασε στο σημείο, μέσω σχετικού σήματος του ΓΕΕΘΑ, να ζητήσει ............νομιμοποίηση στην προσπάθειά του να φτιάξει κλίμα απαραίτητων μεταθέσεων - τοποθετήσεων ακόμη και στις ευαίσθητες θέσεις ευθύνης με πρόσχημα την υλοποίηση αυτών πριν τον Σεπτέμβριο, μήνας όπου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.
  - Πίσω όμως από αυτή την δικαιολογία κρύβουν την πραγματικότητα. Στην ουσία θέλουν να ικανοποιήσουν τους ημέτερους προκειμένου να τους τοποθετήσουν σε καίριες θέσεις προωθώντας με κάθε μέσο την «αναγκαιότητα» άμεσης επιλογής των στελεχών για θέσεις ευθύνης, Διοικητές Μονάδων, Διευθυντές Επιτελείων, θέσεις εξωτερικού και άλλα παρόμοια.
  - Το βαθύτατο ΠΑΣΟΚ θα αλώσει, όπως έκανε πάντα στο παρελθόν, πλήρως τις Ε.Δ. Ας το έχουν υπόψιν τους εκεί στη Συγγρού.
  - Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραμείνει και να διαχειρίζεται την εξουσία στις Ε.Δ και μετά τις εκλογές και με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
  - Γι' αυτό λοιπόν ως εδώ. ΤΕΡΜΑ!!!!!! Μην επιτρέψουμε στο βαθύ ΠΑΣΟΚ και τους λαγουμτζίδες να κάνουν κουμάντο στις Ε.Δ.
  - Εκτιμώ ότι ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και μεθοδεύσεις γιατί πολλάκις έχει αναφερθεί σε αξιοκρατικές και έντιμες προαγωγές, μεταθέσεις και τοποθετήσεις.

 11. πλακα εχει! avatar
  πλακα εχει! 22/03/2012 00:01:37

  Απ οτι ξερω ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ειναι ο Αβραμοπουλος!
  Εχει υπ οψιν του ο ιδιος οτι οι ενοπλες δυναμεις πρεπει να λειτουργησουν με κριτηρια περα απο εκεινα των κομματοσκυλων!
  Αλλα τι να περιμενει κανεις απο το "ανθος" που κυβερνησε κυριως με την πασοκικη "ηθικη" το βασικοτερο κομματι της υπαρξης του Ελληνικου κρατους;
  Ωρα θα γλυτωσει ο ελληνικος στρατος οταν εχουν στηθει τα σεναρια της διαλυσης του;
  η ΝΔ ανεχτηκε την συμπεριφορα Μπεγλιτη και μαλιστα ο διαδοχος του παρελαβε χωρις να του αποδοσει το εγκλημα που διεπραξε ο ανεκδιηγητος αυτος Περαστικος που ηθελε να κοψει και ομφαλιους Λωρους!
  Τιποτε καλο δεν προδικαζει η διαχειρηση εκεινης της θλιβερης μερας που παιζοταν το θεατρο των Κανων, ουτε διαφενεται ελπιδα πως η γενια Πασοκ σε ηθος και υφος αλλα με ετικεττα ΝΔ, θαναι καλλιτερη και αλλοιωτικη!
  Ρουφιανια, καρεκλοθηρια, βολεψακισμος!
  Γιατι παντα οι τενεκεδες επιπλεουν και φαινονται! Εχοντας την θρασυτητα να προσεγγιζουν εξουσιες και κολλαρα!

 12. airman avatar
  airman 22/03/2012 00:23:35

  Είναι γεγονός ότι γίνονται εξοργιστικά πράγματα στο χώρο των ΕΔ. Το τελευταίο διάστημα αυτό που απασχολεί τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ είναι οι στολές των στελεχών (όχι από άποψης ποιότητας αλλά τι θα φοράνε στις παρελάσεις) και το ΓΕΑ στο ίδιο μήκος κύματος προβαίνει σε αντίστοιχες τροποποιήσεις. Τώρα το ότι αυτό κοστίζει (έστω και 10-15 ευρώ), είναι άλλο θέμα (οι ΕΔ ανοίκουν στα ''προνομιακά'' ειδικά μισθολόγια).
  Σε ότι αφορά τη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού, σχετιζόμενη όχι απαραίτητα με τις μετακινήσεις (μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις), η κατάσταση είναι φαιδρή. Για διαπιστωμένα παραπτώματα δεν προχωράει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου (γνωματεύει μέχρι και το γραφείο του νομικού συμβούλου), ενώ στο επιτελικό γραφείο αρχηγού έχει ''εγκατασταθει'' στέλεχος από τη διεύθυνση προσωπικού με αρμοδιότητα το σχεδιασμό των μεταθέσεων (μαζί με τους φακέλους του).
  Κατά τα λοιπά ερμηνεύονται/εφαρμόζονται κατά το δοκούν οι υπουργικές αποφάσεις των Βενιζέλου-Μπεγλίτη (όταν εκδόθηκαν ήταν καλές ενώ τώρα ''ρυθμίζονται'' οι αναγκαίες λεπτομέρειες εφαρμογής τους) και η τροποποίηση της απόφασης περί μοριοδότησης προωθήθηκε με το σκεπτικό ''μαγειρεύουμε για να βολεύουμε''!
  Και κάποιοι είναι τόσο αφελείς που νομίζουν ότι ''δεν τρέχει κάστανο''. Κατι πρέπει να τους δίνουν!
  Υ.Γ. Από γενική διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ στέλνονται έντυπα προσφορών από ταξιδιωτικά γραφεία, για ασφάλιση ΙΧΕ κλπ για την ενημέρωση του προσωπικού με κανονική αλληλογραφία. Άγνοια ή θράσσος;

 13. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 22/03/2012 15:18:40

  Έχουν αλλοτριωθεί τόσο πολύ από την κλεψιά και την παρανομιά που έχουν χάσει την αίσθηση ότι λειτουργούν παραβατικά.

 14. NIKOS avatar
  NIKOS 22/03/2012 16:05:42

  Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε μυαλό !!!! αλλά και το μυαλό του Έλληνα είναι χαζό , πολύ φοβάμαι ότι θα ξεχάσει όλα τα στραβά του ύπουλου ΠΑΣΟΚ και αύριο της ΝΔ . Αυτοί που θα πάνε για ψήφο με ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ένα έχω να πω. Καλά σας κάνουν , εγώ έχω λεφτά να ζήσω .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.