#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2012 17:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικό δωράκι των Βιομηχάνων στο ...προλεταριάτο του ΣΥΡΙΖΑ!!!Πριν από τις εκλογές πολλοί είχαν ξαφνιαστεί από την πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, να σχηματιστεί κυβέρνηση ακόμη και με τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Κάποιοι είπαν ότι το κεφάλαιο τρελάθηκε κι ο Δασκαλόπουλος έγινε... αριστερός. Διότι όταν στηρίζεις ένα κόμμα που απειλεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, μάλλον περί τρέλας πρόκειται.

Όμως, φαίνεται ότι η... τρέλα έχει και συνέχεια καθώς σήμερα ο ΣΕΒ απέστειλε επιστολή στη ΓΣΕΕ και τον υπουργός Εργασίας, Αντ. Ρουπακιώτη και ζητά μεταξύ άλλων να μη μειωθούν οι μισθοί κατά 22% στον ιδιωτικό τομέα και να ισχύσει ξανά ο θερμός της μετενέργειας για έξι μήνες. Δηλαδή ουσιαστικά ο Δασκαλόπουλος ζητά να καταργηθεί ο αντεργατικός μνημονιακός νόμος που έχει επιφέρει ζούγκλα στον εργασιακό χώρο.

Στην επιστολή προς τη ΓΣΕΕ, που κοινοποιείται σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΒ επισημαίνει πως εκτιμά ότι υπάρχουν σήμερα οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να αναλάβουν οι ίδιες οι δυνάμεις της εργασίας την πρωτοβουλία να συζητήσουν κοινές θέσεις, «σε όφελος των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων. Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να συνεργαστούμε ειλικρινά, παραγωγικά και αυτοδύναμα.»

Ειδικότερα, ο ΣΕΒ καλεί την ΓΣΕΕ να συζητήσουν:

• Προτάσεις για την άρση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που υπέρμετρα επιβαρύνουν το μη μισθολογικό κόστος και οδηγούν σε συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και αύξηση της ανεργίας. «Από τον Ιανουάριο του 2012 είχαμε συμφωνήσει πως αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποφύγουμε τις πιέσεις στα μισθολογικά», επισημαίνεται.

• Το ζήτημα της προσαρμογής του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις που σήμερα κινδυνεύουν από τη διαρκώς οξυνόμενη κρίση, με έμφαση στις «ευγενείς» συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές 20% έως 100% πάνω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2010 και περιλαμβάνουν πολλαπλά πρόσθετα επιδόματα και παροχές.

• Την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% για τους μόνιμα απασχολούμενους.

• Την επαναφορά της παράτασης ισχύος των ΣΣΕ (θέμα «μετενέργειας») από τους 3 στους 6 μήνες από τη λήξη τους, όπως ίσχυε προηγουμένως.

Κι όλα αυτά έγιναν την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτονταν τον κ. Ρουπακιώτη και του ζητούσε να παγώσουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν αποφασισθεί και οδηγούν σε μείωση των μισθών και των συντάξεων, όπως η μετενέργεια.

Να είναι άραγε τυχαίο ή το αφεντικό, δηλαδή ο ΣΕΒ τρελάθηκε;

Μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποια ιδιότυπη συμμαχία Δασκαλόπουλου – Τσίπρα κι ένα προεκλογικό δώρο των βιομηχάνων στον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι η επιστολή του ΣΕΒ ουσιαστικά κινείται στη γραμμή Τσίπρα και βγάζει... κακούς το Βενιζέλο και τον Σαμαρά που ως προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισαν ένα τόσο άδικο νόμο.

Γιατί λοιπόν τόσα δωράκια σε μια... αριστερή κυβέρνηση από πολίτες που δε θα τους έλεγες και... αριστερούς;

Αντιθέτως είναι σίγουρα από αυτούς που έχουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και που δεν πολυκαίγονται για την επιστροφή στη δραχμή. Εκτός ίσως από μια λεπτομέρεια. Πολλές από τις επιχειρήσεις τους (όχι οι ίδιοι) είναι στα όρια της χρεοκοπίας με πολλά θαλασσοδάνεια που σε περίπτωση που η χώρα γυρίσει στη δραχμή, αυτοί θα βγουν στο Σύνταγμα και θα πανηγυρίζουν.

Άσε δε που με τα λεφτά που έχουν στο εξωτερικό αγοράζουν ξανά την Ελλάδα και τζάμπα.

Μήπως λοιπόν αυτή η «ανίερη» συμμαχία των αφεντικών με τους εκφραστές του... προλεταριάτου, κρύβει μύχιες σκέψεις. Οι μεν κερδίζουν και μάλιστα πολλά, οι δε πάνε στις εκλογές με ένα δωράκι που στην ούγια γράφει βιομήχανοι. Καλό deal ε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 23/05/2012 17:26:31

  Ίσως έχουν στο μυαλό τους οι βιομήχανοι: αφού αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτό ας κυβερνήσει τώρα ο Τσίπρας, για να καταστραφεί εντός 6 μηνών. Ίσως πάλι σκέφτονται ότι ο Τσίπρας επειδή ελέγχει το πεζοδρόμιο, θα ελέγξει και τις αντιδράσεις των πολιτών.
  Και εγώ αν δε φοβόμουν το μεταναστευτικό και την πλημμυρίδα των Αφγανών και Πακιστανών θα έλεγα να κυβερνήσει ο Τσίπρας, να φορτωθεί το κραχ και να ησυχάσουμε για 30 χρόνια με την αριστερά.
  Αλλά πάλι, σιγά τους βιομήχανους, όλοι ανεπτύχθησαν χάρις στην κρατική εύνοια, κατανάλωσαν έτοιμα χρήματα παρά δημιούργησαν πλούτο, άρα το μοντέλο του Τσίπρα τους συγκινεί.
  Τι να πω αγαπητοί σχολιαστές; τα έχω κα εγώ χαμένα!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ S.P. 23/05/2012 21:23:59

   Και εγώ αν δε φοβόμουν το μεταναστευτικό και την πλημμυρίδα των Αφγανών και Πακιστανών θα έλεγα να κυβερνήσει ο Τσίπρας, να φορτωθεί το κραχ και να ησυχάσουμε για 30 χρόνια με την αριστερά.

   Ακριβώς!

 2. φριξος avatar
  φριξος 23/05/2012 17:27:29

  Κρατάω αυτό για την ώρα...Πολλές από τις επιχειρήσεις τους (όχι οι ίδιοι) είναι στα όρια της χρεοκοπίας με πολλά θαλασσοδάνεια... θαλασσοδάνεια??? Παρόλο τα θαλασσοδάνεια ας πάρουν ακόμα μερικά δις οι τράπεζες??? Έτσι απλά χωρίς ελέγχο...α ρε βούρδουλας που χρειάζεται δεξιά, αριστερά, κεντρικά.

 3. Kanaris avatar
  Kanaris 23/05/2012 17:31:10

  Και φυσικά όλοι (κόμματα και ΜΜΕ) έχουν κάνει «γαργάρα» τις προχθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου και Σαχινίδη στα κανάλια ότι τις μεσαιωνικές αντεργατικές διατάξεις στον ιδιωτικό τομέα δεν τις ζήτησε η Τρόικα, αλλά τις επέβαλαν εκπρόσωποι των εργοδοτών. Αυτά ακούει ο λαός και αντιλαμβάνεται ότι όλοι παίζουν το παιγνίδι τους κυριολεκτικά πάνω στο κορμί του.

 4. avanti avatar
  avanti 23/05/2012 17:32:13

  Αντιμνημονιακός και ο Δασκαλόπουλος, πάει χάλασε ο κόσμος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πιά.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/05/2012 17:37:03

  Το προλεφταριάτο νοιάζεται από καρδιάς για το προλεταριάτο...χα χα !!!

 6. man8os avatar
  man8os 23/05/2012 17:51:39

  Εχω την εντυπωση οτι μιλαμε για ανιερη συμμαχια

 7. Bασιλης avatar
  Bασιλης 23/05/2012 17:59:56

  Aν δεν κανω λαθος ,τον Τσιπρα στηριζε για πρωθυπουργο και ο Σαμαρας!!
  Κανενα σχολιο επι αυτου;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Bασιλης 23/05/2012 21:20:17

   Επειδή το παίζεις πως δεν κατάλαβες τι πρότεινε ο Σαμαράς, τότε ο Τσίπρας είναι ένοχος για τον κίνδυνο να κταρρεύσει η χώρα επειδή αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά. Για όσους κατάλαβαν όμως, δε χρειάζεται μετάφραση στο ότι ο Σαμαρας ήθελε απλά να φανεί περίτρανα το επικίνδυνο σχέδιο του Τσίπρα για τη χώρα ώστε να τελειώσει η πολιτική του διαδρομή όταν εκτεθεί η ιδεολογία του αλλά χωρίς να έχει δυνατότητα να το ολοκληρώσει. Τόσο απλό... Άλλη ερώτηση;

  • alex23 avatar
   alex23 @ Bασιλης 23/05/2012 22:40:32

   απειρα,
   οπως οτι του εδινε ψηφο ανοχης για την δημιουργια κυβερνησης εθνικης 'αναγκης' που θα κραταγε την ελλαδα στο ευρω, θα διαπαγματευοταν αλλαγες στην δανειακη και το μνημονιο και θα ακολουθουσε ενα συγκεκριμενο πολιτικο πλανο
   δεν του εδωσε λευκη επιταγη

   ο τσιπρας - στην τελευταια εκτακτη εκδοση των αποψεων του - θελει την ελλαδα στο ευρω, θα καταργησει το μνημονιο και την δανειακη για να κανει ενα αλλο δικο του και το πολιτικο πλανο του(την διακυβερνηση της χωρας δηλαδη) δεν την βαζει στο τραπεζι, ειτε γιατι δεν εχει ακομα προγραμμα οπως εχουν παραδεχτει δημοσια για καποιους τομεις, ειτε γιατι φοβαται το τεραστιο πολιτικο κοστος που θα εχει μια τετοια συζητηση

   δηλαδη ο τσιπρας(σημερα, γιατι αυριο δεν ξερει κανεις), αν εξαιρεσει κανεις την διακυβερνηση στο εσωτερικο, η μονη ουσιαστικη διαφορα με τις τοτε θεσεις σαμαρα ειναι οτι αυτος θα δεν θα παει σε ομαλη αλλαγη των ορων αλλα σε επιθετικη, χωρις να υπολογισει το κοστος στην χωρα, στους πολιτες, στην θεση της χωρας στο παγκοσμιο γιγνεσθαι και χωρις να εχει απαντηση στο που θα βρει λεφτα οσο διαπραγματευται για να (ξανα)παρει λεφτα απο αυτους που θα του τα εχουν κοψει με δικη του ευθυνη..

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 23/05/2012 18:08:54

  Ότι ισχύει για το εργατικό προσωπικό των επιχειρηματιών, ισχύει και για το πολιτικό.
  Απολύουν τους παλιούς που είναι ακριβοί και φθαρμένοι και προσλαμβάνουν νέους, ωραίους, φτηνούς και άφθαρτους.
  Αφεντικά είναι, ότι θέλουν κάνουν!
  C'est la vie (en capitalisme)!!

 9. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 23/05/2012 18:48:25

  ο ΣΕΒ μια χαρα το παει. λεει πονηρα στον λαο. βγαλτε τον τσιπρα να φορτωθει ολες τις κουλαμαρες του πασοκ(και μετα της νεας δημοκρατιας) και εμεις εδω ειμαστε. ειναι ξεκαθαρο. προωθουν τσιπρα για να φορτωθει την χρεοκοπια και την ευρωδραχμη. μετα θα μας πουν τσιπρα δεν ψηφισατε? αντιδρουσατε για το μνημονιο? φατε τωρα την χρεοκοπια και την χαρτοπετσετα μας... ειναι γραμμη απο ευρωπη το θεατρο ΣΕΒ.
  αυτο ομως ειναι και το μεγαλο προβλημα της ελλαδας. κανεις δεν αναγνωριζει τα λαθη του. το μονο που κανει ειναι να προσπαθει να τα φορτωσει στον αλλον. δες Πασοκ 2009. η ΝΔ εφταιγε για ολα. τοτε το Πασοκ μας ελεγε λαικιστες, τωρα λεμε εμεις λαικιστη τον Συριζα. δες πως φορτωσαν στον τσπιρα τις εκλογες. να δεις πως θα φορτωσει η τροικα την αποτυχια του προγραμματος σε εμας. κοκ.
  και το εργο συνεχιζεται... αηδια και μονο αηδια.

 10. Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
  Ροζα Γλυξμπουργκ 23/05/2012 22:27:32

  ενω το κομμα τωρα με την Ντορα ε? ανταρτοπολεμο στον ΣΕΒ και κοντα στον προλεταριο! ψηφιζετε ΝΔ (νεα) και παιρνετε δωρο εναν αρη βελουχιωτη τσολιαδακι! προλαβετε!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ροζα Γλυξμπουργκ 23/05/2012 23:50:42

   Η Ντόρα αγαπητέ είναι μόνο μια πολύ μικρή ...συνιστώσα

   • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
    Ροζα Γλυξμπουργκ @ Factorx 24/05/2012 00:20:18

    μικρή... you keep using that word....

 11. m.s avatar
  m.s 23/05/2012 22:53:25

  η πρόταση Δασκαλόπουλου είναι απάντηση στην προσπάθεια του Βενιζέλου να αποτινάξει τις ευθύνες του , καταγγέλλοντας τους βιομηχάνους για την υπογραφή των μειώσεων έως και 50% στον ιδιωτικό τομέα.
  έτσι τον βγάλαν στην σέντρα με πρόταση για πάγωμα.

 12. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 24/05/2012 08:19:59

  Αγαπητοί αναγνώστες πάντα το έλεγα...η προδοσία του λαού ξεκινάει από μέσα και όχι από την τρόϊκα. Απλά πράγματα. Και για να γίνουν πιό απλά ας αναλογιστούμε ποιός είναι ο κύκλος των εργασιών τα τελευταία 6 χρόνια, όλων αυτών που κόπτονται για βιομήχανοι !!!!!
  - Τι επαγγέλεται ο κ. Δασκαλόπουλος??? Εργατοπατέρας των βιομηχάνων??? Χα..χα..!!!!
  - Πως πάει η επιχείρησή του ???? Κέρδη... ζημίες???
  - Αλήθεια η λαθρομετανάστευση? Μήπως βόλευε τους βιομήχανους???? Ο Θεός να τους κάνει βιομήχανους!!!!!!!!
  Ά ρε Ελλάδα σε ποιανών χέρια ξέπεσες...... Στα χέρια αυτών που και 2 ευρώ να γίνει το μηνιάτικο πάλι δεν θα μπορούν να παράξουν ούτε ένα πλαστικό καπάκι για κυπελλάκι του καφέ!!!!! Γιατί η παραγωγή και η υγιής επιχειρηματικότητα δεν μαθαίνεται στο Κολλέγιο των Αθηνών!!!!!! Έτσι απλά

  • m.s avatar
   m.s @ Κριτική Σκέψη 24/05/2012 09:40:24

   όπως τα λες...δυστυχώς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.